Žan Mahnič: “Vlada Mira Cerarja je delovala v korist mafije, ki v resnici vodi to državo!”

Foto: Veronika Savnik

Pogovarjali smo se z Žanom Mahničem, poslancem Slovenske demokratske stranke, ki ga v tem sklicu državnega zbora javnost najbolj pozna kot predsednika odbora za obrambo. Zdaj se poteguje za nov poslanski mandat.

Počasi se izteka mandat zdajšnjemu sklicu državnega zbora. Kako na splošno ocenjujete delovanje poslancev?
Težko je na splošno oceniti delovanje poslancev, saj se to razlikuje od poslanske skupine do poslanske skupine. Razlike med nami so velike, vidi se, kdo je vešč parlamentarizma in kdo ne. Tako je bila veliko razočaranje tega sklica državnega zbora Stranka modernega centra. Njeni poslanci so bili retorično šibki, večinoma so brali tisto, kar so jim napisali strokovni sodelavci v poslanski skupini. Če si za nekaj prepričan, da delaš in misliš prav, potem to govoriš na pamet. Nekateri med njimi do samega konca mandata niso poznali poslovnika državnega zbora, vključno z vodjo poslanske skupine SMC Simono Kustec Lipicer, ki je bila tudi sicer po mojem mnenju najslabša vodja poslanske skupine med vsemi strankami v državnem zboru. Prav tako sem bil razočaran nad poslansko skupino DeSUS. Čeprav so imeli 11 poslank in poslancev, je večinoma razpravljalo 5 istih poslancev, preostalih 6 je bilo tiho. Od razmeroma velike poslanske skupine bi zagotovo pričakoval več, ne le tega, da so glasovalni stroj. Glede na velikost tretje vladne poslanske skupine − Socialni demokrati − pa glede na njihovo delo v državnem zboru težko razumem, kako je mogoče, da v anketah kotirajo tako visoko. Nerad sicer ocenjujem delo svojih poslanskih kolegov, vendar lahko rečem, da je bilo to v tem mandatu zelo opazno. Sicer pa bi si želel, da bi bili koalicijski poslanci manj vezani na navodila strank in bi kdaj podprli tudi kakšen predlog opozicije, glede na to, da so bili številni predlogi, ki bi lahko splošno stanje v Sloveniji na različnih področjih obrnili v pravo smer.

Kaj pa lahko rečete o delovanju poslanske skupine SDS, ki ji pripadate?
Za poslansko skupino SDS, ki je delovala v tem sklicu državnega zbora, je tudi predsednik SDS Janez Janša dejal, da je bila to najkvalitetnejša poslanska skupina, odkar je SDS v parlamentu. S poslanskimi kolegi smo si razdelili področja in vsak se je svojemu področju maksimalno posvetil ter kompetentno na njem tudi deloval. Starejši poslanski kolegi so me kot mladega poslanca, ki je začel svoj prvi mandat, izredno lepo sprejeli, mi pomagali in tudi svetovali. Na tem mestu naj se jim zahvalim za njihovo pomoč in podporo. Posebej ponosen sem na poslanska kolega Jelko Godec in Anžeta Logarja, ki sta s svojima preiskovalnima komisijama naredila izredno delo za odkrivanje korupcije v zdravstvu in bančništvu. To, kar sta naredila, bi morali že zdavnaj narediti organi pregona in odgovorni bi danes že lahko bili za zapahi. Verjamem, da bomo vsi aktualni poslanci SDS še enkrat izvoljeni in da bomo imeli možnost naslednji mandat v koaliciji pokazati, da so rešitve, za katere smo se zavzemali v tem mandatu, prave.

Ali ste opazili kakšne pomanjkljivosti oz. omejitve, ki ne omogočajo polnega delovanja poslancev?
Problem našega državnega zbora je, da je relativno majhen (90 poslancev), kar pomeni, da mora biti vsak poslanec član treh ali tudi več delovnih teles. Težko se je osredotočiti in biti stoodstoten na vseh področjih, ker preprosto nimaš dovolj časa, da bi preučil vse gradivo, zakone ipd., in tudi ne dovolj znanja, da bi vsa področja poznal v podrobnosti. V tujih parlamentih se tega zavedajo in imajo poslanci zato možnost, da si izberejo ekipo, s katero skozi mandat sodelujejo. Na tem mestu pa bi se rad zahvalil za pomoč strokovnim sodelavcem poslanske skupine SDS v tem mandatu, ki so kvalitetno opravljali svoje delo. Vseeno pa bi si želel, da bi imel kot poslanec možnost, da si sam izberem asistenta, s katerim bi sodeloval v celotnem mandatu na področju strokovnega dela, prav tako pa bi mi lahko usklajeval in urejal aktivnosti v volilnem okraju. Če smo resen parlament, potem bi morali imeti to možnost, saj bi poslanci na ta način lahko v razpravah še bolj kvalitetno sodelovali, kar bi imelo tudi pozitivne učinke na sprejemanje zakonodaje, saj državni zbor ne bi smel biti samo glasovalni stroj, ki potrjuje predloge Vlade RS in zavrača predloge opozicije.

Kot po navadi se je tudi v tem mandatu pojavilo vprašanje o povečanju števila poslancev, predvsem s predstavniki narodnih skupnosti nekdanje Jugoslavije. Kako gledate na to?
Temu ostro nasprotujem. Nobena ekonomska skupnost po mojem osebnem prepričanju nima pravice dobiti takšnega statusa. In za to gre pri predstavnikih narodnih skupnosti nekdanje Jugoslavije – za ekonomske priseljence, ki si sedaj želijo svoje predstavnike v parlamentu. Da ne bo pomote – za večino sem prepričan, da si jih ne želi. Vsaj tako sklepam, ko se z njimi pogovarjam. Vendar pa obstajajo nekateri, ki si to želijo zaradi lastnih interesov ter verjetno tudi zaradi finančne in drugačne podpore s strani držav, ki bi jih rade Sloveniji vsilile kot manjšine. Slovenija je država, ki je nastala na neodtujljivi pravici slovenskega naroda do samoodločbe, zato mora biti središče slovenske države slovenski narod!

