Za koga se ima ta ključavničar? Spreminjati ustavo zato, da bi se ne izvršila sodba ustavnega sodišča, je pravno nesprejemljivo!

Osnovna šola Alojzija Šuštarja (foto: STA).

Razočaran sem in žalosten. Izgubil sem zaupanje v argumentiran diskurz v politiki. Vse je bilo vnaprej prešteto,” je o odločitvi večine poslancev, ki so sprejeli sklep, s katerim se je začel postopek za dopolnitev ustave glede financiranja zasebnega osnovnega šolstva, dejal direktor Zavoda sv. Stanislava Roman Globokar. Na odločitev so se preko družbenih omrežij oglasili tudi številni ugledni Slovenci, med njimi tudi nekdanji sodnik na Evropskem sodišču za človekove pravice (ESČP) Boštjan M. Zupančič in Cerarja označil za “ključavničarja”, ki očitno ne ve za koga se ima. “Spreminjati ustavo zato, da bi se ne izvršila odločba US, je ‘ex post facto law’. Pravno nesprejemljivo.” Hkrati napoveduje, da bo zadeva padla pred ESČP, saj gre za naknadno rušenje pravnomočnih sodnih odločb, podobno kot pri Sircu Ahmadu.

Tako kot so se pred dobrim tednom dni poslanci koalicije in Levice odločili, da se požvižgajo na odločbe kar treh sodišč (Vrhovno, Ustavno in Sodišče EU), so tokrat ponovili vajo in zanemarili odločitev Ustavnega sodišča. A če so s prvim dejanjem to opravičevali s tem, da želijo pomagati nezakonitemu migrantu, je zdaj toliko bolj grozno, ker so to storili v škodo otrok. Spremenila se bo namreč ustava, ki zagotavlja javno financiranje osnovnošolskega izobraževanja.

“S tem poslanci uvajajo novo prakso, kaj narediti, ko jim ni všeč razsodba ustavnega sodišča. 0,7 odstotka osnovnih šol, ki imajo zasebnega ustanovitelja, ogroža 99,3 odstotkov javnih osnovnih šol. 30.000 evrov na mesec ogroža državni proračun. Zasebne šole naj ne bi dosegale standardov znanj v državnih šolah,” ob tem našteva direktor Zavoda sv. Stanislava, pod okriljem katerega deluje katoliška osnovna šola Alojzija Šuštarja. Mimogrede. Poimenovana je prav po nadškofu, ki je imel pomembno vlogo pri osamosvajanju Slovenije, saj se je takrat med drugim javno izpostavil in pozval ljudi na volitve.

(Roman Globokar) Foto: Nova24TV

Česa je strah poslance na levici?
Menda jih je strah razmaha katoliških in muslimanskih šol. Še eno osnovno šolo smo komaj odprli v 25 letih. Kolikokrat sem pojasnjeval stvari. Iskali smo kompromisne rešitve. Vse zaman. Najbolj boli, ker so za glasovali ljudje, ki jih spoštujem in ki vedo, kakšne so zasebne šole. Vedo tudi, da ne drži, kar se je govorilo v državnem zbor,” je še poudaril Globokar.

Tudi razprava v državnem zboru pred samim glasovanjem je bila pestra. Očitki na levici so bili smešni, saj menijo, da so otroci v zasebnih šolah diskriminirani, hkrati pa so izpostavljali, da znanje ne sme biti privilegij peščice.

Vse njihove trditve so zavrgli poslanci SDS in NSi, a so na koncu ostali v manjšini in argumenti so ostali v zraku.

Nikogar ne zanimajo argumenti
Razprava na to temo pa se je odvijala tudi na družabnih omrežjih, kjer se je oglasil tudi nekdanji šolski minister Žiga Turk in zapisal, da se ustavo spreminja s tresočo roko. “Razen, kadar jo je potrebno narediti bolj socialistično. Za tak namen je trenutna večina pripravljena povoziti tudi odločitev ustavnega sodišča.”

Kot je še zapisal direktor škofovih zavodov Globokar je zaradi odločitve večine poslancev razočaran in žalosten, hkrati pa je izgubil tudi zaupanje v argumentiran diskurz v politiki. “Vse je bilo vnaprej prešteto. Nikogar ne zanimajo argumenti. Kljub vsemu gremo naprej. Za vsakim oblačnim obdobjem posije sonce. Tudi za nas bo enkrat. Enkrat bo konec te zaplankanosti!” je sklenil.

B. O.

 • ahnenpass

  Aja, nekaj drugega se bo zgodilo, zadeva bo šla pred Evropsko sodišče, kjer bodo poslali nazaj mnenje, da je obvezno javno financiranje zasebnih podjetij neustavno oziroma v nasprotju z načeli EU.
  A na to pa niste pomislili, ha?

  • Harigast

   Cerkev je zasebno podjetje? Kdo pa je lastnik? Morda papež? Ti v njihovi šoli ne bi niti telovadbe izdelal.

   • Slovencsm

    Ne se sekirat. Nima pojma. Je specialist za vse ampak v bistvu ne prenese katoličanov in zdaj stresa svoje razloge, da bi opravičil to dejanje. To je enako, kot bi hudič zagovarjal, da lagati se ni nič tako slabega ali posebnega.

  • Slovencsm

   Ma nimaš pojma. Očitno si specialist za šolstvo, pa zgodovino in zdaj še pravo. Nimaš kaj misliti na tvojo varianto, ker vprašanje pred Evropskim sodiščem ne bo tako, kot si ga ti zamisliš in tam seveda tudi ne razmišljajo tako kot ti. V Zahodni Evropi namreč v šolstvu deluje tudi različnost in konkurenca. Greš lahko samo čez mejo v Avstrijo.

