fbpx

Zakaj bi volili ponaredek, če lahko original? Levica predstavila “fake” Janeza Janšo, ki ga financira sam Zoran Janković

Foto: printscreen

Levica Luke Mesca je predstavila svoje kandidate, ki se bodo borili za preboj v državni zbor. V Grosuplju se bo tako za mesto poslanca potegoval tudi soimenjak prvaka SDS Janeza Janše. Ob tem se sprašujemo, zakaj bi volivci dali svoj glas nekemu umetniku, ki živi na račun davkoplačevalcev, če pa lahko volijo in izberejo original, ki ima za piko na i še zmagovalni program?

“V Levici smo prepričani, da je na letošnjih državnozborskih volitvah nujna sprememba politike, ne le obrazov. Odgovor na Janeza Janšo v Grosuplju je Janez Janša, umetnik in aktivist, ki se bori za pravičnejšo družbo, v kateri bi država služila ljudem, ne kapitalu,” so zapisali v stranki, ki je kriva, da se je dvignil znesek socialne podpore, medtem ko država nima pojma, kjer bo dobila ta denar. Plače slovenskih delavcev so že tako obdavčene do neba, očitno pa to Luke Mesca, ki je že večkrat dokazal, da o gospodarstvu nima pojma, ne zanima. “Kandidatura na državnozborskih volitvah je logična posledica odnosa, ki ga imam do družbe,” pa pravi kandidat Levice Janez Janša, ki živi ravno na račun slovenske družbe.

Kakšen odnos? Državo izčrpava z milijoni!
Ob tem se sprašujemo, kakšen odnos ima kandidat Levice v mislih? Pa poglejmo, kdo sploh je ta “Janez Janša”. Patetični “slovenski umetnik” se je leta 2007 včlanil v Slovensko demokratsko stranko, nato pa uradno, skupaj še z dvema drugima oboževalcema prvaka SDS, spremenili ime v Janez Janša. Lanskega oktobra so nato pripravili razstavo, za svojo provokacijo pa povlekli milijone. “To so kriminalci, ki so prejeli pokraden denar od vedno bolj revnih Slovencev,” je takrat zapisala ena izmed ogorčenih uporabnic Twitterja. Še bolj pokvarjeni pa so njihovi politični botri, ki jim za provokacije, ki nimajo nobene zveze s kulturo, namenjajo milijone evrov.

Vir: Twitter

Razstava Janez Janša, ki so jo pripravili trije umetniki, ki so se vsi preimenovali v Janeza Janšo, je bila na ogled do 18. februarja 2018. Ti pravijo, da so si ime spremenili brez kakršnih koli umetniških ali političnih namenov, a seveda so takšno dejanje spremljale tudi tovrstne posledice. Sedaj je jasno, da so lagali – vsaj eden, ki se te dni pojavlja kot kandidat Levice za poslanca v Grosuplju. Omenjeni osebek je razburjal že leta 2012, ko se je odločil za neobičajno spremembo imena, ob tem pa z drugima umetnjakarjema posnel dokumentarec “Jaz sem Janez Janša”. Mnogi so menili, da je film prikrit načrt, kako se znebiti ”pravega” Janeza Janše po mirni poti in brez nasilja. Film si je prišel ogledat celo Miro Cerar, ki dejanja kvazi umetnikov ni obsodil. Se je pa na Twitterju oglasila Mojca Škrinjar, kolumnistka Nova24tv, in opozorila, da so pravemu Janezu Janši hotelu ukrasti “svobodo, poslanski mandat, premoženje, družinski mir in končno še identiteto. Človeški poden”.

 

Foto: Twitter

Očitno je, da je pogoltnost in nizkotnost Levice neizmerna, ob tem pa ne izbirajo sredstev. Še več, kvazi umetnik, ki je na listi Levice, je tudi na plačilni listi naše države. Medtem ko se pošten in delaven narod komaj prebija iz meseca v mesec, Meščev umetnik leži na milijonih. Denar pokvari ljudi, to pa potrjuje tudi umetnik Janez Janša, saj se javnost strinja, da ne bi mogel izbrati podlejšega načina za ustvarjanje umetnosti, njegovo dejanje tudi obsojajo. Za piko na i pa “fake Janez Janša” kandidira v Grosuplju, ki je že tradicionalen okraj predsednika največje opozicijske stranke SDS.

