[Video] Vsa ‘trdokomunistična’ smetana na predstavitvi knjige Zdenka Roterja, kjer je nekdanji oznovec prikril najhujše, kar je revolucija storila slovenskemu narodu!

Slavilci komunizma in partizanskega boja so ob predstavitvi najnovejše knjige Usodne prevare poražencev in zmagovalcev avtorja dr. Zdenka Roterja uprizorili novo predstavo za javnost – da bi omilili razloge za revolucijo in strašanske zločine, ki so jih povzročali med in po drugi svetovni vojni ter na način, da bi še vedno poveličevali vlogo NOB. “Resnica nas lahko izvleče iz tega. Ni mogoče sprejeti stališča, saj se bo pozabilo, enkrat bo šla stvar mimo ter bo zadeva končana. Te stvari niso te vrste, da bi se kar pozabile. Stvari se potem vrnejo preko druge, preko tretje, četrte ali pa desete generacije,” je edina resnica, ki jo Zdenko Roter povedal na ta dan. Dogodka pa ni zamudila niti levičarska smetana, udeležili so se ga Gregor Golobič, Niko Toš, Ali Žerdin, Spomenka Hribar in seveda zadnji predsednik Komunistične partije Slovenije Milan Kučan.

Sočasno z veliko predstavitvijo monografije Jožeta Možine Slovenski razkol, ki opisuje razloge za revolucijo in kolaboracijo, je izšla tudi knjiga Zdenka Roterja, partizana in zaupnika komunističnega vrha, z naslovom Usodne prevare poražencev in zmagovalcev. Pričakovanja so bila velika, upali smo, da bo Roter končno iskreno spregovoril o medvojnih in povojnih letih. A že predstavitev knjige se je začela z lažjo in zavezo NOB. “Druga teza je, da ni najti nobenega opravičila za kolaboracijo, če je revolucija zagrešila mnoge zločine, ki so že pred vojno razdeljen narod še bolj ideološko razklali. V tem je bila velika napaka boljševistične revolucije oziroma njenih nosilcev,” je z namenom očiščenja samega sebe in bivšega režima povedal Peter Kovačič Keršin, publicist in urednik omenjene knjige.

Peter Kovačič Peršin je v svojem razmišljanju ustvaril novo zgodovinsko resnico: samo slovenskemu in judovskemu narodu sta grozila iztrebitev in popoln genocid. “Profesor Roter ostaja v svoji knjigi, kot v dveh predhodnih, zvest svojemu prepričanju v pravilnost NOB. Ker vsi vemo, da je bil slovenski narod poleg judovskega obsojen na genocid in iztrebljenje.” Slovenci kot Slovani smo bili po ideologiji Mein Kampfa v najslabšem primeru mišljeni za izčrpanje skozi prisilno delo. Kruto in nečloveško, a vendarle laž s strani predstaviteljev. Še bolj je bodlo v oči, da so vsi ves čas govorili o spravi, nato pa se zaklinjali, da je kolaboracija nedopustna, ne glede na grozote NOB in revolucije.

 

Predstavitve se je udeležila nomenklatura stricev in tet iz ozadja
Morije, ki je položila najboljše, kar je imel slovenski narod, ne bo pozabil nihče. Žal knjiga Zdenka Roterja deluje bolj kot preventivno orodje za zagotavljanje vsaj kančka pozitivnega o komunistih na Slovenskem kot pa opravičilo za dejanja revolucije. Strah pred tem, kaj bo Roter povedal, pa je bil kar očiten, saj je na predstavitev knjige prišlo veliko predstavnikov nekdanje nomenklature – od Milana Kučana, Gregorja Golobiča, Nika Toša, Alija Žerdina do Spomenke Hribar. Lahko so odšli olajšani, saj Roter ni povedal resnice, pač pa je prikril najhujše, kar je revolucija storila slovenskemu narodu.

Svojo resnico zgodovine so se z veseljem udeležili Spomenka Hribar, Niko Toš, Gregor Golobič in Ali Žerdin (Foto: Youtube)

Svojo resnico zgodovine so se z veseljem udeležili Spomenka Hribar, Niko Toš, Gregor Golobič in Ali Žerdin (Foto: Youtube)

Kolaboracije med slovenskimi komunisti in nacisti niso omenjali
Kolaboracije med nacisti in komunisti pred napadom na Sovjetsko zvezo na predstavitvi seveda niso omenjali, pa je to danes dokazano zgodovinsko dejstvo. Torej, po besedah Peršina – komunisti so lahko kolaborirali z nacisti, kolaboracijo protikomunističnega tabora, ne glede na vse grozote, poboje in usmrtitve, pa je treba obsoditi. To ni pot do sprave, čeprav Peršin meni, da je. “Ni mogoče najti nobenega opravičila za kolaboracijo, četudi je pač revolucija zagrešila mnoge zločine, ki so seveda že pred vojno razdeljeni narod še bolj ideološko razklali.”

