[Video] Vse izvenparlamentarne stranke na velikem soočenju povsem enotne: Cerarjeva vlada je neučinkovita pri zajezitvi migrantskega vala in soodgovorna za kaos v zdravstvu

V sredo je na Nova24TV potekalo prvo predvolilno soočenje izvenparlamentarnih strank, ki se borijo za vstop v državni zbor, na katerem smo predstavnike strank povprašali o za prihodnost države ključnih temah, kot so varnost in migranti, pokojnine, zdravstvo, NLB in divje kadrovanje. Voditelji strank so dobili priložnost predstaviti svoja stališča glede ključnih vprašanj, s katerimi se bo morala soočiti prihodnja vlada, kateri so Miro Cerar in druščina v štirih letih neučinkovitega vodenja države nakopali ogromno dela.

Manjkal je edinole predsednik Liste Marjana Šarca, Marjan Šarec, ki se je očitno televizijskega soočenja ustrašil. Gostje so bili Aleš Primc, Združena desnica (ZD), Zmago Jelinčič, Slovenska nacionalna stranka (SNS), Bojan Požar, Lista novinarja Bojana Požarja (LNBP), Andrej Magajna, Novi socialni demokrati (NSD), Primož Jelševar, Slovenska ljudska stranka (SLS) in Bojan Dobovšek, Dobra država (DD).

Vprašanje varnosti – vse stranke se strinjajo, da je bila Cerarjeva politika migrantov neučinkovita
Prva pereča tema je bila seveda prihod migrantov. Bojan Požar meni, da se sedanja vlada ni dobro soočala z migrantsko krizo, “treba pa je opozoriti, da smo pred drugim valom, in to Cerarjeva vlada prikriva, ravno zaradi volitev. Mi ocenjujemo, da bi morala nova vlada postaviti resnejše ukrepe za meje”. S tem se strinja Jelševar, ki je dejal, da so v SLS “absolutno proti migrantski krizi sedanje vlade, na to smo že prej opozorili. V Evropi si ne želimo takšnega števila migrantov, saj le izkoriščajo naše socialne transferje, med njimi so tudi teroristi in tega v SLS ne bomo dopustili”.

Jelinčič je bil bolj kot drugi ostrojezičen glede migrantov in je dejal, da je njegova stranka v parlamentu pisno podala zahtevo že leta 2011 v zvezi z migrantsko krizo. “Nobenega migranta v Sloveniji, saj nimajo tu kaj delati. V naših medijih nič ne pišejo o grozljivih stvareh, ki se dogajajo zaradi migrantov na Švedskem in v Nemčiji – v slednji so se namreč migranti že začeli zbirati v kriminalne združbe, da se borijo proti tistim, ki so proti migrantom in proti nemški vladi, in kot kaže, to čaka tudi nas.” Tudi Dobovšek je dejal, da so v Dobri državi na migrante opozarjali že preden je bil migrantski val, v katerem vlada ni odigrala svoje vloge in ni zavarovala schengenske meje. “Težave je treba reševati v izvoru, tranzitu in tudi v ciljnih državah.”

Primca pa najbolj skrbi to, da “migrantski val ni bil spontan, ampak vzpodbujen, na eni strani od levičarskih vlad (Merkel), po drugi strani pa gre za načrtno okupacijo zahodne Evrope s strani arabskih držav in tudi Turčije. Migrantski val postaja tudi način sodobnega vojskovanja in tega se moramo zavedati. In temu se moramo upreti”. Poudaril je tudi premajhno rodnost v Sloveniji in Evropi nasploh, in dejal, da nismo sposobni preživeti s to civilizacijo, ki ima pet ali šest otrok na družino. “Slovenija mora postati družinam prijazna družba. Ravno za to gre v Združeni desnici, da naredimo Slovenijo prijazno otrokom in družinam in povečamo stopnjo rodnosti.”

Neurejeno slovensko zdravstvo – največji krivec je korupcija
Glede na to, da vsaka vlada obljublja, da bo zdravstvo uredila, je vseeno po vsakem mandatu še slabše, čakalne vrste so se v 4 letih celo potrojile. Vse stranke bodo v koaliciji morale stopiti skupaj, če bodo želele to tematiko končno rešiti v korist Slovenk in Slovencev. Andrej Magajna pravi, da je tukaj najbolj kriva korupcija. “Tukaj Cerar ni nič reagiral, ministrica za zdravstvo pa še manj. Vemo, da je največji proračunski porabnik ministrstvo za zdravstvo – najprej je treba zajeziti korupcijo, kot na vseh drugih področjih, in to je tudi ključni razvojni problem Slovenije, ne pa program, kako odpirati nova delovna mesta; kaj pomaga gospodarska rast, če je ta državni sektor prava ponikalnica. Druga stvar pa je zasebni sektor – zgledujmo se po Avstriji.” V Slovenski ljudski stranki so pripravili zelo eksaktne rešitve: “Najprej je treba zagotoviti uspešno upravljanje v tej državi, ne le v zdravstvu, ampak na vseh področjih. V slovenskem zdravstvu je dovolj denarja. Zdravniki niso sposobni za optimalno vodenje bolnišnic, za to so menedžerji, in mi smo na to temo pripravili ogromno okroglih miz ter ugotovili, da v Avstriji bistveno bolje deluje – po sistemu dobrega gospodarja spremeniti celotno zdravstvo in takrat bomo čakalne vrste dejansko odpravili.”

