Zapomnite se jih! Ti poslanci leve koalicije, ki imajo polna usta socialne države, so zavrnili ustanovitev pokojninskega sklada in prikrajšali na tisoče upokojencev!

Foto: STA

Predlog slovenskega demografskega sklada, ki bi s prenosom vsega državnega premoženja omogočil trajnosten vir pokojnin za lepšo prihodnost upokojencev, je po zaslugi leve večine končal svojo pot. Proti so glasovali celo v “upokojenski” stranki DeSUS, kjer so svojo politično bazo pustili povsem na cedilu.

Poslanci leve večine so z 49 glasovi proti zavrnili zakonski predlog SDS, ki je predvideval, da bi se v sklad preneslo celotno državno premoženje, večino prihodkov od tega premoženja pa bi namenili za pokojnine.

Proti so tako glasovali vsi poslanci strank leve koalicije – LMŠ, SD, DeSUS, SMC, Levice in SAB – ki imajo sicer polna usta besed o socialni empatiji, ko pa pride do glasovanja, ko bi dejansko lahko dokazali, da mislijo resno, pa se vedno znova izkaže, da so le podaljški tranzicijskih elit, ki skrbijo za polne žepe svojih političnih botrov.

Lista glasovanja, na kateri se jasno vidi, kdo je glasoval proti predlogu.

Spomnimo, da je ravno včeraj v državnem svetu potekala temeljita razprava o uvedbi pokojninskega sklada, ki so se je udeležili Branko Šumenjak, predsednik KSS SDS, predsednik Zveze društev upokojencev Slovenije Janez SušnikAndrej Šircelj, poslanec v DZ RS, evropska poslanka Romana Tomc ter predsednik SDS Janez Janša. Pri tem so si bili vsi enotni, da je pokojninski sklad še kako potreben.

Tovrstne sklade imajo že številne države
Janša je tako poudaril, da v vsem tem času, odkar imamo svojo državo, Slovenija ni bila sposobna vzpostaviti kapitalskega stebra za napajanje pokojninskega sistema, temveč gre denar za pokojnine iz živega dela oziroma dela zaposlenih. Slovenija ima po njegovem še vedno obsežno državno premoženje, ki pa je razbito na različne upravljalce in okrog tega, odkar pomni, potekajo politične debate, kako to urediti, kako to upravljati, kako to narediti bolj učinkovito. “To, kar smo mi predlagali in o čemer danes govorimo, torej slovenski demografski sklad, ni nič novega. Številne države po svetu to že imajo. Mnoge države, tudi takšne, ki niso bistveno bolj bogate od Slovenije, iz kapitalskih stebrov dajejo bistveno večje deleže v pokojninske sisteme, ki so večinoma povsod solidarnostni, se pravi, da iz živega dela namenjajo poplačilo za minulo delo, kljub temu pa se velik delež iz večine držav zagotavlja iz premoženja kapitalskih naložb,” je nadaljeval Janša in dodal, da je zanimivo, da čeprav za tak kapitalski steber tudi pri nas obstaja zakonska podlaga, upravljalci takšnega sklada ne vzpostavijo.

Foto: Twitter

Razbremenila bi se tudi mlajša generacija, ki vplačuje v pokojninsko blagajno
Bistvena dilema, ki je preprečevala nacionalni pokojninski sklad, so pravzaprav bile razlike v številnih in številčnih vladnih koalicijah v zadnjih mandatih, je povedal Janez Janša in opozoril, da je do neskladij prihajalo zato, ker ima vsaka stranka v enem od upravljalcev državnega premoženja svoj fevd. “Ko smo razmišljali, kako presekati ta gordijski vozel, se je v tej dilemi, kaj prenesti v nacionalni pokojninski sklad, ponudila enostavna rešitev. Odločili smo se, da se v ta sklad prenese vse premoženje, ki so ga ustvarjali tisti, ki so v glavnem upokojeni, in prav je, da bi se tako zagotavljalo vir za pokojnine, še posebej, če govorimo o nekem medgeneracijskem sožitju,” je poudaril predsednik SDS. Ob tem je dodal, da predlog, ki ga ponuja SDS, ne samo, da ne oškoduje nikogar, ampak se tudi razbremeni aktivna generacija. Namreč, če se za pokojnine več izplačuje iz kapitalskega dela, potem je treba manj zagotavljati iz plač. Torej to je win-win situacija, kjer nihče ne izgubi, ampak vsi pridobimo. Samo korak je treba narediti, da se okoli tega poenotimo, je povedal Janša.

Vlada pripravlja slabo rešitev, upokojenska generacija mora postati glasnejša
Nato je dodal, da ko so zakon o slovenskem demografskem skladu vložili v postopek, so bili veseli odzivov drugih strank, saj razen nekih pikrih izjav predsednika DeSUS niso doživeli običajnega nasprotovanja, kot ga doživijo, ko opozicija predlaga nek zakon. “A konec prejšnjega tedna je s strani vlade prišel poziv, naj koalicija našega predloga zakona v prvem branju ne podpre,” je povedal predsednik stranke. Pojasnil je, da prvo branje pomeni, da se neka rešitev načeloma podpira in da se kasneje v zakonodajnem postopku dopolnjuje. “Mi smo se bili tudi pripravljeni pogovarjati o naši rešitvi, toda finančno ministrstvo je konec prejšnjega tedna koaliciji predlagalo drugačno rešitev in zavrnitev zakona, ki je danes v prvem branju na seji državnega zbora,” je povedal Janša in hkrati opozoril, da finančno ministrstvo oziroma minister Bertoncelj predlagata staro rešitev, ki ne pelje nikamor. “Minister Bertoncelj ob podpori vladnih strank predlaga, da se v nacionalni pokojninski sklad prenesejo samo nepomembne naložbe, portfeljske, ne pa strateške. V deležu je to mogoče ena šestina ali pa ena sedmina državnega premoženja, kar je daleč od tega, kar potrebujemo, in je zgolj neka megla, zaradi katere do končne odločitve verjetno niti ne bo prišlo, ker ne verjamem, da bi kdo to podprl, ker je nesmiselno,” je poudaril predsednik SDS. Po njegovih besedah predlog ministra Bertonclja pomeni zgolj, da bo razdrobljeno upravljanje državnega premoženja postalo še bolj razdrobljeno, še bolj neučinkovito, še več bo javne uprave, še več nadzornikov se bo lahko imenovalo in okoli njih se bodo vladne stranke prepirale in še manj denarja bo za upokojence.

Edina pot naprej je po mnenju Janše ta, da upokojenska generacije, ki težko živi na račun nizkih pokojnin, postane glasnejša. Ne glede na politično prepričanje bi morali upokojenci zahtevati nacionalni pokojninski sklad, s katerim bi bile koristi za vse generacije vsestranske, Slovenija pa bi na tej točki postala podobna normalnim državam, ki so sposobne skrbeti za svoje generacije, je svoj nagovor zaključil Janez Janša.

C. Š.

 • ROMAN Naprudnik

  Pa takšen sklad bi kot prva moral predlagati prav vlada !!!

  • Zgornji

   Vlada je pa proti svojemu narodu , zato pa je tako !!! ! !!!

   • Novakec1

    Kaj pa če je narod proti vladi?

    • tomnidari

     Narod, ki je bil 45-ga proti komunistom, je danes proglašen za izdajalca! 2000 komunistov, ki je zmagalo revolucijo so pa narodni heroji in narod!

     • Novakec1

      Začni živet v sedanjem času ne pa v preteklem, 70 let nazaj

     • tomnidari

      To priporoči hokejistom v Dražgošah.

    • mona lisa

     Saj tudi je. Škoda da ni ves narod proti taki vladi in nekaj ne stori da nažene te pijavke ki delajo proti lastnem narodu.

     • Zgornji

      AMENNNNN !!! ! !!!

    • Zgornji

     To pa še Bolj Bo , ker Nikomur ni všeč če ga nekdo Uničuje, in tako tudi narodu to ni všeč !!! ! !!!

   • tomven

    In ta isti narod bo spet izvolil isto sranje. Zastopi to, če moreš, Meni je tole shizofreno, da ne uporabim kakega drugega imena duševnih bolezni…

    • Zgornji

     Ne samo shizofreno, TEMVEČ JE TUDI NAIVNO, BREZBRIŽNO, NEUMNO , BUTASTO , ZLOBNO IN ŠE MARSIKAJ !!! ! !!!

 • Antonius

  Preprosto povedano, penis gleda upokojence.
  Komaj shajajo, pa se jim navkljub revščini jebe za njihovo kratko a bedno prihodnost.
  Kdo bo pa hodil za njih pred vlado in parlament, če se samim upokojencem na da.
  Večerna poročila na tv kanalizacijah so bedna upokojenska pamet.
  Samo, da ni Janša sestavil vlado, pa je vse o.k. .

  • KAPIBARA

   Pa še kako imaš prav !!

 • Mihilus

  Jebeš današnje penzioniste. Imeli so čudovito življenje v časih, ko je bilo dosti lažje kaj ustvariti, pa so rajši vse požrli in prihodnjim generacijam pustili predvsem dolgove. Večina njih se celo zaveda, da je sistem nevzdržen in da bo v celoti propadel. Hkrati za to stanje ne prevzemajo nobene odgovornosti in upajo, da bo vseskupaj propadlo šele, ko njih ne bo več.

  • Novakec1

   Bebo, kdo je pa naredil toliko hiš, vrtcev, šol , bolnic, cest…. kapitalisti ziher ne. Zdajšnje generacije pa to pokradete, če se ne da pa porušte.

  • tomnidari

   Dolgove nam je po nepotrebnem tako velike naredila šivilja! Drnovšek, Mencinger in škvadra pa so krivi, da je bil sprejet tak zakon, ki je omogočil prihvatizacijo! Demosov zakon, ki pa tega ni omogočal je bil v že drugem branju v DZ zato je DEMOS moral past!

  • mona lisa

   Ti si stvarno budalo. Kradli so rdeči kot kradejo sedaj. Delavci današnji upokojenci pa so delali ravno tako kot sedaj za mali denar.Kdo je naredil infrastrokturo, šole, bolnice…….Grozljivo je da podmladki nekdanjih lopovov pobirajo še danes ogromne borčevske in priviligirane penzije.

   • KAPIBARA

    Edino potomci, borcev na papirju, dedujejo vse njihove privilegije: Stanovanjska pravica- borčevske penzije.. :-(

 • Franjo Trojner

  Toti levi Serpentiškovi vladi se sladko jebe za navadne upokojence, jebe se jim za delavce v javnem sektorju, jebe se jim za vojake in po novem se jim jebe tudi za policiste, ki baje samo jokcajo na drevesih??? Toti levi koaliciji, levi Serpetinškovi vladi na oblasti je mar samo zase in svoje, totim se še za državo sladko jebe.
  Mika me, da bi šel preverjat glasovnice minulih parlamentarnih volitev, ker ne verjamem, da je še totih borih 13% volilcev glasovalo za LMŠ in še manj verjamem v že itak na volitvah katastrofalno slabe dosežene procente sestopljenih strank SD, SMC in Desus. Ma saj ni mogoče, da v Sloveniji živi toliko naivnežev. S totimi zadnjimi volitvami, kot že katerimi poprej je nekaj hudo narobe.

  • KAPIBARA

   Kateri leftard, je dejal: Ni važno, kdo voli, važno je kdo šteje…

 • francelj3

  Seveda, demografskega sklada ne sme biti, ker bi oteževal ropanje levuharjev. Zato so levuharji soglasno proti.

 • Zgornji

  HINAAAAAAAVCIIIIIII POKVAAARJENI !!! ! !!!

 • VERZIFIKATOR

  Šarika Marjančič

  HIŠNI STANOVANJSKI SKLAD

  V bloku našem vedno vse zamaka,
  hišnika nikoli ni v bližini,
  vzdrževalec lenoritis hlini,
  in denar prav čudno se pretaka.

  Sklad si stanovanjski naredimo,
  sosed Janez zadnjič je predlagal,
  sklad nam vsem potrebnim bo pomagal,
  bolje z njim kakor doslej živimo.

  Vedelo se bo potem natanko,
  koliko in komu za potrebe,
  koliko za plin, smeti, pogrebe,
  jasno bo razviden plus in manko.

  So mencali naši stanovalci,
  najbolj hišnik kajpak je okleval,
  vzdrževalec vedno bolj zardeval,
  skrili so se hišni zajedalci.

  Sklad ustanovimo, a ne danes,
  je izdavila potem soseda,
  raje kdaj pozneje, saj ne zgleda,
  da se sprejme, kar predlaga Janez.

  Kajti če kot dober se izkaže
  tale sklad, povsod bodo težave,
  bo denar prihajal v roke prave,
  je tako kot do sedaj nam laže.

  Ve se, v bloku našem da zamaka,
  Janeza je zlahka okriviti,
  in na ves glas vedno isto vpiti,
  da ob njem nas le še slabše čaka.