 • ahnenpass

  Zdaj pa bolj resno, zakaj imajo ljudje res odpor, predvsem zato, ker smo bili nekoč precej enakopravni, po statusu, morali in dinarjih, nekako se zdi logično, da med Slovenci ni takih razlik. To je prvi problem, elitizem je pri nas znak prestiža,ki ga državljani ne želimo še posebej financirati in prenašati.
  Še bolj pomembno pa je rasno vprašanje, mogoče mislite, da brez veze nabijam, ampak pomislite, kako bi se počutili vsi veliki slovenci, po rodu iz srbije in ateisti, če bi se morali učiti katoliških doktrin,zasebno šolstvo nas bo še bolj ločilo med ene in druge, tega se vsi nekje že podzavestno zavedamo in izogibamo kot Hudiča. Resno, nad zasebnim bo kmalu zavladala korupcija, dolgove bomo financirali vsi, posledice bodo pa nove vaške oligarhije, kjer bo vladal njihov zakon in se tistih specialnih genijev nihče ne bo znal več znebiti.

  • MEFISTO

   Kdo je tebe kaj vprašal, prjatu razumni?

   In kaj nas briga, česa se in česa se ne učite brezbožci in pogani?

  • Slovencsm

   Najprej se pozanimaj, kako deluje pri nas zasebno šolstvo, potem pa piši komentarje. Ker takih neumnosti že dolgo nisem slišal.
   Kot prvo, zasebne šole niso noben elitizem. Prejšnji teden sem za ta malega dobil iz javne šole dopis s položnico za nadstandardne vsebine. Cca. 100 EUR. A tukaj pa ni elitizma?
   In kot drugo. Ločiti je treba zasebne šole z zasebnim programom in zasebne šole z javnim programom. O teh zadnjih teče beseda. In problem je v tem, ker one že tako same financirajo stavbe in vse dodatne dejavnosti, ob tem jim pa za javni del država ne prizna financiranja. In treba je vedeti nekaj. Če ni konkurence, gredo zadeve navzdol. Dokaz je na vsakem koraku. Kjer je konkurenca je napredek.
   In kot zadnje bi samo dodal, da ne gre samo za katoliške šole. Te so pa glavni ideološki razlog naših ljubih levičarjev, ki stalno ponavljajo, kako so strpni do drugačnih a takoj padejo na izpitu, ko jim omeniš katoličane.

  • pajot

   Od kod si ti? Iz Hrastovca ali iz Idrije?

 • Ivan Friderik Novak

  Sem za zasebno šolstvo, financirano iz zasebnih virov.

  • Harigast

   Javno šolstvo se financira pa iz katerih virov? Razen če je tvoj žep javen.

  • MEFISTO

   Si bil morda vprašan za mnenje?

   In kdo te je vprašal?

  • Mojca pokraculja

   Osnovnošolsko izobraževanje NI prostovoljno, ampak je OBVEZNO !!
   Po tvoji logiki, naj obvezno šolanje v privatnih šolah po obveznem programu plačujejo starši?!? Razloži zakaj?

  • Steiermark

   Tile viri, iz katerih se financira tako javno kot zasebno šolstvo, so NAŠI – iz ZASEBNIH ŽEPOV, zakaj torej te razlike? Zato, ker si ti eden izmed duševnih rdečih invalidov in ne maraš, da bi se na daleč videla razlika med tabo in tvojimi ter izšolanimi v privatnih šolah ?

 • Franc Šink

  Kaj niso javne šole povsod po svetu najslabše?

  • Borut Stari

   V javnem ni nič pozitivnega. Razen javnega stranišča, ko imaš drisko.

 • indijanka

  Sprašujem se, ali je zmagala nevoščljivost ali ideologija? Butale, ki svojo moč strahopetno uveljavljajo na področju pravic otrok, bodo vedno ostale samo Butale.

  • janez zorman

   Vse te anomalije v naši družbi so posledice komunistične vzgoje in seveda komunističnih privilegijev, ki iz tega sledijo. Vse za naše, nič za drugorazredne ! Mirko je še slabši od Danila. Njega se bomo spominjali še po večjih budalaštinah.

   • Slovenka

    ++++++

  • stajerc5

   Zmagal je strah! Strah pred generacijo cibekov, ki bodo odrasli in se vzgojili z NEopranimi mozgani!
   Strah jih je nove Prave pomladanske generacije! Strah jih je za svoje in svojih potomcev riti!!!

   • Steiermark

    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++, to je prava resnica in razlog za njihovo razdiranje in uničevanje samostojne svobodne (svobode še sicer nismo dočakali, ravno zaradi teh , ki so se privlekli s svojo krvavo ideologijo, nazaj na oblast) Slovenije, prirejanje zakonov in ustave v prid potomcem klavcev – tudi samo ideoloških!

  • rrrrr

   Butalci v pidžame, ko nam drugi izvolijo župane!

 • Franc Šink

  To je to.Z šolstvom bi se radi ukvarjali polpismeni.

  • Steiermark

   tako kot to počnejo od titeka in z titekom, od 45 leta naprej! Vzgajalci debilov, po lastni podobi!

 • VERRZIFIKATOR

  Miroslav Butalec

  NISO VEČ ZAKONI NAM POVŠEČI

  Niso več zakoni nam povšeči,
  so v osnovi mnogi nenaravni,
  sami znotraj sebe protipravni,
  moramo na hitro jih zavreči.

  Rekel je butalski vaški vodja,
  na posvet brž zbobnal starešine,
  pokalo od uma je širine,
  znanstvena privlekli so orodja.

  Za nazaj zakone spremenimo,
  skupščine doda predsedujoči,
  strinjajo večinsko se navzoči,
  novih za nazaj se zdaj držimo.

  To storimo z gibom leve roke,
  kaj izgubljali bi se v razpravah,
  v glasovalnih vsa je moč napravah,
  te so kot igračka za otroke.

  Prvi se odpravi zakon teže,
  so za nas pretežki argumenti,
  nanje vežejo se sentimenti,
  zakon tak preveč Butalca veže.

