fbpx

Zanesljiv ‘politkolesarski’ vir: Za Jenullom stoji vplivni član SD Jernej Štromajer!

Jaša Jenull in Jernej Štromajer. (Foto: Facebook, STA)

Med organizatorji petkovih protestov še vedno vre, na socialnih omrežjih se nadaljujejo obtožbe, kdo ima nad in za seboj vplivne politične botre. Če je Jaša Jenull na Facebooku objavil zapis, kjer se ograjuje od obtožb o sodelovanju s stranko SD ter številnih drugih očitkov, pa smo od nekega drugega vplivnega ‘politkolesarja’ izvedeli, da za Jenullom med drugim stoji radikalni član SD Jernej Štromajer. Petkovi protesti torej niso zgolj iniciativa civilne družbe, temveč so politično instrumentalizirani.

Jaša Jenull je na Facebooku zapisal, da je Tjaša Prošek protestom naredila več škode kot Nova24TV, Zmago Jelinčič in Rumeni jopiči skupaj. “Ma kakšni Rumeni jopiči? Cca 5-8 posameznikov ki jih s svojimi lažmi vodi Tjaša Prošek je naredilo protestnikom več škode, kot vsi desničarski troli in plačani trstenjakovci.” Ker je med Jenullom in Proškovo počilo, so slednji pripeli status “janšistke” in ji na ta način ukradli podporo protestnikov na Trgu republike.

Nadalje je zanikal, da bi za njim stala stranka SD, kar mu je očital sorodnik komunističnega krvoloka Ivana Mačka – Matije Tomaž Jakhel. Toda pisec teh vrstic je med protestniki dobil zagotove informacije, da je eden glavnih operativcev za Jenullove kolesarske proteste nihče drug kot nekdanji sekretar na šolskem ministrstvu v času Šarčeve vlade Jernej Štromajer. Vsi se še zelo dobro spomnimo njegove lanskoletne božične čestitke.

Jaša Jenull in njegov zapis, kjer se ograjuje od obtožb. (Foto: Facebook)

Prve govorice o povezavah Jenulla s Socialnimi demokrati razkrila že “Opazovalka”
Prve govorice o povezavah med Jenullom in SD pa je na Facebooku razkrila že sicer neznana uporabnica Opazovalka. V nadaljevanju si lahko še enkrat preberete njeno plat zvona o Jenullu in Vuku Čosiću. “Zanimivo pa mi je bilo še nekaj. Kje so bili vsi tisti črni fantje in dekleta? G. Janull? Jih niste potrebovali za provociranje policajev? Naprej določene teme!! Pa se zopet sprašujem….to je demokratično? To so protesti, kjer bom debatirala o tistem, kar mi bo servirano ? G. Jaša Jenull in g. Vuk Cosić??!!!….. G. Jenull in g. Cosić, kam pa vidva nakazujeta nabirke? Sliši se, da se denar nakazuje za kazni? Lepo in prav je, da smo/ste solidarni, Ampak. Solidarnost se neha, ko ni transparentnosti. Nihče ne ve koliko ste zbrali, nihče ne ve kolikim ste plačali kazni. Je pa res še nekaj. Ne vem, zakaj nabirka denarja, če ste skakal čez ograjo? Ste kaj doslegli? Mislim, da ste. Napolnili pujska… Pa nisem mogla verjeti, da se je o virusu kovid 19 tudi govorilo. Torej govor o virusu je na Ljudski skupščini dobrodošel, na protestu pa ne? Pa go. Jasno ste tudi povabili? Smešno, ker prejšnji petek je menda zaradi nje odšlo vsaj 200 ljudi! Ko sem si z zanimanje ogledovala ljudi..sami znani, strnjeni, da ja ne bi kdo, ki ni iz posvečene druščine mogel priti do besede. Enako kot pri Janezu Janši. G. Jaša Jenull, sedaj z vami janšuje tudi Vuk Cosić. Krasno, torej predvolilna kampanja za SD je tukaj. Bravo! “ je  le nekaj šokantnih zapisov Opazovalke.

Vuk Čosić in Jaša Jenull sta po zapiskih Opazovalke delovala netransparento z denarjem in ugrabila proteste na račun stranke SD. (Foto: Facebook, Youtube)

Luka Perš