Škandal za škandalom zunanje politike: Zaradi vrste diplomatskih spodrsljajev levih vlad, Sloveniji grozi zaprtje veleposlaništva ZDA v Ljubljani?!

Tako se je smešil Cerar ob nedavnem obisku ZDA (foto: Twitter)

Kot pričakovano, se pod Šarčevo vlado, ki jo pretežno sestavljajo stari obrazi globoke države, za Slovenijo ne bo nič spremenilo niti na zunanjepolitičnem področju, še več, tovrstni kadri nas na mednarodnem političnem parketu sramotijo bolj kot kadarkoli prej. Po celi vrsti diplomatskih spodrsljajev, ki so se zgodili v preteklih tednih, se zdaj namiguje celo o zaprtju ameriškega veleposlaništva v Sloveniji.

Že več let Slovenija pod vodstvi levičarskih vlad dosledno zanemarja odnose z Združenimi državami Amerike, pri tem pa se nevarno približuje npr. Rusiji in Iranu, državama, ki sta podvrženi sankcijam mednarodne skupnosti. V zadnjem času so zunanjepolitični “strokovnjaki”, kot je Milan Brglez, s skrajneži iz Levice poskušali izsiliti celo priznanje Palestine, ki jo obvladuje teroristična skupina Hamas in med drugim zaseda izraelsko območje Judeje in Samarije. S teh območij in iz Gaze pa dnevno seje smrt v obmejnih območjih Izraela, prav tako pa ne izpolnjuje osnovnih mednarodnopravnih kriterijev neodvisne države. Poleg tega je najbolj priljubljenim državam slovenske levice skupna še ena točka: nespoštovanje in sistematično kršenje osnovnih človekovih pravic, v nobeni od teh nedemokratičnih držav s številnimi političnimi zaporniki namreč nista zagotovljeni svoboda govora kot osnovna človekova pravica ali pa neodvisnost sodstva, kar nam slovenska levica vedno bolj skuša omejevati tudi doma. Tukaj ni več potrebno dodajati niti, da se nekateri slovenski levičarji odkrito navdušujejo nad “uspehi” Chavezovega in Madurovega režima v Venezueli.

Foto: Twitter

Slovenska diplomacija v službi globoke države
Zakaj slovenskih diplomatov v službi globoke države kršenje človekovih pravic in neupoštevanje osnovnih demokratičnih standardov ne moti? Ker imajo interese drugje: zastopajo namreč “podjetne” posameznike iz krogov globoke države, ki s svojimi izdelki na zahodnih trgih niso konkurenčni in jim na ta način odpirajo vrata na vzhodne trge, kjer večina zahodnih držav sploh ne želi poslovati. Primeri takšnih podjetij so kranjski Iskratel pod vodstvom Željka Puljića, ki je bil pred tem med drugim glavni tehnični direktor Telekoma Slovenije, tam pa so njegov mandat zaznamovale številne nepravilnosti. Poleg Telekoma Slovenije se Iskratel sicer pretežno zanaša na vzhodne trge, kamor jim je Karl Erjavec kot donedavni zunanji minister bolj ali manj uspešno odpiral poti. Erjavec pa Puljiću ni odpiral poti le v Rusijo in Iran: pred približno letom in pol je Erjavec poslancem vsiljeval prijatelja Puljića celo kot nadzornika Slovenskega državnega holdinga, pri čemer pa ta ni bil deležen podpore niti koalicijskih partnerjev, prav tako pa je poslancem imenovanje odsvetovala mandatno-volilna komisija. Puljić je pred glasovanjem sicer odstopil od kandidature.

Željko Puljić (Foto: STA)

V družbi Puljića pa je bilo pogosto moč videti druge “podjetnike” iz globoke države. Na številnih obiskih v Rusiji in Iranu je bil prisoten tudi Janez Škrabec iz družbe Riko, sicer znan podpornik Foruma 21 in Nove Slovenije. Ruskih in iranskih poslov pa se je veselil tudi Dušan Olaj, lastnik podjetja Duol in znan obraz Socialnih demokratov Dejana Židana. Pričakovano, tudi podjetje Duol se poleg vzhodnih trgov napaja s številnimi državnimi posli.

Cerar je dokazal, da z Erjavcem slovenska zunanja politika še ni dosegla dna
Zadeve pa so v zadnjem času dosegle dno, beda slovenske politike, ki iz države odkrito podi poštene podjetnike, v tujini pa skrbi za žepe “podjetnikov” blizu režima, se vse bolj odraža na mednarodnem političnem parketu. Miro Cerar, novi minister za zunanje zadeve v vladi Marjana Šarca, v svojih prvih mesecih namreč jasno kaže na to, da lahko slovenska zunanja politika tudi po Karlu Erjavcu dosega nova dna. Med vidnejšimi dogodki v okviru Cerarjevega nedavnega obiska ZDA je bilo tako njegovo srečanje z iranskim zunanjim ministrom Mohammadom Javadom Zarifom, in to prav v času, ko prihaja do novih napetosti med Zahodom in Iranom. Kot piše Portalplus, naj bi bile ZDA zaradi tako hude provokacije tako besne, da naj bi razmišljale celo o zaprtju svojega veleposlaništva v Ljubljani.

Ob robu zasedanja pa je sodeloval v akciji #No2Antisemitism, je sporočilo ministrstvo za zunanje zadeve. Njegova vlada pa je imela bizaren način izražanja nasprotovanja antisemitizmu, saj je takrat skoraj prišlo do priznanja Palestine, Cerar pa to nadaljuje s prijateljevanjem z izrazito antisemitističnim Iranom.

Pahor nadaljuje s sramotenjem Slovenije
Kot tradicionalno, pa so se tudi predsedniku Borutu Pahorju tudi tokrat dogajali spodrsljaji. Njegov najvidnejši uspeh, ki ga je dosegel na obisku v ZDA, je bilo namreč to, da ga je kolona vozil ameriškega predsednika Donalda Trumpa prehitela med jutranjim tekom, on pa si je ob tem vzel čas, posnel svoje srečanje z ameriškim kolegom in se o tem celo pohvalil slovenski in svetovni javnosti na družbenih omrežjih. Za razliko od njega je njegova hrvaška kolegica Kolinda Grabar Kitarović zablestela na sprejemu pri Trumpu, kjer pa je po mnenju mnogih s svojo obleko zasenčila celo sicer vrhunsko modno poznavalko, prvo damo slovenskega rodu Melanio Trump.

Ni pa manjkalo niti srečanj z režimu prijateljskimi državami. V New Yorku se je Pahor udeležil tudi fototermina s turškim predsednikom Recepom Tayyipom Erdoğanom, ravno v času, ko Turčija pod njegovim vodstvom stopnjuje kršenje človekovih pravic in se povečuje število političnih zapornikov. Presenetljivo je, da so se Pahorja usmilili kosovski premier ter predsednika Islandije in Švice, ki so z njim na hitro popili kavo. Slovenskim politikom se vrata zahodnih demokracij namreč vse bolj zapirajo.

Slovenija v očeh ZDA postaja banana država?
Pahorjeva in Cerarjeva turneja se je sicer zaključila z obiskom Washingtona, kjer je v Centru za javno diplomacijo v okviru State departmenta potekala slovesnost ob 20. obletnici Fundacije za razminiranje in pomoč žrtvam min (ITF), kjer je bila najvišja prisotna funkcionarka iz ZDA Elisabeth Millard, namestnica pomočnika ameriškega državnega sekretarja. Med gosti, ki jih ni bilo niti 50, tako ni bilo sicer pričakovane demokratske senatorke slovenskega rodu Amy Klobuchar, konferenco za medije po dogodku pa so odpovedali, ko je postalo jasno, da na njej ne bo prisoten niti en tuj novinar, udeležili naj bi se je le dopisniki slovenskih režimskih trobil, še poroča Portalplus.

Pozornost je vzbudila tudi popolna nesposobnost Mladike ob organiziranju nedavnega Blejskega strateškega foruma (BSF), ki se je izkazala v številnih blamažah. Najprej so za osrednjega gosta določili albanskega predsednika Ilirja Meto, potem pa so si premislili in za osrednjega gosta določili glavnega pogajalca za brexit, Michela Barnierja. Poleg izredno žaljivega odnosa do ZDA pa niso pozabili pokazati tudi, kakšen je odnos do ZDA: gostitelji so namreč popolnoma ignorirali najvišjega predstavnika ameriškega State departmenta, ki se je letos udeležil BSF, Matthewa A. Palmerja. Morda je ravno to botrovalo k fiasku, ki je nastal iz slovesnosti ob ustanovitvi ITF?

