Za dve leti moral v zapor, ker je ob pogledu na Titovo sliko izjavil, da je naveličan, da mora povsod, kamor gre, gledati isti obraz!

Foto: Youtube

Osebne izpovedi so tiste, ki najbolj nazorno prikažejo, kakšno je bilo življenje v času socializma. “Menim, da moja zgodba o 13 letih življenja v komunistični Jugoslaviji pošteno in točno predstavlja trpljenje mladih ljudi, ki so odraščali v komunističnih državah kjerkoli po svetu. Nekega večera je bil moj gimnazijski prijatelj v baru. Po nekaj pijačah je pogledal Titovo sliko, ki je visela na steni, in dejal, da je že naveličan, da mora povsod, kamor gre, gledati isti obraz. Njegovo opazko so slišali in o njej poročali oblastem. Prijatelj je posledično dve leti preživel v zaporu,” je v knjigi z naslovom “Moja resnica, O socializmu vseh vrst in barv” zapisal Svetozar Pejovich. 

Po besedah Pejovicha je polkovnik, daljni sorodnik njegovega očeta, s skupino častnikov igral karte. Med igro je eden od častnikov povedal šalo o notranjem ministru, zaradi česar so njegovega sorodnika aretirali, vrgli iz vojske in ga obsodili na tri leta prisilnega dela.

Prav tako so zaprli tudi uglednega profesorja prava, ker je ta kritiziral osnutek ustave iz leta 1974. Se pravi: profesor prava je šel v zapor, ker je analiziral pravni dokument. V zaporu je imel družbo še enega pravnika, ki je dobil dve leti zapora, ker je za neko tujo revijo izjavil, da je sodišče v zapor poslalo nedolžne ljudi (njegove kliente).

Spor med Titom in Stalinom je bil leta 1950 na samem vrhuncu. Partija je bila razdeljena na titoiste in staliniste in staliniste so zapirali že ob najmanjšem sumu. “Prijatelj je šel na poti domov mimo sovjetskega doma kulture. Ko je stopal mimo, so ljudje odhajali z nekega predavanja v domu. Na prvem križišču jih je gruča policistov nagnala v dve marici. Moj prijatelj je ugovarjal, da ni bil na predavanju s tisto skupino. Odgovor se je glasil: ‘To pravijo vsi.’ Trajalo je skoraj cel teden, preden je nekdo uspel preveriti, kje je bil moj prijatelj tisti večer. Šele takrat so ga izpustili,” je v knjigi zapisal Pejovich.

Foto: STA

V knjigi je mogoče zaslediti še več grozljivih zgodb iz jugo-socializma s “človeškim” obrazom, nekaj izmed njih si jih lahko preberete v nadaljevanju:

“Nekega dne sva igrala šah s skupino mladih komunistov iz Francije. Vprašala sva jih, zakaj so odšli iz Francije, da bi delali na tej grozni avtocesti med Beogradom in Zagrebom. Najine pripombe so prenesli na višjo raven in za naslednji dve leti so nama prepovedali obiskovanje šahovskega kluba.”

“Ljudska mladina je v navzočnosti naših učiteljev in mnogih pretepačev, ki niso bili dijaki naše šole, priredila samooklicano ‘sodišče’. Kakih 15 dijakov višjih letnikov so drugega za drugim poklicali na oder, kjer so morali poslušati, česa vsega jih obtožujejo. Potem smo izvedeli, zakaj so bili zraven tisti pretepači. Ko so naši prijatelji odhajali, so jih zverinsko pretepli. Nekaj profesorjev, ki so bili odkriti komunisti, je dogajanju zaploskalo.”

“Leta 1953 sta dva ugledna operna pevca odpeljala pevski zbor Univerze v Beogradu na turnejo po Jugoslaviji. V Črni gori so obiskali goro Lovčen, kjer je pokopan slavni knezoškof Njegoš. Spontano so zapeli očenaš. Po vrnitvi v Beograd je izbruhnil pravcati pekel. Pevca so obtožili zastrupljanja mladine in jima zagrozili, da ju bodo vrgli iz službe.”

Pejovich je v omenjeni knjigi opisal nekaj osnovnih značilnosti kapitalizma in socializma v 20. stoletju ter se posvetil porajajočemu se tipu socializma, liberalnemu socializmu, ter odnosu tega do svobodnih volitev ter do zasebnih lastninskih pravic. Poleg tega pa je izpostavil pripovedi o 13 letih, ki jih je preživel v Jugoslaviji, s čimer je želel opozoriti na to, kako so komunistični zločini vplivali na življenje posameznikov. Te pripovedi nedvomno pričajo o strogosti  nadzora komunističnih oblasti, ki je kaznovala vse, ki se niso povsem strinjali z njo.

