Žan Mahnič Milanu Brglezu nalil čistega vina: Sedaj ni čas za sestankovanje, ampak za aktivacijo 37.a člena Zakona o obrambi za zaščito južne meje!

Žan Mahnič in Milan Brglez (foto: STA)

Ko boste podprli 37.a člen Zakona o obrambi, ki ga predlagata @policija_si in @vladaRS, da bomo na meji uspešno preprečevali islamskim teroristom pot v EU, bomo verjeli, da mislite resno. Do takrat pa ste zagovorniki odprtih meja sokrivi za te morilske dogodke. Pridite k pameti!” je bil do migrantoljubcev oster državni sekretar za nacionalno varnost Žan Mahnič in tako prizemljil Milana Brgleza iz stranke SD, ki bi se rajši ukvarjal s sestankovanjem in besedičenjem, čeprav je situacija po zadnjih terorističnih napadih v Evropi več kot jasna. Zgolj z vojsko je mogoče zavarovati južno mejo in prepreči naval ilegalcev in mednje infiltriranih teroristov ter masakre po Evropi. 

Državni sekretar za nacionalno varnost Žan Mahnič je na Twitterju jasno zapisal kaj Slovenija v obličju številnih islamističnih terorističnih pohodov po Evropi potrebuje, in sicer aktivacijo 37. a člena Zakona o obrambi, s katerim bi vojska dobila polna pooblastila za varovanje južne meje s Hrvaško s čimer bi islamskim teroristom preprečili pot v EU. Član stranke SD, Milan Brglez je ob šokantnih terorističnih napadih v Franciji in Avstriji predlagal sestanek SNAV, na katerega naj bi bile povabljene tudi vse parlamentarne stranke.

Tam pa naj bi po Brglezovem mnenju na podlagi poročila pristojnih služb razpravljali in ocenili situacijo v Sloveniji in širše. Slovenska vojska je sicer že leta 2016 dobila začasna pooblastila za varovanje meje na podlagi 37.a člena. V spomladanskem času pa se je opozicija postavila proti temu istemu ukrepu, ki so ga pred 4 leti sami podprli, kar je naravnost škandalozno. Avstrija ima na svojih mejah 3000 vojakov, pa noben politična stranka v Avstriji ne dela problema. “Slovenski vojaki, katerih življenjsko poslanstvo je obramba meja Republike Slovenije, sedaj lahko samo kot turisti nemo opazujejo ilegalne migrante, kako nezakonito vdirajo na ozemlje Slovenije, niti zaustaviti jih ne smejo,” je tedaj pojasnil vzroke za aktivacijo 37. a člena poslanec SDS Branko Grims.

A dejstvo je, da imajo tako v stranki SD, kot tudi širše v opoziciji krvave roke, ko nasprotujejo aktivaciji že omenjenega člena, saj migranti, ki ilegalno prestopijo našo južno mejo, večinoma nadaljujejo pot v druge evropske države, kjer nekateri izmed njih tudi izvajajo teroristične napade. Med drugim so bili pred leti to vsaj štirje teroristi iz Sirije, ki so se podali po Balkanski poti potovali na Zahod in načrtovali napade po Evropi. A to dejstvo naših vrlih levičarjev očitno ne moti. Zakaj je lahko hitro jasno, saj posamezni člani stranke SD sodelujejo pri tihotapljenju migrantov. Pred časom je v povezavi z migrantsko krizo namreč prišlo do škandala, kakršnega še ni bilo.

Pri protizakonitem poslu tihotapljenja ilegalnih migrantov je policija zalotila nikogar drugega kot nekdanjo kandidatko stranke SD na evropskih volitvah, Lidijo Mavretič. V stranki SD so se potem sprenevedali, češ da Mavretičeva po letu 2004 ni več aktivna v stranki, a dejstva govorijo zase. Še predlani aprila je bila namreč najbolj znana tihotapka migrantov navzoča celo na kongresu stranke SD. Nadvse zaskrbljujoče je, kakšen zgled s tem dajejo v omenjeni stranki, v kateri sicer večkrat poudarjajo prav pomen načelnosti in spoštovanja zakonov. Je to ta njihova opevana vladavina prava?

Domen Mezeg