“Zamrznjena” sodnica in poslanka SMC Jasna Murgel ne more preboleti odločitve vrhovnega sodišča. Simpatizer Levice ji očita: “Škoda, da si tako zamorjena”

Jasna Murgel. Foto: STA

Sodnica s trenutno zamrznjenim statusom na Okrožnem sodišču v Mariboru Jasna Murgel je razkrila svoj pravi obraz. Potem ko je Vili Kovačič dosegel zgodovinsko zmago proti Cerarjevi vladi, saj je vrhovno sodišče razveljavilo referendum o drugem tiru in odločilo, da je treba postopek ponoviti, delno pa je tudi to pripomoglo k odstopu Cerarja kot premierja, se je na družabnem omrežju Facebook spravila nad Kovačiča, češ on “naj prevzame državo”. Šla pa je še dlje – na očitke, da je Cerarjeva vlada kršila ustavo in zakone, za to pa je vedel tudi Brglez, je nonšalantno odgovorila: “Bo pa zdaj Vili spoštoval vse.” Takšnega odnosa poslanke do prava in sodnih odločitev, ki se predstavlja kot “pravnica, sodnica, žena in mati” nismo pričakovali …

Poslanka SMC Jasna Murgel očitno ne more preboleti, da gre čas njihove vladavine h koncu. Potem ko je kot premier odstopil Miro Cerar z besedami: “Oblast vračam v vaše roke”, se je namreč spustila v besedni boj z uporabnikom Facebooka Alojzem Bezjakom, ki je še nedolgo nazaj “navijal” za SD, danes pa podpira program Levice.

Jasna Murgel je namreč na Facebooku po odstopu Mira Cerarja zapisala, da naj “Vili Kovačič prevzame državo”, Bezjak pa ji je odgovoril: “Jasna Murgel, to pa je otročje.” Murglova, ki je bila očitno še vedno užaljena, ker je Cerar odstopil, mu je odvrnila: “No, boste videli, kako bo super v nadaljevanju,” na kar pa je Bezjak zapisal: “Otročje vedenje, glih tak ko najljubšo igračo vzameš otroku. Sem vseskozi opozarjal Milana Brgleza, da kršite zakone in ustavo.” Namesto da bi mu Jasna Murgel, ki se predstavlja kot pravnica in sodnica, pritrdila, saj je vrhovno sodišče razveljavilo referendum o drugem tiru in razsodilo, da je treba referendum ponoviti, pa je šla še nižje v svoji arogantni komunikaciji: “Bo pa zdaj Vili spoštoval vse. In njegovi strici. Srečno, Slovenija!” Bezjak ji ni ostal dolžan: “Škoda, da si s tem tako zamorjena.” Celoten pogovor poglejte tukaj:

Vir: Facebook

Več kot očitno je, da se Jasna Murgel ne drži niti nasvetov, ki jih sama “izumlja”. Za spletno stran SMC je namreč pametovala: “Brez izjem se je treba izogibati problematičnim razpravam, ki vsebujejo sovražni govor, le-tega pa takoj zatreti, je odločna. V pravniških in političnih razpravah je slišati vse mogoče: nekateri se bolj kot na strokovnost oprejo na svoja osebna prepričanja, ki velikokrat mejijo celo na žalitve, opozarja. ‘Čeprav sem velikokrat izzvana, se razprav na takšni ravni ne želim udeleževati.'” Kot vse kaže, ne more prikriti svojega bosanskega temperamenta (na ta temperament je opozorila sama v predstavitvenem članku na spletni strani SMC), kar je dokazala prav v besednem dvoboju z Alojzom Bezjakom.

Ne le problem temperamenta, ampak predvsem spoštovanja načel in ustave
Vendar pa njen izpad na Facebooku ni le problem njenega temperamenta, temveč tudi načel – morale in etike, ki jih je Cerar vse od predvolilne kampanje tako zagreto zagovarjal. Cerar je odstopil tudi zaradi sodbe vrhovnega sodišča, ki je med drugim ugotovilo, da je vlada s proračunskimi sredstvi v višini 97 tisoč evrov financirala nedopustno referendumsko kampanjo. Ocenilo je, da mora biti zakon o drugem tiru na referendumu potrjen brez kakršnegakoli dvoma o nepravilnostih, zaradi česar je treba referendumske postopke ponoviti. Sodišče je po besedah sodnika poročevalca Erika Kerševana sledilo oceni ustavnega sodišča, da sta zakon o referendumu in ljudski iniciativi ter del zakona o volilni in referendumski kampanji v neskladju z ustavo, zato se je osredotočilo na vprašanje, ali bi posledice lahko vplivale na izid glasovanja na referendumu. Vili Kovačič pa je že od vsega začetka trdil, da je referendum nezakonit. To je zagotovo vedela tudi Murglova, ki je bila v letih 1997–1998 sodniška pripravnica na Višjem sodišču v Mariboru, nato dve leti strokovna sodelavka na Okrajnem sodišču v Mariboru, v obdobju 2004–2010 sodnica na Okrajnem sodišču v Mariboru (od tega pet let vodja izvršilnega oddelka na Okrajnem sodišču v Mariboru) ter nato sodnica na Okrožnem sodišču v Mariboru vse do leta 2014. Znanja in izkušenj je imela torej dovolj, da bi prepoznala neustavnost, nedopustno pa je, da na to ni opozorila. Kako naj sploh še kdaj zaupamo takšni sodnici?

J. G.

 • rubec

  Tako zgleda luna z druge strani.

 • lado

  SLOVENCI dragi!!sami si kopljete grob ker so vam čefurji TOMIĆ,MURGLIĆ,TOBAKOVIĆ,KUĆANĆIĆ……VEČ kot LASTEN NAROD!!!!KOMUNISTIČNA DRŽAVA,BEDAKI BEDAKI BEDAKI!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • sumljivislon

   ..nisi vsi Slovenci – ! -Eni so zamorjeni

 • Republic Commando

  Teli njeni odgovori na fejsbuku so pa na ravni komentarjev rdečkarjev na tem forumu :)

 • delaware

  Dober dan ofce, dober dan

 • PIA PlA

  Summum ius summa iniuria. — “Več prava, več krivice.” (Cicero, De officiis )

 • Republic Commando

  Še ena prekrasna levičarka, z pravim priimkom in obnašanjem :))))

 • sprehajalec

  #“Zamrznjena” sodnica in poslanka SMC Jasna Murgel ne more preboleti
  odločitve vrhovnega sodišča. Simpatizer Levice ji očita: “Škoda, da si
  tako zamorjena”#

  Vsak bi bil izmed nas, če bi mu toliko denarja (vsaj začasno) šlo po zlu….

 • Luka Marchessi

  Trudil sem se vsaj 10 minut, pa na tem portalu nisem našel ene same samcate pozitivne novice.
  Samo strah, prevare, zarote… kot bi gledal psihološki profil Janeza Janše.

  • marker

   Pojdi na 24kur, tam so pa same pozitivne novice in presežki v uspehih naše vlade in države. Vendar ko je omenjen JJ, je takoj najmanj 500 komentarjev, kar ni nikoli na uspehe trenutne vlade.

  • sprehajalec

   Marđesić, prav je, da se potopiš nazaj na Portale Države obilja, pravičnosti in blagostanja, kot so RTV, pa 24kur.

  • Republic Commando

   Če ne preneseš resnice pejdi nazaj na RTV in kure in beri o hipsterskih restavracijah in riti od kim kardašjan :)

  • freedomfighter

   Zafrostrirani ljudje pisejo clanke ki jim v zivljenju ne gre prevec dobra potem je pa treba kriviti cel svet za njihove probleme

  • Steiermark

   Neki resni cajtng nemore pisati o izmišljenih stvareh, ki ne obstajajo…… Če pa želiš fake news, potem se pa oskrbi z Delom, Jano in ostalim šundom, ki ni dober niti za WC…..razen morda zate, ki si navajen na nepreveč “nežen način” obravnavanja svoje tazadnje…..

  • osa

   Kaj bi
   naredil, jaz, če bi bil predsednik SLOVENIJE

   1. Takoj bi
   uknil 95 % socialne pomoči. Človek hodi v službo in zasluži cca 600 €, nekdo pa
   je uradno na čakanju, ki doma spi pa
   dobi 500 €. Motijo me tudi oglasi: oče
   bolan, mama bolna 7- otrok pa lačnih:
   halo,…. če si bolan ne moreš
   delati otrok,( ko sem jaz bolan samo spim in počivam):! torej če lahko delaš
   otroke, si sposoben tudi delati.

   VSAK MORA
   SVOJO RIT POPDENATI SAMO S SVOJIMI ROKAMI !!!
   Danes je dela dovolj za vse. Država ni dolžna nikomur dajati službo, ja
   pa dolžna zagotoviti klimo, da lahhko SLOVENCI delamo ustvarjamo, se razvijamo,
   rastemo, se dobro počutimo v svoji državi, smo ponosni na svojo državo in plačujemo PRAVIČNE davke.

   NAPREJ
   RAZMIŠLJAM;”” vsi, prav vsi moramo spoštovati FIZIKO in NARAVO. Ne moreš nekomu govoriti, da je
   2*2 enako pet, če je dejansko 4. V tehniki se to takoj vidi, če gradbenik ne
   upošteva fizike se most podre, če pa politik laže in krade pa gre državi slabo.