Jelinčič pa se pri neurejenem zdravstvu sprašuje, “zakaj morajo biti Krkina zdravila v Sloveniji enkrat dražja kot drugje, zakaj moramo zbirati zamaške za operacije, pa vendar celo življenje plačujemo za socialno varstvo. Korupcija – treba je iti na ostro“. Kot drugi se tudi Dobovšek strinja, da je v zdravstvu denarja dovolj, vendar odteka skozi koruptivne posle. “Urediti je treba čakalne vrste in nabavo opreme in tudi svetovalne pogodbe. Ključno pa je vodenje institucij, tisti, ki so bili imenovani, naprimer v klinični center, tisti niso opravili svoje funkcije in niso odgovarjali. Mi se zavzemamo za prepoved opravljanja javne funkcije za tiste, ki so oškodovali državno premoženje, in v zdravstvu jih je kar nekaj, ki jih je vlada postavila na to funkcijo, pa je ne bi smeli opravljati.” Primc pa je dejal, da bi se korupcijo dalo enostavno rešiti na način, da bi bilo več zdravstva privatnega. “To ne pomeni, da ne bi bilo javnega, še vedno bi bilo javno zdravstvo. ampak kjer bi privatniki, s svojim denarjem nabavljali material.”

Za zaključek kroga o neurejenem zdravstvu je bil oster tudi Požar, ki je dejal, da je zdravstvo tipičen primer kaosa, ki ga zapušča ta vlada, in govoriti, da nimamo dovolj denarja, je popolna bedarija. “Slovenija ima dovolj denarja. Začeti ga je le treba normalno razporejati. Tukaj pa je glavni problem, da sta Cerar in ministrica za zdravje preprosto pristala na to, da bosta obdržala napajanje vseh lobijev, in to pod krinko zagovarjanja javnega zdravstva. Če bo katerakoli od strank, ki so sedaj v koaliciji, ostala v vladi, se bo dogajalo to, kar se dogaja zdaj. Mi konkretno pa predlagamo, da vsak, ki redno plačuje prispevke v zdravstveno blagajno, če pristane v čakalni vrsti, ima pravico, da gre k osebnemu zdravniku v Sloveniji ali tujini na stroške države, in s tem jim bomo izkoreninili v zelo kratkem času.”

Soočenje je bilo pestro in dinamično ter na momente tudi zelo burno, na koncu pa so vsi priznali, da je bila oddaja narejena na bistveno višji ravni kot na RTV ali katerikoli drugi komercialni televiziji. Oddajo je povezoval voditelj Luka Svetina. Celotno soočenje si lahko ogledate na spodnji povezavi.

A. G.

 • večni srb

  Enako bolano zdravstvo imamo že vsaj 20 let, drugih migrantov razen hrvatov, bosancev in albancev pa pri nas praktično ni, pa tudi sicer jih je povabila Merklova, ki je štancala orožje za Američane, s katerim so jim razsuli domovino,ne Cerar.
  Moram povedati po resnici, da se ne spomnim nobenih migrantov, par zamorcev sem videl in nekaj čobanov, ki jih itak ne ločim od albancev, to je pa tudi bolj kot ne vse. Vidim pa ogromno italijanov in rusov, ampak ne bi rekel, da so migranti. Zato migrantov vladi nima smisla očitati, poleg tega so preživeli vsaj par sto tisoč beguncev iz nekdanje SFRJ,ki smo jo mi pahnili v vojno in niso masovne migracije nič posebnega na naših koncih.
  Zdravstvo je problem samo za državljane drugega razreda in tretjega razreda, prvorazrednih še nisem nikjer videl v čakalnicah. To je tudi edina elita, ki polni naša zdravilišča in športne komplekse,ki smo jih zgradili večinoma mi in smo se lahko včasih vsak teden tam zabavali, sproščali in nenazadnje rehabiliirali, zdaj pa tja ne moreš več niti stopiti. Slovensko zdravstvo je propadlo skupaj z zdravniki, ki so jih naši nacisti izganjali med osamosvajanjem, novi državljani niso tako srčni in prizadevni za bolnika kot so bili naši pravi zdravniki. Rešitev je več zdravnikov, ki bi jih lahko uvažali še od kod drugje kot iz hrvaških delov juge in albanije ter boljša zdravila in predvsem več terapije, ki se začne z letnim dopustom in konča v čakalnih vrstah pri specialistih, boljše plače do danes še niso pomagale izboljšati ničesar, ker tudi ne morejo narediti zdravnike bolj pametne, empatične in nenazadnje vseprisotne, kot tudi ni mogoče zdraviti ljudi, če si jim pravkar porušil oziroma zaprl edini zdravstveni dom na vasi. In ne, če živiš sredi kupa gnoja, se ne da zdraviti infekcij.

