fbpx

Vroče informacije iz Srbije: FBI v Sloveniji preiskuje NLB v zvezi s pranjem iranskega denarja – sledi vodijo vse do Pahorjevega prijatelja Tadića!

Mednarodni škandal: Tadićeva oblast povezana v pranje denarja iz Irana? FBI preiskuje NLB banko v Sloveniji.

Srbski Kurir, njihov slogan je, da so najbolj vpliven medij na Balkanu, je na naslovnico sredine izdaje napisal: “Tadićeva vlada vmešana v pranje denarja iz Irana?! FBI v Sloveniji preiskuje NLB”. 

Slovenijo je v soboto presenetil skrivnostni pristanek letala ameriške administracije na Letališču Jožeta Pučnika. Ko se je polegel prvi šok in vznemirjenje ob ugibanju, ali je domovino obiskala prva dama ZDA Melania Trump, so pričele curljati neuradne informacije, da so v Sloveniji dejansko pristali agenti FBI, ki preiskujejo slovensko pranje denarja.

Naslovnica srbskega Kurirja

Takoj smo krenili v akcijo in pri slovenski policiji, ki jo vodi Tatjana Bobnar, najprej ob vprašanju “Ali lahko zanikate informacije, da slovenska policija sodeluje v preiskavi finančnih malverzacij, v katerih naj bi sodelovali tudi predstavniki srbskih oblasti,” naleteli na bizaren odgovor, citiramo: “Za več podatkov se prosimo obrnite na Veleposlaništvo ZDA v Ljubljani in/ali Fraport Slovenija.”

Dan kasneje, ko smo eksplicitno vprašanje ponovili, so odgovorili tole.

O pranju iranskega denarja v takrat še slovenski državni banki NLB, ko je bil predsednik vlade Borut Pahor, ki je danes predsednik države, smo obširneje pisali na povezavi. Kako tesen je odnos med Pahorjem in Tadićem, pa pričajo številne javno objavljene fotografije. Marca 2010 sta se družila na Ptuju. Aprila 2011 se je Pahor kot predsednik vlade mudil pri Tadiću v Srbiji, o čemer priča objava na povezavi.

Objavlja jih tudi Pahor.

Škandal24