Vsi, ki so sodelovali pri prepovedi koncerta hrvaškega glasbenika Thompsona, se lahko pogreznejo v zemljo! Po dveh letih upravno sodišče potrdilo, da je bil njegov koncert prepovedan nezakonito!

Marko Perković Thompson (Foto: FB)

Upravno sodišče se je očitno le zganilo v zadevi glede prepovedi koncerta Thompsona v Mariboru in tožbi organizatorja Mirana Trola ugodilo v vseh točkah. Organizator se je zaradi zavlačevanja pred tem sicer moral obrniti na vse instance, ki pa niso ukrepale, zato je zadevo že vložil tudi na Evropsko sodišče za človekove pravice v Strasbourgu. Za prepoved so sicer maja 2017 navijali nekateri radikalni levičarji in večina medijev, ker pa je bila Thompsonu dana priložnost, da na javni RTV predstavi svojo plat zgodbe, je na tem zavodu sledila prava čistka. O prepovedi so takrat razpravljali tudi v državnem zboru, sprožila pa je pravi mednarodni škandal, ki ni bil v čast pravni in demokratični državi. V času prepovedi je bila v glavni vlogi kot načelnica mariborske upravne enote zdajšnja ministrica za delo družino in socialne zadeve Ksenija Klampfer. 

Kot kaže, je upravno sodišče po dveh letih v zvezi s prepovedjo koncerta najbolj priljubljenega hrvaškega glasbenika Marka Perkovića Thompsona konec maja ugodilo tožbi organizatorja Milana Trola, in sicer v vseh točkah. Zdaj je jasno, da je bil koncert prepovedan nezakonito. Koncert bi se sicer moral odviti v zasebni dvorani Lent v lasti Stojana Auerja, bil pa je polno razprodan že dneve pred napovedanim datumom. Oškodovani organizator Miran Trol je ob napovedanih protestih Socialistične partije Slovenije vseskozi sodeloval s policijo in v zvezi z njihovimi zahtevami tudi zmanjšal število udeležencev koncerta, a nazadnje je do prepovedi kljub temu prišlo. Zdaj bomo, kot kaže, odškodnino za poslovno škodo zaradi prepovedanega koncerta plačali kar vsi davkoplačevalci!

Socialistična vlada koncert prepovedala na podlagi svetovnega nazora glasbenika
Leta 2017, ko je mariborska upravna enota pod vodstvom takratne načelnice Ksenije Klampfer v času socialistične vlade Mira Cerarja izdala prepoved koncerta Thompsona, je bila Slovenija zgrožena, saj je bilo mnogim jasno, da je bil koncert cenzuriran. Prepoved je temeljila na spremenjeni varnostni oceni, ki pa je v veliki meri temeljila na svetovnonazorski usmeritvi tega glasbenika. Poje namreč pesmi z domoljubno in s katoliško vsebino, kar pa je za levičarje popolnoma nesprejemljivo.

Ksenija Klampfer (Foto: STA)

Zadeva je na upravnem sodišču stala dve leti
Tudi ministrstvo za notranje zadeve, ki je bilo takrat pod vodstvom Vesne Györkös Žnidar, je kot drugostopenjski organ v zvezi s pritožbo organizatorja Trola potrdilo odločitev upravne enote, pritožbo pa zavrnilo kot neutemeljeno. Trol se je zato obrnil na upravno sodišče, ki pa v dveh letih ni bilo sposobno sklicati obravnave, na kateri bi zaslišali Klampferjevo, zdaj ministrico za delo, družino in socialne zadeve. Zadeva je bila v pristojnosti treh sodnic, Vlaste Švagelj Gabrovec, Violete Tručl in Sonje Kočevar, pri čemer se je slednja že upokojila in jo je na tem mestu zamenjala Nevenka Džebi. Znan je podatek, da so tri omenjene sodnice v roku enega leta kršile ustavo večkrat, kot preostalih 800 sodnic skupaj.

Trol se je zaradi zavlačevanja upravnega sodišča obrnil na vse instance, pustili so ga čakati!
Ker so zadeve stale tako dolgo, se je organizator Trol najprej obrnil na predsednico sodišča Jasno Šegan, nato na predsednika vrhovnega sodišča Damjana Florjančiča, sodni svet in na ustavno sodišče. Tričlanski senat ustavnega sodišča, ki so ga sestavljali Špelca Mežnar, Matej Accetto in Jadranka Sovdat, je sprejel odločitev, da Trola zavrne in naj ta še kar čaka. Februarja letos se je nato Trol obrnil še na Evropsko sodišče za človekove pravice v Strasbourgu, kjer so njegovo pritožbo pravočasno in popolno sprejeli v nadaljnjo obravnavo, kar je pomenilo, da bi se tožba v kratkem pričela. A kot kaže, to ne bo potrebno, saj je tožbi ugodilo upravno sodišče.

Foto: Fb

Proti Thompsonu se je odvila medijska kampanja, sodelovali vidni levičarji
Za prepoved Thompsonovega koncerta so se sicer zavzeli številni slovenski skrajni levičarji, od Barbare Rajgelj pa do Marka Milosavljevića. Za prepoved se je zavzel tudi takratni predsednik državnega zbora Milan Brglez, ki naj bi se za takšne pozive odločil na podlagi poslušanja pesmi Anica, Kninska kraljica, ki naj bi sprožala nestrpnost, a Brglez je pri tem popolnoma zanemaril kontekst pesmi, saj je ta nastala v času domovinske vojne kot bojna pesem. Ni bila torej ustvarjena z namenom širjenja sovraštva, pač pa za dvigovanje morale med bojem. Mariborski Mladi forum Socialnih demokratov je na ministrstvo za notranje zadeve naslovil tudi poziv za prepoved koncerta. Medijsko kampanjo proti Thompsonu so sicer vodili pri trobilu Večer v lasti tajkuna Uroša Hakla, zaostajali pa niso niti pri drugih medijih, na primer pri Delu ali pa pri POP TV, kjer so v oddaji Preverjeno skušali dokazovati domnevno ustaško usmerjenost pevca na podlagi tega, kakšne barve majice nosijo obiskovalci njegovih koncertov, kaj je počel njegov dedek med drugo svetovno vojno ipd.

Brzi Mile (Foto: Twitter)

Na RTV zaradi Thompsona izvedli čistko
Tudi TV Slovenija je o koncertu Thompsona poročala izrazito nenaklonjeno, z izjemo Igorja Pirkoviča, takratnega urednika oddaje Tednik, ki je v tej oddaji dal glasbeniku tudi možnost, da predstavi svoja stališča in svoje poglede na zadevo. V oddaji ni bilo nič spornega, pogovor novinarja je bil izveden korektno, a možnost pluralnosti na mediju, ki smo ga prisiljeni plačevati s prisilnim RTV-prispevkom, je sprožila vihar med levičarji, pod pritiski se je moral Pirkovič odločiti za odstop z uredniškega mesta oddaje Tednik. A čistka se pri tem ni končala, direktor Igor Kadunc je želel zaradi tega umakniti tudi takratno direktorico TV Slovenije Ljerko Bizilj, ki se je sicer pozneje upokojila, ter takratno urednico informativnega programa Jadranko Rebernik.

O prepovedi koncerta so razpravljali tudi v parlamentu, Grims opozoril na kršenje ustavnih načel
Spomnimo. Poslanec SDS in nekdanji predsednik komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb Branko Grims je ob prepovedi koncerta izrazil prepričanje, da s tem prihaja do grobe kršitve ustavnega načela svobode izražanja in svobode združevanja. “V tem primeru pa je zadeva še bolj očitno ustavno sporna, saj sta spremenjena varnostna ocena policije in z njo prepoved koncerta utemeljeni na ‘svetovno nazorski usmeritvi glasbenika’. Že samo policijsko ocenjevanje – po njihovem sicer ‘splošno znane’ – svetovne nazorske usmeritve posameznika je očitna kršitev temeljnih demokratičnih načel družbe, ki izhajajo iz ustave. Da pa ima takšna utemeljitev lahko težke posledice za glasbenika in organizatorje koncerta ter vse, ki so se hoteli koncerta udeležiti, pa je očitna kršitev ustavnih načel in pravic državljanov ter spominja na povsem druge čase totalitarnih sistemov,” je brez dlake na jeziku zapisal Grims.

Poslanec SDS Brank Grims (Vir: STA)

Prepoved koncerta sprožila pravi mednarodni škandal
O prepovedi so med drugim obširno poročali hrvaški mediji, ki jih je prav tako šokirala možnost, da se glasbeni koncert v državi članici Evropske unije dobesedno cenzurira. Odzvala se je hrvaška predsednica Kolinda Grabar Kitarović, ki je prepoved obsodila kot kontraproduktivno ter dejala, da je glasba namenjena povezovanju ljudi. Ukrepal je tudi premier Andrej Plenković, ki je hrvaški veleposlanici naročil, naj preveri situacijo in poizve glede razlogov za prepoved koncerta. Takratni zunanji minister Karl Erjavec se je cinično odzval s pripombo, da tudi v nekaterih hrvaških krajih Thompson ni imel koncerta, a pri tem je bistveno upoštevati dejstvo, da gre za objekte v lasti občin, kjer so na oblasti levičarji, v primeru Maribora pa je šlo za dvorano v zasebni lasti. Thompson sicer brez večjih težav nastopa v drugih državah EU, kot so Nemčija, Švica in Avstrija, prav tako pa je imel svoje koncerte že v Združenih državah Amerike, v Kanadi in v Avstraliji.