H. M.

 • Tone

  Mogoče piscu ne bi škodilo, če bi bral Dobrega vojaka Švejka. Vsaj tisto poglavje, ki opisuje, kako so muhe posrale cesarjevo sliko v gostilni.

  • SIMON ROZIC

   Ja, seveda, takrat še ni bilo Titovih slik na vsaki steni, vsake
   pisarne….

   • Tone

    Seveda ne, bile so cesarjeve.

  • von Rhein

   Vse slike diktatorja so bile posrane od muh.Nismo imeli Haška.

   • Simon Novak

    Za primitivizem, žal, ni zdravila

    • von Rhein

     Vem.Ni ti treba posebej poudarjati in se izpostavljati.

     • Simon Novak

      Sedi

 • SIMON ROZIC

  V veliki tovarni, kjer sem imel “čast” trpeti najtežje socialistične privilegije,
  sem se uvrsti med tiste posebneže, ki se v koži napredne socialistične mladine
  nisem prav dobro počutil…Obseden z risanjem karikatur v tovarniški časopis,
  ki ga je urejala sicer družbeno neuveljavljena, a odlična novinarka, tiha mestna
  dama, sva imela dogovor o mojem talentu: riši vse, samo o Titu ne!!! Pa so me
  srbeli prsti in na plan je prišla moja znamenita karikatura “delu čast in oblast!”,
  ki je ponazorila veliko, debelo svinjo, kako z dvignjenim, zvitim repom in z zlatim
  jabolkom v gobcu, “serje” v kahlo (nočna posoda), na kateri je bil z lovorom
  ovenčan napis DELU ČAST IN OBLAST !
  Lahko si mislite, kam vse sem hodil na zagovor in kdo me je ubranil zapora :
  gospa novinarka, ki je trdila, da je tip (svinja) osebek, ki je delal kot direktor
  materialnega oddelka in ki si je baje nekaj malega prilastil, v glavnem pa
  preganjal mlade punce po “fabriki”.
  Pa sem preživel in ni mi žal; še danes se rad pobaham, da si upam tisto,
  kar drugi ne in da se nisem prav nič spremenil ! Hvala Bogu!

 • večni srb

  Grozno, neverjetno, mein got, mein got…
  Vseeno pa vse opise povezuje ista lastnost, vsi omenjeni protagonisti zgodb so razmišljali neumnosti in delali pizdarije, mogoče so jih takrat res prekomerno kaznovali, ampak taki so bili zaradi samih sebe, potem je bilo seveda samo še vprašanje časa kdaj jih bosta njihov moralni odnos in vrednote spravila v težave.
  Praksa je bila v resnici takšna, v krajih so se vsi poznali med sabo, točno se je vedelo kdo ima avtoriteto in kdo ne, državnih psov se pač ni dražilo brez potrebe. Lokal patriotizem je imel tudi dobre lastnosti, aparat je redko napadel brez opozorila, ko se je začelo komu mešati od zavrtih frustracij, so se najprej z njim pogovorili družina in prijatelji, nato sodelavci in ovaduhi režima v gostilnah, pa sodelavci v službi, šele potem so ga začele opozarjati tudi uradne osebe, in če tudi to ni zaleglo, je režim zrežiral neke incidente in resno zagrabil uboge reveže.
  V Jugoslaviji smo veliko potovali in se družili s tujci, predvsem mladi volkeci, ki so prišli iz najbolj zahojenih krajev Jugoslavije. To so bili zelo primitivni in arogantni debili, niso se znali obnašati, pogovarjati, sodelovati, sam odrli so se, pili kot žolne in preklinjali kot najslabši cigani. Pri takih si lahko naredil samo eno, zapil si se ga z njimi in počakal zraven, ko so naredili pizdarije in delil z njimi posledice, potem so te sprejeli za člana svojega tropa. Oblast je vzgajala mladino kot pse, ker so vedeli kakšna goveda so, zarukanci so izzivali, oni so jih trdo zgrabili in jim pokazali, da je sistem nepremagljiv, nato so se pa prilagodili in se jim pridružili.
  Nacional socializem, s človeškim obrazom, je bil skoraj na las podoben klasičnemu nacizmu, po eni strani je sistem kastriral zarukane barabe in pretepače, po drugi jih je vzgajal, pravzaprav se je gojila prava fašistična kultura, podobna vzgoji mladih bojevnikov pedrov v stari Sparti, vse se je reševalo s pretepi, še bolj cenjene so bile vaške in ulične bande, ki so pokazali spontano voljo do druženja in samoorganizacije. Na koncu so vsi pomagali ljudski milici, če so imeli preveč moči in so si začeli kaj domišljati, pa jih je sistem kriminaliziral in par najmočnejšim strl jajca. Partija je bila vedno nad vsemi in je lahko mobilizirala celo družbeno samozaščito, nihče ni mogel proti celi skupnosti.