 • Jan Kovalski

  Državni proračun v prvem četrtletju z 219,8 mio evrov primanjkljaja, kar je skoraj za polovico manj kot lani (Vir: STA)
  Janšo bodo spet pozivali naj se drži svoje obljube, da bo izstopil iz politike, če nam bo šlo dobro.

  • Sodni dan

   Sej to, volimo SDS da nam bo šlo še bolje!

 • rubec

  Tudi pri posvojitvah ima ta država vse sorte izgovorov ko gre za čakalne dobe. En cel teden traja da ukradejo in ti pripeljejo dva otroka.

  • Rožle

   …In po zakonu bi morala biti vsaj 1 leto garancija za take otroke.
   Kako pa naj stranka ve… kerga hudiča so vse biksal cel teden … ?

 • rubec

  Delo v parlamentu človeku prinaša samo obilico garanja in prečutih noči in tile se trudijo da bi tam dobili šiht. Modeli očitno ne vedo kaj jih tam čaka.

  • karpelec

   …boj in samo boj in pa halal mesarsko klanje.

 • Janez

  Pa kaj se sploh ukvarjate s temi luzerji, ki nimajo šanse da bi prišli v parlament.

 • montyamp

  UDBOVSKA DECA so šoder , katerega treba na volitvah odstraniti .
  Zato volimo SDS .

 • Krtača 20

  Bože mili….

  • Rožle

   Bo že se piše narazen …

 • Franc Šink

  Veterinarske ambulante so že davno boljše opremljene kot tiste za “drugorazredne” ljudi.

 • Krtača 20

  Kje ste pa te mizice dobil? Na ponte rosi znižane na pet evrov?

 • sloustava

  No, no, krtaca20, najbolj pa tebi privoscim gledanje soocenj. Trpis, vidim. To te caka, saj Slovenija postaja cedalje zrelejsa in bo Kucanu, Zemljaricu, njim in tebi enakim , cistokrvnemu mesancu, pokazala in tlakovala pot na Dob! In posledicno na smetisce zgodovine! Juhu!

 • luckyss

  Dobro jutro želim ob prazniku….https://www.youtube.com/watch?v=yzibV8XEy9k

 • RATATA

  Zedinjena Slovenija je že dolga desetletja parlamentarna stranka, zato jih ni bilo zraven.
  Od 1848.

 • VERRZIFIKATOR

  Marjanka Žarec

  IZVENHLEVSKA

  Je pred hlevom spet velika gneča,
  izvenhlevskih zbrala se je truma,
  manjkalo med njimi ni poguma,
  da vsak z vsakim se sooči, sreča.

  V hlev prebiti se res ni preprosto,
  so zato pred njim se v vrsto dali,
  o neredu farme pokramljali,
  kar dogaja danes se pogosto.

  Izvenhlevnik pa umanjkal eden
  je pred hlevom, a pričakovano,
  kaj bi silil v sfero konj neznano,
  v sferi tej izpadel kot nobeden.

  Sam že vidi kmalu konj se v štali,
  se za izvenhlevskega pač nima,
  pridno gospodarjem z grivo kima,
  ki so stran od drugih ga poslali.

  Raje ne zahajaj v tisto družbo,
  ki pred hlevskimi postaja vrati,
  tebi hlevski konj je zdaj postati,
  v hlevu boš dobil odlično službo.

  To pa vedi, tam da boš privezan,
  dneva ne ugledaš v hlevu zlepa,
  ubogljiva boš živalca slepa,
  od zelenih pašnikov odrezan.

  Prej ko minejo ti štiri leta,
  hlev nemara se poruši vase
  in ti vlogo zopet vzel boš nase
  šarca, izvenhlevskega kljuséta.

 • janez.pokoncni

  Gledal, groza. Razen Požarja, vse ostalo mix med komedijo in tragedijo. Tudi voditelja oddaje ni kaj hvaliti.

