Za slovensko zastavo ne bo prostora: Svetlana Makarovič dogodek Nosil bom rdečo zvezdo prireja tudi v Titovem Velenju!

Svetlana Makarovič (Foto: STA)

Titovo Velenje očitno kar ne more iz svoje kože oživljanja komunistične preteklosti, saj Mestna občina Velenje na dan Evrope organizira dogodek Nosil bom rdečo zvezdo, na katerem bo nastopila Svetlana Makarovič z gosti. Namesto da bi državne in občinske prireditve nosile slovensko zastavo, ki predstavlja državni simbol, bo v ospredju vnovič ideologija. 

Svetlana Makarovič bo tokratno “rdečo orgijo” Nosil bom rdečo zvezdo ob podpori velenjskega župana Bojana Kontiča organizirala v Domu kulture Velenje. Seveda Kontičeva podpora ne preseneča, glede na to, da Kontič s pomočjo občinske zveze borcev skrbi za to, da se v Velenju – kjer že tako stoji največji spomenik Tita v Sloveniji, tam je kip Edvarda Kardelja, mogoče je poskusiti sladoled Titovo Velenje, se odpraviti na pionirski pohod po Titovem Velenju – spomenikom dodajajo rdeče zvezde, te pa predstavljajo že del logotipov kavarn in restavracij.

Foto: Twitter

Svetlanin krog gostov se iz leta v leto veča
Nekdaj priljubljena otroška pisateljica velja za Slovenko, ki se ji najbolj toži po jugo-nostalgičnih časih, saj vsako leto poskrbi za to, da se na Kongresnem trgu v Ljubljani odvije koncert Nosil bom rdečo zvezdo. Zadnjega je organizirala 25. maja lani, na njem pa seveda niso manjkali simboli totalitarizma, torej rdeče zvezde in zastave nekdanje skupne države Jugoslavije. Na zborovanjih Makarovičeve nikoli ne manjkajo jugonostalgiki, ki se nikakor ne morejo sprijazniti z osamosvojitvijo Slovenije in s slovenskimi nacionalnimi simboli. Lani je bil za razliko od leta prej prisoten barvitejši nabor Svetlaninih gostov, ki jim je izredno všeč rdeča zvezda, med njimi seveda niso manjkali Partizanski pevski zbor s svojimi napevi, pevka in aktivistka Lara Jankovič, ki se je v preteklosti že preizkusila v vlogi osrednje govorke na vsesplošnem romanju levičarjev v Dražgoše, in igralec Andrej Rozman Roza, ki se zelo rad družbenopolitično aktivira, če lahko ob tem promovira levičarske ideje in udriha čez največjo opozicijsko stranko SDS.

Iz leta v leto pa ni večji samo krog gostov okrog Makarovičeve, ampak tudi obseg sovraštva, ki iz nje prihaja. Makarovičeva namreč s svojimi izjavami postaja vedno bolj vulgarna. “Slovenskih kletvic pač ni bilo, potem pa smo dobili kletvice, ki so imele poetično vrednost. Kaj je zame zdej užitek, da rečem nekemu fašistu, nekemu nacistu, jebo te pas mater,” je le ena izmed burnih izjav, ki jo je Makarovičeva izrekla na okrogli mizi o razrastu nacizma in fašizma v Kulturnem domu Izola. Za prejemnico kulturniške pokojnine se vsekakor ne spodobi retorika, ki jo prakticira Makarovičeva. Ta prejema kar 1.809,48 evra mesečne pokojnine in na račun davkoplačevalcev zastonj biva v prestižnem domu za starejše občane v Trnovem, medtem ko se mora veliko slovenskih upokojencev preživljati s pokojnino, nižjo od 500 evrov.

Svetlana Makarovič (Vir: Twitter)

Sovraštva do Janše nikakor ne more skriti
Čeprav je Makarovičeva leta 2000 “načelno” zavrnila Prešernovo nagrado, za katero je bila nominirana, se ta na njenem končnem pokojninskem računu zelo dobro pozna, torej, kot da jo je sprejela. Nagrado je tako torej navidezno zavrnila, dejansko pa jo je sprejela, saj drugače ne bi prejemala dodatka iz tega naslova. Očitno pa je, da je Makarovičevo zelo razjezilo, ko je Janševa druga vlada leta 2012 zaradi težke ekonomske in finančne krize najbolj oklestila prav privilegirane pokojnine, ki ne temeljijo na vplačanih prispevkih v pokojninsko blagajno, temveč so privilegiji, ki si jih deli oblastna elita po političnih kriterijih. Ker so Makarovičevo prikrajšali za 350 evrov, ki jih v resnici ni nikoli zaslužila in prispevala v pokojninsko blagajno, je v javnosti začela z osebnimi napadi in blatenji tedanjega predsednika vlade. Na začetku leta, v času, ko je izbruhnila afera glede plagiatorstva Borisa Kobala, Makarovičeva tako ni zdržala, da ne bi v oddaji Argument na Planet TV omenila Janše in zatrdila: “Ne on ne ta, drugi, nista duhovita, sta neslana in surova.” Glede na to, da je Janšo, ki je dolgoletni politik, nemogoče trpati v isti koš kot plagiatorja Kobala, je očitno, da so osebne zamere pri Makarovičevi v ospredju.

Žalostno je, da morajo slovenski davkoplačevalci financirati osebo, ki ji je očitno prav malo mar za Slovenijo, ta namreč veliko bolj obožuje Jugoslavijo, ki je že dolgo ni več. Smo v 21. stoletju in prav bi bilo, da nihče v državi ne bi prispeval k razdvajanju naroda, ampak bi raje gradil na združevanju in pripadnosti, očitno pa je velenjskemu županu Kontiču prav malo mar za to. Poleg tega je Slovenija država članica EU, zato bi bilo prav, da bi se obnašali temu primerno. Nemogoče je mimo dejstva, da je komunizem totalitarni režim, ki je povzročil veliko gorja. Proslave v stilu Nosil bom rdečo zvezdo pa so v posmeh vsem žrtvam, ki so bile izvensodno pobite. Kdaj se bomo prebudili?