Umetnik Janša ustvarja v sklopu zavoda Maska, ki ves čas razpolaga z več milijoni evrov. Ni presenetljivo, da jih izdatno financira prav Jankovićeva Mestna občina Ljubljana, pa tudi ministrstvo za kulturo. Očitno Janković uresničuje svojo “grožnjo”, da bo naredil vse, da Janez Janša ne zmaga na volitvah. Medtem ko RTV Slovenija blokira stranko SDS oziroma o tej stranki le redko poroča, če pa že, pa predvsem z negativno konotacijo, pa umetnika Janeza Janšo izdatno podpira. Tudi finančno. Kar pa niti ne preseneča, glede na to, da je na RTV odromala tudi nekdanja poslanka in ministrica za kulturo Majda Širca. Denar nakazujeta tudi ministrstvo za zunanje zadeve in ministrstvo za finance, kar je nerazumljivo.

Maja 2010 je Maska za svoje dejavnosti prejela skupno kar 177.551,34 evra. Od tega 125.600 evrov od ministrstva za kulturo, nekoliko manjše zneske pa od številnih knjižnic, fakultet, gimnazij in gledališč. Če bi jim ti namenjali relativno primerne zneske, visoke do neke mere, bi bilo še sprejemljivo. Zdaj pa trošijo in porabljajo milijone. Leta 2012 so izdali omenjeni film, za katerega so porabili nepredstavljive vsote. Pa poglejmo, koliko našega denarja izpod delavnih slovenskih rok so vzeli od takrat: Od ministrstva za kulturo so v letih po izdaji filma prejeli skoraj 537.000 evrov, kar je več kot 671 slovenskih mesečnih minimalnih plač skupaj.

Foto: PrintScreen

Mnogi Slovenci menijo, da takšno izprijeno dejanje, kot je kraja imena, nato pa služenje z njim – in ki ga za piko na i podpira še galerija, spada med kriminal, ne med umetnost. “To je idiotsko norčevanje desetorazrednikov, ki mislijo, da bi lahko bili umetniki,” je zapisala uporabnica omenjenega družbenega omrežja. Na njen komentar pa se navezujejo tudi številni drugi: “Levičarskim bedakom je vse dovoljeno,” in “JJ je pač tako vrhunski brand, da mu identiteto prevzemajo umetniki z nekaj manj identitete,“ ali pa “To so sodobni, dobro plačani sodelavci humanitarnega društva Udba.

Foto: Twitter

Samo pomislite, če bi za svoje ime izbrali ime koga drugega. Da bi se preimenovali in postali trije novi Miri Cerarji. Tega imamo že enega dovolj. Kaj bi se zgodilo, če bi se preimenovali v Milana Kučana in njegovo ime registrirali kot blagovno znamko ter tako prejemali milijone? Zbegana levica bi ponorela.

Foto: Twitter

Foto: Facebook

Galerija bi kupila Janševo osebno izkaznico, država pa ne dovoli
Moderna galerija je že leta 2010 na ljubljansko upravno enoto naslovila dopis, v katerem je kot slovenski državni muzej za moderno in sodobno umetnost spraševala, če lahko odkupi osebne dokumente treh umetnikov. Odgovorili so jim, da je osebna izkaznica javna listina, s katero državljan dokazuje svojo istovetnost in državljanstvo, ne sme pa je dati ali posoditi drugi osebi. Ko je galerija za to prosila ministrstvo za notranje zadeve, so ti sporočili enako. Zapisali so, da je ravnanje v nasprotju s tem prekršek, za katerega je predpisana globa. V Moderni galeriji pa se ne dajo in poudarjajo, da dokument ni zgolj uraden, ampak ima tudi umetniško vlogo. Zato so se obrnili na ministrstvo za kulturo, poroča Siol. Posvetovali so se z notranjim ministrstvom in odločili, da čeprav razumejo želje galerije, uradnih dokumentov ne morejo kar kupovati.

Več o sprevrženi “umetnosti” Janezov Janš si lahko preberete TUKAJ 

 M. S.