Zalar in Fišer v vlogi dobrih profesorjev kriminalcev

Zvonko Fišer in Aleš Zalar (Foto: STA)

To, da poteka sojenje nekdanjemu pravosodnemu ministru Alešu Zalarju in nekdanjemu prvemu tožilcu Zvonku Fišerju, že veste. Sodijo jima zaradi kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja. Toda sojenje se je najprej začelo v Ljubljani, nato pa je bilo prestavljeno v Novo mesto. Pa ne mislite, da sta že stopila pred sodnike v Novem mestu. Počneta vse mogoče, da le ne bi stopila pred sodnike, od nesprejemanja vabil, do opravičevanja zaradi službenih poti in še kaj bi se našlo. Zalar in Fišer tako postajata prava mala profesorja kriminalcev, ki se bodo v prihodnje zgledovali po njima. Vse z enim samim ciljem, 10. februarja 2018 je namreč absolutni zastaralni rok.

Če bi Zalar in Fišer imela čisto vest, bi sama takoj stopila pred sodnike in dokazala svojo nedolžnost. Tega seveda ne storita, ker se zavedata svoje krivde. Mediji o tem sicer poročajo, toda nobenega posebnega pompa ni okoli tega.

Zato pa po zaslugi dominantnih medijev Janez Janša velja za tistega, ki se izogiba vročanju sodnih pisanj. Do te mere so pripeljali to neresnico, da temu verjame veliko ljudi. Prejšnji mesec sem na eni izmed sej Državnega zbora, na kateri smo govorili o zlorabah policije, tožilstva in sodstva v politične namene, okoli 10. ure vse poslance in pravosodnega ministra pozval, naj navedejo en sam primer, ko je bilo sojenje Janezu Janši odpovedano zato, ker mu ni bilo vročeno vabilo. Okoli 15. ure sem poziv ponovil. No, okoli 18. ure pa je poslanec Levice Vatovec citiral levo politično trobilo Dnevnik, da je bil “stol v sodni dvorani, kjer bi moral sedeti Janša, prazen”. Tako kot levo politično trobilo Dnevnik je tudi on zamolčal dejstvo, da mora biti obdolženec prisoten na sojenju, ko se izvajajo dokazi zoper njega, ni pa obvezna njegova prisotnost, ko se dokazi izvajajo zoper soobdolžene. No, po 10 urah od mojega prvega poziva nihče od poslancev niti pravosodni minister niso navedli enega samega takšnega primera. Toliko o ustvarjanju laži naših dominantnih medijev.

Vinko Gorenak

 • Miro Jereb

  TWH PERVERZNEŽEV ŠE SRAM NI…SAJ NIMATA VESTI. Bagra komunistična.

 • RATATA

  Če je knjižnica lahko potujoča, mi ni jasno zakaj ne bi moglo bit tudi potujočega sodišča.
  Cirkus tudi potuje z vsemi svojimi klovni in exotičnimi žvalmi.

  • KIKI

   Najboljši komentar danes!!! Čestitam!

   • RATATA

    O kako prijetno je čutiti tvoje božanje! Hvala

 • zokispoki

  Ja, garantirano bo vse zastaralo. Kaj drugega ni bilo za pricakovati od takih postenjakarjev, vrlih tovarisev in kruhoborcev, Milanovih hlapcev. Navsezadnje vsaka svinjarija se ni kaznivo dejanje !

 • VERRZIFIKATOR

  Zvonko Aleševec

  LAZAR IN RIBA

  V našem vrtu tih potoček teče,
  dve živalici se ga držita,
  je sramota to povsem odkrita,
  ki sosesko vso jezi in peče.

  Dva sta spolzka in na moč ostudna,
  Lazar polž, ki v hiško glavo skriva,
  in pa Riba, ki za nič ni kriva,
  javnost je od sluzavcev že trudna.

  Škoda je velika na solati,
  a se Lazar polž nedolžen dela,
  Riba pa, jegulja vsa debela,
  v ribniku ne jenja nam svinjati.

  Ko bi slinavca želel ugnati
  in spoditi končno ven iz vrta,
  transformirata se urno v krta,
  nočeta ogabneža se vdati.

  Čakaj, čakaj, mislim, si, potoček,
  ko prestopil boš v dežju bregove,
  našel ko boš struge globlje nove,
  splakneš z vrta dvojni ta izloček.

 • sloustava

  Kdor se cudi, naj pride k meni, da ga po riti. Nihce se nima pravice cuditi sedanjemu stanju. Dokler bo Slovenec vseglihar in s flaso pira v eni ter spehom v drugi roki blebetal, kako dobro zivi, mediji ga bodo pri tem slikarili z vseh zornih kotov, carlovke, presstitutka mu porivala mikrofon pred usta, bomo imeli zmagoslavje Kucana in presstitucije, ki delata javno mnenje. Kdor pricakuje Carlovo pri Zalarju ali Fiserju, naj pride k meni, da ga po riti.