J. Ž.

 • ARaboHest

  Slovenja ne postaja “banana republik”… je že!

  • BlackOpsSystem

   točno takoin to že 15 let….a te naši fosili skorumpirani politični nam prikrivajo, nam lažejo in nas zavajajo še naprej vsak dan, medtem pa še kradejo!!!

   • večni srb

    Menda je jasno kdo ima vso oblast v vojaško policijskih džamaherijah.
    Namig, ti že ne.

   • Fosa Stefan

    bravo slovenčki, kar ste izvolili to pa imate,,…. kriv je janša

  • VERRZIFIKATOR

   Ena v tem lepotna je napaka,
   da drugod vsaj rastejo banane,
   a pri nas od Šmarce do Ljubljane
   ves pridelek kilava je spaka.

 • BlackOpsSystem

  verjetno je tem skorumpirancem tudi za ta fijasko kriv Janez Janša!!! Pičke pedrske nesposobne…..

 • kraljica vesolja

  To so vaši gospodarji, ovce ene. Spelejo naj se, oni nam določajo zakone pa si lastijo našo vodo, zemljo in zrak.

  • ZatonMesecnikov

   Kraljice, sovraštvo do Amerike je bilo uvoženo iz Juga, tako kot vse slabe stvari danes v sloveniji. Amerika je bila vedno pojem za Slovence. Iz juga je potem prišel komunizem, pa neuvrščenost pa pljuvanje po Amerih, kot jim pravite.

   • učko

    To kar je za Slovence Amerika je za južnjake Slovenija !

    • kraljica vesolja

     Učko, sanji.

    • Friderik Peršič

     Slovenija za naše bivše brate že dolgo ni več obljubljena dežela , vse od raznih Hild in Zidarjev dalje …

     • večni srb

      Si predstavljaš kako je šele na Hrvaškem, v bosni in v Albaniji?

     • Friderik Peršič

      Lahko si mislim …

   • kraljica vesolja

    Američani so Indijanci, a veš tisti, k so jih Ameri potolkli sto milijonov. Genocid nad Indijanci in ti to podpiraš. TO ni lepo od tebe, sam to je sam zato, ker si neumen kt noč.

    • rubec

     Kdo so to Ameri?

    • Nšo-či

     S svojo oholostjo si zelo daleč od vesolja in še dlje od razmišljanj o Indijancih. Si pa blizu kakšne temne kraljice.

    • ZatonMesecnikov

     Tako kot so tvoji Srbi potolkli Raščane in Vlahe. Pa muslimane. Američani so diletanti proti tvojim.

  • učko

   A ti bi pa rada mela Ruse za gospodarje al kwa. Cela Evropa se jih otepa, še posebej države, ki so ble dolg cajta okupirane od tistih primitivcu !

   • kraljica vesolja

    Kraljica vesolja nima gospodarjev!!!!!!

   • Josip Broz Tito(УДБА)

    Evropa se otepa Rusije? Putin zapre pipico za plin in polovica Evrope zmrzne. :)

    PS: Tako silne sankcije, Rusija pa cveti. :)

  • Friderik Peršič

   Cmerar je naredil napako , ko Gospodarje ni povprašal za dovoljenje , če se sploh lahko sreča z Zarifom …

  • dob

   Izgini, jugoslovenarka zbloda.
   Zgini v Jugoslavijo. Ali še bolje: sebe raje vprašaj, kje imaš Jugoslavijo.

 • Anton

  Desnica se samo krepi.

  • večni srb

   Naslednjih 900 let nam bodo vladali še neoliberalci, nato pa sledijo tisočletja monopola desnice, če bodo sploh še kdaj sestopili iz oblasti.

  • Friderik Peršič

   Od silnega masturbiranja …?

   • Anton

    Fukajo samo tisti ki se jim ne da drkat?

 • Franc Šink

  No če jo pa res hočejo zapreti, bomo pa hodili pa ali v Zagreb ali Dunaj. Kdo je tu nor.

 • ZatonMesecnikov

  Seveda je to jasno in ne bi bil nič presenečen. Duh protiimperialistične fronte je še kako živ in se skozi izobraževalni sistem prenaša naprej, na naslednje generacije. Slovenija je prva po sovraštvu do ZDA v Europi. Seveda sovraži, če nič ne rabi. Ko pa kaj rabi, takrat se prilizuje. Zelo nekarakterno, tako kot smo že navajeni.

  http://www.rtvslo.si/svet/drzave-ki-najbolj-sovrazijo-zda-slovenija-v-druzbi-bliznjega-vzhoda/334416

 • James Lammar

  Veleposlaništvo v Maribor in je zadeva rešena. Prva dama je tako in tako Štajerka.

 • AlojzZ

  Levih vlad??? Naših! Ker račun bomo plačevali vsi državljani.

 • domovina mili dom

  To je namen komunistov. Osamiti Slovenijo. V slo naseliti Srbijance, ki nam itak že vladajo. Narediti rusko Ekspozituro. Pa smo pečeni rer.

  • Josip Broz Tito(УДБА)

   Blazni psihopati in alkoholiki na delu. :)

   PS: Profil volivca SDS-a. :)

   • domovina mili dom

    Iz dobro obveščenih krogov, je slišati, da greš na podiplomski študij v Ameriko.
    A je to res.

    • Josip Broz Tito(УДБА)

     Diploma in magister sta že narejeni. Trenutno razmišljam o disertaciji. :)

     PS: Ne veste, kaj to pomeni, ane? :)

     • domovina mili dom

      Predvidevam, da greš v Silicon Valley.

     • antimur

      Prej boš imel seciriacijo kot pa disertacijo.

  • večni srb

   Verjetno nam srbi vladajo v Piranskoj uvali, v nuklearki, v vseh krajih ob meji, v kmetijsko predelovalni industriji in na borzi, a ne.
   Edino, kar je srbsko, je Fructal, ampak povej mi eno samo pametno kritiko na kvaliteto njihovih sokov, ki so več kot konkurenčni vsem nemških trgovskim verigam oziroma priznanim blagovnim znamkam tujih proizvajalcev, tako po kvaliteti in po ceni.

   • domovina mili dom

    Od takrat, ko so jo kupili serbijanci, sem jo nehal piti iz varnostnih razlogov.

    • večni srb

     Ker si idiot, Fructal je neprimerno boljši od Raucha, sploh pa od Bravo.

     • domovina mili dom

      Hvala za kompliment. Pijem samo domače bio.

 • Josip Broz Tito(УДБА)

  Janša, če bi bil na oblasti, bi sebe in Slovenijo prodal ZDA. Zato ne boš nikoli na oblasti, pedofilčina. :)

  PS: Prej bo vojna v Sloveniji, kot pa da nas predstavlja nekdanji komunist Jajo. :)

  • Clemen J.

   Vojna bo sigurno da se dokoncno resimo levuharjev komunistov in tebi podobnih idiotov.

   • Josip Broz Tito(УДБА)

    To pa me je nasmejalo. Poskusili ste leta 1945 in izgubili. :)

    PS: Leta 20__ boste pa izginili z obličja zemlje. Vsi vemo, kam. :)

  • Stajerka

   ZDA so nas prodali Pahor, Bratušek & co…….vse, razen zahodnega dnarja, vam smrdi……pa glej ga zlomka, a se pri vas NE suče vse okrog soldov??

   • Josip Broz Tito(УДБА)

    Oni so komunisti, ane? :)

    PS: Po Novi24TV? :)

  • antimur

   To si ti govnač udbaški misliš, da Janša ne bo na oblasti, ker imaš s kučanizmom zapacane možgane, kar se pa vojne tiče, pa mislim, da imaš prav, dolgo vas ne bomo več prenašali.

   • Josip Broz Tito(УДБА)

    Se spomniš leta 1945? :)

    PS: Ste zmagali, ane? :)

    • antimur

     Težko, razen če me imaš za angela ali nadnaravno bitje

 • Clemen J.

  Ni cudno ce nas pa vodijo komunisti ozlevuharji ki podpirajo islamske teroriste.

 • rrrrr

  Kako si le upajo neki Amerikanci kar meni nič tebi nič zapreti svoje konzularno prestavništvo v najlepšem mestu na svetu, pa brez soglasja Upravne enote Vič, Mirovnega inštituta in Sindikata upokojencev?

