Zakaj Ljudmila Novak ne razkrije policijskega zapisnika?

Ljudmila Novak (Foto: STA)

Spoštovani, za želeno informacijo o predmetni zadevi s časovnim okvirom pomlad 2022 se lahko obrnete na PU Ljubljana“, so v pisarni evropske poslanke Ljudmile Novak odgovorili na poziv Nova24TV o razkritju policijskega zapisnika o napadu.

Nedavno smo poročali, da je migrant letos sredi belega dne napadel in oropal evropsko poslanko Ljudmilo Novak, a incidentu ni obveščala javnosti.

Ne samo da ni obveščala, dogodek je zanikala in za te namene je NSi ustanovila spletno stran, kjer so zapisali, da je bila Novakova tarča napada pred letom in pol, storilec pa je bil 14-letnik s prebivališčem v Ljubljani. Dogodek je prijavila policiji, ki pa ji je torbico vrnila že isti dan, saj sta jo roparja na begu odvrgla.

Ker smo znova preverili in dobili informacije, da je bilo naše poročanje točno, smo od evropske poslanke zahtevali, naj pokaže policijski zapisnik o omenjenem dogodku. Iz njene pisarne so nas napotili na policijsko upravo Ljubljana, tam pa nam seveda zapisnika niso mogli posredovati, ker gre za varovanje osebnih podatkov.

Edina pot do resnice je torej, da zapisnik razkrije sama.

Andrej Žitnik