  Počakajmo raje, da razmoči
  streha se docela in sesede,
  da pokaže se celotnost bede,
  ko kanalizacija nam poči.

  Vse stopnice bodo popackane,
  po kleteh bo še posebej glasno,
  toda stanovalcem ne bo jasno,
  le od kod se jemljejo podgane.

 • Joško

  Nekdanji finančni minister G. Šuštaršič je v nekem pogovoru na Požar TV v oddaji Faktor rekel, da zdajšnji finančni minister nima pojma, kar se je potrdilo tudi v tem primeru.
  Upam da bodo upokojenci dale na čevelj tako Korlna, kot šiviljo, dva njihova največja “zagovornika”.

 • Tomira Breluga

  He, he…..vsa leta se SDS trudi prodati vse kar je Slovenskega in v slovenski lasti tujcem, sedaj pa spet izigravajo dobrotnike. Pa vi ste rojeni dvoličneži od vašega bivšega komunista navzdol.

  • RATATA

   A ti bi pa kar samoupravljanja s temelji marxizma?

   • Tomira Breluga

    Od koder si pa sedaj ti samoupravljanje potegnil?? Tvoj idol Janez je hvalil samoupravljanje, ko je hodil po poteh Avnoja, zver pa je študiral Marksizem. Ona dva sta pravi naslov za tvoje vprašanje.

    • RATATA

     Tudi jaz sem študiral marxizem in samoupravljanje in ugotovil, da vse vodi v pogubo, kar se je v praksi pri vseh idiotih še vedno izkazalo.

  • Joško

   SDS se vsaj trudi kakšno napako iz preteklosti popraviti, levaki pa se samo trudite, kako Slovence čim bolj obubožati in jih pripeljati na stopnjo Venezuelcev.

   • Tomira Breluga

    Aha, zato pa imamo zadnja leta eno najvijših stopenj gospodarske rasti v EU, rekorden izvoz in zmanjšani zunanji dolg. Ja res smo na poti Venezuele….:)))

    • traktor

     Imamo, ja. A ne zaradi tebi podobnih. Izvoz, pa rast delajo sposobni in pridni. Tisti, ki delajo na tem, da kaj ustvarijo. Vi bi pa samo delili, nič ustvarjali. In delili bi tuje, ne svoje.

     • Tomira Breluga

      Ne, to imamo zaradi tebi podobnih jamračev, ki cele dneve pljuvajo po Sloveniji in vladi oz. vseh vladah, ki nočejo sodelovati z S(D)S-om. Je pa čudno, da se ta rast dogaja že leta pod levo-sredinsko vlado, a ne? Po vaših napovedih izpred volitev, bi sedaj že morali biti na pol v Venezueli, podjetniki pregnani, davki najvišji v EU, gospodarstvo v razsulu, Slovenija bi morala biti begunski žep, uvedena bi naj bila cenzura….skratka vaše napovedi so se samo še 1x več izkazale za totalen fiasko.

     • traktor

      No, no, pankrt nehvaležni. Umiri se malo. Mi samo opozarjamo kaj bi bilo, če bi bilo. In težko prenašamo na višjih položajih veliko bolj butaste od sebe, ki so po vrhu še lenuhi. In gospodarsko rast delamo mi. In vse to na kar opozarjamo, se bo zelo verjetno tudi zgodilo, ker se že dogaja.

     • Tomira Breluga

      Pnkrt ti je foter, pedofil desničarski. Ne, vi ste “opozarjali” na to kaj se bo zgodilo, če oblast prevzame levo-sredinska koalicija, ker drugo kot jamrati in lagati pač ne znate. Ja, gospodarsko rast delamo mi vsi, ne samo volivci SDS-a. Kaj se bo zgodilo, kaj se dogaja?? Spet Sloveniji v naslednjih dveh letih napovedujejo eno najvišjih rasti v EU. Še kar nekaj časa boste desni trpeli ob uspehih Slovenije in prav je tako.

    • KAPIBARA

     Ni težko iz nule , nekaj ustvariti..- Teško, je na vrhu, pa še napredovati..
     Isto je ko hujšaš: Večjo maš težo, lažje na začetku hujšaš- bližje si idealni teže, težje gre dol..

    • Common Sense

     Ker delaš v JU in misliš, da denar pada z neba oz. raste v bankomatu, naj te razsvetlim. Ni tako:) Dobro nam gre, ker gre dobro Nemčiji. To je bolj kot ne celotna zgodba. Če se tebi to zdi dosežek, tudi prav. Zame to ni dosežek. Trenutno smo narod država podliferantov nemški avtomobilski industriji. Če bi kaj več vedel o strukturi izvoznikov, bi vedel, da to kar precej drži.

     • Tomira Breluga

      Ne delam v JU, od leta 93 imam svoj s.p. Veš ko od poslancev v Slo je najdlje na plečih davkoplačevalcev? Ja, vaš bivši komunist Janez. Res misli, da denar raste v bankomatu:))? Seveda smo odvisni od Nemčije, to je vsakemu jasno. Ampa to ni problem države pač pa izvoznikov, podjetnikov, gospodarstvenikov, lastnikov podjetij… Ali kaj bi rad povedal, da naj država naredi v tem primeru? Naj spet uvede državno vodeno gospodarstvo in samoupravljanje, se vam kolca po časih, ko sta še Janez in Zver bila člana ZKJ?

  • Beli Medo

   SDS se trudi prodati vse kar je Slovenskega….
   Kdo je pa kaj prodal, to napiši ali se bojiš, da bi preveč
   komunajzerjev skočilo ven!

  • Common Sense

   Kolikor jaz vem, so to storili tajkuni. Večina njih (so pa izjeme) je tako ali drugače povezana s F21. Težko bi jim dal predznak SDS.

 • Tomira Breluga

  https://www.berenberg.de/files/MacroNews2019/190510%20European%20Progress%20Monitor.pdfNo, tukaj imate poročilo skupine Berenberg (Hamburška investicijska banka), ene najstarejših denarnih institucij v Evropi. Vsako leto naredijo poročilo o ekonomskem zdravju članic EU. Opozarjam-branje tega poročila pri ljudeh slabega zdravja lahko povzroči resne zdravstvene težave-branje na lastno odgovornost!!!! Da strnemo-najbolj ekonomsko zdrave članice EU so: Nizozemska, Nemčija, Irska, Danska Litva, Estonija, Švedska in……Slovenija!! Ja, sedma najbolj zdrava ekonomija v EU!! V dvanajstih letih napredek od 16 mesta do sedmega. Kdo je v tem času vodil vlado, vsaj večino časa? Pa poglejmo kje so ideali nekaterih v Sloveniji-Austija 12, Poljska 13, Madžarska 15, Hrvaška 24, Salvinijeva Italija pa na predzadnjem 26 mestu, za njo je samo Grčija, ki je pred leti bankrotirala. Ampak seveda, to vlado in vse prejšnje je potrebno popljuvati, ker so v državo spustili 20 beguncev…..Skratka, prav vse, ampak res prav vse kar so nam napovedovali člani in simpatizerji ene politične opcije se danes kaže kot ena največjih napačnih napovedi v zgodovini Slovenije. Zgrešili so totalno vse kar so napovedovali pred volitvami. Aja, samo še to-močno dvomim, da so tile bankirji, ki so objavili to poročilo levičarji, mislim da tudi niso Soroševi plačanci, pa begunci tudi ne.

  • Darth Vader

   nop, tile bankirji so del hiše Rothschildov, askenaških židov, ki častijo satana……njihov cilj od leta 1776 približno je svetovna globalna dominacija……preseneča me, da še vedno obstaja tako retardirano naivni posameznik, ki misli, da bankirski karteli govorijo resnico in delajo v dobro ljudi :) ne verjameš? :) mal začni z raziskovanjem sledečih zadev: Adam Weishaupt, Illuminatiji (bavarska – ingolstadt), liga narodov, carnegie trust, CFR(council on foreign relations), združeni narodi, Myron Fagan, church of Satan, house of Rothschild, tretja svetovna vojna…..eto za začetek, da ne boš zvenel tako naivno, ti predlagam tale magnetogram posnet leta 1967…..upam da razumeš angleško, ker ni slovenskih podnapisov……po teh dveh urah….če jih boš pripravljen investirat v znanje, boš imel prave informacije https://www.youtube.com/watch?v=KrUXPn7HCjM

   • Common Sense

    Ma pusti ga. Smeti s tem poročilom vse naokoli kot, da je zombi.

  • Nata

   No, no, tale tvoja dejstva pa seveda slonijo na nekaterih ukrepih zadnje Janševe vlade. Nič se ne repenči, tako je !!
   Minusi
   se hitro polnijo, plusi pa zelo počasi. Šele čez nekaj let se pokaže
   učinek. Samo razloži mi, kako to , da niso ZUJF -a takoj ukinili ? Ker
   so vedeli, da se bo počasi nabralo, kar je manjkalo.
   O bankirjih pa
   menda ja ne bova razpravljala !!Kaj so koristnega naredili v naši državi
   ?? Stalno jim mašimo luknje, da lahko naprej ropajo.
   To, da pridaš Salvinijevo Italijo, je tudi pokazatelj tvojega čudnega mišljenja.
   Počakajmo vsaj dve leti, da bomo lahko rekli kakšno negativno na njegov račun.
   Pojma nimaš o vzroku in posledici !!

   • Tomira Breluga

    Seveda so tudi učinki Zujfa vidni, če mogoče to kdo zanika?? Meni nikoli ni problem pohvaliti nekaj dobrega, četudi prihaja iz desne strani, za razliko od vas. Dejstvo je tudi, da nam že skoraj 11 let vlada levo sredinska koalicija. Če bi poslušali vaše napovedi, bi morali že biti zadolženi kot Amerika, Japonska, Italija…. smo pa sto let pred njimi, kar se tega tiče. Pa oni nikoli niso imeli socializma, kar je seveda posebna zgodba. Jaz nikjer ne omenjam slo bankirjev, pač pa nemške iz Hamburga, ki so objavili to raziskavo. Medtem, ko je vaš SDS napovedoval, češ kaka katastrofa sledi Sloveniji, če bo vlado prevzela levo sredinska koalicija, imam menda tudi jaz pravico po enem letu ocenjevati Salvinija. Vi ste tisti, ki vedno napovedujete vnaprej (in vse popolnoma zgrešite), jaz pa Salvinija ocenjujem po enem letu vladanja. Kaj je torej bolj pošteno?

    • Nata

     Ne eno, ne drugo.

 • totex39

  Vlada se ne misli ukvarjati z upokojenci, saj to tudi dokazujejo v vseh pogledih. Raje se bo ukvarjala z mladimi migranti, tako pač je to, če jim volivci verjamejo in še vedno dajejo prednost pokvarjencem in lažnivcem.

 • mona lisa

  Poslancem in politikom se jebe za upokojence gre jim samo da si nagrebejo čim več premoženja pa čeprav je treba delat proti lastnemu narodu.

 • Anton
  • Nata

   Sem brala in se za glavo držala. Napišejo takole. . . .
   »objavo, ki uporablja znane in točne podatke, vendar jih pojasnjuje na
   zavajajoč način, tako, da pripeljejo do netočnih ali nepravilnih
   zaključkov.« Stranka DOM, ki svoje objave plasira v javnost pod sliko Triglava pri pridobivanju svojih volivcev torej očitno gradi na – izkrivljanju dejstev. . . .

   Neverjetni so !! Ali ni dovolj, da so podatki znani in točni ??? TO JE VAŽNO ! Kako jih pa nekdo interpretira je pa že drugi pogled !!

 • Ph4nt0m

  Pozabite demografski sklad, ki ni rešitev za sistemski problem kraje pokojnin. Rešitev je pokojninski sistem brez obveznih prispevkov kot ga ima Nova Zelandija:

  – V prvi steber se zbirajo sredstva iz splošnih dajatev (DDV itd.), pokojnino pa dobi vsak po 65. letu, ne glede na to ali je zaposlen ali ne. Prejemnik mora živeti v NZ vsaj 10 let po dopolnjenem 20. letu in vsaj 5 let po 50. letu.

  – Drugi steber sestavljajo prostovoljni prispevki od plače in sicer 3%, 4% ali 8%. Novo zaposleni so avtomatsko včlanjeni, vendar imajo 8 tednov časa da ocenijo in se odločijo za izstop. Ob tem država na začetku vsakemu nakaže 1000 NZD na račun.

  – Tretji steber sestavljajo privatne sheme varčevanja za pokojnino.

  Torej država zagotavlja del pokojnine iz splošnih dajatev pobranih prejšnje leto. Preostali del pokojnine pa zavisi popolnoma od posameznika. Zakaj ne bi tudi mi prenesli del te odgovornosti na posameznika? Navsezadnje se vsak zase najbolje odloči kaj bo naredil s svojimi financami. Pozitivna posledica tega sistema je tudi ta, da so neto plače višje -> ljudje več kupujejo -> država pobere več od splošnih dajatev in ne občuti izpada prihodkov.

