Zaradi preiskave političnega pregona Kanglerja režim straši z “zaskrbljenostjo OECD”, za čimer se neposredno skriva aferaški agent Drago Kos!

Drago Kos (Foto: Facebook)

Slovenski režim je očitno vse bolj obupan zaradi parlamentarne preiskave politično motiviranega pregona Franca Kanglerja, ki jo je sprožil državni svet. Tokrat je v strahu pred okostnjaki iz omare ponovno na delu močno kompromitirani Drago Kos. Komisija pri OECD, ki ji predseduje, je namreč izrazila “zaskrbljenost” zaradi dogajanja, režimska STA pa je nato kot osrednji tiskovni servis zadevo posplošila kar na celotno mednarodno organizacijo, priročno pa so zamolčali Kosovo vlogo v zadevi. Pred tem se je na državni svet po naročilu levičarjev spravil že GRECO pri Svetu Evrope, ki mu je v preteklosti prav tako predsedoval Kos.

Globoko državo že dalj časa razburja parlamentarna preiskava v primeru kontinuiranega politično motiviranega sodnega pregona zoper državnega svetnika in nekdanjega mariborskega župana Franca Kanglerja, ki jo je na zahtevo državnega sveta odredil državni zbor. Strah pred razkritji instrumentalizacije pravosodja je namreč prevelik, zato se poslužujejo vseh možnih kanalov za diskreditacijo pobude.

Kot je pompozno že v naslovu navedla režimska Slovenska tiskovna agencija, naj bi bili namreč “pri OECD zaskrbljeni zaradi možnosti političnega posega v neodvisnost sodstva v zadevi Kangler”. Kot v nadaljevanju navajajo, je morala Slovenija na oktobrski seji delovne skupine OECD poročati o parlamentarni preiskavi za ugotovitev politične odgovornosti nosilcev javnih funkcij v zvezi z omenjenim kazenskim pregonom. Delovna skupina je na spletni strani OECD izpostavila pomen, ki ga ima spoštovanje vladavine prava, in nujnost neodvisnosti kazenskega pregona v korupcijskih zadevah v skladu s konvencijo OECD proti podkupovanju.

Tudi tukaj se v ozadju skriva ključni akter v političnih čistkah – Drago Kos
Mediji pri vsem tem priročno zamolčijo, da je slovenski predstavnik v omenjeni komisiji Drago Kos, ki pa jo tudi vodi. Kot je na družbenem omrežju Facebook opozoril Tomaž Štih, je STA kot “krovna tiskovna organizacija, katere novice širijo vsi mediji v državi, s tem dala bralcem občutek, da gre za nekakšno neodvisno, zunanjo intervencijo”.

In res, novico so povsem nekritično že povzeli na primer na portalu MMC RTV SLO, ki smo ga prisiljeni financirati z RTV-prispevkom, na pajdaško-kapitalističnem spletnem portalu 24ur.com in pri Delu, tovarniškem glasilu Kolektorja v lasti tajkuna iz vrst Foruma 21, Stojana Petriča.

Na nekorektno poročanje medijev je na družbenem omrežju Twitter opozoril tudi predsednik državnega sveta Alojz Kovšca: “Kateri organ OECD, oziroma kdo konkretno so ’tisti, ki so izrazili zaskrbljenost’ zaradi uvedbe preiskave? Komu so jo izrazili in s katerim dokumentom? Nepopolna informacija je – manipulacija …”

Drago Kos je sam močno kompromitiran
Kos je sicer v Sloveniji močno kompromitiran in prav verjetno mu je ščitenje režima v interesu, da ne pade še kakšen “okostnjak iz omare”. Samo spomnimo naj, da je že pred časom v javnosti izbruhnil podatek o tem, da je Kos pri NLB, ki smo jo davkoplačevalci dokapitalizirali z milijardami evrov, za uro svetovanja prejemal vrtoglavih 250 evrov, potem pa je znižal znesek na 218 evrov. Kar polovica podjetij, ki jih je Kosovo podjetje R.U.R. navajalo kot reference, je končala v stečaju. Brezmadežno ni bilo niti njegovo vodenje Komisije za preprečevanje korupcije, s pomočjo katere je izvajal politične čistke, računsko sodišče je namreč pred časom ugotovilo, da je KPK zagrešila kar 17 kršitev zakonodaje v času preteklih dveh mandatov. KPK se je sicer pritožila na ugotovitve računskega sodišča, vendar je to vztrajalo pri svojem negativnem mnenju o delovanju komisije. Porevizijsko poročilo komisije je ugotovilo, da je trenutno vodstvo odpravilo skoraj vse nepravilnosti, razen dveh, o teh pa je dejalo, da so spremembe zadovoljive.

