Zaradi izrednih razmer srečanje najvišjih političnih predstavnikov Slovenije

Predsednik države Borut Pahor, predsednik vlade Janez Janša in predsednik Državnega zbora Igor Zorčič. (Foto: STA)

“Predsednik republike se je po posvetovanju s predsednikom DZ Igorjem Zorčičem, predsednikom vlade Janezom Janšo in predsednikom državnega sveta Alojzom Kovšco odločil, da skliče izredno srečanje štirih predsednikov (4P), ki sicer poteka tradicionalno enkrat letno, v decembru,” je sporočil Borut Pahor.

Štirje najvišji predstavniki oblasti se bodo po besedah Boruta Pahorja srečali v četrtek, 26. marca ob 11. uri v Veliki dvorani Predsedniške palače. Predvidoma naj bi se predsedniki pogovarjali o delovanju političnih institucij v času krize, o njihovem sodelovanju in skupnih prizadevanjih za politično enotnost. Šlo bo za prvo srečanje vseh štirih posameznikov po izvolitvi vlade Janeza Janše. Na srečanju bosta sodelavala poleg Janše in Pahorja tudi predsednik DZ Igor Zorčič in predsednik DS Alojz Kovšca.

Srečanje štirih predsednikov je na današnji novinarski konferenci o sprejetih ukrepih za pomoč gospodarstvu napovedal tudi Janša. Vlada je namreč danes javnosti predstavila pripravljene ukrepe, katerih namen je blažiti posledice epidemije tako za državljane kot podjetja. Ocenjeni so na okoli dve milijardi evrov.

Predsednik Državnega sveta Alojz Kovšca (Foto: STA)

Janševa vlada sprejela ukrepe za blažitev zdravstvene krize v vrednosti treh milijard evrov

Janša je med najpomembnejšimi ukrepi izpostavil sofinanciranje plač za delavce na čakanju. Napovedal je tudi ukrepe za izboljšanje socialnega položaja ljudi, predvsem upokojencev. Zaposlenim v kritičnih dejavnostih je za čas epidemije obljubil izplačilo dodatka za nevarno delo oz. za dodatne obremenitve. Predsednik Borut Pahor pa je izrazil podporo, da bi DZ aktiviral posebni 37.a člen za večja pooblastila Slovenske vojske, ki bi pomagala varovati južno mejo s Hrvaško. Ali bo predsednik države uspešen tudi pri opozicijskih poslancih, bo vidno v prihodnjih dneh.

Luka Perš

 • trumpet2018

  drugaće povedano : najeli bodo nov kredit pri američanih, ker tega denarja, o katerem govorijo, ni. Ameriški bančni sistem je največja prevara in ponzijeva shema, ker neomejeno tiskanje denarja je prevara in norost,ki pelje v hiperinflacijo, natiskali bodo nekaj kilogramov potiskanih ničvrednih papirčkov za naše naivce, verjetno pa je tudi jasno, kdo bo odplačeval te kredite; nihče drug kot naši otroci in vnuki. Američani medtem pripravljajo digitalni dolar, ukinili bodo gotovino, kar je že dolgo cilj zločinskih globalistov, seveda gre pri digitalnem dolarju za centraliziran sistem, obvezen KYC, plačevali boste s telefonom, ker na telefonu bo nameščena digitalna denarnica. vendar tega državnega sranja oz. globalnega kovanca v bistvu ne rabimo, ker že imamo bitcoin, ki je decentraliziran

  • Ivan Ivanovič

   Trumpet, kaj ti predlagaš namesto teh ukrepov? Kolektivni samomor?

  • Anton

   Ni treba najeti novih kreditov če bo komunistična golazen vrnila vsaj 10% nakradenega denarja.

   • trumpet2018

    ne moreš vrniti tistega, česar več ni :))

    • Anton

     Pa saj ne moreš take vsote denarja porabiti za jahte in kurbe.

     • trumpet2018

      daj mi milijon dolarjev, jaz ti jih zapravim v 2 dneh :) če imaš denar, babe kar same prihajajo, kot ćebele na med. Ne rabiš kurb :)

     • Anton

      Zakaj so potem titu ob vsem nakradenem imetju vozili male punčke?

 • rubec

  Slovenske novice pišejo, da je neki peder Jože Damjan sesul ukrep janševe vlade, hkrati pa pozabijo napisati njegovo srednje ime, tako da se sploh ne ve, za koga gre.

