fbpx

O Angeliki Mlinar: Nekoč je pekla Angelske kekse in bila v zvezi z bogatim bančnikom, ki je bil nadzornik Mercatorja

Angelika Mlinar z Alenko Bratušek. Ali bo načrt za imenovanje Mlinarjeve za ministrico padel v vodo zaradi neomajnih in strogih avstrijskih oblasti. (Foto: Twitter)

Avstrijska državljanka Angelika Mlinar, ki bi rada na predlog svoje prijateljice, predsednice koalicijske stranke SAB Alenke Bratušek, postala ministrica v vladi Marjana Šarca, nosi s seboj zgodbo, ki je več kot zanimiva.

Angelika je bila zasebna partnerica Stefana Vavtija, ko je bil še predsednik uprave slovenske veje banke Unicredit, o čemer je leta 2014 tudi govorila za Mladino, ko je pripoved pričela z “Moj nekdanji partner Štefan Vavti, ki je tukaj v Sloveniji sedaj predsednik uprave banke Unicredit, sicer pa koroški Slovenec, ….”

 

Naši viri pravijo, da je bila takrat Angelika dolgo časa “gospodinja”, čeprav je Stefan bolj zunaj jedel. Pekla je pa rada. Potem je naredila brand Angelski keksi, ki so imeli prodajne kanale naravnane preko Stefana. Stefan je bil denimo leta 2009 imenovan v nadzorni svet Mercatorja, kjer je ostal vse do leta 2012. In zanimivo, gre za družbo, ki je bila, dokler je bil nadzornik partner Angelike Mlinar Vavti, v državni lasti, in ki jo je, ko je bila predsednica vlade, prodala politična kadrovnica Mlinarjeve Alenka Bratušek.

Vir: Gvin.

Tudi viri z Unicredita se spomnijo, da je bilo “na banki je bilo vedno polno piškotov.” In podjetniška kariera Mlinarjeve in njenih Angelskih keksov je ugasnila prav po razhodu s Stefanom. Toliko o uspešni podjetniški epizodi. Ko je na Facebooku objavila fotografijo in napovedala kandidaturo, pa je eden od njenih prijateljev komentiral, da piškoti delujejo žalostni. Spomnili so ga celo na slikarja Edvarda Muncha, ki je svojo najbolj znano delo poimenoval Krik.

Zanimivo je tudi, da se je Mlinarjeva politično spečala z Bratuškovo, s katero ju poleg Vavtija in Mercatorja veže tudi dejstvo, da sta se z EU obe opekli. Bratuškova kot osramočena in propadla kandidatka za evropsko komisarko, Mlinarjeva pa si je zobe polomila s kandidaturo za evropsko poslanko. Res pa je tudi, da nad Evropsko komisijo očitno ni navdušena niti Mlinarjeva, ki je leta 2007 za Podjetnik dejala, da ji je peka keksov ljubša: “Leta 2005 sem se poslovila od abstraktnega sveta Evropske komisije, kjer sem bila zaposlena, in se posvetila svojemu konjičku, peki keksov.”

Vavti je sicer v začetku leta Unicredit zapustil, zdaj pa se seli v Sparkasse, kjer naj bi skrbel za področje prodaje. Formalno ga sicer v javno dostopnih evidencah kot člana uprave še ne najdemo. Najbrž zato, ker čaka na podelitev licence pri Banki Slovenije.

A to še ni celotna zgodba o Angeliki Mlinar, Stefanu Vavtiju in njunem zasebno – poslovnem delovanju v Sloveniji. Kako je posloval Angelikin s.p., in na sosednji hišni številki od katerih razvpitih sosedov, sta v Ljubljani kupila nepremičnino, bomo še pisali.

Andrej Žitnik