  Drugih treba sploh ni več popravkov,
  zakon teže je ovira glavna,
  sporni člen beseda jasna, javna,
  ni potrebnih več dodatnih stavkov.

  To sklenili urno so Butalci,
  za nazaj zakone spremenili,
  da iz njih bi drugi se učili,
  kdo in kaj so fanatizma talci.

 • janez zorman

  Ej, Cerar, Cerar,..kam si padel; ni problem financiranja privatnega zdravstva in zobozdravstva, kjer odtekajo stotine milijonov, da ne govorimo o milijardi, problem pa nastane v krščanski državi, ko gre za zakonito financiranje šolstva krščanskih otrok. Cerar, da se ne bomo tudi tebe spominjali po podobnih delih kot se bomo spominjali nekaj poslancev tvoje kaviar komunistične koalicije, ki uvajajo “šeriatsko pravo”.

 • zokispoki

  Cerar pravi, da je kristjan ??? Aja, razumem, on locuje vero od drzave, tako kot Kamnican !

  • Silka

   Predvsem je velik gobec in baraba. O kakem kristjanu pa niti “k” ne.

   • karpelec

    On je kristjan po potrebi, tako kot Kučan, po volitvah pa prosto po Šarcu.

  • Steiermark

   ja, ampak kamničan je potomec kameltreibeerjev z balkana – kri ni voda!

   • Slovenka

    ?????? Hočeš reči, da Šarec ni Slovenec? Kako to veš?

 • Anton

  sit ni nikoli razumel lačnega, bogataš nikoli razumel reveža in neumen nikoli razumel pametnega, vse to v enem so komunisti, siti od preobilja, ki jim ga nudi privilegij katerega so po krivici zasedli, bogati od nakradenega in neumni kot “štor”.

  sarkazem press

  • Steiermark

   Pri teh zločinskih potomcih komunajzlov, ne gre toliko za “sitega ali lačnega” ampak za ponovno oživljanje njihove pokvečene ideologije “delavskega razreda” in uničevanje demokracije in svobodnega razmišljanja in dojemanja zločina in zločincev, s strani poštenega in razgledanega Slovenca!

 • smiljan bertolin

  od včeraj sem prepričan, da so sposobni tudi nove nacionalizacije po vzoru Venezuele. NNNP še vedno velja

  • Silka

   Ne prepriča me tvoja trditev, prej se bo še nekaj drugega zgodilo, tekla bo kri.

   • Steiermark

    Ja, ampak vedno na naši strani, kar lahko opazimo po “odločnosti in reakciji” Slovencev, ki niti na volitve ne gredo ampak kot ubogljive ovce ostajajo doma, v kolikor ne volijo po naročilu prevarantskega udbovskega kadra oz. penzionistov in ostalih levakov….

  • Steiermark

   Vse peljejo v tej smeri! Najprej indoktrinacija in dokončen odvzem pravice do zdravega dojemanja in razmišljanja, nato ostalo. Seveda tokrat si bodo pa naše premoženje vzeli potomci prvih nacionalizatorjev, revolucionarjev oz. si razdelili še to med sabo – po bratsko, ker iz te mentalitete jugobalkansko komunistične, tudi izhajajo, v kolikor ne tudi celo gensko! Venezuela, kuba in s. koreja so jim pa svetel vzor!

  • Stajerka

   .mi SMO ŠE VEDNO v zgodovini, če Cerar in SD dobijo še 1 mandat, bomo v 2 letih pristali v jamah, če se koaliciji priduži še Levica pa v 1 letu……ne vsi, da ne bo pomote – večina pa……žal

 • smiljan bertolin

  To je posledica dudlanja ali piflanja, kakor hočete, na pravni fakulteti. Nekateri so celo dr. kot Horvat, Murgelj

  • Steiermark

   ja, pa še niti ne iz časov jugo kumrovške inteligence ampak kasnejših časov, ko so nam osamosvojitelji že izborili samostojnost, vendar je šolstvo ostalo na nivoju duševnih invalidov in prevarantov, kot je bilo!

 • antimur

  Zdaj se človek niti ne čudi več, lahko smo samo zgroženi, kakšna kriminalna kučanistična golazen ruši Ustavo RS in vse zakonitosti, to ni več niti anarhija, to je konec še tistega malo pravnega reda. Da lahko v hramu demokracije bedaki in pokvarjenci kot so Tabakovič, kobila in avša Bratušca, Desus, ki je sramota za vsako demokracijo in vrsta idiotov, nesposobnežev in govnačev, ki nimajo pojma o normalnosti, ki so v SMC, SD, Levica je pa tako v kompletu gnojna stranka, katero je potrebno prepovedati in kaznovati. Menim, da imamo normalni in pošteni Slovenci pravico do odprtega lova na to smrdljivo golazen in jo uničiti. Če pa to ni skladno z Ustavo, jo bomo pa kasneje spremenili.

 • tarantela

  Javne šole so zares zanič. Se vidi po spisih “novinarjev” in kolumnistov na tem portalu. Kaj hočemo, so hodili v slovenske lewakraske šole, pol nam pa takele pišejo.

  • učko

   Mam občutek, da je marsikateri članek tukaj napisan tako kot je samo za to, da je za levuharje čim bolj provokativen. To isto taktiko uporabljajo tud’ levuharji v svojih režimskih medijih !

   • Steiermark

    …. ne zato, da je čimbolj “provokativen” za levuharje in druge omejence leve provenjence, ampak, da jim je sploh “razumljiv” , tej vojski duševnih iznakažencev….

  • šmentanamuha

   Delno imaš celo prav, seveda pa te ideološki zmazki v levičarskih medijih ne motijo.

   • tarantela

    Za tiste ste pa menda vi drugi pristojni, se mi zdi.

    • šmentanamuha

     No, toliko o tvoji kredibilnosti.