 • Amerikanc

  Kaj pa je z dvigom pokojninske osnove iz 56 % na 63% in kaneje na 70%, s katero so se rdeči zamaskiranci in Šarcisti, skupaj s starimi luzerji, pririnili na oblast ?

 • JANEZ GUS

  Rdečuh je vedno gledal samo za svojo rit in kako bo familjarno kradel.Vse to so že njihovi predniki prinesli iz grmovja.Po vokjni poglejte,kako so ljudem kradli lastnino in jih razlaščali.Poglejte levico,kaj bi brezdelneži in lenuhi naredili z podjetniki,ki edini furajo to zavoženo guberlijo.Dober rdečuh je crknjen rdečuh.

 • traktor

  Kurbe levaške nočejo umakniti parkljev iz Marmelade. Parklje bodo umaknili le, če jim jih kdo skrajša.

 • montyamp

  Gošarji so si s svojimi mladiči naredili glasovalni stroj , ki je voden iz murglosrbskega generalštaba .
  Kokakartelna naveza z atentati ustrahuje javnost in marionetarsko vlado dela poslušno .
  Pred 10 dnevi na hrvaškem padel z balkona slovenski policaj ki je raziskoval primer JAMNIK .

 • Slovenec 33

  Slovenija je okupirana država, v kateri okupatorji in veleizdajalci slovenskega naroda namenoma uničujejo vse, kar je slovensko.

  Z zatiranjem, ropanjem in krajo uničujejo osnovo slovenskega bivanja Slovencev v slovenskih deželah.
  K nam vabijo nove okupatorje.
  Slovenskim upokojencem kradejo mesečno več kot 25% pokojnine, da lahko finacirajo nove okupatorje. Plačujejo nadpovprečne pokojnine oficirjem okupatorske armade, ki nikoli ni nič plačevala v slovenski pokojninski sklad in “zaslužnim umetnikom”, ki so dejansko plagiatorji in podporniki nadaljevanja okupacije, ki poveličujejo okupacijo.
  Vse vladajoče strukture, vse njihove veje dejansko sestavljene iz potomcev ali pa naslednikov rdečih verskih blaznežev, ki so izvedli genocid nad slovenskimi rodoljubi, ki še vedno leže po več kot 600 moriščih po slovenski zemlji in ki so po koncu vojne izvedli največjo veliezdajo slovenskega naroda v njegovi večtisočletni zgodovini s tem, da so omogočili nadaljevanje okupacije slovesnkih dežel.

  Da je enega okupatorja zamenjal drugi in spet so po slovenski zemlji hodili tuji oboroženi vojaki, govorili tuj jezik in še s pisavo so nas posiljevali.
  Zato se ne čudite, da predsednik vlade viša zid okrog svoje posesti in noče zidu na mejo, da novi invazivni okupatorji ne bi več vdirali v slovenske dežele.

 • piko8

  No sedaj jih lahko poimesko preberete leve FAŠISTE, ki jim ni mar za Slovenskega upokojenca!!
  Redili bi pa muslimansko golazen!!

 • antimur

  Zmleti moramo v prah levofašistične stranke in njihove podpornike, ti norci nas bodo žive požrli, ter nadomestili z muslimansko golaznijo. Upor in še enkrat upor do konca.

 • dež

  Sem že večkrat napisal, bom še enkrat. Tisti, ki želi urediti pokojnine, naj da obstoječi zakon v presojo Ustavnemu sodišču. Katero bo zagotovo ugotovilo neustavnost v delu, ki govori o količnikih.
  Ker dve osebi istega spola, enako stari, z enako delovne dobe in enako višino vplačanih prispevkov, ne moreta imeti (bistveno) različnih pokojnin.
  Višjih pokojnin se zaradi retroaktivnosti in izgube glasov na volitvah ne da znižati, nižjih pa ne povečati, ker pokojninska blagajna tega ne bi prenesla. Zato bodo noji vseh sort le dvignili glavo iz peska in se, če drugega ne, vsaj začeli pogovarjati o problematiki.

 • Darth Vader

  neverjetno, kakšen pogled v prihodnost imam :) preden ste šli v DZ s tem predlogom, ki je mimogrede popolnoma na mestu in bi ga vsak, ki ima rad svoj narod, ne glede na politično barvo, moral podpreti…..no napisal sem, da bosta Mesec in Kordiš rekla NE :) ampak kot vidim, sem imel samo 50% pravilno napoved……kordiš je bil seveda proti…….meseca pa očitno sploh ni bilo na glasovanju :) najbrž se ga je lotil blagi prehlad in ni imel časa ukvarjati se z dobrimi rešitvami za ljudi

  • Common Sense

   Zanimivo. Za glavna mlečnozoba baby-face gromovnika, ki se ob vsaki priložnosti dereta “Blaginja za vse, ne samo za nekatere”…. očitno pod “vse” upokojenci ne spadajo;) Slednji bi storili modro, da bi vse, ki so glasovali proti, si dobro zapomnili.

 • sloustava

  Voli SD, voli Levico, voli LMS, pa bos cez nekaj casa zre travo, Slovencelj! Ti je sploh jasno, kaj in kdo SD je? Svojega clana , ki poslusa svoje volivce, ki je zvest ljudem, g. Rojca , zupana Ilirske Bistrice, mecejo iz stranke. Han, Han, Han, Kucan ti sicer ploska, a Slovenec trpi! Tebi se res pozna, da si komi v pravi antidemokraticni stranki. Lunatik, Ojoj, T9micka ujeta na lazi, grimasno spicenkandidatsko pogorela, Trcek, Ojoj, kako ucis svoje otroke, recimo o osamosvajanju Slovenije, Serpentinsku pa tale nasvet: zapri kljun glede tega, kdo je sestavil Vlado. Ti je nisi!!!!! Tvoj Avgijev hlev zaudarja, ne samo po Sloveniji, tudi v EU in Svetu.

  • Darth Vader

   gledal sem Rojca včeraj na faktorTV, kjer je bil gost skupaj z Ušajevo……no levičarji in zapriseženi kaviar socialisti ter vsa rdeča golazen, ki ste sebe prodali za prgišče papirja in 5min “slave”…….vzemite si ga za vzor, ker Rojc je očitno edini levičar v Sloveniji, ki je bil pripravljen pozabiti na strankarsko pripadnost v dobro slovencev, torej v njegovem primeru VSEH občanov Ilirske Bistrice…….proti takšnim politikom levega političnega pola nima nič tudi noben nacionalist, domoljub, desničar, karkoli naj bi že bilo diametralno nasprotje levičarjev….ker Rojc je državotvoren v dobro ljudi, pa čeprav je del leve politike…..in to bi moral biti skupni imenovalec…..nepa da se politične prostitutke sprehajajo s plakati ob obvoznicah po Lj, da o tem ne govorim, da recimo neka Tanja Fajon že po izgledu spominja na kačo…..kakšno kačo imam v mislih……si lahko pogledate v izjavi Donalda Trumpa iz leta 2016 mislim da……videoposnetek govora o kači s slovenskimi podnapisi si lahko pogledate na tem blogu: https://ambasador21.wordpress.com/2017/12/01/retrospektiva-trump-opozoril-francijo-pred-teroristicnimi-napadi-ze-med-predvolilno-kampanijo/

 • Janez Kepic-Kern

  POMEMBNO !

  Dr. Milan ZVER je OK,
  a
  se tdi – NERAD OSTRO POLEMIZIRA.
  Na tem doočenju je manjkal – za moj občutek,
  – sicer brezperspektiivni, a polemični Zmago J.P.,
  da
  bi malo – ” ohladil” te “zblojene” ex KP,ZK – HLEPEČE – PO “LAHKEM” denarju iz EU.!?
  NAJ
  NE, NE NE – NE BODO IZVOLJENE – NE JIM DATI – GLASU ZA V EU,
  TEM
  – PONAREJENA “FAKE” LEVICA – VIOLETI T, ki je očitno “aracionalna” in je svoj čas govorila: “poslance na minimalce”, pa da se “je borila proti okupatorju”, zdaj pa
  govori “da je PROTI – KAPITALU#,
  čeprav, kot ev igralka
  o
  RESNI EKONOMIJI NE MORE IMETI – nobenega resnega znanja.
  Pa
  NE DAJATI – NAŠIH DROGCENIH VOLILNIH GLASOV
  TISTI
  – 50 LET – AVSTRIJSJSKI SLOVENKI
  – A. MLINARJEVI – iz SAB, pravnica je, naj ima pisarno ali pa PEČE PIŠKOTE,
  ŠE
  MANJ PA – NIKAKOR NE DATI
  VAŠEGA – DRAGOCENEGA – VOLILNEGA GLASU
  “PODREJENKI
  ZLOVEŠČEGA – TIMMERMANSA”
  SD – Tanji FAJON !
  BLIZU 50 LET, Z ZDRAVSTVENIMI TEŽAVAMI, BREZ LASTNE DRUŽINE – SAMSKA JE.
  Kako
  naj taka ženska
  ZASTOPA NAS – OK SLOVENCE !? Nikakor. Na noben način ! L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  O
  LMŠ JOVEVI
  IN O
  NSI “FRIVOLNI” LJ. NOVAK – NIMA SMISLA IZGUBLJATI BESED. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

  •Edit•Reply•Share ›

  Avatar
  Janez Kepic-Kern • 10 minutes ago
  POMEMBNO !
  PODPRIMO
  ZELO OK GOSPODA DR. MiLANA ZVER-a in gospo Romano TOMC !
  TUDI !
  ZELO OK, PRIZADEVNO IN NASPLOH POZITIVNO GOSPO – Patricijo ŠULIN !

  IN
  NA VSEH E- PORTALIH, KI SO AKTIVNI – ZA KOMENTIRANJE

  OPOZORIMO !

  NA
  VERJETNO VELIKO NEGATIVNOST – “SD” IN “SD” TANJE FAJON
  IN
  NA VERJETNO ZLONAMERNOST – “SD” TANJE FAJON
  IN
  NA
  VERJETNO VELIKO – ZLONAMERNOST – TISTEGA – F- TIMMERMANSA,
  KI
  BI RAD UNIČIL – EVROPSKE NARODE !

  IZ
  MOJE MESEČNE REVIJE “SLOVENIANA”,
  O
  NAČINU RAZREŠITVE VERSKIH KONFLIKTOV,
  KI JE
  V ZGODOVINI EVROPE – POZITIVNO – DELOVAL.

  EVROPA/MIGRACIJE, KRŠČANSTVO IN ISLAM
  “Islam-migracije” 2018 – ponovitev situacije iz 15. in 16. stoletja?

  16Slika 28: Ferdinand.II Slika 29: Slika 30: Reformni patent. Podoba listine
  16CITATNI PONAZORITVENI PREPOSNETEK
  Slika 28: Ferdinand., Povzeto po: https://sl.wikipedia.org/wi…. Slika 29: Listina,
  Povzeto po: Slika 30: Reformni patent. Povzeto po: https://en.wikipedia.org/wi