  Zanimivo je tudi, da smo imeli zelo zanič šole, pridobljeno znanje je bilo še nekako v redu, ampak šole kot take so bile pa popolnoma neresne in zavožene, zakaj bi sicer vzgajali same lopove in barabe, ki so neprestano rinili v težave?

  • von Rhein

   “”Nacional socializem, s človeškim obrazom, je bil skoraj na las podoben klasičnemu nacizmu…..””

   Ne na las,sistem je bil 100% kopija.Od parad,omladine,štafete,vseh vaških cirkusov v času mimohoda 20 km oddaljenem kraju,mahanju z zastavicami in dretju parol. Če te več zanima pa preberi še kaj o sistemu Stasi Dienst,ki je bil vzor za jugo politično bando.

   • FRANC3

    Vsako leto je Juga prirejala Titove štafete, kjer je vsaka stala vsaj 2-3 mio €, istočasno pa smo imeli samoprispevke za izgradnjo OŠ.

    • Tone

     Samoprispevke smo imeli zaradi neposredne demokracije.

     • FRANC3

      Si zmeden ali zloben.
      Kakšno demokracijo pa smo imeli v SFRJ, če si bil zaprt, samo zaradi enega vica? Vsi pa smo se bali 133. člena KZ SFRJ.

     • Tone

      Ni znano, da bi bil kdo po l. 1960 zaprt zaradi enega vica.
      Zaradi člena 133 je bil zaplenjen kak časopis. Se pa tega nihče ni bal, ker je bila to za časopis reklama.

      Na lokalnem nivoju smo imeli neposredno demokracijo.

 • VERRZIFIKATOR

  O LJUBITELJU MARŠALA IN NJEGOVE CESTE

  Spet oglasil se je komentator,
  velik bil podpornik je maršala,
  toda to nikakor ni več šala,
  oče bil je nemški okupator.

  Zdaj oglaša se iz vseh sivin,
  da je fant napreden, zase misli,
  skremži vsakič se obraz mu kisli,
  saj je nemškega soldata sin.

  So ubili rdeči njemu strica,
  teto in še njuno hčerko mlado,
  on pa se odpravlja na parado,
  fant v družini je bolezni klica.

  Tetka pa bila je partizanka,
  udbovček bil strašen njen možiček,
  ve se, kakšen bil je tisto tiček,
  ne ostane namreč nič neznanka.

  Naj o njem še z rimo nadaljujem?
  Ne, upira se mi takšna misel,
  z njim imeti posel je nesmisel,
  raje se od takšnih ograjujem.

  On pa si želi nadaljevanja,
  marsikaj lahko bi še povedal,
  da lahko potem bo spet razpredal,
  le od kod poznavanje mi stanja.

 • Franc Šink

  Le koliko tisoče let so skupaj presedeli v zaporih pripovedovalci vicev o Titu in komunizmu ?

  • von Rhein

   Osebno sem poznal “vojno lice”,ki je preživelo 4 leta v sarajevskem zaporu ,ker je ob nekem srečanju z jahto Jadranko na morju in opozorilo,da morajo stati mirno ,ker se približuje jahta izjavil..”steram k…c u Titovu jahtu”.
   Po pripovedovanju je bil vesel,da je dobil samo 4 leta in bil po degradaciji tudi izključen iz partije.

 • Maja

  Ampak je bilo pa takrat mnogo bolj luštno kot sedaj.

  • Amerikanc

   Točno tako. Fantkom in deklicam od očijev z rdečo knjižico.
   Si brala “Socialistično pravljico” od Iršiča ?

  • von Rhein

   Mogoče tebi,tvojemu razumu in radiusu želja.

  • FORT WORTH

   Pa ne zaradi tita, zaradi tvoje mladosti.
   Men je lepo ze 38 let…
   Hehehe

 • Gr Enze

  TAKO JE BILO KOMUNISTI SE BOJIJO SVOJE SENCE !

