fbpx

Zakaj je Vesel gledal stran? Inšpektorat za šolstvo in šport pri Šahovski zvezi Slovenije, ki ji predseduje Brglez, ugotovil nenamensko porabo javnih sredstev in o tem obvestil policijo!

Tomaž Vesel in Milan Brglez. (Foto: STA)

Inšpektorat RS za šolstvo in šport je v sklopu inšpekcijskega nadzora Šahovske zveze, ki jo vodi poslanec evropskega parlamenta Milan Brglez (SD), ugotovil “nepravilnosti pri namenski porabi javnih sredstev in sum dvojnega financiranja.”

Skupina staršev mladih šahistov se je pred meseci odločila, da razkrije nepravilnosti v Šahovski zvezi Slovenije (ŠZS). V njej igrajo osrednjo vlogo nekdanji vplivni in vidni politični kadri Liberalne demokracije Slovenije (LDS) in Socialni demokratov (SD). Ključne poteze naj bi vlekel “starešina šaha” v Sloveniji, to je Milan Kneževič. Prvo afero sta zakuhala Kneževič in Mirko Bandelj, ki sta po prepričanju nekaterih staršev uredila, da se je na mesto predsednika zveze zavihtel Milan Brglez, po njihovem mnenju nezakonito. Brglez je nekdanji poslanec in predsednik državnega zbora, zdaj pa evropski poslanec iz vrst SD. Nato so starši ugotovili, da je denar začel izginjati.

Med drugimi so se obrnili tudi na Računsko sodišče RS, kjer predseduje razvpiti Tomaž Vesel. Dobili so odgovor, ki so ga razumeli kot, da revizije porabe javnega denarja najbrž ne bo, ker naj bi bila zaradi nizke ocene pomembnosti nepomembna. Šahovska zveza in Milan brglez pa sta celo vložila tožbo proti enemu od staršev, v kateri mu očitata širjenje neresnice.

Foto: STA; Pixabay

V častnem odboru Šahovske zveze celotna leva smetana
No, zdaj je Inšpektorat RS za šolstvo in šport v sklopu inšpekcijskega nadzora Šahovske zveze ugotovil “nepravilnosti pri namenski porabi javnih sredstev in sum dvojnega financiranja”. Inšpektorat je o tem obvestil tudi Policijsko upravo Ljubljana, Finančno upravo RS, Komisijo za preprečevanje korupcije, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in port ter Fundacijo za šport. Zanimivo je, da so za častni odbor ŠZS za evropsko prvenstvo, ki bo jeseni v Slovenije, še vedno navedeni: Dejan Židan, Jernej Pikalo, Milan Kneževič, Bogdan Gabrovec in Mirko Bandelj.

 

Peter Truden