   • Luka Marchessi

    Tu se pa povse strinjam s teboj.
    Socialno pomoč le tistim, ki jo zares potrebujejo. In strogi nadzor nad prejemniki.
    Zmanjšati JS ali pa ga ohraniti, ampak potem hočem vrhunski servis brez dodatnih stroško in čakanja.
    Kar pa se naravoslovja tiče: menim, da bi moralo naravoslovje biti konstanta ne grede na smer študija. Nenormalno je, da FDV generira študente, ki z lahkoto zavržejo celotno znanost češ “mi je ne priznavamo”…

 • freedomfighter

  Odlocitev sodisca je treba spostovati…me zanima ce bo vili koncno utihnil po naslednjem referendumi ali bo naprej mesal drek…vceraj je rekel da tudi ce bo zakon sprejet na novem referendumu on ne bo obupal…torej ce ga razumem prav on ne bo spostoval volje ljudstva kot to ni storil ze v tem primeru…ce prav razumem bo vili ponavljal referendum dokler ne dobi ugodnega rezultata zase…zelo demokraticno

  • Goran Hvala

   Ja to je demokracija…nimas kaj…nj se vili placa…me zanima pol kolk refrendumov bo hotu…:-)…pac uzugat svoje pa ceprav je to kontra proti 3/4 prebivalcev slo…sej ves…men se zdi to zmeri ko berem jansa tv…

   • Republic Commando

    Raje 3 mil. za referendum kot pa pokradena MILJARDA! Ampak to vam levim pač nikoli ne bo jasno, matematika španska vas :)

    • freedomfighter

     In kaj ko bo zakon sprejet kdo bo kriv za referendum vlada, levicarji, jaz, ti ali vili

     • Republic Commando

      Ti in vsi, ki ste za in levi boste krivi če bo zakon sprejet.. Vsi vi bote krivi za še eno zgodovinsko krajo. Ampak se boste po prsih tolkli češ Janševemu človeku smo le nekaj preprečili.

     • freedomfighter

      Demokracija fant demokracija nismo vec v jugi kjer za vse krivis rezim…ce ljudje podpirajo zakon ga podpirajo in pika…in jaz nisem levi tudi glede tega zakona nisem povsem odlocen in spostujem odlocbo sodisca…to sljudje kot ti bolj podpirate da se ne spostuje sodisc sedaj pa vam niso vec vsec niti odlocitve ljudi…se enkrat demokracija ce ti ni vsec volja ljudstva je to tvoj problem

     • Republic Commando

      Volja katerega ljudstva ? VSEGA SLOVENSKEGA??? Toliko klobasaš o demokraciji a neveš da je demokracija sestavljena iz različnih mnenj? To kar ti opisuješ kot voljo ljudstva je čisto komunistični način. Ne govori da nisi levi , razmišljaš čisto tako!

     • freedomfighter

      Pa kaj ti govoris saj nisem rekel da so razlicna mnenja prepovedana ravno nasprotno so dobrodosla in ce se ljudje na referendumu odlocijo je to demokraticna odlocitev…to da ti noces sprejeti rezultatov referendumov tebe dela nedemokrata in ne mene…jaz pravim ce je prislo do napake pri referendumu naj se ponovi in potem uposteva voljo ljudstva ti pravis da tudi ce v drugo ljudje podprejo zakon to ni demokraticno torej zate je demokraticna odlocitev le tista ki jo podpiras ti…ne razumete da v demokraciji ne zmagas vedno in ce se ti ne strinjas z necem to se ne pomeni da to ni volja ljudstva

     • Republic Commando

      Od kdaj se podpira kraja v demokraciji?

     • freedomfighter

      Pa kaj ti govoris clovek jaz govorim samo o odlocitvi ljudi na referendumu ti pa cisto zahajas s teme…ce ljudstvo podpre zakon je to DEMOKRATICNA odlocitev in tisti ki bo spodbijal legalen referendum ne razume demokracije…pa se to ker si mi gor nekaj omenjal janso…meni dol visi za janso in vse ostale politike od katerih nisem imel nikoli nic in ce me to da nisem obozevalec janse naredi levicarja potem pa najj bo

     • Republic Commando

      No če je tako potem tudi če ljudstvo NE PODPRE zakona , potem je to tudi demokratično.

     • freedomfighter

      Referendum je proti zakonu ne v podporo tako da so pravila jasna koliko glasov proti je potrebno zbrati…referendumsko zakonodajo pa so podpirale vse stranke tako da jokat da vam ni vsec kako delujejo referendumi je nesmiselno in neproduktivno

     • Republic Commando

      In še enkrat: Če nebi bila tako očitna kraja nebi bilo nobenega referenduma! Bomo že hitro odplačali tisti referendum, miljardno krajo bomo pa plačevali mi dokler bomo živi in naši potomci! Tudi tvoji! Ampak ti raje vidiš krajo kot pa da zmaga en človek s katerim se strinja Janša. In pol govoriš , da nisi levi. NE SERI

     • Janez

      Malo me paa zanima,kaj bo napisano v referendumskem vprašanju.,da bi ga ja čimmanj “raje” razumelo.

     • Republic Commando

      In tudi za še en referendum ste krivi ti in vsi levi. Ravno zaradi že omenjene kraje ki jo podpirate. Če bi bilo vse normalno nebi bilo nobenega referenduma!

   • Republic Commando

    Koliko ste že pokradli pri maketi?? aja, niste krivi, Excel je kriv :)

    • Goran Hvala

     To z excelom men ponavad tehnolog najavi ko prnese nacrt od masine…ponavad je excel kriv…enkrat je bil celo tiskalnik kriv…da je tak nacrt ven vrglo…;-)…glej ga smenta tip je tezki desnak pa ima take izgovore….tak da evo spet…jest jo ne vidm razlike med desnaki pa levaki…:-)

  • Harigast

   Ti očitno še vedno nisi dojel,da nihče,prav nihče ni proti gradnji 2 tira. Pač pa je sporen način financiranja.

   • Republic Commando

    To jim nebo nikoli jasno.

   • freedomfighter

    Govorim o podpori zakonu ki je ze dobil podporo na referendumu in se enkrat jo bo…kaj bo potem naredil vili

    • Janez

     Mene bolj zanima,kaj boš naredil ti,ko bomo dobili račun za drugi tir.Kaj ne vidiš razlike med osemsto miljoni in dvema miljardama?

  • Janez

   In ugodno za tvojo denarnico.Vsaj nekdo,ki se v “špir postavi barabam.Koliko je že siala tista maketa?

 • neny

  Živimo v policijski državi.

 • črnaovca

  Prazne babje marnje

 • Radolf Mitler

  Kar naj ostane zamrtnjena in to globoko, Jo nič ne rabimo.

 • sumljivislon

  kompleksi – prišlekov !

 • francelj3

  Pri takih “sodnicah” iz Bugojna se res ne čudim, da je Slovenija tik pred propadom.

 • PIA PlA

  V parlament je zašla resnično zlobna divja svinja in naletela na dobro vilo, ki ji je rekla:
  “Ne bodi tako hudobna. Izpolnila ti bom eno željo, da te razvedrim!”
  “Crkni!” je rekla svinja.

  • Prle

   A si ti svinja ali dobra vila, mislim, nisem razumel?

   • Jan Kovalski

    Ti težko bilo kaj razumeš!

    • Prle

     A si ti razumel. še zdaj namreč ne vem, kdo je svinja? Da nisi ti?

     • Steiermark

      dobro si oglej zgornjo sliko, pa ti bo morda kapnilo – kdo je svinja, preveč ti je podobna, da nebi bila…..

     • Prle

      To pa ni lepo od tebe, da tako star človek, kot si ti, tako grdo govori o ženskah. A si plenice redno menjaš, ko si tako razjarjen.

     • Steiermark

      Zopet se gledaš v špegl in namesto pudinga ješ svoje iztrebke iz plenic, ki si jih bolj poredko zamenjaš… Zato tudi takšna vsebina v glavi! Ti sicer nisi “razjarjen” si pa navaden balkanski bedak oz. po rusko: durak!

     • Miro

      to je pa na nivoju 5 letnega otroka,kateremu so ukradli dudiko

     • Steiermark

      Tebi pa , kot kažeš, so vkradli, še ne 5-letnemu, pamet!

     • Prle

      Vidim, da te je resnica zabolela. Kolikokrat na dan pa menjaš plenice in kero firmo trenutno uporabljaš?

     • Steiermark

      Bi rad nasvet, katera znamka plenic je bolj primerna za takšne balkanske vsrane runkle, kot si ti? No , potem ti pa priporočam, da si kar kahlo na tazadnjo privežeš, je bolj praktično, za take vsranete, balkanske, kot si ti! Morda poskusiš z kahlo, EMO Celje!

     • Prle

      Skratka imaš tudi izkušnje z nošenjem kahle na riti, od tod torej izvira tvoj bes. Jaz ti nisem prav nič kriv, če imaš tovrstne probleme. A je to dedno?

     • Ana Job

      Tukaj ima precej ljudi probleme.

     • Prle

      Pismo, če je vse to dedno, kaj nas šele čaka v naslednjih generacijah.

