fbpx

Vrhunski ‘fake news’: NSi s plačanim oglasom na Siolu in s poceni trikom nad SDS!

Foto: STA

Nova Slovenija krščanski demokrati je deset dni pred volitvami v Evropski parlament na portalu Siol objavila plačan propagandni članek, v katerem je osrednje sporočilo obračun z nekoč sorodno SDS. V njem je kopica laži, kot so, da razlika v podpori med NSi in SDS kopni, očitajo ji konfliktnost in nezmožnost sodelovanja. Članek še toliko bolj preseneča, ker na listi NSi kandidira Žiga Turk, ki se vztrajno bori proti “fake news” medijskim novicam. Na podtalno akcijo NSi se je na Twitterju že odzval predsednik SDS Janez Janša: “Človek ne bi verjel, če ne bi videl na lastne oči. Ta trik je leta 1992 uporabila Bavčarjeva DS. In klavrno propadla na volitvah. Naslednjič moramo Novo Slovenijo z naše rezervne klopi posoditi koga z daljšim spominom.”

Ko človek misli, da ga v slovenski politiki ne more presenetiti prav nič več, pa je z današnjim dnem in plačano objavo na portalu Siol, to dokazala stranka NSi. Stranka, ki ima v svojem imenu tudi pripis “krščanski demokrati”, je s člankom povozila prav vse krščanske vrednote.

Članek, ki je v resnici plačano oglasno sporočilo, ne promovira temeljnih programskih ciljev in zavez, ki bi jih lahko izpolnili izvoljeni poslanci, prav tako ne kritizira levice, ki je zavozila državo in je v Sloveniji na oblasti praktično nepretrgoma že celo večnost, v članku je glavna tarča SDS, že večkratna koalicijska partnerica NSi.

Objava z naslovom “Presenečenje na desnici – ali NSi prehiteva SDS?” je polna neresnic in zavajanj. V njem je kopica laži, kot so, da razlika v podpori med NSi in SDS kopni, omenjajo konfliktnost in nezmožnost sodelovanja SDS. V zadnji anketi javnega mnenja, ki jo je za Nova24TV izvedla agencija Parsifal, je razlika v javnomnenjski podpori med SDS in NSi, skoraj 20 odstotna. NSi je z 8,3 odstotka podpore opredeljenih volivcev komaj na pragu izvolitve enega evropskega poslanca. Če bo tako nadaljevala, se lahko ponovi celo leto 2008, ko so ostali pred vrati parlamenta.

Na to je opozoril tudi prvak SDS Janez Janša. Ta je na Twitterju izjavil, da je s podobnim trikom leta 1992 napadla takratna Demokratska stranka Igorja Bavčarja, vendar je bil rezultat ravno nasproten od željenega: Na volitvah je klavrno propadla. “Naslednjič moramo Novo Slovenijo z naše rezervne klopi posoditi koga z daljšim spominom,” je še zapisal Janša in opozoril, da imajo v NSi na listi člana SDS Žigo Turka, kateri se v svoji kampanji vztrajno bori proti lažnim novicam. Pri tem bo prav zanimivo opazovati, ali bo obsodil prvovrstni primer “fake news” objave, ki so si jo privoščili v NSi.

https://twitter.com/JJansaSDS/status/1129022261963493377

C. Š.