fbpx

Žalosten začetek novega leta: Nov napad na državni zbor in slovensko demokracijo!

Razbita okna Državnega zbora. (Foto. Twitter)

Razbito steklo na zgradbi Državnega zbora je žalosten začetek novega leta. Je to upor h kateremu nekateri pozivajo?” je predsednik zakonodajne veje oblasti Igor Zorčič obvestil javnost o vandalskem napadu preko Twitterja. Grožnje poslancem, kamni v steklo, kaj je naslednje?

Na zgradbi parlamenta v središču Ljubljane je na novoletni dan mogoče opaziti poškodovano steklo enega od oken, ki gledajo na Šubičevo ulico. Nekdo je v stekla zalučal nekaj trdih predmetov in steklo je počilo na večih mestih. To je le kulminacija stopnjujočega se nasilja nad nekaterimi poslanci državnega zbora, ki ga s svojo ignoranco ali celo eksplicitno podporo spodbujata osrednji leva politika in mediji.

Poslanec SMC in predsednik Državnega zbora Igor Zorčič, je na svojem Twitter profilu objavil fotografijo škode na objektu in zapisal, da gre za žalosten začetek novega leta in se spraševal, če je to tisti upor, ki ga nekateri napovedujejo.

Spomnimo tudi, da je so pred časom pred vhodom v hram demokracije opazili protestniški kombi z obrazi poslancev strank SMC in DeSUS. Poleg pa še napis: “Posebni prevoz, linija: propad”. Vse skupaj bolj izgleda kot grožnja kot pa vabilo v koalicijo, ki že obstajala in propadla. Kaj lahko sledi takšnim incidentom? Do kdaj ne opozicija niti osrednji mediji ne bodo rabili prevzeti odgovornosti?

Aleš Ernecl