  • VERRZIFIKATOR

   Vse zastonj, nobenega ni hrupa,
   dokler je najlepše naše mesto,
   šli ne bodo kar čez noč na cesto,
   tega Uncle Sam si res ne upa.

   • rrrrr

    ..tega Uncle Sam si res ne upa
    srce mu v hlačah glasno buta,
    saj če kihati prično v Ljubljani,
    že čez luža v hipu so bolani…

 • Nšo-či

  Zakaj bi se čudili, saj nadvladna stranka Združena Levica javno objavlja, da ameriška gospodarska zbornica preko svojih mednarodnih izpostav širi in poglablja integracijo držav v neformalni imperij pod vodstvom ZDA, katerega primarni namen je zagotavljanje pogojev za čim bolj nemoteno globalno akumulacijo kapitala, na škodo delavcev, potrošnikov in okolja. Pogumna Levica nas torej rešuje iz njihovih krempelj.

  • večni srb

   Britanska naveza, kaj češ. Ne moremo izstopiti iz planeta.

 • večni srb

  Dokler imamo na čelu ZDA Melanijo, tam ne rabimo ambasadorja, po brexitu se bomo itak vozili edino še na nemško francoskem živinskem vagonu.

 • Josip Broz Tito(УДБА)

  “Za boljo prihodnost, z Janšo v globino” bo slogan SDS-a leta 2022. :)

  PS: Pa še res je. Preverjeno. :) #1945

 • dob

  No tolerance for hate?

  Hitler tudi ni maral antinacistov,
  enako, kot komunisti zdaj ne marajo antikomunistov.

  • večni srb

   Slovenci bi bili Hitlerju všeč, ker smo bili real socialisti, verjetno bi nas okrancal samo za velike reve, sicer smo bili na pravi poti, kot lahko danes vidiš.

  • Vera

   Sem za ” pošteno državo ” !

   • dob

    Da bi bili objektivni… dajva vprašat kučana ali Cirila Ribičiča, kaj je – poštena država.
    Sicer pa jaz še najbolj zaupam onemu kretenu brez vratu, dr. Lojzetu Udetu!

 • večni srb

  Seveda se zapirajo vrata slovenskim diplomatom, če pa mi svojih
  diplomatov sploh nimamo, kadar se je treba zmeniti kaj pametnega, se
  namesto nas pogajajo nemci in Vatikan. Tudi Željko je lepo hrvaško ime,
  za dober glas Slovenije, poskrbijo pa ustašoidni sosedje.
  Kolinda lahko obleče kar hoče, v nobeni obleki ne more skriti svojo debelo
  šovinistično rit, še najbolj bi ji pristajal žakelj krompirja.

 • Stajerka

  a Cerar še lahko iz sebe nardi večjega osla, kot je že???……očitno res!!!……on bo govoril o prepovedi sovraštva, on ki NI sposoben dialoga???…..
  Pahor in Cerar sta se z USA pobrala po hitrem postopku, če samo opazimo, da je bilo v slo medijih peščica novic, pa še te fake news v presežnikih, potem vemo kakšno blamažo so si ponovno privoščili na zahodnem parketu……
  očitno bo za dvig samozavesti slo ministrov potrebno spet malo Putinu nekam zlezt……NIHČE, ampak res NIHČE, naše lepe deželice ne jemlje več resno……lewaki na čelu z Levico zabijajo državo in narod v brezizhodno gnojno jamo……samo ena rešitev je – ko bo zapadel 1. kredit, bo zahod moral zategnit ročno……pol pa da vidimo lewake, levicarje in mesečnike: kje bom jemal, da bom tebi dajal????

  • Franjo Trojner

   Ne pozabi, da je srbski lobi v Sloveniji močan, kar se zdaj že zelo očitno pozna tudi na naši zunanji politiki.
   Srbi sovražijo ZDA in zvezo NATO zaradi napada na velikosrbski Slobodanov režim, ki je nazadnje sejal smrt v Bosni in na Kosovem. Vsi nadaljni mirovni sporazumi pod patrionatom ZDA so mržnjo Srbov do ZDA in zveze NATO samo še utrjevali, priznanje Kosova, kot samostojne države pa dokončno zabetoniralo. Kdor ve kaj se v Sloveniji dogaja, mu je tudi jasno zakaj se Slovenijo vedno bolj veže na Rusijo in Srbijo ter hkrati oddaljuje od ZDA, Avstrije, Madžarske , Hrvaške in ostalih članic EU.
   Sam v kratkem napovedujem nove zaplete leve Šarčevev vlade, diplomacije z zvezo NATO in ZDA, na drugi strani pa še komflikt z institucijami EU, kar nas zna za dolgo časa postaviti izven demokratičnih procesov v EU in dolgoročno potisniti v naročje oligarhu Putinu, Rusiji.
   S kakšnim tempom in v katero smer so bo celotna zgoddba odvijala hvala Bogu ni odvisno samo od leve Šarčeve vlade, diplomacije, TEMVEČ predvsem od kritične domače javnosti, razumnikov, intelektualcev vseh vrst in vseh državljanov, ki jim je mar ZA prvo samostojno državo Slovenijo in ohranitvev, krepitev demokracije v njej.

   • Stajerka

    se strinjam 100%…..samo slo srbi imajo en problem……med Slovenijo in Srbijo so Hrvati, kar je za Slovence dobro, žal se tega premalo zavedajo!!!

    • večni srb

     Mogoče je dobro za vas, ki ste bolj potomci hrvatov, malo manj pa za vse ostale slovence, ki so bolj potomci srbov, a ne.

    • Franjo Trojner

     Ja vsaj fizičnega stika ni, lahko pa nas skrbi, da srbski, ruski tajkuni lastninijo vse povprek v naši deželi in si s tem utrjujejo tudi političen vpliv, kar pa je za slovenski nacionalni interes prava katastrofa. Ni dobro kakorkoli obrneš!

     • večni srb

      Rešujejo nas Piranska uvala, vsi kraji ob meji in nuklearka.

   • večni srb

    Čudno, da imajo potem radi ustaše, ki so jih pobijali čez celo 2.sv. Koga tučeš, toga voliš.

 • Black_hawk

  Če se to zgodi, se odselim.

  • Josip Broz Tito(УДБА)

   Zgini iz Slovenije. :)

   PS: Nobeden vas ne želi v SLO, domobranska golazen. :)

   • Jani Steiner

    Ti si pravi idi.., ja kje pa so še domobrani!!!

 • dob

  “Sloveniji grozi zaprtje veleposlaništva ZDA v Ljubljani”

  Bomo imeli pa dve ruski!

  • Josip Broz Tito(УДБА)

   Spet je Rusija problem? Vi res nimate 2 “čiste” v glavi. :)

   PS: Z veseljem bi vam poslal enega “čistega” v glavo. :)

   • Stajerka

    v Cerarjevem mandatu, pred kratkim objavljen podatek – 16 obiskov v Rusiji in 2 v Ameriki…..torej???

    • Josip Broz Tito(УДБА)

     Če je obiskal Rusijo, je to slabo za Slovenijo? :)

     PS: V Rusija nam prinese okoli 900MIL v proračun. Amerika manj. Upam, da Putin zapre pipico za plin in potem, da zmrznete. :)

     • Stajerka

      hhahaha…..ne samo pogled, tudi intelekt ti ne nese dlje od lastnega plota……če Amerika zapre vrata EU gospodarstvu, crkne 70% evropskega gospodarstva……po tvoje bi preživela samo Slo, pa še to na račun Rusije…..
      pa KJE spiš, da te ne ukradejo??…..takšno pamet zelo cenijo sploh ruski agentje….

     • Josip Broz Tito(УДБА)

      “….če Amerika zapre vrata EU gospodarstvu…” Kje sem to omenil? Vidim, da nima smisla z vami debatirati, ker ste že začeli z izmišljanjem stvari. :)

      PS: Preveč sem inteligenten, da razlagam bedaku, kako deluje svet. :)

     • Stajerka

      no, govoriš da nimamo nič od ameriškega gospodarstva……torej???…..meni ni potrebno risat, da vidim kam pes taco moli……al pa ne veš kaj govoriš, če si že inteligenten…..

     • Josip Broz Tito(УДБА)

      Idiot nenormalen – “V Rusija nam prinese okoli 900MIL v proračun. Amerika manj.”