Foto: STA

Je Kos Štefanecu nudil “pomoč”, da bi ga odvrnil od odpiranja omar z okostnjaki?!
Trenutni predsednik Boris Štefanec je namreč na seji mandatno-volilne komisije že pred skoraj tremi leti, kot smo takrat poročali na Nova24TV, pojasnil, da mu je kmalu po imenovanju na mesto predsednika KPK pomoč ponudil Kos, ki je bil v tistem času predsednik delovne komisije pri OECD, za podkupovanje tujih javnih uslužbencev. “Od prevzema moje funkcije je bil do mene zelo prijazen, dvakrat me je tudi obiskal na sedežu komisije, mi pri tem izražal tudi svojo podporo in ponujal pomoč delovne skupine OECD, a to samo do trenutka, ko je postalo javno znano, da komisija preiskuje svetovalne pogodbe v NLB in v tem okviru, v tej preiskavi, tudi sodelovanje družbe R.U.R. d.o.o., katere večinski lastnik je gospod Drago Kos,” je takrat razkril Štefanec in dodal, da se je šele potem nanj in na delovanje komisije usul plaz kritik, v gonjo pa so se vključile številne institucije.

Proti svobodi govora se privilegirani Matjaž Gruden bori na dobro plačani funkciji v okviru Sveta Evrope – očitno tudi pod vplivom alkohola. (Foto: Facebook)

Pred OECD se je na državni svet spravil že GRECO Sveta Evrope, ki mu je prav tako predsedoval Kos
Po naročilu levičarjev se je sicer na državni svet spravil že GRECO Sveta Evrope, ki je v tem primeru uvedel kar urgentno ad hoc preiskavo. Tudi tu so vidni Kosovi prstni odtisi, saj je ta namreč v preteklosti predsedoval temu delovnemu telesu, pa tudi sicer je ta organizacija pravo leglo levičarjev. V njej poleg drugega kot direktor direktorata za demokratično participacijo deluje zloglasni režimski privilegiranec Matjaž Gruden, o čigar delu smo že poročali. Svet Evrope je prav tako izdal priročnik Zmoremo, s katerim mladino spodbujajo k ovajanju “sovražnega govora” policiji, soavtorica pa je kar simpatizerka skrajne Levice Nina Perger. Tudi v svojem zadnjem poročilu glede Slovenije Evropska komisija za boj proti rasizmu in nestrpnosti (ECRI) Sveta Evrope poročanje Nova24TV in Demokracije označi kot islamofobno, nezaslišan poziv Marjana Šarca državnim podjetjem k prenehanju oglaševanja pa skoraj pohvali in obsedenost Domna Saviča označi kar kot “javno kritiko”: “Oglaševanje državnih podjetij v takšnih medijih je bilo predmet javne kritike, zato je predsednik vlade moral pozvati k opustitvi te prakse.”

Rok Krajnc

 • Andrej

  Če bi izvedli lustracijo bi se tam prav gotovo znašel tudi Drago Kos. Namesto tega je nagrajen v OECD, kjer prejema bajno plačo in tlači lasten narod.

  • JANEZ GUS

   Z lustracijo si s to koroško barabo ne bi mazal rok…..

   • Andrej

    Noja, lustracija naj bi pomenila konec vseh privilegijev in penzijo glede na vplačano. Za take je to huje od smrti.

 • Iva

  Povsod NAŠI (monopolizacija), tudi v EU.

  Dušan Mohorko (nekdanji direktor Kriminalistične policije) je v knjigi Kriminalist in odvetnik napisal, da je bila KPK ustanovljena za ustoličenje Kosa za predsednika (najbrž nagrada za vlogo v Depali vasi).
  Nato je napredoval v GRECO, tunkal Janšo – lagal v zadevi Patria, nato je raziskoval krajo v NLB (čistil – izločal obremenilne dokumente in mastno zaslužil), danes je v OECD, jutri …
  Slovenistan!

  • samsara

   Splošna mobilizacija varuhov ‘tekovina kučanistićne jebolicuje’.
   Dober znak.