Foto: STA

J. Ž.

 • to_mi_delaj

  naj se cvrejo levicarji v peklu, se prej pa naj poravnajo skodo iz svojega zepa .banda

  • Friderik Peršič

   A bi šel na koncert , ko te je tako prizadelo …?

   • Lustrator

    S čim ima to zvezo? Govorimo o pravnem redu republike Slovenije, ki ga nelustrirani komunisti konstantno kršijo praktično z vsakim dejanjem, ki ga naredijo v tej državi. Povpraševanje po koncertu je bilo enormno in je bil že takoj razprodan, sicer pa sploh ne gre za to – tudi če ne bi bilo niti enega samega poslušalca: vmešavanje države v privatne posle kakršen je organizacija koncertov, sodi med najbolj ostre totalitarne prijeme, ki ne bi smele imeti nikakršne domovinske pravice v Evropi.

  • Mitja Mazini

   A te je mama tako vzgajala?

   • to_mi_delaj

    Najbrz je tebe slabo, cim me sprasujes nekaj takega.

 • Olga101

  Ovadba odgovornih, tudi tovarišice iz UE, katere oče se je na portalu hvalil s komunističnim “podvigom” svoje hčerke!

 • Hamid Begic

  Vi in vaše ustaše….. braća po mozgu….i budučem večnem prebivališču….jame… :)

  PS: V Sloveniji ni prostora za nacizem/domobrance….. Konec…. In pika.. :)

  • Joško

   Prijatelj, ne onesnažuj tega portala. Vročina je res huda; poišči senco in hladno pivo.

 • Hamid Begic

  Pič__ vam materina, lažnjiva….. V Švici je Tupsonov koncert PREPOVEDAN. :)

  PS: Premalo smo vas, golazen domobranska. :)

 • Silos

  Šarec naj takoj odstavi ministrico vMariboru ali v Stožicah pa naj se takoj dogovorijo
  za nov nastop glasbenika !!!

  • Friderik Peršič

   A bi šel na koncert …?

 • Ehnaton

  Če pustimo Thompsona ob strani, je potrebno še enkrat več pokazati na mnogokrat potrjeno in preverjeno prakso komunistov in njihovih naslednikov, da se zaupanje in s tem položaj pridobi z akcijo proti sovražniku, kot je v tem primeru ravnanje bivše načelnice mariborske upravne enote. S tem dejanjem si je nedvomno dokončno kupila zaupanje kontinuitete, ki jo je ustoličila na ministrskem stolčku. Tam pa nima opravka s Thompsonom, temveč s strukturnimi spremembami na delovnopravnem, socialnem in pokojninskem področju, prav izdelek njenega ministrstva za zadnje področje je milo rečen ubog. Pomnimo pa seveda tudi razne Milane Cvikle, Roke Praprotnike…….

 • Joško

  Predvsem pa upam, da bodo Brglez, Klampfarjeva in ostali deležniki pri prepovedi koncerta plačali vse stroške, ki so nastali zaradi odpovedi koncerta, plačali iz svojega žepa.

  • Janez Korenjak

   ..upanje umre zadnje. Ne samo, da ne bodo plačali, še nagrajeni bodo z boljšimi plačami.

 • Friderik Peršič

  Funkcionalna pismenost je hud zalogaj , a ne …? Cela stvar se je samo vrnila na prvo stopnjo in nič drugega …

  • Nata

   No, no. . . . . . žalostno, da imamo takih primerov, ki se vrnejo, kar precej !!
   Eni so pač ta pravi, a nepismeni !

 • Lustrator

  So komiji od svoje uradne ustanovitve v leninovi Sovjetski zvezi naredili ENO SAMO DEJANJE, ki ne bi bilo skregano z veljavno zakonodajo? Ustavni red RS kršijo dobesedno na vseh frontah, pa naj gre za ključna področja v državi ali pa manj pomembne lokalne prčkarije – povsod, ampak res prav povsod se požvižgajo na zakonodajo. Sicer pa le zakaj se ne bi – blesavi sodržavljani vse požegnajo in koalicijska banda lahko ob vsakem sklicu izredne seje ali interpelaciji s čisto avtomatiko preglasuje prijavitelje in zadeva je končana.

  Kako dolgo še, rdeči novoobrazni butalci?

 • Nata

  + + + + + +
  ” Zdaj bomo, kot kaže odškodnino za poslovno škodo zaradi prepovedanega koncerta plačevali kar vsi davkoplačevalci!”
  Seveda jo bomo !! Saj v naši državi nihče ne odgovarja za svoje napake !!
  Eni so celo nagrajeni. . . . . . gredo v Bruselj !
  Eni pa še naprej veselo packarijo !

 • Van Der Waals

  ZA PREPOVED TOMSONA IN NJEGOVH HRVAŠKIH USTAŠKIH PESMI KI S SLOVENIJO NIMAJO NIČ SKUPNEGA!!!!!!! HRVAŠKA JE NA HRVAŠKEM IN NAJ USTANE NJIHOVA AROGANCA TAM!!! TUDI V AVSTRIJI GA CENZURIRAJO KER VEJO KAM PES TACO MOLI!!! KATOLIŠKE PESMI PA LAHKO MIRNO POJE V SLOEVNIJI!

  • Lustrator

   ?? Ti bi Thompsona kaznoval zato, ker je hrvaški domoljub in ni tak kot povprečen slovenceljski jugohlapec? Meni kot ponosnemu slovenskemu domoljubu (ki sicer ne prenese Thompsonove glasbe kot take) je Thompson svetlobna leta bolj dobrodošel na slovenskih tleh od vseh jugonostalgičnih volivcev komunistične partije, pa tudi če so zaradi mene slovenske genetike od 5 stoletja po Kristusu dalje.

   Thompson je s svojimi vrednotami in ponosnim katolicizmom bolj Slovenec kot 3/4 tu živeče raje, ki se ji po 30 letih še vedno kolca po rajnki Jugi od katere smo se morali po 45 letih suženjstva ločiti z orožjem.

 • Lustrator

  Seveda. Kaj se pa to pravi v naš jugoslovenistan spuščati narodno zavedne glasbenike, ko pa vendar vemo, da smo na slovenskem gospodar MI – NACIONALSOCIALISTI. Ti je zdaj jasno v kakšne paradoksalne ironije se ujemate komiji s svojimi protislovnimi načeli?

 • Franjo Trojner

  Pravna država, da te kap!
  A se bo kdo zdaj v imenu države opravičil g.Thompsonu in v drugih odmevnih primerih morda g. Noviču, morda g Krkoviču, morda g. Janši ali g. Kanglerju??? TA NAŠA VLADAVINA PRAVA JE RES ČISTO POVOŽENA in iz tega razloga ji državljani ne zaupamo.
  Berem, da je nasilni napad na sodnico iz Maribora enotno obsodili vrh slovenske politike, ključni akterji v pravosodju in varuh človekovih pravic. Mnogi so napad označili oziroma razumeli kot napad na pravno državo in celoten pravosodni sistem.
  Kdo torej, če sploh kdo, je v Mariboru napadel pravno državo in celoten pravosodni sistem, mora zdaj odgovoriti vrh slovenske politike, pravosoden sistem in varuh človekovih pravic ????? Te javno od najvišje oblasti izrečene obtožbe so HUDE in narod UPRAVIČENO čaka na odgovor!
  Evo, tudi na radiju že poročajo, da je policija razkrila, da je preiskava pokazala, da je razloge za krvavo dejanje brutalnega napada na sodnico v Mariboru našla v domačem okolju.
  Vsi tisti na oblasti, ki ste ta sicer res brutalen, zahrbten in gnusen napad na sodnico v Mariboru brez trdnih dokazov označili, kot napad na pravno državo in celoten pravosodni sistem ste javnost v resnici ZAVAJALI, kar gotovo zahteva javno opravičilo, mar ne? Mnogi se boste morali posuti z pepelom, ker ste družinsko tragedijo hoteli izrabiti za politično obračunavanje, kar znova meče slabo luč na vladavino prava v državi.
  Sodnici želim čimprejšne, popolno okrevanje, njeni celotni družini pa, da bi kljub vsemu na koncu našla svoj notranji mir in razumevanje.

  • zokispoki

   Brglez je mnogo hujsi ekstremisat kot Thomson.Pa se pokvarjen je kot kvargelj!

  • Vojteh Dovč

   Ustaška Nezavisna država Hrvatska po drugi svetovni vojni sploh ni kapitulirala , tako kot Nemčija ! Torej je ustaška Hrvaška še vedno v vojni z vsem zmagovitim svetom …ne bi se čudili če bi slovenski desničarji,domobranci v Ljubljani postavili spomenik poglavniku Anti Paveliću … na otvoritvi spomenika bi tomson zapel “lijepa naša ustašija”… Ma ko hebe Janeze.

   • kokobily

    matr, si faca..

   • Chrome

    Glup si antifo.

   • Kapodistrias

    Kreten na kvadrat!

 • Nata

  Se ti ne zdi, da so komunisti teh ” provokatorjev ” veliko pobili ?
  Mogoče pa ni mišljeno kot provokacija , ampak opomin ?
  Tudi po njihovih kosteh hodimo v Sloveniji !!

 • Luckyss

  Dajte no..levi in desni…
  Vem, da je vroče in verjetno ima vročina na prazne glave še večji vpliv..
  Pretiran nacionalizem je prinesel na oblast tudi Adolfa Hitlerja in bo še kakšnega…
  In večina je Dolfija prepoznala kot zver, nekaj podrepnikov pa mu je celo priseglo in pomagalo pobijati Slovence…
  Zato ni pametno provocirati ljudi, ki so zmedeni ter butasti, še s kakšno glasbo, mitingi in drugimi načini vplivanja na ovce…

  • Vojvoda Šarec.