H. M.

 • Antonius

  Bodimo realni! V *Titovem* Velenju ni problem lažniva Makarovička, problem so Velenjčani, ki volijo partijce, da jih poselitveno redčijo z južnjaki in Kosovčani.

  • črnaovca

   In Janez ima tam svoj dom

  • kraljica vesolja

   Velenje je bil vedno mešan mest, od nekdaj so južni tam.

   • stane

    Na juzini,juzni vsak dan!

   • Steiermark

    Tisti tvoj “od nekdaj” je postalo Velenje, v 70. letih, ko je pederajzl in pedofil tito, na veliko poseljeval, z južno drhaljo z balkana, vsa naša mesta, prej pa te drhali ni bilo več, kot za “vzorec”, kljub maistrovemu velikemu lezenju v srbsko rit in preganjaju avtohtonih , predvsem Štajercev, z naše rodne grude! In ti verjetno tudi izhajaš iz kakšne takšne “poselitvene kvote”, z divjaki!

  • lili pili

   Kosovcani so tam v podporo jajotu….

  • stane

   Pozabil si se na Podsaharske negroide,(klavce)Arabce(klavce),domaci izdajalci. To je unicujoca drhal za Slovenijo oz.narod.
   Sarec je ze spet v ospredju s cca17%.
   Ne vem kaj ta zavedeni narod misli? Ali sploh ve kaj se z nami dogaja? Kaj se nam pripravlja? Kdo je iniciator vsega tega? Dvomim.

   • Steiermark

    Kdo je iniciator vsega tega? Njihov gospodar, vendar, sam satan!

   • Marija

    To je dokaz,da so že v večini

  • Marija

   Inpo ovno so izvolili Kontiča.

 • Ubavo devojče

  Svetlana Makarovič z gosti, iz Ihana bodo kar deleč imel.

  • Na špičena kandidatka

   Pujski kar hiter tečejo, sploh če jih žretje pol čaka

   • Vrhovni sodnik

    A so tebe pol vsi na špičli, mislim lewaki.

  • lili pili

   Tam je farma ukinjena…… pridejo pa stari bivsi komunisti kot so hajo, zver, gorenak in drugi

   • Steiermark

    Seveda so morali “farmo ” uničiti, ker drugače ne bi bilo dovol prostora za rdeče prašiče, ki se po Sloveniji širijo in kotijo, kot podgane!

    • lili pili

     Ja slisi se, da se je jajo spet razmnozeval, nov mladi komunist prihaja…

 • francelj3

  Saj ni prištevna. Pijana je od Heinekena.

  • totex39

   Madonca, kaj pa če jo on sponzorira!

  • SIMON ROZIC

   Naspidirana s hudobijo- zlobo!

  • lili pili

   Ki pa tudi nosi rdeco zvezdo….

 • črnaovca

  Taistemu rdečemu veleju se je zgradil TEŠ 6 za katerega prvo pogdbo je podpisal še Janšev minister Vizjak, sedaj se mu bo ugodilo s tretjo razvojno osjo od Šentruperta do Veleja kar je tudi Janševa ideja in sedaj jim bo o borbi in delu prepevala Svetlana. Vse pohvale velejskemu lobiju kao spreten je

  • Beli Sneg

   A tebi se je do konca sfuzlal.

  • SIMON ROZIC

   Za dolg 600 mio, ki je do 2004 za TE6 že nastal po Ropu, je morala Janševa vlada
   sprejet in garantirat , ali pa takoj zaključit investicijo! Ali si predstavljate rjovenje rdečih levov in
   prascev, ki so se krvoločno borili za svoje milijone ( Meh, Kontić, vsa rdeča opozicija)

   • črnaovca

    Malo si pomešal ta dolg je nastal za Ropom in garancijo je sprejmala Pahorjeva vlada kajti uradno se je začelo s podpisom Vizjaka pod prvo pogodbo, nadaljevanje je znana kriminalna komedija s Pahorjem, Križaničem in onimi velejčani

 • 10mile30

  oba sta plagiatorja

 • totex39

  Spet ji bo kapnilo nekaj denarja v žep, na račun bedastega folka, ki bo poslušal njene laži.

  • Steiermark

   Kdo pa misliš da posluša to krastačo ? Njeni, braća sa balkana!

 • est

  No, potrebno pa ji je priznati, da zelo premišljeno izbira kraje za svojo promocijo. Če bi recimo izbrala Rovte, še do tja nebi prišla, ker bi jo že pri Logatcu “prepričali”, da tam nima kaj iskati.

 • Beli Sneg

  Nikomur ne privoščim kaj slabega. Ampak v Velenju naj jim pa še ta drugo Gorenje crkne, čeprav ga nimajo. Bog jim pomagaj v njihovi rdeči zaplankanosti.

 • VERRZIFIKATOR

  Svetlan Grmadnik – Velenjski

  ZADNJA

  Veste, da jo bodo spet nosili,
  da ne bo na nebu se svetila,
  po Velenju v vrsti bo hodila,
  v rdeče bodo zopet jo zavili?

  Kinta Kunte bo nosač njen glavni,
  pa ne bo to suženjska parada,
  videl boš, kako brezumje vlada,
  tam ne bodo črnci brezpravni.

  Jo nosila bo kot raševino
  za pokoro neka črna ženska,
  svetla pravi zase, sakramenska,
  ki že zdavnaj spada v zgodovino.

  Bo obavana spet na rdeče,
  polna bo sovraštva in besnila,
  ko se po Velenju bo podila,
  kup obupa, en sam kup nesreče.

  Zvezda bo poslednja ji svetila,
  svetla bo, z rdečo obžarjena,
  bo v svetósti večno pogubljena,
  so na dlani vsa zagotovila.

  Kaj in kdo že vendar, reci glasno,
  kdo bo zvezdnat in žareč se svetil,
  kdo rjoveče tam bo bogokletil,
  ni pri moji veri nič mi jasno.

  Res ne veš, katera na paradi
  se svetila bo, močno tulila?
  Vsa velenjska gmajna bo čutila,
  kot da zadnja cvre se na grmadi.