Roter, ki v knjigi združuje veliko polresnic, je na koncu povedal resnico. Le resnica bo osvobodila slovenski narod. “Resnica nas lahko izvleče iz tega. Ni mogoče sprejeti stališča, saj se bo pozabilo, enkrat bo šla stvar mimo ter bo zadeva končana. Te stvari niso te vrste, da bi se kar pozabile. Stvari se potem vrnejo preko druge, preko tretje, četrte ali pa desete generacije.

Kolaboracija se je rodila iz nasilja partizanov – to je izvir vsega zla
Laž ne more postati resnica. Kolaboracija se je rodila iz nasilja partizanov, ki so morili cele družine, streljali talce, razlaščali kmete. Slovenci nikoli nismo bili za naciste ali fašiste. A izbrali smo manjše zlo – vzeli smo nemško orožje, da smo se lahko branili pred podivjanimi komunističnimi klavci. Ta del Roter prikladno izpusti. A vseeno pri Roterju ostaja iskrica sprave, iskrica želje po tem, da se današnje generacije ne bi sovražile zaradi preteklosti. “Govori se o kolaboraciji. V najboljšem primeru pristanem na to, da je bila kolaboracija prisilna. V danih okoliščinah, zaradi katerih, ki so pomenile, da je slovenski narod majhen, da je bila dežela razcepljena in ni imelo nobenega smisla upreti se tako veliki armadi, kot je bila nemška, in podobno,” je sklenil dolgoletni Kučanov zaupnik in svetovalec.

Zdenko Roter pozval slovenske politične stranke k spravi, vendar člani Socialnih demokratov ponosno trdijo, da so “ponosni dediči komunizma”
Zdenko Roter je med drugim pozval največje slovenske politične stranke, da si enkrat za vselej priznajo svoje zgodovinske grehe in naj ne utrujajo več prihodnjih generacij. “Ko bi se urejalo razmerja med strankarskimi skupinami danes v Sloveniji, ugotavljam, da imajo posamične stranke večjih prejšnjih strank na sebi odgovornost, da se izrečejo za vse to na način, ki bil času primeren. Obžalujem, da je prišlo do napačnih ravnanj.” A s tem ne bo nič. Marko Koprivc, član Socialnih demokratov, je pred kratkim dejal, da so oni ponosni dediči komunistične partije. Po zločinskem komunizmu se zgleduje tudi stranka Levica. Zmagovalna stran ne bo nikoli priznala, da je izkoristila stisko naroda in izvedla množične poboje.

Menuet za kitaro grehov narodnoosvobodilnega boja ter polpretekle zgodovine
Zdenko Roter je na svoja stara leta uprizoril t. i. “spoved” v svoji poslednji knjižni trilogiji. A najlepšo resnico o NOB je pred nekaj desetletji opisal znani slovenski pisatelj Vitomil Zupan v svojem odličnem avtobiografskem romanu Menuet za kitaro. Skozi oči glavnega junaka, idealističnega in svobodnega partizana, spremljamo podobo NOB, ki se je v borbi proti nemškim in italijanskim okupatorskim silam spreminjala iz “idealistične” skupine fantov in deklet v krvavo vojaško silo komunistične partije. Glavnemu junaku se je podoba narodnoosvobodilnega boja dokončno zagnusila. Leta 1990 pa je bil posnet zadnji resničnostni film na tematiko NOB po istoimenskem romanu Vitomila Zupana s simboličnim naslovom Na svidenje v naslednji vojni.

Luka Perš

 • pajot

  Tale roter al rotar ,ne vem kako se že piše,bo prav kmalu pristal v Matildinem naročju. In upam,da z njim tudi midget. Z midgetovskimi možgani. In z midgetovskim penisom.
  Bom uporabil kar Svetlanine besede: “Starčki,jebo vam pas mater.”

  • pajot

   midget pomeni kepec.
   kepec pa pomeni pritlikavec.

  • macon

   Temina Makabrovič ali Sfuzlanka niti kletvine ni znala pravilno uporabiti, ker je zakrulila: “Jebo vas pas mater.”

   • pajot

    Logično. Čefurka ne ve,da se reče “jebo vam pas mater.”
    To je katastrofa,da jih moramo mi učiti,kako naj pravilno uporabljajo svoj jezik. Čefurji,pač.

    • Antonius

     Izobražena kulturnica, ki se je s pravljicami prilizovala staršem in njihovim otrokom. Njih mater jebe lahko samo nekdo, ki sam ni podaril življenja otroku.
     Mačke so ves njen ljubezenski svet. Zato z materinstvom neuresničena, jebe matere in laže otrokom.