   Poleti se ovce brije.

   • Nata

    Da jih ne zebe brez kožuščka.

  • Steiermark

   zvezdaška ovca, pojma nimaš o ničemer, kajšele o politiki in zgodovini. Boš še moral kar nekaj preštudirati (pa ne marxovih manifestov, s kateerimi je začel ravno on, svojo morilsko pedofilski pohod…), da boš lahko sploh poskušal slediti aktualne probleme, ki so posledica komunistične diktatorske filozofije!

   • Luckyss

    Bumbar…Nobena ureditev se ni niti od daleč približala komunizmu…Najbližje sta bili s socijalizmom Kuba in Jugoslavija..

   • Nata

    Pritrdila sem mu za zadnji stavek. Kajti nekateri ljudje nič ne vedo in jih Nova s takilemi članki samo zmede. . . . .

    • Luckyss

     Res je..meni nikoli ne bo jasno kako lahko komunist pase klerske ovce…
     Mogoče je edini odgovor, da bolj butastih pač ni ?!

     • Nata

      No. . . .no. . . . lahko pa obrneš tudi drugače, ali ne ??
      Kako lahko naš kler še gleda komuniste ?
      Mi, starejši, iz svojih življenskih izkušenj vemo, da je marsikaj mogoče.
      Spremeniti mnenje in svetovni nazor.
      Kaj je s tem narobe ?

     • Luckyss

      Moj maček nikoli ne bo lajal…

     • Nata

      Huh. . . . nikoli ne reci, nikoli !

 • Lustrator

  ?? Ker sem Slovenec, demokrat, katolik namesto Jugoslovenar, komunist in materialistični pogan, sem avtomatsko NDH-jevec?? Po kakšni zblojeni logiki že?

  Ti pa ne bi prav nič škodilo, da malo premisliš kdaj in zakaj je sploh prišlo do pojava ustaštva, ko si že tako radodaren s trosenjem tovrstnih oznak na tem portalu.

 • Nata

  Joj, daj no Jovo ?? Se ti čudim, da te samo Thompson moti .

  • Janez Korenjak

   Nikoli ga ne bo zmotila stara vešča Makarovička, ki prireja orgije z rdečo zvezdo in jebe pas mater Slovencem.
   Pušnik nima ravno pospravljenega podstrešja, ne pusti se izzvati levemu provokatorju.

   • Nata

    Ja, ga kar dolgo že poznam. Rad izziva.

    Je pa kar brihten provokator. Kar veliko ve, a žal to nam ne pomaga.

 • Nata

  O Jasenovcu je pa še veliko nehasnosti. In mislim, da ne bova ne ti, ne jaz izvedela resnice.

  In tule se ne moreva pogovarjati o ” nismo “. Seveda nismo.
  Pač pa so . . . . .vemo kdo !

 • zamaškar

  V kakšni državi mladi forum SD ne želi živeti?Brezpogojno akterji prepovedi koncerta ne bi smeli v pravni državi upravljati nobene javne funkcije!!Stranke,ki so bile proti koncertu pa prepovedati!!

 • Steiermark

  Jovice, ne moreš si kaj da , kot pravoverni jugoslovan in titov pionirček, ne bi bil proti Hrvatom! S vsakim svojim komentarjem se izdajaš in potrjuješ, da s Slovenci nimaš kaj veliko skupnega ter da te ideološko vleče globoko na balkan, zato nehaj nakladati, kako si “štajerc” in ne vem kaj še vse! Reva!

 • Nata

  Nova ??? Kaj za eno čudno tehniko pa zopet imate ?? Danes imam kar naprej težave ? Torej. . . . . je kriva tehnika, ali človeški faktor ? Kar napišite. Korajžno !!

  Valantova, dost vas mamo. Pa bom odpeketala !!!!!!
  Kaj je narobe z mojim odgovorom Pušniku ??

  ” Ne, ne poznam. Sicer pa tako prekleto malo vemo. In zakaj ?? Zaradi
  naših silnih medijev ! Mislim, da vemo kateri ” švicarji “. . . . . saj
  je bilo podobno, kot pri nas.
  Vsaj, kolikor jaz vem.”

  • Luckyss

   To lahko izrabiš tudi drugače…Jaz sem bil takoj onemogočen objave, ko sem napisal da je Olga v resnici Vinko ;))
   Večje potrditve ne rabim..

   • Nata

    Jaz sem pa kar se tega tiče zelo trmasta. Še in še poizkušam. Če drugače ne, pa takole, na drugem mestu.
    Kajti strašno me jezi, da me bo nekdo , ki ima sam na glavi kup masla, banal !!
    Hm. . . . . Olga je pa nekaj časa nazaj imela težave. Nekdo je kar naprej pisaril pod njenim nickom.
    Vinko ? Uh? V to pa dvomim.

    • Luckyss

     Verjetno bi bila midva oba presenečena, če bi vedela koliko in kako znanih političnih imen je pod najbolj primitivnimi komentarji…

     • Nata

      Že. . . že. . . . vendar ni rečeno, da so primitivni.
      Ampak provocirajo, da se mi ven mečemo.
      Moram napisati, da me nič ne moti, samo, da ne packarijo kar v tri dni, brez kakršnegakoli poznavanja zgodovine.

     • Luckyss

      Vsi “izmi”, ki niso najgloblji humanizem so nonses in barbarstvo…

 • Common Sense

  V bistvu se na nek način strinjam s teboj. A jaz koncerta vseeno ne bi prepovedal. Pač pa bi prepovedal nošenje kakršnihkoli ustaških simbolov in podobne ikonografije. Glasba sama po sebi ne more škoditi. Jebi ga. Eni imajo radi Bon Jovija drugi pa Thompsona. Nikoli ne bo za vse prav.

 • Nata

  Ja, ogromno tega je bilo in nikakor ne samo na eni strani.
  Ker so komunjare to desetletja skrivali, se sedaj mi prerekamo med seboj. Oni rdeči vragi se pa režijo.

 • piki

  ..klanferca naj takoj odstopi

 • Nata

  Sem ti drugje odgovorila. Me onemogočajo.

 • Vojvoda Šarec.

  Za Thomsona mi je vseeno, če v vsakem mestu nastopa.
  Kot zvesti navijač slovenske športne reprezentance pa vedno provociram potomce priseljencev iz Hrvaske, Srbije,… zakaj vraga navijajo za Hrvasko, Srbijo…vs Slovenija, če so rojeni v Sloveniji?!

 • Lustrator

  Ti ne veš še precej bolj očitnih dejstev od tega, ampak ni problema, tu smo zato, da ti pomagamo.

 • Vojvoda Šarec.

  “Pičk” je povsod precej, če-tudi samo v moški družbi;)

  • Nata

   Jaz sicer ta izraz sovražim, ampak je velikokrat prav primeren !

   • Vojvoda Šarec.

    Za karakter ljudi katerim je ta izraz namenjen je najbol primeren.

 • Ehnaton

  To je res, kot je tudi res, da je to predvsem in le zasluga Edvarda Kardelja in komunistične doktrine reševanja narodnostnega vprašanja, ki je bilo kot vse drugo pri Kardelju najbolj odvisno od tega, kar mu je zagotavljalo osebno afirmacijo in preživetje v stalinistično komunističnem režimu. Pri tem gre človeku na bruhanje. ko mora gledati njegovega lažnivega in nesposobnega vnuka- konvertita, ki mu ravno nasledniki zločinskega režima še zdaj zagotavljajo privilegiran položaj.

 • Nata

  Kako , s teboj ? Saj smo včasih imeli dobre pogovore in debate,
  Vidiš, tega jaz ne razumem.Kaj ni končno super, da lahko svoja različna mnenja in vedenja. . . . napišemo !!

 • terminalar

  Ah, kako dobro dene takale novica.

 • Franc Šink

  Ni problem število sodnic in sodnikov, problem je da v Sloveniji to lahko postane vsakdo.

 • Vojvoda Šarec.

  Bajaga je kvalitetn glasbenik roker po duši. Ne poveličuje srbstva kot recimo srbski Thomson Baja Kninđa

 • Janez Korenjak

  …no, tebi je všeč, da si “bečki konjušar” – kar bodi.

 • Nata

  Dobra firma. Ampak Slovenci imajo raje – na, v trenutku sem pozabila – ono Švedsko firmo, ki jo bodo kmalu v Lj. odprli !!
  Lustrator je pa kar v redu možakar. Le, zelo strog je. Z njim ni dobro češenj zobati.

  Ti pa kar ostani, kar si !!

 • abc
  • xtc

   Kmalu bo nov VELIK v SLO.He,he,he.

   • abc

    Ti že sedaj rit ploska od veselja. Ujo je pač Ujo, a ne?

    • xtc

     Te živci j*** “zmagovalec”?

 • Drago

  Hehehe. Slovenski “domoljubni” portal v lasti Madžarov časti uštasoidnega hrvaškega pevca. Živela črna internacionala!

  • xtc

   he,he treba bo plačat komunisteki moskovski hlapčki izdajalski.

 • Ryuk

  Najbolj so pa smešni komentarji talevih: “ampak v Švici so ga tudi prepovedali… ueeeee”

 • Nata

  Vemo kdo je bil tisti ljubljanćan !! Mestni šerif iz Saraorcev !!
  Sam Bog ve, koliko provizije je dobil.