 • Amerikanc

  V Jurkloštru so se je vaščani hitro znebili. So že vedeli zakaj.
  Res je žalostno, da domača udbopartija s srbsko in črnogorsko diasporo, disciplinira domače, zavedne ljudi ter poveličuje pripadnike “velike srbije”.

 • Nšo-či

  Različni smo. Nekateri nosijo rdećo zvezdo, drugi “nosijo” srce.

  • Amerikanc

   Ta babnica otroke celo sovraži, je večkrat izjavila, “Svoja” uspešna dela pa je poverbala po znancu Gregorju, katerega je vzela pijača; verjetno zaradi nje.

   • Nšo-či

    V času “zunanje lepote” moški običjano občudujejo oster jezik. Te minljivosti ni nikoli razumela..

   • Steiermark

    Verjetno se je utopil v pijači, od žalosti, ko se je zavedel, s kakšno bakansko strupenjačo se druži!

   • Marija

    Vse kar sem prebrala od nje je plagiat.

  • stane

   Ce reslno pomislis,ni rdeca zvezda kriva,da jo nosijo butlni. Rdeca zvezda je simbol boja. V boju pa tece kri. Zato je rdeca. Boji so pa lahko razlicne narave.

   • Steiermark

    Rdeča zvezdda je simbol genocida – klanja in odstranjevanja njenih nasprotnikov in ljubiteljev poštenosti in resnice! Krvava zvezda in vsi ki jo propagirajo imajo krvave kremplje!

  • Boštjan Brenčič

   Lepo povedano !

   • Nšo-či

    Hvala.

 • macon

  Neslana in surova je najprej strupenjača Makabrovičeva. Neverjetna je samozavest primitivnih skrajnih levičarjev, vera v njihov prav. No, ege imajo podkrepljene s sistemskimi ugodnostmi in državnim denarjem, brez tega bi se poskrili po mišjih luknjah.

  • SIMON ROZIC

   Zadnji čas!

  • lili pili

   Kitajska je se vedno komunisticna, rdeca zastava, rdeca zveza, partija ki ve vodi…

   • macon

    Samo politično, ekonomijo imajo kapitalistično.

    Demokracija ni nujni pogoj za delujoč kapitalizem, čeprav je zaradi avtokracije tam sigurno crony ali pajdaški kapitalizem. Startno izhodišče so imeli tako nizko, da je bilo tudi to bolje od nadaljnih petletk. Ko bodo prišli do nekega nivoja, jim bo pajdaštvo blokiralo nadaljni razvoj.

   • Marija

    In zato Kitajci tako silijo v Afriko in Evropo.

    • lili pili

     Ja pa amerikancev je tudi vse povsod polno, pa se red bi delali in ukazovali…

  • Marija

   Ampak na žalost dobro jim gre

   • macon

    Lahko je jalova tolažba, ampak tako dolgo sem na svetu, da vem, da pokvarjena lažniva sodrga dobi svoje, ker karma je hudič. Bodisi srečajo sebi podobne, ki jih že obdelajo, ker se taki pač najdejo in potem tudi tolčejo drug drugega, bodisi imajo hude psihične in fizične probleme.

    Zato pa gledamo preproste ljudi nekje v divjini, kako so umirjeni in dolgoživi.

    Ne jaz ne ti ne želiva biti v njeni glavi. Na ven se že pretvarja pametno in pronicljivo, vendar vsi vidimo grobe razpoke na fasadi. V tej ženski je veliko hudo neprijetnih stvari in to je po mojem umirjena oznaka.

 • Imperial Commando

  Poglejte si včerajšnji studio city, kjer je bila gostja. pa to te srat prime, kaj ta baba govori. In folk to posluša?? IN JI DA PRAV?!?

  • lili pili

   Dober je govorila, sem glefu, ziveo prvi maj….

   • Steiermark

    Seveda, po balkansko: živeo prvi maj…..

    • lili pili

     Tako je ziveo…..

 • Silos

  Mahanje z zastavo,ki je naredila toliko gorja je kot bi mahali z islamistično zastavo !

 • Imperial Commando

  SIcer pa danes pričakujem opravičilo vseh levakov tega portala , ki so se drli, da so bili šrilanški napadi maščevanje za Christchurch in pizdili čez kristijane, zaj, ko se je izkazalo, da so bili maščevanje za izgubo Baguza. Tu predvsem ciljam na nekega duhca in balončka :).

  • lili pili

   Ja se oproscam, torej za napade v nz se pride mascevanje, ce prav razumem..

   • Imperial Commando

    Ne, ne razumeš prav.

    • lili pili

     Tebe se bog ne razume….

 • SIMON ROZIC

  Baba je obsedena s hudičem! Ciganska coprnica!
  Ali ste jo včeraj poslušali na Studiu City? Ogabno,
  kaj vse moramo Slovenci prenašat!

  • JANEZ GUS

   Prenašat moramo tudi ono logaško spako.

 • lili pili

  Tudi jajo je obcan velenja, zato ima prost vstop na prireditev, po koncu bo after pary, kjer bo lahko z bivsimi tovarisi zael kaksno staro partizansko, saj jih obvlada…

  • JANEZ GUS

   Kj se ti je sanjalo nocoj,da si šrečal Dolanca in Kidriča iz Hitler jugent-a

   • lili pili

    Pa jajota na pohodu v jajce, se pomnite tovarisi…

    • JANEZ GUS

     Ne vem,če tvoj čip vse to prenese.

     • lili pili

      Imam gigabajte ti pa samo kilo in se to v gatah… hohoo

    • ZatonMesecnikov

     Še pomnite Tovariši, kako je kasnejši socialist in levičar Stane Dolanc v mladih letih strumno zakorakaL:

     Vorwärts! Vorwärts!
     Schmettern die hellen Fanfaren,
     Vorwärts! Vorwärts!
     Jugend kennt keine Gefahren.
     Deutschland, du wirst leuchtend stehn
     Mögen wir auch untergehn.
     Vorwärts! Vorwärts!
     Schmettern die hellen Fanfaren,
     Vorwärts! Vorwärts!
     Jugend kennt keine Gefahren.
     Ist das Ziel auch noch so hoch,
     Jugend zwingt es doch.