     • Ana Job

      Te moram potolažiti, da smo nekateri imuni na oslarije, ki jih pišejo nekateri bolniki tukaj. Saj veš, ljudje so osamljeni, pomanjkanje seksa, denarja, problemi s plenicami itd…

     • Prle

      Največji problem je osamljenost, nato pa seks, nekateri bi pa ne morejo več, ostali bi pa nimajo kaj.

     • Ana Job

      Seveda. En *** na dan, prežene dohtarja stran, samo ljudje so zafrustrirani, preveč jedo, ne gibajo in raje vtikajo nos, kjer jih ne srbi in na koncu jih požre lastno ljubosumje.

     • Miro

      pol pa kar pogosto baterije menjaš

     • Ana Job

      Ja, v stenski uri.

     • Prle

      He,he,he. pa še res je.

     • Prle

      A danes sprehod ob vodi odpade?

     • Slovenka

      Dodaj še pomanjkanje pameti.

     • Steiermark

      Žalostno pa je dejstvo, da se takšni, “pomanjkanja pameti” ne zavedate ter vedno mislite da je to problem drugih! Nisi osamljena v takšnih razmišljanjih, na tej strani imaš še vsaj eno družico, ki tako “pametno” razmišlja ter si domišlja, da lahko vsem soli pamet, čeprav je sama nima…..ana job! Kokoši neumne!

     • Slovenka

      Očitno se imaš ti sama za zelo pametno, ker če bi svojo pamet kritično ocenila, ne bi sikala po forumu. Skratka, brigaj se zase.

     • Steiermark

      Ne da se imam, SEM! O sikanju pa raje nebi, ker k tistim (goljufivim kačam), ki pa res sikate po tem forumu spadaš ti ……

     • Slovenka

      Enkrat ali dvakrat steci okoli hiše, da si prezračiš glavo, potem pa dalje.
      Še to, je vse v redu s tabo? Glej, če ti v mojih zapisih kaj ne prija, me blokiraj. Sama sem blokirala že lepo število osebkov, posnemaj me.

     • Steiermark

      Mislim, da je to nasvet, ki bi si ga morala vzeti k srcu prav ti….. Če je vse vredu z mano? Ne skrbi zame, raje poskrbi zase in svojo prazno betico ter agresivnostjo, s katero bi rada dominirala vse okrog sebe. Tebe, kot osebka , zaenkrat še ne mislim blokirat, ni pa rečeno, da te nebom v bodoče. Če se boš naučila komuniciranja z drugimi in boš pridna, te nebom!

     • Slovenka

      Sanja se mi ne, o kakšnem dominiranju govoriš. Nikogar ne silim, da me bere, sama pa svojega tona tebi na čast ali na čast koga drugega ne bom spreminjala, ker za to ni potrebe. Če je kdo miroljuben na tem forumu, sem to jaz. Te morda kot nemškutarko moti moja jasno prepoznavna slovenskost?
      Vsekakor si od tega trenutka z moje strani blokirana, kar je dokaz moje pameti. Samo bedak zgublja čas s primerki tvoje vrste.

     • Steiermark

      Po čem pa si prepoznavna, kot “zavezana slovenskosti” – po nakladanju in nabijanju v stilu srbov, v naši deželi? Res pa kažeš izredno veliko strpnosti, ko svoje zobe zasajaš v nekoga, ki ni tvojega mnenja…… Deli svoje bolečine z pravtakšno butasto baburo, kot si ti – ano job! Jaz te ne želim več prenašati tebe in tvojih butastih izpadov. Adijo – blokirana!

     • Slovenka

      Še nekaj. Vrgla sem oko na tvoje zapise. Ti kdaj prebereš za sabo svoje izdelke? Očitno ne. Če so drugi pripravljeni prenašati tvoje izbruhe, naj, jaz te imam dovolj.

   • Rožle

    Sej bo …ti sam počas tuhtaj ..

   • osa

    Kaj bi
    naredil, jaz, če bi bil predsednik SLOVENIJE

    2. DAVČNA
    POLITIKA
    Dober in normalen gospodar, podjetnik, kmet ustvarja in dela dobiček; torej pokrije vse stroške in nekaj
    denarja ostane za v šparovček. Ta
    gospodar si privošči toliko delavcev, kolikor jih lahko sproti plača ali kolkor
    jih potrebuje. Naša DRŽAVA SLOVENIJA pa dela ravno obratno. Zaposljuje ljudi,
    katere ne potrebuje in katere ne more plačati. Zato ji ob koncu meseca vedno
    zmanjka za pokritje stroškov. Torej na razpolago ima dve možnosti ali najame
    kredit (ne zaveda se, daje treba kredit vrniti), ali pa dvigne davke. Sedaj pa rečejo na vladi pa je mesec pokrit,
    pa je res !!!!!!!!!!???????? kaj daje država v šparovček dobiček ali kreditne pogodbe – torej PUF.

    Ukinil bi
    najmanj 50% agencij, katere so same sebi namen, uknil delitev državne pomoči.
    Državne pomoči ni več. Državna pomoč samo proizvaja lenuhe, korupcijo, zavira
    razvoj in rast vsakega normalnega SLOVENCA in dela škodo državi. Torej
    ustvariti je treba, tako državno administracijo, katero potrebujemo in še bolj
    pomembno katero lahko plačamo. Plača vsakega SLOVENCA bi morala biti izračunana
    tako, da si ljudje z najnižjimi dohodki v 40 leti dela, lahko zgradijo primeren
    dom (stanovanje, hiško-hišo), kupijo en
    avto clio ali kateri drugi v tej vrednosti, imajo svoj denar (brez
    socialne pomoči), za dostonjno življenje in svoj denar za prebivanje v domu
    starejših občanov.

    Problem
    države Slovenije je v tem, da državo vodijo ljudje, ki niso sposobni v svojem
    podjetju s svojimi rokami na trgu dela preživeti, ne spoštujejo ne FIZIKE in ne
    NARAVE. Ti ljudje tudi ne poznajo besed
    ORGANIZIRANOST, RESNICA, PRAVICA, INOVATVNOST, SPOSOBNOST,
    NAPREDNOST,… Udejaniti je treba nova
    znanja, nove tehnologije in pri delu ustvarjati vsak dan večjo dodano vrednost.
    Z posledico dobrega in poštenega dela pa pride tudi denar. Država bi šla nasproti svojim državljanom
    samo z AKTIVNO DAVČNO POLITIKO (do sedaj
    je državno pomoč delil uradnik in izplen, učinek je bil mnogo manjši). Davki bi
    se morali obračunavati za vsakega posameznika posebej, glede na njegov
    uspeh-neuspeh, opravičene-neopravičene
    potrebe,.. torej davek višati, nižati, oprostiti, odložiti.

    Velokost ddv
    bi morala najmanj v 10 letih pasti iz sedanjih 22 % na max 15% ali minimalno 10
    %.

    Švica ima
    ddv samo 8% (zakaj, ker delajo pošteno, davek plačujejo vsi, kredite vračajo
    vsi). V švicarski ustavi tudi piše: država se ne sme nikoli zadolžavati, če je
    izplen davkov premajhen, za kritje države se morajo povečati davki.

    TOREJ DELUJE
    PRI NORMALNIH IN POŠTENIH LJUDEH.

    V
    jugoslaviji je bi davek celo 33 % pa ni delovalo, v Sloveniji je sedaj 22 % pa
    tudi ne deluje v Švici je pa 8% pa deluje.
    brez pufov. ŠVICA NI NIČ ZADOLŽENA.

    Razmerje ali
    velkost plače. Minimalna plača je velika neumnost. Normalni delavec bi moral v sloveniji
    zaslužiti najmanj 1000 € neto, torej direktor tega podjetja pa v razmerju 3-5x
    več 3000 (5000 €). To razmerje bi moralo
    biti uzakonjeno. Če bi bila pa najmanjša plača n.pr čistilke 2000 € ali več pa
    se omejitev mnogokratnika odpravi in direktor lahko zaluži 10.000,00 € ali več.

    Z
    ustvarjanjem odlične poslovne klime in pravične obdavčitve, bi se tujih
    investitorjev morali otepati (magna ne bi mogla graditi pri nas, ker ne bi bila
    konkurenčna, nepošteni in neumni politik pa je za njo sprejel poseben zakon, s tem pa odgnal druge investitorje).

    GREHI PROTI
    NARAVI SO NAJHUŠI (pravi stari latinski pregovor).

    Ker bi bili
    pogoji v SLOVENIJI zdravi in dobri, bi
    pri nas iskali službo tudi tuji znanstveniki, inženirji, doktorji, tako pa
    strokovni, pametni SLOVENCI, zapuščajo
    SLOVENIJO. Rezultat tujci in SLOVENCI V tujini cvetijo,SLOVENIJA pa propada.
    SLOVENIJA pa zaradi nezadostnega znanja in produktivnosti na trgu dosega
    3x manjšo vrednost in posledica 3x manjše plače, 3x manjše pokojnine in 3 x
    prevelike davčne obremenitve.

 • macon

  Ali je po njihovo ali pa sploh ni. Oziroma je fašizem. Tole je domet kvazipravnice, ki se izraža kot branjevka s tržnice.

  Očitno so množično delili pravne diplome levim ritoliznikom, pamet ni bila nujni in potrebni pogoj za doseg te velecenjene kvalifikacije.