“Posebej ponosen sem na poslanska kolega Jelko Godec in Anžeta Logarja, ki sta s svojima preiskovalnima komisijama naredila izredno delo za odkrivanje korupcije v zdravstvu in bančništvu.” (Foto: Veronika Savnik)

Predčasne volitve je povzročil odstop predsednika vlade Mira Cerarja. Kako ocenjujete delo te vlade?
Vlada Mira Cerarja je delovala v korist mafije, ki v resnici vodi to državo prek levih marionetnih vlad. Leta 2008 je bil glavna lutka te mafije Borut Pahor, potem je leta 2011 to postal Zoran Janković in kasneje Alenka Bratušek, leta 2014 je to vlogo prevzel Miro Cerar, sedaj pa stavijo na Dejana Židana in Marjana Šarca. Delovanje vlade Mira Cerarja v korist te mafije se odraža v korupciji na vseh ravneh – v zdravstvu, sodstvu, gospodarstvu, bančništvu in tudi drugje. Niso zbrali dovolj poguma, da bi se lotili resnih reform in državo pripravili na morebitno naslednjo krizo. Mladi se odseljujejo, plače tistih, ki imajo zaposlitve, pa so preveč obremenjene z davki in s prispevki. Vlada Mira Cerarja je ugotovila, da je na podeželju še nekaj denarja v rezervi, zato so začeli finančno izčrpavati še delovnega človeka na podeželju. Kmete so npr. Socialni demokrati obremenili s katastrskim dohodkom, kar bomo, če bo na volitvah zmagala SDS, ukinili. Ne pravim, da je v državi vse narobe, vendar pa bi bilo lahko v takšnih razmerah, kot so zdaj, bistveno bolje, če bi imeli desnosredinsko vlado, ki bi znala mafiji, ki to državo vodi v ozadju (v zadnjem času se bolj uporablja izraz globoka država), pristriči peruti in pomesti s korupcijo in z birokratsko navlako.

Kaj pa posamezne članice Cerarjeve koalicije?
Vsaka je delovala v svojo korist, državljani so jim bili španska vas, z izjemo prvorazrednih, za katere so tudi v tem mandatu lepo poskrbeli. Zanimivo jih je opazovati in poslušati sedaj, ko SMC govori, da je vse v najlepšem redu in da so prav oni najbolj zaslužni, da je država izšla iz krize, medtem ko se SD in DeSUS obnašata, kot da sploh ne bi bila v vladi. Vsaka koalicijska stranka je iskala možnosti in priložnosti, kako ohranjati status quo in zavirati prepotrebne spremembe v Sloveniji. Najbolj hinavski pa se mi zdijo Socialni demokrati, kajti ko poslušaš njihove izjave, imaš občutek, da so bili vsa zadnja leta v opoziciji in so čez noč dobili ideje, kaj je treba v državi storiti. Podobno je s stranko DeSUS, ki bi popravljala krivice upokojencem, čeprav jih v vsaki koaliciji, v kateri so, s svojim delovanjem ustvarjajo. V prvi Janševi vladi npr. so nasprotovali privatizaciji nekaterih državnih podjetij, med drugim Nove Ljubljanske banke, danes pa upokojenci plačujejo bančno luknjo in imajo zaradi tega nižje pokojnine. To je zame ustvarjanje krivic, sedaj pa bi jih isti ljudje odpravljali! Kar pa zadeva SMC, je stranka veliko razočaranje, če primerjaš njena dejanja s tistim, kar so obljubljali pred volitvami. Vsa štiri leta so delovali v nasprotju s svojima temeljnima načeloma, na kateri so stavili leta 2014 pred volitvami – poteptali so etiko in moralo.

Na zunanjepolitičnemu področju je bila polom nedvomno arbitraža. Ali je zunanji minister Karl Erjavec dobro opravil svoje delo (tudi v prejšnjih mandatih)?
Karl Erjavec
je katastrofa za slovensko diplomacijo in zunanjo politiko, saj jo vodi neresno, neprofesionalno in v nasprotju z interesi Republike Slovenije. V bistvu na zunanjepolitičnem področju deluje točno tako, kot deluje za upokojence – v škodo. Slovenija je izgubila svojo kredibilnost med državami zahodnega sveta, ker se čedalje bolj naslanjamo na Rusijo in s tem posledično na Iran in Turčijo. V svojem mandatu je šel Erjavec že štirinajstkrat v Rusijo, nikoli pa ni šel v Združene države Amerike, saj ga Američani niti ne povabijo, ker je tam očitno “persona non grata”. Ne nasprotujem gospodarskemu sodelovanju z Rusijo, vendar sodelovati z njo tako tesno v času sankcij, ki so posledica ruske aneksije Krima in napada na vzhodni del Ukrajine, je približno tako kot to, ko so zaradi vlade, ki so jo vodili Socialni demokrati, v času najostrejših sankcij proti Iranu za potrebe njihove teroristične dejavnosti oprali milijardo evrov v NLB. Rusija ni ravno zgled demokratičnosti in svobode, mi pa imamo demokracijo in svobodo zapisano kot temeljno vrednoto. Ne glede na vse, kar lahko zaradi intenzivne ruske propagande slišimo o Združenih državah Amerike, je predsednik tam izvoljen na demokratičnih volitvah, zatiranja opozicije in ubijanja novinarjev ni, kot to počnejo v Rusiji. Je pa takšna zunanja politika posledica lobijev in nekaterih gospodarstvenikov, v katerih interesu deluje Karl Erjavec. Na prvem mestu med njimi je zagotovo Janez Škrabec.

Pomemben zaplet v arbitraži predstavlja tudi dogovarjanje slovenskih predstavnikov in prisluškovanje tem pogovorom. Kako kot obramboslovec vidite tako delovanje naših najvišjih predstavnikov?
Če je bilo to delovanje naklepno, potem lahko rečem, da je šlo za sabotažo in narodno izdajo. Če pa je bilo dejanje nenaklepno, pa govorimo o hudi malomarnosti in nevednosti. Na zaprti seji komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb so nam predstavniki Slovenske obveščevalno-varnostne agencije povedali, da sta bila naša predstavnika seznanjena z varnostnimi postopki, dobila sta tudi sredstva za kriptirano komunikacijo, pa sta se kljub temu po navadni telefonski liniji pogovarjala o najbolj občutljivih stvareh glede arbitraže. Glede na to lahko rečem, da je bilo to dejanje očitno naklepno, vprašanje je le, kakšne koristi so vpleteni od tega imeli. Ne Sova ne policija nas kasneje nista obvestili, kako je bilo naprej s postopkom. Verjetno pa ima danes prav zaradi tega kdo kakšen vikend kje na hrvaški obali.