     • lili pili

      Ja pa admiral brovet….mpa tudi vinka, komandirja milicnikov v celju, vnetega komunajzarja..

     • ZatonMesecnikov

      Ne spomnim se, da bi bil Vinko kdaj komunist. Oziroma če je bil, je bil pač prisiljen v to.

     • lili pili

      Ja kot milicnik ze v tacnu, potem pa kot komandir milici v celju, seveda prisiljen kot vsi ostali prostovoljci iz vrst sds

     • ZatonMesecnikov

      ne bi nikoli bil ne miličnik, ne Komandir, če ne bi podpisal Partiji…

      Bil bi kvečjemu vajenec za neko stružnico v nekem TOZDu.

     • lili pili

      Tam bi naredu najmanj skode, ampak za delo na struznici moras biti pameten, milicniki pa vemo…..

     • ZatonMesecnikov

      medtem ko si ti naredil kariero s pomočjo partije Lili, sedaj pričakuješ, da bi jo morali drugi brez partije? Slovenceljsko sebično Lili… če si sploh Slovenac.

    • SIMON ROZIC

     …a nisi služil vojske, kjer so te napol pismeni “pukovniki” jebali
     v glavo in ti prali možgane s “politično nastavo”? Razumem, da
     te niso sprejeli in si dobil potrdilo o debilnosti, ki velja še danes!

     • lili pili

      Pukovniki, se niso ukvarjali z navadnimi vojaki, ocitno ti te vojske nisi sluzo, so pa imeli vsi oficirji visjo ali visoko izobrazbo, najvisji pa magisterije.

      Za podoficirje tipa jajota pa tako sam ves kaksni so bili…

 • JANEZ GUS

  Vsi ti njeni gosti so iz iste greznice,zato ni čudit.Ta rdeča prasica ve,da se ji izteka rok trajanja,vemo pa,ko prašič jemlje konec,takrat da vse sile od sebe.

 • SIMON ROZIC

  Škoda,, da so minili časi, ko so čarovnice sežigali na grmadah ! V Velenju bodo zagotovo
  imeli velik kres, pa razmišljam, če bi ta zadnji “kuln” iz rudnika uporabili namensko….

 • Artur

  Kandelabri imajo že svoja “imena” ni daleč čas, ko bo narodu dvignilo pokrovko, če bo šlo naprej s takšnim tempom.

 • Olga101

  Demenca je huda reč!

 • xtc

  Verjetno bo prireditev v Gorenju?
  Kjer Kitajci pospešeno čistijo in nagajajo komunistično balkansko žlahto. in jo še bodo v večjem številu.

  • JANEZ GUS

   Upam,da kar nočemo ali ne znamo mi,bodo naredili Kitajci.Treba jih je pospremit čez Kolpo z pesmijo in rdečo zvezdo.

 • JANEZ GUS

  Kdo ji plačuje dom v Trnovem.Kar vem to časti čarapan,.kljub njeni posebni penziji,da lahko drugi reveži in njihovi otroci si dobesedno trgajo od us,t da za starše plačajo dom.Skaterim denarjem prireja te njene neumnosti.Kdo to plača.

 • Artur

  Svetlanin krog gostov se iz leta v leto veča ??!!
  “Bolj drek mešaš bolj smrdi in bolj smrdi več zelenih muh drekačic privabi “

 • Mojca pokraculja

  Iz zaupnih virov, pred koncertom bo Svetlana v spremstvu Kontiča&co, prejela obhajilo pri titovem spomeniku sredi mesta, nato bodo šli po kolenih trikrat okoli spomenika. Aleluja!

 • piko8

  Tej GRDOBI bi krvavo zvezdo utetovirav v čelo za trajni spomin!!

 • ZatonMesecnikov

  Včeraj je zmešanko gostil Marcel Jr. v ponedeljkovi dozi skrajnega levičarstva na RTV, saj sta ideološka tovariša. Ker sem postal živčen, nisem poslušal, ko se je ženščini že na začetku odpeljalo, pa je začela tumbati o svetovni revoluciji, pa Sovjetih sveta (oziroma svetu brez meja, ko se bodo bangladežani lahko sprehajali po triglavskem narodnem parku pa si tam postavljali plehnate koče), pomemben del tega sveta bo pa rdeča zvezda.

  Prihodnost še hujša od Orwellove.

  • Franc Šink

   Svetlana je za nekatere svetlost sveta.

 • Franc Šink

  Ne da se ne morejo posloviti od Jugoslavije, ne morejo se posloviti od lenobe in neodgovornosti.

 • Jožef

  Moje mnenje,
  Če se o nekom piše ali lepo ali grdo govori, v vsakem primeru se tej osebi daje pozornost in se jo reklamira.
  Najuspešnejša oblika borbe proti nesramnim, nasilnim ali drugače negativnim osebam je ignorirati jih oziroma jih dati v pozabo.
  Psi lajajo tako dolgo, dokler jim dajemo pozornost ali drugače, mačka zacvili, ko ji stopimo na rep.
  Z rdečo zvezdo nas bodo tako dolgo provocirali, dokler bomo to sprejemali kot provokacijo.

 • akozelj

  Ciganska podgana gnoj črni spelji se v greznico golazen čifurska slovenska zemlja joče , ko se pojaviš na na vidiku.Enako vsem tvojim zamegljenim pristašem.

 • Duhec

  Umetnica pač.

  • ZatonMesecnikov

   Če z eno knjigo zaslužiš zaslužno penzijo, potem je to v slogu cesarjevih novih oblačil od Andersena…

 • lokec

  Če se hočem logirat za komentiranje imate tako majhne slike. Dajte večje slike!!!