  • Mojca pokraculja

   Zdenko Roter: “Ni mogoče sprejeti stališča, saj se bo pozabilo, enkrat bo šla stvar mimo ter bo zadeva končana. Te stvari niso te vrste, da bi se kar pozabile. Stvari se potem vrnejo preko druge, preko tretje, četrte ali pa desete generacije”

   Ne bo se pozabilo…Zora Roter, Maja Baričevič = Sašo Baričevič, Miro Senica…… Atlas…

 • JANEZ GUS

  Cvetober komunistične zkočinske bede na kupu.je v knjigi tudi opisal,kako je zasliševal župnike.Teh lažnjivih komunističnih pravljic iman že na tisoče.Vse,da resnica na izbruhne z vso silo na dan.

 • JANEZ GUS

  Ti stari komunistični idioti še vedno mislijo ,da so glavni in da živimo l 50.

 • milanček

  ali obstaja spisek, do zadnjega, ki so bili na tej svinjariji? v kratkem nam bo prišel prav!

 • macon

  Elza Premšak in stotisoči poklanih pozdravljajo fašistično sodrgo.

  Tudi pogovorili se bodo kmalu.

 • JANEZ GUS

  Ali so na rdečiRTVS greznici kaj omenili Možinovo knjigo.Ker to kanalizacijo ne gledam ne vem.

  • bubamara

   So, celo rdeči Bergant ga je gostil v Odmevih.

 • lojze

  No, tale revolucija, komunisti, socialisti, krščanski socialisti in politični vsegliharji so pokopali bodočnost nekaj generacijam Slovencev. Tudi moji.

  • janko

   Ja, seveda, resnica je to.

 • Boco

  Boštjan M. Zupančič je pred časom v enem od člankov izpostavil misel iz svetega pisma: Račune za napake dedkov bodo plačali vnuki. Torej tretja generacija.
  Sarajevski filozof (imena se ne spomnim) je v intervjuju, ki so ga povzeli slovenski mediji izpostavil: Mi moramo obsoditi ljudi ki so počeli grozote v bosanski vojni, že zato da ne bomo krivde prenašali na naslednje generacije.
  Pa Slovenija? Laži in zastrupljanja s partizanščino ni in ni konec. Nasprotno, celo v porastu je, še filme spet snemajo. Razočaran sem nad slovenci, da ne moremo rešiti tega vprašanja, da dopuščamo laži in manipulacije komunističnim kriminalcem, da dopuščamo da nam kradejo pred nosom, nam preko RTV lažejo, uničujejo državo, uničujejo družino …. Generacije, ki niso imele opravka z vojnimi in povojnimi grozotami se zdaj kregamo zaradi tega. Dedki in očetje so s čaščenjem partizanščine to krivdo uspeli prenesti na nas naslednje generacije.
  Aja, pa še plačujemo jim zato. Z denarjem, ki se nabere od davkov, socialnih prispevkov odločajo ONI.
  A smo res takšni bedaki?
  Osel gre le enkrat na led, mi pa se spet drsamo v komunistično-marxistično prihodnost

  • xtc

   Glej napake bodo pač morali plačati tisti,ki so zadeve gonili napreje in izkoriščalikrivično pridobljene privilegije-a o tem bi morali razmišljati in jih zavrniti in se jim odreči,ker se jih niso in nadaljujejo z enako retoriko bo kar pač bo in kar mora pač priti-računi se morajo plačati.
   Žal pa je škoda,ki so jo njihovi predniki naredili vsem nam tudi njim naslednikom nepopravljiva in grozljiva.
   Prelaganje in zanikanje zločinov ne pelje nikamor le še v večje sovraštvo in hujšo poravnavo računov-vendar so se SLO komunisti ušteli enako kot Ruski,ko so mislili ,da bo njihov Reich večen-ob koncu pa pridejo računi,če po vojni nebi tako klali in izvajali genocida in res postavili in likvidirali samo tiste z resničnimi zločini pred sodišča z dokazi,bi danes bile te težave ogromno manjše tako pa so naredili kar so.

   • JANEZ GUS

    Začelo se je že v KOČEVJU z njihovo sodniško farso.

  • RATATA

   “Makedonska Komisija za verifikaciju činjenica je na svom sajtu prvi put objavila imena saradnika sa tajnim službama, iz vremene bivše Jugoslavije do 2006.
   Lista je objavljena u skladu sa Zakonom o lustraciji …. “

   https://www.glassrpske.com/lat/novosti/region/makedonija-objavljena-lista-saradnika-tajnih-sluzbi-od-vremena-sfrj-do-2006/88079