“Delovanje vlade Mira Cerarja v korist te mafije se odraža v korupciji na vseh ravneh – v zdravstvu, sodstvu, gospodarstvu, bančništvu in tudi drugje. Niso zbrali dovolj poguma, da bi se lotili resnih reform in državo pripravili na morebitno naslednjo krizo.” (Foto: Veronika Savnik)

V tem mandatu ste zasedli tudi pomembno vlogo predsednika državnozborskega odbora za obrambo. Ali ste dosegli vse, kar ste si zadali na začetku?
Žal ne, ker kot opozicijski poslanec nisem imel moči in možnosti za to. Sem pa trdno prepričan, da če ne bi imeli tega odbora in SDS ne bi bila tista, ki je najglasneje opozarjala na stanje v Slovenski vojski, bi bila ta danes v še slabšem položaju, kot je. Moj cilj je bil izboljšati stanje v Slovenski vojski, vendar predsednik vlade Miro Cerar v odstopu za to ni imel posluha. Kar zadeva finance, je odgovornost na stranki SMC, saj imajo ministrstvo za finance in tudi položaj predsednika vlade. Da je Slovenska vojska v razsulu tudi v nefinančnem smislu, pa so odgovorni Socialni demokrati, ker so na ta resor postavili tako nekompetentno ministrico, kot je Andreja Katič. To je žal cena, ki jo sedaj Slovenska vojska plačuje, kajti Jan Škoberne je pač moral postati poslanec in zato je morala Andreja Katič oditi iz parlamenta na ministrstvo. Sicer pa vemo, kakšno je stanje v Slovenski vojski. Pripravljene imamo konkretne rešitve, tako da lahko tisto, kar smo si zadali v tem mandatu, dosežemo takoj na začetku prihodnjega.

Mandat je bil zaznamovan s številnimi problematikami na obrambno-varnostnemu področju. Leta 2015 nas je dosegla migrantska kriza. Ta čas znova narašča število ilegalnih prestopov meje. Kdo je za to odgovoren?
Odgovornost je izključno na dveh državah članicah Evropske unije in schengenskega območja, to sta Grčija in Slovenija. V teh dveh državah je schengen padel, saj sta levičarski vladi obeh držav migrante spustili v EU, ker nista zavarovali meja, kot je to storil npr. madžarski premier Viktor Orbán. V ihti po sledenju ideologiji multikulti in ugajanju Georgeu Sorosu, da bodo nevladne organizacije, ki podpirajo levičarske vlade, še naprej dobivale njegova sponzorska sredstva, sta Alexis Tsipras in Miro Cerar v EU spustila sto tisoče migrantov, med njimi tudi teroriste. Ti ljudje ne sodijo v EU, saj se ne bodo nikoli prilagodili našim vrednotam in kulturi. Kdor si želi propada evropskega kontinenta, potem bo na volitvah podprl SD, LMŠ, SMC, DeSUS ali Levico, kdor pa si želi zavarovanih meja, Slovenijo brez ilegalnih migrantov, kar je edini porok za varnost in obstoj slovenskega in tudi drugih evropskih narodov, pa bo na volitvah volil SDS.

Kako gledate na to, da je Slovenska vojska morala pomagati slovenski policiji na meji?
Kot rezultat nekritičnega in nepremišljenega dolgoletnega varčevanja na račun varnosti. Ne samo Slovensko vojsko, tudi policijo so preveč zapostavljali, predvsem v kadrovskem smislu. Če Slovenska vojska leta 2015 ne bi prišla na pomoč policiji, ta sama ne bi zmogla obvladovati migrantskega vala. Še Slovenska vojska je bila zaradi hude kadrovske podhranjenosti takrat na robu svojih močmi, tako da smo lahko resnično veseli, da jim je kljub vsemu uspelo nekako usmerjati migrantski val proti Avstriji, ne da bi ljudje občutili kakšne hujše posledice v tistem trenutku. Žal pa zaradi podivjanih islamskih skrajnežev, ki so jih levičarji spustili v Slovenijo in jim dovolili prečkati naše ozemlje, zdaj hujše posledice čutijo marsikje drugje v Evropi. Zato bo nujno treba kadrovsko in materialno okrepiti tako policijo kot Slovensko vojsko, da bomo lahko v prihodnje meje zavarovali tako, da nobenega ilegalnega migranta ne bomo spustili v državo.

Drugi večji problem, ki resnici na ljubo že dalj časa pesti SV, je pomanjkanje kadrov. To je bilo najbolj razvidno pri upadu stalne sestave, slabem zanimanju mladine za vstop v vojaške vrste, kar je bilo vidno tudi pri neuspešnem testiranju bataljonske bojne skupine kot nedavni aktivaciji prostovoljne rezerve. Koliko je za to odgovorna Cerarjeva, koliko pa prejšnje vlade?
Prejšnje vlade so odgovorne v smislu zmanjševanja finančnih sredstev v času finančne krize. Največja odgovornost pa je zagotovo na vladi Mira Cerarja, ki kljub 5-odstotni gospodarski rasti Slovenski vojski ni namenila znatnejših finančnih sredstev, ki so osnova, da lahko vojsko sploh postavimo na noge in jo postavimo ob bok modernih vojska. S tega vidika je bila vlada Mira Cerarja grobar Slovenske vojske, saj so se ravno pod njo začele razmere drastično slabšati.

Proti koncu mandata se je Cerarjeva vlada odločila za nakup oklepnikov, pri čemer ni jasno, kje naj bi vzeli denar, ko ga še za plače in uniforme ni. Ali se vam izbira nemško-nizozemskega vozila zdi primerna?
O teh vozilih se je na koncu poenotila vojaška stroka, zato je odbor za obrambo dal temu nakupu tudi pozitivno mnenje.

Med sejami vašega odbora je gotovo nepozabna seja maja lani, ko je prišlo do incidenta predsednika ZZB za vrednote NOB Tita Turnška zaradi debate o financiranju veteranskih organizacij. Kako gledate na ta dogodek?
Glede na to, da je privilegirani tovariš žalil poslance, ki se z njim niso strinjali, mi drugega, kot da ga pozovem, da zapusti dvorano, ni ostalo. 

Kaj bi morala prihodnja vlada narediti na področju obrambno-varnostnega sistema?
Za Slovensko vojsko lahko rečem, da bi morali, če bi želeli urediti stanje, pripadnice in pripadnike Slovenske vojske takoj izvzeti iz enotnega plačnega sistema v javnem sektorju, izhodišče za plače vojakov ter podčastnikov in častnikov bi morala biti povprečna bruto mesečna plača v Sloveniji, prav tako pa bi morali uvesti ugodnosti, ki bi Slovensko vojsko naredile za privlačnega delodajalca za mlade. Prav tako je eden od mogočih ukrepov tudi uvedba selektivnega služenja vojaškega roka po zgledu Švedske. Bistvo vsega pa je, da se čim prej začnemo približevati 2 odstotkoma BDP, ki ju bomo namenili za obrambo.

Ste tudi član odbora za izobraževanje, znanost, šport in mladino. Kako kot predsednik SDM vidite stanje današnje mladine?
Kot brezperspektivno, zaradi česar se 8.000 mladih, kar je skoraj polovica generacije, na leto odseli v tujino. Zato smo v našem podmladku pripravili sveženj ukrepov, da se stanje na mladinskem področju izboljša. Objavljen je na www.sdm.si.