 • Miro Jereb

  Grofica Drakulina na delu in je.e mater slovencem…

 • lokec

  Ali ne vidite, da Makorovička kaže rdečo zvezdo zaradi tega, da se jezite. Dajte kakšen bolj pameten članek.
  Ne veste kako Svetlana uživa v tem, da se vi jezite. Izpade tako kot bi biku kazal rdečo barvo in ga dražili.

 • Darth Vader

  splošno znano dejstvo je, da ljudje, ki se znajdejo v osebni stiski, kar je značilno za delavske vukojebine tipa velenje in trbovlje, postanejo precej dojemljivi za razne totalitarne ideologije, kot je recimo komunizem, socializem ali pa nacionalni socializem…..vse ekstremno levi družbeni eksperimenti

 • Common Sense

  Preveč se ukvarjate z obrobneži. Kot pravi Lokec, Svetlana uživa v izzivanju. Pa tudi sicer je motena. Nikoli ni imela družine, živi s tropom mačk. Kdo pa bi hotel živeti s to baburo? A tudi njo bo kmalu vzel hudič oz. Matilda. Tako kot Kučana in Zemljariča. Zato se ne sekirajte preveč. Naj se dere in s pestjo viha po eni dvorani kolikor hoče. Ena era se končuje in niti Lukci, Savići, Kordiši je ne morejo več povrniti. In to je dobro.

  • samotoje

   Podpišem.

 • Boco

  Priznam, včeraj sem gledal Studio Šity. Samo del. Nisem zmogel gledat celo oddajo. Ena od gostij je bila ta vešča. Kaj si ti ja nor kake kretenizme je govorila. Pa RTV SLO to prenaša v domove poštenih slovencev. To se mora nehat! To je nedopustno!

  • ZatonMesecnikov

   Tudi jaz sem preklopil, ko je začela s svetovno revolucijo, v slogu predvojnih Komunistov. Ženščina je napadalna in upokana.

   vendar njena dikcija ni prav nič tuja Marcelu Jr. in uredniškemu programu RTV. Pravzaprav zelo blizu temu, kar je prilezlo iz slovenskih izobraževalnih ustanov tam po letu 1970.

   • samotoje

    Gledal si?? Et tu, Brute?

  • samotoje

   Ker priznaš, ti je odpuščeno.

 • goldhorn

  Le kje neki se obira Matilda?

  • ZatonMesecnikov

   Lagodno življenje, pa dosti denarja. Pri takšnih je Matilda počasna…

  • tohuvabohu

   Dežura v Murglah.

  • Nata

   Ja, kje neki !! Raje vidi , da ona in še kakšen njen companion, ostanejo pri nas !

 • milanček

  ta zblojena spaka ima državno penzijo, varovano stanovanje in je popolnoma jasno, da zganja svinjarije kot ji veleva vsa komunajzarska g..la..zen s kućanom na čelu, potem je pa tu še njen “zemljak” janković, lopov , ki bi v pravni državi sedel že min 15let! neverjetni ste nekateri slovenceljni, da podpirate to svinjarijo!!!!

 • JANEZ GUS

  Ta zombik je direkt za na psihiatrijo in vsi tisti,ki ta stvor hodijo gledat in mu ploskat.Samo poslušajte njene iztirjene izjave.Kje so mediji.Tomsonu pa prepovedat koncert,ta pa blodi o prepovedi slovenskih zastav.Pa kje živimo.

 • sveta preproščina

  Bravo, Svetlana, za pokončno držo in besede, zaradi katerih se temnemu delu naroda (beri zdraharski skrajni desnici) temni pred očmi in kisajo možgani (kolikor jih sploh še imajo).

  • JANEZ GUS

   Tako ti spoštuješ slovensko zastavo,katero je ta srbski stvor prepovedav prinest.Ti si Slovenec banda čefurska.Ti in tebi podobni imate skisane možgane in se vam temni.Niste še imeli dovolj zločinskega komunizma in brezdelja.Po tem se vam kolca.

  • stane

   PEJT NA PHP. TAM TE ZE CAKAJO!

 • JANEZ GUS

  Upajmo,da bo NOVA TVposnela to maškarado,ker bo arhiv še prav prišel.

 • ludvig

  .če bi par ta-glavnih rdeče-zvezdcev prestavili v leto 1941 bi zagotovo stali v prvih vrstah z dvignjeno desnico…kajti dandanes zagovarjati odprto družbo in istočasno nasiti rdečo zvezo je skregano z vsako razumsko logiko…. v NOB so se ljudje borili za osvoboditev naroda, leta 1990 so se ljudje borili za Samostojno državo, sedaj pa bi radi v isti koš stlačili še “global Europe must be an open Europe”, ki negira obe borbi Slovencev…

 • Janez Kepic-Kern

  ŠALA
  “A KEJ PLAČA, DA JO PRIDEŠ POGLEDAT?”
  Upam, da nima organizirane “prisilne privedbe”. Upam tudi, da ne gre za ta njen “show” tudi kaj – davkoplačevalskega denarja.
  No ja, saj je 80 let – ne bo dolgo.
  Ko je bila mlada, je bila proti t. i. prevojaški vzgoji na AGRFT – to se točno spomnim.
  Po tisti “ penziji” se je oćitno – zelo spremenila, kot vsakogar – Matilda jo bo “ odršila” – njenih čudnih obsesij. Se zdi.
  RAJE BI SLIŠAL, da o RDEČI ZVEZDI – kaj povedo resni zgodovinarji – kot ta S. M. L. R. JANEZ KEPIC KERN KOMENDA
  P. S. KONEC ŠALE

 • Silos

  Sinoči na okrogli mizi v EU Violeta Tomić zasedla ooodlično zadnje mesto,to !!!!

 • Janez Kepic-Kern

  Hm ?
  KDO PA JE TO ? – Violeta T.
  A
  je to tista ex KP, ZK “FAKE” LEVICA – “żal” poslanka,
  KI JE JAVNO PRED VSO SLOVENIJO REKLA, da se je “ BORILA PROTI OKUPATORJU ?
  Rojena je 1963. leta.
  Proti kateremu “okupatorju” – se je pa – borila?
  A se je borila proti – T. I. JNA OZ. JLA ?
  A
  kdo kaj ve o tem ? L. R. JANEZ K. K. KOMENDA

 • Janez Kepic-Kern

  ŠALA
  povzeta po današnjem radiu OGNJIŠČU.