 • xtc

  No sedaj pa je čas ,da Kamplerca tudi odstopi,vsi ,ki pa so koncert preprečili pa naj plačajo iztoženo opdškodnino z obrestmi vred.

 • xtc

  Baje Thompson že napoveduje nov še večji koncert v SLO

 • Nata

  Nova ? Mi boste kaj odgovorili, kaj imate za ene težave ??

  Za abc – ja

  Države so mu prepovedale ?? Pomota !! Povsodi so naši nekdanji
  sonarodnjaki !! In povsodi kažejo kakšno je bilo bratstvo in edinstvo v
  Jugi !!

 • Ryuk

  Ali je kdaj bila?
  V Švici so prepovedali tudi burke, minarete in socialistične simbole (rdeče zvezde), pa se naša vlada tu nič ne zgleduje po Švici.

 • Sonce

  Ne prepovedujejo njegovih koncertov brez razloga.

  • xtc

   Kmalu bo nov VELIKI v SLO je že napovedan-“partizančki” pa v v drenje in na drevo.

  • stajerc5

   Koliko si jih videl!?

 • if

  Potrebni so demokratični ukrepi vseh oblik.
  RTV SLO je javna hiša, ki je nočem plačevati.
  RS ni svobodna, okupatorji so na vseh državnih in občinksih krmilih, nočem plačevati davkov državi, ki jo vodijo kriminalci.
  Ljudstvo, dovolj je, mar še ne prepoznavaš kriminalcev, ki ti cufajo svobodo iz tvojih možgan, denar iz tvojih denarnic …

 • xtc

  Bravo Thompson dobr ste sf**** levake,arbitraža,NLB vse povsod pušijo-in vse več Slovencev se jim smeje,ko spušijo zaradi nadutosti,kot jo uporabljajo doma.

 • xtc

  Nekaj je treba Hrčkom priznat-SO DRŽAVOTVORNI in edini kos slo levakom,ki jih vedno dobijo od njih po p***

 • xtc

  Človek se ne more nasmejat neverjetni abotnosti SLO levih “partizancljev”,”ustaše” jih vedno nabijejo pa še kar klečeplazijo k njim na morje-res so pokončni tile “osvoboditelji”.

  • Observer

   A ti misliš, da so vam Hrvaški ustaši naklonjeni? Kako so nam naklonjeni je dokaz naša osamosvojitev, ko so dovolili JLA, da nas napade. In vse od takrat dalje nas zafrkavajo… Katoliki v Sloveniji mislite, da vam je Hrvaška bratski narod, zaradi njihove katoliške veroizpovedi, a vas vedno okoli prinesejo. Hrvatom je vseeno za vas. Pod njihovimi novicami o arbitraži, itd. pa sem tudi že bral komentarje nekaterih psiho Hrvatov, ki so pisali v slogu, da bodo v napadu na Slovenijo držali kalašnik v eni roki, v drugi pa rožni venec in streljali mlado in staro…

   • xtc

    Opa pa smo torej tu-KATOLIKI,a nje,de?
    Hrvatov nikoli nisem imel za brate,če misliš to,jim je pa treba priznati državotvornost,ki je Slovenceljni zaradi Kučan & Co nimamo
    Kaj se dereš zaradi arbitraže?
    Niso jo zheblali hrčki pač pa kučanova udbo druščina.
    Hrčki nič ne bodo napadli Slovenije,se pa znajo zelo dobro sukati v mednarodni diplomaciji in dosegati cilje o katerih mi le sanjamo-SLO Kučan diplomacija pa je kot slon v trgovini s steklom.
    Sicer pa………. verjetno greš na morje na Hrvaško torej………. ,kaj se potem dereš?

    • Observer

     Ne hodim na Hrvaško na morje. Nazadnje sem bil na morju v Španiji. Davnega leta 2009 sem bil zadnjič na Hrvaškem, na enem majhnem otočku. Je pa res, da niso vsi Hrvati isti in da so nekateri do nas Slovencev bolj prijazni kot drugi, tako pravijo za tiste v Dalmaciji. V Dalmaciji pa še nisem bil. Tako da kljub temu, da na morje ne hodim na Hrvaško, se mi ne zdi dobro vse Hrvate v isti koš metati in zaradi Hrvaške politike kuhati takšno zamero, da ne bi hodil k njim na morje, čeprav res ne hodim. Na Hrvaškem je tako, lahko naletiš na kul Hrvate, ki obsojajo svojo politiko do Slovenije in nas imajo radi in se zastopijo z nami, lahko pa naletiš na psihote, ki te sovražijo in ko vidijo tvojo registracijo, ti prerežejo gume na avtu, itd.

     Kar se arbitraže tiče, sem mislil izključno odziv nekaterih Hrvaških komentarjev pod njihovimi novicami. Tako sovražno nastrojenih komentarjev do Hrvatov ne boš nikjer pri nas prebral pod novicami, vsaj jaz ga še nisem. Medtem ko po njihovih portalih do nas Slovencev prebereš marsikaj.

     Spomni se onega Hrvaškega generala ali kaj je že bil, nedolgo nazaj, ko je izjavil, da bodo Hrvati v 48 urah v Ljubljani… in naši levakarji seveda lepo uničujejo vojsko, po drugi strani pa jamrajo čez ustaše…

     • xtc

      Ob taki vojski,kot jo zaradi kučana imamone rabijo 48 razen če gredo peš.
      Drugo,Hrčke poznam zelo dobro,,že od takrat ,ko smo v Yugi z firmo z drugimi firmami tam opremljali,hotele ipd,vse to ,čemur se danes čudite navadni ljudje smo mi preje iz posla videli že davno preje.
      Ravno tako smo se dokaj dobro poznali z očeto in z njim sodelovali najmlajšega osebnega varnostnika Franeka,drugi pa je bil pri posebni policijski enoti.
      dobro se poznam tudi z parimi udeleženci Oluje skozi naca,ki je bil pri Hrvaški rezervni policiji,večkrat so bili na firmi sedaj jih že nekaj časa ni,še ko so imeli veliko fešto v Zlatar Bistrici,kjer so imeli svojo bazo,so me vabikli naj pridem,da bomo proslavili skupaj neko obletnico in so rekli ,da saj bo Dubravko došel potebe-a nisem mogel,ker sem bil odsoten.
      Skratka normalni ljudje a nacionalisti in pusti jim boga primiru in težav ni,če te vzamejo za “svojega” ni nobenih težav,četudi se včasih kje nismo ravno zložili se je vedno končalo s smehom in flaši “Žuje ali Karlovačkega”
      Zakaj Hrčki sovražijo večino slovencev pa tale stavek ,ki sem si ga dobro zapomnil in velja marsikomu.
      Ki ga je izrekel oče Tuđanovega varnostnika-“E dragimoj ………. dovri ste ljudi Slovenci ,a politika vam ne valja,dali znaš koliko naših ljudi so pobili vaši komunisti”.
      Se je potem za čudit?

 • GverilaStyle

  ps mu mater….temu tompsonu….

 • Big Bird-Veliki Tič

  Thompsonove koncerte so v preteklosti prepovedali v mestih v Švici, Avstriji in na Nizozemskem, saj tam pevca ocenjujejo za promotorja ustaštva in neonacizma. Besedila njegovih pesmi poveličujejo hrvaški nacionalizem in ustaštvo. Predvsem je sporna njegova pesem “Jasenovac i Gradiška Stara” ter dejstvo, da se njegov največji hit začne z ustaškim pozdravom “Za dom spremni”… Domobranska gamad in ustaši…eno in isto…gliha vkup štriha. Pič*** vam materina desničarska…izdajalska !!!

 • GverilaStyle

  SLOVENIJA do SPLITA.

 • Big Bird-Veliki Tič

  Kaki priimek ima toti sodnik? Na ić? Morda Radonjić?

 • Big Bird-Veliki Tič

  Nizozemska, Avstrija, Nemčija, Švica….njihova sodišča se že tresejo zaradi naših šalabajzerjov, ki so odločili da je koncert dovoljen… Jebo jim pas mater !!!

 • GverilaStyle

  brglez pa na sliki, kot bi bil našrkan tabele kvalitete……sam rečem…..

 • Observer

  Sem desen, ampak Thompsona pa nikakor ne podpiram. Vsak normalen človek, ki pogleda zgodovino Hrvaške, še posebej Jasenovac in kako zverinsko so tam mučili in morili ljudi, ne bi dovolil koncert človeka, ki poveličuje ustaštvo. Bral sem nekje, da so Hrvati takrat še celo v Istri naše Slovence z motikami pobijali, itd., da so si “prihvatili” Istro. Če na tem portalu tako vestno obsojate grozote, ki so jih počeli nekateri partizani, potem uporabite ista merila za ustaše.

  • xtc

   Malce se umiri-najbolj se derejo ,glede Jasenovca Srbini in čemu je Jasenovac “obratoval” še skoraj dve leti kasneje,ko Ustašev ni bilo več?Čeprav mislim ,da Ustaši ravno niso bili angeli,pa jih lahko mirno postaviš ob bok Četnikom,Titovim komunistom in ostalim Balkancem napreje doli z podobno nožek kulturo.
   Me pa moti ,da se izenačuje Ustaše in domovinsko vojno.

   • Observer

    Ja no, saj to pravim. Kako lahko potem podpiraš Thompsona? Ni važno kdo je glasen o Jasenovcu, Srbi gor ali dol, takšno zverinsko početje kot se je tam dogajalo, bi moral vsak normalen človek obsoditi, ne glede na politično prepričanje. Ne da “ravno niso bili angeli”, bili so kar težko kategorni hudiči.