  Spoštovani beroči!
  Na tem mestu na kratko le zapišem nekaj navedb o zgodovinskih dejstvih, ki so se zgodovinsko
  izpričano in dokazano – že – zgodila.
  Mislim seveda na zgodovinske dogodke in dogajanja vezana na področja, ki jih opredeljuje naslov
  tega kratkega – le “opozorilnega “ prispevka.
  Torej Slovenija, mi Slovenci, “EVROPA, MIGRACIJE, KRŠČANSTVO IN ISLAM”.
  Ta kratki prispevek sem se odločil zapisati, ker se v slovenskih medijih, zlasti pa na osrednjem
  TV slovenskem mediju, na baje da “javni in državni” RTV SLO pojavljajo prispevki z raznimi (kdo
  ve od koga) vabljenimi “gosti”, razna “omizja” z udeležbo različnih ljudi, med katerimi so poslanci
  itd.. Enkrat, če me spomin ne vara, leta 2015 – pa je te tistega leta zelo “pereče” in še vedno
  aktualne “islam migracije” – na RTV SLO razlagal celo nekoliko nenavadni generalni ali “častni
  konzul” v R. Sloveniji iz Jordanije gospod Samir A.., ki ga jaz in moji znanci poznamo izključno le
  s TV – seveda.
  “Razlage” vseh mogočih “ekspertov” za teme iz naslova – so bile- prav raznolike:
  – najpogosteje je bilo (verjetno namerno) enačenje oz. “mešanje” t.i. “beguncev” z migranti, ki so
  seveda po statusu in po motivih svojega “migrantstva” – seveda – raznoliki.
  Ker R. Slovenija ne meji z državami, ki so v vojnem stanju – pa pravih “beguncev” zaradi vojnih
  stanj – v Sloveniji – seveda – ne more biti. Po mojem osebnem mnenju, ki je mnenje mnogih.
  Najbolj moteče na takih “omizjih, pogovorih” itd. na RTV SLO o tako pomembnih temah se meni
  osebno vidi – sam vprašljiv, pogosto s “predšolskimi vprašanji” nerodno izvajan način “vodenja” teh
  “pogovorov”: voditelj namreč ne zastopa, nima nobenega svojega mnenja, pogosto vprašuje, kot
  da o temamtiki pogovora zelo malo ali celo “nič” – ne “ve”?
  Tak čisto zasebni vtis – imamo, pogosto – “nedolžni” gledalci – tovrstnih RTV SLO “omizij”.
  Da bi torej “po vtisu – predšolsko malovednim” novinarjem in redaktorjem zlasti RTV SLO
  – dal izhodišča za njih – “doinformiranje” na temo islama, migracij, itd. – preden se lotijo
  obravnave tem o islamu, o migracijah… in o podobnih zahtevnejših temah.
  Njim in tudi Vam vsem beročim, ki vas tematika t.i. “islam migracij” zanima – Vam spodaj zapisujem
  nekaj dejstev iz zgodovine!
  Zgodovinsko bolj razgledani ljudje – vemo:
  1. Konflikti med “islamom” in Evropo – niso nekaj – novega. veliko jih je bilo!
  • t.i. “križarske vojne (1095-1291) so zelo znan zgoden spopad z islamom, z Arabci,
  • že Ferdinand II, Filip II pa je leta izvedel 1567 prepoved, 1609 izgon islama iz Španije.
  • 1453. leta padec Bizanca pod – islam,
  • 15., 16. stoletje roparski, turški vpadi na Balkan in na tudi slovenska ozemlja,
  • poraz Turkov v bitki pri Sisku, leta 1593. Leta 1683 pa je Jan III. Sobieski dokončno
  porazil turško vojsko pri Dunaju.
  Kakšne “multikulturalne” interpretacije o domnevni miroljubnosti med islamom in krščanstvom – so seveda – odveč.
  Iz naše slovenske zgodovine je pozornosti in resnega premisleka vreden in potreben tudi
  2. verski spor med protestanti in katoliki v 16. stoletju!
  Iz zgodovine 16. stoletja vemo, da je deželni vladar tudi nad t.i. Kranjsko – nadvojvoda
  Ferdinand LETA 1599 izdal t.i. “PATENT” O DOKONČNEM IZGONU PROTESTANTSKIH
  PREDIKANTOV IN O PREPOVEDI PROTESTANTSKEGA BOGOSLUŽJA NA KRANJSKEM, V
  VSEH NOTRANJEAVSTRIJSKIH DEŽELAH!
  Kot vemo, so bili ukrepi, ki so izhajali iz tega Patenta
  – utemeljeni
  v t.i. “razumnem stališču” !

  TOREJ !
  V T.I. – “RAZUMNEM STALIŠČU ”
  O
  – NEZDRUŽLJIVOSTI, in
  O
  NEMOŽNOSTI TVORNEGA, MIRNEGA SOBIVANJA
  DVEH
  MED SEBOJ SOVRAŽNIH – SI RELIGIJ
  OZ.
  O NEMOŽNOSTI
  SKUPNEGA SOBIVANJA – LJUDI,
  KI
  SO NOSILCI – TEH DVEH – MED SEBOJ SOVRAŽNIH – VER.!
  Skratka,
  da …!
  Dve med seboj sovražni si, močni veri – ne moreta hkrati – obstajati
  – na istem ozemlju! Še vedno razumno stališče, tudi v letu 2018, mar ne?!

  Zapis l.r. odgovorni urednik in lastnik edicij “SLOVENIANA” Janez Kepic-Kern
  Tirolski
  Op. ta prispevek nismo opremili s povzetkom, ker je le prispevek z opozorilom na sicer pomembne tangirane dogodke.;
  BOLJ
  IZČRPNE IN BOLJ NATANČNE PODATKE O DOGAJANJIH,
  O OSEBAH, KI JIH NAVAJAM
  -BEROČI
  NAJDETE V ORIGINALNIH VIRIH. Janez K. Kern
  DAJMO SE
  IZ DOGODKOV, KI SO SE
  REALNO
  DOGAJALI, SO SE ZGODILI V ZGODOVINI –
  SE – TUDI
  KAJ NAUČITI! MAR NE? Janez K. Kern

 • von Rhein

  Poslance DS razumem,da so bili proti.Ne zaradi tega ker je SDS podala prelog,bolj zaradi utrujenosti jutranje vloge kandelabrov.Eni so bili še mokri od pasjega dvigovanja tac,drugi pa utrujeni od napora.Meni se je pojavila asociacija na dekleta po prečkanju meje iz Nemčije v Češko.Mogoče je to res težak napor.

 • Common Sense

  Odločitev je enostavna. Vse kar pride iz strani SDS in Janše, je slabo. To je potrebno avtomatsko zavrniti. Iz principa:) Vsebina ni pomembna. Debata ni potrebna. Zakaj le? Prišlo je od Janše! Toliko o “služenju narodu”… A za vsako rit se pal’ca najde.

 • palačinka

  ..a one liste na kateri so bili poslanci/člani MVK proti razširitvi dnevnega reda s točko o nezdružljivosti funkcij poslanca horvatha pa nimate?!….bi bilo zanimivo videti,kdo je bil proti razpravi in kdo za

 • palačinka

  …in kdaj bi črpali iz omenjenega sklada?….leta 2036??….pa kaj si ti nor??…za današnje upokojence,ki nimajo od česa živeti kaj storite

  • Imperial Commando

   Vi kaj naredte, saj vladate mar ne?? Mi samo predlagamo, kar je več kot ste vi skupaj zmožni spacat. Pa še to NAMERNO zavrnete.

 • Nata

  Hja, že. . . že. . . . v domačem parlamentu takole, a ko pridejo vsi skupaj v EU Parlament, so pa kar složni. . . . . .
  https://drive.google.com/file/d/1EQEQ31U2VUg8mpmdIzY7_s8eqHKngiDp/view?fbclid=IwAR2N-coqsV_02Aq2WndoTOhuVRtxp1R61PZFyRQPOkOP6xre49emxo2F2io

  • palačinka

   ..oh,tudi v domačem dz imajo scenarij za nastope za rajo….drgač se pa čist fajn razumejo

  • Janez Kepic-Kern

   ZAKAJ?
   NE “ŽAL” PREDS. B. PAHOR,
   NITI
   “ŽAL” PREMIER Marjan Šarec – nisem jih volil – zato – “žal”,
   niti
   PRAV NIHČE OD EX KP, ZK POKOMUNISTIČNO “STALINISTIČNIH”= KER PREGLASUJEJO PAMETNE PREDLOGE SDS – SO ZA MENE “STALINISTIČNE”
   OD
   TEH “STRANČIC” – NI PRIŠEL V ČRNOMELJ ?
   IZRAZITI
   SOČUSTVOVANJ
   IN
   SOLIDARNOST
   Z
   UGRABLJENIM GOSPODOM – MORAVCEM ?
   VELIK
   NEGATIVEN PREDZNAK – SO SI TE
   EX KP, ZK “STRANČICE”
   DALE – SAME SEBI.
   MI
   ZAVEDNI SLOVENCI –
   TEH
   “SD, PONAREJENA “LEVIC”, LLMŠ, DESUS, SAB, SMC ITD.
   STRANČIC,
   BOLJE – REGISTRIRANIH “POLIT KLAPIC”
   NE
   NIKAKOR – NE SPOŠTUJEMO !
   9N
   SEVEDA – JIH – NIKAKOR – NE, NE, NE – VOLIMO. L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA

   POMEMBNO
   BRANJE – ZA PREMISLEK.
   NA
   VSEH SLOVENSKIH E- PORTALIH,
   KI IMAJO ODPRTO KOMENTIRANJE

   OPOZORIMO
   -NEOBVEŠČENE – SLOVENCE
   NA
   VERJETNO VELIKO – ZLONAMERNOST – “LEVIČARJA” TIMMERMANSA DO EU NARODOV !
   IN
   NA – VERJETNO – ENAKO – VELIKO NEGATIVNOST – “STRANKE” – “SD”
   IN
   VERJETNO ENAKO – VELIKO – VPRAŠLJIVOST – “SD” KANDIDATKE Tanje FAJON,
   K
   JE TEGA – NAM SLOVENCEM IN EU NARODOM – SOVRAŽNEGA – TIMMERMANSA
   VODILA
   PO LJUBLJANI. Zbudimo se, NE BODIMO – NAIVNI ! L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA
   ŠE
   TOLE
   POMEMBNO !

   Dr. Milan ZVER je OK,
   a
   se tdi – NERAD OSTRO POLEMIZIRA.
   Na tem doočenju je manjkal – za moj občutek,
   – sicer brezperspektiivni, a polemični Zmago J.P.,
   da
   bi malo – ” ohladil” te “zblojene” ex KP,ZK – HLEPEČE – PO “LAHKEM” denarju iz EU.!?
   NAJ
   NE, NE NE – NE BODO IZVOLJENE – NE JIM DATI – GLASU ZA V EU,
   TEM
   – PONAREJENA “FAKE” LEVICA – VIOLETI T, ki je očitno “aracionalna” in je svoj čas govorila: “poslance na minimalce”, pa da se “je borila proti okupatorju”, zdaj pa
   govori “da je PROTI – KAPITALU#,
   čeprav, kot ev igralka
   o
   RESNI EKONOMIJI NE MORE IMETI – nobenega resnega znanja.
   Pa
   NE DAJATI – NAŠIH DROGCENIH VOLILNIH GLASOV
   TISTI
   – 50 LET – AVSTRIJSJSKI SLOVENKI
   – A. MLINARJEVI – iz SAB, pravnica je, naj ima pisarno ali pa PEČE PIŠKOTE,
   ŠE
   MANJ PA – NIKAKOR NE DATI
   VAŠEGA – DRAGOCENEGA – VOLILNEGA GLASU
   “PODREJENKI
   ZLOVEŠČEGA – TIMMERMANSA”
   SD – Tanji FAJON !
   BLIZU 50 LET, Z ZDRAVSTVENIMI TEŽAVAMI, BREZ LASTNE DRUŽINE – SAMSKA JE.
   Kako
   naj taka ženska
   ZASTOPA NAS – OK SLOVENCE !? Nikakor. Na noben način ! L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
   P.S.
   O
   LMŠ JOVEVI
   IN O
   NSI “FRIVOLNI” LJ. NOVAK – NIMA SMISLA IZGUBLJATI BESED. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

   •Edit•Reply•Share ›

   Avatar
   Janez Kepic-Kern • 10 minutes ago
   POMEMBNO !
   PODPRIMO
   ZELO OK GOSPODA DR. MiLANA ZVER-a in gospo Romano TOMC !
   TUDI !
   ZELO OK, PRIZADEVNO IN NASPLOH POZITIVNO GOSPO – Patricijo ŠULIN !

   IN
   NA VSEH E- PORTALIH, KI SO AKTIVNI – ZA KOMENTIRANJE

   OPOZORIMO !

   NA
   VERJETNO VELIKO NEGATIVNOST – “SD” IN “SD” TANJE FAJON
   IN
   NA VERJETNO ZLONAMERNOST – “SD” TANJE FAJON
   IN
   NA
   VERJETNO VELIKO – ZLONAMERNOST – TISTEGA – F- TIMMERMANSA,
   KI
   BI RAD UNIČIL – EVROPSKE NARODE !

   IZ
   MOJE MESEČNE REVIJE “SLOVENIANA”,
   O
   NAČINU RAZREŠITVE VERSKIH KONFLIKTOV,
   KI JE
   V ZGODOVINI EVROPE – POZITIVNO – DELOVAL.

   EVROPA/MIGRACIJE, KRŠČANSTVO IN ISLAM
   “Islam-migracije” 2018 – ponovitev situacije iz 15. in 16. stoletja?