Na letošnjih državnozborskih volitvah se boste znova potegovali za poslanski mandat. Zakaj ste se odločili za to?
Zaradi svojih aktivnosti v tem mandatu tako na lokalni kot na državni ravni. Za lokalno raven si želim, da se projekti, ki jih ta čas peljemo ali pa smo tik pred zaključkom, uspešno sklenejo. Za državno raven pa si želim, da se po zmagi SDS predlogi v obliki zakonov in priporočil, ki smo jih vlagali v državni zbor, v naslednjem mandatu, ko bomo vodili vlado, tudi sprejmejo. Najbolj pa si želim, da končno že izstavimo račun mafiji, ki to državo ropa že od njenega začetka, ter odgovorne za bančno luknjo in drugo korupcijo, predvsem v zdravstvu, prek učinkovitega sodstva, ki je prvi pogoj za normalno delovanje države in katerega bomo vzpostavili, pošljemo tja, kamor sodijo – v zapor.

“Sem pa trdno prepričan, da če ne bi imeli tega odbora in SDS ne bi bila tista, ki je najglasneje opozarjala na stanje v Slovenski vojski, bi bila danes ta v še slabšem položaju, kot je.” (Foto: Veronika Savnik)

Kako lahko poslanec pomaga svojemu volilnemu okraju?
Če se angažira, lahko marsikaj premakne v pozitivno smer. Osebno lahko rečem, da sem zadovoljen s svojim delom za volilni okraj, saj sem se angažiral na več področjih in izjemno podpiral lokalno okolje. Verjamem, da bodo to na volitvah potrdili tudi volivke in volivci. Eno od orodij poslanca za pomoč okraju so zagotovo poslanska vprašanja in pobude, vendar pa je prvi pogoj dobro sodelovanje z župani iz okraja, v katerem si bil izvoljen. Če želiš res nekaj doseči in premakniti, potem moraš skupaj z županom hoditi na sestanke, kakšnega ministra povabiti v svoj okraj, da si ogleda situacijo, in biti v stalnih stikih tako z ljudmi v lokalnem okolju kot s tistimi, ki so za projekte zadolženi na ministrstvih ipd. Lahko rečem, da imamo za vse pomembnejše infrastrukturne projekte v občinah Gorenja vas – Poljane, Železniki in Žiri v državnem proračunu zagotovljena finančna sredstva, nekateri projekti se že izvajajo, drugi pa se bodo začeli v prihodnjem mandatu. V tem mandatu smo tako začeli z rekonstrukcijo cest Žiri–Rovte, Gorenja vas–Todraž in Podrošt–Sorica, zaradi zagotovljenih finančnih sredstev v proračunu pa bomo v naslednjem mandatu lahko začeli graditi žirovsko obvoznico in rekonstruirali ceste Trebija–Sovodenj, Gorenja vas–Hotavlje in Lučine–Suhi Dol. Velik dosežek je, da nama je z županom občine Gorenja vas – Poljane uspelo, da imamo zagotovljenih 2,5 milijona evrov za protipoplavno varnost Poljan, za dodaten milijon še potekajo pogovori. Objekti nekdanjega Rudnika urana Žirovski vrh, katerih lastnik je Ministrstvo RS za obrambo, pa so bili izročeni v upravljanje občini. Zagotovo bosta zame v novem mandatu največji izziv protipoplavna varnost Selške doline in severna škofjeloška obvoznica v Selško dolino. Verjamem, da nam lahko uspe, če bo SDS vodila vlado.

Ste predsednik Slovenske demokratske mladine. Koliko članov SDM bo nastopilo na volitvah?
Kandidati, ki smo mlajši od 30 let, kar je zgornja starostna meja za SDM, smo štirje. Če bi stranka ponovila rezultat iz leta 2004 in bi bili v parlament izvoljeni poslanci iz okrajev, ki so bili tudi takrat, potem bi bili izvoljeni vsi štirje. Verjamem, da je to mogoče.

Kakšna bo vaša vloga v državnem zboru, če boste izvoljeni? Bi nadaljevali z delom v sedanjih odborih in komisijah?
Smer in cilje svojega delovanja, ki sem jih začrtal v tem mandatu, nameravam nadaljevati tudi v naslednjem. Zagotovo želim še naprej delovati na področju varnosti in obrambe ter se zavzemati za izboljšanje položaja mladih. Tu sem se nekako našel in v delu na teh področjih resnično uživam.

“Lahko rečem, da imamo za vse pomembnejše infrastrukturne projekte v občinah Gorenja vas – Poljane, Železniki in Žiri v državnem proračunu zagotovljena finančna sredstva, nekateri projekti se že izvajajo, drugi pa se bodo začeli v prihodnjem mandatu.” (Foto: Veronika Savnik)

Biografija

Žan Mahnič se je rodil 12. januarja 1990 v Kranju. Osnovno šolo je obiskoval v Gorenji vasi, nato pa je obiskoval škofjeloško gimnazijo. Hkrati je obiskoval tudi glasbeno šolo v Škofji Loki, kjer se je učil igrati klavir in orgle. V zadnjem letniku gimnazije se je začel tudi družbeno udejstvovati kot član dijaške skupnosti.

Po opravljeni maturi se je vpisal na Fakulteto za družbene vede v Ljubljani, kjer ta čas končuje študij obramboslovja. Na fakulteti je bil eno leto tudi član študentskega sveta. Leta 2008 je vstopil v SDS in postal aktivni član predvsem v sklopu Slovenske demokratske mladine. Že naslednje leto je bil izvoljen v izvršni odbor SDM.

Leta 2010 je bil izvoljen v občinski svet občine Gorenja vas – Poljane in leta 2013 je postal podpredsednik SDM. Naslednje leto je bil na državnozborskih volitvah prvič izvoljen za poslanca. Čeprav je bil v tem sklicu najmlajši poslanec, je postal predsednik odbora za obrambo ter član odborov za delo, družino, socialne zadeve in invalide ter za izobraževanje, znanost, šport in mladino kot tudi komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb. Leta 2015 je bil izvoljen za predsednika SDM. Na letošnjih državnozborskih volitvah je kandidat SDS v 1. volilni enoti, v okraju Škofja Loka II.

Klemen Kocjančič / Demokracija

 • tonite falco

  Tako se govori!
  Bravo Žan Mahnič le tako naprej in stranka SDS vse do zmage na volitvah in še naprej.
  Naj živi SDS in slovenski rod v državi Sloveniji !!!

 • Ta malmu bi zaupala ministrstvo za obrambo. Vojsko bi zelo hitro poštimal in jo tudi pripravil za branjenje SLOVENSTVA. Katiceva jo je v teh 4 letih deformirala.