  • samsara

   Petstotonski balkanski ego se kaže v vsej svoji teži in smradu. Odbijajoče!
   Sicer pa je precej očitno, da je balkanski predigre prednost pri zaposlovanju v JS in kot smo lahko videli iz poimenskega seznama zaposlenih v min. za pravosodje, še zlasti tam.
   Upam, da arogantne Bosanke po odhodu te udbo-marionetne-vlade nikoli več ne vidim ali slišim in niti posredno o njej ne izvem nič.
   PS
   Na fotki manjka samo še fotošopov dolg, razlkan kačji jezik, ker svojega skriva. Oči so že kačje, izraz tudi.

 • soc

  Grda, jugovička, levičarka. Slabše ne more biti.

  Nomen Murgel est omen. Utegne kmalu postati Slovenka leta.

  • samsara

   Balkanski pedigre je tudi tu, kot marsikje v udbofevdu, prednost.
   Sicer pa smo že nekajkrat lahko videli poimenski seznam zaposlenih na min. za krivosodje.

   • soc

    Moj nekdanji kolega v športnem klubu, ki je imel resne težave na Pravni, je danes vrhovni sodnik. Njegov precej bolj sposobni dolgoletni sošolec in prijatelj je advokat. Oba iz jugooficirskih družin.

    Pa sta bila fejst fanta, danes prijetna gospoda, tako eden kot drugi, z veseljem se enkrat letno dobim z njima in ostalimi (večinsko prav tako južnimi, a manj izobraženimi). A vseeno – kaj je ponosno slovenstvo po zaslugi Murgel res že passé? V Ljubljani, Kopru, na Jesenicah, delno v Mariboru in Novi Gorici? Je slovensko pravosodje v bistvu srbsko?

    • samsara

     Sodeč po poimenskem seznamu zaposlenih v krivosodju, kot ga je tukaj prvi objavil sokomentator Jenez Pokončni, bi človek nekoliko na hitro skoraj lahko sklepal, da gre nemara za ministrstvo za pravosodje Rep. Srbske.
     PS
     Ja, rezultat desetletja dolge raznarodovalne politike levičarjev, ki so jim ljubši vsi možni tujci, najbolje kakšni južnjaki, po možnosti manj inteligentni, nižje izobraženi, tujerodni, povsem odvisni od njihovih novih ljubljenih voditeljev. Enako tudi v tujini.
     V krivosodju to vidim kot nekakšen ‘preventivni ukrep’ levice, da ne bi prišlo do neželenega povava slovenskega domoljubja in delovanja v dobrobit slovenske države in Slovencev, ko bi to bilo na kocki.

  • Slovenka

   Že bolj nore stvari so se uresničile v naši državi, tako da ne izzivaj. Ženska ima vse možnosti v tej nori državi.

 • antimur

  To bosanko je potrebno transportirati nazaj na njen divji in primitivni balkan, ker za drugam ta baba ni. Koliko žlehtnobe in jeze se odraža na njenem čefurskem frisu, da je že kar groza. Vsekakor je potrebno poskrbeti, da ne bo nikdar več sodnica, vsaj v Sloveniji ne.

  • freedomfighter

   In kako bos poskrbel da ne bo vec sodnica…ves to da so starsi bosanci ni dovolj velik razlog da lahko nekomu preprecis postati sodnik…se pa strinjam da po primitivnosti spada ravno v slo parlament saj je poven primitivcev

   • antimur

    Njeni starši s tem nimajo veze, pomembno je, da je ta omejena levofašistična koza bila s svojo inteligenco lahko sodnica in upam, da ne bo nikoli več, vsaj v Sloveniji ne, čeprav to namerava še naprej, predvsem to želijo kučanisti, kajti obdržijo se na oblasti lahko samo s takšnim smrdljivim kadrom.

  • Janez

   Takšnih,kot je ona,je v SMC.-ju za celo kompozicijo.V vseh strankah pa za tri kompozicije.Če vse deportiramo,se še ne bo nič poznalo.

 • tasilo
 • neny

  Zakaj so v tej državi potrebne politične razprave, če pa vse vodi SDS. Ja ta sodnica si je vsaj upala reči, kar se ji zdi sporno, očitno pa ne bi smela, zato jo je treba po hitrem postopku diskreditirat.

 • totex39

  Bosanska avša se spet repenči in je zelo užaljena, zato ji predlagamo, da spaka kufre in gre nazaj v Bosno, tam med musliči ji bo boljše.

 • soc

  Reminiscence. Stric devičnik (sveže pečeni zdravnik) je šel v prejšnjem tisočletju služit vojsko v Bosno. Po logiki stvari je pripeljal po koncu tistega leta v Ljubljano tamkajšnjo domorodko. Lepa ni bila, kaj prida bistra tudi ne, delovna še manj, imela je pa resda močno oprsje. Po desetletju in otrocih sta se seveda ločila.

  Danes je kot penzionistka grda in frustrirana ko hudič, lahko bi se pisala Murgel. Srečen konec zgodbe je v tem, da sta hčerki, ki sta morali v LJ odraščati ob materi, pravi lepotici, pridni, uspešni in dobro poročeni (dominantni geni…).

  • Janez

   Menda ja,da se ne pišeta več Murgelj.

   • soc

    Al prav se piše kasha ali kaša…

 • Jan Kovalski

  Sodnik, ki je zašel med politike se po koncu mandata ne bi smel vrniti na mesto sodnika.
  Sodnik ima sicer pravico, da je politično opredeljen ampak svojega prepričanja ne sme javno razkazovati, ker to pomeni kontaminiranost in je lahko vedno predmet zahteve po izločitvi iz procesa sojenja.
  Politik ga razkazuje cel 4 letni mandat.
  Naj gre med advokaturo.

  • zokispoki

   Namesto v PM, naj gre v JM !

 • mapu

  Neny pazi lisica gre….

 • tasilo

  Tale Jasna Murgel pravi, da “zaletavanje z glavo v steno ne pomaga”.

  Ko jo pogledamo, vidimo, da to nedvomno drži. Že vse življenje nabija z glavo v zid, pa ni zato nič niti lepša niti pametnejša.

  ** Sodobni starši zdaj strašijo svoje otroke: “Če se boš z glavo zaletaval/-a v zid, boš grd/-a in butast/-a ko Jasna Murgel!” In otroci takoj razumejo.

 • Rožle

  Pod predsednica romske skupnosti Slovenjia …

  • Jan Kovalski

   Bolj pod kot pa predsednica.

  • Prle

   Potem si ti verjetno predsednik romske skupnosti. Konkurenca ti je, kajne?

   • Rožle

    Ja, ja …verjetno ..!

  • Janez

   Ne ne ,lepo prosim…

 • Osti jarej

  nekaj aktualnih naslovov…insinuacije z državo mafijastan namerne…/alane bre ford/

  3. Operacija Frankenstein
  5. Daj! Daj! Daj!
  7. Ucviljeni diktator
  9. ZOO simfonija
  21. Čuvaj se bombe
  24. U potrazi za bombom
  29. Cirkus
  30. Bradati pljačkaši
  39. Dobra stara vremena
  41. Slatka afera
  46. Sve ili metak
  57. Spašavaj se tko može
  66. Sumnjiv posao
  84. Narednik Gruber
  101. Sastanak na groblju
  102. Banda propalica
  167. Posao još nije završen
  240. Izdaja
  41. Brodolom
  249. Finale
  250. Kum
  251. Otrovni finale

 • zokispoki

  Ta itak ne bi smela nikoli sedeti v Slovenskem parlamentu !

  • Prle

   Kdo je potem dovolil v parlamentu sedeti Mahniću?

  • FORT WORTH

   Nikoli in nikdar !!

  • Janez

   Še manj pa kot sodnica v Slovenskem sodišču.Saj še vozijo vlaki “za Bosnu.Tudi Čiro še velja zanjo (za njega)

 • Olga_10

  Tovarišici Murgel vrečko v roke, pa enosmerno vozovnico!

  • Luiggi

   You mean po oni pjesmiV novi zivot ja odlazin sad,kakav je Dule,taj zivot ciganski!??

 • Johan

  Ma kako je prišla do sodnice, če treh poštenih stavkov ne spravi iz ust, a se diploma kar dobi ali kupi ?

  • FORT WORTH

   Solski arhiv jim je pogorel.
   Pa so diplome kar potalal…
   Hehehe

  • antimur

   Diploma ala Bratušek- Brglez sistem.

 • FORT WORTH

  Tale Jasna Murgel tudi tako, kot Zahovic NIMA filtra med mozgani in usti.
  Balkanca se ne da udomaciti pa se lahko na trepalnice postavimo.
  Pa tudi izobrazba ne pomaga, to smo videli ze pri Maslesi…

  Ide seljak sa sela ali selo iz seljaka nikad.

  Balkan je balkan.
  Ce hocemo mir v drzavi,
  cimbolj stran..

  • Luiggi

   Pa balkance vun sfukat tako,kot je Maslina hotel IJJ-a

 • neny

  Sodnica je brez urškamelanierosvita kompleksa, zato je problematična.

 • Prle

  Tako se govori gospa Jasna, hlapcem je treba povedati, kar jim gre.

  • Rožle

   Koja ti je ta Jana? …Prle bre

   • Prle

    Slabo vidiš?

    • Rožle

     Treba Prletu pola sata … ccc

  • FORT WORTH

   Gospa ??
   Tale se g ni od gospe.
   Vi ste drugovi zemljaki.