 • tzt

  Komunjare so totalno utrgane. Pa kdo sploh voli te bebce in kretene? Še večji bebci in kreteni!

  V torek 28.11. ob 10 uri se bo v Bruslju na sedežu protikorupcijske komisije PANA začela nova nočna mora kommijev:
  http://www.europarl.europa.eu/committees/en/pana/events-hearings.html?id=20171013CHE02681

  3. Public hearing on “Money Laundering: The case of NLB Financial Group Slovenia and Azerbaijan Laundromat revelations”

  Poročal bo Anže Logar.

  • Stajerka

   upam, da je njegova varnost zagotovljena!!!!???…..

   • Steiermark

    Štajerka, mislim, da četudi bi se ta rdeča pokvečena mafijska klika upala spraviti na g. dr. Anžeta Logarja, ji nebi več nič koristilo, ker oni so že “zapisani” in bodo vsekakor raziskani in razkrinkani! Bolj , kot odstranitev g. Logarja, bo jim koristilo, če spakajo, z murgeljčanom vred in se preselijo na naslove v fiskalnih oazah, kjer skrivajo , nam pokradene miliarde!

    • Stajerka

     v to ne dvomim, da je vse tam kjer mora bit……pa vendar je pri teh barabah bit previden več kot utemeljeno, oči pa tudi na hrbet……kako daleč je pregon zoper javne grožnje???…..Možini, Logarju, mestnim svetnikom v MOL……upam, da so postopki v teku……

 • učko

  Dejte rajš mal zamenjat’ temo in dejte gor to, kako je Cmerkotovo ministrstvo odpravilo okoljevarstveno soglasje za Plečnikov stadion. Komunistično-Balkanistične svinje so žleht in podmukle! Potem pa se bojo spet sprenevedal’, da so to neke višje sile !!! MATERI JIM KOMUNISTIČKO-FAŠISTIČKU-KUČANISTIČKU !!!!!

  • Stajerka

   Šami rabi družbo…..te bo zelo vesel…..gliha fkup štriha!!!….tudi ti si pripravljen prodat in uničit lastno familijo za lastno guzico……..

  • Steiermark

   Res je Učko, ampak vse to jugokomunistično svinjanje podmuklih jugosvinj, ima korenine v “vzgoji” v šolstvu, ki ga vzdržujejo v takšni jugoidiotski obliki, od tita dalje – po njegovem vzoru, kjer se pač proizvaja omejene in sprejemalce titovih resnic – zasužnjevanja človeka oz. odvzem svoboščin Slovencem….

 • učko

  Bo treba na volitvah zmagat, ne pa sam vlečt poslansko plačo iz opozicije. Kurc vas gleda, lenuhi JaJotovi. Mahnič pa se zdej ukvarja z UBER-jem, kot da je to največja zadeva v Zloveniji. Mater vam SDS-ovsko, pa da nikdar več ne pridete v parlament !!!!

  • Dostmamrecesije

   Sem ti dal minus.
   Lp Desničar politično

 • domovina mili dom

  Dokaz, da so levičarji butasti do amena. Imajo samo večinsko moč. Temu se reče količina , ne kvaliteta.
  Govorijo o šolski izobrazbi za vse enako. Naredili pa so ravno to kar kritizirajo. Ja bravo komunisti.
  Kar tekmujejo kdo bo posnemal enonogega ključavničarja.

  • Borut Stari

   Ja, ko ima cigan preveč masla si še rit z njim maže. Podobno je v skupščini (v Sloveniji nimamo parlamenta) kjer imajo nacional socialisti večinsko moč.Imamo zabito državo tam nekje na zatohlem Balkanu.

   • domovina mili dom

    V dobi Balkana smo govorili:srbin zakone piše, hrvat jih bere, Slovenec izvaja.
    Da bi se vse poravnalo so srbini začeli gensko spreminjati Slovence ter poseljevati podalpje. Tako se ustvarja mini SFRB. Morda imamo malo sreče, kljub pokvarjenim hrčkom, da nas ločijo fizično od Bizantincev

 • xtc

  To kar vidite sedaj je čista Yuga,ko tam nekaj ni šlo čez zakon so ga zaobšli ali preprosto zamenjali.
  Sicer pa Slovenijo držijo v krmpljih isti ljudje oz. njihovi otroci in politični otroci,zato gre Slovenija po ostih poteh kot Yuga.
  Levaki hočejo držati vse v rokah,njih ne motijo muslimanskre šole pač pa katoliške,ker nimajo vpliva na del vzgoje,torej ne moreš izdelati popolnega bebca,ki jih voli to pa je največji strah,pa tudi da so zasebne šole mnogokrat uspešnejše kot državne ovrgljujwe njihove trditve in teorije ,da je držsavno vse od šolstva zdravstva napreje najboljše.

 • Steiermark

  titoistično socialistični vzorec “demokracije”, isto, kot so počeli rdeči zločinci 1945, ko so vse njim “nevarne”, tiste, ki niso želeli sprejeti takšne drhalske rdeče kulture, in katerih so se bali, izvensodno pobili, tudi majhne otroke, tudi nerojene itd. Danes se dogaja po istem sistemu, da bodo ukinili oz. onemogočili zdrav razvoj mladih, ki kaj razumejo, da bi le ti zrastli v zdravega in zavedajočegase človeka – Slovenca in ne bi bili več del zombijevske pokvečene družbe!