 • bednick

  “No, po 10 urah od mojega prvega poziva nihče od poslancev niti pravosodni minister niso navedli enega samega takšnega primera. ”
  ___________________________

  Ko gre za oblast resnica ne vžge .
  Kolikokrat bom moral to še ponoviti!?

  P.s.:
  Gorenak se pa pretvarja, da tega ne ve.

 • tarantela

  Tudi Patria je zastarala. Kar se pa tiče vročanja pošte Janši, je pa bil objavljen posnetek, ko ni hotel prevzeti pošiljke od posebnega dostavljavca, tako, da pisanje in govorjenje o ne sprejemanju pošte ni neresnica!
  Kar se pa tiče Janševe prisotnosti v dvorani DZ med zasedanjem zbora, je pa bil njegov stol večinoma prazen, Menda ni kar ves čas na sodišču? Pogosteje se pojavlja sedaj, ko so volitve blizu,
  Pa to ni zapisal kakšen “dominantni” medij, kot jih radi imenujete, ampak sem te seje zelo pogosto sama spremljala preko 3. programa RTVSLO.

  • bednick

   Se pravi, če velja za Janšo, potem to velja tudi za Zalarja in Fišerja?

   • tarantela

    Mi je prišlo na misel, ker so nabijali proti sodiščem, ko je šlo za Janšo, ko gre pa za njegove nasprotnike, pa spremenijo mnenje.

    • janez cepec

     ja kuga pa misleš, Janša od nekdaj kopira svojga vzornika Tita, ne priznaje ovaj sud, razn, če sodijo njemu ali njegovim ovcam u prid, poj so pa oh in sploh.

  • macon

   Patria je zastarala, ker se je levi režim zbal, da bi primer prišel na ESČP. Janša se je pritožil proti zastaranju, zahteval je, da proces pripeljejo do konca, pa so nastopili, da je zastaranje v njegovo korist in da se ne more pritožiti proti svoji koristi, v svojo škodo.

   Lepo vas farbajo, da verjamete režimskim lažem, ki so vendar prozorne in zabite. Patria proces je bil pravna sramota, ker proti Janši niso imeli nič: nobenega dokaza, priče, Janša ni niti nenadno obogatel in začel razmetavati z denarjem. Kakšna formulacija pa je, da je nekdo dobil ponudbo koristi za tretjo stran na neznanem kraju, od neznanega človeka, na neznan komunikacijski način, v neznanem času (podan je bil večtedenski okvir)? Na ta način lahko obtožijo kogarkoli.

  • zokispoki

   Ti kar nekaj nabijas. Verjetno se sam tocno ne ves za kaj gre !

  • MižekFiga

   Primitivno nabijanje!

   • tarantela

    Koji k…? Poglej na TV, danes je že četrti dan, ko so v Državnem zboru redne seje, Janše pa ni. Plačo pa pobere.

    • janez cepec

     pa dej ne tumbaj, poglej na ceste, kok snega, pa ne more u službo pridet, sej on bi rad, očitn ma Kučko tud gor zgorej veze, de ga ljubljenga vodjo poleg usega, še vreme jebe

 • KIKI

  Nič novega; čisto navadni barabi našega sodstva !

 • althar

  V čebinskem pravosodju je že to, da našim sploh sodijo, znak resnega poslabšanja stanja. Včasih, ko so ga vodili še pravi, res Naši ljudje, do takih sodnih postopkov sploh ne bi prišlo. Zdaj se morajo pa naši izmotavat z nekakšnimi procesnimi zvijačami in izsiljevat zastaranje, da se izognejo kazni. Nezaslišano. Kje si, Bavcon, ko te rabimo?

 • Kučko pod pručko

  Kar Bavconu v Partiji so ukazali,
  prenesel znanje je na študente svoje,
  zato ni čudno, kdo po rdečih notah poje,
  sta Fišer to in rdeči Alešev Zali.

  • karpelec

   Rdeče note so zbledele, pesem njih je postala lajna.

 • montyamp

  GORJE NARODU , KO PRIDEJO HLAPCI NA OBLAST

 • Miha

  Povej mi s kom se družiš in povem ti kdo si.

 • Hun

  ta ustaljena praksa premajhnih kaslcev nam drugorazrednim ni naklonjena

 • domovina mili dom

  Kdor od medijev molči,
  devetim odgovori,
  čigavi v rdečih pajkicah so ti.

 • montyamp

  Resnico pri komunistih varuje bataljon laži .
  Laž ima vedno večji učinek kot resnica .
  Tadva škilavca od silnih udbopartijskih mahinacij že škilita .
  Le kdo rine med komuniste ???
  Ja , izdajalci in ultraidioti , pametni ne .

  • janez cepec

   zakuga sta bla pa poj Gorenak in Janša komunajzarja?

   • montyamp

    A ti nisi komunajzar ???
    Zakaj pa se potem slikaš z žveplenim ???
    Si vsaj 100 krat hujši od IJJ , saj veš Stalin pa to .

    • janez cepec

     Butl, tablete uzem

   • tramal

    Stokrat se ti je že razložilo ,da v tistih časih si moral biti komunajzer ,ker drugače če nisi bil si dobil službo samo za pometača cest.Tebi bedaku to nikoli nebo jasno ,zato ne sprašuj več.