   • Luiggi

    Odlicen post,kar koli je,je zalostno,da sploh ni Slovenka!!

  • Lustrator

   No, to pa si prav povedal – hlapci smo dejansko vsi davkoplačevalci republike Slovenije, ki bomo za rdeče Gospodarje spet na široko razprli denarnico za nekajkrat preplačan projekt od katerega bo imela korist edino rdeča elita. Razlika med nami in vami je le v tem, da se mi tega zavedamo, vi pa še tega ne veste da vam kradejo iz žepa, kaj šele kdo in koliko. Za vas je itak vedno krivec janša, čeprav ni bil dejansko nikoli zares na oblasti, ampak to je za povprečnega komija že previsoka matematika.

   • Prle

    Kradejo itaq vsi od levih srednjih pa do desnih. Razlike so samo v malenkostih. Mali človek bo naj…l, ali bo vladal Ivan ali pa Miro. Ne bodi naiven.

    • macon

     Prle se je zatekel v zadnje zatočišče levih bednikov: vsegliharstvo.

     E-e, znam te ‘tico dok si Tihi bila.

     • Prle

      Spomni se kako se je kradlo dokler je vladal Ivan.

     • Lustrator

      KDO pa je kradel? Naštej mi prosim zgolj 3 tajkune iz Janševe politične opcije. Mirno lahko vzameš v roke seznam 100 najbogatejših Slovencev in zuagotavljam ti, da boš zelo težko našel 10 takih, ki niso tako ali drugače zlizani z rdečo oblastjo brez katere v prostem trgu in pravni državi ne bi imeli nikakršne možnosti za uspeh – vsaj doslej ga še ni bilo komunista s takšnimi sposobnostmi.

     • Prle

      Ivan JANEZ JIM JE OMOGOČIL.

     • Lustrator

      Kako pa bi jim lahko to preprečil?? Edini način za preprečevanje naše sistemske državne korupcije, je v prodaji v državnih podjetij privatnemu kapitalu, in temeljiti lustraciji vseh stebrov družbe (pravosodje, policija, politika, mediji, sindikati, agencije, civilne iniciative,…). In če misliš, da bi to lahko takrat naredil Janša s tistimi 30% poslanci kolikor jih je imel v parlamentu, najbrž verjameš tudi, da se s prstom dotikaš lune vsakič, ko nanjo pokažeš.

     • Luiggi

      Ce bi bil jaz levak bi tud kradu,ko je bil IJJ not,saj bi mi strici obljubili,da bo za vse urzah IJJ!!!

     • macon

      Ja, spomnim se, da butalski komunajzarski vrtec tumba, da je Janša podelil bančne kredite levim tajkunom.

    • Lustrator

     Ne sodi po sebi. Če ti, tvoji prijatelji in izvoljenci kradejo, to še ne pomeni, da kradem tudi jaz in moji – po tvoji relativistični logiki bi torej lahko šel kar cel svet v zapor ali pa bi preprosto kar ukinili vse zakone, ker “itak vsi kradejo”.

     Ne bo šlo, vseglihar, če želiš svojo izjavo empirično dokazati, boš moral doživeti vsaj 70 let absolutne oblasti demokratov in potem primerjati rezultate, prav? Dokler pa demokrati (ne vem zakaj nam praviš desničarji, tudi jaz vas komijev ne zmerjam z levičarji) niso bili dejansko na oblasti niti enega samega meseca v preteklih 70 letih, je tvoje nabijanje zlonamerna baba-čula-baba-rekla kleveta.

 • rubec

  Ajoooj, tidli tidli tidli, ko mi beše obrio brkove bio, tidli tidli tidli
  tako bosanske mi neodkopane piramide najebo je ako ga ja beše uhvatim tidli tidli tidli
  ajmo svi zajedno tidli tidli tidli

  • Prle

   Ali je možno dobiti tvoj zapis v audio obliki?

   • rubec

    Probi pri svoji razredničarki. Ziher ste tole imeli za maturantski ples.

    • Prle

     Očitno imaš tole nekje shranjeno, pa si sklenil tule obujati spomine. hotel sem samo slišati, kako se ta stvar sliši v tvoji izvedbi. Pa nič, lahko bi nekaj zaslužil.

     • Rožle

      Očitno …

   • Rožle

    Maš pa ti neke unikat želje ?

    • Prle

     Ti bi lahko tole predvajal na kakšni fešti. Ampak rubec noče zaslužiti.

  • tasilo

   To si pa zihr pobrau iz tistega stripa, ki sta ga delala Murgl & Bunka.

  • macon

   A so to gusle za spremljavo? :)

   Hoćemo gusle! (Rambo Amadeus, 1989)

   • rubec

    Tako je. Se pa že tudi iz merike eni zanimajo če se tole da tudi na banjo.

 • Lustrator

  “naj prevzame državo”

  Sliši se super, takoj podpišem, a kaj ko levaki s takimi floskulami opletajo samo takrat, ko je kristalno jasno, da je to nemogoče. Čim bi postal kakršebnkoli scenarij zamenjave na oblasti dejansko uresničljiv, pa se prične z orkestriranim medijskim linčem, ulico, zapori in celo asasinacijami političnih tekmecev.

  Eeee Murgeljca, predobro poznamo vaše metode, da bi vam verjeli eno samo izrečeno besedo.

  • Mato

   Se strinjam+++

 • Osti jarej

  ..ga.je rojena v jajcu BIh….že zaradi tega dejstva,bi morala biti janševa frendica

  • Luiggi

   Tisi si tolk zafukan/a,da si zasluzis sodnico,ki te bo sodila po bosansko,bedak/cina!

 • resnicaboli

  Kaj ko bi tej jani nekdo spričevala malo pogledal v Banja luki lahko kupiš vse.

  • Prle

   Katero spričevalo si potem ti nabavil zase? Če lahko še kaj zrihtaš, povej.

  • Miro

   SDS že ve…

  • učko

   Tako banjaluško izobrazbo ima tud’ Andrejka Grlić.

 • tasilo

  Poslušo ja nju nebi ni sa glušnicima zvuka, gledo ja nju nebi ni crnim špeglama, a diro je nebi ni kurblom od FAP-a!

 • Rožle

  Ona, ko svojga psa na sprehod pelje ves čas samo v tla gleda …tolk mu je nerodno …

  • samsara

   Pa trava vene ob tej poti in drevesa izgubljajo liste.

 • plavi-mil

  Ta čifurka naj spoka od koder se je pritepla, takih v Sloveniji ne rabimo.

  • Steiermark

   ja, ampak, žal, nam v Sloveniji komandirajo ravno ćifurji – pritepenci!

 • RATATA

  Zlobna zamorjenka, ki jo tepe življenje ne more biti pravična sodnica!
  Tudi države Republike Slovenije ne more voditi.
  Lahko si izbere Bosno, Rep.Srpsko ali kaj podobnega.

 • rubec

  Ta ima orng črno. Dušo mislm.

 • Soave

  Ja. . . ja. . . . .pa ja de, možakarji spodaj ?!
  Ste pa res perlice med perlami.. Kaj vse vas moti !Razloge imate 1A s črtico !!
  Sej , če bi bila luštkana kokica, bi si pač drugačne komentarje privoščili. Imejte svoje veselje.

  Vendar. . . . . . ženska lepo , čeprav verjetno s težavo skrbi za svoja otroka.
  Naredila je fakulteto – ni hudir, da je tudi kakšen dedec bil zraven.

  Če želimo lahko vedno najdemo minuse.

  • Luiggi

   ni hudir, da je tudi kakšen dedec bil zraven.
   Jaz cele situacije ne poznam,ce ima otroke in ne moza,potem je imela dadca za pet minut veslja,kajti namrec na tak nacin se delajo otroci!!!

 • Rožle

  Če ti pes laja pri zadnjih vratih, Murglova pa se ti dere pri glavnih vratih,
  komu prej odpreš? Logično, da psu. Ko bo prišel noter, bo nehal lajat ….

  • Prle

   Odvisno zakaj pes zunaj laja. Očitno nimaš psa.

   • Rožle

    Ti sam tuhtaj …

    • Prle

     Prav tako ti razmišljaj…………

     • Rožle

      Ti maš pa vprašanje na vsak odgovor …

     • Prle

      Ti pa na vsak odgovor vprašanje.

     • Rožle

      Drži …

     • Prle

      Res?

 • VERRZIFIKATOR

  Murko Jasnik
  DVOMOV NI – STVAR JE JASNA

  Mi pristopi namrgodnež,
  jezno, besno bulji vame.
  Bo morda kaj vrgel vame,
  je morda samo nerodnež?

  Nekaj hruli, zraven krili,
  jezik prav nič razumljiv,
  vem le, da je razjezljiv,
  revček se mi res zasmili.

  Le odkod je primigriral,
  vprašam se zelo sočutno,
  rekel bi, da je trenutno
  vse preveč se zasekiral.

  Bržčas vojne tam divjajo,
  da tako je fant zlovoljen,
  govori pa kot naoljen,
  kot pozival bi na vstajo.

  Pa dojamem, da slovenske
  reveževe so besede,
  le da fant iz čiste zmede
  daje vtis zbezljane ženske.

