Iz UKC je vladna trojka pregnala še tri otroške kardiologe, zdaj ostaja le ena zdravnica! Kolar Celarčeva naj takoj sklene pogodbo z enim od evropskih centrov za otroško srčno kirurgijo!

Milojka Kolar Celarc (Foto: STA)

Vodstvo UKC Ljubljana je ta teden prejelo odpovedi treh kardiologov iz službe za otroško kardiologijo, kjer zdaj ostaja le še ena zdravnica, ki ji pogodba o zaposlitvi poteče čez en mesec. Kot je danes dejal generalni direktor Aleš Šabeder, iščejo možne rešitve znotraj zavoda, države in tudi v tujini, obstaja pa tudi možnost ukinitve programa. Na stanje na otroški kardiologiji se je odzvala doktorica medicine in predsednica odbora za zdravstvo pri strokovnem svetu SDS Alenka Forte, ki je dejala, “naj vršilka dolžnosti ministrice za zdravje Milojka Kolar Celarc takoj z dekretom ustavi delo na otroški srčni kirurgiji, nato pa nemudoma sklene pogodbo z enim od evropskih referenčnih centrov za otroško srčno kirurgijo, pogodbo o izvajanju otroške srčne kirurgije za Slovenijo. Tak dogovor zahtevamo za naše otroke s srčnimi napakami, ki zahtevajo operacijo. Dokler UKC Ljubljana ne bo zagotovil pogojev za izvajanje otroške srčne kirurgije po veljavnih mednarodnih standardih, je potrebno temu oddelku prepovedati izvajanje operacij. Želimo, da vsi slovenski otroci dobijo priložnost za življenje in radosti življenja”.

Vodstvo Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana je danes v izjavi medijem potrdilo, da so ta teden prejeli odpovedi treh od štirih kardiologov, ki so po številnih zapletih še zaposleni v službi za otroško kardiologijo. Kot je dejal Šabeder, se že od prvega dne mandata ukvarjajo s težavami na otroški srčni kirurgiji in kardiologiji. “Zadeva je stara že nekaj let. Stanje je alarmantno, težave mejijo že na nacionalni problem,” je ocenil.

Vodja programa Mirta Koželj je danes zagotovila, da za zdaj vsi kardiologi ostajajo na svojih deloviščih, saj imajo dvomesečni odpovedni rok. Ambulante tako delajo, otroci so naročeni na preglede. Eden od kardiologov ji je že predal seznam čakajočih na interventne in invazivne preglede, na katere trenutno čaka 11 otrok. “Služba zaenkrat poteka normalno, kako bo z dopusti, se bomo dogovorili, v teh dveh mesecih intenzivno iščemo rešitve,” je dejala Koželjeva.

Strokovna direktorica UKC Ljubljana Jadranka Buturović Ponikvar je danes zagotovila, da se bodo sestali tudi s predstavniki staršev. Da bi rešili nastali zaplet, že vodijo pogovore z drugimi kardiologi in upajo, da bodo uspeli skleniti dogovor še pred iztekom odpovednega roka treh kolegov. Pogovori potekajo tako s slovenskimi kot tudi s tujimi kardiologi. Koželjeva danes o razlogih za odpovedi ni želela konkretneje govoriti. Kot je dejala, so razlogi različni, stari tudi več kot 20 let, gotovo pa je tudi nek povod za istočasno odločitev treh kolegov. Otroško kardiologijo tako zapuščajo Tomaž Podnar, Samo Vesel in Stevan Bajić.

Alenka Forte, odbor za zdravstvo, strokovni svet SDS: “Državljani zahtevamo, da vršilka dolžnosti ministrice za zdravje Milojka Kolar Celarc takoj z dekretom ustavi delo na otroški srčni kirurgiji, nato pa nemudoma sklene pogodbo z enim od evropskih referenčnih centrov za otroško srčno kirurgijo, pogodbo o izvajanju otroške srčne kirurgije za Slovenijo. Tak dogovor zahtevamo za naše otroke s srčnimi napakami, ki zahtevajo operacijo. Dokler UKC Ljubljana ne bo zagotovil pogojev za izvajanje otroške srčne kirurgije po veljavnih mednarodnih standardih, je potrebno temu oddelku prepovedati izvajanje operacij. Želimo, da vsi slovenski otroci dobijo priložnost za življenje in radosti življenja.”