 • Brane

  Temule nedoraslemu Zizeku ne bi zaupal niti sladoledne lučke:P

  • Mi pa tebi niti korneta, kaj šele sladoleda.

  • Soave

   On še bo kar v redu dec. Ti si pa že mimo najlepših let in si jezen.

   • Franc Šink

    In zafrustiran.

    • Soave

     Drži. Saj leta niti niso važna. Ampak. . . . .

     • karpelec

      Kaj misliš, kje se je izgubila tarantela?

     • Soave

      Sem že nekajkrat nameravala napisati. Jaz jo kar pogrešam.

      Misliš, da je spremenila nick ? Pa vendar se mi zdi, da nihče podobno, kot ona, ne piše.

     • karpelec

      Tudi jaz menim tako.

     • Franc Šink

      Pamet vedno nam vedno ostane.

   • Hun

    “on se bo kar v redu dec”
    v tole možato mlačnost vidm, da se sama cist ne vrjamš

    • Soave

     Napisala sem – ŠE BO.

     Hun ?? Si ti že mimo takih let ?

     • Hun

      katerih let?

     • Soave

      Let poslanca Mahniča.

  • dob

   V rit si jo vtakni, tam bo na hladnem.

  • slosin

   ati, ampak fant je mlad in brihten….če pa pogledam tvoj avatar, pa lahko mirne duše zapišem, da ne boš nikoli toliko star, kukr zgledaš…

  • WISKY 1000

   je pa g,Mahnič lepši kot ti

   • Brane

    HIHI, da je pa g. Mahnič lepši od kogarkoli dvomim, kvečjemu iam nedorasel skoraj aspolen obraz, če bi imel ruto in kiklo, bi ga kaj hitro naskočil kakšen župnik v zakristiji…

    • Lea Pralines

     ..kako pa veš,da ga še ni naskočil…..

 • Soave

  + + + + dober , zanimiv inervju.

  • dob

   Dober je Mahnič.
   Brez zamere, ampak meni je všeč Pojbič! Moram priznati, da ljudem, ki ne znajo popizdit, nikoli nisem prav do konca verjel in Pojbič res zna popizdit, ko je treba in kakor je treba.
   Pojbič je pravi!

   • Soave

    Drži !! Že njegov glas je ta pravi. Prodoren. Te prisili, da ga poslušaš.

    Meni je tudi všeč-

    • WISKY 1000

     še dolgo ga boš poslušal,SDS čista zmaga.

   • Lea Pralines

    ..okupili se pederi…okupili se pederi…okupili se pederi….

    • dob

     Mahnič je ziher peder.
     Kot je on pofukal Turnška, ga ni še nobeden. A si videl kako na široko je hodil, ko ga je Mahnič nagnal iz dvorane, kot pofukanega psa? Po moje tri dni ni mogel niti noge dvignit za scat.

     • Lea Pralines

      …kako veš? ..pedri ste pa res barabe…ha ha ha

 • xtc

  pa saj Cerar je del te mafije

 • Krtača 20

  Gradek mu je všeč ja. Tko kot vsem klerom ja. Pa en lep vinogradek, pa ene par hlapcev pa dekel ki ga okopavajo za vbogajme….

  • učko

   Jah, kar jau se mal za hlapca, boš mal odplačal tistga, kar so tvoji pokradli, pa še zdrau boš bolj, zdej si ves zaležan !

  • Franc Šink

   V teh krajih vinska trta ne uspeva.Pa tudi sirk ne,da bi delali krtače iz tebe.

   • karpelec

    Odgovarjala bi mu brezova metla.

    • WISKY 1000

     lata čez hrbet

 • učko

  CMERO PIČKA IZDAJALSKA !!!!!

 • Tweety Bird

  O moj debeli zarolan Mahnič…nimaš pojma o mafiji. Jaz sem včeraj vse lepo razložila:

  Mitja Kunstelj: “SDS je mafija. O botru nima smisla izgubljati besed. Danes je situacija sledeča. Kjerkoli v državi, kjer ima Janša interes ali se je nekaj »pomembnega« zgodilo, ima tam SDS svojega človeka. Infiltrirani so v vse državne organe, v vsa državna podjetja in lastijo si največ medijev v državi. NLB je edina trdnjava t.i. rdečih, ki je za Janšo neosvojljiva. Ima pa Janša zato Primoža Britovška (bivši vohun SOVE) in njemu podobne, ki za SDS mafijo brezsramno kradejo v bankah, kjer so (bili) nastavljeni. O Britovšku in njegovih kriminalnih rabotah v enem od naslednjih prispevkov, ko vam bom med drugim približno razložil, kako je SDS mafija oškodovala proračun Slovenije za slabe tri milijarde evrov. Hišnega bankirja SDS Britovška sem srečal v čisto navadnih kriminalnih zgodbah, kjer so se preprodajale ukradene »stvari«. G. bankir v vlogi navadnega »caplja«. Branje bo zanimivo.”

  • Tweety Bird

   POZOR POZOR POZOR… HALOZE EXPRESS

   Pazite koga boste volili 3.6.2018 !!!…SDS ima že nekaj let povezave z Banjaluškim narkokartelom. Za narko bossa iz omenjenega mesta znani davčni “strokovnjak” Snežić pere denar, optimizira gotovinsko poslovanje z drogami in za njih ustanavlja slamnata podjetja po vsem Balkanu.

   Odgovorni urednik: Foglof Tunek

   • WISKY 1000

    še lekadol ti ne bo pomagal,kar je noro je noro.

  • macon

   “Lastijo si največ medijev v državi” pove, da si umsko prizadet kot Kunstelj. En takle očitni zdrs razgradi vso komplicirano laž.

   A za takole propagando vam še plačajo, vi vsi skupaj niste vredni piškavega Eura. Ravno zato boste šli udbomafijci in podporniki v krulac, ker ste sami idioti.

  • WISKY 1000

   birdovca,3-jega te bo ruknilo,hi,hi,hi…….

 • Tweety Bird

  Janša bo s svojo SDS mafijo zavladal Sloveniji. V to ste lahko prepričani. Trideset let gradi svoje omrežje in nobena afera ga ni odnesla. Teh pa je bilo uradno več kot 200…ovadbe, tožbe, preiskave…pa to…

  • Tweety Bird

   Tako kot v mafiji nastajajo nove tolpe, na desnem političnem polu nastajajo nove stranke. Ve pa se, kdo je boter.

   • marker

    Res je. Vidimo kaj skozi leta nastaja iz LDS. Princip je isti, menjajo se samo imena…

  • slosin

   POZOR! Včeraj sem šel gledat v SSKJ, kakšen pomen ima beseda ‘nakladać’..In ne boste verjeli, za lažjo predtavo pomena tega izraza, je zraven pripeta še slika našega tvitija….