      PS: Ne znate brati? :)

     • Stajerka

      Amerika manj???……direktno ja, posredno pa krepko čez 50% slo izvoza……no, to je tisti predhodni komentar, ki ti govori o propadu EU gospodarstva…….BO ŠLO?? al še vedno ne :))

     • večni srb

      Če misliš na nemško orožje in avtomobile, potem res.

     • Stajerka

      Lukec…..a si to ti??…..ekonomija in izvoz ti glih nista vrlini…..oboje je tvoja ahilova tetiva :)))

     • Stajerka

      kar se pa tiče plina…..zmrznili boste lewaki, ker niste vajeni delat……drva je pač potrebno nalagat, tam je knof premalo…..

     • večni srb

      A res, kaj pa dobimo takega od Amerike, da ne bi mogli brez tega, mogoče koka kolo in hamburgerje.

     • Nedzo Baassbooster Coric

      Pa Monsanto

     • večni srb

      Z Rusi poslujemo samo zato, ker dela z njimi tudi Nemčija, od katere pride k nam velika večina evrov.

     • Josip Broz Tito(УДБА)

      Mi moramo poslovati z tistimi, kateri bodo prinesli več denarja. Tako razmišljanje nas je pripeljalo do takšnega stanja. :)

      PS: Z Ameriko, Rusijo, Iranom, Švico,… Kdor več ponudi. :)

     • večni srb

      Ti kar sanjaj, ne prideš kar tako zraven, točno se ve kam kdo spada, da si ne hodijo v zelje.

  • večni srb

   Preveč nafte kupujemo od rusov, ki na ta način pridejo do evrov, z njimi pa kupujejo visoke tehnologije, potrebne za razvoj orožja.

  • Jani Steiner

   Pol pa kupujte ruske mobije in računalnike (na kroglice). Beda levičarska. Ampak levičarji od vsega najbolj ljubijo dolarje.

   • dob

    V Rusiji vsaki družini političnega oporečnika, ki konča v gulagu, pripade ganz nov računalnik z operacijskim sistemom WIDOWS.

    • Nedzo Baassbooster Coric

     Hhahahaha pa še res je

  • marker

   Od Rusije smo dobil samo ladjo Triglav, ki je crknila sedi morja.

   • večni srb

    Saj novi avdi tudi crkne po par letih, če ga ne voziš redno na servis.

 • Miccy

  Copy & Paste teksta s PortalPlus z vsemi propagandnimi dodatki, ki jih lahko beremo zgolj na Nova24TV. Avtorske pravice, navajanje vira in podobno bi se spodobilo.

  Očitno postaja edini domet Nova24TV, da prepiše, o čemer so pisali že drugi in vse skupaj okranclja s hujskaštvom proti levim, migrantom in vsem ostalim, ki so kakorkoli drugačni od nege zlagane podobe, ki nam jo vsiljujejo kot podobo Naroda…

  • Josip Broz Tito(УДБА)

   Oni so v službi “resnice”. :)

   PS: Kot CNN. :)

   • Miccy

    Prej v službi FakeNews in Plagiatorstva.

    Neverjetno, kako jim vsak dan, celo večkrat dnevno, uspeva objavljati vse te nebuloze…

  • večni srb

   Poročajo ravno obratno kot je res, mi jih pa potem po cele dneve popravljamo in tako aktivno sledimo splošnim novicam.

   • Miccy

    Saj je vprašanje, če se sploh splača. Svojo nalogo Nova24Tv odlično opravlja – posredno paralizira sredinski in zmerni del desnega volilnega telesa, kar se še kako pozna na volitvah, na katerih SDS zmaguje tako, da izgublja…

  • Stajerka

   nič novega……Požara že 3 dni boli želodec, ker so vsi MSM (RTV, POP, Planet in še kdo) tulili o nepravilnostih Koprivnikarja in BTC…..pa glej vraga – NIHČE ni omenil, da povzemajo novico in podatke raziskovalnega novinarja Bojana Požara……

   • Miccy

    Če si v službi RESNICE, potlej lahko s hujskaštvom okrancljaš Steinbucha :) :) :)

 • kraljica vesolja

  Ta Štajerka je pa tok zabita, da mi je prov žal zanjo. Opranoglavka prve klase, verjame v izmišljeno zgodovino s strani največjih genocidnežov na svetu, Angležev, in njihovih hlapcev ala Osterajharji, Nemčki in podobni.

  • tramal

   Mislim da si kraljica kletnih prostorov v kateri imaš čez podgane.

 • totex39

  Potrebno bo nekaj ukrepati, takih bedakov pa res ne moremo imeti več na oblasti.

  • večni srb

   Vsako leto zbeži iz Slovenije več pametnih slovencev.

   • totex39

    Seveda, bedaki pa ostajajo in nam krojijo politiko.

    • večni srb

     Še med kompletnimi idioti ne pridejo vedno malo manj zarukani zraven.

 • Josip Broz Tito(УДБА)

  Uporabnik “Štajerka” mene uči o gospodarstvu in politiki. Socialna pederčina ali kurva predava človeku z magisterijem. :)

  PS: Obljubim, da ne bom nikoli več govoril z tako nizko inteligentnim bitjem, kot je “Štajerka”. :)

  • ĐĐ Style

   Najtežje delo na svetu je neumnemu človeku razložiti, da je neumen. Če napišem, da je 99% SDS-ovih volilcev naivnih in neumnih sem premalo napisal.

   • večni srb

    Zakaj pa potem levičarji ne znajo razložiti kaj točno napačno trdi desnica?
    Ne morete, ker ne smete uporabiti sovražnega govora, haha…

  • stajerc5

   Cuj ti, pedercina! Ce si se s svojim buzerantom ozenil na magistratu, se nisi zato dobil magisterij!!!
   Pa kaj bi ti razlagal, saj nic ne cujes in vidis, ker imas kondom cez glavo…

 • rrrrr

  Po poročanju STA so Američani našli razlog, da se vodilni državi v EU maščujejo. Ker je vrh slovenske in svetovno najvplivnejše politike (maratonec Pahor, nobelovec Cerar in palestinsko- slovenski obrambni minister Erjavec) v New Yorku zavrnil srečanje z marginalnim ameriškim predsednikom Trumpom in njegovo soprogo, vaščanko iz Sevnice, nameravajo vojaški jastrebi iz ZDA kot protiukrep zapreti svoje konzularno predstavništvo v velemestu ob Ljubljanici. To bodo storili nemudoma, preden jim nova vlada na zahtevo opozicijske Levice ne zapre konzula skupaj z osebjem.

 • marker

  copy-paste neznanega komentatorja
  Slovenski levičarji so naredili Slovence podobne kot osovražene Palestince, katerih nihče po svetu ne mara. ZDA in Trumpa vključno z Melanijo smo osirali dve leti, v OZN smo glasovali proti ZDA, za zahod nimamo ene prijazne besede, NATO nam smrdi in sedaj žanjemo posejano gnilobo izolacije. Rusi so nas brcnili v zadnjo zaradi bratenja z Albanci na Kosovu, Višegrajci nas tudi ne marajo več, Italijani prav tako, Avstrijci enako in Hrvati se še vedno lahko delajo norca iz nas. Naši levi poslanci v EU parlamentu napadajo predsednika Evropske komisije Junckerja, zato nas EU ne bo podprla pri arbitraži. Ti isti poslanci pa niso obsodili Slovenije zaradi nepodpisane resolucije o izenačitvi vseh diktatur: nacizma, fašizma in komunizma, kar so storile vse države Evropske unije. Slovenci so zaradi levičarjev norci z zvezdo, ki še niso dojeli, da je za nas konec. Ko bi bila naša država uspešna pri gospodarstvu in nezadolžena bi se še dalo razumeti. Slovenija je danes izolirana, praktično kužna država.

  • večni srb

   Ti si nor, kdo je sploh podpisal tisti patetični pro nascistični pamflet, razen nekdanjih nacističnih zaveznic?

  • Stajerka

   Štajerci gremo po svoje……ostali pa kak čete :))

   • macon

    Oberkrain se bo pridružil Untersteiermarku v pridružitvi matici Avstriji. :)

   • marker

    Kdaj bo meja na Trojanah?