Predsednica odbora za zdravstvo SDS Alenka Forte.

C. Š.
 • mginko

  Komunistična golazen. Narod al boste še kar spal ?

 • Republic Commando

  Še en uspeh levuharjev. In nekateri bi še enkrat volili SMC. Za take so psihiatrične ustanove premalo.

  • rabbit

   Kar naj volijo pa še Šarca in co potem bodo zato, da jim bodo tur odrezali čakali 5 let. Za vse ostalo bo pa poskrbelo podjetje Slovenija Truplo aka Žale d.o.o. Janković bo pa dobiček štel.

  • AlternativaZaSlovenijo

   ne, zdaj bodo volili zokija in šarca pa še kahla.

 • sprehajalec

  #Kolar Celarčeva naj takoj sklene pogodbo z enim od evropskih centrov za otroško srčno kirurgijo!#

  tako bo na koncu, vendar s tistim iz Beograda.

 • Jan Kovalski

  Še en korak v smeri privatnega zdravstva in to kar v tujini, če ste ga preprečevali v Sloveniji.

 • janko

  “”Alenka Forte, odbor za zdravstvo, strokovni svet SDS: “Državljani zahtevamo, da vršilka dolžnosti ministrice za zdravje Milojka Kolar Celarc takoj z dekretom ustavi delo na otroški srčni kirurgiji, nato pa nemudoma sklene pogodbo z enim od evropskih referenčnih centrov za otroško srčno kirurgijo, pogodbo o izvajanju otroške srčne kirurgije za Slovenijo. Tak dogovor zahtevamo za naše otroke s srčnimi napakami, ki zahtevajo operacijo. Dokler UKC Ljubljana ne bo zagotovil pogojev za izvajanje otroške srčne kirurgije po veljavnih mednarodnih standardih, je potrebno temu oddelku prepovedati izvajanje operacij. Želimo, da vsi slovenski otroci dobijo priložnost za življenje in radosti življenja.” “”

  **********
  Preklemanska banda! Z življenji otrok se igrajo in to že vrsto let. Kje je njihova etika, marš vse na cesto!

  • Olga_10

   Kendo s Celarcevo?

   • janko

    Una dva pa sploh in to takoj v penzjon.

  • Soave

   Zanimivo pa je, da so tov. dr. Kendo nekam skrili !!
   Ne duha, ne sluha ni o njem.

 • Olga_10

  Takšno razsulo pustijo za sabo komunisti…z večnim Kendo..
  Vsi na volitve, volimo SDS in prekinimo agonijo slovenskega zdravstva!

  • Olga_10

   In nastavimo Zofijo. Tako lepo se zna guncati pred onkološko kliniko. Nazadnje se je v družbi z Zidarjem. Alenko Forte moramo pa še preizkusiti v guncanju. Mogoče ne bo dosegla Zofkinih standardov.

 • Olga_10

  Zofijo spet za ministrico. Tako lepo se je guncala z Zidarjem. MI je bilo prav milo pri srcu. Prava krščanka.

  • janko

   Zofko, kje pa.

