fbpx

Vse za politični boj: Portal Necenzurirano ukradel 17 let star avtorski članek o Janševem igranju golfa na Mavriciju!

Novinarji spletnega medija Necenzurirano. (Foto: Matic Štojs Lomovšek)

Hinavščina tranzicijskih medijev, ki se prikazujejo kot “profesionalni” in “vzorni”, ne pozna meja. Tokrat je razkrinkani članek portala Necenzurirano, ki je v resnici plagiat prispevka raziskovalnega novinarja Bojana Požarja izpred 17 let in zaradi katerega bi se morala novinarja (Primož Cirman in Vesna Vuković) od sramu pogrezniti v tla. 

Govora je o prispevku levega portala s finančnim botrstvom medijskega barona Martina Odlazka, ki v zadnjem času širi svoj imperij tudi na časnik Večer. Članek sicer “razkriva”, kako Janez Janša igra golf na tropskem otoku Mavriciju, skupaj z lobisti na področju slovenskega zdravstva. In tovrstno kopiranje starih prispevkov, izključno z namenom politične diskreditacije, naj bi bilo primer “objektivnega” novinarstva?

“Na portalu Necenzurirano so za potrebe aktivističnega političnega boja proti predsedniku vlade in prvaku SDS Janezu Janši, obudili (beri: gladko ukradli avtorski članke brez navedbe vira) moj članek na to temo, objavljen – reci in piši pred sedemnajstimi leti (17)! na Slovenskih novicah, v prilogi Bulvar, ki sem jo v tistem času urejal. Takrat, spomladi 2004, smo namreč prvi ekskluzivno razkrili Janševo igranje golfa na eksotičnem otoku Mavricij v Indijskem oceanu, ko je zraven potovala tudi njegova tedanja tiskovna predstavnica Katja Ujčič, Janševo golfistično potovanje pa naj bi plačal Janšev štajerski prijatelj Stanislav Petek, tedanji lastnik družbe Klima Petek,” je pojasnil Bojan Požar.

Plagiat, ki sta ga ustvarila novinarja portala Necenzurirano. V resnici gre za avtorsko delo raziskovalnega novinarja Bojana Požarja. (Foto: posnetek zaslona)

In ob tem se pojavlja vprašanje, kako se je pred 17 leti podatek o Janševem dopustovanju na tropskem otoku znašel v javnosti. Janšo je skupaj z Ujčičevo na letališču zagledal že nekaj časa propadli tajkun Zdenko Pavček, v tistem času še direktor in solastnik Viator & Vektorja, ta pa je informacijo nemudoma posredoval levemu stricu iz ozadja – Gregorju Golobiču. To, kot “zemlja staro” novico, pa je sedaj z vsemi štirimi pograbila leva politična nomenklatura, za katero vsaka protivladna “municija” pride prav ter jo objavila na družbenih omrežjih. Dva izmed bolj zagretih sta bila vidna predstavnika stranke LMŠ, ki jima v pričakovanju novega “odrešenika” tranzicijske levice grozi izpad iz parlamenta na prihajajočih parlamentarnih volitvah prihodnje leto. Govora je o Lidiji Divjak Mirnik in Marjanu Šarcu.

V LMŠ so histerično pograbili “novico”, ker jim v grlo teče voda: “Novi obraz” zanje pomeni politični pogreb!
Divjak Mirnikova se je pošalila: “To so ti “drugorazredni””. Šarec pa je žolčno zapisal: “Prvorazredni igralci golfa že vsa leta “futrajo” svojo bazo, kako se jim godi krivica in kako jih onemogoča “globoka država”. Kar je globokega, so samo njihovi žepi, napolnjeni s provizijami. Dr. Marko Noč in še nekateri so že spoznali, da je vse zlagano.” Oglasil se je tudi Tomaž Štih, poznan kot Libertarec, ki je zadevo demantiral sledeče: “Kakšna slabo pripravljena medijska farsa. Podjetje Medicoengineering d.o.o. nekdanje partnerice Božota Dimnika je imelo največje dohodke pod vladami … 1. Mira Cerarja, 2. Marjana Šarca in 3. Alenke Bratušek (v tem vrstnem redu).” 

V LMŠ trepetajo za svoje poslanske plače in stolčke: Ko pride “novi obraz”, so samo še politična trupla. Na fotografiji so Marjan Šarec, Jerca Korče in Lidija Divjak Mirnik. (Foto: sta, Facebook)

Zadnje čase se je oglašala še ena vidna predstavnica LMŠ – Jerca Korče, ki ji prav tako grozi nevarnost izpada iz parlamenta na volitvah leta 2022. Zadnje čase ni mogoče spregledati, da je v hudi ofenzivi, saj je grožnja, da bi LMŠ postala zunajparlamentarna stranka, vse bolj grozeča, resnična. Izguba poslanske plače in uglednega položaja bi bila izjemno boleča. “Stranka LMŠ je v zadnjih izdihljajih. V trenutku, ko se bo pojavil nek novi obraz, stranke LMŠ ne bo več, glasovi se namreč odlivajo dnevno, potem pa se bodo odlili kot celota,” je Korčetovo pred dnevi razkrinkal poslanec SDS Branko Grims.

Sara Kovač