Za Repovža je vandaliziranje stavbe Ministrstva za kulturo s kljukastimi križi državotvorno dejanje!

Datum:

“Naj to ponovimo: vedno znova svojo akcijo izvedejo tako, da je mogoče grafit brez posledic odstraniti. Slednje poudarjamo zaradi sprenevedanja o uničevanju fasade in stroških, ki jih ima domnevno država z odstranjevanjem. Ti stroški so namreč minimalni. Tako odgovornih grafitarjev ne boste našli nikjer. Slednje poudarjamo zaradi tega, ker mediji in tudi politiki namenoma prikrivajo to dejstvo. Nič niso poškodovali, njihovo sporočilo pa je jasno,” je izrazil podporo neznanim vandalom odgovorni urednik Mladine Grega Repovž. Le ti so z rumenimi kljukastimi križi uničili zunanjost stavbe Ministrstva za kulturo. V svojem zapisu pa nakazuje, da bi lahko poznal storilce vandalskih akcij na stavbi Ministrstva za kulturo.

Slovensko javnost so šokirali rumeni kljukasti križi na stavbi Ministrstva za kulturo. Akcijo je obsodilo več vladnih in koalicijskih politikov. Dejanje sta obsodila tudi evropski poslanec iz SD Milan Brglez in predsednica SD Tanja Fajon. Najdejo pa se tudi izjeme, ki so nad še eno akcijo neznanih vandalov navdušeni. Podporo jim je izrekel odgovorni urednik Mladine Grega Repovž.

Preberi tudi: Rodbina Repovž-Lucu ne obvladuje le medijev; upe polagajo v mlado generacijo, ki bo prevzela ekstremno Levico

V besedilu dobi bralec občutek, da Repovž ve, kdo stoji za akcijo. To nakaže z besedami, da so aktivistični grafitarji ponovno udarili. Njihovi grafiti pa narisani tako, da so zlahka odstranljivi in po besedah urednika Mladine ne poškodujejo fasade. Že v naslednjem stavku brani dejanje neznanih vandalov s tem, da ima država z odstranjevanjem grafitov minimalne stroške. “Slednje poudarjamo zaradi tega, ker mediji in tudi politiki namenoma prikrivajo to dejstvo. Nič niso poškodovali, njihovo sporočilo pa je jasno. In dejansko anonimna skupina grafitarjev opravlja izjemno delo,” je nad uničevanjem stavbe MK navdušen Repovž.

Foto: Twitter MK

Vandalsko uničevanje stavbe Ministrstva za kulturo je za Repovža državotvorno dejanje
Vzrok za vandalsko akcijo nezadovoljnežev pa povezuje z ustanovitvijo društva, ki bi ga naj vodil član Rumenih jopičev. “Kdor je torej narisal rumene (in tudi lahko odstranljive, kot smo videli) kljukaste križe na okna Ministrstva za kulturo, je s tem storil državotvorno dejanje, ne pa mazaško.”  Mladina nas tudi tokrat ni presenetila. Samo ta medij lahko brez sramu podpre vandalsko akcijo z rumenimi kljukastimi križi. Vzrok za to naj bi bil v tem, da je MK dovolilo ustanovitev še enega izmed društev v Sloveniji. Tako kot vsa ostala društva pa je moralo tudi to društvo izpolnjevati zakonske določbe in bo na podlagi njih tudi delovalo.

Mnogo slovenskih državljanov se ne strinja z uredniško politiko Mladine, pa nikomur ne pade na pamet, da bi uničeval zunanjost njihove stavbe. V resnici je Repovž javno podprl vsako dejanje, ki bo temeljilo na nasprotovanju vladi. To je pa zelo nevarno, saj s tem sporoča svojim bralcem in slovenski javnosti, da za njih demokratični ustavni red ne obstaja. Ni čudno, da velja Mladina za osrednji medij stranke Levica.

Popolnoma normalno je, da vsaka vlada, medij ali državljan zagovarja svoja ideološka stališča. Obstaja pa tudi neka meja. V sedanjem mandatu so bili zaposleni na ministrstvu za kulturo večkrat žrtve vandalskih akcij. Akcija z rumenimi kljukastimi križi je le ena izmed njih in vsak posameznik bi moral obsoditi takšna dejanja. Vendar Repovžu to ne predstavlja problema.

Luka Perš

Sorodno

Zadnji prispevki

Soros s 50-milijonsko fundacijo v času prihajajočih volitev v ZDA

Soroseva organizacija Open Society Foundations bo vložila 50 milijonov...

Golob znova prekršil dano obljubo, v SDS mu dali še eno priložnost

Na današnji izredni seji je bil na dnevnem redu...

Dejan Vunjak postal očka

V družini Vunjak je veselo. Pevec Dejan Vunjak je...