   16Slika 28: Ferdinand.II Slika 29: Slika 30: Reformni patent. Podoba listine
   16CITATNI PONAZORITVENI PREPOSNETEK
   Slika 28: Ferdinand., Povzeto po: https://sl.wikipedia.org/wi…. Slika 29: Listina,
   Povzeto po: Slika 30: Reformni patent. Povzeto po: https://en.wikipedia.org/wi

   Spoštovani beroči!
   Na tem mestu na kratko le zapišem nekaj navedb o zgodovinskih dejstvih, ki so se zgodovinsko
   izpričano in dokazano – že – zgodila.
   Mislim seveda na zgodovinske dogodke in dogajanja vezana na področja, ki jih opredeljuje naslov
   tega kratkega – le “opozorilnega “ prispevka.
   Torej Slovenija, mi Slovenci, “EVROPA, MIGRACIJE, KRŠČANSTVO IN ISLAM”.
   Ta kratki prispevek sem se odločil zapisati, ker se v slovenskih medijih, zlasti pa na osrednjem
   TV slovenskem mediju, na baje da “javni in državni” RTV SLO pojavljajo prispevki z raznimi (kdo
   ve od koga) vabljenimi “gosti”, razna “omizja” z udeležbo različnih ljudi, med katerimi so poslanci
   itd.. Enkrat, če me spomin ne vara, leta 2015 – pa je te tistega leta zelo “pereče” in še vedno
   aktualne “islam migracije” – na RTV SLO razlagal celo nekoliko nenavadni generalni ali “častni
   konzul” v R. Sloveniji iz Jordanije gospod Samir A.., ki ga jaz in moji znanci poznamo izključno le
   s TV – seveda.
   “Razlage” vseh mogočih “ekspertov” za teme iz naslova – so bile- prav raznolike:
   – najpogosteje je bilo (verjetno namerno) enačenje oz. “mešanje” t.i. “beguncev” z migranti, ki so
   seveda po statusu in po motivih svojega “migrantstva” – seveda – raznoliki.
   Ker R. Slovenija ne meji z državami, ki so v vojnem stanju – pa pravih “beguncev” zaradi vojnih
   stanj – v Sloveniji – seveda – ne more biti. Po mojem osebnem mnenju, ki je mnenje mnogih.
   Najbolj moteče na takih “omizjih, pogovorih” itd. na RTV SLO o tako pomembnih temah se meni
   osebno vidi – sam vprašljiv, pogosto s “predšolskimi vprašanji” nerodno izvajan način “vodenja” teh
   “pogovorov”: voditelj namreč ne zastopa, nima nobenega svojega mnenja, pogosto vprašuje, kot
   da o temamtiki pogovora zelo malo ali celo “nič” – ne “ve”?
   Tak čisto zasebni vtis – imamo, pogosto – “nedolžni” gledalci – tovrstnih RTV SLO “omizij”.
   Da bi torej “po vtisu – predšolsko malovednim” novinarjem in redaktorjem zlasti RTV SLO
   – dal izhodišča za njih – “doinformiranje” na temo islama, migracij, itd. – preden se lotijo
   obravnave tem o islamu, o migracijah… in o podobnih zahtevnejših temah.
   Njim in tudi Vam vsem beročim, ki vas tematika t.i. “islam migracij” zanima – Vam spodaj zapisujem
   nekaj dejstev iz zgodovine!
   Zgodovinsko bolj razgledani ljudje – vemo:
   1. Konflikti med “islamom” in Evropo – niso nekaj – novega. veliko jih je bilo!
   • t.i. “križarske vojne (1095-1291) so zelo znan zgoden spopad z islamom, z Arabci,
   • že Ferdinand II, Filip II pa je leta izvedel 1567 prepoved, 1609 izgon islama iz Španije.
   • 1453. leta padec Bizanca pod – islam,
   • 15., 16. stoletje roparski, turški vpadi na Balkan in na tudi slovenska ozemlja,
   • poraz Turkov v bitki pri Sisku, leta 1593. Leta 1683 pa je Jan III. Sobieski dokončno
   porazil turško vojsko pri Dunaju.
   Kakšne “multikulturalne” interpretacije o domnevni miroljubnosti med islamom in krščanstvom – so seveda – odveč.
   Iz naše slovenske zgodovine je pozornosti in resnega premisleka vreden in potreben tudi
   2. verski spor med protestanti in katoliki v 16. stoletju!
   Iz zgodovine 16. stoletja vemo, da je deželni vladar tudi nad t.i. Kranjsko – nadvojvoda
   Ferdinand LETA 1599 izdal t.i. “PATENT” O DOKONČNEM IZGONU PROTESTANTSKIH
   PREDIKANTOV IN O PREPOVEDI PROTESTANTSKEGA BOGOSLUŽJA NA KRANJSKEM, V
   VSEH NOTRANJEAVSTRIJSKIH DEŽELAH!
   Kot vemo, so bili ukrepi, ki so izhajali iz tega Patenta
   – utemeljeni
   v t.i. “razumnem stališču” !

   TOREJ !
   V T.I. – “RAZUMNEM STALIŠČU ”
   O
   – NEZDRUŽLJIVOSTI, in
   O
   NEMOŽNOSTI TVORNEGA, MIRNEGA SOBIVANJA
   DVEH
   MED SEBOJ SOVRAŽNIH – SI RELIGIJ
   OZ.
   O NEMOŽNOSTI
   SKUPNEGA SOBIVANJA – LJUDI,
   KI
   SO NOSILCI – TEH DVEH – MED SEBOJ SOVRAŽNIH – VER.!
   Skratka,
   da …!
   Dve med seboj sovražni si, močni veri – ne moreta hkrati – obstajati
   – na istem ozemlju! Še vedno razumno stališče, tudi v letu 2018, mar ne?!

   Zapis l.r. odgovorni urednik in lastnik edicij “SLOVENIANA” Janez Kepic-Kern
   Tirolski
   Op. ta prispevek nismo opremili s povzetkom, ker je le prispevek z opozorilom na sicer pomembne tangirane dogodke.;
   BOLJ
   IZČRPNE IN BOLJ NATANČNE PODATKE O DOGAJANJIH,
   O OSEBAH, KI JIH NAVAJAM
   -BEROČI
   NAJDETE V ORIGINALNIH VIRIH. Janez K. Kern
   DAJMO SE
   IZ DOGODKOV, KI SO SE
   REALNO
   DOGAJALI, SO SE ZGODILI V ZGODOVINI –
   SE – TUDI
   KAJ NAUČITI! MAR NE? Janez K. Kern

   • Nata

    Ko bi ti lahko malo – oblikovno – lepše napisal, bi se tudi bolje bralo.
    Saj vem. . . . tudi jaz imam eno čudno navado. Delam pikice, pa pomišljaje, pa narekovaje. Venda napišem malo.
    Ti pa cel roman !!Je pa to vsekakor tvoja pravica.

    • Janez Kepic-Kern

     SE OPRAVIČUJEM,
     A VSEBINSKO – JE MOJE PISANJE – ok.
     Živa polemika – pač. l.r. janez k. kern komenda

     ZAKAJ?
     NE “ŽAL” PREDS. B. PAHOR,
     NITI
     “ŽAL” PREMIER Marjan Šarec – nisem jih volil – zato – “žal”,
     niti
     PRAV NIHČE OD EX KP, ZK POKOMUNISTIČNO “STALINISTIČNIH”= KER PREGLASUJEJO PAMETNE PREDLOGE SDS – SO ZA MENE “STALINISTIČNE”
     OD
     TEH “STRANČIC” – NI PRIŠEL V ČRNOMELJ ?
     IZRAZITI
     SOČUSTVOVANJ
     IN
     SOLIDARNOST
     Z
     UGRABLJENIM GOSPODOM – MORAVCEM ?
     VELIK
     NEGATIVEN PREDZNAK – SO SI TE
     EX KP, ZK “STRANČICE”
     DALE – SAME SEBI.
     MI
     ZAVEDNI SLOVENCI –
     TEH
     “SD, PONAREJENA “LEVIC”, LLMŠ, DESUS, SAB, SMC ITD.
     STRANČIC,
     BOLJE – REGISTRIRANIH “POLIT KLAPIC”
     NE
     NIKAKOR – NE SPOŠTUJEMO !
     9N
     SEVEDA – JIH – NIKAKOR – NE, NE, NE – VOLIMO. L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA

     POMEMBNO
     BRANJE – ZA PREMISLEK.
     NA
     VSEH SLOVENSKIH E- PORTALIH,
     KI IMAJO ODPRTO KOMENTIRANJE

     OPOZORIMO
     -NEOBVEŠČENE – SLOVENCE
     NA
     VERJETNO VELIKO – ZLONAMERNOST – “LEVIČARJA” TIMMERMANSA DO EU NARODOV !
     IN
     NA – VERJETNO – ENAKO – VELIKO NEGATIVNOST – “STRANKE” – “SD”
     IN
     VERJETNO ENAKO – VELIKO – VPRAŠLJIVOST – “SD” KANDIDATKE Tanje FAJON,
     K
     JE TEGA – NAM SLOVENCEM IN EU NARODOM – SOVRAŽNEGA – TIMMERMANSA
     VODILA
     PO LJUBLJANI. Zbudimo se, NE BODIMO – NAIVNI ! L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA
     ŠE
     TOLE
     POMEMBNO !

     Dr. Milan ZVER je OK,
     a
     se tdi – NERAD OSTRO POLEMIZIRA.
     Na tem doočenju je manjkal – za moj občutek,
     – sicer brezperspektiivni, a polemični Zmago J.P.,
     da
     bi malo – ” ohladil” te “zblojene” ex KP,ZK – HLEPEČE – PO “LAHKEM” denarju iz EU.!?
     NAJ
     NE, NE NE – NE BODO IZVOLJENE – NE JIM DATI – GLASU ZA V EU,
     TEM
     – PONAREJENA “FAKE” LEVICA – VIOLETI T, ki je očitno “aracionalna” in je svoj čas govorila: “poslance na minimalce”, pa da se “je borila proti okupatorju”, zdaj pa
     govori “da je PROTI – KAPITALU#,
     čeprav, kot ev igralka
     o
     RESNI EKONOMIJI NE MORE IMETI – nobenega resnega znanja.
     Pa
     NE DAJATI – NAŠIH DROGCENIH VOLILNIH GLASOV
     TISTI
     – 50 LET – AVSTRIJSJSKI SLOVENKI
     – A. MLINARJEVI – iz SAB, pravnica je, naj ima pisarno ali pa PEČE PIŠKOTE,
     ŠE
     MANJ PA – NIKAKOR NE DATI
     VAŠEGA – DRAGOCENEGA – VOLILNEGA GLASU
     “PODREJENKI
     ZLOVEŠČEGA – TIMMERMANSA”
     SD – Tanji FAJON !
     BLIZU 50 LET, Z ZDRAVSTVENIMI TEŽAVAMI, BREZ LASTNE DRUŽINE – SAMSKA JE.
     Kako
     naj taka ženska
     ZASTOPA NAS – OK SLOVENCE !? Nikakor. Na noben način ! L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
     P.S.
     O
     LMŠ JOVEVI
     IN O
     NSI “FRIVOLNI” LJ. NOVAK – NIMA SMISLA IZGUBLJATI BESED. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

     •Edit•Reply•Share ›

     Avatar
     Janez Kepic-Kern • 10 minutes ago
     POMEMBNO !
     PODPRIMO
     ZELO OK GOSPODA DR. MiLANA ZVER-a in gospo Romano TOMC !
     TUDI !
     ZELO OK, PRIZADEVNO IN NASPLOH POZITIVNO GOSPO – Patricijo ŠULIN !

     IN
     NA VSEH E- PORTALIH, KI SO AKTIVNI – ZA KOMENTIRANJE

     OPOZORIMO !

     NA
     VERJETNO VELIKO NEGATIVNOST – “SD” IN “SD” TANJE FAJON
     IN
     NA VERJETNO ZLONAMERNOST – “SD” TANJE FAJON
     IN
     NA
     VERJETNO VELIKO – ZLONAMERNOST – TISTEGA – F- TIMMERMANSA,
     KI
     BI RAD UNIČIL – EVROPSKE NARODE !

     IZ
     MOJE MESEČNE REVIJE “SLOVENIANA”,
     O
     NAČINU RAZREŠITVE VERSKIH KONFLIKTOV,
     KI JE
     V ZGODOVINI EVROPE – POZITIVNO – DELOVAL.

     EVROPA/MIGRACIJE, KRŠČANSTVO IN ISLAM
     “Islam-migracije” 2018 – ponovitev situacije iz 15. in 16. stoletja?

