Zakaj medijski molk ob zaposlitvi Brglezove hčere pri Fajonovi?!

Je hči evroposlanca Milana Brgleza iz SD-ja Ela Brglez, dobila službo pri Tanji Fajon? (Foto: linkedin, sta)

“Brglez je na ministrstvu za zunanje zadeve (strankarske kolegice Fajonove) ravnokar zaposlil svojo hčer. Tudi v preteklosti so politiki zaposlovali žlahto in zato pristali v medijih. Je torej kakšna razlika? Je. Pri Brglezu mediji vedo, pa ne objavijo,” je dvoličnost tranzicijskih medijev razgalil komentator Tomaž Štih. 

Če bi se neka oseba s priimkom Janša ali Zver zaposlila na zunanjem ministrstvu, bi osrednji mediji nemudoma zastrigli z ušesi! Novico bi pograbili kot sestradane hijene! Ker pa se piše Brglez, je skoraj vse tiho. Tudi v tem se kaže prvorazrednost! Mediji imajo dvojna merila, saj so do “svoje kaste” bolj prizanesljivi … Govora je o nekdanjem predsedniškem kandidatu in evroposlancu iz SD-ja Milanu Brglezu. N1 Slovenija poroča, da je na zunanjem ministrstvu (pri Tanji Fajon) zaposlil svojo hčer Elo Brglez. Znano je, da je komunikologinja, doma v Logatcu in ena od dveh Brglezovih hčera (tukaj in tukaj). Po izobrazbi je diplomirana literarna komparativistka in magistrica primerjalne književnosti.

Dvojni standardi: osrednji mediji so obsežno poročali o zaposlitvi Janševega sina v Bruslju!
Brglez in v krogih Fajonove trdijo, da zaposlitev ni povezana s tem, da sta strankarska kolega. Brglezova je zaposlitev sicer prejela za določen čas (desetih mesecev). Opravljala bo funkcijo pripravnice za diplomatsko službo. Izbrana je bila na podlagi javnega natečaja. Aprila je bilo namreč objavljenih pet prostih pripravniških delovnih mest za diplomatsko službo. Prejeli so deset prijav, šest oseb pa je izpolnjevalo zakonske razpisne pogoje. Po rezultatu na preizkusnem testu je bila med prvimi petimi kandidati in posledično izbrana. Spomnimo: osrednji mediji so na veliko poročali o tem, da naj bi sin Janeza Janše prejel službo v Bruslju itd. Primeri: tukaj, tukaj, tukaj, tukaj, tukaj, tukaj, tukaj, tukaj.

Osrednji mediji so obsežno poročali, ko naj bi sin Janše prejel službo v Bruslju. (Foto: Dnevnik, posnetek zaslona)

Domen Mezeg