  • Ros

   Ja, tako je. In plačujemo. Te oznovci se še hvalijo s tem, v kaj so nas zvlekli. To lahko počnejo le satanisti. To so, in se še hvalijo s tem. Jaz v takšni družbi ne zdržim niti pet minut. Že na daleč mi postane slabo, če jih vidim. Še po internetu, jih ne morem gledati.
   Pa bi lahko ustvarili zdravo distanco, v teh 30 letih “demokracije” in resnice. 30 letih na 50 let podlage. To moraš biti več kot popolnoma nor, da tega ne dojameš. Tu noben argument ne pomaga, ker so popolnoma nori. Nevarni družbi. Tako priviligiranci sami, kot posledično žrtve teh priviligirancev, volilci in mladi, ki dejansko plačujemo za njihove zločine na vseh vidikih naših življenj. Samo poglej kaj so naredili; Rog, Metelkova, šole, univerze, zdravstvo, ministrstva, čisto vse, česar so se dotaknili. Eno samo slavljenje zla in uničenja. Blato, narkomanstvo in čudaštvo. Duševna norost, psihotična tesnoba, na vseh ravneh družbe. Kar pogledajo, propade, česar se dotaknejo, seva zlo na vse strani. Prav neverjetno, a toliko bolj grozljivo.
   Te ljudje sodijo v najstrožje varovan zaprt oddelek psihiatrične bolnice ali zapora. Ker so dokazano množični morilci, mučitelji, delujejo proti državi in prebivalstvu. In so res nevarni, saj se še hvalijo s tem.

 • Antonius

  Zanimivo! Od vseh partizanskih bitk proti okupatorju, jim je na cedilu zgodovine ostal samo spomin na bitke s slovenskimi domobranci. Zdaj počasi prihaja na plano in v zavest, kdo in kaj so dodatkarska združba ZZB.
  Revolucija in z njo storjen teroristični zločin nad svojim narodom jim je izračunljivo ušel iz spomina, edina bitka proti nemškemu okupatorju, ki je ni bilo, je pa tragedija, ki so jo zakuhali umorjenim in požganim Dražgošanom.
  Čemú zapis *vsem mrtvim*, na njihovem spomeniku sredi Ljubljane, po vojni umorjenih pa niso niti z besedo omenili na njem?
  Možinova knjiga je nastavljeno zrcalo tistim, da se v njem lahko ogledajo, za bratomorno vojno najbolj krivi in krvavi.

  • xtc

   Zakaj komunisti toliko krulijo?
   Če priznajo-priznajo sami ,da so vojni zločinci,totalitarci in izvajalci genocida zreli za pred sodišče,zato take laži in kruljenje ,a sleje kot preje bo resnica prevladala-RESNICA OSVOBAJA.

   • Antonius

    Po tolikih letih je sodišče passe. Zdaj gre za razkritje, spoznanje in moralno obsodbo storjenega zločina nad Slovenci.
    Mene danes najbolj preseneča, da prav v tistem delu Slovenije, ki je zaradi revolucionarnega terorizma v vojni najbolj trpel, danes volijo predstavnike politike, ki je za trpljenje njihovih prednikov dokazano kriva.
    V Črnih bukvah so zapisana imena vseh umorjenih. Kaj vse so požgali je pa na dodanih slikah ki tekstu tudi prikazano. Med navedenimi morilci je v tej knjigi zavedén tudi moj sosed iz hiše, kjer sem nekoč v mojem otroštvu živel. V krimski jami so našli in izkopali žrtve, ki jim je botroval.
    Priimka in imena pa nočem objaviti, ker zaradi spoštljivih razlogov nočem vpletati in izpostavljati njegovih, ničesar krivih otrok.

    • xtc

     S tem se ne strinjam popolnoma pot pred sodišča preživelih NOB zločincev je nujna kot njih obsodba-pa ,če bodo nato sedeli ali ne,važno jih je javno ponižati in postaviti na njihov prealni nivo to kar so,samo zločinci in kriminalci in nič več-nobeni heroi niti osvoboditelji-je pa res ,da so narod “osvobodili” intiligence,podjetnih,poštenja,razuma,življenj in premoženja-kar nas danes še kako tepe.

     • Antonius

      Koga pa boste postavljali pred sodišče? Edinega še živečega Franto?!
      Moralna obsodba krvave zločinske preteklosti se bo zgodila, ko bo bomo iz grobnice zveličavnih, sanitarno pospravili njihove zločinske kosti. V Ljubljani, poleg državnega parlamenta, bo treba začeti z moralno obsodbo zločinskega sistema in njihovo krvavo, bratomorno, morilsko revolucijo.
      Poglejte na slovenski problem vsaj malo širše. Šolajočim otrokom bo treba približati vsebino resnic, Možinove knjige.
      Verjemite mi, tudi ZZB bo odšla v zgodovino, kot laž in prevara.

     • Hanzi

      Sam se sicer distanciram komentiranja te teme.ker vem, kaj se je dogajalo. Dogajale so se svinjarije, ki niso bile nikoli kaznovane in verjetno nikoli ne bodo. Imam srečo, da obstajam, saj je polovica moje družine, svojo pot zaključilo na Sv. Urhu, čeprav smo malomeščanska družina, vsi katoliki.Po vojni pa je bil moj dedek na Golem otoku. Sedaj pa bodi pameten, če si lahko.