  • Peter

   A tisti P potem pomeni Peder?
   Ja, bi tudi šlo, čeprav sem včeraj bral drugačno razlago. Tudi dobro, no.

   • rubec

    Kar mirno kri, Peter sigurno ni.
    A vidiš to rimo?

    • Peter

     Si ti tudi malo verzifikatorja, zdaj, ko ne moremo v bifeju viset, no.

   • rabbit

    nekaj na IĆ, ker je prevzel ženin priimek, njegova poročna priča pa Franci Zavrl , če se ne motim. Ali on njemu ali oboje, nekje prebrala pa nisem sigurna kaj je prav.

  • Vera

   To je tisti,ki je mislil,da bo kot minister lahko igral ” namizni nogomet ” . Jože P Damjan .

 • RATATA

  kaj pa so to bruselska sredstva?
  čemu pa dolg raste kot zmešan 57 eur na sekundo – skor 20 taužnt na prebivalca???
  https://commodity.com/debt-clock/slovenia/?fbclid=IwAR0v6R4eEZx42wKXz6odQBwpWYk_ssyYtK4IA7xPxzhfbXJBY5FJFNpLk_g

  • trumpet2018

   ta bruseljska sredsta so zaenkrat še v oblakih, ker ni še nič odobreno, joža piše kar nekaj na pamet, brez veze

 • trumpet2018

  v sloveniji ne poznamo bilijonov, samo milijone in milijarde. Gre za kredit, ni važno ali je ameriški ali europski, odplačevali ga bodo naši otroci in vnuki. Ameriški pa še pride, ker stroji za tiskanje denarja se ne nahajajo v Sloveniji

  • rabbit

   Saj ga ni treba najet pa da vidimo kdo bo preživel.

   • trumpet2018

    itak, ne rabimo nobenih kreditov. če znamo samo kredite najemat, potem nismo nič boljši od šarca.

  • tonite falco

   Pa kaj nekaj nakladaš. Ati sploh veš, da je ena miljarda tisoč miljonov. Ne pa kot si napisal. En biljon je namreč tisoč miljard. To se pravi, da nimaš pojma o finančnih osnovah oziroma preračunavanju.

  • joza joza13

   Aja, pri nas ne poznamo števila bilion, ker ne operiramo s tolikšnimi zneski?
   Hudo…

   …na, nauči se fanté…
   https://sl.m.wikipedia.org/wiki/Imena_velikih_števil

 • rabbit

  A to je tisti Damjan, ki je kot se ima za super ekonomist najel kredit v švicarskih frankih potem pa bankrotiral. Njemu ne bi zaupala niti treh narisanih ovc čuvat. Pa vi?

  • Joc 52

   ne on ne lahovnik nista moji izbiri a sedaj moramo zaupati PV in njegovi ekipi, da izbira naj kar ta hip premoremo

  • trumpet2018

   nasveti teh “super ekonomistov” ne bodo zastonj, spet bodo nahebali davkoplačevalci, ko bodo plaćevali kvazi finančne svetovalce, kot je Damijan in podobni

  • mici

   To je tisti Jože P. Damjan, ki je nenadomestljiv, ko ga levičarski mediji vabijo za okrogle mize, da skupaj z njimi trobi v isti rog.

   • JANEZ GUS

    Jože Preteklost.Rdečuharsko kukovičje jajce.Še pomnite tovariši.

   • trumpet2018

    itak, prodana duša, za denar bi napravil karkoli, za leve in za desne, važno da je plačilo dobro

 • skorpijon93

  Slovenija zgleduj in sodeluje z češko republiko ! višegrajska četverica je svetla pot

 • Ivan Ivanovič

  Preden se sestanejo, naj si pogledajo kak video o razmišljanjih Trumpa glede virusne krize. On namreč razmišlja, da bi dal prednost ohranitvi gospodarstva. Če se sesuje gospodarstvo bodo ravno tako umirali ljudje zaradi tega. Potrebno je ravnotežje med ukrepi za zajezitev virusa in ukrepi za ohranitev gospodarstva. Po dveh, najkasnje treh mescih vojne redistributivne ekonomije bomo ugotovili, da brez realne produkcije nobeni finančni ukrepi ne morejo rešiti gospodarstva in potreb ljudi po dobrinah. Teh bo pričelo primanjkovati.