    • xtc

     Glej glede na Titove komuniste-pravi angeli.

     • Observer

      Se ti vidi, da nisi bral o Jasenovcu. Jaz bi rekel, da so kar na istem.

 • stajerc5

  Jezus in Marija, rdecke polpismene, danes je pa crni dan za vas. Thompson zmagal, sodnico je “nas” usluzbenec na sodiscu pretepel, sedaj pa pazite na se en ocvirk:
  VARDA KLICE V PETEK NA SKUPNE VAJE NA POHORJU, KI TRAJAJO CELI VIKEND DO NEDELJE!!!
  http://www.demokracija.si/slovenija/stajerska-varda-bo-na-pohorju-zacela-usposabljanje-svoje-1-generacije.html
  Yugomocvirje, Stajerci se ne damo!!!

 • totex39

  Sramota za tako državo, plačali bomo pa davkoplačevalci, zaradi takih nesposobnežev, ki nam vladajo.

  • stajerc5

   Eh, odplacujemo milijarde in milijarde, tako da se teh par ficnikov sploh ne bo poznalo. Meni je bolj vazno, da so se v gate vsrali pred EU sodiscem in priznali(vsaj enkrat!) svojo zmoto oz. krivdo!!

   • JANEZ GUS

    Naši Bavconovi kuharji in drugi čistilci pred EU sodiščem zgubijo 95 procentov primerov.Evropska sramota od revolucionarnega sodstva.

 • Big Bird-Veliki Tič

  Zakaj ne sme Thompson imet koncertov v Puli in Reki, če je tako uredi fant???

  • Observer

   Spomnim se provokativne izjave Hrvaškega generala ali kaj je že bil, ki je nedolgo nazaj izjavil, da bi Hrvaška bila v 48 urah v Ljubljani. Tako, da se ti veliki ptiček raje vprašaj glede na to, da tvoji vrli levičarji na oblasti govorijo čez ustaše, kakor tudi ti njihov oproda, kako to da potem uničujejo našo vojsko in bi ustaši res prišli z lahkoto do Ljubljane? Po eni strani obsojate ustaštvo, po drugi strani pa levičarji uničujete slovensko vojsko in bi nas tako prepustili v roke ustašem.

 • totex39

  Tudi RTV bi bilo potrebno tožiti, ker na dan državnosti vrtijo partizanski film, kar je še večja groza in ta kupleraj moramo še mi plačevati.

 • stajerc5

  Heineken ima polnilnico v Churu- Calanda, kje bi pa proizvajali Niksicko pivo pa res ne vem…

 • Janšek Orbanšek

  Bi rad videl če bi kak komunist imel imeti kakšen koncert, kakšne prispevke bi takrat pisali, če pa gre za fašizem in nacizem pa ni nič narobe kanje?

  • xtc

   Imaš ti tele privide?
   Kje je Thomson nastopil na koncertu z fašističnimi in nacističnimi simboli,no daj povej?.

   • Janšek Orbanšek

    Ne rabiš videt samo slišat moreš, ampak janševisti so tako ali tako gluhi, zato pa vlada vpisuje v ustavo znakovni jezik da boste postali enakopravni ;)

    • xtc

     Torij imate še poleg prividov prisluhi tipočni levaki iz psihiatrije.

     • Janšek Orbanšek

      No saj sam veš kam spadaš, zakaj še nisi tam?

  • stajerc5

   A si ti mogoce zelis koncert Palcek&Kuckoband!?
   Vstop prost in samo z rdeco knjizico, zamrznjeno ali ne!

   • Janšek Orbanšek

    Kaj nisi ti zadnjič pred vstopom na koncert že na veliko mahal z njo?

    • stajerc5

     Ejejej, si izdelal osmi razred!?

  • Observer

   V normalni državi bi poleg Thompsona prepovedali tudi tiste Svetlanine shode ‘nosil bom rdečo zvezdo’, ampak mi nismo normalna država. Pri nas lahko tako eni kot drugi razsajajo.

 • radames

  Ksenija Klampfer je za nagrado dobila položaj ministrice. Naj se ti ministrska plača zatakne v grlu!!!!

  • stajerc5

   Poznam patologa, si lahko razdelimo…

  • Hamid Begic

   Si fouš, ane?! :)

   PS: Zguba SDS-ovčarska. :)

   • radames

    Si že blokiran. Ne pripadam SDS, marveč antikomunistom, ti zblojenec.

    Adijo

   • Steiermark

    Ti si pa se že zelo dobro “vživel” v vlogo islamskega prišleka v Slovenijo, že žališ prav tiste, ki ti omogočamo brezsrbno zastonjkarsko bivanje, na naš račun, za zahvalo pa pljuvaš po nas!

  • samotoje

   Bila je pridna in je dovolj zagnano mahala z repom, kaj češ.

 • mitja čot

  Svetlana spet organizira maškarado :”nosil bom krvavo zvezdo”.a to pa je sprejemljivo banda levičarska.Da ena ćefurka poveličuje simbol pobijanja slovenskih ljudi!Marš golazen rdeča smrdljiva!

  • Friderik Peršič

   Svetlana je rojena Mariborčanka bebček …

   • mitja čot

    Moje sožalje štajerc!

 • Hamid Begic

  V Jasenovcu je bilo ubitih 83.000 ljudi (Srbi, Romi,…),…. In tudi 266 Slovencev(med njim tudi šest otrok in 56 žensk)…… SDS in Co….. zakaj to podpirate?!….. Vi ste edini izrodki na svetu, kateri opevajo klanje svojega naroda. :(

  PS: Vi ste takšna golazen, kakršno svet še ni videl… Dosti večja golazen od “Mohamedov”. :) #PremaloSmoVas#SeJeCasa

  • xtc

   In kaj je počel Thompson v Jasenovcu,ko ga še nasvetu ni bilo?
   Malce se strezni bebo.

   • večni srb

    On se je rodil ustašem, fobro živi zato, ker so njegovi predniki pomagali pobiti in oropati toliko nedolžnih ljudi, idiot.

   • Friderik Peršič

    “Jasenovac i Gradiška Stara, to je kuća Maksovih mesara
    Kroz Imotski kamioni žure, voze crnce Francetića Jure
    U Čapljini klaonica bila, puno Srba Neretva nosila

    Oj, Neretvo, teci niza stranu, nosi Srbe plavome Jadranu
    Ko je moga zamisliti lani, da će Božić slavit partizani
    Ko je reka, jeba li ga ćaća, da se Crna Legija ne vraća

    Gospe sinjska, ako si u stanju, uzmi Stipu, a vrati nam Franju
    Oj, Račane, jeba ti pas mater, i onome tko je glasa za te
    Sjajna zvijezdo iznad Metkovića, pozdravi nam Antu Pavelića”

    Tale umotvor je ” prepeval ” model , ki ga tako vneto zagovarjate bebčki …

  • JANEZ GUS

   Samo rdečuhi ste še večja,ki lastnemu narodu ne želite dobro.No ti si na Ć.Plus si stisni.

  • večni srb

   800.000 bo bolj prava številka, to je skoraj desetkrat več kot si nekje prebral, najbrž v kakšnih ustaških fake medijih.

 • Big Bird-Veliki Tič

  Čujte, prebivalci Slovenije morajo za kilogram kruha, sladkorja ali kave danes delati občutno manj kot leta 1991, saj so cene v zadnjih letih rasle počasneje kot plače. Levica, hvala ti lepa :)

  • večni srb

   Razloži to vsem slovenskim državljanom trerjefa razreda, pod posebno zaščito države, ki jim je fašistična levica popoloma uničila življrnje in jim zapečatila usodo.
   Na nek način, so dejansko bili celo ustaši boljši, upam, da si ponosen na svoj trop.

 • dob

  Komunisteki pravijo: Pa kva pol! Drugič bomo pa ponovili igro. Da ne bi Thompson mislil, da lahko igra pri nas samo zato ker mu je sodišče dovolilo.

  • abc

   Kad če doči treči svijetski rat, mi čemo hrvate klat ( Ustaše ) Thompson je Ustaša, ne rabimo takih izrodkov.

 • JANEZ GUS

  Vso to sramoto naj plačajo levaki. Ojavit jih javno.Ves ta rdeči smrad s tega portala pa blokirat.Razsodbo se je vedelo V NAPREJ.

 • JANEZ GUS

  Seveda pa se ta rdeča gamad ni zgražala nad koncertom četnika Đorđeviča.Tega je žvepleni dovolil.

  • večni srb

   Četniki nas niso prišli okupirat in pobit vse slovence, ki se niso rodili pravim staršem, ini so se borili za kralja, pod katerega je spadala tudi Slovenija.

   Ustaši so izdali kralja, uničili slovenski izdajalski parlament, sistematično so morili slovenski narod za Musolinija in Vatikan ter jim pomagali izbrisati slovenstvo iz zgodovine.

 • Nata

  Ja, drži. Je pa zanimivo, da je tam prepovedal Mestni svet, na katerega so verjetno pritisnili Srbi. Toda pri nas pa se je vtaknila država, pod vodstvom komunistov.

  Kaj niso celo v Parlamentu razpravljali ?
  Torej, še vedno mislim, da je tu na delu silno Jugo bratstvo in edinstvo. Sovražijo se, kot pes in maček.

