Zadeva ‘presstitutke’: Višje sodišče v Celju razveljavilo prvostopenjsko sodbo sodnice Barbare Žumer Kunc proti Janši v primeru domnevne razžalitve Carlove in Šetinc Paškove ter zadevo vrnilo na prvo stopnjo!

Sodnica Barbara Žumer Kunc.

Kot kaže, smo priča še enemu primeru popolnega nedelovanja in nesposobnosti slovenskega sodstva; tokrat je padla kazenska zadeva glede domnevne razžalitve novinark Carlove in Šetinc Paškove s stani Janše, in sicer zaradi absolutnih kršitev kazenskega postopka. Po odločitvi višjega sodišča bo o zadevi ponovno odločalo prvostopenjsko sodišče, in sicer z novo sestavo senata.

Višje sodišče je razveljavilo sodbo proti Janezu Janši v zadevi glede domnevne razžalitve novinark javne hiše RTV Eugenije Carl in Mojce Šetinc Pašek s tvitom, v katerem se je opredelil do njunega neprofesionalnega dela. Zadevo je sodišče vrnilo v ponovno odločanje z novim senatom prvostopenjskemu sodišču, ki je zadevo “zavozilo” na celi črti, kot se lahko prepričate v nadaljevanju. Sodnica Barbara Žumer Kunc je sicer ob izreku zdaj razveljavljene sodbe trdila, da je Janša s tvitom osebno diskreditiral novinarki in da takšen način komunikacije ne pritiče človeku, ki opravlja visoko politično funkcijo.

Sodnica porotnica zamudila na glavno obravnavo, od tu naprej je šlo vse narobe
Janša je med drugim v pritožbi očital kršitev 175. člena sodnega reda glede določitve sodnice porotnice Simone Zorko, pri čemer se je višje sodišče s tem očitkom popolnoma strinjalo in pojasnilo, da je lahko sodnik izbran le po pravilih, vnaprej določenih z zakonom in s sodnim redom. Glede na stališče ustavnega sodišča ta pravila namreč ne smejo puščati nobene nepotrebne negotovosti in nedoločnosti pri določitvi sodnika. Na glavno obravnavo je sodnica porotnica Ika Plevnik z zamudo prispela šele ob 9.30, po prekinitvi pa je predsednica senata naznanila preložitev začetka glavne obravnave na 11.00. Prvi porotnik po vrstnem redu Valcl Rajmund je bil porotnik v mladoletniških zadevah, Matjaž Verbič v tako kratkem času ni mogel priti na sodišče in posledično je bila na mesto sodnice porotnice postavljena Zorkova.

Foto: STA, Facebook

Odločitev o izbiri nove sodnice porotnice prepuščena nepooblaščeni osebi
Višje sodišče je glede postopka ugotovilo, da spisovni podatki nakazujejo, da je bila sama izbira oziroma določitev sodnice porotnice izvedena v nasprotju s sodnim redom in je bila prepuščena diskreciji vodje sodnih zapisnikarjev, v skladu s sodnim redom pa bi ga morala določiti začasna predsednica sodišča. Določitev nove sodnice porotnice je bila tako prepuščena nepooblaščeni osebi, in to še preden bi bila prejšnja sodnica porotnica s sklepom začasne predsednice sodišča sploh izločena.

Foto: iStock

Šlo je za bistveno kršitev določb kazenskega postopka, odločal bo povsem nov senat
Gre za tako bistveno kršitev določb kazenskega postopka, ki ima za posledico vselej razveljavitev sodbe in vrnitev zadeve na prvo stopnjo. V ponovljenem sojenju bo moralo sodišče prve stopnje kršitve odpraviti in o zadevi ponovno odločiti. Glede na samo naravo procesne kršitve bo zadevo obravnaval povsem spremenjen senat, ki bo določen ob strogem upoštevanju določb 156. in 175. člena.

Rok Krajnc

 • Povprečen Državljan

  In saga se bo začela od začetka.In spet ne bo dolgčas.Upam samo,da,imajo vsi vpleteni dovolj velike poštne nabiralnike.Da ne bo vse skupaj zastaralo.

