fbpx

Zagovornica migrantov Fajonova proti ohranjanju tradicionalnih evropskih vrednot! Zgrožena nad resorjem za zaščito evropskega načina življenja, pravi da je ksenofoben

Tanja Fajon (Foto: STA)

Evropska poslanka iz vrst SD Tanja Fajon zaradi promigrantskih zapisov ponovno razburja mednarodno javnost. Tokrat se je spravila nad tako imenovani resor za zaščito našega evropskega načina življenja, ki bo po novem deloval v okviru Evropske komisije pod vodstvom Urusule von der Leyen. “Takšna skrajno desna & populistična retorika, ki se skriva za naslovom, ne bi smela imeti mesta v moderni EU komisiji,” je med drugim na Twitterju zapisala Fajonova, kar je že sprožilo številne odzive, polne zgražanja. “Tanja ne bi imela nič proti resorju za afroarabski način življenja. Seveda samo dokler bi sama še naprej lahko uživala evropskega,” se je glasil eden izmed njih.

V zadnjem času na ravni Evropske unije precej prahu dviguje to, da se bo eden izmed resorjev v novi Evropski komisiji Ursule von der Leyen ukvarjal z zaščito evropskega načina življenja, pri čemer naj bi med drugim naslavljal tudi legitimne strahove in skrbi glede posledic nezakonitih migracij na evropsko gospodarstvo in družbo nasploh. Posledično se iz vrst levičarjev, ki podpirajo nenadzorovani množični dotok ilegalnih migrantov vprašljivega slovesa ter s tem uničenje evropske civilizacije in kulture, že vrstijo pozivi k spremembi imena resorja ter preoblikovanju njegovih prioritet delovanja. Med najglasnejšimi je seveda znova slovenska evropska poslanka iz vrst SD, Tanja Fajon, znana kot ljubiteljica tujerodnih prišlekov ter velika zaveznica migrantov albanske narodnosti pri odpravljanju vizumov in drugih ovir za njihovo delo in življenje v Evropski uniji.

Zaščita evropskega načina življenja v prihodnji @EU_Commission? Resor, ki naslavlja migracije oz. migrante kot grožnjo Evropi? Takšna skrajno desna & populistična retorika, ki se skriva za naslovom, ne bi smela imeti mesta v moderni EU komisiji. Pomaga pa krepiti ksenofobijo,” je Fajonova zapisala na Twitterju. S tem je še enkrat dokazala, da ji je več do ilegalnih migrantov, ki predstavljajo potencialno volilno bazo levice, kot do lastnega prebivalstva, ki ji je s svojimi glasovi na volitvah med drugim omogočilo, da lahko še naprej uživa v brezskrbni karieri evropske poslanke v Bruslju.

Še en dokaz o protievropskosti levičarjev
Zapis Fajonove, ki dokazuje, da ji gre resor, katerega glavna naloga bo ščititi evropske vrednote, še kako v nos, je seveda že povzročil številne burne odzive na družbenih omrežjih. Predsednik SDS Janez Janša je pri tem ostro obtožil protievropskost levičarjev. “S to bedasto protievropsko retoriko in predvsem ravnanjem ste @TheProgressives izgubili EU volitve. Pa še kar naprej delate škodo,” je zapisal na Twitterju. Podobnega mnenja je bil tudi njegov strankarski kolega Žan Mahnič, ki je objavo Fajonove komentiral z naslednjimi besedami: “Očitno si @tfajon že zelo nestrpno želi nositi burko.”

Ksenofobne v resnici izjave Fajonove, ki ji Slovenci ne pomenijo nič
Še bolj neposredni so bili odzivi nekaterih drugih uporabnikov Twitterja na zapis Fajonove. Eden izmed njih je tako na primer pripomnil: “Draga Tanja, afriškega ali muslimanskega načina življenja v Evropi si noben Evropejec ne želi, le vi ste ta izjema.” Spet drugi je zapisal: “Tanja ne bi imela nič proti resorju za afroarabski način življenja. Seveda samo dokler bi sama še naprej lahko uživala evropskega.” Nekateri uporabniki so ob tem izpostavili tudi, da so v resnici ksenofobne prav izjave Fajonove. Eden izmed njih je tako na primer zapisal: “Ksenofobne so vaše izjave, po katerih vam Slovenci ne pomenijo nič. V imenu multikulturnosti zatirate Slovence, ki želijo mirno živeti in delati. Ta odnos do lastnega naroda so v času nacionalnih nasprotij imenovali denunciantstvo. To je: prodana duša za korist.”

Von der Leyenova zaradi poimenovanja resorja celo pozvana na pogovor
Ob vsem skupaj se zdi prav neverjetno, da je po poročanju STA Evropski parlament novoizvoljeno predsednico Evropske komisije že pozval na pogovor zaradi spornih nazivov resorjev, pri čemer je najbolj pod udarom prav tisti za zaščito našega evropskega načina življenja. Von der Leyenova je namreč vabljena na konferenco predsednikov prihodnji četrtek v Strasbourgu, kar je že potrdil predsednik parlamenta David Sassoli. Ta je poudaril, da ni problematično le poimenovanje resorja za zaščito našega evropskega načina življenja, ampak tudi to, da med nazivi resorjev ni moč zaznati ključnih besed “migracije”, “kultura” in “znanost”. Več kot očitno torej je, da so tudi številni vodilni evropski politiki popolnoma izgubili kompas. Resor, ki bo spodbujal ohranjanje tradicionalnih evropskih vrednot, jim gre namreč v nos, po drugi strani pa si na vse kriplje prizadevajo za resor za migracije, po zaslugi katerih v Evropsko unijo že več let zaporedoma na nedovoljen način vstopajo osebe vprašljivega slovesa, ki so odgovorne za številna kriminalna dejanja.

David Sassoli in Ursula von der Leyen (Foto: epa)

Rajko Golob