  • trumpet2018

   itak, o tem sploh nočejo govoriti

 • Antonius

  Srečanje štirih najvišjih predstavnikov oblasti je povsem nepotrebno. Zadostovalo bo srečanje treh.
  Pahor lahko nadaljuje s sončenjem, ker mu bo v naporih zoper koronavirus, vitamin D pomagal.

 • Unikatna

  Potrjenih pet smrtnih žrtev, okuženih 528 ljudi…

  • RATATA

   Povprečna starost se bo v kratkem znižala,
   davki se bodo povišali.

   Zadnjih dvajset let so dohtarji skoraj vsakemu, ki je prišel z vročino, kašljem in slabim počutjem rekli enostavno, da ima virozo!

   Koliko jih je letos umrlo zaradi sezonske gripe?

   lani so poročali takole: #V UKC Ljubljana za gripo umrlo 29 oseb, med njimi tudi zdrav mlajši moški….. in … februarja 2019 …: Na vprašanje, kakšni so glavni zapleti, odgovarja namestnica predstojnice Klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja v UKC Ljubljana, Bojana Beovič. “Najpomembnejši zaplet predstavlja prizadetost pljuč zaradi gripe ali dodatne bakterijske okužbe, ki nastanejo zaradi okvare dihal ob gripi. Posledica je odpoved dihanja.”
   #
   https://www.24ur.com/novice/slovenija/v-ukc-ljubljana-za-gripo-umrlo-29-oseb-med-njimi-tudi-zdrav-mlajsi-moski.html?fbclid=IwAR1uLtKGhx-j5-8w16bMqPtmDA5f9Qd0SWkUZmwEijjDXLpdgSZiF8yAGFQ

   • Unikatna

    Že drži, ampak za gripo je na voljo cepivo….Precepljenost proti gripi se zmanjšuje, zato je več smrtnosti.

    Cepljenje proti gripi ščiti tako pred boleznijo kot tudi pred morebitnimi zapleti, ki gripo spremljajo. Bolezen pri mladih bolnikih brez kroničnih bolezni večinoma poteka kot nekajdnevno vročinsko stanje z znaki obolenja dihal in bolečinami v mišicah in sklepih. Pri ogroženih skupina prebivalstva pa bolezen lahko poteka s težjo klinično sliko s pogostimi zapleti (kot so virusne in bakterijske pljučnice) in tudi z višjo smrtnostjo. Pri omenjenih skupinah cepljenje zmanjšuje tveganje za hospitalizacije in tudi smrt zaradi bolezni same ali njenih zapletov.

    • RATATA

     Podnaslovi v angleškem jeziku niso ravno adekvatni, a se razbere.

     V bolnici manj mrtvih kot v istem obdobju sicer.

     Potrjuje, da sta prva simptoma pogosto (1) izguba vonja in (2) izguba okusa.

     Hidroklorokvin + sumamed je treba uporabiti TAKOJ.

     Pa se sami prepričajte …

     Didier Raoult

     @raoult_didier

     · 18h

     “Je suis en contact avec le Ministère et avec le Président de la République pour leur dire ce que je pense. Je reste en contact avec eux directement, car le conseil ne correspond pas à ce que je pense devoir être un conseil stratégique.”

     #Coronavirus

     https://youtube.com/watch?v=GFkUnJ46MVI

 • spartan

  Slovenija postaja migrantski žep. Živim ob meji in vidim. Videli boste tudi vi, ko vas bodo spustili na prosto.

  • JANEZ GUS

   Ta situacija bo zdaj kmalu rešena.Na mejo namestit table STOJ STRELJAM.Če to ne bo dovolj pa Fajonko obesit na žico.P JI M K.

 • maček ivan

  Borat je vrhovni poveljnik vojske, karkoli že to pač je, tako da ne rabi opozicije in 37.a člena.
  Naj me kdo popravi če se motim.
  Najmanj pa zdaj rabimo neko opozicijo, ko čez mejo vdira vsa mogoča gamad.

  • Vesna Skukan

   To sem tudi jaz razmišljala. Za kaj sploh rabimo opozicijo, če lahko Pahor sam kot poveljnik vojske pošlje vojsko na mejo!!!???

 • JANEZ GUS

  Si predstavljate gozdovnika šarota v teh časih za krmilom.Jaz si ne.Če bo virus bo virus,če ga pa ne bo,ga pa ne bo.