  V KOMUNISTIČNI ŠOLI
  – NA ŠTAJERSKEM, na steni visi slika strogega “MARŠALA TITA”

  UČITELJ – avtoritarno – vpraša:

  “KDO JE NAPISAL – VISOŠKO KRONIKO?” ” MIHEC – ti povej ”
  MIHEC reče:
  ” Ne vem. JAZ JO NISEM NAPISAL”
  TONČEK takoj pristav.” JAZ TUD NISEM NAPISAL – VISOŠKE KRONIKE, mogoče jo je MIRKO,
  on dobro piše”
  MIRKO se upre: “RES DOBRO PIŠEM; AMPAK VISOŠKE KRONIKE
  – NISEM JAZ NAPISAL;
  NE VEM SPLOH – KAJ TO KRONIKA – JE”
  Tudi ostali učenčki – se oglašajo:
  “JAZ TUDI NISEM KRIV, JAZ TUDI NISEM NAPISAL – VISOŠKE KRONIKE”.

  UČITELJ SE – RAZJEZI.
  POGRABI MIHCA IN MIRKOTA – IN JU VLEČE – K RAVNATELJU .

  “TOVARIŠ RAVNATELJ
  – NIHČE OD MULCEV – NOČE POVEDATI – KDO JE NAPISAL – VISOŠKO KRONIKO !”

  MIHEC TAKOJ REČE”JAZ ŽE NISEM NAPISAL – VISOŠKE KRONIKE”.
  “JAZ JO TUD NISEM NAPISAL” – reče MIRKO.

  RAVNATELJ POMIRJUJOČE REČE:
  “NO,
  SAJ MOGOČE PA RES NIHČE OD NJIH – NI NAPISAL – VISOŠKE KRONIKE”!?

  KONEC ŠALE – iz TITO časov.
  L.r. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • Skrajno Desni

  Ima pa zvezdo na pravem mestu za tarčo in vsi tisti za njo, samo še dober strelec je potreben.

 • Kapodistrias

  Še dobro, da je krvnikov kip v Velenju tako velik. Ko grem mimo, pljunem. In ne zgrešim!

 • samotoje

  Kaj preostane stari, zagrenjeni babnici? Besna je na vse živo, na živce ji gre vsaka druga stvar, razen sebe ne mara nikogar in zdaj izliva žolč na vse, ki niso nori kot ona. To je huda bolezen. Zato naj le ima, revica, svoje koncerte. S tem ne smeši le sebe, ampak tudi vse tiste, ki krakajo z njo. In Matilda je za vogalom. To je že njen danse macabre.

 • Get Smart

  Drugarinica (tovarišica nje) svetla ana je kaviaržidokominternistični serbus, za serbusa rojen serbus, je ritardirana kaviaržidokominternistična-srbo MURGL JUGOKOMUNISTIČNA
  faliranka Makarović.

  • Get Smart

   Ta MURGL JUGOKOMI čefurka je članica kaviaržidokominterne in dela za
   kaviaržidokominterno, zato se posere na vaše zastave. Je članica in dela
   za kaviaržidokomintern oddelek MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA, zato se zopet posere na vašo zastavo in predvsem do zadnjega diha prezira oz. natačneje SOVRAŽI vse, kar je proizvod
   SLOVENSKE KULTURE ŽIVLJENJA
   (resnica SVOBODA poštenost ČLOVEŠKOST rodoljubje PRAVO …)
   in časti vse,
   kar je proizvod MURGL JUGOKOMUNISTIČNE oz. kaviaržidokominternistične »kulture SMRTI«:
   laž, rop, umor, genocid, etnocid, pedofilija, pedrofilija, VUKOJEBSTVO (celo priznala vam je, vedno se namreč spovedujejo, da ji je PAS JEBO mater), uničevanje vsega, kar je človeškega.

   • Get Smart

    Rdeča petokraka zvezda je satanistični kaviaržidokominternistični simbol, zato je normalno (po normi = normali = morali kaviaržidokominterne),
    da kaviaržidokominternistična MURGL JUGOKOMUNISTIČNA satanistična spaka časti SVOJO ZVEZDO.

    Pamet v glavo.

 • Novakec1

  Zgleda da po bivši jugi delajo čistko in ves ološ zbrcajo v slolandijo.