  • Simon Novak

   Sedi

 • Miro

  ja in? tko je bilo…a res nimate kaj drugega pisat ? res se smešite….ampak ovce pa le prijemajo…

  • lojze

   ja, in¨? Zakaj pa bereš, in?!

   • Miro

    ugani?

    • Steiermark

     Verjetno si še v prvi fazi spoznavanja pisanja in črkovanja slovenščine in je to trening zate, da se “opismeniš”!

  • von Rhein

   Nič ni narobe,če kdo napiše kakšen spomin na tisti čas. Seveda dokler je to še dovoljeno in ni uvrščeno pod sovražni govor. Razumljivo pa ,da take,ki so pravilno obdelani resnica zbode.

   • Miro

    hahahah…..le spominjaj se teslo neumno zahojeno….raje se brigaj za prihodnost

    • von Rhein

     Annoying louse,si poklican,da braniš preteklost.

    • Steiermark

     z vami , “tesli” in sociopati, ni prihodnosti!

    • FRANC3

     Kaj je to kulturna govorica levice?

   • Simon Novak

    Eno so spomini, drugo pa izmišljotine, zahojeni

    • von Rhein

     Ne vem,če še slediš odzivom,pa vseeno,mogoče kdaj pogledaš zato ti odgovorim. Ne boš verjel,ampak izraz zahojen mi je všeč.Zakaj? Poznam nekaj njih,ki se odzivajo in live enako kot ti.In res so to zahojeni tipi,pohodile so jih tekovine. Ne gre skupaj? Gre.Si eden izmed takih ,ki misli,da je to odziv pametnega zblojenca,in pri tem se niti ne zaveda,da je to sam.Ker ima kompleks ga na silo želi prenesti drugam.

     Če tega ne boš prebral ti ob priliki prenesem na enega izmed tvojih odzivov.

     • Simon Novak

      Super, da ti je všeč, potem se ti lepo poda ime zahojeni đesnjak…in prav je tako

  • Simon Novak

   Obstaja kult zahojenih đesnjakov, prihaja jim ob vsakem takšnem članku…Kučan, Tito in Venezuela, sveta trojica đesnih zahojencev

 • Anton

  “Za dve leti moral v zapor, ker je ob pogledu na Titovo sliko izjavil, da je naveličan, da mora povsod, kamor gre, gledati isti obraz!”

  se popolnoma strinjam,povedal je po resnici, da bi bil vsaj lep ta Tito, je bil pa grd kot smrtni greh

  sarkazem press

  • Valter BraniSlav

   Tito je bil lep se bolj kot Jan Plestenjak.

   • Steiermark

    Kaj bi rad primerjal Jana Plestenjaka s svinjskim pastirjem titom, ki je bil prej podoben svinji
    (naj mi svinje oprostijo) kot pa svinjskemu pastirju , po katerem je imel svojo pripadnost klanju in mučenju….

  • slosin

   vem za primer, ko so za časa informbiroja v vaški gostilni domačini popivali in eden dvigne pogled na titovo sliko na steni in zavpije ‘prid dol, boš dal za rundo’……1 leto nagradnega na Golem….

   • Simon Novak

    Ja, ti veš

    • slosin

     eni vemo, eni pa skrivajo….

     • Simon Novak

      Ti, če veš, da nič ne veš, ogromno veš, a žal ni tako

 • BlackOpsSystem

  ” da je naveličan, da mora povsod, kamor gre, gledati isti obraz!”….in od 1991 dalje gledamo ene te iste skorumpirane ksihte, ki so bili rojeni in šolani v komunizmu, danes nam pa buče demokratičnokapitalistične prodajajo. Problem komunizma je bil to, da se ni smelo krast, če nisi imel dovoljenja, kar je pa danes čisto drugače, krade lahko vsak, da le ukrade veliko, ker z tem izkaže svojo sposobnost!!!! No samo moramo pa priznati, da so se pičke politično skorumpirane, lepo potrudile letos in so nam servirali nove ksihte a pokvarjene še bolj kot njihovi predhodniki, ki še vedno počasi a z gotovostjo narodu zategujejo zanko okoli vratu….verjetno zato, da bo “migrantom” lažje!!!!

 • BlackOpsSystem

  Če bi bil migrat…bi bil samo 1leto v zaporu…..jebi ga!!!

