Z lažnivimi podatki nad diskreditacijo Zmaga Jelinčiča: Za tem stojita Forum 21 in Soros?!

Foto: STA

Zmago Jelinčič Plemeniti se je odločil narediti konec raznim špekulacijam mainstream medijev, ki iz dneva v dan poročajo o azerbajdžanski aferi, v kateri mu očitajo vpletenost v korupcijski škandal, in je o tem spregovoril na novinarski konferenci. Prepričan je, da gre pri tem izključno za poskus njegove diskreditacije na osnovi lažnivih podatkov, dokument Sveta Evrope, ki ga je prejel, pa ga na noben način ne izključuje, kaj šele, da bi mu prepovedal vstop v prostore te organizacije. Poklicali smo Zmaga Jelinčiča Plemenitega, ki pa nam je ekskluzivno razkril še neobjavljene informacije!

Zmago Jelinčič Plemeniti, ki se mu je po sedmih letih uspelo znova zavihteti v parlament, je na novinarski konferenci spregovoril o dokumentu Sveta Evrope, ki ga je prejel, ter izpostavil, da njegovega imena ni med tistimi, ki nimajo več pravice vstopa v to organizacijo. Še več! Razkril je, da so njegovo ime navedli le na strani 11, ker ni podal pisne obrazložitve, “ki naj bi jo oni zahtevali od mene”, medtem ko so izključeni člani navedeni na straneh 12 in 13. Ob tem je še poudaril, da ni dobil nobene zahteve od te organizacije, da bi podal kakršno koli pisno pojasnilo, kaj se je dogajalo.

Obenem je pojasnil, da gre za dokument, ki ga je prejel letošnjega aprila, medtem ko so nekateri novinarji omenjali junijski dokument, ki pa ga Jelinčič očitno ni prejel, saj njegove vsebine ne pozna. “Pričakoval sem, da bodo naši raziskovalni novinarji vzeli v roko dokument, ki ga je poslala tista organizacija, na katero se tako radi sklicujejo. Namreč, če bi podrobno prebrali in pogledali dokument, bi videli, da jaz nikoli nisem bil izključen na kakršen koli način in nimam nobene prepovedi vstopa v prostore te organizacije,” je bil jasen.

“Na nesramna, ponižujoča in žaljiva vprašanja ne bom več odgovarjal”
Obtožbe Jelinčiča bremenijo, da je julija 2012 prejel 25 tisoč evrov od enega od britanskih podjetij, ki je bilo vpleteno v primer “pralnica”, zaradi česar mu očitajo, da naj bi deloval v prid Azerbajdžana pri opazovanju volitev. A Jelinčič vsakršne špekulacije zanika ter pravi, da je denar prejel za prevod knjige. Je pa priznal, da je dobil dva dopisa, v katerih so ga spraševali, ali je dobil od azerbajdžanske vlade kakšno navodilo, kako mora govoriti, in ali mu je azerbajdžanska oblast še kaj dodatno plačala. A se je Jelinčič takrat odločil, da na provokacije ne bo odgovarjal: “Odgovoril sem jim, da na tako nesramna in ponižujoča in žaljiva vprašanja ne bom več odgovarjal.” 

Sicer pa je Komisija za preprečevanje korupcije napovedala, da bodo Jelinčiča pozvali k pojasnilu o 25 tisoč evrih, ki jih je julija 2012 dobil od britanskega podjetja Metasstar Invest, ki naj bi bilo po poročanju medijev vpleteno v domnevno pranje denarja, s katerim naj bi azerbajdžanska oblast podkupovala politike v Evropi, poroča STA.

Drago Kos “orkestrator” zadeve za diskreditacijo Jelinčiča?
Poklicali smo Zmaga Jelinčiča Plemenitega, da nam iz prve roke odgovori, kdo po njegovem mnenju stoji za “lažnivimi podatki, ki so poskus njegove diskreditacije”. To nam je ekskluzivno zaupal: “Po mojem mnenju gre za akterje Foruma 21, kajti na Twitterju se je pojavil zapis, da je za vsem skupaj gospod Drago Kos, ki naj bi bil tudi orkestrator te zadeve. Je pa hecno, da se po nekaterih virih govori, da je za tem gospa Marta Kos kot članica Foruma 21. Povedali so mi namreč, da naj bi se ločila od sedanjega moža Aarona Marka, in naj bi bila tik pred poroko z nekim bogatašem iz Švice, ki pa je zelo blizu Svetu Evrope oziroma političnim krogom, ki to vodijo. Madžarski prijatelji pa so mi povedali, da za tem stoji Sorosova klika, ki je v tesni povezavi z nekaterimi tesnimi političnimi strukturami kot tudi z mnogimi slovenskimi nevladnimi organizacijami.”

Marta Kos (foto: STA)

 

M. S.