 • Stajerka

  kdaj bo imel Klemenčič hearing za funkcijo poštenjaka par excellence…….upam, da tisti, ki imajo v teh zadevah v rokah škarje in platno, dobro spremljajo kaj se dogaja……to je neverjetno – Hrvati nas bodo pohodli kot bolhe – pa ne zaradi strokovnosti, ampak naše pokvarjenosti na kubik ….. takšna dejanja so samo v prid njim, prihaja čas, ko bo Slovenija postala “evropska” severna koreja…..
  severni sosedje bodo v kratkem zgradili kitajski zid epskih razsežnosti, madžari nas bodo pojedli za južno, skupaj s Sorošem……mogoče bo še nekaj časa odprta pot v Italijo, ampak ko bodo tudi tam ugotovili kakšna praseta imajo na V meji, bodo ugotovili da so dejstva pokvarjenosti stara 70 let, še kako realna…..

  ma gonte se u 3 krasne, pokvarjenci zablojeni…..NSi, Toninu in Ljudmili pa nekaj – ODLOČITE SE KAJ BI RADI……držite jim štango kjer je le možno, pol pa jokate in stokate……

 • Borut Stari

  Tako je,ko v skupščini Ustavo spreminjajo postsocialistični idioti, ki se bojijo zavednega naroda.Dolgo je bilo vse zelo preprosto; človeško bitje je bilo bodisi moški, bodisi ženska, oče ali mati. Danes pa nas želijo prisiliti, da bi živeli v deželi, kjer so te naravne meje zabrisane oz. jih ni. Ustvarili so tretji spol, poigravajo se z usodo države, razbijajo družine in jih odpravljajo kot nepomembne, narodnost pa označujejo za zastarelo. So del stvaritve impotentnega postsocialističnega človeka, s katerim želijo oslabiti narod in zadati poslednji udarec naši krščanski kulturi in našim krščanskim vrednotam.

 • totex39

  Sedaj pa bodo še zaradi tega sirskega kamelarja spremenili ustavo.

  • Slovenka

   Ne spodbujaj bedakov k neumnostim.

 • Stajerka

  mislim, da je v Sloveniji napočil čas skrajne desnice……žal……al pa ne, ker skrajne levičarje imamo že 70 let…..ZAKAJ torej na desnici strpnost???….ČEMU???…..DOVOLJ JE!!!

 • Stajerka

  To bo verjetna nova stranka levice: vodil jo bo Veber, financiral bogataš Golob, pobirala pa bi Židanu in Luki Mescu
  Bojan Požar, Ljubljana, 22.11.2017 06:00

  V državnem zboru bo danes javna razprava o “vrnitvi družbene lastnine” oziroma družbenega premoženja, pod znanim sloganom Titove Jugoslavije – “Tujega nočemo, svojega ne damo”, na pobudo 300 tisoč državljanov. Nič posebnega, če iz tega, vsaj po naših informacijah, ne bi že nastajala nova politična stranka na levici, natančneje na skrajni levici, katere prva točka programa bo takojšnja prekinitev prodaje državnega premoženja. Tako bi Veber ne nazadnje lahko tudi politično unovčil “svoj boj” proti prodaji Telekoma Slovenije, zaradi katerega ga je predsednik vlade Miro Cerar odstavil kot obrambnega ministra; to je bilo aprila 2015.
  http://www.pozareport.si/?Id=politika&View=novica&novicaID=23096

  • KIKI

   Veber naj se vrne v Kočevje in si izbori svojo stranko med domačimi, Kočevskimi
   medvedi!

 • rrrrr

  En milijon in pol kristjanov nas je v Sloveniji.
  A ta večina ob volitvah ostajamo lepo na kavčih zato, da nam levičarska manjšina spreminja ustavo…
  Škofijska gimnazija v Ljubljani vabi v goste SMC in M. Cerarja zato, da jim ta odtegne javno sofinanciranje programov.
  M.Šarca kristjani volimo zato, ker je dvakrat pri maši prebral berilo in B. Pahorja zato, ker je bil pri blagoslovu neke šole.
  V Lidlu kupujemo zato, ker so nam iz jogurta izbrisali križe.
  RTV Slo plačujemo in gledamo zato, da našo vero vsakodnevno žalijo in se iz nas norčujejoo…….

  ….pa ne morš verjet, kwa nam tile levaki delajo, no !

  • domovina mili dom

   Dokler se bo nadškof klanjal tej rdeči nesnagi, bo tako. Res nas je “toliko kristjanov”, večina jih je z napako. Potem pa ironija, ko vidiš na žegnu za Veliko noč ključavničarja II pri obredu.

   • KIKI

    “Komunist se spreobrne, ko se v grob zvrne!”, je rekla moja stara mama! In drži!

  • samotoje

   Kaj si mi sami delamo.

   • rrrrr

    Taka spoznanja o nas samih niso prijetna, so pa nujno potrebna. Zato da ukrepamo. V vsaki pošteni in neprizanesljivi samokritiki se že skriva klica, glasnik sprememb na bolje.
    Pa ni treba ničesar drugega, kot da na volitve odnesemo svoje pišmeuharske in od medijev oprane krščanske riti in glasujemo, tako kot je prav.
    Samoto, moj dragi Samotoje, samo to!

 • domovina mili dom

  Navsezadnje, a se je kdo od cerkvenih dostojanstvenikov oglasil? Ni se.
  Dobesedno pustijo cerkveno občestvo na milost in nemilost komunistični drhali, da zopet “pobija” slovenstvo in njih kulturo.
  Mater jim mater komunistično.

 • šmentanamuha

  Ustavni pravnik Cerar, ki je očitno na nivoju ključavničarja, misli, da je cesar Klavdij. Tako je to pri nas, kjer zaradi negativne selekcije na vrh priplava samo še drek in našo državo spreminja v navadno levičarsko greznico in beznico.

  • tohuvabohu

   Cmero je na mentalno na nivoju 11-letnega mulca. Za ključavničarja mu še precej manjka, tako kot je manjkalo Brozu.

   • dež

    Ampak obnaša se pa že kot Broz. Zato jaz že 2 leti strogo pišem, Mirko T. Cerar.