     • Antonius

      Knjigo o Svetem Urhu je spisala Albina Podbevšek. Na čigavo priporočilo jo je skupaj spravila je tudi priznala.
      Nekaj o dogajanju na Urhu vem tudi jaz. Očeta so ji pod Urhom umorili gošarski partizani.
      Maček je potem poskrbel, da so trojico pospravili. V njegovo gostilno je namreč zahajal.
      Ko so po vojni pri cerkvi postavljali izmišljeni spomenik trpljenja in slave je morala hči umorjenega gostilničarja, pospraviti očeta iz ukinjenega in prekopanega grobišča.
      Pravljice o Urhu?
      Po vojni so si jih izmislili revolucionarji v partizanih.
      Cerkev so v izmišljeni spomenik spremenili, da so jo vzeli ljubljanski škofiji.
      Imate pa srečo da ste iz malomeščanske familije, ker so srednji razred meščanstva, revolucionarni komunisti izropali in razgonili.

     • Hanzi

      Verjemi, da bil bil zelo vesel, če bi bil Sv. Urh samo pravljica.

  • VERZIFIKATOR

   Vzporedno dogajanje

   AVTOR IN KNJIGA

   Avtor knjigo na ogled postavi,
   Cankarja presega po dolžini,
   da ne govorimo o vsebini,
   liki v njej izbrani vsi so pravi.

   Le en lik nikakor ne nastopi,
   majhna je figurica, pritlehna,
   godrnjava reč je to nenehna,
   so o njej podatki žal preskopi.

   Biograf njegov je slabe volje,
   toliko je vendar stvar napihnil,
   zdaj pa, glej, docela je utihnil,
   upajoč, da kdaj bo spet kaj bolje.

   Se zato podajo v bližnjo Dramo,
   istočasno avtor ko predstavlja
   knjigo svojo, v Drami se nazdravlja
   knjižici, ki mlati prazno slamo.

   Perje na strani vse odletava,
   perje več pove kot vsaka knjiga,
   tamkaj v Drami majhna gruča dviga
   glas, medtem ko srh jo spreletava.

   Srh, ker Cankar pisec je največji,
   likov malih ker se ne usmili,
   oni prav zato so v skrajni sili
   izognili lastni se nesreči.

 • xtc

  Zopet ponarejanje in prirejanje zgodovine po NOB fašistično.
  Dejstvo je ,da bi Tov. Rotar v Nemčijoi zaradi sodelovanja pri genocidu,vojnih zločinih,kršenju človekovih pravic in vojnih hudodelstev knjige pisal v kakem nemškem zaporu -kot SS ovci-to kar se dogaja je možno le v SLO. in kje v kakem stanu in Afriki.
  To,da Slovenci -ne komunisti,niso bili za Nacional socializem je bilo res a,so bili nad Nemci v veliki meri navdušeni,saj se je z prihodom Hitlerjevih močno dvignil življenski standard družin,ki so dobivale na karte in bone življenske potrebščine ,o katerih so v Kraljevini le lahko sanjale zaradi revščine to je kruta resnica,ki komuniste boli,naklonjenost ,do Nemcev pač ni bila Nemčurska ampak povsem ekonomske narave saj so ljudje zaživeli bolje kot v Kraljevini.
  Definitivno pa je treba vse podobne zgodovinsko maneverske laži kot so Roterjeve ovreči z argumenti in ravno to je storil Možina,razkril je pravi vir in razlog SLO komunističnega genocida nad lastnim narodom in Roter nemore nikakor opravičevati dejan NOB drhali-ki je tadeve počela ne v imenu samostojne SLO ampak v imenu internacionale in komunistične revolucije.
  Sploh pa se je treba zavedati,da je bila SLO partijska NOB elita,skupek neizobračene drhali,faliranih študentov,postopačev,lenuhov in nekaterih celo hudih klasičnih kriminalcev-izobraženih je bilo komaj kaj,temu primerno pa je bilo tudi vedenje te skupine.
  Sprava pa v SLO NI možna doler se vse komunistične še živeče zločince ne obsodi,mrtvih imena pa javno objavijo in njihovi privilegiji ukinejo,komunistično taolitarna krama,manifestacije in simboli pa prepovedo z ustavo.

 • bubamara

  Državljanska vojna je enaka klasičnem plesu: najprej povabilo na ples, sprejem povabila in ples. Povabilo je dala komunistična partija, povabilo je sprejela Slovenska družba, sledil je krvavi ples. Vse kar se je dogajalo med plesom je samo statistika: ugotavljanje do kje ima kdo od plesalcev krvave roke; nekateri do komolcev; drugi so celi krvavi. Kdo je kdo se ve. Problem je, ker sodniki (narod) leta 2019 še vedno nočejo javno oznaniti kako sta izgledala oba plesalca. Drugi narodi so bili zmožni podati oceno najkasneje do leta 1950; Butalci še danes ne.

  • tohuvabohu

   Huda primerjava, da ne rečem čudna.