  »Saj je ženska,« me popravi
  nek gospod, ki pride mimo,
  »raje brž naprej pojdimo,
  nismo namreč v družbi pravi.«

  Vsaj en dvom se je razjasnil,
  a še vedno se sprašujem,
  naj s to žensko sočustvujem,
  kdo zadevo bo pojasnil?

  Rekel še gospod je tisti,
  da je silno maščevalna
  in zelo gospodovalna,
  blizu so ji narcisisti.
  Se ima za razsodnico,
  o življenju ki razsoja,
  zdrava tisto ni presoja,
  kar razglaša za resnico.

  Znanca sem nato povprašal,
  prave véde strokovnjaka,
  v kaj nesrečnica koraka,
  kdo lahko jo bo prenašal?

  Da potrebna je previdnost,
  znanec mi takoj zabiča,
  to da delo je hudiča,
  diagnoza: murgloidnost.

  Pojem sem ponôvil glásno,
  vsi so dvomi mi splahneli,
  kot ste tudi vi dojeli:
  vse je murgloidno jasno.

 • Rožle

  Murglova je k motorka-tut če nima zob, ropota …

  • samsara

   Njen glas oz. zvok, ki ga proizvaja, ko je v stanju delovanja je skrajno odvraten in odbijajoč.
   Energija, ki ga spremlja spominja na energijo kače strupenjače. To lahko zazna vsak človek.

 • RATATA

  To je zamrznjena prassodnica,
  še za kebab ni dobra.

 • Poštenje velja

  Ja bosanka kot naša slavna kuzla Violeta sedaj pa s kuharica Alma.
  Bosanski cvet modrosti.
  RAUS

 • tramal

  Murglca je še pred desetimi leti koze pasla na pašmanu,sedaj pa hoče slovencem pamet soliti.Zgleda pa stara sto let.

  • totex39

   Kako je lahko sploh prišla do take ponarejene izobrazbe, kar dokazuje v vseh pogledih.

   • von Rhein

    Zaradi usmiljenja.

   • Steiermark

    Zakaj pa naj bi prišla do “ponarejene izobrazbe”, ona ima takšne diplome, ki so v izmeri 1 x 1 m, napisane v cirilici – veljavne po vsem razvitem svetu. Da je pa über pametna, to se pa ob prvem pogledu opazi…..

  • Miro

   v Bosni je ovce pasla, v Sloveniji je pa za sodnico dobra…. skrbi me kaj bi pol Janša v Bosni delal, ker še tu ni za nič

   • Prle

    Za telegrafštango bi bil dober. Ha,ha,ha.

    • Miro

     da bi ovce zanjo privezovali

  • Novakec1

   Sloovcam soli pamet že kar nekaj časa, vpraši se kako lahko do tega pride.

   • Steiermark

    Dokler bodo okupatorji veljali v Sloveniji za “osvoboditelje”, ki se še danes ne strinjajo z osamsvojeno Slovenijo in Slovenci za njih niso narod, in jih ludje enostavno nebodo pregnali – vsaj na volitvah, tako dolgo bo tako, kot je, ko nam tujci rengirajo z našo državo in nam dodeljujejo pravico manjšine v lastni državi! Zakupit vse kapacitete konvoja “balkan expres”, jih naložit in poslat nazaj, od koder so se privlekli zavojevalci ali pa celo njihovi starši!

    • Novakec1

     Mokre sanje.

 • Franjo Trojner

  Sodniške funkcije Jasna Murgel v dobro morale, etike, vladavine prava, poznavanja prava, spoštovanja sodnih odločitev in vsaj navidezne nepristranskosti v postopkih ne sme več opravljati nikoli.
  Ni čudno, da je naša pravna država čisto fuč, ko pa v njej lomastijo tako nestrokovni in politično motivirani kadri.

  • Prle

   Če samo pogledamo sodbo o Patriji, pa to zadnjo z državljanom Vilijem,imaš pa prav. Tole sodstvo je res v riti.

   • Franjo Trojner

    Prle ti kr piši svoje izrazito protislovenske komentarje! Vsak tvoj zapis še dodatno okrepi že zdaj veliko število PONOSNIH nacionalistov med SLOVENSKIM RODOM.
    Danes je jasno, da je zdrav nacionalizem nujno potreben za ohranitev narodne zavesti, jezika, kulture, navad, običajev, tradicionslnega načina živlenja v državah Evrope, ki so nastale na temelju kulture in verovanja KRISTJANOV.
    Tebi so civilizavijski dosežki Evrope tuji in tega primitivec nikakor ne moreš skriti, kaj?

    • Prle

     Ti vendar nisi kristjan, pravi kristjani živijo po drugačnih načelih.

     • Franjo Trojner

      Tvoje ugotovitve, sodbe so vedno neutemeljene, brez vseh stvarnih dokazov! Ti si kot baba Vanga! Joj, kak si ti smešen.
      Čuj o načelih ti raje ne razglabjaj, tebi so vsa načela tuja! Grem stavit, da jih niti par tako na pamet niti našteti ne znaš!

 • Rožle

  Ima pa kompatibilen priimek z njeno levaško vlogo …

  • Prle

   Ti ga sploh nimaš, priimka namreč,ha,ha,ha.

   • Rožle

    Mujo… ne budi Prle ..

    • Prle

     Haso…… ne seri.

 • Stajerka

  sicer pa je bila Murglova najbolj glasna podpornica pri odvzemu mandata JJ…….vehamentno je tulila o svoji strokovnosti, ki je počila kot milni mehurček……in tokrat ponovno……no, da v tako kratkem času 2x padeš na izpitu svoje stroke, verjamem da zelo boli, peće in skeli…….naj se tolaži s tem, da je večina strankarskih kolegov pravnikov, ki kršijo ustave in zakone po tekočem traku……

  • Franjo Trojner

   Morda pa bi se izkaza, kot Fata?

  • Marko Markov

   Problem ljudi je, da se take osebe ne zavedajo, da druzba (drzava) v kateri ni morale, da je obsojena na propad! Dokaz je propadla Jugoslavija, Slovenija pa je na isti poti!

 • Grenze

  Koza sa Kozare Bosanka Murglović marš nazaj v bosno pizda rdeča !

  • Prle

   A je Eva Irgel potem črna piz..? Samo vprašam?

   • Rožle

    Ti pa skos sam neki sprašuješ …

    • Prle

     A je al’ ni? No ja lahko bi b’la tud bela .izda.

     • Rožle

      Lej ga ..že spet

     • milanček

      te matra, imaš mokre sanje, ko jo sanjaš, bebo z deformirancem med nogami!

   • Marko Markov

    V lepoti je Eva Irgl 3x mis proti tej

   • SmashFascism

    .ti pa si in boš ostal navaden buzerant…

 • Prle

  Potem pa tako kmalu pride indijansko poletje.

 • milanček

  uf, tudi ta je dobra mrha, kaj bi ji delal! ne vem , za ketero bi se odločil, ta ali milojka? Mah, kar obe!

  • milanček

   kaj, sexi, ena bolj kot druga, ne ne ne ne! Pri takih gravžah, bodisi po zunanjosti ali notranjosti, pa moški ne more dobiti erekcijo! Fuj!

 • koza

  “Super. Pa bodo Slovenci končno zadovoljni.”
  Meni je s tem vse povedala, le kako je prišla do “državljanske funkcije”, kaj šele službe pred tem.

 • Tweety Bird

  Volitve se bližajo, zapomnite si…..!

  Se sprehaja lisica po gozdu in vidi štorkljo, ki leti “u rikverc”, pa jo vpraša: štorklja, koji ti je kur** zakaj letiš u rikverc?… Štorklja pravi: Po volitvah so se razmere spremenile, zmagala je levica in bolje se živi.

  Pa gre lisica naprej in vidi vrabca, ki leti “u rikverc” in ga vpraša: Kaj je s tabo, vrabček, zakaj letiš u rikverc, si ga preveč popil?.Ne, ji odgovori, volitve so bile, zmagala je levica in živimo bolje.

  Pa si misli lisica, grem pa še jaz “u rikverc”, mogoče bo tudi meni bolje. Gre ona tako, to vidi zajček in jo od zadaj nabriše.

  Lisica se vsa razočarana vsede na panj in vidi orla, ki leti u rikverc: Orel, kaj ti je, da letiš tako čudno?
  Pa volitve so bile, zmagala je levica in bolje se živi, ji pravi.

  Kako se živi bolje, probala sem, pa me je že zajec nategnil. Ja, lisica, ne razumeš, spremembe so za nas levičarje zgoraj, ne za vas desničarje spodaj. Vi boste vedno ostali “jebena stranka”.

  Nauk te zgodbe…VSI VOLITE LEVICO !!!!

  • Joško

   Si pa res humorist. Primeren za Serpentinškovo listo.

   • Marko Markov

    Levica je na oblasti ze dva mandata, standard ljudi, pa dobesedno vsak dan slabsi in drzava vse bolj zapufana! Samo budale verjamejo to, kar si napisala!

 • Tweety Bird

  Vsaka peta Slovenka ima po 35. letu težave z uhajanjem urina. Pri SDS-u vsaka druga. EMŠO pa to :))

  • von Rhein

   Ali ti več kako so Zagorci včasih zamašili pletenke vina,ki so jih vzeli na pot? S storžem koruze.Dokazano “dihta”. Uporabi ,potrebuješ sicer dva.