 • Anton

  “Kongres SD-ja: Židan edini kandidat za predsednika”

  Dobra novica za nas SDS, radikalni luzar bo stranko SD popeljal ven iz parlamenta. Mora pa biti SD, kot naslednica komunistov, res že na samem dnu, če je omenjeni radikalni luzar njihov najprimernejši kandidat za voditelja.

  sarkazem press

 • Josip Broz Tito(УДБА)

  Janšisti molite Janšo, da jaz ne kandidiram na volitvah leta 2022. Če jaz pridem na oblast, vas bom polovil kot miševe in vas eutaniziral. :)

  PS: Bojte se neznanega! :) #Adios

  • Minovak

   Ti je tole uspelo prešvercati iz zaprtega oddelka v Polju? Danes dobiš dvojno dozo in prisilni jopič…do nadaljnjega.

 • večni srb

  Pahorju sem hvaležen, da med modno revijo ni pomahal Trumpu, ker to bi bil pa res višek kmetije.
  Če bi ga rad impresioniral, se mora okoli Bele hiše voziti z novim Bugatijem.

  • tramal

   Kaj bo pa klošar pomahal Trampu. Bi ga varnostniki verjetno takoj ustrelili.

 • Van Der Waals

  sej kdo pa je zakuhal migratsko krizo… ZDA pa ŽIDI!!!!!!! Pod vodstvom UN združnih narodov.

  • Tomi

   Delno se strinjam s rabo. Se je pa potrebno zavedati, da niso edini. Tako kot ZDA ni v interesu močna Evropa, tako tudi Rusiji ni v interesu močna Evropa. Na žalost pa evropska politična golazen, tako desna (pa sem sam desničar), še bolj pa leva prodaja evropejce na eno ali drugo stran.

 • Friderik Peršič

  Hahahaha , spet ena zmagovalna …! Palestina med drugim zaseda izraelsko območje Judeje in Samarije …pa dobro no , v kateri umobolnici tako slabo pazijo na najhujše primer(k)e …?

  • večni srb

   Najprej je dal Bog deželo izraelcem, šele potem so jo okupirali palestinci, kamor so se začeli seliti izraelci.

   • Aron

    Ce so Palestinci originalni semiti?

    • večni srb

     Mislil sem na originalni svet, pred vesoljnim potopom, tam pred kakšnimi 7.000 leti.

   • Friderik Peršič

    In kje so se ti Izraelci klatili 2000 let …? Menda je njihov eksodus trajal samo 40 let …

    • stajerc5

     Zgodovina NOB = 5
     Zgodovina Globalna = Neocenjen- vedno neprisoten, izgovor- solanje v Kumrovcu

  • Aron

   Ah od zagovornikov okupatorjev ne mores pricakovati drugega. Slovenska desnica vedno podpira okupacijo.

   • ĐĐ Style

    Desnica je vedno na strani okupatorja. Huni nas še niso zasedli Janša pa jim že leze v rit.

    • večni srb

     Če desnica ne bi bila del neonacistične naveze, bi gladko zmagala, ker levega fašizma imamo vsi poln kuffer.

   • stajerc5

    Tu si pa mimo udaril! Pa saj vas ne podpiramo, ze celo stoletje in vec vas ne podpiramo!

  • stajerc5

   Ko ti bo slo bolje, bos tudi ti dobil dostop do knjiznice z zgodovino. Sedaj ti dovolijo samo do fantastike…

  • macon

   Glede Palestincev in Izraelcev je tako, da so osnovno sranje naredili Izraelci, ki so nam pa kulturno in civilizacijsko veliko bližji. Palestinci so še veliko bolj prestreljeni z džihadističnimi fanatiki, ki bi vse kristjane pobili, če bi jih lahko.

   Zdaj pa navijaj za ene ali druge. Fašistoidna vojaško policijska džamahirija proti islamskim primitivcem. Mene tisti kraji ne bodo nikoli videli in bom pretežno nevtralen.

 • Aron

  ICJ razsodil, da ameriske sankcije krsijo MP. Zakaj SDS zagovarja krsenje MP?

 • Osti jarej
 • Lewuh

  Nora24, Nora24, vi res neznate drugega kot pljuvat po vsem, kar vam ne diši. Tle ni ene napake storjene, vi pa svoje trajbate do onemoglosti.

  ————————————————————————————————————————-

  NAJ ŽIVI RDEČA ZVEZDA, KI NAM ZAGOTAVLJA VARNO IN TOPLO ŽIVLJENJE

  • Nšo-či

   A tvojega srca pa ne pogreje?

  • Vera

   Kdo te je pa vabil sem ? Rdečo zvezdo nekdanje juge si pa nekam vtakni !

  • Minovak

   Zelo praktično si jo je vtetovirati, bolje vrezati na nos in čelo (za njim tako ali tako ni nič), tako, da si zaščiten pred insekti, ki je tudi ne marajo, sicer pa se levakov izogiba vse, razen sorodnih butlov.

 • Osti jarej

  FEMA ali lastniki številnih koncentracijskih taborišč po ZDA so spisali tekst in je tudi ideja njihova. Namenjen je ustrahovanju Američanov pred teroristi, naravnimi katastrofami in prihajajočo državljansko vojno, katerih tvorci pa so vselej gospodarji Bele Hiše, Trump pa zadeve le izpelje po naročilu.
  Teroristi so poslani preko Sionistov, ti ustvarjajo tudi vremenske katastrofe, potrese in orkane, poleg zastrupljanja kot nekoč IG Farben, predvsem pa je dogovorjeno, da se ljudstvo skrega med seboj s pomočjo Demokratov in Republikancev, ki so za to zadolženi.
  Ustvarja se navidezna informacija kako bo Trump aretiral nekaj Demokratov iz Globoke države, ker je to pač prelep izgovor elite, da sprožijo vojno med dvema lažnima političnima stranema.
  Vse za njihovo končno ugodje.
  Zelo poučno pa je, da v ZDA predsednik nima pravice pošiljati česarkoli brez soglasja prejemnika, ta pa se zdaj celo ne more več odstraniti s seznama.
  Zato pa Bela Hiša laže ljudstvu, da je to za njih koristno, kajti samo tako jih bo neskončno strah in bodo res ubogali ob začeti državljanski vojni! (virAntiMedia)

  http://www.publishwall.si/bozan.zabjek/post/429497/test-pred-drzavljansko-vojno-v-zda

 • Osti jarej

  ..no,dobr….mi pa v jok in na drevo

 • Vera

  Od bivšega ” trojčka ” in sedanjega ” šestorčka ” pa res ni nič pametnega za pričakovati . To smo vedeli takoj, ko je začel Serpentinšek ustanavljati vlado , brez , da je dobil mandat .

  • domovina mili dom

   Sixpackcefur.

  • Jože

   Sem že tebi enkrat zapisal
   ZAKAJ PA TVOJ JANEZEK NI PREVZEL USTANOVITVE VLADE.
   zATO KER NOBENA AMPAK NOBENA NITI SKRAJNO DESNA STRANKA NI BILA ZAINTERESIRANA ZA KVAZI KOALICIJO,KJER BI ČELAVI SAMO KOMANDIRAL DRUGI BI PA DELALI
   LP
   JOŠKO

 • Soave

  Torej, človek se upravičeno vpraša !! So ti spodrsljaji namerni ?

  Nekdo pač na dipolmatskem parketu zdrsne. . . . .drugemu pa spodrsne po naročilu ??

 • Bandit123

  Pravi domoljub nikdar ne pljuje na svojo domovino, a vi to delate neprekinjeno. Imate se za kristjane, a do onemoglosti podpihujete sovraštvo do sodržavljanov. Zamislite se, saj tukaj nekaj ne gre skupaj.

  • domovina mili dom

   Torej kaj so osebe, ki zatirajo kristjane, drugače misleče od levičarjev.

  • if

   Pravi domoljub udari po mizi, ko norci prevzemajo komande ne vedeoč, kaj nanj z njimi ali z namenom zlorabe.

 • Maca

  To, kar je napisano tukaj, je. To, kar pa še bo (in to v bližnji prihodnosti), pa tukaj: https://www.breitbart.com/london/2018/10/06/schools-gender-questioning-males-share/
  Največji krivci za tako s.anje smo mi -ljudje = ljudstvo. Organizirati se je treba, če že ni prepozno.

 • luckyss

  Približevanje Rusiji je pač edino kar nas lahko potegne iz te svetovne norije….
  Rusija, Kitajska in Iran so protiutež podivjanim ZDA…Kdo po celem svetu divja s svojimi marinci, namešča vojne in ustvarja begunce ?!
  Idioti…gensko deformirani..

  • Gr Enze

   A IMAŠ TI NAMESTO MOŽGANOV V GLAVI DREK RDEČE BARVE ?