  • zokispoki

   Kdo jim je pa kriv, de zivijo v kameni dobi ? Seveda da so kaslci premajhni za nenormalne umotvore, v katerih opravicujejo svoje hudobije !

   • Gašper

    Če se pisma s sodišča “izgubijo” med reklamami že ne more bit premajhen :P

 • piko8

  To je naše krivosodje g. Janša!!
  Oni dve ženščini pa zraven delujeta tako ubogo, da bi vsaki po en sendvič kupu, de!!

 • Vince Blake

  Kakšna je to zdaj bebava praksa našega sodstva, da če višje sodišče razveljavi sodbo prvostopenjskega, vrne potem ta isti primer nazaj na prvo stopnjo? Vrne tistim, ki so že v štartu zajebali. In po možnosti še celo isti sodnici.

  Višje sodišče bi moralo sodbo razveljaviti (ali pa potrditi) in spisati dokončno sodbo, ne pa se izmikati odgovornosti. Samo vrhovno sodišče lahko potem še spremeni zadevo.

  Ni čudno, da so taki zaostanki. No ja, saj mogoče je pa to namen take prakse. Čim večji sodni zaostanki, da se barabe lahko izmikajo in primeri zastarajo.

 • est

  Ogledal sem si tile dve “prijateljici noči” in trdim, da ju ni užalil.

 • Lea Pralines

  POL PA ZAUPAJ SODIŠČU IN SODNIKOM,….ENKRAT JE TAKO DRUGIČ PA SPET DRUGAČE…ČISTA MAFIJA,UPAM DA NOVINARKI NE BOSTA VRGLI PUŠKE V KORUZO,IN DA BO JANŠA ODGOVARJAL ZA SVOJ ŽALJIV JEZIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • rubec

   Teraj se opica na Drino. Kdo te je klical v našo slovenijo, opica zabita. Ke opica, ne morem verjamit.

   • Lea Pralines

    pričakovan tekst nedonošenčka,ubogi pojdi v senco,da te ne zjebe še bolj možganov,ker jih imaš premalo….

    • rubec

     Če tebe dobim, ti odsekam glavo opica pofukana. Tistemu ki ti je omogočil dihat slovenski zrak pa tudi.

     • Lea Pralines

      salam mulejkum

     • Lea Pralines

      jaz musliman imam željo da te vidim…

   • Lea Pralines

    čisti bebec si,ampak čistiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

 • Andrej

  Če sodniki ne poznajo lastnih pravil smo pa res daleč prišli. V podjetju si za take kršitve kaznovan, pa še odpustijo te.

 • učko

  Jah, članek je napisan zelo zavajujoče. V bistvu je bila narejena samo proceduralna napaka in to je “spornega načina izbire sodnice porotnice”. Ej, ej, s takim zavajanjem si nova24 sama spodkopava kredibilnost.

  • marta

   Tako razumeš ti, ker nisi pravnik.

  • Jan Kovalski

   Samo ponovil si to kar je zapisano v članku, torej to pomeni, da se ne strinjaš sam s seboj in še posebej, da niti ne veš s čim se ne strinjaš..

 • VERZIFIKATOR

  2016-2019

  Evgen Ščetinc

  TRŽNA NIŠA ZA BRANJEVKI

  »Kje se nudi nama tržna niša?«
  branjevki sta dve tam barantali,
  kjer so kupci vedno bolj nergali,
  kakšna da je to prodajna hiša.

  Kar na pultih hiše se prodaja,
  zlasti pri teh dveh ponujevalkah,
  blagodati svojih prodajalkah,
  si zasluži le besedo: graja.

  Radi branjevki bi spet prodali
  rdečih redkvic, grenkih in meglenih,
  posušenih, kislih in strupenih,
  embalažo bi le drugo dali.

  Cena branjevkam je zopet padla,
  trideset je evrov le dobička,
  včasih malo več po volji strička,
  stojnica prav kmalu bo propadla.

