fbpx

Zakaj so v KUL do zadnjega skrivali političnega konvertita Janija Möderndorferja v vlogi predlagatelja?

Poslanec Jani Möderndorfer (Foto: STA)

V državnem zboru poteka razprava v okviru vložene konstruktivne nezaupnice proti sedanji vladi. Sedaj pa je na dan prišla še informacija, da so kot predlagatelja nezaupnice predlagali poslanca LMŠ Janija Möderndorferja. Tistega poslanca, ki je zamenjal že nič koliko političnih strank in se je v prostorih Državnega zbora uprl, da ne bo nosil zaščitne maske (“jaz tega več ne bom nosil” ) .

Novinar Nova24TV Luka Svetina je ob tem opozoril, da so na dan konstruktivne nezaupnice predlagali političnega konvertita levega pola, poslanca LMŠ Janija Möderdorferja. Kot predlagatelj je na govorniškem odru nastopil strankarski kolega Möderdoferja, vodja poslanske skupine LMŠ Branimir Golubovič. Ne glede na to, da se zdi odločitev nenavadna, se po mnenju poznavalcev s to potezo se ni kršilo poslovnika Državnega zbora.

Naporna dodatna ura Möderndorferja
Lahko pa se vprašamo, zakaj so do zadnjega dni skrivali Möderndorferja kot enega izmed osrednjih predlagateljev. Mogoče zato, ker je bil v preteklosti Möderdorfer osrednji “govorec”, ko so v času Cerarjeve vlade nezakonito odvzeli nezakonito mandat Janši. Ne smemo pozabiti, da je Möderforfer v dobrem desetletju, od nastopa v državni politiki, ob potopu ene stranke vedno prebegnil v drugo.

Kot smo izvedeli, v tej potezi z vidika Poslovnika Državnega zbora ni nič spornega in nezakonitega. So pa z aktivacijo retorično veščega poslanca v KUL tako sporočili kandidatu za mandatarja Karlu Erjavcu, da mu ne zaupajo. Televizijski gledalci pa bodo zelo veseli, da bodo lahko ob “intelektualnih domislicah” poslancev Matjaža Nemca, Maša Kociper, Nataše Sukič poslušali še polno uro Janija Möderndorferja.

Luka Perš