   • luckyss

    Ne bova razpredala kaj ima domnevno v glavi kdo od naju, ampak o očitnih dejstvih..

    • Cmerko

     Dejstva:
     Rusi nam posojajo dolarje.
     Živimo od ruskega izvoza in napredne tehnologije.
     Slovenci se izseljujejo v Rusijo deželo blagostanja.
     Butalec rusofilski.
     Pa še to. Če po 2 sv.vojni ne bi bilo Amerike bi Slovenci potekal od lakote.

     • luckyss

      Sicer težko razberem kaj si hotel napisati…So pa so prav Rusi preobrnili potek 2. sv. vojne in to dejstvo domači izdajalci seveda težko prenašate…
      In ja…lahko bi v Rusijo izvažali vse kar trenutno v Nemčijo (razen nekaterih avtodelov)…Smo pa bili takoj po vojni tudi samooskrbni kar se tiče osnovne hrane..no, sedaj to nismo več…

     • Cmerko

      Misliš krompirja in piščancev????
      Top nivo Afganistana.
      Ja Rusi so krivi za spremembo v bedo po 2 sv vojni!
      Od kje že izhaja rek Bojte se Rusov?

     • luckyss

      “Bojte se Rusov” ste pred koncem vojne pogruntali Hitlerjevi hlapci, povedal pa vam je župnik……še enkrat…ker ste bolj počasni..

    • branči

     dejstva so, da noben od migrantov ne beži v rusijo bolgarijo, romunjo. še vedno imaš rdeči drek, namesto možganov!

     • luckyss

      Jebi ga..ekonomski migranti pač silijo v bolj premožne države…zato jih tudi Slovenija nima prav veliko…smo tretji v Evropi po najmanjšem številu migrantov na 1000 prebivalcev….še Madžari jih imajo več…

     • Schemva Miro

      Rdečo peso je jedel-

 • Pa dobro.
  BODO PRIZADELE SANKCIJE TE, KI NAS ŽE DESETLETJA VODIJO V KATASTROFO, ALI NE ???

  ALI SMO SLOVENCI RES TAKO BUTASTI, DA SAMI SEBI KOPLJEMO JAMO, KADAR IMAMO MOŽNOST IZVOLITI SPREMEMBE !!!

  SMO RES ČISTO BREZ PAMETI ???

  • lokec

   Večina, na žalost.

   • luckyss

    Ne, večina ..le 13 nesrečnih % vas je…

 • Gr Enze

  VSI RDEČ PA TUDI MUSLITI SE KREGAJO ČEZ ZAHOD AMPAK NOBEDEN OD MIGRANTOV NOČE NA VSHOD !!!! KOLIKO SISTEMOV SO ZAMENJALI V ZDA ???? KOLIKO DOBREGA JE NAREDIL KOMUNIZEM NA VSHODU ???? ČE BI ČAKALI NA KOMUNISTE TUDI SAMOKOLNIC NE BI IMELI !!!!!
  ALO LEVAKI POVEJTE DOKAŽITE , DA STE BOLJŠI KOT ZAHODNA TEHNOLOGIJA !!! VEDITE PA TOLE OD TURKOV IN IRANCEV PA PALESTINCEV NE BOSTE DOBILI NIČ IN NIČ MOGOČE VAM BODO POREZALI GLAVE NA HUMAN NAČIN TO ZNAJO TAKO KOT VI SPOMNITE SE OD LETA 1941 PASKORAJ DO OSAMOSVOJITVE STE POBIJALI TISTE , KI SO NEKAJ ZNALI IN DRUGAČE MISLILI KOT RAZNI LUNATIKI IN ZADROGIRANI KORDIŠJANCI , KI NE VEDO KAJ JE DELO !!!!

 • Joško

  Kaj pa lahko pričakujemo od levakov drugega, kot to, da blamirajo SLO in sami sebe na vsakem koraku. Njihov IQ je itak tam nekje okrog 50.

 • Olga2345

  Politični cirkus Marjana Cerarja ups Šarca ni vreden niti, da ga pes poščije!
  V zunanji politiki so pogoreli, v notranji olitiki” pa so poniknil v ilegalo, saj so napol pismeni in nesposobni in jim mora Kučan napisati in odobriti vsako izjavo za javnost!

  • Gavtroža

   Kdo je za to kriv , da imamo usranega Šarca.
   Nihče drug kot še bolj usrani Slovenski volilci.
   Ja , še to ni vreden , da bi ga pes pošcal.

 • Govekar

  ZDA nimajo predstavništva v zgolj štirih državah: Severni Koreji, Libiji, Jemnu in Somaliji (kjer ga v kratkem mislijo ponovno odpret).

  Po kateri Ivanovi pravljici naj bi se med njimi znašla Slovenija pa ve le vsemogočni Bog, naj se raje spravi prenavljat svojo podrtijo v Trenti, da bo kot pravi podjetnik in Slovenec skrbel za lep izgled države in služil s turističnimi kapacitetami.

  • Cmerko

   Govedr gledat.

   • MR

    Kaj hoces povedati nevretencar?

  • Gavtroža

   Kot izgleda , se bomo tej četici kmalu pridružili.Vsa čast pokončni Ameriki.

  • Vera

   Ivan nam ne govori pravljic . Si pa slabo na tekočewm, ker je Trenta že davno prodana, zato zahtevek pošlji lastniku . Prava sramota za Slovenijo je ” šestorček “, ki zanemarja pristne odnose z Američani , raje se družijo s Putinom, ki ni na dobrem glasu v svetovnem merilu .

  • tohuvabohu

   V “najlepšem mestu na svetu” je veliiiko več podrtij, pa se nihče ne sekira, Džamijanković še najmanj.

 • MižekFiga

  Niso spodrsljaji! So pa namerne provokativne akcije po ideji tov. ddr. Milana Kučana! On ne zmore izmislit EU Slovenije s komunisti v kraških jamah in rudniških jaških.

 • Cmerko

  Ko bo nekaj mrtvih bodo začel razmišljati…..

 • Nocoment20.04

  Putin in Kahl vsak svojo gorilo za sabo

 • if

  Cerar s tablo v rokah. “No tolerance for hate.”

  Cerar, vaše delovanje vzbuja sovraštvo, ker je produkt vaše neiskrenosti in narcisodnosti izvirajoče iz vašega samogeneriranega stališča, da ste sposobni.

  Nesposobnosti vam ne zamerim, ker je ta tudi naravna danost.

 • pajot

  he,he,he…predsednik Slovenije teče kot Francka za Cankarjevim vozom. V klanec siromakov.

  • Slovenka

   Če bi bilo možno, bi ti za tole dala pet plusov. Tako dobrega komentarja še nisem zasledila, pa sem tu že od samih začetkov.

 • MR

  1. A pol bodo zaprli tudi veleposlanistvo v UK?
  https://www.gov.uk/government/news/foreign-secretary-meets-iranian-minister-zarif-and-demands-progress-on-dual-national-consular-cases

  2. “in to prav v času ko prihaja do novih napetosti med Zahodom in Iranom”.
  Zahod ni enako ZDA, kot mi je znano EU ohranja sporazum o iranskem jedrskem programu
  http://www.rtvslo.si/evropska-unija/bruselj-bo-zaobsel-ameriske-sankcije-in-ohranil-poslovanje-z-iranom/466896

 • lokec

  Predvidevali so vozilo s spremstvom. Kdo je pa prehitel Pahorja je pa en ?

 • MR

  Zakaj potem niso zaprli veleposlanistva v kaksni izmed “usranih” lukenj?
  https://edition.cnn.com/2018/01/11/politics/immigrants-shithole-countries-trump/index.html

 • jajo

  kakšna bedna insinuacija in dezinformacija tretjerazdnih orbanovskih pisunov!
  sam sem recimo slišal, da naj bi si odslej veleposlaniki z jajotom in njegovo plešo brisali rit!

  • WISKY 1000

   lolek

 • ljubinica

  Zakaj bi se Trumanove ZDA ukvarjale s komunisticno Slovenijo?
  Poglejte si zadnji govor Trumpa na zasedanju ZN, zelo jasno je povedal svoje mnenje o komunizmu. Slike slovenskega politicnega vrha pod komunisticnimi simboli Trumpa ne fascinirajo …
  Porocanje slovenskih MSM o Donaldu Trumpu je ogabno neobjektivno in sovrazno. Pri nas vsak nicev levicar pljuva po Trumpu in Melanini, ker misli, da je treba, tako kot pljuvati po Jansi.
  Po Trumpu pljuvajo tudi v slovenskih solah. Ne samo na FF in FDV, tudi v srednjih solah in celo osnovnih …
  Se spomnim: Pred meseci so na R1 v oddaji Gimnazium gostili par gimnazijcev, ki so predstavili svoje poglede

 • marker

  Naša država je edina rdeča packa na demokratičnem zemljevidu Evrope.

