fbpx

Za voditeljico RTV Slovenija Ksenijo Horvat avtoritarnost in populizem značilnost desnice?! Tito, Stalin, Pol Pot, Castro, Maduro in ostali se ne bi strinjali

Bivša odgovorna urednica informativnega programa in voditeljica Ksenija Horvat je že po desetih dneh Janševe vlade sanjala o pravi, pristni levici. (Foto: posnetek zaslona/ Intervju na RTV Slovenija)

Bivša odgovorna urednica informativnega programa na RTV Slovenija Ksenija Horvat je v oddaji Intervju skupaj z Janezom Kocijančičem procesirala svoje levičarske sanje o novi, boljši levici. “Kot ste rekli. Takšni prijemi gredo skupaj s populističnimi in avtoritarnimi prijemi. Ampak seveda je to tudi priložnost za levo politiko. Tako pri nas, kot na evropski celini, pa ne pride do izraza. Zakaj ni neke jasne leve politične misli, ki bi lahko cvetela na rodovitnem prizorišču,” je povedala Horvatova, za katero je avtoritarnost in populizem izključno lastnost desnice. Na Stalina, Madura, Kim Džong Una, in ostale komunistične, socialistične in nacionalsocialistične diktatorje 20. in 21. stoletja pri tem rada pozablja.

Ali v Sloveniji mogoče zadnjih 30 let mogoče vlada politična desnica, bi se lahko vprašali ob ogledu oddaje Intervju, kjer je voditeljica Ksenija Horvat opravila intervju s športnim funkcionarjem, bivšim rdečim direktorjem ter politikom komunističnega režima Janezom Kocijančičem.

Odgovor je seveda ne. Še vse zadnje tri vlade, ravno vlade Alenke Bratušek, Mira Cerarja in Marjana Šarca so bile tiste, ki so predčasno razpadle. Levi medijski lakaji že po desetih dneh Janševe vlade slikajo razmere, kot bi živeli diktaturo v slogu komunističnih diktatorjev Josefa Stalina, Pol Pota, Nicolasa Madura in Kim Džong Una.

Leva Šarčeva vlada je več mesecev ignorirala opozorila zdravstvenih strokovnjakov, kot sta dr. Blaž Mrevlje in Gorazd Pretnar, ki sta že v januarju opozarjala na nevarnost epidemije virusa covid-19. Opozarjali so predvsem v stranki SDS in tudi predsednik Odbora za zdravstvo v DZ ter takratni poslanec Levice Franc Trček od začetka februarja naprej. Med novinarskimi hišami pa so se resnosti zdravstvene situacije zavedali v alternativnih medijih Nova24TV, Demokracija, Portalplus, Spletni časopis, Pozareport, Časnik.

https://twitter.com/tolemamo/status/1241973588099547136?

Vendar tako vlada Marjana Šarca kot vsi režimski mediji od RTV Slovenija, POP TV/ Kanal A, Planet TV, Siol, 24ur, Žurnal24, Necenzurirano, Dnevnik, Delo, Večer, Mladina in mediji obsojenega goljufa Martina Odlazka niso črhnili niti besedice o nevarnosti. Raje so se ukvarjali s poslanci SMC in Desus ter jih zmerjali z izdajalci in prevaranti, ker so se pridružili Janševi vladi.

Ksenija Horvat pozablja zgodovino komunističnih diktatorjev

Horvatova očitno operira s pomankljivim poznavanjem zgodovine. Ali avtoritarnih in populističnih in avtoritarnih ukrepov niso izvajali najhujši morilec ter dolgoletni diktator SZ Josip Stalin ali mogoče kamboški voditelj Pol Pot.

Pri tem je je tudi pozabila na dolgoletnega romunskega komunističnega voditelja Nicolaeja Ceaușescuja in ostale komunistične avtoritarce, ki so vladali vzhodni in jugovzhodni Evropi po koncu druge svetovne vojne. Horvatova bi lahko tudi pojasnila, ali je prava pristna levica tista, ki jo prebivalci Zemlje doživljajo v Madurovi Venezueli ali Kim-Džong Unovi Severni Koreji.

Stane Dolanc v pogovoru z romunskim tiranom, Nicolaejem Ceaușescujem. (foto: Wikipedia)

Ali za Horvatovo avtoritarni režimi predstavljajo tudi Francija, Španija, Italija in skandinavske države? V svojem intervjuju s Kocijančičem je namreč predstavljala razmere, kot bi resnično celotni Evropi vladala Nacionalsocialistična delavska stranka Adolfa Hitlerja.

To je obrazec, ki ga bo v prihodnosti izpolnilo veliko število slovenskih gospodinjstev, če bodo na RTV Slovenija nadaljevali s takšnim poročanjem. (Vir: Obrazec RTV Slovenija  )

Horvatova bi se lahko pozanimala, v koliko ključnih evropskih državah vlada politična levica. V največjih in najpomembnejših evropskih državah, kot so Francija, Španija, Italija in v skandinavskih državah vlada levica, kot si želi Horvatova. Prav vse te države so sprejele podobne oziroma še hujše ukrepe kot Janševa vlada v Sloveniji, a to bivše urednice informativnega programa ni motilo.

Španski predsednik vlade Pedro Sanchez je predsednik španskih socialdemokratov. Ali po besedah Ksenije Horvat izvaja populistično in avtoritarno politiko zaradi epidemije virusa covid-19 na španskih tleh? (Foto: epa)

Čakamo samo še trenutek, ko bo Horvatova v slogu balkonskih revolucionarjev pričela še s svojo akcijo. RTV Slovenija pa resnično izziva s takšnim poročanjem ter intervjuji, da bo veliko slovenskih državljanov premislilo, ali se splača mesečno financirati ideološki medij nacionalnega pomena.

Celotni intervju si lahko ogledate TUKAJ.

Luka Perš