 • Antonius

  Neverjetno, kako dobro so se prijele trojke. Še danes jim ne gre brez njih.
  Z njimi so začeli v II. vojni, ko so v varstvu temnih noči, hodili od vaške hiše do hiše, potrkali na vrata nič hudega slutečih in z bum, bum opravili z gospodarjem sredi noči. Radosti prvomajskih kresovanj so si namišljeni borci proti zverinskemu okupatorju, privoščili vsa vojna leta po nalogu tistih, ki so za rdečo revolucijo v globoki konspiraciji nekje skrito trpeli.
  Takoj po njih zmagoviti vojni so presedlali na konspirativne edince, ki so v varstvu noči, na motorjih in oboroženi širom Slovenije pospravljali tiste, ki so se jim *nesrečno* nekje izgubili med vojno.
  Potem pa pridejo njih hrabih spomini na plan in nepozabne trojke za večni spomin naroda zopet oživijo. Kam bi z njimi, če ne na tek spominjanj, ko so kasneje združeni v ZZB, takrat osvobajali žico okoli okupirane Ljubljane. V trojkah so tekli ob žici, ki jo nikjer več ni bilo in po neutrudnih telesih ozaljšani s kapljami znoja, ob zvokih *koračnice* pospešenega dihanja, v spominjanju ohranjali nepozabni napor, ki ga poznajo samo naši osvoboditeljski partizani.
  Danes so seveda povsem drugi, novi časi, danes nas je naš, slovenski veleizdajalec povsem na tiho še enkrat osvobodil vplivov tuje okupatorske demokracije.
  Danes nimamo nobenih tujih fašističnih okupatorjev, danes smo fašisti mi, ker se nismo uspešno uprli veleizdaji.
  In glej ga zlomka?! Čas briše spomine na vojno in na od revolucionarnih umorjene ljudi, zato so nam najbolj *ta zadnji* osvoboditelji za spomin na nekoč nazaj smrtonosno zveličaven napor, sredi Ljubljane postavili še en opomnik, opomnik njihove sprave z med vojno in po vojni pospravljenimi.
  Korajža in njih morala sta jih prisilila v hrabro ravnanje, da še danes ničesar ne priznajo, niti za prmej in v čast za njihovo spravo.
  In zdaj sem pri sklepnem odstavku neverjetno uspešnih in nepozabnih trojk. Zdaj zmagovito in nadvse uspešno delujejo naprej v Kliničnem centru štali. V njih zgodovini so se borili za povojni ugled, prestiž, skrajšano pokojninsko dobo in zvrhano obložene penzije.
  Danes v nepozabnih trojkah nič več ne delujejo amaterji, danes profesionalcem delovno dobo plačuje proračun.
  Tako sem zapisal, ker se spominjam. Tudi jaz sem bil v trojki, eden, mojih staršev in še dveh njunih otrok.
  Pokojnino mi izplačujejo brez dodatkov, zdravnico imam pa espe.

  In še dodatek. Volil bom SDS, imel bom večjo pokojnino, ker ne bom nič več plačeval RTVS.

 • Nšo-či

  Končno! Dobra novica za otroke. Dobili bodo priložnost za zdravljenje v tujini. Predolgo je trajalo obdobje teh intrig. Dejmo, dejmo preostala zaspana politika! SDS vam je pokazala pot. Pritisnite vsi na ministrico brez srca!

  • AlternativaZaSlovenijo

   Ma njo bi bilo treba obesit za.. samo kaj, ko nima tistih

  • Marko Markov

   In brez morale!

   • Slovenka

    In brez vesti.

 • AlternativaZaSlovenijo

  To je rezultat levičarkse vladavine. Ja, bravo, z levičarji do dna in še bolj globoko do dna. Za njih dno ne obstaja, obstaja še bolj globoko dno do neskončnosti. Mission impossible is mission possible, ampak to nima veze s filmom, to je živa realnost.

  • Slovenec 33

   Ne strinjam se s tvojimi zaključki.
   To je rezultat okupacije slovenskih dežel, kjer okupatorji in izdajalci slovenskega naroda delajo vse, da uničujejo, ropajo in zatirajo slovesnki rod.
   Pri tem jim dajejo podporo topoumni produkti usmerjenega izobraževanja pod vodstvom fdvizma in genetsko deformirani potomci verskih blaznežev, ki so izvajali genocid nad slovesnkimi rodoljubi, ki ležijo v več kot 600 moriščih po slovenskih deželah.
   Podla golazen.

 • Tisti ki kradejo naj se poberejo iz UKC-ja.

 • Vrhovni sodnik

  R.Kendo namesto v arest, za svetovalca, zato smo v rukcu.

 • Vrhovni sodnik

  Država za ograjo na meji porabila 13 milijonov evrov. A kupili so dvakrat več žice kot jo potrebujejo, za zdravstvo pa ni.

  • Slovenka

   Kaj če jim ograja, ko jih pa policaji vozjo, kot taxisti a AZ. centre, kot za stavo, namesto, da jih bi prvo kaznoval s 500 EUR, pol pa nazaj Hrvatom

 • Jan Kovalski

  Na koncu bo od slovenskega zdravstva ostala samo še Milojka.

  • Soave

   Pa Kenda !

 • mona lisa

  Zadnji čas da se nažene to nesposobno ministrico.

 • lado

  blabla ,kar čakajte,aja,na radarje brezjajčneži blebetavi,samo ukrepati pa ne,butlni

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!