  Jezni sta, togotni, srboriti,
  rdečih redkvic ceno nestabilno
  zvišali bi, pa čeprav nasilno,
  dali svoje vse na trg znositi.

  Kar naprodaj tamkaj se ponudi,
  zgolj odslužena je zelenjava,
  prazna, izvotlena zeljna glava,
  vonj po plesni in črvivi grudi.

  Tu še jezik nudi se goveji,
  ki se cena mu rapidno zbija,
  branjevka, ki štajersko zavija,
  približuje se cenovni meji.

  »Ni mogoče ga za manj prodati,«
  druga po primorsko prvi tarna,
  branjevka je ta na moč udarna,
  za pošteno si želi veljati.

  Glej, ta nona se pošteno zlaže,
  dvajset evrov pravi, da je cena,
  a se odpusti ji laž strupena,
  brez ukora nona se izmaže.

  Stojnice kot klopa se držita,
  štajerska in pa primorska teta,
  stričevega jasnega nasveta,
  naj pod ceno malo potrpita.

  Cena ta v resnici je realna,
  ni za več mogoče nič prodati,
  pa še to, povedano med brati,
  javna financira prodajalna.

  Vesta tetki, da je tržna niša
  zanju ena sama sploh mogoča,
  cene iz ozadja se določa,
  njuna pa je niša rdeča hiša.

 • učko

  Same proceduralne pizdarije, vsebin sploh ni nikol pomembna. To je pa Zlovenaćko Udbo-“sodstvo” !

 • rubec

  Kaj pa je tole v avtu. A je to vse glava?

  • Franc Šink

   Ne tudi neumnost je prisotna.

 • antimur

  Tako kot so pokvarjene ti dve presistutke bi jih lahko poimenoval še z dosti hujšimi izrazi, pa ne bi smelo biti vzrok za pregon.

 • rubec

  Kdo je to pofukano državo sploh vzel v eu. Pa saj tu ena stvar ne štima. Še meni se je ura pokvarila. Najbrž zato, ker je ruska.

  • stajerc5

   Fukjen narod jo je porinil-! v EU. Z celo zlahto sem se skregal, ko sem jim hotel povedati, da selijo staro yugosranje iz Beoooograda v Bruselj. Takrat mi ni nihce verjel, danes imajo pa demeco, ko jih spomnim na to. Ne sekiraj se, mogoce bo enkrat drugace, ampak midva bova ze takrat pokerasila tam, kjer je vedno toplo…, ker bolj vroce tudi ne mora biti kot je sedaj pri nas.
   Se en spricer, prosim…

   • joza joza13

    Čin!
    …če bi mi bili še vedno zunaj EU, bi šele bili siromaki. V eu je vsaj neki red, čeprav ni ok, pri nas pa je itak nič od nić.

    • stajerc5

     Neki red, ki se ga “nase” vlade drzijo, ko jim pase. Od vsega dobrega nam je ostalo(drugorazrednim!!!) samo moznost zadnjega sodisca, za najbolj normalne pravne zadeve, vseeno kaksne. To je vse!
     Ce bi poizkusili drugo varianto, bi imeli mogoce vec kot nic od nic. Izgubili ne bi nicesar, sorry, tako pac mislim.

     • joza joza13

      Ok. Vse, kar si navedel, drži.Ampak…
      Obrni vprašanje in se vprašaj kaj bi pa bilo, če ne bi bili v EU?
      Stajerc5 – ne seri! Ko boš našel vse odgovore na prejšnje vprašanje, ti bo veliko bolj jasno. Ne obupuj – to je zadnje.
      Vsekakor … rinimo raje na zahod, kot na Balkan. Vedno je bil Balkan plagiat zahoda, pa še to zelo, zelo prilagojen našim krvosesom.