   • šmentanamuha

    Cmero Veliki je svetlobna leta daleč ob Broza, ki je bil inteligenten in je hočeš nočeš Jugoslavijo postavil na zemljevid sveta, česar ne moremo zanikati. Tudi državniški obisk na njegovem pogrebu je bil glede tega zelo sporočilen. Cmero Veliki pa je velik samo doma pred svojim ogledalom in ono bjondo nevemkaterože. Puhloglavec brez pameti se je povsem izgubil v političnem labirintu.

 • Olga_10

  Vatikan se je že odzval! Kje so mostograditeljica iz cerkvenih krogov? So se vedno tiho? Uradna cerkev??
  Vključiti je treba vso mednarodni javnost!

  • KIKI

   Levakom pa se tresejo rokice, v katerih strastno stiskajo Koran!

 • von Rhein

  Če lahko najvišji državni akt za lastne potrebe spreminjajo kriminalci (podpora kriminalu je del),potem ta akt nima nobene vrednosti. Moj izvod Ustave je danes zjutraj pristal v košu za smeti. Ob naslednjem podobnem kriminalnem dejanju sledi zastava.
  p.s. vredno je videti koliko med temi kriminalci je slovencev.

  • samotoje

   Ja, Slovencev je malo, “slovencev” pa večina.

 • toxico

  referendum

  • samotoje

   In pritožba na ESČP. In nato volitve.

 • Morala

  Za vsako stvar, ki jim ni pogodu, bodo spreminjali Ustavo?! Kaj menijo ustavni sodniki na to, da današnjim politikom dol visi za njihove odločitve?!

 • Benjamin Pravhar

  Je pa zelo zanimivo, da pri predlagani spremembi ustave danes niti en drug spletni časopis pod osnovnimi novicami ni omenil kaj šele zapisal kakšnega članka na to temo. Vsaj vidimo kaj imamo in s kakšnimi informacijami nas filajo da odvrnejo pozornost. Zanimiv pogled. Danes je bistven Mladič.

  • šmentanamuha

   Preizkušena taktika: preusmeritev pozornosti.

 • črnaovca

  Lahkotnost spreminjanja Ustave je nevarna.

  • DJURO SUMAR

   Lahkotno je, če imaš ustavno večino. Malo je držav z demokratično ureditvijo, kjer opozicija ne more preprečiti ustavnih sprememb. Pravzaprav ne vem za nobeno, razen Slovenije.

 • Soave

  + + + + + + + + + + + + Sijajni čivki !!!! Ni kaj dodati !

  • DJURO SUMAR

   Desnico so razvrednotili desničarji sami. Jaz bi se vprašal, kaj hudiča delamo narobe?

   • Soave

    Mislim, da vemo, a priznati je težko. Ta cmok bo šel težko po grlu dol.

 • tarantela

  Mene pa zanima, kakšni so pogoji, da sprejmejo otroka v eno tako privatno šolo?

  • Soave

   Spet nekam meriš, ali ne ?? O tem se je že večkrat pisalo

  • tohuvabohu

   Katero šolo imaš v mislih, teatralna?

  • von Rhein

   Pokliči na eno izmed teh šol in dobila boš vse informacije.Če pa že poskušaš dražiti in biti pametna, ti en pogoj sam povem….znanje slovenskega jezika.

   • tarantela

    Potem ni pomembna narodnost ali versko prepričanje katerega od otrok oz. njegovih staršev?

    • samotoje

     Ne, Ignoranca.

    • DJURO SUMAR

     Če ne znaš očenaša in se pokrižati ne moreš v privatno šolo. Ateisti in muslimani niso zaželjeni.

 • Viktorh

  Mislim, da so začeli zardevati tudi tisti, ki so izvolili te poslance, ki ne sodijo v DZ.

  • KIKI

   Ne zardevat, na kozlanje naj jim gre! Od kod komiju Hanu kakšno vedenje
   o šolstvu in izobraževanju ; ena SD in L in Desus ramota so, vsi po vrsti, z onim
   napihnjenim Židanom, ki se naj pobere nazaj na Panvito, da ga predelajo v
   klobase ( na muslimasnki način!),

 • kresnik

  Spreminjanje zakonov za uveljavljanje nezakonitih aktivnosti je diktatura.

 • Antonius

  Kaj pomeni volilno zaupanje naivno podeliti kleptomanom partijskega nasledstva se vidi na primeru njihovega neupoštevanja odločitev Ustavnega sodišča, ker imajo v parlamentu ustavno večino. Sedaj lahko spremenijo Ustavo in v njo zapišejo, da je finančni kriminal neodtujljiva pravica in svoboščina vsakega državljana Slovenije. Njim bi ta *svoboščina* prišla prav, ker so pokradli že vse, kar je kaj vrednega.
  Žal se slovenska volilna javnost nikakor noče zavedeti, da svoj volilni glas podeljujejo kleptomansko politikantski AROGANCI, ki jo na najbolj umazan način uveljavlja doktorirani *strokovnjak* za razlaganje ustave, Cerar.
  In še malenkost k neplačevanju zasebnega osnovnega šolstva. S spremembo v Ustavi so državljanom odvzeli enakost pravic do osnovnega šolstva, ki naj bi ga jamčila država. Staršem otrok, ki svoje otroke šolajo v zasebni osnovni šoli, zastonj šolanje ni nič več omogočeno. Ustava jim tega ne zagotavlja.
  Ja, tole si mirno dovolijo, ker jim volivci naivno zaupajo in jih volijo.
  =bemti Janšo in njegovo SDS, česa vse nista in še bosta kriva?!

 • karpelec

  22 poslancev se lahko postavi na trepalnice in ne bodo mogli spremeniti ničesar. Ostaja samo še dodatna podpora njim na volitvah, če želimo, da bo Slovenija normalna država, tam se pa enim tresejo roke.

 • tarantela

  Mogoče bi pa delovalo, če bi kateri od privatnih ustanoviteljev osnovnih šol prevzel kakšno podružnično javno šolo z n.pr. 20 otroki. Dobili bi več denarja.

