fbpx

Žalostno: Še eno ime, ki našo domovino blati v tujini!

Milan Kučan in Danilo Türk. (Foto: STA)

“Pravkar reportaža na švedskem radiu iz Slovenije. Spet o Janezu Janši, ena sogovornica, prodajalka, korektno o Janši, potem pa Danilo Türk o slabem imidžu Slovenije. Levičarji so tisti, ki blatijo našo domovino in noben drug,” je danes dopoldan na družabnem omrežju Twitter kritično zapisala zavedna Slovenka Lotta Šega, ki živi na Švedskem že več desetletij in na dnevni ravni pozorno spremlja vso dogajanje v Sloveniji.

Po predsednici stranke SD Tanji Fajon, evropski poslanki Ireni Jovevi, operativcu globoke države Dragu Kosu, nekdanjem ministru za zunanje zadeve Ivu Vajglu, novinarju Blažu Zgagi in še komu, smo sedaj še izvedeli, da našo domovino po besedah zavedne Slovenke v tujini očitno blati tudi nekdanji predsednik države Danilo Türk.

https://twitter.com/LottaS10/status/1383161751101915143

Spomnimo. Januarja lani smo poročali, da je nekdanji predsednik Slovenije in spodleteli kandidat za generalnega sekretarja OZN Türk postal predsednik Madridskega kluba, kjer je član od leta 2004 tudi zadnji predsednik Komunistične partije Slovenije Milan Kučan. Madridski klub zajema bivše predsednike vlad in držav, glede na imena predvsem tiste z levega političnega pola, ki s svojim delovanjem krepijo demokratične standarde po svetu. Ustanovljen je bil leta 2001, deluje pa kot posvetovalno telo vladam, demokratičnim voditeljem in ustanovam, predvsem z vprašanji demokratične tranzicije.

Marsikdo si je Türka zapisal v spomin, ko je kot predsednik države odkritje množičnega morišča v Hudi Jami imenoval za drugorazredno temo. Splošno znano je dejstvo, da se nekdanji predsednik republike zelo dobro razume z županom glavnega mesta Zoranom Jankovićem, saj je Janković javno podprl Türkovo predsedniško kandidaturo, Türk pa Jankovićeve projekte, med katerimi so bile tudi propadli projekt Stožice. Zato ni čudno, da je Türkova hči Helena Türk dobila zaposlitev v Javnem zavodu Ljubljanski grad. Sicer so v Ljubljanskem gradu očitke zanikali, a res zelo težko se je znebiti občutka, da je šlo za primer nepotizma. Türk pa je slovenskim davkoplačevalcem povzročil tudi velik stroške. Spomnimo samo na njegov letalski let v Bosno in Hercegovino za 89 tisoč evrov.

Moja Dolenjska