  • luckyss

   Če je bil Požar najboljši, potem je res moralo biti porazno vse skupaj…

  • Anton

   Pogrešam voditelja, ki bo imel jajca, dobesedno, dovolj je teh dvoličnežev, mehkužcev, izdajalcev naroda, nespososbnežev, lažnjivcev, kradljivcev, internacionalistov, hinavcev, skratka dovolj je levice.Predragi, preljubi Slovenci volimo DESNICO

   sarkazem press

   • janez.pokoncni

    Lista kandidatov SDS je zbir daleč “najmočnejših” in najboljših kandidatov ever. JJ je na vrhuncu. Dovolj izkušenj, dovolj prave jeze, obdan z “vročimi” mladci in modrimi starejšimi.
    Nisem noben fanatik, čeprav že dolgo povsem pasivni član SDSa, ampak SDS je ta trenutek res DREAM TEAM.
    Sam bi rekel nekako tako, kot je rekel Požar ; morda druge takšne priložnosti ne bo več.
    Zame bi idealna sestava parlamenta bila mix dveh strank ; SDS z ustavno večino, Požar v opoziciji, takoj pa podpišem tudi za močno koalicijo med SDS in Požarjem, v opoziciji pa čim manj levičarske mafije.
    Vem, mokre sanje.

    • sprehajalec

     Prišel bo tudi ta čas, vendar žal šele po grškem scenariju. Drugače se pijane glave nikoli ne bodo streznile….

     • janez.pokoncni

      Moj “čakalni optimizem” je iz dneva v dan manjši. Mafiji se je dokončno spipalo. Janković postavlja velike železne rdeče zvezde po Ljubljani.
      https://pbs.twimg.com/media/Dbtp1fAWkAE_2wC.jpg

      Mi več nismo daleč, da policija začne loviti vse “protidržavne” (to je vse, kar ni za kaviar socializem) elemente. Če pridemo do Grčije, bomo v bistvu že v Severni Koreji.

     • sprehajalec

      Imajo to smolo, da smo sredi Europe. Uvajali bi nek beloruski tip komunizma oziroma kontinuitete s prejšnjim sistemom, pa jih baše geografska lega… In slovenska odvisnost od izvoza in kreditov zahoda.

     • janez.pokoncni

      Ih, izvoz je cokla slovenskega gospodarstva. Nič ne gledaš RTVSLO in mega ekonomskega strokovnjaka Mesca? ;)

     • sprehajalec

      Z delovnimi izkušnjami Meseca in venezuelsko agenturo v Sloveniji, me ta izjava nikakor ne preseneča. Tudi Chavez je začel graditi socializem s pljunkom v obraz imperialističnim kapitalistom.

    • luckyss

     Če je bil to sarkazem, je bil vrhunski ;)

    • baubau

     no,vsaj za gorčično zrno vere in upanja ti želim-vsem nam…

  • Borut Stari

   Oddaja v stilu realističnega šova. Mimogrede, ilegalni prebežniki so v Sloveniji odkrili mehki trebuh Evrope. Ukrep? Na vhodu v Mežiško dolino postaviti napis Arbeit macht frei in jih namestiti, da pospravljajo posledice destletja butl socializma. Ker se medsebojno z mobilnimi telefoni uspešno obveščajo bi smer načrtne invazije nemudoma preusmerili daleč od Slovenije.Če bi oni “komesarji” tam v Bruslju dobili glavobol jim dostavimo tramal.

 • Tweety Bird

  Totalno nepomembna oddaja, z nepomembnimi ljudmi, z nepomembnim voditeljem, na nepomembni televiziji.

  • luckyss

   Ni res…..povej kje v Sloveniji ima kakšen drug trop ovac vse to na voljo ?!

   • Tweety Bird

    Drug drugemu sploh niso replicirali. Gnoj je bil tak samo z enim namenom…da očrni levico, in nič drugo. Jeb** jaz takšna soočenja.

    • luckyss

     Jebi ga..za tukajšnje Butalce zadostuje..

    • sprehajalec

     Praviš Tuppek, da si levica zasluži samo pohvalo.

     Še sploh tista levica, vodena iz venezuelske ambasade. kot nekoč tista iz moskovske centrale….

     • Tweety Bird

      Sam desničarski gnoj je bil zbran na desničarski fake news tv…da so ga drug drugemu vlekli.

      PS: BTW…jaz nisem Tunek ampak Julijana. Tunek je moj mož…kapish?

     • sprehajalec

      Če bi bil ti Julijana Tuppek, bi sedajle meketal in ne pisal po portalu….

  • Korenjak

   Ampak kako zelo pomembne so zate te nepomembnosti…. leftardi in logika, ah no…

   • Tweety Bird

    Danes praznujemo OF… SMRT JANŠIZMU, SVOBODA NARODU !!!