 • eksorcist

  Ahmeda v Ustavo! :)

 • samotoje

  Strah jih je, barabe pokvarjene. Strah jih je vsega, kar štrli nad njihovo kratko pametjo, nesposobnostjo. Strah jih je Jakličev, Logarjev, itd. itd. Naj jih bo strah.

 • DJURO SUMAR

  Desnica naj se zamisli sama nad seboj, kako je od tistih 50 + padla tako nizko, da ima levica ustavno večino. Sicer pa podpiram, da naj se privatne šole financirajo s privatnim denarjem.

  • Bozz

   Jaz pa podpiram, da se javne šole zadolžene za propagando in pranje možganov otrok, financirajo z davkoplačevalskim denarjem. Edino pravilno. Kam bomo pa prišli, če bomo otroke učili resnico no.

   • DJURO SUMAR

    In kako boš reagiral, ko bo država participirala v muslimanske šole? Kar se resnice tiče, pa dobro veš, da je relativna. Vsak ima svojo resnico. Vsaj misli, da jo ima.

    • KIKI

     Muslimančke bo šolal Katar, v Ljubljani pa opankar!
     -torej MI, DAVKOPLAČEVALCI !Hura!

     • DJURO SUMAR

      Janković ne bo dal ničesar iz svojega žepa.

  • KIKI

   Ej Đuro, šolaj se v svoji domovini mili!

   • DJURO SUMAR

    Saj sem se v Radečah, Celju, Ljubljani in Krškem. Ampak je že dolgo dolgo tega, ker bom drugo leto star 70 let.

    • KIKI

     Nikoli ni prepozno za 3. življensko obdobje!

     • DJURO SUMAR

      Sedaj pa res nimam časa za to. Sicer pa saj veš, kar se Janezek nauči, to Janez zna.

 • Jovo Jamnica

  Pojma nimam o privatnih šolah, zato sn pogleo, kaj se dogaja pr Esterajherih. Sevea, moj doben froc ni nikol vido, kak kera privat šola ot not zglea, saj sn drugorazredni državlan in se nea vidim met elito.

  ——————-
  Veröffentlicht am 23. 5. 2009

  Das österreichische Schulsystem versinkt im Chaos. Wer es sich leisten kann, schickt seine Kinder auf Privatschulen. Aber wohin?

  Besorgte Eltern, die es sich leisten können, das nicht unansehnliche Schulgeld von bis zu 1500 Euro im Monat zu bezahlen, wollen ihre Kinder in der Sicherheit einer privaten Ausbildungsstätte wissen

  Größter Erhalter der 600 heimischen Privatschulen ist die römisch-katholische Kirche, zwei Drittel aller Privatschüler besuchen ihre Einrichtungen. Der Zustrom ist mittlerweile so groß, dass viele Bewerber abgewiesen werden müssen.

  Eltern zahlen also Schulgeld für den Zugang zu einem exklusiven, elitären Klub, der bildungsmäßig und beruflich Vorteile bringen soll.

  Die American International School hingegen muss sich über das Schulgeld finanzieren, das mit über 14.000 Euro im Jahr nicht gerade gering ist.
  ——————–

  https://www.trend.at/die-magazine/trend/die-privatschulen-oesterreichs-koennen-schulen-242636

 • Get2 Business

  sedanja vlada se vse bolj nagiba k diktaturi…

  • KIKI

   Je že popolnoma nagnjena in je z njo vzporedna!

 • Slovenka

  Sramota na sramoto – komunistična Slovenija

 • Slovenka

  Nekdo je zadel žebljico na glavico.

  Federico V. Potočnik
  60 poslancev je strah. Strah jih je, ker zasebne šole z manj dosegajo več. Strah jih je, ker vzgajajo prepametne učence. Strah jih je znanja, ki ga ne morejo nadzorovati. Danes je zmagala majhnost manj sposobnih in strah pred boljšimi.
  Strah jih je. In to je dobro.

  • Jovo Jamnica

   To sploh nemre bit res. Poslanci majo dost gnara v žepi, da plačajo luksus svojim frocom…

   • von Rhein

    Seveda.Toda bojijo se,da bodo te šole proizvajale dovolj pametne,ki bodo nekega dne rekli….stop. Poglej nas”,izobražence”,produkt šol samoupravljanja.Razen godrnjanja ni nič.

    • Jovo Jamnica

     Oni se bojijo… my ass!

     • von Rhein

      Bom bolj konkreten (da boš razumel). Ja,bojijo se za svoje pankrte.

  • šmentanamuha

   To je bistvo. Izguba nadzora nad mladimi možgani. En pameten je vreden več kot 2 milijona butastih.

 • traktor

  Še enkrat, vse kar je pri nas javno, je za en kurac. To pa zato, ker če je javno, ni od nikogar. Če pa ni od nikogar lahko s tem delamo, kot svinja z mehom. In to tudi, pri nas, počnemo. Izzy, brez vsake odgovornosti. Še javni Wc je za en drek. Smrdi. Smrdi pa tudi vse ostalo, kar je javno.

 • Valter BraniSlav

  Tudi najvecji sin nasih narodov in narodnosti, nesmrtni Josip Broz, je bil kljucavnicar.

  • Viktorh

   ….kriminalec in zločinec…

   • Valter BraniSlav

    Junak in osvoboditelj za vecino!!!

    • KIKI

     Ja, osvobodil nas je svobode in dostojanstva!

  • Brutus

   Če bi bil dober ključavničar, bi se držal poklica….

   • Valter BraniSlav

    Tudi Jesus ni bil mizar polen delavni vas.
    Tudi jaz se nisem drzal komunizma strickov Kardelja in Macka pac pa sem odsel v ZDA sluzit denar

    • KIKI

     Potem pa nehaj gobcat, ker s polno ritjo je lahko srat!