 • JANEZ GUS

  Danes moramo gledat javno HANZI GREZNICO,KJER BODO DRUŽBENO POLITIČNI DELAVCI KAR TEKMOVALI MED SABO V OBJEKTIVNEM POROČANJU.Klovn pa bo sklical svet za nacionalno varnost.

 • stane skufca

  In koga bomo zdaj pribili na križ ?

  • Stric iz ozadja

   Brzega Mileta.

  • večni srb

   Državnega tožilca, ki bi moral zagovarjati ukrep o prepovedi, za začetek.
   Verjetno sta s Topsonom zemljaka.

 • stajerc5

  Res je. Vem pa ne, kdo je takrat konkretno odlocal v vrhu(JNA), kaj se naj naredi. Sam sem sluzil ( v sedemdesetih) v kasarni MT- Jakusevac in ti garantiram, da so imeli na vrhu v rokah popolno vse sami srbski generali in tako tudi navzdol!

 • večni srb

  Krvoločne pesmi ustaških okupatork’jev, ki so spodbujale genocid slovencev, so vsekakor lahko razlog za prepoved, ki ga nobeno sodišče ne more ignorirati. Ampak najprej mora biti jasno, če je bil hrvaški.narod okupator in po kakšni logiki moramo danes tolerirati ustaše, samo to bi morali jasno povedati na vrhovnem oziroma evropskih sodiših. Ampak ne morejo, ker Slovenijo zastopa hrvaška naveza zgleda, za njih smo slovenci samo severni hrvati.. Če imamo ustaše na vrhu sodišč, ima Tompson seveda prav, da se želi pokazat, njihov cilj bo vedno najprej dtžavljanska vojna med slovenskimi potomci hrvatov in srbov, potem pa asimilacija čim več slovenskih pokrajin, ostalo bodo prepustili zahodnima sosedama, za stroške genocida slovenstva.
  Morda pa vse dkupaj ni res in si samo domišljam, ker smo se morali učiti alternativno zgodovino in sem zaveden.

  Res škoda, da Nemčija ne meji na Izrael, potem bi lahko naci bendi nastopali v Jeruzalemu in se drli “juden raus”. Pozabimo preteklost, ne se kregat,,kar je bilo, je bilo, a ne.

  • stajerc5

   Kaj so pa dosegli vsi naciji in krematoriji? Zidje drzijo celi svet financno se bolj za jajca kot pred vojno. Mogoce je celo prav tako, je narod, ki od svojega nastanka drzi skupaj. Mogoce bi se lahko kaj naucili od njih… ali svicarjev- podobna stvar!?

   • Stric iz ozadja

    Seveda ce so tisti, ki so imeli denar in moznost zbezali v ZDA. Ostali so pa najebali.

    • stajerc5

     Prav cudno, da se niso odlocili za Savjetski sajuz ali Rusijo ali… No ja, to nam pa lahko Soros razlozi, ko bo spet na obisku v Murglah.

     • večni srb

      Znanost ni stvar izbora, ker dejstva do točno to zato, ker so enaka za vse.
      Poglej si enkrat zemljevid Rusije, raztezajo se čez 12 ali več časovnih pasov stari, trgujejo z vsemi, seveda so med najbogatejšimi narodi na planetu, le da modetnizirati Sibirijo nekako ni isto kot delat dober biznis na Kalifornijskih plažah.
      Sibirijo sem izpostavil zato, ker imajo tam enega največjih tehnoloških parkov v Evropi, ob bok Silicijevi dolini, kjer itak dela ogromno ruskih znanstvenikov. Židov je samo za vzorec, ampak pe vedno več od starih, navadnih američanov.

    • večni srb

     Sploh ni res kar trdi, niti slučajno ćidi nimajo take moči, sploh pa ne denarja, ker ja nič nimajo, razen če so obogateli z dateljni in zasužnjili najmanj kitajsko, pa tega nihče ne ve.
     Žalostno, celo neverjetno je dejstvo, da med nami še vedno živijo imbecili, ki v življenju nido prebrali druge knjige kot tisti Hitlerjev zmazek Mein Ksmpf, ki je zbirko največjih idiotizmov 20.stoletja, saj skoraj nič ne drži kar je safistični pdihopat nabijal v tistem svojem pamfletu. Pe Biblija je bolje, če res ne morejo prebrati več kot eno, kaj dosti pa niti ne.

   • večni srb

    Kdo drži cel,svet pod kontrolo?
    Govoriš kot, da si se rodil v štali, kjer te je vzgajal Adolf Hitler osebno, očitno meniš, da je več uradnih zgodovin in ekonomskih matematik, ampak to se ti samo zdi zato, ker si zarukan.

    Kat 92% vseh financ na planetu je v rokah Angleške banke, med največjo svetovno kapitslistično elito ni niti enega afriškega čobana, judi so dobri samo za računovodstvo.

    • stajerc5

     Zacel si trokirat! Nujno zamenjaj svecke!
     Tvoj komentar nima ne glave, ne repa. Vrocina dela svoje, vsaj tako izgleda.

     • večni srb

      Glej, saj je čisto preprosto. Celo moferno svetovno civilizacijo so zgradile evripske in azijske buržuazije, pred tisočletji pa so bili največji vladarji res afričani, ampak faraoni, ne judi, ki so jim komaj ušli živi.

      Zato te sprašujem, po kakšni logiki bi lahko imeli judi danes tako veliko denarja, veliki imperatorji, ki so globalizirali cel planet, pa po tvoje nimajo za burek? Lepo te prosim, saj nisi 5 let star…

  • Steiermark

   Kakšne napade imaš, ti škodi vročina ali si kar tašen po naravi – grizeš in sikaš na vse naokrog, ki se ne strinjamo s tvojim srbskim politikantstvom! Tvoje mokre sanje o ” slovencih – potomcih hrvatov” – to obstaja samo v tvoji srbski glavi – Slovenci nemorejo biti potomci hrvatov, da ste pa srbi potomci turov, to pa je res in tudi dokazujete , vsesozi! Najbol ste to ddoazali s svojim povojnim klanjem, v Sloveniji, ko ste klali nedolžne ljudi, “na akor”, jih metali v brezna, seveda po poprejšnjem zverinskem mučnju. Kar se pa potomcev komunističnih zločincev tiče, jih pa imamo, žal, kar na oblasti, s kratonogo srbsko podgano! Zato se nehaj mešati med nas, ker z nami, avtohtonimi v Sloveniji, nimaš nič skupnga! In kako to, da te takšni srbski izmečki, ki gostujejo po Sloveniji, predvsem ceca, ki je žena zločinca arkana, ki je klal povsod, kjer je uspel, da pa ona smradi po Sloveniji, v posmeh nam avtohtonim v Sloveniji, to te pa ne moti? Pa glede krematorijev, preden boš gobezdal ponovno, se pozanimaj, koliko tisoč ljudi so tvoji jugoudbovsi komunistični morilci, v “apnenici” v Solkanu, skurili, ko so iz njih naknadno gradili Novo Gorico! Zapri že enkrat svoj srbski, vsrani kljun in nehaj kikirikati, tukaj je Slovenija in Slovenci vedo sami najboljše, kdo je dobrodošel pri nas in nehaj že enkrat nabijati po srbsko! Nebo več dolgo ko bo rdeča jugosrbska drhal “na rešetu”, če ne prej pa takrat , ko se bo vrnila k svojemu gospodarju satanu!

   • večni srb

    Dlovenci smo tudi potomci hrvatov, s katerimi nad je združilo nasilno pokristjanjevanje oziroma katolibanski teror. Poglej si imena, skoraj nobenemu srbu ni ime Marjan, Tomo, Mate,…
    Srbi so srbi zato, ker je bil narod organiziran okoli močne srbske buržuazije, srbska kultura in tradicija je zato preživela tudi 500 let otomanske vladavine, saj so jih turki dejandko varovali pred asimilacijo Svrtega rimskega cesarstva germanskih narodov, ki je zadužnjilo hrvate in slovence, tudi bosance.
    Poglej si zgodovinska dejstva, nedporno dejstvo je, da.je povojne umore izvajala slovenska vojaška milica. Sicer dvomim, da.so se mapčevali potomci izdajalcev, a vendarle so morili slovenci, ne.srbi, in to v slovenskih uniformah, ker milica je bila republiška, ne pod JNA. Napadel nas je Zagreb, kjer je bila komanda JNA za Slovenijo, na ukaz dveh hrvaških predsednikov SFRJ, ne Beograd, Miloševič je zato zahteval odpoklic drbskih nabornikov, brez njih pa hrvati nido mogli poraziti Slovenije. O kakšnem klanju dlovencev govoriš, pojma nimam, verjetno si v diliriju.

    Glej, to so dejstva, zarukan si, ne da se ti pomagat, ker imaš oprane možgane in ne znaš razmišljat. Bogi si.

    • Steiermark

     Srbi, “gensko turki”, ste “preživeli” turško okupacijo in od njih tudi prevzeli kulturo, ki jo še danes kažete. Kakšne srbske klamfe tukaj trosiš, dokazuje, da si pravi turški potomec, ki ne ve , kje je, kdo je in kam spada oz. kje mu je mesto (na balkanu in ne v srednji Evropi! Sicer pa, bolje je imeti “sprane možgana” kot pa biti brez njih, kot je tvoj primer. Pa še to, ne bodi žalosten, zaradi odsotnosti možganov, imaš eno prednost: nikoli te nemore zadeti možganska kap!

 • stajerc5

  Kolikor vem, so Zagrebcani prav mocno protestirali, ko so se napotili tanki proti Sloveniji.