 • karpelec

  Bolj veselo bi bilo, če bi jih imel pomešane s parlamentarnimi strankami, da bi videli kako bi se iskrilo med bojevniki.

 • Tweety Bird

  Vesel praznik !!!…Osvobodilna fronta je bila slovenska politična organizacija, ki je nastala kot posledica večanja aktivnosti Komunistične partije Slovenije v času po okupaciji Slovenskega ozemlja v drugi svetovni vojni. Njen namen je bil organizacija oboroženega odpora proti okupatorju in domačih izdajalcev domobrancev, do končne osvoboditve Slovenije, po koncu vojne pa prevzem oblasti… Danes že nosim rdečo zvezdo, Tunek tudi, on si je nadel titovko :)

  • Sreco007

   Smiliš se mi! Ali si ti imel očeta v JNA???????

  • Iva

   Razlaga skregana z logiko!
   Vaške straže (domobranci) so nastale AVGUSTA 1942, kor posledica revolucionarnega nasilja KP nad CIVILNIM prebivalstvom v letih 1941 in 1942.

   26. ali (?) 27.aprila 1941 je bila ustanovljena(?) PIFž – srečanje v Vidmarjevi vili (danes nemško veleposlaništvo – potomci nacistov?)

   Boj KP proti okupatorju je bil pogojen z napadom Nemčije na Sovjetsko zvezo 22. junija 1941! Takrat še ni bilo domobrancev, je pa KP upoštevala Leninovo navodilo, da je treba boljševistično revolucijo izvesti v času velike gospodarske krize ali vojne.

   13. maja 1941 se je zgodil prvi spopad z okupatorjem v Sloveniji v katerem je padel vojaški vodja TIGRA Danilo Zelen.
   Junija 1991 pa se je zgodil v Sloveniji drugi spopad z okupatorjem – JLA, ki je nosila in branila RDEČO ZVEZDO! Jankovič&Co. so torej danes kolaboranti totalitarne klike!

   • macon

    Kolikor sem bral, je Tigrovce izdal komunist. Rdečim barabam se je namreč šlo za oblast za vsako ceno in ne za slovenski narod.

    Rdeči so bili ves čas druge svetovne veleizdajalci, lezli so Stalinu v rit in okupatorju izdajali patriote. Velik del pobitih in interniranih so bili od rdečih označeni in določeni slovenski patrioti.

  • xtc

   Tepček?
   Naloga KP NI bil upor proti okupatorju ampak boj proti imperializmu in vzpostavitev komunistične revolucije in komunistične države,pod okriljem internacionale,oz kKominterne.
   Pa tudi osvobodili NISO NIČ.Nemci so se preprostio umaknili.

 • luckyss

  No, pa naj nam še bivši partner poslanke SDS nekaj zapoje..;)
  https://www.youtube.com/watch?v=0U9yEPh5k8g

  • Iva

   Narava nas uči govoriti, pamet molčati.

 • xtc

  Komunisti oničijo vse česar se dotaknejo.

 • Jovo Jamnica

  A Vam ni nič nerodno, Nova TV??? Na spletni strani SiteRankz piše, da Vas danes spremla, reci in piši… 92 tisoč “unikatnih” obiskovalcev Vaše spletne strani, ki si skupaj kliknejo, reci in piši… 552 tisoč Vaših strani.
  Zraven je Vaša anketa, kjer števec v tem trenutku kaže, ne boste verjeli dragi obiskovalci… Skupno oddanih glasov: 1075, z besedami: entisočpetinsedemdeset.

  http://nova24tv.si

  Koj po tem, ko je bila anketa obešena na spletno stran in jo je v ihti poklikalo 453 “pacientov”, je kazala takšno “sliko”:

  1.Bojan Požar: 213 glasov
  2.Aleš Primc: 93
  3.Zmago Jelinčić: 84
  4.Dobovšek: 45
  5.SLS Jelševar: 13
  6.Magajna: 5

  https://twitter.com/BojanPozar/status/989491593727172608

  Čez čas, ko je anketi “pristopila” še nekako “druga” polovica “navdušenih” sledilcev Nova TV, pa postane “slika” takšna:

  1.Bojan Požar: 379 ali + 78 %
  2.SLS Jelševar: 295 ali + 2170 %
  3.Aleš Primc: 182 ali + 96 %
  4.Zmago Jelinčić: 123 ali + 46 %
  5.Dobovšek: 85 ali + 89 %
  6.Magajna: 11 ali + 120 %

  —————–
  Butale press

 • luckyss

  Spodaj nekateri lajnate tisto bedasto o nujnosti kolaboracije…torej izdajstva svojega naroda..
  Zato nekaj o tem kako in zakaj so v resnici nastali domobranci..