 • Janez Kepic-Kern

  ŠE TUKAJ.
  Iz moje revije “SLOVENIANA”
  PRAVICA ŠOLAJOČE SE MLADINE – DO RESNICE

  Spoštovani beroči !
  V tem prispevku bom le na krajši, poljuden, na vsem razumljiv način
  opozoril na kar resen javni problem s. področja javnega, t.i. državnega
  šolstva – šol vseh stopenj v naši državi R. Sloveniji.
  V mislih imam:
  1. problem korektnega posredovanja vsebin šolajoči se mladini, ko gre
  za teme, za dogodke dogajanja iz polpretekle slovenske zgodovine.
  1.1 vsi vemo in zlasti mi, starejši Slovenci imamo neposredno izkušnjo
  o tem, kako so nam na šolah posredovali teme iz slovenske in širše
  zgodovine. Zlasti, ko je šlo za teme iz 20. stoletja, za dogodke vezane
  na čas med obema vojnama, na čas ( VKP/b, KPJ; KPS stalinsko ko
  munistične – seveda ) t.i. “ narodno osvobodilne borbe 1941-1945”.
  1.2 seveda smo vsi realno razmišljajoči osnovnošolski otroci in mladina
  na srednjih šolah in na fakultetah takoj zaznali, da nam učitelji in
  profesorj posredujejo izrazito “ideološko, komunistično “sfrizirano”
  skrbno cenzurirano in “tito komunistično kanonizirano” podobo
  dogajanj v 20. stoletju.
  1.3 Ohranjanje zgoraj orisanega stanja oz. “podajanja resnice o naši polpretekli zgodovini na “enak” način – še naprej, zdaj, leta 2018 in v letih v
  prihodnosti – seveda ni sprejemljivo ! Nad 70 let kasneje, zdaj !
  Je oz. bi bilo enostavno – “groteskno-smešno” !?
  Ni sprejemljivo s
  – primarnega vidika potrebe po posredovanju verodostojne resUDK 323(497.4)
  37(497.4)
  1.05 poljudni članek, “SLOVENIANA” znak “B”
  Izvleček:
  Namen: ta poljudni članek želi biti dobronameren prispevek k kvalitativnemu iz in
  “ideološkemu” izčiščenju zgodovinskih vsebin v R. SLO šolah.
  Metodologija/pristop: v prispevku objavljam nekaj nedvomnih dokumentov
  o tem, da t.i. državne šole v ex SFRJ nikakor niso bile ideološkonevtralne.
  Vzpodbudil bi rad neodvisne strokovne preiskave o sedanjem stanju, o ideloškosti
  oz. o neideološkosti sedanjih šol vseh stopenj v R. Sloveniji.
  Analiza/rezultati: v prispevku je podanih nekaj nedvomnih dokumentov, dokazov
  o komunistično-socialistiičn ideološkosti šol in celo vrtcev v ex SFRJ.
  Uporabnost: prispevek je uporaben kot iztočnica, izhodišče za nujno potrebno
  “razideologiziranje” šol itd. v sedanji državi R. Sloveniji (1991-2018)
  Ključne besede: Republika Slovenija, MInistrstvo za šolstvo R. Slovenije, Zavod
  za šolstvo R. Slovenije
  “ŠE
  POMNITE TOVARIŠI” PRISILNI ŠOLSKI POZDRAV
  “ ZA DOMOVIN – S TITOM NAPREJ”!
  vprašanje
  Janez K. Kern
  OSNOVNE ŠOLE IN CELO VRTCI SO BIILI POIMENOVANI PO RAZNIH LOKALNIH IN
  OSREDNJIH “KP,, ZK” “HEROJIH, ENOTAH” !
  DO KDAJ ?
  info
  Janez K. Kern
  132 SLOVE NIANA – vsebina Leto 1, št. 1 (Julij, 2018)
  45Slika 81: Brošura ob 30-letnici
  “Tito vrtcev”.
  45Slika 80: Kolofon brošure ob 30-letnici socialističnih vrtcev, 1975.
  Slika 80: Kolofon brošure ob 30-letnici socialističnih vrtcev, 1975. Slika 81:
  Brošura ob 30-letnici “Tito vrtcev”. Slika 82: CK ZKS F. P.. v vrtcu.
  nice o akterjih in o “vsebinah” dogajanj v polpretekli zgodovini – šolajoči se mladini.
  – sekundarni vidik je vidik strokovno korektne vloge šolstva v
  demokratičnih državah oz. družbah. Izhajajoč s tega vidika – bi
  morali sami “šolniki” zavrniti, če jim kdorkoli od zunaj, iz politike,
  iz raznih interesnih skupin vsiljuje v sprejem v uradno šolske programe, v t.i. kurikulume – kakšne vsebinsko glede “resnice” neverodostojne vsebine.
  1.4 Šolnikom sugeriram, naj se kar brez pretiranih pomislekov
  – usmerijo v vzpostavitev tipa šol, šolstva, ki mladini posreduje dejansko verodostojno resnice, čeprav ne vedno – prav prijetne – “resnice”.
  A res so – resnice !
  Že zaradi ugleda šolnikov – v očeh bistre šolajoče se mladine. Kot
  smo otroci, mladi moje generacije takoj zaznali, kateri učbeniki so
  napisani KP; ZK ideološko in kateri učitelji in profesorji so spontano ali “prisilno” ideološki !? Enako, ravno tako bodo “ nerealno ideološkost” sedanjiih šol zaznali tudi sedanji bolj bistri šolarji.
  In – zaradi “nerealne ideološkosti” svojih učiteljev in profesorjev –
  čeprav prikrito ne bodo spoštovali!
  Še manj spoštovali ?! Ali naravnost “sovražili in zaničevali” bodo
  svoje bivše “nerealno ideološke šolnike in šole”, ki so jih “državno-prisilno” bili primorani obiskovati oz. jih poslušati – ko so bili še
  “ŠE POMNITE
  TOVARIŠI”?!
  LEPO JE V NAŠI DOMOVINI BITI MLAD,, V DEŽELI, KJER SO SI LJUJE
  – KOT BRATU BRAT”
  ČE ZAMOLČIMO “NAŠE POLITIČNO NESODNO POMORJENE BRATE”
  – SEVEDA!
  vprašanje Janez K. Kern
  KAJ ŽE ? JE ISKAL SEKRETAR CK ZKS F. POPIT-JOKL V PREDŠOSKIH VRTCIH?,
  LETA 1975?!
  vprašanje
  Janez K. Kern
  (op.: Janez K. Kern sem hodil v osnovno in v srednjo šolo
  v 1960. letih, v času “trdega komunizma” – se razume)
  Leto 1, št. 1 (Julij, 2018) SLOVE NIANA – vsebina 133
  “PRAVICA ŠOLAJOČE SE MLADINE DO RESNICE”
  – nepolnoletni šolarji.
  2. Marsikdo med Vami beročimi – ima za seboj in v svojem spominu izkušnjo lastnega obiskovanja osnovne, srednje šole ali kake fakultete
  v času “Tito komunistično-socialističnih ” ali morda “pokomunističnih”
  šol in vrtcev.
  Zdaj, nekako v tem 2018 letu – ali v prihodnjih letih – se bodo, se boste – nedvomno
  – morali – šolniki, politiki, vse prebivalstvo – odločiti:
  2.1 – kako oblikovati učne programe, predmetnike, kurikule javnih, t.i. državnih šol
  v naši R. Sloveniji: seveda bo treba najprej “strokovno prevetriti” obstoječe uradne
  učne vsebine, ki preko zunanjih “morda ex KP, ZK ideoloških strokovnih svetovalcev”
  Zavoda za šolstvo R. Slovenije – “prihajajo” oz. so morda “pokomunistično-politično
  na tak način” posredno – “vsiljevane” v učne vsebine, programe šol v naši R. Sloveniji
  ?!
  Morda bi kaj uradnega lahko javno rekla tudi državna “NAKVIS” agencija za
  “odličnost” v (visokem) šolstvu?
  2.2 Kako vnesti verodostojno resnico in kako korektno izločiti zastarelo , zavajajočo “
  ex KP; ZK ideološko neresničnost” iz uradnih učnih vsebin in iz kurikulov na R. SLO
  šolah vseh stopenj?!
  Ali? Ali bi ne bilo bolj korektno npr. ko bi se o zloglasnem J.B. Titu šolajoči mladini – iz
  ust šolnikov reklo: npr. da:
  – rojstvo in identiteta osebe J. B. Tito nista uradno znani !?
  – in da je J. B. Tito maja 1945. leta – dokazano bil ukazovalec nesodnega KP
  političnega morjenja stotin tisočev ljudi?! itd.
  Šolajoča se mladina nedvomno ima pravico do – nepotvorjene resnice !
  Mar ne ?! O tem se verjetno – vsi strinjamo !? Verjetno ?!
  Veliko manj se verjetno – ne/strinjamo, bi bili manj enotni v javnih “razpravah”
  ali v “javnih izmenjavah mnenj” – o nadaljni sodobni in smotrni dodelavi samega sistema in “podobe vsebin” šolstva v R. Sloveniji ?
  Občutljivo, možnih sporov – polno, “spolzko” področje izbora za šolajočo mladino “primernih” vsebin. In tudi načinov, metod ?
  Vsi se spomnimo, kako so na področju “vzgojnih tem” cca 20, 30 let nazaj v
  šolah R. Slovenije kar naenkrat ( sicer – pohvalno) ekološke teme “nadomestile” poprejšnje “marxistično-titoistične, kardeljanske” teme o “bratstvu in
  enotnosti, o neuvrščenosti itd. na področju t.i. “pouka o družbi” !?
  “ŠE POMNITE – TOVARIŠI?!” : pozdrave “Za domovino, s Titom – naprej ?. In ?
  Da niti ne pišem o tem, kakšne so možnosti za poenotenje glede nabora in glede šolske
  “interpretativne kanonizacije” spornih, grozljiih itd. vsebin – zlasti iz zdgodovine – da
  bodo primerne za podajanje šolajoči se mladini !? Mislim na nesodne individualne inn
  množične poKP politične, nesode likvidacije neoboroženih, nemočnih posameznikov,
  celih družin, množic VKP/b stalinizmu nenaklonjenih ljudi, Slovencev !
  Konkretno: kako bodo učitelji in profesorji v šolah R. Sloveniji od leta 2018 dalje
  podajali realne podobe npr. KPS VOS-a, OZNE; KNOJ-a itd. in realne razmere stisk
  in življenja Slovencev v letih 1941-1945 itd. pod VKP/b “stalinskimi” KP “stalin
  partizanskimi” grožnjami in prisilami nemških okupatorjev in ostalih v času 2. sv.
  vojne na Slovenskem?! O tem – tu – niti – ne pišem !
  V naši R. Sloveniji ima Zavod za šolstvo posebne, verjetno pogodbene
  “svetovalce” za razne “specialne” vsebine v šolskih t.i. kurikulih !?
  Verjetno se vsaj v tem strinjamo, da sodobni čas od posameznika terja
  čimveč individualnih znanj, samostojnosti, podjetnosti in tudi individualne etike, morale: da so mimo časi, ko se je nekaterim zdelo smotrno
  šolajočo se mladino “vzgajati” v “kolektivistično–črednem duhu” ! Mar
  ne ?!
  Dajem resno pobudo za resno kvalitativno, potrebam sedanjih generacij šolajočih se
  mladih – prilagojeno “vsebinsko” preobrazbo vseh šol v R. Sloveniji ! Stran od ex KP;
  ZK , SD, “LEVICA” itd. ideologij ! Preko Parlamenta naše R. Slovenije.
  Zapisal Janez K. Kern. odg. urednik in lastnik edicij “SLOVENIANA”