   • karpelec

    …in žalostno je še, da je zato plačan.

 • Franc Šink

  Še en razlog več da moramo čim več Oldtimerjev nagnati iz parlamenta.Postajajo predragi za vzdrževanje.

 • Zora

  Zaradi takšne taktiktike, da z vsemi sredstvi, tudi lažmi diskreditirate sedanjo vlado in vse ostale, ne boste nikoli sestavili vlade v naslednjem mandatu. Upam tudi, da mi ne bo treba še naslednja 4 leta gledati Mahničev obraz in poslušati njegove neumnosti.

  • slosin

   …te vlade ni potrebno nič diskreditirati….s svojimi dejanji se je že sama…
   Diskreditirali so se tudi tisti, ki so to vlado izvolili…in upam, da mi naslednja 4 leta ne bo treba gledati teh starih lopovov, ki so nam skopali bančno luknjo za 5 miljard, uničili zdravstvo, oprali miljardo….

  • WISKY 1000

   gotovi ste komunajzarji,SDS čista zmaga,whiski bo tekel v potokih

 • Miro

  kaj da mlečnozobec skoz nekaj pametuje…. on bi moral imeti v parlamentu poleg sebe starše, da bi odgovarjali za njegove neumnosti ki jih izreka…enak debil kot Lukec mesčni

  • sprehajalec

   Primerjati Žana Mahniča z Lukom Mesecem je kot bi primerjal diamant s savskim prodom.

   • jovan jovan

    Diamant? Muahahahaha …… Kaj pa jemlješ za eno zadevo?! Škodi ti.

    • WISKY 1000

     po 3-jem juniju boste ovce rdeče imele kljune povešene.

    • sprehajalec

     Potem pa reciva rubin, če imaš pač strožje kriterije Jovane.

   • Miro

    res je….Luka je diamant za mahniča bi težko rekli de je kamen iz save

 • Veritass

  Še eden iz pleade faliranih študentov. V glavi nič, oportunizem in nalaganje mu je edina vrlina. Nikoli ni delal, zgodovina v gimnaziji na psu, sedaj pa napihnjeno pregreva zgodovino. Čaka samo, kako mu bo strankarski kolega na svoji fakulteti uredil naziv mag. (čarovnik za meglo). (kar nekaj jih je bilo in jih je v parlamentu, ki se veselo šopirijo s tem naslovom. Kar na enkrat iz tehnika (maturanta) v mag.a
  Ni poslušal, ko so se učili, da kdor pregreva zgodovino, nima idej za prihodnost. Živi v svetu slišal sem, povedali so mi.
  Takih je kar nekaj, posebno izstopa tudi podoben kaliber Žiga Štiftar.
  Predsednik, Slovenska demokratska mladina Domžale, generalni sekretar, Slovenska demokratska mladina (SDM) in član upravnega odbora, PGD Žeje – Sv. Trojica. Večen študent, ki mu je biti prostovoljen gasilec največji domet, poleg ideje biti v parlamentu.
  Bog nam pomagaj pri takem “podmladku”.

  • Soave

   Kaj pa manjka prostovoljnim gasilcem.?
   Oh, seveda, tvojim so vzor magistri pa doktorji, ki sedijo po pisarnah. . . .
   Še kaj o mladem forumu SD napiši. Tale twitt je ena od njihovih laži
   ” Tonin “misli resno” prepovedat splav….naj ga prosim nekdo zbudi, ko se izumi elektrika…”
   Pa še malo o predsedniku. Predvsem njegov – moto.
   http://www.mladiforum.org/team/omerzel_andrej/

   • Veritass

    Preberi članek kot celoto in FB Štiftarja. Človeku gre na bruhanje.
    Prostovoljni gasilci so čisto OK.
    Vsi podmladki strank so isti. Imajo v večini falirane študente, ki imajo samo namazan jezik, v glavi pa vakum. So pa oportunisti in karieristi. Izkoristijo priliko. Kakršni voditelji, takšen podmladek. Morajo si biti všečni.

    • Soave

     Aha ? Tukaj je kavelj. . . . . . kakršni voditelji, tak podmladek ?
     Poltiki pa so prav vsi karieristi.

 • sprehajalec

  #Žan Mahnič: “Vlada Mira Cerarja je delovala v korist mafije, ki v resnici vodi to državo!”#

  Seveda je, spomnite se predvolilne obljube Moralnega o morali in pravici, ter o občinah, kako jih bo pol ukinil.

  Ni ukinil niti ene. Po enem sestanku, se ni o tem govorili niti enkrat več. Zakaj? Ker nima šans. Vladajoča kasta javno upravnih priviligirancev ter stričkov mu je takoj pokazala vrata, če bo še kaj govoril o tem.

 • Hun

  hahaha FDV kader

  • WISKY 1000

   po tretjem juniju boste rdečkarji tu gor poniknili,zadnji čas.

   • Kataklizma

    ej, vsa ločila so LEVOstična

 • Marjan

  Janez Janša nekdanji zapornik na Dobu. Zaprt zaradi korupcije, pranje denarja, šverc orožja,…
  Eden pregovor pravi : Zločinec zmeraj ostane zločinec!

  hahahahahahha

  • Soave

   A res ? Tako misliš tudi za tvoje rdečkarje ?

  • WISKY 1000

   butec,za odškodnino mu boš še nekaj primaknil,čista zmaga SDS.

  • Olga2345

   Ne vem, če vam bo so smeha, ko boste plačevali astronomsko odškodnino!

 • piko8

  SDS in g. Janez Jannša sta garant za boljši jutri za nas in naše vnuke!!!!
  Samo tako se bomo znebili in izsušili močvirje, ki ga je naredila rdeča golazen pod vodstvom krvavorokca milana kučana!!!
  VSI NA VOLITVE IN VOLIT SDS IN g. JANEZA JANŠO ZA BOLJŠI JUTRI SLOVENK IN SLOVENCEV!!!!

  • Lea Pralines

   ..ti si resnično lažnivi bebec…pojej tableto pol pa kaj napiši..prvo na list papirja…sej bo šlo..vprašaj če kaj ne znaš..

   • piko8

    Ti pa odgrni rdečo zaveso, ki ti jo pred oči potiska Mafijski Boter milan kučan!!
    Ko boš to naredil, se ti pred očmi odpre mavrična paleta barv!!