 • pajot

  A temu kosu ne more dat nobeden eno po gobcu?
  Al pa dve.

  • RATATA

   Enga tacga sem poznal, pa je na žalost preminil.

 • RATATA

  Štefanec je na trnih in v stalnem strahu, da ne bi storil kaj takšnega, kar bi se lahko označilo za korupcijo in bi moral sam sebe kapekaju naznaniti, tolk je pošten! To se je izkazalo že takrat, ko zanikal, da je kakorkoli povezan z jankovićevo pozitivno slovenijo, saj je bil le v njenem lokalnem odboru na Štajerskem nekje…. kar pa itak ni Slovenija več,

 • xtc

  OECD-organizacija za ekonomsko sodelovanje-natančneje.
  Kaj ima ta organizacija z zlorabami sodstva ne vem točno.
  Definitivno pa se Svet Evrope kot tudi OECD,kot GRECO nimajo kaj vmešavati,ko gre za preizkave,kjer se sumijo zlorabe oblasti,vmešajo se kvečjemu lahko takrat,če bi prišlo do izkrivljanja odkritij,dotlej pa nimajo kaj govoriti,zelo podobno so naredili Poljaki,ki so počistili z sodno komunistično žlahtarsko mafijo na sodiščih,ki je sodila po komunistično,kot se to dogaja v SLO.
  Komisija je NUJNA ugotovitve in imena akterjev,ki so zlorabljali sodno vejo za postopke,brez dokazov v javnost in iz služb-tudi sodstvo NE sme biti nedotakljivo,ko zadeve preidejo v očitne zlorabe sodstva za obračunavanje z nekom brez dokazov,moras tudi sudniku takoj prenehati imuniteta-kajti,ne gre za amaterja ampak profesionalca,ki mora točno vedeti,kje je še meja “napak” in kjer zadeve jasno preidejo v namerno kršenje sodniške etike in poklica.,enako velja za tožilce.

 • lokec

  Kanglerja režim straši z “zaskrbljenostjo OECD”

  Če je pa tudi OECD proti Kanglerju potem pa mislim da je Kangler resnično hudoben.

 • althar

  Ta ščurk pa res prileze izpod vsakega kamna, ki ga obrneš.

 • pajot

  sami moramo počistit to svinjarijo. Pa četudi so zaskrbljeni Trump,Putin in nekakšne organizacije ŽMTV…
  zaskrbljenost je tak jebivetrski pojem,ki ga zelo radi uporabljajo politiki,takrat,ko se ne morejo odločiti za eno ali drugo stran.
  Jaz osebno sem pa resno zaskrbljen nad to vlado,ki jo vodi klovn.

  • IZBIRA

   Kaj hoče KOs povedat, da je njihov režim nedotakljiv in jih bodo ščitili od zunaj? Ma noben ni zaskrbljen. Lažnivec je sam zaskrbljen, ker ve kakšen kriminalec je in še kdo.

  • RATATA

   Vlada, ki jo vodi vodeni klovn vlada Slovencem, da si Slovenci slučajno ne bi vladali sami.

 • IZBIRA

  Zdaj kriminalni koumisti za obrambo svojih zločinov, uporabljajo še tuje in mednarodne institucije in probajo manipulirati domačo javnost. Kdo bo temu lopovu v obleki nelopova verjel. Naj ga nekdo prijavi v OECD, da jih zlorabi za prikrivanje kaznivih dejanj njegovih tovarišev in svojih kaznivih dejanj.

  • diler resnice

   Drago Kos je poosebljen tip človeka, ki že od vsega začetka deluje v interesu strogo zaupne tajnosti in se vedno po “naključju” najde na vidnih mestih, ki ga v bistvu ne kompromitirajo, temveč pri naivnem folku celo dvigne njegov ugled v krogih njegove branže!

   • IZBIRA

    Naletel bo tudi on na nekoga, ki mu bo kos.

 • tramal

  Mislim da se bo kmalu razkrilo ,kako kradli so komunisti in kje vse skrivajo naš denar .Zato so vsi panični.

 • Nata

  + + + + + + Še eden v vrsti nedotakljivih !!!