 • Janez Kepic-Kern

  ŠEMI – “POMLADNIKI” – KAR VZTRAJAJMO –
  – SAJ SMO T.I. “VZTRAJNIKI” ODBORA – 2014 !
  NA
  KONCU – BOMO – ZMAGALI !

  Dejansko se med ex KP, ZK akterji in v ex KP, ZK STRANČICAH – ŠIRI – P A N I K A !
  TUDI
  na MOL – se po mojih informacijah – širi – P A N I K A !
  To
  PANIKO – je se zdi
  – ZASEJAL
  – POZITIVNI – “VIRUS” POZITIVNEGA SOJENJA VZORNEGA SODNIKA g. – Z. RADONJIĆA !
  KI
  SE ŠIRI
  MED MLAJŠIMI SODNIKI IN MLAJŠIMI – OK PRAVNIKI NAŠE R. SLOVENIJE !
  Mlajši
  pravniki sodniki – le spoznavao, DA NIMA NOBENEGA SMISLA MAZATI SI OK IMEN
  IN
  KARIER – zaradi ljudi – kot so ex KP, ZK “OLDBOYSI”.
  Nehali
  bodo pravno, sodno opirati razne umazanije ex KP, ZK LJUDI. Č-R.. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  PO MOJIH INFO
  SE TA “DIFERENCIACIJA” MED PRAVNIKI, SODNIKI – RAVNO TA ČAS – DOGAJA. 1X

 • sodnikisozločinci

  “Proslave v stilu Nosil bom rdečo zvezdo pa so v posmeh vsem žrtvam, ki so bile izvensodno pobite.”

  A če bi bili ti ljudje sodno pobiti, potem bi bilo pa vse v redu, ali kaj? Kako pa to zgleda? Da bi jim sodniki pulili zlate zobe, potem pa streljali in metali v brezna?

  Vaše pisanje je v posmeh zdravemu razumu.