     16Slika 28: Ferdinand.II Slika 29: Slika 30: Reformni patent. Podoba listine
     16CITATNI PONAZORITVENI PREPOSNETEK
     Slika 28: Ferdinand., Povzeto po: https://sl.wikipedia.org/wi…. Slika 29: Listina,
     Povzeto po: Slika 30: Reformni patent. Povzeto po: https://en.wikipedia.org/wi

     Spoštovani beroči!
     Na tem mestu na kratko le zapišem nekaj navedb o zgodovinskih dejstvih, ki so se zgodovinsko
     izpričano in dokazano – že – zgodila.
     Mislim seveda na zgodovinske dogodke in dogajanja vezana na področja, ki jih opredeljuje naslov
     tega kratkega – le “opozorilnega “ prispevka.
     Torej Slovenija, mi Slovenci, “EVROPA, MIGRACIJE, KRŠČANSTVO IN ISLAM”.
     Ta kratki prispevek sem se odločil zapisati, ker se v slovenskih medijih, zlasti pa na osrednjem
     TV slovenskem mediju, na baje da “javni in državni” RTV SLO pojavljajo prispevki z raznimi (kdo
     ve od koga) vabljenimi “gosti”, razna “omizja” z udeležbo različnih ljudi, med katerimi so poslanci
     itd.. Enkrat, če me spomin ne vara, leta 2015 – pa je te tistega leta zelo “pereče” in še vedno
     aktualne “islam migracije” – na RTV SLO razlagal celo nekoliko nenavadni generalni ali “častni
     konzul” v R. Sloveniji iz Jordanije gospod Samir A.., ki ga jaz in moji znanci poznamo izključno le
     s TV – seveda.
     “Razlage” vseh mogočih “ekspertov” za teme iz naslova – so bile- prav raznolike:
     – najpogosteje je bilo (verjetno namerno) enačenje oz. “mešanje” t.i. “beguncev” z migranti, ki so
     seveda po statusu in po motivih svojega “migrantstva” – seveda – raznoliki.
     Ker R. Slovenija ne meji z državami, ki so v vojnem stanju – pa pravih “beguncev” zaradi vojnih
     stanj – v Sloveniji – seveda – ne more biti. Po mojem osebnem mnenju, ki je mnenje mnogih.
     Najbolj moteče na takih “omizjih, pogovorih” itd. na RTV SLO o tako pomembnih temah se meni
     osebno vidi – sam vprašljiv, pogosto s “predšolskimi vprašanji” nerodno izvajan način “vodenja” teh
     “pogovorov”: voditelj namreč ne zastopa, nima nobenega svojega mnenja, pogosto vprašuje, kot
     da o temamtiki pogovora zelo malo ali celo “nič” – ne “ve”?
     Tak čisto zasebni vtis – imamo, pogosto – “nedolžni” gledalci – tovrstnih RTV SLO “omizij”.
     Da bi torej “po vtisu – predšolsko malovednim” novinarjem in redaktorjem zlasti RTV SLO
     – dal izhodišča za njih – “doinformiranje” na temo islama, migracij, itd. – preden se lotijo
     obravnave tem o islamu, o migracijah… in o podobnih zahtevnejših temah.
     Njim in tudi Vam vsem beročim, ki vas tematika t.i. “islam migracij” zanima – Vam spodaj zapisujem
     nekaj dejstev iz zgodovine!
     Zgodovinsko bolj razgledani ljudje – vemo:
     1. Konflikti med “islamom” in Evropo – niso nekaj – novega. veliko jih je bilo!
     • t.i. “križarske vojne (1095-1291) so zelo znan zgoden spopad z islamom, z Arabci,
     • že Ferdinand II, Filip II pa je leta izvedel 1567 prepoved, 1609 izgon islama iz Španije.
     • 1453. leta padec Bizanca pod – islam,
     • 15., 16. stoletje roparski, turški vpadi na Balkan in na tudi slovenska ozemlja,
     • poraz Turkov v bitki pri Sisku, leta 1593. Leta 1683 pa je Jan III. Sobieski dokončno
     porazil turško vojsko pri Dunaju.
     Kakšne “multikulturalne” interpretacije o domnevni miroljubnosti med islamom in krščanstvom – so seveda – odveč.
     Iz naše slovenske zgodovine je pozornosti in resnega premisleka vreden in potreben tudi
     2. verski spor med protestanti in katoliki v 16. stoletju!
     Iz zgodovine 16. stoletja vemo, da je deželni vladar tudi nad t.i. Kranjsko – nadvojvoda
     Ferdinand LETA 1599 izdal t.i. “PATENT” O DOKONČNEM IZGONU PROTESTANTSKIH
     PREDIKANTOV IN O PREPOVEDI PROTESTANTSKEGA BOGOSLUŽJA NA KRANJSKEM, V
     VSEH NOTRANJEAVSTRIJSKIH DEŽELAH!
     Kot vemo, so bili ukrepi, ki so izhajali iz tega Patenta
     – utemeljeni
     v t.i. “razumnem stališču” !

     TOREJ !
     V T.I. – “RAZUMNEM STALIŠČU ”
     O
     – NEZDRUŽLJIVOSTI, in
     O
     NEMOŽNOSTI TVORNEGA, MIRNEGA SOBIVANJA
     DVEH
     MED SEBOJ SOVRAŽNIH – SI RELIGIJ
     OZ.
     O NEMOŽNOSTI
     SKUPNEGA SOBIVANJA – LJUDI,
     KI
     SO NOSILCI – TEH DVEH – MED SEBOJ SOVRAŽNIH – VER.!
     Skratka,
     da …!
     Dve med seboj sovražni si, močni veri – ne moreta hkrati – obstajati
     – na istem ozemlju! Še vedno razumno stališče, tudi v letu 2018, mar ne?!

     Zapis l.r. odgovorni urednik in lastnik edicij “SLOVENIANA” Janez Kepic-Kern
     Tirolski
     Op. ta prispevek nismo opremili s povzetkom, ker je le prispevek z opozorilom na sicer pomembne tangirane dogodke.;
     BOLJ
     IZČRPNE IN BOLJ NATANČNE PODATKE O DOGAJANJIH,
     O OSEBAH, KI JIH NAVAJAM
     -BEROČI
     NAJDETE V ORIGINALNIH VIRIH. Janez K. Kern
     DAJMO SE
     IZ DOGODKOV, KI SO SE
     REALNO
     DOGAJALI, SO SE ZGODILI V ZGODOVINI –
     SE – TUDI
     KAJ NAUČITI! MAR NE? Janez K. Kern

 • xtc

  Zadeva je kompleksnejša kot se zdi,levaki želijo zrušiti penzijski sklad,saj bi tako lažje starejše spravili ob premoženje v bedo in njih evtanazacijo inpripavo terena za nove državljane”.
  Po drugi strani pa bi Udbaške izpostave odprle “zasebne penzijske sklade doo” kjer bi ljudje vplačevali za svojo “jesen življenja,”,da bodo imeli velike pokojnine,seveda pa je to za SLO območje velik nateg zaradi luknjaste zakonodaje ampak vsi ti skladi bi bili v rokah socialistov tipa Jamnik,ker gre za oromne dotoke denarja bi to bil neomejen vir kraje,seveda pa bi bili skladi trdno v rokah “pravih” in skladi razdeljeni na one za “naše” in one ne naše vsi pa bi bili doo ali pa dd,najpreje bi ljudi navlekli z mamljivimi ponudbami,ko b pa po par letih nastali kupi denarja,pa bi sklade “ne naših” preprosto pokradli in dali v stečaje,brez nevarnosti ,da bi odgovarjali ljudem pa zopet dolg nos.

  • Anton

   vidim da si razumelpoanto iniciative levičarjev glede evtanazije, prav gotovo ne iz človekoljubnih vzgibov, razlogov, BRAVOO xtc!

   sarkazem press

 • Janez Kepic-Kern

  SEM BIL NA
  POSVETU, KI JE BIL -V DRŽAVNEM SVETU –
  VČERAJ
  O POKOJNINAH, O TEM PREDLOGU, OK PREDLOGU – SDS.
  TOLE SEM
  POVEDAL.
  Sem bil na tem srečanju.
  Sem tudi povedal,
  DA PRAVI FABRIŠKI DELAVCI, KI SO DELALI
  V
  TEKSTILNIH FABRIKAH,- ZA STROJI – NA NORMO
  V TISKARNAH ITD.
  DA BI BILO PRAVIČNO, ČE BI IMELA – 700 EVROV PENZIJE
  ENA
  MOJA SORODNICA, KI JE 40 LET – ZA STROJI, NA NORMO
  DELALA
  V
  KAMNIŠKI TEKSTILNI TOVARNI “SVILANIT”.
  MI JE REKLA,
  DA ZANJO PA NJENE KOLEGE, ji so 40 let delali na normo za stroji,
  BI BILO KOREKTNO,
  PRAV – DOBIVATI – VSAJ 700 EVROV – PENZIJE. l.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

  • Janez Kepic-Kern

   REDAKCIJI NOVE 24TV !
   NA
   VAŠIH SOOČENJIH – KANDIDATOV ZA – EU
   VSEKAKOR
   POSTAVITE
   KOT VPRAŠANJE !

   1. TISTI DVE DEKLETI, KI SO JU ISLAMISTI – OBGLAVILI V MAROKU ,

   2. “LEVIČARSKO”
   TIMMERMANSOVO – ZAHTEVO PO UKINITVI – NARODOV V EU !

   3.
   GLEDE T.I. “NOB” OZ T.I. “STALIN PARTIZANOV
   PA
   UGOTOVITVE DR. DEŽMANA:
   1. KP “STALON PARTIZANI SO POBILI – VEČ SLOVENCEV – KOT NEMCEV.
   2. POBILI SO VEČ MEOBOROŽENIH KOT OBORO-EMIH LJUDI,
   2. POBILI SO VEČ LJUDI – PO VOJNI – KOT MED VOJNO. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
   P.S.

   DANAŠNJEGA
   SOOČENJA NA NOVI 24TV – so se udeležili le: SNS ZMAGO J.P..,
   – LOJZE PETERLE IZ NSI
   IN
   ODLIČNA
   GOSPA PATRICIJA ŠULIB – IZ SDS.
   Ostali kandidati iz ostalih strank se – HA, HA, HA
   NA
   SOOČENJE
   NITI UPALI NISO PRIT. Udeležbo so ODPOVEDALI !
   Kat
   JE SEVEDA – SRAMOTNO – ZA TE STRANKE,
   IN
   KAR POVE TUDI , DA NIMAJO “LEVIČARSKIG ARGUMENTOV – ODGOVOROV ZA VEČINO
   TES POMEMBNIH
   REALNIH PROBLEMOB – NAŠE R. SLOVENIJE
   KOT SO
   – INSTITUCIJE PRAVA, SODDSTVO ITD.
   – NEVARNE AFROISLAM MIGRACIJE,
   – ZASTARELO EX KP, ZK ŠOLSTVO ITD., ITD.

   V
   Jutri
   mene , Janeza KEPIC-KERNA – NE BO DOSTI NA TEM OK PORTALU NOVE24TV !
   UDELEŽIL SE BOM NEKEGA
   IZLETA – NAS SENIORJEV – NA NOTRANJSKO.
   Vsekakor pa ostaja
   MOJE VABILO,
   VABILO MOJIH SODELAVCEV :
   SIJAJNEGA HERALDIKA gospoda V J. in ostalih, seniorjev in mladih računalnikarjev !
   Vsi resni,
   prisotni na tem OK e-portalu NOVE24TV,
   ki bi radi
   SODELOVALI KOT PISCI ALI LE DRUŽABNO
   V
   NOVEM

   – DOMOZNANSKEM,,
   – DOMAČNOSTNEM VSESLOVENSKEM DRUŠTVU “SLOVENIANA”,

   KI GA TE DNI
   PRIPRAVLJAMO – ZA USTANOVITEV – SE NAM LAHKO PRIDRUŽITE
   IN SODELUJETE V TOLIKŠNI MERI IN NA NAČIN – kot vam bo ustrezalo !
   Društvo “SLOVENIANA” – bo korektno organizirano, registriranno,
   s statutom, s pravilniki in organi, kot so običaj – pri društvih.
   Poleg
   NARODOPISNE PISNE IN VIDEO TVORNOOSTI –
   BOMO NA RAZLIČNE NAČINE KULTURNO, IZOBRAŽEVALNI
   IN DRUŽABNO – DELOVALI ! S predavanj, z javnimi tribunami o
   temah kulturnr dediščine, starejše in polpretekle zgodovvine nas SLOVENCEV,
   ODZIVALI PA SE BOMO
   – POZITIVNO IN TVORNO
   – NA AKTUALNO POLITIČNO IN KULTURNO PROBLEMATIKO
   NAS
   SLOVENCEV.

   Na področju aktualnega dogajanja – bomo v tem “SLOVENIANA” društvu
   NADALJEVALI TRADICIJO – ZNANEGA “ODBORA 2014”,
   Manj kot “ODBOR 2014” se bomo ukvarjali
   – s protestništvom, – LE V SKRAJNO NUJNIH PRIMERIH, SITUACIJAH ITD.
   vsekakor
   pa argumentirane kritike jNEGATIVNIH KAVNIH DOGAJANJ V R. SLOVENIJI
   BOMO
   KOREKTNO – JAVNO IZREKALI IN OBJAVLJALI NA E-PORTALU “SLOVENIANA” IN DRUGOD.
   ČE
   DA BO DELAVNOST DRUŠTVA USMERJENA
   BOLJ V RAZISKAVE PROBLEMATIK
   IN
   V PRIPRAVE – POZITIVNIH.
   – TVORNIH KONCEPTOV RAZREŠEVANJA KONKRETNIH
   PROBLEMATIK
   – V SEDANJEM ŽIVLJENJU – NAS SLOVENCEV.
   V
   TEM
   SMISLU
   BOMO V “SLOVENIANI” – na društveni način
   OPIRALI
   SLOVENSKE T.I. NEDVOMNO POZITIVNE
   SLOVENSKE – POMLADNE STRANK: zlasti stranke SDS, SLS in DOM ITD.
   Mene
   Janeza KEPIC-KERNA – KOT EX OK KNJIŽNIČARJA IZ LJ
   IN
   KOT EX “VZTRAJNIKA” =PROTESTNKA – ODBORA 2014
   NEKATERI
   PRAV DOBRO – POZNATE, TUDI OSEBNO.

