Zaradi podpore protestom je počilo v SD! Poslanec Prednik meni, da gre za neodgovorno početje!

Jani Prednik, poslanec SD (Foto: STA)

Neodgovorno” je poslanec SD Jani Prednik odgovoril vidni članici Socialnih demokratov in profesorici zdravstvene nege dr. Brigiti Skeli Savič, ki na socialnih omrežjih poziva k množičnemu petkovemu protestu. 

Petkov protest s parolo “za ljudi – za okolje – za svobodo” očitno le nima 100-odstotne podpore Socialnih demokratov. Kot kaže, v tej stranki še obstaja kanček zdrave pameti, ki jo zastopa poslanec Jani Prednik s Koroške. Ta se je namreč uprl izjemno škodljivemu pozivu po množičnem združevanju v času, ko so bolnice na meji zmogljivosti, Slovenija pa je po tedenskem povprečju okužb že na prvem mestu na svetu.

K slabemu glasu so zagotovo prispevali tudi Socialni demokrati z vztrajnim nasprotovanjem ukrepom, podporo protestom, k cepljenju in spoštovanju znanosti so redko pozvali. Protivladni boj in sla po oblasti sta jim bila vedno pomembnejša od javnega zdravja. Toda vsega je enkrat dovolj, tudi destruktivnosti SD v najtežjih časih za slovenski zdravstveni sistem in tiste, ki bodo njegovo pomoč še potrebovali – po njihovi zaslugi. Upajmo le, da se bodo v stranki Tanje Fajon dvignili še ostali, ki bodo ustavili te norosti ob najbolj nepravem času.

Peter Truden