  • SmashFascism

   No, če si pošten, ti po vseh portalih nenadzorovano ščiješ že vsaj 15 let.
   morali bi te izgnati v tvoje Kosovo

 • von Rhein

  Nekaj dni nazaj je bila predstavljena na SLO3…jaz sem politik. Zanimiva zgodba,ki pove marsikaj.Kot prvo,še danes ne obvlada jezika v katerem piše sodbe.Diplomirala je na PF Maribor verjetno zaradi usmiljenja do neke begunke iz vojnega območja.Dalje,njena govorica z mahanjem rok okrog sebe,ki zahteva primerno oddaljenost sogovornika ,res dokazuje nek temperament
  kolerične osebe.Predvsem ne more zatajiti svoje grenkobe zaradi življenske nesreče njenih potomcev. Skratka,oseba,ki je precej osamljena in sovražna do vseh,ki pridejo v njen radius,če niso iz iste “firme”.

 • Sodni dan

  Bereš 24kur folk Vilija obsoja. Kaj je pa Vili kriv. Za mene je živa legenda ,ki je stopil iz povprečja in se bori za nas “drugorazredne” državljane, ki ne visimo na državnem denarju. Vili je kriv to si lahko domišlja le horda butalcev. Sram je lahko ljudi ki nimajo spoštovanja do drugih. Vili podpiramo te!

 • Olga_10

  Ona in njej podobni “spoštujejo” odločbe sodišča le, ko se gre to politične procese proti zavednim Slovencem in osamosvojitvenem!
  Volitve! Lustracija!

 • Joško

  Mariborčani, nasankali ste ga, ko se Jasna vrne nazaj na sodišče.

  • Olga_10

   Jo bodo odnesli, skupaj z Mitrovićem….

   • Novakec1

    Še Zahota naj zraven vzamejo, se bodo rešil ene pralnice denarja.

 • Sredina

  Dejstvo je, da bi moralo Vrhovno sodišče, poleg pravnih argumentov upoštevati tudi realne okoliščine in njihov vpliv na izid referenduma, VS je pač slepo sledlo odločbi ustavnega sodišča, kjer bi lahko sicer ob upoštevanju realnih okoliščin ugotovilo, da izplačana sredstva niso imela bistvenega vpliva na izid referenduma

  Referendum nebi uspel v nobenem primeru, tudi če si vlada nebi izplačala dodatnih 100.000 €, to je dejstvo

  In vrhovno sodišče je tu naredilo nesorazmeren poseg v rezultat referenduma in ga razveljavilo, kljub temu, da niti udeležba, niti rezultat nista niti teoretično omogočala zmage pobudnikov referenduma in posledično zavrnitev referenduma

  Druga stvar glede datumov, ustava in zakoni določajo neke roke, v katerih so lahko referendumi iz. volitve, roki za ta referendum in predčasne volitve se v nobenem primeru ne pokrivajo, kar pomeni, da je tudi teorietično nemogoče obe glasovanji razpisat istočasno. Imamo pa tudi določbo ustave, ki za referendum predpisuje kvorum, ki pa se ga lahko brez dvomov ugotavlja le, če se izvede eno samo glasovanje (če nekdo npr. ne prevzame glasovnice za referendum, jo pa za volitve, je ugotavljanje kvoruma že s tega vidika težavno)

  • Mojca pokraculja

   Ja krščen matiček, a je sploh kakšna stvar, ki jo vladajoči naredijo, da ne najdeš samih superlativov, kako je to prav in po vseh zakonih ? Prav ogabno je že to zagovarjanje, sicer se pa ni čuditi, vedno si bila komunajzarsko trobilo. Spel se že Nataška!

 • domovina mili dom

  Če mentaliteta ne paše v neko okolje, je odločitev “Jasna”.

 • karlina

  Njena nesramnost, njeno sovraštvo do vseh PRAVIH SLOVENCEV, ne more skriti na obrazu-grda , kot smrtni greh, grrrrrrr, ampak res-vse te levičarske političarke so grde, da se jih ustrašiš. Lepota in poštenje, ter lepi nameni se kažejo človeku predvsem in samo na obrazu, hvala Bogu, takoj veš, s kom imaš opravka.

 • Marko Markov

  Se tocno vidi, kdo stoji za njo, isti princip, ko nekaj ni po zelji, pa groznje! Enako kot palcek iz Murgel! Sramota za intelektualko

 • Antonius

  Jasna Murgel me je dvakrat presenetila.
  Prvič takrat, ko je brez najmanjše sledi zdrave pameti napovedala, da bodo za na Ustavno sodišče poskrbeli *prave* sodnike. Kompas je zgubila, ker jim je padel družinski zakon.
  Drugič me pa preseneča, da se kot *zamznjena* sodnica in poslanka v parlamentu čudi, ker so ustavni sodniki razsojali po zakonih.
  Po čem je pa ona sodila, če ji zakoni niso predpisovali njen razsodniški okvir?
  Menda sodniško izobražena, se je razgalila, kot popolna politikantska gos.
  Kdo bo pa njeni nepristranskosti še zaupal, ker je javno, politično opredeljena.
  Ko gre novinar v politiko, zgubi status objektivnega novinarja. Zato običajno novinarske povratnike v tiskanih medijih objavljajo samo še, kot gostujoča komentatorska peresa.
  Jasni Murgel ne bi smeli nič več dovoliti, da se vrne med sodnike, ker je svojo neodvisno avtoriteto sodnice, sprofanirala za strankarsko politiko.
  Jasna Murgel je bila, sestavni del političnega krivosodja.

  • Novakec1

   Ona sodi po šerjatskem paravu, samo butaste sloovce ne kapirajo tega.

  • Mojca pokraculja

   Lahko bi rekla, da je “presenetila” še tretjič. “Borila se bom” in “zaletavanje z glavo v steno nič ne pomaga” je “genijalna” izjava. Zblojene kvazi pravnice, ki ne ve kje je glava in kje rit.

 • Slovenka

  Jasni marsikaj ni jasno.

  • SmashFascism

   saj se zaveda da je iz ovčje črede…

   • Novakec1

    Avtohtone sloovce pa hebe u živ mozak.

 • SmashFascism

  To, pomanjkljivo izobraženo poslanko bi morali deportirati v njeno domovino…

  • Novakec1

   Ua, pa še veliko je takih ki delajo zdraho v slolandiji.

 • piko8

  Bosanka nima kaj iskati v Sloveniji, vojne v bosni je konec inkonec je njenega gostovanja v Sloveniji!
  Sramota za Slovenski parlament, da tej gravži dovoli, da prestopl prag,

 • Darth Vader

  pička na nivoju čistilke fate

 • Novakec1

  Ta neur…….šena oseba spreminja uststavo v škodo sloovc. Hebeš tako demokracijo.

 • Tweety Bird

  Volitve se bližajo, zapomnite si…..!

  Se sprehaja lisica po gozdu in vidi štorkljo, ki leti “u rikverc”, pa jo vpraša: štorklja, koji ti je kur** zakaj letiš u rikverc?… Štorklja pravi: Po volitvah so se razmere spremenile, zmagala je levica in bolje se živi.

  Pa gre lisica naprej in vidi vrabca, ki leti “u rikverc” in ga vpraša: Kaj je s tabo, vrabček, zakaj letiš u rikverc, si ga preveč popil?.Ne, ji odgovori, volitve so bile, zmagala je levica in živimo bolje.

  Pa si misli lisica, grem pa še jaz “u rikverc”, mogoče bo tudi meni bolje. Gre ona tako, to vidi zajček in jo od zadaj nabriše.

  Lisica se vsa razočarana vsede na panj in vidi orla, ki leti u rikverc: Orel, kaj ti je, da letiš tako čudno?
  Pa volitve so bile, zmagala je levica in bolje se živi, ji pravi.

  Kako se živi bolje, probala sem, pa me je že zajec nategnil. Ja, lisica, ne razumeš, spremembe so za nas levičarje zgoraj, ne za vas desničarje spodaj. Vi boste vedno ostali “jebena stranka”.

  Nauk te zgodbe…VSI VOLITE LEVICO !!!!

  • branči

   pride policija k ciganu, tona tirov na dvorišču – odkiod vprašajo? pojma niman, otroci so prinesli,pravi cigan! a tonno železa, se čudinpolicaj? ja, pa qwa pol, odkog pa mulariji pamet, kiloko tehta ena tona! enaka pamet(če jo sploh imaš) ! pokradeš eno miljardo, je isto, kot če jih štiri. volite levico, jih bo pokradla še pet, pa sploh ni važno, vaćno, da se bole živi! seveda se, vsi tisti ki imajo vsaj eno kozo, da jo hjebajo 3x dan lastno zadovolstvo, pred dobrobiti ostalih državljanov ane koza JULIKA

  • nevtrino

   Ma, a ne bi vi s tem blebetanjem kandidirali kar za Nobelovo ?

 • xtc

  Ma saj je jasno baba ni čist diht,če jo že pogledaš ti je jasno,ko odpre usta pa itaq.

 • Marko Markov

  Izgleda, da se v krivosodju stvari postavljajo nazaj na noge in pocasi spet postaja pravosodje. Mnogim priviligirancem to ni vsec!

  • nevtrino

   Uh, ena rožica še ne pomeni dejanske pomladi …

 • Kosobrin

  Referendum bomo ponovili, velike denarje bomo še enkrat vrgli stran; rezultat bo isti. In nič cenejši ne bo ta drugi tir! Hvala, g. Vili!