   Tudi kot vedno argumentirano, resda kritično
   – a DOSLEDNO pozitivno usmerjenega
   pisca
   – ME TISTI, KI ME BERETE – POZNATE !
   s
   tega OK E-PORTALA NOVE24TV !
   VSI,
   KI BI BILI ZA KAKRŠNOKOLI PISNO, GOVORNIŠKO, PREDAVATELJSKO ITD.
   SODELOVANJE Z MENOJ IN Z MOJIMI SODELAVCI – RESNO ZAINTERESIRANI
   SE MI
   BREZ ZADREGE,
   A S PRAVIMI VAŠIMI OSEBNIMI PODATKI
   JAVITE – NA E: : [email protected] – z e- pošto.
   ali
   na moj GSM
   MOBI 041/559-589.
   VSE DNI OD 10H-31H. ODGOVORIM S POVRATNIM KLICEM
   ISTI DAN, OZ. NAKASNEJE V TREH DNEH..
   Motenje preko telefona, e-pošte prijavim organom MNZ.
   Kar brez zadrege,
   se mi resno zainteresirani – lahko oglasite.
   tudi
   pozitivni KOMENTATORJI – S TEGA E-PORTALA
   TOLO
   VABLJENI !
   : JAZ JANEZ KEPIC-KERN
   BOM POSKRBEL – ZA JAVNO OBJAVO, ZA NATIS, PRODAJO ITD.
   DELO
   DRUŠTVA “SLOVENIANA” BO OPRTO Z MOJIM OSEBNIM PODJETJEM

   SLOVENIANA Janez Kepic-Kern LJ, d.o.o. l.r. JANEZ K. KERN KOMENDA
   VAŠIH ARGUMENTIRANIH
   IN KOREKTNO NAPISANH TEKSTVOV, PESMI, PRIČENJANJ, SPOMINOV ITD.

   • Janez Kepic-Kern

    VSAK DAN
    NEKDO ČENČA,
    ZLONAMERNO – SEVEDA.
    ČE IMA KAJ PROTI OK GOSPODU J. JANŠI – NAJ GA NORMALNO TOŽI,
    NE PA DA ZLOBNO ČENČARI, PODTIKA, HUJSKA ITD. PO PORTALIH..
    TOLE
    JE BOLJ POZITIVNO BRANJE
    ZA
    VAS
    DD MENE – JANEZ KEPIC-KERNA.

    NA
    VSEH SLOVENSKIH E- PORTALIH,
    KI IMAJO ODPRTO KOMENTIRANJE

    OPOZORIMO
    -NEOBVEŠČENE – SLOVENCE
    NA
    VERJETNO VELIKO – ZLONAMERNOST – “LEVIČARJA” TIMMERMANSA DO EU NARODOV !
    IN
    NA – VERJETNO – ENAKO – VELIKO NEGATIVNOST – “STRANKE” – “SD”
    IN
    VERJETNO ENAKO – VELIKO – VPRAŠLJIVOST – “SD” KANDIDATKE Tanje FAJON,
    K
    JE TEGA – NAM SLOVENCEM IN EU NARODOM – SOVRAŽNEGA – TIMMERMANSA
    VODILA
    PO LJUBLJANI. Zbudimo se, NE BODIMO – NAIVNI ! L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA
    ŠE
    TOLE
    POMEMBNO !

    Dr. Milan ZVER je OK,
    a
    se tdi – NERAD OSTRO POLEMIZIRA.
    Na tem doočenju je manjkal – za moj občutek,
    – sicer brezperspektiivni, a polemični Zmago J.P.,
    da
    bi malo – ” ohladil” te “zblojene” ex KP,ZK – HLEPEČE – PO “LAHKEM” denarju iz EU.!?
    NAJ
    NE, NE NE – NE BODO IZVOLJENE – NE JIM DATI – GLASU ZA V EU,
    TEM
    – PONAREJENA “FAKE” LEVICA – VIOLETI T, ki je očitno “aracionalna” in je svoj čas govorila: “poslance na minimalce”, pa da se “je borila proti okupatorju”, zdaj pa
    govori “da je PROTI – KAPITALU#,
    čeprav, kot ev igralka
    o
    RESNI EKONOMIJI NE MORE IMETI – nobenega resnega znanja.
    Pa
    NE DAJATI – NAŠIH DROGCENIH VOLILNIH GLASOV
    TISTI
    – 50 LET – AVSTRIJSJSKI SLOVENKI
    – A. MLINARJEVI – iz SAB, pravnica je, naj ima pisarno ali pa PEČE PIŠKOTE,
    ŠE
    MANJ PA – NIKAKOR NE DATI
    VAŠEGA – DRAGOCENEGA – VOLILNEGA GLASU
    “PODREJENKI
    ZLOVEŠČEGA – TIMMERMANSA”
    SD – Tanji FAJON !
    BLIZU 50 LET, Z ZDRAVSTVENIMI TEŽAVAMI, BREZ LASTNE DRUŽINE – SAMSKA JE.
    Kako
    naj taka ženska
    ZASTOPA NAS – OK SLOVENCE !? Nikakor. Na noben način ! L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
    P.S.
    O
    LMŠ JOVEVI
    IN O
    NSI “FRIVOLNI” LJ. NOVAK – NIMA SMISLA IZGUBLJATI BESED. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

    •Edit•Reply•Share ›

    Avatar
    Janez Kepic-Kern • 10 minutes ago
    POMEMBNO !
    PODPRIMO
    ZELO OK GOSPODA DR. MiLANA ZVER-a in gospo Romano TOMC !
    TUDI !
    ZELO OK, PRIZADEVNO IN NASPLOH POZITIVNO GOSPO – Patricijo ŠULIN !

    IN
    NA VSEH E- PORTALIH, KI SO AKTIVNI – ZA KOMENTIRANJE

    OPOZORIMO !

    NA
    VERJETNO VELIKO NEGATIVNOST – “SD” IN “SD” TANJE FAJON
    IN
    NA VERJETNO ZLONAMERNOST – “SD” TANJE FAJON
    IN
    NA
    VERJETNO VELIKO – ZLONAMERNOST – TISTEGA – F- TIMMERMANSA,
    KI
    BI RAD UNIČIL – EVROPSKE NARODE !

    IZ
    MOJE MESEČNE REVIJE “SLOVENIANA”,
    O
    NAČINU RAZREŠITVE VERSKIH KONFLIKTOV,
    KI JE
    V ZGODOVINI EVROPE – POZITIVNO – DELOVAL.

    EVROPA/MIGRACIJE, KRŠČANSTVO IN ISLAM
    “Islam-migracije” 2018 – ponovitev situacije iz 15. in 16. stoletja?

    16Slika 28: Ferdinand.II Slika 29: Slika 30: Reformni patent. Podoba listine
    16CITATNI PONAZORITVENI PREPOSNETEK
    Slika 28: Ferdinand., Povzeto po: https://sl.wikipedia.org/wi…. Slika 29: Listina,
    Povzeto po: Slika 30: Reformni patent. Povzeto po: https://en.wikipedia.org/wi

    Spoštovani beroči!
    Na tem mestu na kratko le zapišem nekaj navedb o zgodovinskih dejstvih, ki so se zgodovinsko
    izpričano in dokazano – že – zgodila.
    Mislim seveda na zgodovinske dogodke in dogajanja vezana na področja, ki jih opredeljuje naslov
    tega kratkega – le “opozorilnega “ prispevka.
    Torej Slovenija, mi Slovenci, “EVROPA, MIGRACIJE, KRŠČANSTVO IN ISLAM”.
    Ta kratki prispevek sem se odločil zapisati, ker se v slovenskih medijih, zlasti pa na osrednjem
    TV slovenskem mediju, na baje da “javni in državni” RTV SLO pojavljajo prispevki z raznimi (kdo
    ve od koga) vabljenimi “gosti”, razna “omizja” z udeležbo različnih ljudi, med katerimi so poslanci
    itd.. Enkrat, če me spomin ne vara, leta 2015 – pa je te tistega leta zelo “pereče” in še vedno
    aktualne “islam migracije” – na RTV SLO razlagal celo nekoliko nenavadni generalni ali “častni
    konzul” v R. Sloveniji iz Jordanije gospod Samir A.., ki ga jaz in moji znanci poznamo izključno le
    s TV – seveda.
    “Razlage” vseh mogočih “ekspertov” za teme iz naslova – so bile- prav raznolike:
    – najpogosteje je bilo (verjetno namerno) enačenje oz. “mešanje” t.i. “beguncev” z migranti, ki so
    seveda po statusu in po motivih svojega “migrantstva” – seveda – raznoliki.
    Ker R. Slovenija ne meji z državami, ki so v vojnem stanju – pa pravih “beguncev” zaradi vojnih
    stanj – v Sloveniji – seveda – ne more biti. Po mojem osebnem mnenju, ki je mnenje mnogih.
    Najbolj moteče na takih “omizjih, pogovorih” itd. na RTV SLO o tako pomembnih temah se meni
    osebno vidi – sam vprašljiv, pogosto s “predšolskimi vprašanji” nerodno izvajan način “vodenja” teh
    “pogovorov”: voditelj namreč ne zastopa, nima nobenega svojega mnenja, pogosto vprašuje, kot
    da o temamtiki pogovora zelo malo ali celo “nič” – ne “ve”?
    Tak čisto zasebni vtis – imamo, pogosto – “nedolžni” gledalci – tovrstnih RTV SLO “omizij”.
    Da bi torej “po vtisu – predšolsko malovednim” novinarjem in redaktorjem zlasti RTV SLO
    – dal izhodišča za njih – “doinformiranje” na temo islama, migracij, itd. – preden se lotijo
    obravnave tem o islamu, o migracijah… in o podobnih zahtevnejših temah.
    Njim in tudi Vam vsem beročim, ki vas tematika t.i. “islam migracij” zanima – Vam spodaj zapisujem
    nekaj dejstev iz zgodovine!
    Zgodovinsko bolj razgledani ljudje – vemo:
    1. Konflikti med “islamom” in Evropo – niso nekaj – novega. veliko jih je bilo!
    • t.i. “križarske vojne (1095-1291) so zelo znan zgoden spopad z islamom, z Arabci,
    • že Ferdinand II, Filip II pa je leta izvedel 1567 prepoved, 1609 izgon islama iz Španije.
    • 1453. leta padec Bizanca pod – islam,
    • 15., 16. stoletje roparski, turški vpadi na Balkan in na tudi slovenska ozemlja,
    • poraz Turkov v bitki pri Sisku, leta 1593. Leta 1683 pa je Jan III. Sobieski dokončno
    porazil turško vojsko pri Dunaju.
    Kakšne “multikulturalne” interpretacije o domnevni miroljubnosti med islamom in krščanstvom – so seveda – odveč.
    Iz naše slovenske zgodovine je pozornosti in resnega premisleka vreden in potreben tudi
    2. verski spor med protestanti in katoliki v 16. stoletju!
    Iz zgodovine 16. stoletja vemo, da je deželni vladar tudi nad t.i. Kranjsko – nadvojvoda
    Ferdinand LETA 1599 izdal t.i. “PATENT” O DOKONČNEM IZGONU PROTESTANTSKIH
    PREDIKANTOV IN O PREPOVEDI PROTESTANTSKEGA BOGOSLUŽJA NA KRANJSKEM, V
    VSEH NOTRANJEAVSTRIJSKIH DEŽELAH!
    Kot vemo, so bili ukrepi, ki so izhajali iz tega Patenta
    – utemeljeni
    v t.i. “razumnem stališču” !

    TOREJ !
    V T.I. – “RAZUMNEM STALIŠČU ”
    O
    – NEZDRUŽLJIVOSTI, in
    O
    NEMOŽNOSTI TVORNEGA, MIRNEGA SOBIVANJA
    DVEH
    MED SEBOJ SOVRAŽNIH – SI RELIGIJ
    OZ.
    O NEMOŽNOSTI
    SKUPNEGA SOBIVANJA – LJUDI,
    KI
    SO NOSILCI – TEH DVEH – MED SEBOJ SOVRAŽNIH – VER.!
    Skratka,
    da …!
    Dve med seboj sovražni si, močni veri – ne moreta hkrati – obstajati
    – na istem ozemlju! Še vedno razumno stališče, tudi v letu 2018, mar ne?!