 • Valter BraniSlav

  Tito odpusti jim saj ne vedo kaj delajo

 • ludvig

  ..baje so zaprli nekoga, ki je izjavil, da bi morali jugoslovanski vrtnarji dobiti svetovno priznanje ker so vzgojili največjo “ljubičico bijelo”…

 • ZatonMesecnikov

  Kaj lahko zopet postane tako. ker levičar svojo voljo in argumente lahko uveljavlja le s prisilo. Kot je dejal Luka Polmesec, mu je za obrambo civilizacijskih pridobitev dovoljeno vse. Seveda on sproti določa, kaj so civilizacijske pridobitve, glede na trenutno politično situacijo.

  Želje neke Violete, pa Lare, pa Fajonke, pa Kordiša: če jih postrani pogledaš, Zapor. Ker s tem branijo civilizacijske pridobitve.

 • pajot

  Ko smo bili še študentje,smo se po napornem študiju radi pozabavali. Znale so potrajati te zabave pozno v noč in globoko v jutro. Seveda smo na poti domov delali nepopisen kraval. Tako nas je nekoč ustavila policijska patrulja z marico. Začeli so nas popisovat in najbolj glasne porivat v marico. Rešil sem situacijo tako,da sem začel peti o Titu. “Druže Tito mi ti se kunemo” ali nekaj podobnega. Miličniki so obstali in niso vedeli kaj bi. Potem smo zapeli še “Sa Ovčara i Kablara” in še nekaj takšnih. Na koncu so nas izpustli in se z marico odpravili naprej. Rešil nas je Tito,he,he,he…

  • Tone

   Zdi se mi, da je v tej anekdoti precej fantazije. Situacijo nekoliko poznam, pa vem, da miličniki niso bili tako neumni kot v vicih, da ne bi prepoznali provokacije in nasedli.

  • Simon Novak

   Ja, zagotovo

  • FRANC3

   Ni vas rešilo petje, ampak strah pred posledicami. Kaj bi pa miličniki napisali: Zaprli študente, ki so Titu peli podoknico. Pometali bi jih iz službe. Tega so se pa revčki bali, saj so bili skoraj vsi brez OŠ. V sorodstvu sem imel miličnika. V partizane je šel v 6. razredu, iz partizanov pa naravnost med miličnike. To ti je bil kader!!

   • Tone

    Tisti tvoj miličnik je bil že v penziji, ko naj bi se to dogajalo.

 • soc

  Jaroslav Hašek, Dobri vojak Švejk… Natanko enaka scena ob politično nekorektni izjavi glede obvezne slike presvitlega cesarja Franca Jožefa na steni pivnice. Enaki osli v ozadju, dokaj podobna cesarstva.

  Pa vseeno bi raje videl novo demokratično Avstroogrsko 21. stoletja kot novo srbsko Jugo 21. stoletja.

  • Steiermark

   Tudi s “staro” Avstroogarsko bi šlo – bilo bi neprimerljivo boljše kot pa z smrdljivimi jugosrbskimi rdečimi bebci – telebani, ki nam vladajo in nas ugonabljajo!

   • Kataklizma

    AvstrooogArsko … spet čefurka piše besede, ki jih ne zmore.
    Če priznaš, da ti vladajo telebani, potem ne vem kaj si ti …?

    • Steiermark

     usrani jugoćefur si ti in to na moji zemlji ki si domišlja, da ni teleban!

     • Kataklizma

      kghusgug jasutaui …. kaj, kaj, a maš polna usta balkanske kobase!?!?

   • miro52

    It slovencev bi bilo tu pa tam….v sledovih

  • Tone

   Srbi se s tabo ne bi strinjali. Prepričani so, da so bili politično zatirani od Hrvatov in Slovencev. Kar je res – Srbija je imela dve avtonomni pokrajini samo zato, da ne bi bila premočna. To je bil tudi vzrok za znameniti Memorandum srbskih akademikov in zato je Miloševič najprej demoliral avtonomni pokrajini.

   • FRANC3

    Neumnost.
    Srbija je imela dve avtonomni republiki, da je imela preglasovalno pravico.

    • Tone

     Srbi se s tabo ne bi strinjali. Še danes so prepričani, da so bili zatirani.