 • tarantela

  A demokracija v Sloveniji skrbi nekatere? Kwa pa Guantanamo?

  • marker

   To je pa kolateralna škoda.

  • Black_hawk

   Guantanamo čaka da se ga zapolni!

  • Garbage man

   Ti bi moral bit tam v Guantanamu ASAP

 • zokispoki

  Naj nam pomagajo, da se znebimo ze enkrat za vselej, teh nasilnih rdecih ritopikov !

 • Lewuh

  ZDA so najbolj nora države na svetu. Nobena država ni nardila tolko gorja, kot ravno ZDA. Samo poglejte Libijo, Afganistan, Irak itd… Rusija pomaga iztrebiti teroriste, ZDA pa jih ustvarja. Kapish???????

  ————————————————————————————————————————-

  NAJ ŽIVI RDEČA ZVEZDA, KI NAM ZAGOTAVLJA VARNO IN TOPLO ŽIVLJENJE

  • šmentanamuha

   Teslo.

   • lokec

    Teslo priročno spretno orodje z ozkim rezilom za dolbenje lesa

  • Olga2345

   Mislite komuniste?

  • branči

   nisem vedel, da delajo bukova drva v obliki zvezde, zraven jih pa še poštrihajo na rdeče! zakuri z njimi doma radiatorje, boš res imel toplo življenje! pa še tvoji topli bratci ti bodo hvaležni!

   • Simon Novak

    Brankec, ne bluzi

    • WISKY 1000

     ajat,mali

     • Simon Novak

      Si šel?

  • piko8

   Moja zamera ZDA je, da so nafutrali takoj po vojni slo komuniste, da danes njihovi madiči in pankrti serjejo po meni ljubi Sloveniji!!

 • Garbage man

  Ta golazen gleda svojo plačilno listo in se hvali s poleti z letalom, za katere niso imeli denar dokler niso šli v politiko.

 • Garbage man

  Začel sem saditi vrbe na črno, ker vem da bodo pri roki ,ko bo čas

 • lokec
 • šmentanamuha

  Priznajmo si nekaj odkrito. Niso za to mednarodno sramoto krivi samo nesposobneži, ki so na oblasti, temveč volilno telo, ki jim je podelilo mandat, torej naši dragi državljani, ki tudi sami nimajo pameti v glavi, da bi zmogli trezen premislek, preden so jih obkrožili ali jebivetrično obsedeli doma.

  • marker

   Ta mandat si si vzeli sami. Volivci jih niso izvolili. Vsi ki so izgubili volitve, so stopili skupaj, se prešteli in premagali pravega zmagovalca volitev, ker imamo za take primere prilagojeno zakonodajo še iz komunističnih časov. Imeli smo pravi večinski sistem, pa so ga leve stranke s podporo SLS spremenile v proporcionalnega.

   • Simon Novak

    Še vedno peče, absolutni zmagovalci volitev, in še dooooolgoooo bo peklo…neprecenljivo

    • piko8

     komunistična Golazen!!

     • Simon Novak

      Neprecenljivo

     • piko8

      Ne novak, apak BEDAK!!

     • Simon Novak

      Kako peče, ha ha ha

     • piko8

      Bedak zavedno bedak, ha, ha, ha, ha!!d

     • Simon Novak

      Tako zelo peče?

     • WISKY 1000

      bolek

     • Simon Novak

      Me veseli, jaz pa sem Simon

    • WISKY 1000

     tebe bodo pa tvoji levuharji pošteno po žepu udarili,hi.hi,hi…….

     • Simon Novak

      Tebe tudi

    • DMB

     Tebe nič več ne peče ker so ti že vsi levaki nekam zlezli

     • Simon Novak

      Mene ne, vas pa še bo dooooolgoooo

   • Jože Kovač

    Kdaj pa smo imeli pravi večinski sistem? Edini sistem, ki bi bil pravilen, bi bilo izvolitev 45 poslancev iz 45 volilnih enot + 2 poslanca obeh dveh manjšin. Taka forma DZ bi potem nadzirala vlado. In seveda volitve vlade tako, da bi lahko vsak, ki se čuti sposobnega, kandidiral za mesto v vladi. Ampak vlada bi imela samo predsednika vlade, ministra za zdravje in socialo, ministra za šolstvo in znanost, finančnega ministra, notranjega ministra in zunanjega ministra. Šport bi bil pod OK, kjer bi spet lahko vsak kandidiral za predsednika ali enega od petih članov, vojsko bi vodil generalštab, samo izšolani vojaški strokovnjaki bi se lahko prijavili ta delovna mesta v Slovenski naborniški vojski, državna podjetja, ki skrbijo za splošno blaginji bi delovala neprofitno, oz. v primeru presežkov bi denar vračali in ne bi sponzorirali športnih ali umetniških društev.

    • Bald Eagle

     Leta 96 se je na referendumu večina odločila za dvokrožni večinski volilni sistem, ki ga je kasneje potrdilo tudi US RS. Zločinska LDS s svojimi derivati pa je ignorirala voljo večine ljudi in odločbo US RS in samovoljno uzakonila proporcionalni volilni sistem, ki ga imamo še danes. Zločinci prekleti komunistični!

     • Jože Kovač

      Volilna udeležba je bila 37,9%, kar je premalo, saj ni bilo 50%+1 volilec, da bi lahko govorili o večini. Pa še bila so tri vprašanja od teh je bilo za samo za drugo vprašanje več za kot proti, za prvo in tretje pa je bilo več proti kot za. Res pa je, da lahko začneš zbirati glasove za referendum o novem volilnem sistemu in upam, da boš v nov volilni sistem vključil tudi kako mojo idejo od zgoraj

   • šmentanamuha

    Kakor koli, spletka se jim je posrečila, ker relativni zmagovalec in desnica v celoti ni dobila dovolj glasov, torej vsaj 50%.

  • lokec

   Zato pa bomo kaznovabi vsi.

   • Simon Novak

    S čim pa boš kaznovan?

    • WISKY 1000

     simonček ajat bo treba

     • stajerc5

      Caka na mamo, da pride iz “sihta”, da mu zamenja plenicke…

 • Simon Novak

  Ja, zagotovo ga bodo zaprli, tako kot sta Boscarol in Akrapovič že šla iz Slovenije

 • totex39

  V Sloveniji se dnevno ugotavljajo sramote, ki si jih “privošči” vlada in noben ne reagira na njihove podlosti, ki nam jih uvajajo in delajo vse še naprej kot, da so neuničljivi. Ampak ljudje enkrat bo potrebno drugače nastopiti proti taki vladi, potrebno jih bo na ljudski način vrčti iz njihovega “prestola”, vse se da, če je volja.

 • Krtača 20

  Tudi v Avstriji se desna vlada sramoti. Imeli so že peti obisk Putina letos.

  • Nedzo Baassbooster Coric

   Škoda k niso mel od Trumpa a ne??

  • šmentanamuha

   To je kvečjemu pohvalno.

 • Ales

  Lažnivci, lazate o Palestini, Izrael je okupator.

  • Slovenec 33

   Pa ne toliko kot ti,

   Židom je bila zemlja odvzeta in bili so izgnani s strani islamistov. To je bilo že kar dolgo nazaj ampak zgodovina o tem priča. Seveda pa je potrebno kaj prebrati in doumeti. Doumeti pa je zahteva, ki je za topoumne produkte usmerjenega izobraževanja pod vodstvom fdvizma nedosegljiva.
   V Sloveniji so okupatorji vsi, ki so prišli v slovenske dežele krast, ropat in zatirat slovenski narod.
   Pri tem vodijo komunisti in njihovi derivati, islamisti in veleizdajaci slovenskega naroda.
   Sama ničvredna golazen.