    • Lea Pralines

     ..ja ja to delam vsak dan 3 x….bebec

     • piko8

      Pa probaj še 4,5,6 in mogoče ti bo 7,8,99 tič le uspelo razbistrit duha in spregledat!!
      Je pa po tvojem primiku sodeč stanje normalnosti teško doseči, tudi bika, ko mu mahaš z rdečo cunjo, Bog nedaj z krvavo zvezdo teško uataviti!!!
      Poskusi mogoče (ni sigurno) ti bo uspelo, potrudi se!!

     • Lea Pralines

      kako so puhel malinovec iq imaš kot filodendron,to ke ceha zato ker si nedonošenček…km alu te pomuslimanimo..,še malo…

 • žogica

  Pa saj tale je še v pleničkah, hihihiiiiiiii !

  • Soave

   Ja, pišuka ? Koliko let pa imaš ? 92 ?

   • žogica

    92 jih že imaš, pa same bedarije pišeš.

    • Soave

     Na primer ?

     • Peter

      Žogica spada med ljudi, ki so veseli in zadovoljni ter kreativni. Ona ne visi na tem portali in ne nerga čez vse, kar njej ni všeč, no.

     • Soave

      No, prav. Če ti praviš !!

     • Peter

      Ne, ona to pravi, no.

     • WISKY 1000

      do 3-jega bo še vesela,da lahko na našem portalu piše oslarije,potem jo bo pa infarkt ruknu,pa bomo imeli mir tu gor.

     • žogica

      Peterček, to je pa res, kar si napisal, končno enkrat nekaj konkretnega od tebe. Jaz vas pridem vsako večer pogledat, kako se pridne ovčke spravljajo spat, ker so otrujene od celodnevnega “pljuvanja” po vsem in vsakem, ki ni njihov…. Le kako zdržite, upam, da vam Janez privošči kaki golaž !

  • WISKY 1000

   ŽOGA južno kuhat

   • žogica

    Zdaj bo teba že večerjo….

 • jovan jovan

  Black tie guy. Največ kar je naredil s svojimi rokami je žlica, ki jo nosi v usta. Rit in glava sta obratnosorazmerni.

  • Soave

   Žlico da je naredil ? Jo ti znaš narediti ?

  • slosin

   ja, ampak postavlja pa vprašanja, na katera ti in tvoji nimate odgovora…no, nastavlja vam pa tud ogledalo…au,au…

  • WISKY 1000

   jovek,ti že teče voda v gotanec,SDS čista ZMAGA.

  • Olga2345

   Mislite Meseca?

 • Soave

  Sicer sem tole že enemu komentatorju pripela. Pa moram še tule, na bolj vidno mesto.Da vidimo še mladce SD.
  http://www.mladiforum.org/team/omerzel_andrej/

  • Olga2345

   Butce še predobro poznamo!

 • Hun

  Cerar ne more bit kriv za vojsko..ce je ta resor vodil minister iz SD

 • Kataklizma

  če bi res mafija vodila državo Žan, potem bi bil ti že zdavnaj kuhar v menzi

 • Lea Pralines

  OOOO Mahnič,pozno ti pride,no pa saj so šolarček sds-a.Glej in uči si….ha ha ha pa kej komentiraš ali nič bo prav vseeno,tako in tako nimate tud približno šans za vladanje…ha ha hapopušili steeeeeeeee!

 • Dado

  Debeloglavi, poglej kdo je KVAZI državnik, ki niti sojenja ne mara….. Višje sodišče v Celju je ugodilo pritožbi Janeza Janše v zvezi s tožbo Eugenije Carl zaradi Janševega žaljivega tvita. Sodba se bo zaradi nepravilnega vročanja razsodbe vrnila v ponovno odločanje na prvo stopnjo.

 • Get Smart

  Pomni, kaj so ti položili v zibko:

  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  = poštenost,
  = pravičnost,
  = resnicoljubnost,
  = prijateljstvo do ljudi,
  = domoljubnost,
  = rodoljubnost,
  = svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI
  podarili svetu.
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Nasprotje kulture življenja je “kultura smrti”.

   KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
   MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
   = babilon egipt perzija bizanc rim jugoslavija …
   =
   detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE = sviranje kurtzu = prodajanje magle = skratka PARAZITIRANJE na ljudeh … =

   transićizem = TEMELJNA AGENDA teh kreatur = svoje izrodke in posvojene otroke
   kastrirajo in jih VZGAJAJO v pedofiliji, v LAŽI, v SOVRAŠTVU DO LJUDI in predvsem s hormoni nasprotnega spola,
   ko te kreature odrastejo, so, kot si sami pravijo, SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI =
   sovraštvo do ljudi kar žari iz njihovih oči in potem so vam FOVŠ,
   poznate PODTIKANJA o fovšiji =
   fejk ženske = kastrirani fantki ne morejo roditi, ne morejo izkusiti
   ženskih bolečin in užitkov,
   fejk moški = transićirane deklice = v glavnem jih kastrirajo in te ne morejo rojevati in do konca svojih dni igrajo vloge “poženščenih kao moških”

   pedrizem / lezbizem je najprej iniciacijski odnos GOSPODAR vs SERBUS=hlapec =
   kar nato, kot vse ostale zadeve tega sveta, te kreature PODTIKAJO LJUDEM:
   kolikokrat ste slišali “za HLAPCE ROJENI” =
   ja, CANKAR je govoril o teh kaviar SERBUSNIH KREATURAH,
   ki so za SERBUSE tekovina revolucije rojeni;
   potem pa je pedrizem/lezbizem sredstvo za poneumljanje otrok, predvsem deklic,
   ki “kupijo” PROPAGANDO o “grdih moških, ki da zlorabljajo ženske” =
   kar je znova samo še ena izmed POTURANCIJ =
   samo te parazitske kreature in njihovi SERBUSI zlorabljajo ženske,

   in predvsem je pedrizem/lezbizem sredstvo za prikrivanje TRANSIćiZMA=
   =
   enako velja za ostale -izme =
   = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem = SOCIALIZEM =
   KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem
   … =
   tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
   = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM …
   (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
   pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
   gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
   i tako dalje do tokija …)
   vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
   =
   “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

   1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde
   2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
   psi čuvaji tekovina revolucije
   3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
   oz.
   z njihovimi besedami,”… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

   Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
   seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
   .
   Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi” nje )
   so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno
   ZASUŽNJEVANJU ljudi.
   .
   .
   Jezus Kristus:
   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
   osvobodila.«
   .
   »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

   • Get Smart

    Tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
    = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM …

    in ostali -izmi = SOCIALIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM = USTAŠIZEM=ČETNICIZEM = SERBUSIZEM=hlapčizem = vukojebizem = pedrizem = pedofilizem = muslićkultizem = kozojebizem = vegizem = feminizem … = TRANSIćIZEM =

    kaviaržido KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA =

    = SMRTNO neprijateljstvo DO LJUDI.