   • Ivan Ivanovič

    pač blondinka. Veš zakaj ima blondinka koruzna zrna v torbici? Za dokaz, da ni kokoš.

  • Olga101

   Primerjava mi je všeč, le da je šlo za prisilni ples, ne za povabilo

   Že Moša Pijade je omenil, da revolucija potrebuje ljudi brez vsega – slovenski komunisti so šli še dlje: revolucija NE potrebuje opozicije! Z VOS-om in poboji leta 41 in 42 so zakuhali državljansko vojno, ko je bil slovenski narod najbolj nebogljen.

   Ne samo to, moralno in psihično so uničili slovenski narod, nadaljujejo raznarodovanje z uvozom muslimanskih divjakov, uničujejo ekonomijo s socialističnimi prijemi … Pa še bi lahko naštevala!

   Komunizem nam je vsem v pogubo!

   • tohuvabohu

    Bolj bi bila na mestu primerjava z metodo, s katero cigani prisilijo medvede v ples pred publiko.

   • AlternativaZaSlovenijo

    Se strinjam, težko je odkloniti ples če ti na tilnik pritiska cev. V letu 1950 so bili partija, totalitarizem in ideologija na viško. Da bi takrat pričakoval neka objektivna dejstva je pa čista pravljica.

 • JANEZ GUS

  Zakaj Šarec,Cerar,Bratuškova in vsa ta pol pismena navlaka.Samo zato,de potem te mafije še naprej lažejo,kradejo,manipolirajo.Slovenski volilec je pa tele.

 • Iva

  Najprej naj njihovi politični dediči v DZ potrdijo Resolucijo o evropski zavesti in totalitarizmu sprejeto 2. aprila 2009 v evropskem parlamentu, resolucijo, ki obsoja(!) vse totalitarizme, tudi komunizem.
  V času Pahorjeve vlade so se bili pripravljeni le seznaniti (Deklaracija), niso pa bili pripravljeni obsoditi zločinov svojih “KP vzornikov” Kardelja in Kidriča in svojih prednikov.

  Leta 2015 smo pripravili Peticijo – Gibanje 13.maj, danes Domoljubni oz. Slovenski TIGR –
  v kateri smo poslance pozvali k obsodbi vseh totalitarizmov, dediči Partijcev pa so nas ignorirali!!
  http://www.publishwall.si/gibanje13maj/post/136760/poslanci-obsodite-totalitarizme-zdaj-

  Brez priznanja in obsodbe zločina v DZ ne more biti sprave!

 • tohuvabohu

  Danes najbrž ni nikogar več, ki ne bi vedel, da je bil NOB največji nateg v zgodovini slovenskega naroda.

  • Slovenec

   V šolah še ne vedo. So v uporabi komunistični učbeniki.

 • althar

  Sama Smrt na slikah.

 • Peter

  Zanimivo. MMC obskurnemu dogodku namenja zelo obskurno pozornost, članek je treba iskati, komentarja sta dva.
  Samo vi jim še delate reklamo, no.

  • AlternativaZaSlovenijo

   Ni problem v tem, da se omenja dogodek. Problem je samo način podajanja tega dogodka. Preveč je ideološkosti, prave kritičnosti pa manjka. Po eni strani je to dobro da imamo sedaj dve knjigi. Treba ju je primerjat, ugotoviti razlike in potem dati nek zaključek. Ne poznam ne ene ne druge knjige. Razkol, grem danes iskat. Vse kar lahko ugotovim je tole: Možina postavlja dejstva na podlagi arhivov, Rotar, kolikor lahko preberem pa na ideologiji. Če je temu tako potem 1:0 za Možino. Jaz stavim na protirevulucionarno stran. Preveč adutov je na protirevolucionarni strani.
   Je pa dejstvo: revolucionarna stran že nekoliko mehča svoje poglede kljub svoji ideološki zakrknjenosti, ne morej mimo neizpodbitnih dejstev in to je: bila je revolucija in revolucionarno nasilje.

   • JANEZ GUS

    Možinova knjiga je do zdaj prva te vrste,ki je podkrepljena z dejstvi iz arhivov,Do zdaj pa je bilo te repetove in perjezzijeve lažnjive in prirejene solate za potrebe politike na tone.Zato teka panika med bando.