  • Roman

   nič cenejši ne bo zaradi nas,ker nič ne razmišljamo in razmislimo z glavo!

  • realnost

   Za metanje denarja skozi okno se zahvali tvojim pokvarjenim preračunljivcem levakom ki delujejo proti interesom Slovenije. Ker nisi odprte glave ti sporočam: Če bi bil referendum na dan državnozborskih volitev bi bil praktično zastonj in velika udeležba kar pomeni da bi pokvarjeni levaki pogoreli na celi črti.

  • Republic Commando

   kaj imaš raje, 3 miljone za referendum ali , da ti nakradejo celo MILJARDO??

  • sprehajalec

   Ta denar gre v žepe in zapitke volilnih komisij, ki so pa v veliki večini levičarske, podedovane iz stare države in dopolnjevane z njihovimi mladiči….

   Denar gre torej v “prave roke”, Kosobrin.

  • nevtrino

   Itak se po vaše nič ne da izboljšat, ne ?

  • Steiermark

   Res je, morda bi bilo bolje investirati ta “izgubljeni denar za referendum” za operacijo – presaditev možganov, takšnim kot si ti, ki pa jih, v Sloveniji, žal, ni malo….. Da bi operacijo pocenili, predlagam, da se vaše mrtve možgane nadomesti s svinjskimi…..Vi ste res nujni primer in prepotrebni takšne operacije.

 • realnost

  Vsekakor je predvidena kvota za veljavnost referenduma previsoka in jo je treba ukinit! Tudi če pridejo samo trije bi moral veljati predlog, ki dobi 2 glasova. Možnost oddaje glasov pa imajo vsi volilni upravičenci.

 • centurion

  Kurba bosanska.
  V Sloveniji je vidla prvič bel kruh in školjko, pa ne ve, zakaj se rabi.
  Zato serje v parlamentu mentalna zblojenka.
  Za otroka, ki sta prizadeta naj se pobriga, kača nagnusna leva.

  • koza

   Saj zaradi otrok je prišla v politiko, je rakla, da se bo izboljšal položaj, torej bi lahko kako drugače delovala, za vse ne samo za ene

   • Rožle

    … in začeli so z ugrabitvami otrok ,,,

    • koza

     ja, to pa so drugi vplivi krivi, saj veš kako gre dalje, Slo je izgubila z Belorusi

 • dr Janez Sveti

  Naša uboga država je tako zbirokratizirana, da te stane vse do tega , da lahko postaviš šotor legalno več, kakor stane izdelava šotora z opremo za kampiranje vred. (primer)
  DR Janez SVeti

  • Morala

   To imaš prav…

 • Oregon

  a lahko kaj takega prbija nekdo, ki je vsaj malo povohal šolo in vsaj približno razume demokracijo? Katastrofa od babe, sramota za cel SMC

 • garfi

  znotraj in zunaj grda balkanska baburina

  • Valter BraniSlav

   Evo ena zate. Uzivaj!!!

   • garfi

    titoistek

    • Valter BraniSlav

     Tiho cee

  • Luka Marchessi

   Vsaj vemo kako izgleda in kdo je. Ti pa si usran anonimnež, za katerega še mama ni čisto prepričana kako izgleda.

   • garfi

    zate velja enako

   • Marko Markov

    Verjetno je Luka Mesec?

    • Luka Marchessi

     Verjetno…

  • Steiermark

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++groba ćobanica z moškim videzom….

 • Morala

  Zakaj se ne ustanovi študij – morale in etike? :)

  • PIA PlA

   In Cerarjem za predavatelja? ;)

   • Marko Markov

    Seveda, bo podal vzorec goljufije, nedavno izveden, z imenom maketa!

   • sodnikisozločinci

    Vsaka svinjarija še ni kaznivo dejanje, je Cerarju mati govorila, ko je še v pleničke sral.

  • Krtača 20

   Ja, desni lahko kar začnete s prvim poglavjem – kaj je morala?

   • Morala

    Pa kaj vam je? Potem ste tudi vi desni, ker komentirate tu….

  • zoro

   saj je, ta študij obstaja

 • nevtrino

  No, v resni primerjavi, prej Vilija K. za predsednika vlade, kakor kogarkoli iz StrankeModernihCigojnerjev, še posebej njihovih uvoženih arogantnih “lepih” vsevednežev.

 • bodvid

  Ej, si boga – Poslanka SMC Jasna Murgel, ki očitno ne more preboleti, da gre čas njihove vladavine h koncu.
  Jasna , hitro prestopi na desno, saj si desna, ne ?

  • Rožle

   To ni tako kot pri matematiki, ko minus in minus dasta plus …
   če imaš pa 2 levi, pa še vedno ostaneš samo levak …oz. levak na kvadrat ..

   • bodvid

    ha, ha, ha, pa ti si genij.
    Jaz pa že dolgo razmišljam, od kje pri nas toliko lewakov. :)))

 • Steiermark

  Ta čobanka izgleda, kot da bi se ravnokar vrnila s pašnika, ko je koze peljala na pašo…..fuj gnoj zagamani!

 • Krtača 20

  Treba po poskrbet da taki desni loliji pardon viliji ne bojo imel slovencev za norce.

 • Amerikanc

  Ona ima v Bosni toliko nerešenih problemov, etičnih, kulturnih, vojaških, političnih,…ukvarja pa, se z minornimi slovenskimi problemčki.

 • MEFISTO

  Me lahko kdo prepriča, da bo Jasna Murgel, ko ji bo letos trikrat prenehal mandat poslanke, prvikrat, zadnjikrat in nikoli več, neodvisna sodnica na neodvisnem okrožnem sodišču v Mariboru?

 • Marija

  Bomo Slovenci zadovoljni. Kaj nam to pove?Kaj smo mi za te tujce z našim državljanstvom.Pa še na vseh vodilnih mestih so. se sploh mi Slovenci zavedamo kako smo zasužnjeni od teh tujcev. Očitno ne.In mi naj bi bili samostojna suverena država s tujci,katerim smo dali vse. Žalostno,res žalostno.Nad nami se zganja genocid in mi to mirno prenašamo.Bomo res pristali,da naši otroci ne bodo več poznali Slovenskih pesmi.Sedaj še samo dosežejo zakon,o manjšini jugo narodov pa so dokončno zmagali.

 • dob

  Spizdi lemurgelj!

 • DUŠAN ZALAR

  Ta gravža naj gre rajši v bosanski parlament ! Res ne skriva svojga pedigreja ! Taprava BOSANKA !!
  Sramota kakšno spakedrano SLOVENŠČINO GOVORI -SRAMOTA!!!!

 • sodnikisozločinci

  Saj se človeku sploh ni treba več truditi, kako bi rušil ugled in zaupanje v pravosodje. To mnogo bolje počnejo že sodniki.

 • Slovenka

  Hvala. Sanja se mi ne, zakaj je ženska tako ponorela.

 • mariborčanka

  a ta sodnica pri vseh svojih delovnih izkušnjah pa sploh razume smisel prava?!

 • Igor Furlan

  Hvala bogu da spoka iz parlamenta na smetišče zgodovine. Kako mi je ta osebek antipatičen. Vsaj knjižne Slovenščine bi se lahko naučila v sodniškem mandatu.

 • lado

  VOLILI STE TO PA MEJTE, A zdaj vam pa ne diši več HINAVCI!!!!!! ste opranoglavci!!!! pri nas je polovica koalicije ČEFURJEV IN EN ARABSKI DOMŽALČANIN, na jugu ni nobenga nikjer na kakšni funkciji, tudi nikjer po radiu slovenske muzike!!!!!!!pri nas pavečino čefurska muzika!!!na RADIO GORENC,HIT……SRAMOTA!!!ČEFURSKA SODIŠČA KADUŠ A BOMO KEJ UKREPAL AL SMO ZGODOVINA KRETENI BLEJARSKI

 • lado

  VOLILI STE TO PA MEJTE, A zdaj vam pa ne diši več HINAVCI!!!!!! ste opranoglavci!!!! pri nas je polovica koalicije ČEFURJEV IN EN ARABSKI DOMŽALČANIN, na jugu ni nobenga nikjer na kakšni funkciji, tudi nikjer po radiu slovenske muzike!!!!!!!pri nas pavečino čefurska muzika!!!na RADIO GORENC,HIT……SRAMOTA!!!ČEFURSKA SODIŠČA KADUŠ A BOMO KEJ UKREPAL AL SMO ZGODOVINA KRETENI BLEJARSKI

 • plamen100

  Njej bi morali prepovedati da sodi, pa kaj se gre ta rdeca mafija??? Da ti sodi nekdo, ki niti govoriti ne zna knjizne slovenscine?? Pa prav taksni, sa taksan naglasak, so pred 28 leti, Jansi sodili in danes se zgodovina ponavlja!! Izrojena levica ne neha ponizevati slovenskega naroda, kjer koli se ji za to pokaze prilika!

 • Gr Enze

  NIČ NIMAM PROTI POŠTENIM BOSANCEM AMPAK TA JE PA BOLJ CIGAJNARCA KOT BOSANKA

 • plavi-mil

  Pa zakaj nam morajo vedno južnjaki “pamet soliti”, če ji kaj ne paše, ADIJO.