      Spodnji odgovor na tvoj post – Iztoka Pušnika – Peinkiherja Toneta – starega Udbovca … se mi sliši kot prigovarjanje na uho s strani satana, ki bi te želel speljati na svojo pot – pot satana – v zanko – spet v razmere policijske države, zaslišanj, ustrahovanj, ovajanj, kršenja človekovih pravic, taborišč, inflacije, samopašnosti vladajočih, ki danes izpolnjujejo vse pogoje za naziv MAFIJA.
      Kje se sam vidiš v teh okoliščinah?
      Zgoraj, ali spodaj? Sedaj si morda v sredini…

      Ti špricer še paše? Meni tudi. Čin…

     • stajerc5

      Zgoraj ali spodaj? Sebe vidim tako mocno desno, da se samo pazim, da se ne zvrnem v graben. Ce ti povem, da je Udba drzala oceta dve leti v Starem piskru, sem ti verjetno povedal vse.

 • ZatonMesecnikov

  kaj to fakiča kaže skozi okno?

 • Franc Šink

  Sodnik(ca) naj bi sodil po vesti in zakonu.
  problem v Sloveniji je, da sodnik ne sme biti pošten in mora soditi po raznih direktivah Razen redkih izjem.Meni se resnično smilijo.

 • Janko Gedlicka

  Seveda, Janša se ima pravico braniti in dokazovati resnico, namreč da sta novinarki res prostitutki – prodajata svoje lažnive in prirejene intelektualne produkte. Hvala bogu, da je borec.

  • Miro

   B=N?

   • Luckyss

    Miro…pretežka uganka za tukajšnje ovce….Treba jim je napisati cel stavek, pa še potem ne razumejo..Torej,,Hvala bogu, da je “norec.”..;)

    • FORT WORTH

     Norec si ti in majmun nad teboj.
     Spostovani gospod Jansa je pa prvi osamosvojitelj te drzave.

     • Luckyss

      Povej kakšen drug vic…ta sploh smešen ni…

     • FORT WORTH

      Smesen si ti in tvoj rex z zvezdo na celu.
      Zvezdo si daj na celo ti, kuzija pa odpelji v garazo…

  • VERZIFIKATOR

   Tutka Prost

   PADLA JE ZADEVA

   Padla težka je zadeva sodna,
   v neki pač republiki bananski,
   kjer v maniri sodijo balkanski,
   če so za pregon le tla ugodna.

   Sodbe se izrekajo verbalno,
   saj problem je terminologija,
   kdor se z njo ubada in ubija,
   ta nasrkal hitro bo fatalno.

   Je sovražni govor vse, kar reče
   stran vnaprej obsojena seveda,
   drugo stran naklonjeno se gleda,
   pa čeprav se laže, da pes teče.

   Padla je zadeva tokrat gladko,
   ker terminološka je zadrega
   tisto, v kar justica vneto drega,
   padla je, kako, povem na kratko.

   Vse bilo je tokrat stvar občutka,
   se zapletlo je proceduralno,
   izrečeno je bilo oralno,
   tip je rekel cipi prostitutka.

   Ta skočila je, potem pa padla,
   padla njena pravda je docela,
   saj bila je vendar laž debela,
   da premišljeno je strankam kradla.

   Nič ni kradla in se ni prodala,
   zanjo prostitutka je zmerljivka,
   ona zgolj poštena je lažnivka,
   ki brezplačno vedno se bo dala.

  • cosmosjasnovidec

   Se strinjam vendar je tukaj očiten problem to,da ti dve grdosinji nista sposobni za prostitucijo,ker ju verjetno niti razcapani cigani kaj šele kamelotrajbarski musliči ne bi povohali.
   Poglej samo tranzvestita “carla” za katerega je očitno jasno,da je moški v preobleki ženske.
   Mi ni jasno kdo bi se spravil na tako grdosinjo katera je živi primer pokojne sramote z njenim gobcem katerega se še smrt ustraši,če jo zagleda.
   —————————————————————————————————————-
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec
   —————————————————————————————————————-

 • marta

  Čudno, da so te danes prvič zmotile. Nikoli nisi objektiven, ko gre za Janšo – le ZAKAJ ?

 • Amerikanc

  Zanimivo, da komunističnih feministk niti sodnice več ne marajo.

 • JANEZ GUS

  Korit je postal premajhen za toliko svinj.Še celo iz penzije hodijo nazak mešat drek.Šarec pa je zopet presenetil z intervjujem.Cerkev je ločena od države.Citiral ustavo od sv.Krištofa iz l 1974.