    • AlternativaZaSlovenijo

     Možinova knjiga je podkrepljena z dejstvi in to drži. Tako pravijo recenzenti. Rotarjeve knjige pa ne poznamo in tudi to je dejstvo. Objektivno in nepristransko bi bilo, da spoznamo Rotarjevo knjigo in šele na podlagi tega damo oceno. Če je tako kot ti praviš, in jaz tudi stavim na to kar ti praviš, potem je tako kot sem zapisal 1:0 za Možino. In jaz tudi stavim na protirevolucionarno stran. Ampak če hočemo biti objektivni in slediti merilom nepristranskosti in poštenosti, potem ne moremo dajati nekih apriori zaključkov brez poznavanja gradiva. Moraš pokazat neko razliko od partije. Ne moreš delat isto sranje samo v drugi pakunkgi. Jaz stavim na protirevolucionarno stran iz čisto enega samega preprostega razloga. Ta stran ne more imeti nobene ideološke podlage, edino na kar se lahko opira so gola dejstva. Partija pa ne more drugače kot z ideologijo, čim so dejstva je konec z partijo

 • Andrej

  Kdor hoče razumeti komuniste mora prebrati iz Stare zaveze 10 nadlog. Faraonovega trdega srca niso omehčala niti postopoma čedalje hujša opozorila. Zakrknjeno srce je najhujša stvar, ki se lahko človeku zgodi. Tako, zakrknjeno srce imajo komunisti. Faraonu je vsaj malo pomagala zadnja nadloga, komunistom bi pa lustracija. Druge rešitve ni.

  • Olga101

   Točno tako!

  • JANEZ GUS

   Pri komunistu te pravila ne držijo.Komunist se spreobrne,ko se v jamo zvrne.

   • Andrej

    Zato pride v poštev druga možnost. Lustracija.

 • Artur

  Izreden partijski sestanek rdečih kadavrov z njihovim omladincem o novem prikrajanju- updejtanju njihove “resnice” za leve Butalce- bedna kontra Možininega slovenskega razkola.Podgane že po defaultu ne morejo iz svoje kože, ne priznati glavno krivdo za vojne zločine nad lastnim narodom in nadaljevanje teh samo s “posodobljenim” stilom rajši bi si dali luknjo v koleno vrtat.Tipično za psihopate.

  • AlternativaZaSlovenijo

   Prava pot k resnici bi bila, če bi se nekdo našel in oba avtorja povabil na razgovor. Potem pa sledijo vprašanja v stilu:”Gospoda Rotar, kako to, da niste omenili tega in tega, kar opisuje gospod Možina”, in obratno: “Gospod Možina, kaj pravite na navedbe gospoda Rotarja……”
   Prepričan sem, da bi se Dr. Možina z veseljem odzval na povabilo.Vprašanje je samo izbira korektnega moderatorja.

   • Artur

    Strahopetci! Vsi v stilu Kučana, ko zmanjka argumentov so dovoljena vsa sredstva, najprej diskvalifikacija, potem likvidacija…

   • Peter

    Sem opazil, da odziva tov Roterja nisi omenil. Se verjetno strinjava, da si ne bi upal na tako soočenje, no.

 • JANEZ GUS

  Lepo in dobro je to,da Bog te zločinske kadavre tako dolgo drži še pri življenju,da bodo še pri zavesti videli in slišali,da se njihov zločinski imperij laži,manipolacij,prever sesuva,ker so bili prepričani da bo večen-evangelij po dolancu..

  • AlternativaZaSlovenijo

   Janez, a veš kaj piše (nekje) v Knjigi Modrosti? “Ne veseli se nad nesrečo sovražnikov, kajti Gospod se lahko hitro odvrne od tebe”. :-)

   • JANEZ GUS

    Ti praviš,če te vdari po enem licu mu nastavi še drugega.

    • AlternativaZaSlovenijo

     Ne, ker smo že dobili preveč klofut. Odgovor, ki sem ti ga dal, je jasen in ne potrebuje pojasnil.

 • rubec

  Gregor Golobič in druga svetovna vojna hahahaha. Tip o tej vojni nima pojma od pojma. Ne rečem pa, da nima pojma od ta prve. Prav njegov prednik feldzeuger Golobitch, poveljnik topniškega polka soške fronte ima zasluge, da v marcu 1917 fronta ni bila prebita. Marca je namreč na liniji udarila driska, tako da je kompleten polk neuporaben čepel po rovih. Z golobi pismonošami s katerimi bi zaprosili za pomoč iz zaledja, ni bilo nič drugače. Tudi oni so fasali drisko, edina razlika med njimi in vojaštvom je bila v tem, da golobi niso čepeli v rovih ampak na avstroorbanovski gugalnici, od koder so jim pomagali, ko ni bilo pravega vzgonskega vetra, vzleteti. Zato so s pismom po pomoč v zaledje v Bohinjsko Bistrico izstrelili s topom kar Golobitcha. Baje se je za to nevarno misijo javil sam, prostovoljno, kar mu je bilo kasneje žal, saj muke ko ti pismo tlačijo v rit niso zanemarljive. Vojaštvo v rovih se je svojemu zeugmeistru potihoma posmehovalo, lahko bi se mu pa tudi na glas posmehovalo, saj je bil takrat poveljnik že visoko nad oblaki, tako da jih itak ne bi mogel slišat.

  • Nata

   Jojmene rubec, kaj si pa sedaj pogruntal ??

   • Peter

    Hehe, kot v dobrih straih časih, rubčeve štorije, no.

  • Peter

   Tale feldcojger se je v resnici pisal Taubitsch, sem preveril, no.