  ” Višji skupinski vodja SS in policije general Erwin Rösener je v svojem nagovoru pred prisego slovenskih domobrancev 20. aprila 1944 na ljubljanskem stadionu izrecno poudaril: “Dne 24. septembra 1943 sem izdal povelje za ustanovitev Slovenskega domobranstva”… “Iz onih majhnih kardel takoimenovanih belogardističnih legionarjev je na moj ukaz zrastlo Slovensko domobranstvo”… “S pomočjo Velikonemškega Rajha smo vas izvežbali, oblekli in oborožili”… “Danes ste nastopili prisego, da se boste skupaj z nemško vojsko, z vojaško SS in policijo borili za svobodno, čisto Evropo”… “Dal sem vam ime ‘Slovensko domobranstvo’. To ime vas obvezuje, da branite svojo domovino pred banditi in njihovimi pomagači”… “Sprejemam vas tedaj v borbeno skupnost svojih vojakov in vas, tovariši iz Slovenskega domobranstva prisrčno pozdravljam”…(Slovenec 21. aprila 1944). “

  • Karmen

   Prijateljev oče je bil partizan, prvoborec in komunist, v petdesetih letih prejšnjega stoletja je izstopil iz partije. Pa ga je prijatelj nekoč vprašal:” Kdo je bil prej, ali partizani, ali ta beli?” Fotr mu je odgovoril, MI PARTIZANI, KAJ PA MISLIŠ. ” In kaj ste pa potem počeli, da je prišlo še do domobranstva?”, ga je vprašal prijatelj.

 • baubau

  Šarec se ima očitno že že za parlamentarca in za nekaj več

 • Get Smart

  Edini belogardistični in tudi rdeče gardistični legionarji v Sloveniji so bili SRBSKO-ČRNOGORSKI legionarji.

  BOLJŠEVIKI — MENJŠEVIKI = “rdeča garda — bela garda” …
  vse to so KOMUNISTIČNE POTURANCIJE, ki ste jih ljudje sprejeli zdravo za gotovo in si
  sami žagate vejo, na kateri sedite.

  Bebler, PREDSEDSTVO CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE,
  vam je tako povedal:

  “Bela garda mora biti, ker jo potrebujemo. Če je ne bodo ustvarili klerikalci, jo bomo
  morali organizirati sami.”

 • Get Smart

  Tako imenovana JUGOKOMUNISTIČNA “bela garda” — v Sloveniji:

  – Jevdžević Dobroslav – vojvoda
  – Todorović Žarko – poveljnik severnih pokrajin leta 1941 (slovenije in Hrvaške)
  – Antić Petar – pomočnik poveljnika severnih pokrajin
  – Trifunović Žarko – poveljnik severnih pokrajin po letu 1941
  – Đukić Sveta – poveljnik severnih pokrajin
  – Koprivica Danilo – poveljnik slovenske JVvD, komandant četniškega odreda v Sloveniji
  – Vasiljević Dobrivoje – pomočnik komandanta JVvD za Slovenijo, tesen zaupnik Mihajlovića
  – Petković Mutimir – kurir vrhovnega poveljstva JVvD za Slovenijo
  – Đukić Mirko – kurir četniškega poveljstva Slovenije
  – Rakić Dragiša – član poveljstva severne pokrajine
  – Vujošević K. – poveljnik zahodne Slovenije
  – Miladinović Jova – načelnik štaba poveljstva severnih pokrajin
  – Vukosavljević Žila – načelnik štaba severnih pokrajin
  – Domazetović Krsto – šef vojnega dopisništva iz Slovenije, osebni obveščevalec Mihajlovića, vodja posebnega obveščevalnega centra
  – Radenković Grudimir– delegat vrhovnega poveljstva za Slovenijo
  – Vujošević Nikola – poveljnik Primorske Istre
  – Marović Vasilije – major, delegat vrhovnega poveljstva v Sloveniji
  – Draganac – poveljnik Dolenjskega odreda
  – Žović Slavko – organizator in vodja četniške skupine v Trstu
  – Damjanović David– general, delegat vrhovnega poveljstva v Sloveniji leta 1945
  – Jevtić – major, delegat vrhovnega četniškega poveljstva v Sloveniji
  – Stamenković Miroljub – poveljnik Stamenčkovićeve skupine (okoli 100 borcev), ki je v slovensko domobranstvo vstopila proti koncu leta 1943.
  – Stamenković Ljubomir – poveljnik Novega Mesta
  – Šajnović Martin – narednik VKJ, pripadnik Štajerskega odreda, po letu 1945 poveljnik Matjaževe vojske v prekmurju
  – Krištof Jovanka – šifrerka, spremljevalka in ljubica Karla Novaka, osebna tajnica Draže Mihajlovića, kot tudi Aleksandra Rankovića
  – Vojić – poveljnik skupine slovenskih četnikov
  – Kapetanović – delegat Mihajlovića za Slovenijo

 • Get Smart

  Takoimenovana JUGOKOMUNISTIČNA rdeča garda — v Sloveniji:

  1.) Šaranović Milovan: komandant prve operativne cone (Dolenjska) od 7. decembra 1942 do 23. maja 1943;
  načelnik glavnega štaba od 23. maja 1943 do 30 julija 1943.