   • Nedzo Baassbooster Coric

    Kaka zemlja le? Niso imeli države preden jim niso odstopili mesta UN z imenovanjem takoimenovane Resolucije varnostnega sveta Združenih narodov št. 47/181 v kateri je skupnost Združenih narodov v New Yorku sprejela Resolucijo 181, ki je predlagala načrt za rešitev spora med Judi in Arabci v Palestini, ki je bila v tistem času pod Britansko upravo.

    https://sl.wikipedia.org/wiki/Resolucija_varnostnega_sveta_Združenih_narodov_št._47/181
    Vse o Izraelu

    Slovenec 33 lažeš kot pes laufa

    • stajerc5

     Tvoj pes laufa rikverc!

     • Nedzo Baassbooster Coric

      To je tvoj argumentiran odgovor? Res? mal bolj se potrud hepan.

   • večni srb

    Razen hrvatov, nam ni nihče nič vzel.

    • KAPIBARA

     Res je, za to ste pa vi drugim.. :-)

  • stajerc5

   Edina napaka Izraela je,da daje delo stotisocim lenuhom iz “kobajagi” plasteline! Brez njih bi ze zdavnaj pocrkali od lakote!!!!

 • WISKY 1000

  drugo ni pričakovati od totih levosučnih

 • montyamp

  Slovenija ni banana država , Slovenija je HUDA JAMA država .

 • bi jo

  mi pa v jok in na drevo, kaneda……

 • Slovenc

  Odlicna novica saj ameriskega terorista je dobro imeti stan od sebe v razdalji treh rok in dveh nog ne samo ene roke…

  • Bald Eagle

   Zblojenec levuharski dvolični! Ko je pa potreben denar, pa ste levuharji prvi, ki klečeplazite in prosjačite posojila v USA.
   Ko boste svoje umazane tace umaknili od USA tudi takrat ,ko vam bo zmanjkalo denarja, boste postali malo bolj verodostojni. Ta trenutek pa niste nič drugega, kot dvolični licemerji. Sram naj vas bo koliko ste dolgi in široki, goveda lažniva dvolična.

   • Vera

    Še danes je dolg iz strani nekdanje juge . Hvaležnost pa taka ” levaška ” .

 • Nedzo Baassbooster Coric

  Škandal za škandalom zunanje politike: Zaradi vrste diplomatskih spodrsljajev levih vlad, Sloveniji grozi zaprtje veleposlaništva ZDA v Ljubljani?!

  Aja in to je škoda???

  • stajerc5

   Skoda je,da si ti na forumu!

   • Nedzo Baassbooster Coric

    NEEEE škoda je da SI TI NA FORUMU.

    • cosmosjasnovidec

     Zapri gobec gnida čefutarska pederčina muslimanska,ker nihče ni radoveden tvojega čefutarskega bluzenja kozojebec pritegnjeni.
     ————————————————————————
     Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
     DR.Cosmosjasnovidec

  • Ros

   Kako veselo prilivaš olja na ogenj. Slovenija bo izgubila financiranje, kredite, vojaško in obveščevalno podporo. Vsaj “uradna slovenska oblast”.
   Slovenija je z veliko večino izglasovala demokracijo in samostojnost, EU in Nato pakt. Že cel čas komunisti vodite zahrbtno vojno proti svobodi, demokraciji in našim ljudem. Zda so nas vojaško podprle pri tem. Ko so vas, komuniste v Sloveniji želeli, Srbski komunisti in nacionalisti pobiti. In bi vas. Izdali ste Srbe in Ruse. Se spomnite informbiroja. Informbiro ste izvajali Jugoslovanski in Slovenski komunisti. Mučili ste Ruse in vse, ki jih niso dovolj glasno preklinjali.
   Slovenski narod, predvsem bolj desno usmerjen in vaški živlej je ogromno pretrpel, že v prvi in drugi svetovni vojni. Potem ste jih pa komunsiti zatirali, zastrupljali, pobijali, kradli vse do danes. Zakaj bi vam kar dali državo? Ker set ukradli volitve, poleg vseh grozodejstev, ki jih počnete. Ker ste zmagali na volitvah s pomočjo groženj in neizmernega terorja ki ga izvajate v imenu pravice in enakopravnosti.
   Ne bo šlo. Če se takoj ne opravičite in nehate izvajati teror, bo prišlo do državljanske vojne. In to prave, ki jo boste komunisti izgubili. Dovolj je hecanja in terorizima. Kar mislite si, da boste imeli Severno Korejo tu, sredi Evrope. Nikoli.

   • večni srb

    Zelo smo hvaležni američanom za Piransko uvalo in ostale usluge, ki so jih na naš račun naredili hrvatom.
    Zgleda so hrvati plačali osamosvojitev z dovolj hrvaške krvi in jih imajo raje.

   • francelj3

    Niso zmagali na volitvah. Volitve so izgubili, potem pa so se delali, da so zmagali. Pri proporcionalnem volilnem sistemu je vse mogoče.

  • cosmosjasnovidec

   Ti nisem ukazal čefutarček muslimanski,da spokaj od tukaj driska pedrovska?
   ————————————————————————
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec

   • Nedzo Baassbooster Coric

    Zalet se v steno z glavo kreten,da se ti nmal kamenje razporedi po betici. TO JE BIL UKAZ

  • xtc

   Bebčki retardirani težko razumete posledice,kot v Yugi.
   Kje jo imate?

 • večni srb

  Američanom se ne splača financirati dveh ambasad na tako malem in nepomembnem prostoru, bomo pač spadali pod Zagreb.

 • xtc

  Večina levih bebcev se ne zaveda,kaj pomeni zaprtje veleposlaništva.
  Posli z Rusi?
  Malo morgen-revščina.

 • francelj3

  Niso zmagali na volitvah. Volitve so izgubili, potem pa so se delali, da so zmagali. Pri proporcionalnem volilnem sistemu je vse mogoče. Brez zamenjave volilnega sistema z večinskim ne bo nič, prej ali slej bo na ulicah tekla kri. Ali levica hoče to?

  • Simon Novak

   Še dolgo vas bo peklo, Franček, falirani komik vas je nagnil kot v risanki

 • luzer absolutni

  precej beden nivo tretjerazrednih orbanvoskih pisunov. medtem člani SDS na tujem delajo vse v korist hrvaške in se celo po arbitraži hočejo še pogovarjati in pogajati o meji : kotnjihovi plešasti po dreku smrdeči šef, ki se je dogovarjal za incidente v piranskem zalivu. Biščak Pujsoglav pa pri izmišljenih novicah kaže svojo slaboumnost – fake news o zaprtju ambasade je pač poden tistih, ki ne vidijo, da je janšari plešast zato, ker je lezel v rit Popitu, Kardelju, Leskokšku Luki (glej tudi citate iz njegove leninistične diplome)

  • Vera

   Si bil zraven ? Sicer so pa naštete osebe veliko starejše od predsednika SDS-a , tako, da z njimi ni imel prav nobenega opravka , saj je bil letos star 60 let , vsi tvoji ,ki si jih naštel bi bili letos stari blizu 100 Leskovšek pa krepko čez 100 let.

 • BlackOpsSystem

  pedr zraven pedra, vmes pa prostitutke vzpenjače!!!

 • Vlado77

  Tisti tek Pahorja ko gre mimo kolona vozil s predsednikom Tumpom bo največ kar smo sposobni s to oblastjo šarlatanov. Velja za vse od Pahorja, Erjavca in Cerarja. Imeli smo edinstveno priložnost , da bi imeli odlične odnose s ZDA. Vendar vsi levi so delali ravno nasprotno- prijateljstvo s Putinom in Lovrovom. zakaj sploh tradicionalna srečanja pod kapelico? Biznis s Rusi ni neka indija koromandija. Rusi niso toliko glupi in bodo raje kupovali od bolj zanesljivih. Putin ima vedno večje načrte kot si domišlja Erjavc in Cerar in Pahor. Sestajanje s največjimi nasprotniki ZDA je pa osnovnošolska napaka. ZDA v primerjavi RF je neprimerno bolj napredna na vseh področjih. Sosedi Hrvati so to kar bi lahko bili mi. Baje so dobili skoraj zastonj 16 helikopterjev – mi pa ne vemo če bomo sploh kupili enega. Še in še – ne razumem Cerarja ki je izjavil, da vodimo preveč prorusko politiko – Na koncu prav to počne – s anti-ameriško politiko.

 • Slovenka

  Vedno, ko pomislimo, da smo že na dnu, se pogreznemo še globlje. Kako dolgo še?

 • Andrej

  A to cmerar na letališču čaka koga bo odpeljal?
  Podpira Palestino, razglaša pa No2Antisemitesm.
  Smejal bi se, če to ne bi bila moja država, v kateri moram vse to plačevati.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!