fbpx

Vulgarni Maksuti zopet žali po socialnih omrežjih

Alem Maksuti je kolumnist spletnega portala 24ur in njihov hišni politični analitik. Foto:Dnevnik.

Alem Maksuti, politolog, tako imenovani politični analitik in velik ljubljenec slovenskih MSM medijev je spet v žarišču pozornosti. Potem, ko ga je raziskovalni novinar Bojan Požar obtožil, da ga je plačevala stranka SMC je zapadel v eno izmed zanj tipičnih epizod žaljenja in zaničevanja drugih tviter uporabikov. 

Sicer je zelo težko razumeti s čim bi si slovenske levo-liberalne stranke lahko pomagale s takšnim ekstremistom, ki je povrh vsega še analfabet slovenskih političnih razmer na splošno, a konec koncev je težko razumeti tudi zakaj je tako priljubljen na Pop TV in RTV Slovenija, kjer je pogost gost osrednjih oddaj, ne glede na svoje primitivne izpade na socialnih omrežjih, konec koncev pa tudi ne glede na to, da je večkrat pokazal, da nima nobenega poglobljenega znanja o slovenski politični sceni.

Maksutiju se je po Požarjevih tvitih dobesedno “utrgalo”, kot že velikokrat do slej. In je začel početi tisto kar najbolje zna – žaliti vse povprek.

Potem se je v besu mimogrede spravil še na novinarja portala Domovina.je Luko Svetino, ki je pred tem pisal, da mu je Maksuti nekoč dal intervju za Novo24.

Uporabniki tviterja prostaškemu retoriku niso ostali dolžni in so povedali kaj mu gre.

Serija tvitov, ki je tokrat razjezila razvpitega “političnega analitika” ni zanj nobena posebnost. Tudi v preteklosti je desničarjem “jebal” matere, jih imel za idiote, ljigavce, glupane in podobne izraze, ki jih ponavadi v slovenščini ne zasledimo. Tokratni izpad je bil posledica razkritja Bojana Požarja, da na skrivaj dela za politične stranke. V preteklosti pa sploh ni potreboval povoda. Spravljal se je na vse od Primoža Rogljiča, Jožeta Biščaka, do desničarjev na splošno.

Andrej Žitnik