     • FRANC3

      Srbi so taki kot naši Cigani: Nikoli zadovoljni. Vedno so želeli biti prvi, pa makar samo v pašaluku.
      Srbe je J. Kopitar preko V. Karadžiča učil pisati in pravopis sredi 19. stoletja, čez 50 let pa so že zakuhali Balkansko vojno.
      Se pa strinjam, da imajo Srbi zalo visok nacionalni ponos, ki ga Slovenci na žalost nimamo. Razlog je v tem, da smo izpod Avstroogrske prešli nepostredno pod srbsko nadvlado. V oddaji Pričevalci je Vera Mejak izjavila (kot poznavalka Srbov in srbska snaha), da so Srbi v NDH imeli Slovenijo za vojni plen. Ta nadvlada se je nadaljevala vse do leta 1991. Prepričan sem, da ima Mejakova prav.
      Leta 1982 je časopis DELO objavilo podatke o plačilih republik v proračun SFRJ: Slovenija z 2 mio prebivalcev je plačevala 32%, Hrvaška s 5 mio pa 28%. To pomeni, da je 7 mio prebivalcev (cca 35%) plačevalo 60% v proračun. Kdo je v Jugi izkoriščal koga. Slovenci Srbov zagotovo ne, da ne govorim o silnih denarjih za nerazvite, ki so potonili v srbskih žepih, jug države pa od tega ni imel skoraj nič.

 • JJajo ljuzer absoljutni

  to so bile anomalije komunizma. janša in tanko in zorn in jambrek in gorenak piškotek so vse to vedeli, oni so ovajali, oni so bili miličniki, procesuirala pa je takšne verbalne izpade barbara brezigar kobiljiksiht. se mi zdi fino, da je NOva kljub trejerazrednosti orbanovskih pisunov ohranila nekaj klene leninske samokritike . v tem članku se namreč izpovedujejo nekdanji partijci, ker so bili omejene komunajzarske piškice, ker so oni nosili obrambne in varnostne naloge, v imenu katerih se je ljudi zapiralo
  Nova očitno postaja medij za spovedovanje bivših komunajzarjev, ki jim zaslepljena boljševistična preteklost ne da spati
  ivan janšari, spominčica bela
  tebe ljubi domovina cela!

  • soc

   Spet isto Mladina govno, ki nima jajc niti za prijavo…

  • Steiermark

   ti jajčasti debil, kaj hočeš s takšnim lažnim natolcevanjem, nalagati oz. prelagati na druge, svoje udbovsko partijske grehe – hlapca pedofila tita?

   • Simon Novak

    Pedofil ti je ata, ki te je naredil istega kot on, samo da ti si zraven še zahojen

    • Slovenec sem

     Kakšen si pa ti?

     Zblojen?

     • Simon Novak

      Nisem ti jaz kriv, če nisi Slovenec, zahojeni

  • Slovenec sem

   To ni debil, to je tudi Simon Novak.

   • Tone

    Slovenec sem – Slovenec tja.

 • domovina mili dom

  Kakor koli obračamo, brazgotine komunizma, nacizma, fašizma ostajajo.

 • Simon Novak

  Ja, ja, preverjeno s strani NoreTV, potem že vse drži, ha ha ha

  • Kataklizma

   mislim, da so na NoviTV izumili časovni stroj, zgodbe, informacije, dokumenti prihajajo direktno iz let med 1943-1991 … sveži kot žemljice

   • Simon Novak

    Ja, AKTUALNO

  • Slovenec sem

   A, to si pa ti prjatu razumni, ki sliši tudi na ime janez cepec!

   • Simon Novak

    Ti, ki nisi Slovenec, sedi

 • samsara

  Zaprli so tudi pokojnega F.M. Ježka, ker je izjavil, da bi na južni slovenski meji naredil zid z enim samim oknom v njem.
  Tega bi enkrat letno odprl in se zadrl na drugo stran;”K+++ vas gleda”.

  Tako pravi urbana legenda in dodaja, da je za to sedel leto dni.
  Po letu dni ga povprašajo ali še vedno tako misli. Odgovoril je, da ne, saj bi zdaj zazidal še tisto edino okno v zidu.
  Pa je odsedel še naslednje leto.

  • Tone

   Urbana legenda se moti.
   Če ni to kar tvoja izmišljotina. Ježek je imel boljše štose, tega si je izmislil netalentiran amater.

  • miro52

   To je vic ti urbana legenda, osel

 • Slovenec sem

  Tovariš Tito je odšel v večna lovišča prehitro in prepozno.

  Prehitro zato, ker ni uspel videti, kakšno sranje je naredil iz Jugoslavije, prepono pa zato, ker je s tem zavlekel jugoslovansko sranje.

 • xtc

  Ah ja,pa ja po Titu v SLo Kučan.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!