    (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
    pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
    gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
    i tako dalje do tokija …)

    vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
    delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
    =
    “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

    1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde
    2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
    psi čuvaji tekovina revolucije
    3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
    oz.
    z njihovimi besedami,”… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

    Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
    seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
    .
    Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi” nje )
    so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno ZASUŽNJEVANJU ljudi.
    .
    .
    Jezus Kristus:
    »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas boosvobodila.«
    .
    »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

    • Get Smart

     SOCIALIZEM=FAŠIZEM=KOMUNIZEM=KAPITALIZEM=FEVDALIZEM = …
     so vse po vrsti onanije, drkancije nje,
     ki so vse po vrsti IZUMI kaviaržido KOMINTERNE =

     =SUŽNJELASTNIŠTVO.

     Dovolj bo, če pogledate, katero je NAJVEČJE KAPITALISTIČNO društvo v Sloveniji =
     = FORUM 21
     =
     MURGL JUGOKOMUNISTIČNO združenje vsega NAROPANEGA KAPITALA,
     predsednik je pa MILAN KUćAN,
     ki je tudi predsednik
     PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji=
     =
     ki se je uradno preimenovala v SD = SOCIALNI DEMOKRATI
     in podmladek SKOJ = Savez komunističke omladine Jugoslavije =
     = uradno preimenovan v LDS =
     DeSUS LEVI bratuške šoltesi Zares POZITIVNA-srbija dobri dobovški ŠARAC
     i tako dalje do tokija,
     pa so vse le “novi-obrazi” teh dveh struktur, ki je dejansko ENA =
     MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

     • Get Smart

      PREIMENOVANJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji:

      1. Predno so si spremenili ime v SD = SOCIALNI DEMOKRATI, so se imenovali ZLSD – Združena
      lista socialnih demokratov.
      2. Predno so si spremenili ime v ZLSD, so se imenovali ZDRUŽENA LISTA. V ZLSD so se kakor
      združili s “Semulićevo SZDL”,*
      ki je postala SSS – Socialistična stranka Sljovenjije nje in pa DeSUS-om, ki je nastal iz
      par starih murglskih prdcev ZKS-SDP nje. DeSUza kogaS bodo začeli v MURGL JUGOKOMUNISTIČNEM
      agitpropu pumpat na polno šele po koncu “LDS zgodbe o uspehu nje”, ko za predsednika
      DeSUS-a postavijo SKOJ-evca oziroma LDS-ovca Karela Viktora.
      * Semulić je še vedno PREDSEDNIK “četrtega doma” JUGOKOMUNISTIČNE SKUPŠTINE v Sloveniji –
      ZSSS je le preimenovan SZDL (lokalna SOCIALISTIČNA zveza delavnega ljudstva; v izvirniku:
      SSRNJ = SAVEZ SOCIALISTIČKOG RADNOG NARODA JUGOSLAVIJE)
      3. Predno so si spremenili ime v ZDRUŽENA LISTA, so se imenovali SDP Slovenije –
      Socialdemokratska prenova Slovenije.
      4. Predno so si spremenili ime v SDP Slovenije, so se imenovali SDP – Stranka demokratične
      prenove.
      5. Predno so si spremenili ime v SDP, so se imenovali ZKS-SDP – Zveza komunistov
      Slovenije-Stranka demokratične prenove.
      6. Predno so si spremenili ime v ZKS-SDP, so se imenovali ZKJ – ZVEZA KOMUNISTOV
      JUGOSLAVIJE
      https://i.imgur.com/D4LXeH6.jpg
      7. Predno so si spremenili ime v ZKJ, so se imenovali KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE.

      Kot najbrž veste, tudi bivajo še vedno na istem naslovu, in sicer v UKRADENI vili svojega
      rojaka
      (ki pa ni bil kaviarkomunističnižid, ampak le biznisžid, torej ni bil predan revoluciji
      nje),
      ki jo je KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE “nacionalizirala” nje in se vanjo naselila.

     • Get Smart

      PREIMENOVANJA podmladka KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE v Sloveniji:

      LDS (in vsi njeni derivati Zares, ZL, ZaAB, PS, SMC, ŠARAC …) je formalnopravna naslednica
      SKOJ-a – Savez komunističke omladine
      Jugoslavije).
      SKOJ – Med vojno SKOJ (Savez komunističke omladine Jugoslavije) ustanovi USAOJ (Ujedinjeni
      savez antifašističke omladine Jugoslavije) in je hkrati član in deluje posebej. Po vojni
      se USAOJ preimenuje v NOJ (Narodna omladina Jugoslavije), nato pa se ti kaviar
      jugokomunisti, ki so se kakor razcepili, znova združijo (SKOJ + USAOJ (NOJ)) v NOJ. Nakar
      se NOJ preimenuje v SSOJ (Savez socijalističke omladine Jugoslavije), ki formalnopravno še
      traja. SSOJ ima seveda podružnice po vsej Jugoslaviji: tukajšnja se imenuje ZSMS (Zveza
      socialistične mladine srbije) – in ta podružnica na prvih (v 2/3 sfejkanih in v 1/3
      demokratičnih) volitvah v Sloveniji (leta 1990) nastopi še s svojim polstoletnim imenom
      ZSMS, na naslednjih (1992), pa se je ta organizacija ZSMS (Zveza socialistične mladine
      Srbije v Sloveniji) preimenovala v ZSMS – liberalna stranka, nato liberalno demokratska
      stranka LDS, pa Liberalna demokracija Sljovenjije. Prakso ustanavljanja strančic SKOJ-a,
      imenovanj, preimenovanj, t. i. “novih obrazov”, ki se potem počasi spet kakor združujejo v
      t. i. “Združeno levico” itd.
      lahko še vedno opazujete:
      LDS, Zeleni, SSS, SMS, Zares, PS – pozitivna srbija nje, ZaAB, TRS, IDS, …
      Verjamem sholtesu, Dobri LDS DOBOVŠEK SMC … ŠARAC … = LDS = SKOJ, podmladek KPJ =
      vse to je ena in edina KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE.

 • Lea Pralines

  JA KDO PA SE PREPUCAVA …?mAHNIČ ZAPOMNI SI,DA BOLŠE JE DA VODI DRŽAVO ,PO TVOJE,MAFIJA ,KOT PA VI BELE RITI….IZ VAS ŠE NIKOLI NI BILO NIČ IN NIKOLI NE BO,KER STE NESPOSOBNI LUZERJI S ČELAVIM NA ČELU… ZMERAJ SE OSMEŠIŠ,KER RAZEN DA KAJ PREPIŠEŠ ZMERAJ SE TI SMEJIMO …SI PRAVI SDS KIKIRIKI….. ha ha ha ha ha

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!