 • Sonce

  …. na vejice in pike se ven vlačimo
  ; )

  • stajerc5

   VlaciMo? Rdeckoti, kdo vam je kriv “kad ste polapismeni”!!!

 • Luckyss

  Ne razumem tega članka…Janez se pritoži in mu ugodijo, ve Janezove ovce pa jamrate da sodišče ne dela dobro…;)
  Itak bo obsojen, le procedura mora biti ustrezna, da ne bo potem spet jamral do sodnega dne…

  In napisati tole..”tvitom, v katerem se je opredelil do njunega neprofesionalnega dela.”
  je seveda seveda čisto sprenevedanje, ker je twtnil točno takole..Na neki FB strani javne hiše ponujajo poceni usluge odsluženih prostitutk Evgenije C im Mojce PŠ. Eno za 30€, drugo za 35€. #ZvodnikMilan…..Zato je bil tudi pravnomočno obsojen na pogojno zaporno kazen in bo slej kot prej tudi plačal oškodovankama določeno odškodnino..Le procedura mora biti “brezmadežna” da spet ne bo zmanjkalo svečk..

  • šmentanamuha

   Saj s tem se je opredelil s prispodobo, da sta odsluženi prostitutki, ki se prodajata režimu, njun zvodnik pa je Milan. O njuni kredibilnosti pa se vsi strinjamo, celo levičarji, razen Tuneka, kadar je v službi udbomafije. Tko da vse štima.

  • stajerc5

   Ne vem kaj mislis. Jaz jima ne bi dal pod 500 flik- po glavi!

 • učko

  Twito je v sodnem postopku zaradi žaljenja žensk. JaJo je itak zelo nasilen do žensk, do decov se ne upa bit. Boga Urška !

  • Beli Sneg

   Misliš ti na tistega nasilneža, ki je sodnico pretepel, tako da leži v Mariborski bolnici. Od JJ še nismo slišal, da bi koga ali katero pretepel. Laž nesmrtna duša komunistov, tudi učkota.

   • Imperial Commando

    Kdo bi razumel te levake, nič pametnega nimajo za napisat, nobenega argumenta, pa kar nekaj pisarijo potem v tri krasne. Mongoti.

   • Gašper

    Je JJ-jeva učiteljica lepo povzela… Si je že zaslužila ;) čudno da ni kar kamenjanja predlagala :)

 • Imperial Commando

  Važn, da se Janeza preganja, ker je povedal resnico.

 • totex39

  Kdo bo pri nas že enkrat spremenil to sodniško proceduro, ki se pri nas lahko vleče tako dolgo samo zaradi tega, ker si sodišča podajajo določene primere sem in tja. Če višje sodišče razveljavi prvostopenjsko sodbo zadevo naj zaključijo ne pa do jo ponovno vračajo na prvo stopnjo.

 • Garbage man

  Lepotica!

 • xtc

  Ja pa kje hudiča na sodniji najdejo vse te grda babšeta?
  Še edina ko za silo izgleda pa so jo dal z kiji pretepst,da bo tem podobna.
  Sicer pa treba je sprejeti zakon,da instance ne morejo več vračati sodb nazaj ampak morajo razsoditi.

 • rubec

  Ta je verjetno res kunc. Na hitro bi človek rekel, da je zajklja.

 • Garbage man

  Vsa čast fotografu, da vidijo ljudje gnoj od gnoja

 • stajerc5

  Uh Mati Bozja, to je pa tako inteligentno zakomplicirana reakcija na moj komentar, da bos moral vsaj en teden pocakati na odgovor.

  • rrrrr

   Čuj, Štajerc moj, nea provociraj totega Jamničana furt na furt. Ti bo pet Wikipedij gor nalimo, tri Mladine pa še vse priloge za vrtnare od Večera od lanskiga marca pa nadalje. Te boš pa zmrzno…

 • stajerc5

  Skoda, vem, da ste osli, ampak se nisem nasel kaksnega z rdecimi usesi.