 • večni srb

  Miran Trol, svaka čast, še en veliki slovenec, po rodu iz Hrvaške, ki brez problema organizira velike koncerte v Mariboru.

  Ostali mariborčani pa samo tiho, ti naši pohorci se znajo edino pretepati med sabo, če bi bili iz istega materiala kot njihovi predniki, bi sredi Zagreba organizirali koncert partizanskih pesmi, s povojno morečo vsebino, na dan pokolov ustašev na mariborskem koncu.

  • stajerc5

   Problema nema! Zmeni se z Makarovicko!!!

   • večni srb

    Saj to sem komentiral, zakaj ni problemov, od kdaj smo postali slovenci ustašem prijazen narod in zakaj de tebi ter ostalim potomcem hrvatov to ne zdi problem?

    • stajerc5

     Makarovicka bi bila verjetno ze na meji obrnjena nazaj, z kolom yugozastave v hrbtu!

     • večni srb

      A se ti ne zdi čudno, da vrednote slovenstva branujo samo tako kot sta Makarovička in Jankovič?
      Ker, če je samo par šalabajzerjev pri nas oroblem, lahko Topson pri nas nadtooa vsak teden, kar se.mene tiče. Jaz nima nič proti hrvatom, samo ne maram, če me imajo za kompletno budalo.

 • stajerc5

  Pozabi. Imela sva drugo temo, manjka se samo, da zalepis nekaj iz Mladine.

 • Vojteh Dovč

  Ustaška Nezavisna država Hrvatska po drugi svetovni vojni sploh ni kapitulirala , tako kot Nemčija ! Torej je ustaška Hrvaška še vedno v vojni z vsem zmagovitim svetom …ne bi se čudili če bi slovenski desničarji,domobranci v Ljubljani postavili spomenik poglavniku Anti Paveliću … na otvoritvi spomenika bi tomson zapel “lijepa naša ustašija”… Ma ko hebe Janeze

  • večni srb

   Ne razumep, pri nas smo se v osnovni šoli učili, da do Slovreijo okupirali samo trije sosednji narodi in smo slovenci trpeli skupaj s hrvati, ki so nam prišli pomagat.
   Ja vidiš, da nam lažejo že 30 let, napadel nas je Zagreb, krivdo valijo pa na.Beograd, ta narod je zarukan bolj kot v srednjem veku, ko smo bili še polpismeni hlapci.

   Resnica oa je, če slovenci ne bi bilo bolj kot ne srbi, bi bili že zdavnaj združeni s hrvati. Tompson torej pride pet potomcem srbov kakšni junaki so bili ustaši, adijo pamet.

 • Tomaz

  Se so mu tud v Puli , Švici pa Nemciji prepovedali krult verjetno z Razlogom naj svinja tam po dalmaciji z svojim repertoarom

  • večni srb

   Potem je stvar preprosta, naši sodniki morajo navesti isti razlog kot švicarji, in prepoved bo ostala aktualna oziroma v veljavi.

 • FORT WORTH

  Vedeli so, da je prepoved nezakonita.
  Prepovedali so, koncerta ni bilo in to jim je bil edini cilj.
  Po dveh letih lahko sodisce razsoja, kar hoce, se mar jim ni, posledic tako ne bo.

  • večni srb

   Zakaj je pa prepoved v Švici legalna?
   Mogoče zato, ker interese Švice pač ne branijo sodniki, ki so po rodu hrvati.

 • Vojvoda Šarec.

  Janša je hodil na elitni koncert O. Dragojeviča v gala dvorane, svoje primitivne ovce bo pumpal s Thomsonom.

  • večni srb

   A res, prvič slišim, da Janša podpira ustaše, saj ve kdo sta bila njegovi babici in dedka.

   • Vojvoda Šarec.

    Ko bi Ustaši vedli, da so pionirji ustanka hercegovski muslimani in Bošnjaki.

    • večni srb

     Nimam pojma o kateri alternativni zgodovini govoriš, ampak ustaše so si izmislili Musolinijevi fašisti, v Milanu, s podporo in ov organizaciji Vatikana.
     Ustaši so bili dejansko italijanska fašistična milica in klerotalibanski jihadisti, samo eno do konca zahojeno inmutirano balkansko govedo je lahko verjelo v tiste naci kozlarije. Večjih fašistov od ustapev enostavno ni, italijani so bili proti njim navadni debilni otroci.

 • Big Bird-Veliki Tič

  Kao i svake godine, promoter ustaštva i nacionalne mržnje, samozvani hrvatski pevač i nacionalista Marko Perković Thompson održao je i ove godišnjice Oluje koncert, ovog puta u Slunju na proslavi hrvatskog “Dana pobede”. Pored koncerta bilo je drugih stravičnijih momenata kojima je jasno iskazivana mržnja prema Srbima, poput ustaškoh povika “Za dom spremni” i “Srbe na vrbe”.

  • Olga101

   Mislite slovenske komuniste, ki sovrazijo vse po spisku?!

   • Big Bird-Veliki Tič

    Pevec Thompson je sporen za pol Evrope … Hrvaško deli na liniji razkola med zagovorniki zgodovinskega revizionizma in vrednot antifašizma. Isti kurac kot albanski posvojenec iz Grosuplja. Kapish?

    • Olga101

     Kucan-Goebbelsov agitorop?!

  • večni srb

   Tompson verjame v isto življensko načelo kot nape pravosodje. Tudi naši vojaki, policaji in sodniki so vedno pripravljeni okupirati tuj dom, iz poljubnuh izmišljenih in nezakonitih razlogov, zaradi katerih je Slovenija potem vedno obsojena za najhujše kršitve človekovih pravic, stanovanja deložirancev pa si fašistični komunisti prosto preprodajajo med sabo

   • Big Bird-Veliki Tič

    Nekaj mesecev pred operacijo Nevihta je Thompson napisal skladbo Anica – kninska kraljica, ki napoveduje vrnitev Hrvatov v osvobojeni Knin. Ključen je stih: Zažgali bomo Krajino, ki predvideva množični požig zapuščenih srbskih hiš. To je bila osrednja pesem njegovega koncerta na kninski trdnjavi, ko je s hrvaško vojsko vkorakal v Knin. Na proslavi obletnice v Kninu je še leta 2017 množica glasno vpila “ubij Srbina,” ko je zaslišala besede “za dom spremni.”

    • večni srb

     Kje so bili pa do takrat, ko do de potomci sbov uprli katoliškim hrvatom?

     Hrvaška oblast je ista kot jihadisti, za začetek bi lahko dopovedali pijanim ustaškim debilom, da so bili njihovi dedki in babice človeški gnoj in jih ni nikoli napadel Beograd, saj do pobijali hrvate, torej svoje ljudi, ki so se rodili napačnim hrvaškim staršem.

     Hrvaška politika je danes ista kot muslimanski norci, to ni hrvaštvo, ni nobeno domoljubje in ponos ampak duševna bolezen.

 • Olga101

  Tovarisica Klamfer, zdaj za nagrado celo ministrica (!?), prej UE Maribor, bi nezakonitost takoj ponovila?!!! Takoj naj odstopi z mesta, ki ga zaseda!

  • Big Bird-Veliki Tič

   Po mnenju hravaških desničarskih nacionalistov so bili ustaši borci za svobodo, ki so se zaradi spleta nesrečnih okoliščin znašli med poraženci druge svetovne vojne. Partizani so bili zanje izdajalci, ki so povzročili razdor v hrvaškem nacio­nalnem korpusu… Isti kurac kot SDS…ki poveličuje domobranstvo!!!

   • Olga101

    Kučan Goebbelsov agitorop, ki zdrži do meje! V Evropi so vsi totalitarizmu, vključno s komunističnim, izenačeni! So zločin nad človeštvom! Naši komunisti se pa se se vedno skrivajo- v murglski hosti!

    • večni srb

     Samo v tvoji kmečki betici, ta naci resolucija ne velja nikjet v normalnem svetu in lahko si prepričana, da slovenci nikoli ne bomo enačili nacizma s komunizmom.
     Resno, saj lahko gremo na referendum in preverimo voljo ljudstva, če si slučajno zavezana demokratičnim vrednotam.

   • večni srb

    Kako lahko izdaš celo Jugoslavijo in pomagap izbrisat cel slovenski narod, pa si pe vedno domoljub in patriot, to lahko razumejo samo debilni ustaški klerotalibani.

   • šmentanamuha

    Vidiš, to je bistvo zgodovine. Vse je odvisno od tega na kateri strani stojiš oziroma s katerega kota gledaš na dogodke. Zato smo zdaj, ko je komunistična Jugoslavija klavrno propadla, dobili priložnost videti stvari še z drugega zornega kota. Zate pa bi bil skrajni čas, da odrasteš.

 • Big Bird-Veliki Tič

  Milan S 07.06.2019 21:53

  Da tačno je, Thompson čuvao je koze bio veliki ustaša seljacina i velika sirovina znam ga vrlo dobro i sve Čevoglavce Čevoglave su graničile sa mojim mjestom i Otac mu se isticao kao veliki ustaša iako su njihovi koreni od Srpske loze .Dalmacija je nekada bila pravoslavne vjere kao što je bila Lika , Kordun ,Banija , Slavonija , i Baranja . Hrvatska teritorija od davnina je jedino Hrvatsko Zagorje i ništa više . A te prostore su Srbi odbranili od Turske Imperije a Zna se samo koje je zlo napravila Srbima Marija Terezija od 1740 – 1780 pošto je ona vladala punih 40 god . Pošto sam u Hrvatskoj rođen i živio do 1995 . znam kako se situacija odvijala 90 ih godina što se tiče Hrvata i njihovog ostvarenog sna oni to nikada nebi ostvarili da nije bilo Američke podrške i Zapada Hrvati u svojoj povijesti nikada nisu bili ratnici niti će biti . Oni su dobri kao horde i mogu sebi dozvoliti da ubijaju stere nemoćne i djecu to su pokazali 1940 – 1945 god u njima je svo zlo ovoga svijeta ne valja biti dužan mi dolazimo !!!