  2.) Jovanović Zdravko: načelnik štaba druge operativne cone (Notranjska ) od ustanovitve 11. decembra 1942 do 3. februarja 1943.

  3.) Tonasković Rajko: načelnik štaba Gubčeve brigade od 12. januarja 1943 do 30. marca 1943; komandant 15. divizije od sredine avgusta 1943 do 3. oktobra 1943; komandant 7. korpusa od 3. oktobra 1943 do 10. aprila 1944.

  4.) Kilibarda Mile: načelnik štaba 14. divizije od 3. oktobra 1943 do 25. februarja 1944; komandant 4. operativne cone (Štajerska) od 25. februarja 1944 do 23. julija 1944; namestnik komandanta 7. korpusa od 9. septembra 1944 do 3. oktobra 1944; načelnik štaba 7. korpusa od 10. novembra 1944 do 15. maja 1945.

  5.) Dapčević Milutin: načelnik štaba 3. operativne cone (Alpska) od novembra 1943 do 22. decembra 1943;
  načelnik štaba 9. korpusa od 22. decembra 1943 do 4. marca 1944.

  6.) Popivoda Pero: načelnik štaba Tomšičeve brigade od 2. dec. 1942 do 24 junija 1943; komandant 2. operativne cone (Gorenjska) od 24. junija 1943 do 4. avgusta 1943; načelnik štaba 14. divizije od septembra 1943 do 3. oktobra 1943; komandant 15. divizije od 3. oktobra 1943 do 17. decembra 1943; komandant 31. divizije od 21. decembra 1943; komandant 7. korpusa od 10. aprila 1944 do3. oktobra 1944, nato poslan v vrhovni štab.

  7.) Jevtić Predrag – Dragan: namestnik komandanta Gubčeve brigade od 3. novembre 1942 do 12. januarja 1943;
  komandant 3. bataljona Šercerjeve brigade od marca 1943 do maja 1943; namestnik komandanta 1. operativne cone (Dolenjska) od 23. maja 1943 do 13. julija 1943; komandant 15. divizije od 13. julija 1943 do 30 julija 1943.

  8.) Božović Radomir – Raco: namestnik komandanta 2. bataljona Tomšičeve brigade od decembra1942 do 12. januarja 1943; komandant 2. bataljona Tomšičeve brigade od 12. januarja 1943 do maja 1943; komandant 12. brigade od 24. septembra 1943 do 20. decembra 1943; namestnik komandanta 15. divizije od 20. decembra 1943 do 9. februarja 1944; načelnik štaba 15. divizije od 9. februarja 1944 do 23 junija 1944; namestnik komandanta 15. divizije od 23. junija 1944 do 9. avgusta 1944.

  9.) Ignjatović Radojica – Grnjica: načelnik štaba Bazoviške brigade od 1. oktobra 1943 do 22.oktobra 1943; načelnik štaba 30. divizije od 22. oktobra 1943 do 19. novembra 1943.
  10.) Brajović Petar – Pero: komandant 2. bat. Gubčeve brigade od 20. februarja 1943 do 30.marca 1943;
  načelnik štaba Gubčeve brigade od 30. marca 1943 do 12. septembra 1943; komandant 15. divizije od 15. septembra 1943 do 3. januarja 1944; komandant 18. divizije od 1. januarja 1944 do 12. januarja 1944; načelnik štaba 18. divizije od 12. januarja 1944 do 21. marca 1944; komandant 18. divizije od 21. marca 1944 do 23. junija 1944; načelnik štaba 4. operativne cone (Štajerska) od 23. julija 1944 do 15. maja 1945.

  11.) Došenović Mičo: načelnik štaba 14. divizije od 16. julija 1944 do 15 maja 1945.

  12.) Vojnović Aleksandar – Vojin: načelnik štaba 18. divizije od 30. novembra 1944 do 10. februarja 1945;
  namestnik komandanta 15. divizije od 10. februarja 1945 do 15. maja 1945.

  13.) Čubrić Mile: komandant 2. Bataljona Gubčeve brigade od 30. marca 1943 do 25. avgusta 1943; namestnik komandanta Gubčeve brigade od 25. avgusta 1943 do 14. septembra 1943; namestnik komandanta 18. divizije od 12. januarja 1944 do 21. marca 1944; načelnik štaba 18. divizije od 21. marca 1944 do 23. junija 1944; namestnik komandanta 18. divizije od 23. junija 1944 do 26. julija 1944; komandant posebne oficirske šole.