  • Andre Frass

   Kaj ta kvazi nogometni sodnik je še tudi aktiven? Bog pomagaj. Dejstvo pa je,da miličnik Franca ni dosti boljši. Kdor ga pozna ve o čem govorim. Za moje pojme bi oba torej kosa in Franco bilo potrebno skupaj dati v celico 2×2 m z oknom dimenzij 5cmx5cm

   • Nata

    Seveda. Kos je vsake toliko časa je ta glaven, da odplača svoje ” dolgove ” .In skuha kakšno afero. Zato je preklemano dobro plačan.
    Zato primerjava ni ravno prava.
    Kangler sicer je cvetek zase, pa vendar je takih ogromno, pa niso deležni takega preganjanja po sodiščih. Veliko so mu ” naložili ” , lagali .
    Je pa tako, da bo tak človek vedno kamen spotike in vzrok na katerega se bodo komunisti obešali. . . .To za desnico ni dobro.

    • Andre Frass

     Hei Nata. Zdaj sem našel,da sta T junior in Ivanjko oba zaposlena v firmi T seniorja. Tako,da se bo kmalu ponovil scenarij kot je pri bivšem šefu sove,li je zdaj komikov svetovalec

 • Antonius

  Če bo nuja pokazala, Šarčeva vlada ne bo dokončala mandata.
  Delo parlamentarne preiskave je vezano na mandat vlade, zato se lahko zgodi, da bo s padcem vlade globoka država zaščitila uslužne in podkupljive sodniške barabe.
  Ja, veliko imajo Kučanovi na kocki, ker jim tudi vse bolj uspešna SDS na volitvah, nikakor ne gre v račun.
  Treba se je zavedati, da ovratniško policijski kriminalec Kos tudi sebe rešuje, ker je eden okostnjakov, v preiskovani omari.

 • antimur

  Kdor bo tega udbaškega pizduna in antidomoljuba Kosa poslal v sfero, kjer ni muh, mu bo domovina Slovenija globoka hvaležna.

 • JANEZ GUS

  Naj ne misli ta baraba od Kosa,da smo pozabili nanj.Za vso njegovo svinjarijo bo odgovarjal,če ne danes pa jutri.

 • montyamp

  KOS IN PEINKIHER —————– DEPALA VAS
  Radojčič je na sodišču vse priznal .
  Nakon ovakih govorenja o Janši , u niz razgovora TONE PEINKIHAR je negdje sredinom rujna 1993 g. zatražio , da sačinim skicu plana za psihološko – propagandno djelovanje, kojim bi se srušio JANŠA , najprvo kao ministar obrane, onda totalno kompromitirao .
  PAINKIHAR KAŽE DA PODRŽAVA KUČANA i KUČAN ima utjecaj u svim strukturama starih nomenklatura i starim kadrovima u novi nomenklaturi vlasti u Sloveniji , s osloncem na stare kadrove državne sigurnosti, na direktore velikih banaka , velikih privrednih organizacija Slovenije , te u ukupnim finansijskim strukturama .
  Drnovšek je tehnokrata vlasti sa osloncem na stranke lijevog centra , ali je pod utjecajem stranih centara moči , sa dobrim pozicijama u strukturama bivših jugoslovenskih vlasti .

 • montyamp

  Preveč kozorogov je pri vodenju države pogubno .
  Kućan Milan , Zoran Janković ,Gregor Golobič , Janez Zemljarić, Branko Masleša, Zvonko Fišer,Šketa Drago , Anton Rop , Matjaž Han , Franc Trček ,Svetlana Makarović , Al Capone, ———–Drago Kos————–,Mao Zedong,Tit Turnšek , Andreja Katić , Kim Džong Un , Elena Ceaucescu , Hermann-Wilhelm Göring , Spomenka Hribar , Violeta Tomić , Violeta Bulc , Tjaša Andrée Prosenc , Igor Zorčič , Bizilj Ljerka , Iztok Podbregar , Svetlana Slapšak , …………. Kocjanćić , Miklavćić , Isajlović , so tudi že kandidati za preimenovanje v hijene .

 • montyamp

  Komunistične hijene lovijo svoje garjave repe .

 • Hribouc

  Vali se snežna kepa, ki je ni moč ustaviti!

  “JE SUIS KANGLER!”

 • Andre Frass

  Komunist menja dlako ampak značaja nikoli. To velja za oba miličnika torej Kosa in Kanglerja.

 • Olga101

  Je Kos zaskrbljen, ker so mu stopili na udbomafijski rep?

 • piko8

  Črni kos je črn tudi v dušo!!!

 • Nata
 • IZBIRA

  Upam, da bo njemu nekdo slej kot prej kos in bo drago plačal svoje povzpetniške podjeme.