    • janez cepec

     ne jest, ne moji tastari nismo bli nikol u partij, pa smo imel kr dobre službe, nobedn ni pometu. če so bli tvoji pometači, so bli pač tok nesposobni kreteni, k niso šol naredl. u partijo, u komunajzarje ni blo it mus, mus je srat it, pa umret, tja so šle pizde koristolovske, kdor trdi drgač, je pač še dones pizda. komprende?

  • ogledalo

   Laž je tudi plešasta. Je sektaška resnica.

   • montyamp

    Ja , eni pa rinejo IZ udbopartijske teroristične celice .
    Pametni kot IJJ npr..

 • janez cepec

  Vinko se je tle mau zajebu, u svari s tem pobija svoje trditve. prau, če bi imela čisto vest, bi takoj stopila pred sodnike, poj se pa zave, de njegov sotovariš pr komunajzarjih JJ ni glih del’vov na tak način, pa hiti opravičevat svojga ljubljenga vodjo, česš, da zarad njega pa ni nubena obravnava odpadla. malo morgen

 • ogledalo

  Sedaj imajo že vsi obtoženci težsve z akumulatorjem in prisotnostjo na sodišču! Do zastaranja! Sramota!

 • janez cepec

  tebe desc očitno klofuta, pa ti, zgleda, nč ne pomag, ergo, še premau te

 • antimur

  Kakšni zastaralni roki, v Sloveniji je to pogrutavščina okorelih kučanistov, da se izogibajo zasluženim kaznim, saj imajo v svojih zločinskih rokah tožilstvo in sodstvo, a ne prelestna gospa tožilka Žgajnerca ter enako pokvarjena sodnica Ravnikarca, ki jima je celo uspelo brisati dokaze proti največji barabi iz kučanističnega gnoja, to je čefurskemu županu Jankoviću, ki nam je prestolnico Slovenije tako zasvinjal, da bodo imele še generacije za nami dela za vrnitev v prvotno stanje naše prestolnice Slovencev, v prečudovito belo Ljubljano, ki je imela upravičeno ta naziv, do prihoda tega čefurskega kriminalca na čelo mestnega sveta.

 • Janez

  Ah !
  Ampak ?
  Zakaj se ta dva ” kardeljasta” pravnika ne deaktivirata !
  Sta
  imela več deset let možnost pokazati
  – kake svoje morebitne pozitivne in kreativne zmožnosti – na področju prava v R. SLO.
  KOLIKOR
  JAZ VEM – JE BIL NJUN POZITIVEN PRISPEVEK K R. SLO PPRAVU ? Prav majhen.
  Morda?
  Sugeriram jima – naj objavita zapis njunih IZKRENIH SPOVEDI !
  O njunih javnih početjih – kakršna so pač že bila.
  “SPOVED” JE KORISTNA ZA OČIŠČENJE – DUŠE ČLOVEKA, KI “SPOVED” IZVEDE.
  Ker
  gre za dva človeka ?
  Malo uspešno delujoča v R. SLO pravu
  – bi bila njuna iskrena, javna, skesana spoved ?
  Morda v korist prihodnjim rodovom mladih pravnikom. In nam vsem? L.r. Janez. K. KOMENDA

 • Antonius

  Vsak sodnik, sodnica, ki si je dovolil, da mu je sodni postopek *ušel* v zastaranje bi moral TAKOJ zgubiti sodni mandat.
  Zastaranje sodnega postopka je sodnikom izgovor, da se izognejo dokazani krivdi on obsodbi predvsem *njihovih*.

  • Janez

   ++++++++++
   Seveda
   – s takim stališčem se je mogoče strinjati .
   Danes smo imeli shod
   za prenovljeno nadaljevanje delovanja odbora. – Odbora 2014 !
   Poizkušali
   in tudi našli bomo korekten v formi ” društvo” način za urejanje !
   Tudi takih stvari
   kot je javno korektno delo
   ljudi aktivnih v javnih in državnih službah v naši RSLO !
   Potreba
   PO PRAVI ” PRAVICI IN RESNICI” JE STALNA.
   Za
   PRAVO
   “RESNICO, ZA PRAVO PRAVICO ”
   – BO TOREJ – NAŠE GESLO IN VODILO ! L.r. Janez K. KOMENDA

 • tramal

  Prava sta lolek in bolek,samo veliko bolj usekana .

 • Radolf Mitler

  Že čepogledaš obraza Fišerja in Zalarja vidiš, da sta motena. Že kot cicibana sta morala ponavljati 1.leto otroškega vrtca. Danes sem pa šel mimo tromostovja v Ljubljani in sem se počutil, kot da sem v neki cigo-srbski palanki: na enem vogalu eni cigani na drugem trubači. Ali je bilo sploh vredno se osamosvojiti. Da ne govorim o čefurskih koncertih, ki sledijo v Ljubljani v tem mesecu. Ljubljana ce moi! (Joran Zanković)