  14.) Marjanović Ratko: namestnik komandanta Gradnikove brigade od 30. novembra 1943 do 15. marca 1944;
  komandant Bazoviške brigade od 14. septembra l944 do 10. oktobra 1944; komandant Gradnikove brigade od 20. marca 1944 do 18. septembra 1944.

  15.) Šorović Danilo: komandant Gradnikove brigade od 26. aprila 1943 do 4. novembra 1943.

  16.) Vidačić Nikola: načelnik štaba Bazoviške brigade od 22. oktobra 1943 do 12. novembra 1943; načelnik štaba 30. divizije od začetka januarja 1944 do konca, januarja 1944; komandant Bazoviške brigade od 2. julija 1944 do 14. septembra 1944.

  17.) Marjanović Aleksandar – Leko: komandant 2. bataljona Gubčeve brigade od 12. januarja 1943 do 20. januarja 1943; namestnik političnega komisarja 15. divizije od 3. oktobra 1943 do 9. februarja 1944.

  18.) Dukić Nikola: načelnik štaba 30. divizije od 9. marca 1945 do 7. maja 1945.

  19.) Vukadinović Dušan: načelnik štaba Gradnikove brigade od 2. marca 1945 do 28. marca 1945; komandant Vojkove brigade od 28. marca 1945 do konca vojne; politični komisar 1. bataljona Gradnikove brigade.

  20.) Knežević Vladimir – Volodja: politični komisar 2. čete 3. bataljona Tomšičeve brigade – avgusta 1942; politični komisar 1. bataljona Tomšičeve brigade – marca 1943; komandant l. Soške brigade leta 1943; komandant 17. brigade Simona Gregorčiča leta 1943; prvi komandant Novega Mesta.

  61.) Armić Zdenka (Kidrić): šef VOS-a za Slovenijo.

 • Get Smart

  SLOVENSKO DOMOBRANSTVO = branilci svojih domov in svojih otrok pred
  podivjanimi uvoženimi JUGOKOMUNISTIČNIMI DIVJAKI,
  pa je nastalo iz
  VAŠKIH STRAŽ, ki so nastale, kot že rečeno,
  kot obramba svojih otrok pred MURGL JUGOKOMUNISTIČNIMI ZLOČINCI proti človeštvu.

 • Get Smart

  P0LITIKA je delo ZA, skrb za P0LIS=P0LITEJO=DRŽAVO
  SL0VENSKA P0LITIKA (SDS = Janša, Primc, Kangler in vsi ostali pošteni
  ljudje,
  ki sledijo prastarim SL0VENSKIM navadam, običajem, smernicam, kulturi):
  -poštenost,
  -pravičnost,
  -resnicoljubnost,
  -prijateljstvo do ljudi,
  -domoljubnost,
  -rodoljubnost,
  svobodoljubnost in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH odlik, ki smo jih Slovenci
  podarili svetu.
  P0LITIKA je skrb/delo za polis/politejo/državo. Ne več, ne manj.
  Država = POLIS = POLITEJA je družben dogovor ljudi o skupnem življenju.
  .
  .
  .
  »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
  osvobodila.«
  .
  »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

 • Get Smart

  Razumemo?
  Po delih jih prepoznate.

 • Get Smart

  Kaj pa je nasprotje kulture življenja?

  KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNIZEM = KOMUNIZEM in
  njegove SERBUSNO MUSLIćKULTI deviacije, tukaj seveda

  MURGL JUGOKOMUNIZEM, JUGOKOMIMUSLIćKULTIZEM …:

  – kultura LAŽI
  – kultura KRAJE
  – kultura ROPANJA
  – kultura POSILJEVANJA, PEDOFILIJE, PASJEJEBSTVA …
  – kultura UNIČEVANJA
  – kultura UMOROV …

  Sledimo?
  VSE to je KULTIVIRANO, vse to zločinski MURGL JUGOKOMUNISTIČNI divjaki oz. vsi njihovi
  KOMINTERNISTIČNI tovariši vzgajajo, vzrejajo = KULTIVIRAJO, negujejo …

  SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuška Sholtes ŠARAC … vse to je MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA.

  Delo za MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.

  »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
  osvobodila.«

 • Krtača 20

  Če bi bil pa sam tale odpad na razpolago, pol pa tud mizice iz ponte rose vzamem.

 • Zoran Prijović

  Dobro je rekel Primc, tudi levi volivci naj malce pozabijo na svoja ideološka prepričanja in pogledajo raje na lastne interese. Ko si bolan nobenega zdravnika ne zanima, če si lev ali desn.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!