   • Viktorh

    Ni bil ključavničar!

  • MEFISTO

   Ti boš vedel!

   Je tovarišu Titu zrasel nov deseti prst, ki ga je izgubil v mladih letih?

   • Vrhovni sodnik

    Izgubil ga je v tovarni v Sisku, Valter mu ga je nazaj prišil s cvernom. Sploh so bili partizani znani po vrhunski medicini, partizanu z odprto lobanjo so mu vstavili slamo in po koncu vojne je postal direktor.

   • Valter BraniSlav

    Tito iz Kumrovca je vseskozi imel 10 prstov

    • KIKI

     Yes in po enga tiča za vsako “partizansko Julo” !

  • KIKI

   In je na tem nivoju tudi ostal, razen “hohšrtaplarije”, ki jo je
   uvedel kot lasten nadstandard! Komunistični zmazek!

 • francelj3

  Če bo to res padlo na ESČP, prosim, da daste tja še spremembo ustave, s katero so komiji pred leti preprečili na referendumu izglasovanega dvokrožnega večinskega volilnega sistema.

 • Brutus

  Levica je v parlamentu očitno izvedla ”atentat na zdravo pamet”! Prav zaprav nič novega….

 • Vrhovni sodnik

  Za koga se ima ta ključavničar? Spreminjati Ustavo za to, da bi se ne izvršila odločba US, je ex post facto law. Pravno NESPREJEMLJIVO.
  Če bi cmero obvladal ključavničarstvo do tega ne bi prišlo, žalostno je, da nič ne obvlada, poštenja in ponosa nima, ves čas izobrazbe je bil partijsko protežiran, na koncu so mu še diplome podelili, seveda ne na osnovi znanja, praktično še za vratarja ni dober.

  • KIKI

   Vrata pa že zahteva znanje in pozornost, sicer mu jih bo ušlo več
   ven kot not!

  • Hun

   ne oblavdajo vsi prodajat orozje za to mors bit tud posebn kalibr

 • SALZ

  Naj mi kdo pove kako je sploh možno da vlada ne upošteva prav nobenega sodišča ne v SLO ne v EU pa sredi Evrope še kar vztraja na oblasti to ni normalno ne za SLO ne za EU

  • Bastian

   Ker je to leva vlada samih levakov. Če hočeš biti levak ne moreš biti pošten, načelen, človeški… Imaš osebno izkaznico s katero se izkazuješ da si človek, vendar si v bistvu vse samo to ne.

 • Aton

  Samo žalostno je.

 • dr Janez Sveti

  Levičarski politiki so panični takoj, ko se samo procent njihovih pozicij počuti ogrožen. Kaj bi bilo šele, če bi prišlo do majcene spremembe v pravosodju??? Uvedli bi diktaturo proletariata? Aha..to bi bilo težko, ker proletariat je na minimalcu, po njihovi zaslugi.
  DR Janez Sveti Ludakuča

 • dr Janez Sveti

  Omenjanje muslimanskih zasebnih šol je pesek v oči narodu!!
  Tudi muislimanske osnovne šole MORAJO UČIT PO ENAKEM UČNEM NAČRTU, KAKOR DRŽAVNE ŠOLE.
  DR janez Sveti genij

 • jože duhovnik

  G. B.M Z. za koga pa se ima ta pisar cesarjev, da upa misliti, da so ključavničarji brez pameti. Pisarji, revčki hlapci cesarjev (danes pravniki!!!) so do dandanes dokazano v zgodovini največji nemoralneži. Le kako si upajo ključavničarje postavljati med take duhovne ubožce. Raje se vprašajmo, kakšni profesorji pa so izobrazili, ne vzgojili take duševne ubožce. če razumejo razliko med izobrazbo in vzgojo. Kdo le je pisal barabinske, zmedene ustave v sredini prejšnjega stoletja. Hlapci, reveži na duhu, ki so bili pri koritu in se slinili ključavničarjem, ki jih futrali tako z ženskami,stanovanji in pasuljem! Zato kar tiho in v kot ter spokorništvo.

 • Gertruda Slokar

  indijanka, podpis na kvadrat

 • Roman

  Valter,Tito je bil drejer če veš kaj je to!

 • Hun

  domoljubi bi privat neplacnisko osnovno solo za svoje otroke….jaz bi kr startal z privat neplacniskim vrtecm brez siptarskih otrok…

 • Burek Burecki

  Raje napisite, da je vas strah izgubiti kravo katero molzete za denar… Zasebne sole se naj olacajo iz zasebnih zepov. Mojotrok ne more obiskovati tako solo ker nisem kravatar in nimam starsev na direktorskih polozajih. Se pravi moj otrok je drugorazreden medtem so vasi otroci prvorqzredni na moj racun. Enakopravnost pa taksna…

  • šmentanamuha

   Rajši prodajaj burek, to ti leži mnogo bolj kot komentiranje stvari, ki so prezahtevne za tvoje možganske kapacitete.

 • Grenze

  V privatne šole hodi zelo veliko otrok naših tako imenovanih levih povzpetnikov in kruhoborcev komunisti so zato izbrali rdečo barvo ker je to peklenjščkova žlahta ja ja otroke pa v cerkvene šole ker tam bolj spoštujejo tudi starše jasno je da se rdeči bojijo svojih otrok saj revolucija žre svoje otroke morda tudi starše.

 • cosmosjasnovidec

  Cmerarju je ostal nadimek “ključavničar”še iz mladoletnosti,ko je vlamljal v stanovanja in hiše tako,da je lomil ključavnice.Kazni pa ni nikoli dobil,ker je njegov stari konjejebec bil udbovec in so “cmero”tretirali kot ključavničarja z boleznijo kleptomana.
  V kolikor nimajo v parlamentu vsi dol zašitih žepov in alarmov na omarah so sigurno že davno ostali brez denarnic in ostale garderobe.