   • rubec

    Nisem glih prepričan. Ti si vlekel podatke od tukaj https://www.youtube.com/watch?v=-UZ_2m6LAcI, jaz pa iz osrednjega vojaškega arhiva v Gradcu, ki je še sedaj glavno mesto Budimpešte, države ki je nekoč pripadala transilvanski regiji, ki je bila in je še kar pobratena z današnim Kobaridom, katerega so nam Kelti podarili davnega leta 678 pred rojstvom boga LOTA, za katerega se še danes ne ve, kako bi ga prasca zadel.

 • if

  25 dni po napadu nacista na domovino kominternovcev Tita in Kardelja, 4 dni po kominternovski tvorbi PIF v LJ (Vidmarjeva vila-danes hišna številka 51, Cesta 27. aprila, LJ), 1. maja 1941 kominterovci gostijo nacista na Rdečem trgu v Moskvi.

  Nazorsko in praktično, kominternovski praktični prakolaboranti z nacisti druge psujejo s kolaboranti in jih pobijajo!
  Ta nazor je bil zbran pri predstavitvi knjige, ta nazor vlada RS, ta nazor poseduje uzurpirano licenco, da pri urah zgodovine OF laže mladini z v OF celofan zavito kominternovsko PIF zoper zahodne demokracije.

 • Hribouc

  O, Kurbe satanske, lažnjive!
  Kaj drugega, ko se kdor goni in kurba z Lažjo in s Satanom , je Kurba, Lajdra satanska,z veliko!
  ————————————————————————————————————–
  JACUSSE ! OBTOŽUJEM, ROTER!
  V imenu žrtev OFNOB Revolucije iz 1001 groba rdečih in belih !
  Ves Narod Slovencev bi radi naredili za enako krive in vernike v Zlo, v Zločin in v Satana !
  Ne bo šlo! Ne bo zneslo, Roter in Kučan !

  kakšno spletkarsko pozivanje k spravi!
  A ja?
  Brez priznanja velikega Zločinstva?
  Brez prošnje za odpuščanje?

  Ej, Roter, mimo Prestola , na Levo – je široka, gladka, ravna pot…v Pekel.
  ————————————————————————————————————–
  Vse študente pobijte, vse kulake in buržuje, vse duhovnike mi pobijte po partizanskih četah! E.Kardelj
  in
  Pobili bomo vse, pa če ostanemo samo trije, samo, da smo Komunisti! B.Kidrič
  ————————————————————————————————————–
  KDO, TOREJ, JE SLOVENSKI NAROD DOLOČIL, OBSODIL NA POGIN ?
  ————————————————————————————————————–
  Vzemita knjigo Jožeta Možine v roke in ji nasproti položita najboljšo od Vaših “zgodovin NOB” !
  Božo ali pa Giussepe, velika Narodnjaka naj spišeta primerjalno ekspertizo !

  IN? MIlan ! Kaj ?
  Sledi SOOČENJE in dva pričevalca za mizo skupaj !

  Predsednik ZZB OFNOB in Roter na eni in na drugi strani Možinov Joža!
  Če že Milan nima jajc, da se sooči z Janezom, naj se vsaj ta dva.
  Za začetek!

 • Andrej

  Komunisti so zmagovalci nad lastnim narodom in sedaj nam pišejo zgodovino.

  • Olga101

   Laž je nesmrtna duša komunizma!

 • Ježek Teka Teka

  Kaj pa lahko pričakujete izpod peresa izdajalskih komunističnih “intelektualnih trustov”… smrdljivo komunistično antislovensko propagando …

 • Olga101

  Zato pa je potrebno kaznovanje komunističnih zločincev na nivoju EU! Če lahko sedijo 90 letni nacisti, lahko mirno tudi dobro ohranjeni priviligirani komunisti!

 • anzek

  Nisem bral, takšne zlagane zgodovine imamo že čez glavo in še čez, samo slike sem pogledal, pa mi je na misel pišla samo ena misel: Metuzalemi že močno zaudarjajo po zemlji!!

  • Nata

   Že. . . že. . . . .ampak migajo pa še vedno. In to kar dobro !!

 • zamaškar

  Ko preberem Vasletovo gloso v Ponedeljek zjutraj se mi prikaže za trenutek žarek upanja,ki pa ne traja dolgo oziroma samo do trenutka, ko se oglasi Bratuškova,Erjavec,Sirjepetinšek ali kdo drug iz koalicije zla,špica pa je moralno etični.Vinko komaj čakam Ponedeljka.

 • VERZIFIKATOR

  Nikoli.

  • Nata

   Hvala Bogu – saj drugače ne vem , kako bi se z vami pogovarjala. . . .

 • Maja

  še dobro, da naše otroke in vnuke zgodovina ne zanima, njih zanima bolj prihodnost…ko bo zadnji partizan in zadnji domobranec legel k večnemu počitku bo napočila sprava in mir med kostmi.