    Zapis l.r. odgovorni urednik in lastnik edicij “SLOVENIANA” Janez Kepic-Kern
    Tirolski
    Op. ta prispevek nismo opremili s povzetkom, ker je le prispevek z opozorilom na sicer pomembne tangirane dogodke.;
    BOLJ
    IZČRPNE IN BOLJ NATANČNE PODATKE O DOGAJANJIH,
    O OSEBAH, KI JIH NAVAJAM
    -BEROČI
    NAJDETE V ORIGINALNIH VIRIH. Janez K. Kern
    DAJMO SE
    IZ DOGODKOV, KI SO SE
    REALNO
    DOGAJALI, SO SE ZGODILI V ZGODOVINI –
    SE – TUDI
    KAJ NAUČITI! MAR NE? Janez K. Kern

  • Janez Kepic-Kern

   ZAKAJ?
   NE “ŽAL” PREDS. B. PAHOR,
   NITI
   “ŽAL” PREMIER Marjan Šarec – nisem jih volil – zato – “žal”,
   niti
   PRAV NIHČE OD EX KP, ZK POKOMUNISTIČNO “STALINISTIČNIH”= KER PREGLASUJEJO PAMETNE PREDLOGE SDS – SO ZA MENE “STALINISTIČNE”
   OD
   TEH “STRANČIC” – NI PRIŠEL V ČRNOMELJ ?
   IZRAZITI
   SOČUSTVOVANJ
   IN
   SOLIDARNOST
   Z
   UGRABLJENIM GOSPODOM – MORAVCEM ?
   VELIK
   NEGATIVEN PREDZNAK – SO SI TE
   EX KP, ZK “STRANČICE”
   DALE – SAME SEBI.
   MI
   ZAVEDNI SLOVENCI –
   TEH
   “SD, PONAREJENA “LEVIC”, LLMŠ, DESUS, SAB, SMC ITD.
   STRANČIC,
   BOLJE – REGISTRIRANIH “POLIT KLAPIC”
   NE
   NIKAKOR – NE SPOŠTUJEMO !
   9N
   SEVEDA – JIH – NIKAKOR – NE, NE, NE – VOLIMO. L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA

   POMEMBNO
   BRANJE – ZA PREMISLEK.
   NA
   VSEH SLOVENSKIH E- PORTALIH,
   KI IMAJO ODPRTO KOMENTIRANJE

   OPOZORIMO
   -NEOBVEŠČENE – SLOVENCE
   NA
   VERJETNO VELIKO – ZLONAMERNOST – “LEVIČARJA” TIMMERMANSA DO EU NARODOV !
   IN
   NA – VERJETNO – ENAKO – VELIKO NEGATIVNOST – “STRANKE” – “SD”
   IN
   VERJETNO ENAKO – VELIKO – VPRAŠLJIVOST – “SD” KANDIDATKE Tanje FAJON,
   K
   JE TEGA – NAM SLOVENCEM IN EU NARODOM – SOVRAŽNEGA – TIMMERMANSA
   VODILA
   PO LJUBLJANI. Zbudimo se, NE BODIMO – NAIVNI ! L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA
   ŠE
   TOLE
   POMEMBNO !

   Dr. Milan ZVER je OK,
   a
   se tdi – NERAD OSTRO POLEMIZIRA.
   Na tem doočenju je manjkal – za moj občutek,
   – sicer brezperspektiivni, a polemični Zmago J.P.,
   da
   bi malo – ” ohladil” te “zblojene” ex KP,ZK – HLEPEČE – PO “LAHKEM” denarju iz EU.!?
   NAJ
   NE, NE NE – NE BODO IZVOLJENE – NE JIM DATI – GLASU ZA V EU,
   TEM
   – PONAREJENA “FAKE” LEVICA – VIOLETI T, ki je očitno “aracionalna” in je svoj čas govorila: “poslance na minimalce”, pa da se “je borila proti okupatorju”, zdaj pa
   govori “da je PROTI – KAPITALU#,
   čeprav, kot ev igralka
   o
   RESNI EKONOMIJI NE MORE IMETI – nobenega resnega znanja.
   Pa
   NE DAJATI – NAŠIH DROGCENIH VOLILNIH GLASOV
   TISTI
   – 50 LET – AVSTRIJSJSKI SLOVENKI
   – A. MLINARJEVI – iz SAB, pravnica je, naj ima pisarno ali pa PEČE PIŠKOTE,
   ŠE
   MANJ PA – NIKAKOR NE DATI
   VAŠEGA – DRAGOCENEGA – VOLILNEGA GLASU
   “PODREJENKI
   ZLOVEŠČEGA – TIMMERMANSA”
   SD – Tanji FAJON !
   BLIZU 50 LET, Z ZDRAVSTVENIMI TEŽAVAMI, BREZ LASTNE DRUŽINE – SAMSKA JE.
   Kako
   naj taka ženska
   ZASTOPA NAS – OK SLOVENCE !? Nikakor. Na noben način ! L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
   P.S.
   O
   LMŠ JOVEVI
   IN O
   NSI “FRIVOLNI” LJ. NOVAK – NIMA SMISLA IZGUBLJATI BESED. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

   •Edit•Reply•Share ›

   Avatar
   Janez Kepic-Kern • 10 minutes ago
   POMEMBNO !
   PODPRIMO
   ZELO OK GOSPODA DR. MiLANA ZVER-a in gospo Romano TOMC !
   TUDI !
   ZELO OK, PRIZADEVNO IN NASPLOH POZITIVNO GOSPO – Patricijo ŠULIN !

   IN
   NA VSEH E- PORTALIH, KI SO AKTIVNI – ZA KOMENTIRANJE

   OPOZORIMO !

   NA
   VERJETNO VELIKO NEGATIVNOST – “SD” IN “SD” TANJE FAJON
   IN
   NA VERJETNO ZLONAMERNOST – “SD” TANJE FAJON
   IN
   NA
   VERJETNO VELIKO – ZLONAMERNOST – TISTEGA – F- TIMMERMANSA,
   KI
   BI RAD UNIČIL – EVROPSKE NARODE !

   IZ
   MOJE MESEČNE REVIJE “SLOVENIANA”,
   O
   NAČINU RAZREŠITVE VERSKIH KONFLIKTOV,
   KI JE
   V ZGODOVINI EVROPE – POZITIVNO – DELOVAL.

   EVROPA/MIGRACIJE, KRŠČANSTVO IN ISLAM
   “Islam-migracije” 2018 – ponovitev situacije iz 15. in 16. stoletja?

   16Slika 28: Ferdinand.II Slika 29: Slika 30: Reformni patent. Podoba listine
   16CITATNI PONAZORITVENI PREPOSNETEK
   Slika 28: Ferdinand., Povzeto po: https://sl.wikipedia.org/wi…. Slika 29: Listina,
   Povzeto po: Slika 30: Reformni patent. Povzeto po: https://en.wikipedia.org/wi

   Spoštovani beroči!
   Na tem mestu na kratko le zapišem nekaj navedb o zgodovinskih dejstvih, ki so se zgodovinsko
   izpričano in dokazano – že – zgodila.
   Mislim seveda na zgodovinske dogodke in dogajanja vezana na področja, ki jih opredeljuje naslov
   tega kratkega – le “opozorilnega “ prispevka.
   Torej Slovenija, mi Slovenci, “EVROPA, MIGRACIJE, KRŠČANSTVO IN ISLAM”.
   Ta kratki prispevek sem se odločil zapisati, ker se v slovenskih medijih, zlasti pa na osrednjem
   TV slovenskem mediju, na baje da “javni in državni” RTV SLO pojavljajo prispevki z raznimi (kdo
   ve od koga) vabljenimi “gosti”, razna “omizja” z udeležbo različnih ljudi, med katerimi so poslanci
   itd.. Enkrat, če me spomin ne vara, leta 2015 – pa je te tistega leta zelo “pereče” in še vedno
   aktualne “islam migracije” – na RTV SLO razlagal celo nekoliko nenavadni generalni ali “častni
   konzul” v R. Sloveniji iz Jordanije gospod Samir A.., ki ga jaz in moji znanci poznamo izključno le
   s TV – seveda.
   “Razlage” vseh mogočih “ekspertov” za teme iz naslova – so bile- prav raznolike:
   – najpogosteje je bilo (verjetno namerno) enačenje oz. “mešanje” t.i. “beguncev” z migranti, ki so
   seveda po statusu in po motivih svojega “migrantstva” – seveda – raznoliki.
   Ker R. Slovenija ne meji z državami, ki so v vojnem stanju – pa pravih “beguncev” zaradi vojnih
   stanj – v Sloveniji – seveda – ne more biti. Po mojem osebnem mnenju, ki je mnenje mnogih.
   Najbolj moteče na takih “omizjih, pogovorih” itd. na RTV SLO o tako pomembnih temah se meni
   osebno vidi – sam vprašljiv, pogosto s “predšolskimi vprašanji” nerodno izvajan način “vodenja” teh
   “pogovorov”: voditelj namreč ne zastopa, nima nobenega svojega mnenja, pogosto vprašuje, kot
   da o temamtiki pogovora zelo malo ali celo “nič” – ne “ve”?
   Tak čisto zasebni vtis – imamo, pogosto – “nedolžni” gledalci – tovrstnih RTV SLO “omizij”.
   Da bi torej “po vtisu – predšolsko malovednim” novinarjem in redaktorjem zlasti RTV SLO
   – dal izhodišča za njih – “doinformiranje” na temo islama, migracij, itd. – preden se lotijo
   obravnave tem o islamu, o migracijah… in o podobnih zahtevnejših temah.
   Njim in tudi Vam vsem beročim, ki vas tematika t.i. “islam migracij” zanima – Vam spodaj zapisujem
   nekaj dejstev iz zgodovine!
   Zgodovinsko bolj razgledani ljudje – vemo:
   1. Konflikti med “islamom” in Evropo – niso nekaj – novega. veliko jih je bilo!
   • t.i. “križarske vojne (1095-1291) so zelo znan zgoden spopad z islamom, z Arabci,
   • že Ferdinand II, Filip II pa je leta izvedel 1567 prepoved, 1609 izgon islama iz Španije.
   • 1453. leta padec Bizanca pod – islam,
   • 15., 16. stoletje roparski, turški vpadi na Balkan in na tudi slovenska ozemlja,
   • poraz Turkov v bitki pri Sisku, leta 1593. Leta 1683 pa je Jan III. Sobieski dokončno
   porazil turško vojsko pri Dunaju.
   Kakšne “multikulturalne” interpretacije o domnevni miroljubnosti med islamom in krščanstvom – so seveda – odveč.
   Iz naše slovenske zgodovine je pozornosti in resnega premisleka vreden in potreben tudi
   2. verski spor med protestanti in katoliki v 16. stoletju!
   Iz zgodovine 16. stoletja vemo, da je deželni vladar tudi nad t.i. Kranjsko – nadvojvoda
   Ferdinand LETA 1599 izdal t.i. “PATENT” O DOKONČNEM IZGONU PROTESTANTSKIH
   PREDIKANTOV IN O PREPOVEDI PROTESTANTSKEGA BOGOSLUŽJA NA KRANJSKEM, V
   VSEH NOTRANJEAVSTRIJSKIH DEŽELAH!
   Kot vemo, so bili ukrepi, ki so izhajali iz tega Patenta
   – utemeljeni
   v t.i. “razumnem stališču” !

   TOREJ !
   V T.I. – “RAZUMNEM STALIŠČU ”
   O
   – NEZDRUŽLJIVOSTI, in
   O
   NEMOŽNOSTI TVORNEGA, MIRNEGA SOBIVANJA
   DVEH
   MED SEBOJ SOVRAŽNIH – SI RELIGIJ
   OZ.
   O NEMOŽNOSTI
   SKUPNEGA SOBIVANJA – LJUDI,
   KI
   SO NOSILCI – TEH DVEH – MED SEBOJ SOVRAŽNIH – VER.!
   Skratka,
   da …!
   Dve med seboj sovražni si, močni veri – ne moreta hkrati – obstajati
   – na istem ozemlju! Še vedno razumno stališče, tudi v letu 2018, mar ne?!

   Zapis l.r. odgovorni urednik in lastnik edicij “SLOVENIANA” Janez Kepic-Kern
   Tirolski
   Op. ta prispevek nismo opremili s povzetkom, ker je le prispevek z opozorilom na sicer pomembne tangirane dogodke.;
   BOLJ
   IZČRPNE IN BOLJ NATANČNE PODATKE O DOGAJANJIH,
   O OSEBAH, KI JIH NAVAJAM
   -BEROČI
   NAJDETE V ORIGINALNIH VIRIH. Janez K. Kern
   DAJMO SE
   IZ DOGODKOV, KI SO SE
   REALNO
   DOGAJALI, SO SE ZGODILI V ZGODOVINI –
   SE – TUDI
   KAJ NAUČITI! MAR NE? Janez K. Kern

 • šmentanamuha

  Če prav razumem, je bila proti tudi Erjavčeva druščina in Bratuškina stranka, ki se zelo “bori” za pravice upokojencev. To me spominja na tisti vic, ko se na gorečem letalu peljejo psihiatrični pacienti in pojejo “Levo krilo pa gori, jumpajdi, jumpajda …” (tak nekak gre …)

 • marta

  Oni zavračajo, ker imajo v večini najbrž že naložen denar v tujini.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!