 • večni srb

  Zakaj Tompson nima koncertov v Vojni krajini, kar tretjina Hrvaške je poseljena s potomci srbov, ampak tam hrvaška oblast še vedno ne more vsiljevati svojih zakonov, kot se lahko delajo norca iz slovencev.

  Zakaj morajo za vsako ceno omenjati ustaše in njihovo genocidno kulturo, imel sem občutek, da smo se s hrvaškimi komunisti veliko bolje razumeli od te lobotomizirane in skrajno pokvarjene, razčlovečene in pijane golazni.

 • Olga101

  V Sloveniji lahko širijo sovraštvo samo razne rdecezvezdasice in opankar s kandelabri z zločinsko zvezdo!

 • Big Bird-Veliki Tič

  Thompson: “Bojna Čavoglave….za dom spremni… Slišite, srbski prostovoljci, četniki banditi, naša roka vas bo dosegla tudi v Srbiji.”

  • večni srb

   Kaj imamo slovenci s tem, boli me k*, če grozijo srbom, niti ne razumem kako lahko primerjaš ustaše in četnike, glede na kaj.
   Aja, tebe je vzgajal Tito v štali, kot govedo, tebe so napumpali pa z drugimi starimi novimi forami.
   Povej po resnici, si se pri pouku NOB učil, da so bili ustaši četrti okupator in so orav oni sabotirali obrambo lraljevine ored nacistično invazijo? Se mi zdi, da ste to poglavje izpustili, ker ni bilo dobro za bratstvo in enotnost slovanskih plemen. Tito je bil hrvaški peder in avstroogarski oficir, mimogrede, na Slovenijo ga je vezala samo hrvaška cipa, ki ga je todila.

 • Big Bird-Veliki Tič

  Sporni sta tudi njegovi pesmi “Jasenovac i Gradiška Stara” ter “Jure i Boban”, ki krožita po političnem podzemlju. Avtor v njih poveličuje znana ustaška krvoloka in ustaško klanje v taboriščih Jasenovec in Stara Gradiška. Kamen spotike je tudi skladba “Ljutu travu na ljutu ranu”, ker njen naslov spominja na Pavelićev recept za končno rešitev srbskega vprašanja.

  • večni srb

   Daj nehaj no, pa kdo bo poslušal to naci zavijanje in gledal hordo klerotalibanskih govedi, ki se ga bo nažrla do mrtvega in se drla, da.je Maribor njihov, si ja nor.

   Samo v gnili, fašistični Sloveniji, kjer je itak vse zlagano in potvorjeno.

   Zakaj hrvaška oblast fovoli restavracijo ustaštva, to mene skrbi, in to najraje v slovenskih deželah, ki so jih nekoč hoteli okupirati in adimilirati že njihovi ustaški predniki, zakaj je tega treba?

 • večni srb

  Zakaj hrvaška vlada ne zahteva od Topsona odstop od koncerta v Sloveniji, mogoče mislijo, da bi morali bolje spoznati ustaše in razumeti še njihovo zgodbo.

  To bi nas še bolj zbližalo in nam vsem zagotovilo trajen mir.

 • dob

  Uredništvo Nove 24TV – razmišljam, da sploh ne bi več prišel sem na Novo zaradi takšnih komentarjev:
  “….Kad če doči treči svijetski rat, mi čemo hrvate klat ( Ustaše ) Thompson je Ustaša, ne rabimo takih izrodkov.”
  Gejte, zadeva se zapelje dokaj enostavno! Nekega dne nekdo odloči, da bo klal fašiste.
  Nato proglasi za fašiste vse, ki se ne strinjajo s kučanovo politiiko! Recimo, mene, ki ne maram kam kučan vodi to državo.
  Naprej gre samo. V parlamentu imajo večino.

 • večni srb

  Slovenski komunistivso pa res drek, čeprav vedo, da so druge države brez problema in odločno prepovrdale shod ustapkih fašistov, oni tega ne bodo storili in nam bodo privoščili še eno sramoto.
  Komunistični gnoj ne briga zgodovina, oni se niso učili fejstva ampak NOB pravljice, naravnost uživajo, ko se ponižuje in sramoti slovenski narod, fašistični gnoj zanima.samo denar od nemške težke industrije in garancije za njihove do komca izrojene družine, ki bodo nadledile kar bo ostalo od Slovenije.

  Ne veš več kdo je pri nas večji gnoj, res.

 • Rožle

  Sude mi !!! …

 • večni srb

  Zakaj ravno Maribor, ker delno mejijo na.Hrvaško, ustaši se zavedajo, da Slovenija razpada zaradi fašizma in korupcije, hrvati držijo skupaj in bodo pohopsali kar se da, ostalo pa bo kak Šiško itak prodal avstrijcem. Za kazen, ker smo mariborčane slovenci prepustili na milost in nemilost ustaškim teroristom, prav nam je.

  • mitja čot

   Oporevec 29.6.2019 prijazno vabljen na koncert!

 • KALAMAR

  Mater ne vem ,kaj se repenčite proti Thomsonu!!!? Kot prvo je domoljub in band igra dober rock!(če bi Slovenci bili takšni patrioti..bi bil raj v državi) Bora od Riblje čorbe, kateri nas je ozmerjal za konjušare in je pel na fronti četnikom ,sedaj živi v Sloveniji. Dejte se mal zbudit in malo razmislit!!!

 • NoName

  Zakaj pa bi plačali davkoplačevalci, znesek naj se odtekne iz računov zveze borcev, bo vsaj kakšna maškarada manj, a naj bom sedaj jaz kriv za nelegalno prepoved, kdor je in po katerem naročilu se je koncert prepovedal, pač naj poravna nastale stroške, povsem enostavno. Verjetno ne mislijo, da bodo na ta račun še kakšn dodaten ojro potegnili, ko so z svoji dejanji povzročili stroške vsem.
  Tudi to je cena teh rdečkarjev za osvobajanje pred tistim, kar jim ne paše, le , da tokrat ni kri tekla v potokih:).
  Če pa bi Makarovička kletvice trosila bi pa lahko nastopala skupaj z svojimi veleumnimi mislimi

 • Olga101

  Aa

 • Nata

  In sedaj ?? Bomo šli še v drugo skrajnost ??

  Pa naj ima koncert, vendar naj pregledajo seznam komadov !

  Saj so v S. Koreji tudi našim – Leibach – omejili program, pa ni nihče nič čivkal ?
  Za Pušnika. . . . .
  Jojmene , no ?? Pliberk pa res ne moreš primerjati s koncertom Thompsona.
  Hotela sem samo povdariti, da so za takimi prepovedmi zadaj vedno razni prišepetovalci, ki potegnejo svoje vrvice ! Samo to.

  • koza

   pa saj so mu pregledali seznam, Bojna Čavoglave ni primerna v Sloveniji, ima dosti drugih, ki grejo v uho, tu je nekaj drugega narobe; tudi drugje v EU ni bil problem kot tu, političen, ampak mu niso odobrili lokacije, v Švici npr. so bili proti večni nasprotniki, isto v A in NL, teh je vsepovsod preveč, največ pa v Sloveniji, pa brez skrbi, on bo preživl tudi brez Slovenije in Istre

   • Nata

    Imaš prav. Če hočejo, bodo našli tudi iglo v senu !

 • Perkele

  Za SDS prvaka, idemo!

  čija je ono livada, čija je ono trava
  čija li je divojka rumena i plava
  Ivanova livada, Ivanova trava
  Ivanova divojka, rumena i plava

  Odvela nam Ivana, ta sudbina kleta
  Odvela sa Kupresa priko bijela svijeta
  Ostala je samo jedna želja jaka
  Zapjevati pjesmu kupreškog junaka

  Moj Ivane, pobratime mio
  Jesi l skoro na Kupresu bio
  Jel kupreško polje uzorano
  Jel na njemu žito posijano

  Vratit će se Ivan s tisuću momaka
  Pjevat će se pjesme naših kuprešaka
  Pokosit će Ivan livadu i travu
  Oženit će divojku rumenu i plavu

 • igor

  Ce prav, ta hrvat mi je pa antipaticen. Saj hrvati so samo bratje in sosedje, a vzeli bi nam morje, …. vse kar bi mogli. Drugace pa podpiram dober odnos z njimi.

 • piko8

  Ksenja Klamfer jedla žeblje SRALA KLAMFE!!!

 • Gabrijel Obid

  Zakaj še zmeraj klanfajo tisto..SODBO V IMENU LJUDSTVA???????

 • Miro Jereb

  Lepo prosim da ne objavljate fotografij milana bgleza ker mi postane slabo in me prime strat. Hva lepa.

 • Ana Job

  Tudi jaz sem tega mnenja Zaveden Slovenec ne bo poslušal ustaškega sranja. Esdees pa zanaša med Hrvate vsak dan bolj.. Kar sram me je kot Slovenko zaradi takih komentarjev Kot bi se znašla med Hrvati in ne med Slovenci. Upam, da na meji zadržijo ustaško falango z njihovimi fašističnimi zastavami ! Fuuuuuuj!