 • Sonce

  Podtaknjena porotnica iz stranke že na samem začetku

 • Olga101

  Ko vidiš vso to “stroko”, od sodstva, zdravstva, sociale, šolstva…ti gre na bruhanje. Zlorabe in kršenje človekovih pravic na vseh področjih! Brez znanja, brez morale, brez etike!

 • Valter BraniSlav

  Franci Danko, da ne bos kar naprej sanjaril o homotih:
  https://chaturbate.com/realhousewifexxx/
  Ti je vsec, ali.imas raje luleke?

 • večni srb

  Bravo Janša, mislim iskreno, če bi se vsi.nezakonito procesirani in kriminalizirani slovenci branili kot se lahko on, bi bili danes povsem povprečna evropska demokracija, vsaj pol našega pravosodja in večina odvetnikov pa bi končali v Hagu oziroma bi jih zaprli in vrgli ključe stran.
  Zakaj Janša lahko, edino on, ostali pa samo trpimo krivice, izživljanje in ponićevanja državnih teroristov, to je tista skrivnost, ki bi jo morali mediji najprej razkriti zatrti javnosti.

  In še role, če tudi za ta zločinski konstrukt fašistov nihče ne misli osebno odgovarjati, potem je ves trud zaman, avtoritarni norci hodijo v dobro plačane službe in lahko serjejo po njemu vsak dan, če si izmislijo več krivičnih ovadb, dobijo plačane tudi nadure ter bonus za prizadevnost in marljivost. Od bivših političnih direktorjev in visokih udbašev denar očitno gre iz rok, kdo drug mu pa to dela, če je večina naših državnih medijev v rokah hrvaške naveze.

 • večni srb

  Kakšne procesne napake, vsaka svinjarija še ni razžalitev javne delavke.

  • Gašper

   Če prebereš članek, boš dojel zakaj se je razveljavilo…
   višje sodišče je nameč ugotovilo, da se je v sodnem postopku zgodila – procesna napaka….

   ravno senat je bil posledica procesne napake…..na začetku sojenja je bila namreč ena od članic senata Ika Plevnik, sicer članica stranke SDS….kar sta sodnica postopka, kakor tudi predsednica sodišča zagotovo vedeli že ob sestavi senata, a nista ukrepali….sodišče je moralo z zamenjavo te članice ukrepati šele na pritožbo odvetnikov obeh tožečih novinark…..

   in potem si je tedaj začasna predsednica sodišča Petra Giacomelli dovolila, kar bi jo sicer moralo stati odvzema sodniškega statusa…..namesto da bi, kot po zakonu določeno, sama izbrala novo članico senata, je to nalogo preložila na vodjo sodnih zapisnikarjev Mirico Žlavs, ki pa na celjskem sodišču nima pooblastil za določanje sodnikov porotnikov, in tudi to je Giacomellijeva dobro vedela….

   da bi bizarnost kaosa še večja, je Žlavsova izbrala in določila novo članico senata še preden je sodišče prvotno članico senata Iko Plevnik, članico stranke SDS, uradno izločilo iz senata….

   višjim sodnikom tako dejansko ni preostalo drugega, kot da so ugotovili procesno napako in zadevo vrnili v ponovno sojenje na prvo stopnjo pred popolnoma spremenjen senat…..kdaj se bo sojenje nadaljevalo še ni znano, je pa znano, da se bliža zastaranje primera….

 • večni srb

  Še tole, če bi šlo za pravi novinarki, bi javnost v luft skakala, ga ne bi bilo novinarja v Sloveniji, ki ne bi šel branit svoji kolegici.
  Tako pa ju zgleda plačujejo iste komunistične oligarhije kot ostale, mafija ima.svoje zakone, naj se sami zmenita s svijimi fašističnimi botri.

 • cosmosjasnovidec

  Ali niso pred časom te sodniške krastače ustavili policaji vinjeno za volanom in se krota torej vozi še naprej sedaj celo brez vozniške ali pa za njo ne velja odvzem?
  —————————————————————————————————————-
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec
  —————————————————————————————————————-

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!