fbpx

Zaresovec Tadej Slapnik po vzoru Golobičeve Ultre – Slovenija mu daje 73 milijonov evrov za razvoj kriptovalut

Na skupinski sliki lahko vidite drugega z leve strani Tadeja Slapnika, ki si je v Sloveniji uzurpiral zapravljanje 73 milijonov evrov na področju kriptovalut. Na skrajni desni strani pa lahko opazite glavnega Božička za umazane živali, dr. Jerneja Štromajerja. (Foto: Vlada RS)

Na skupinski sliki lahko vidite drugega z leve strani Tadeja Slapnika, ki si je v Sloveniji uzurpiral zapravljanje 73 milijonov evrov na področju kriptovalut. Na skrajni desni strani pa lahko opazite glavnega Božička za umazane živali, dr. Jerneja Štromajerja. (Foto: Vlada RS)

V preteklosti smo pisali o stečaju European Blockchain Hub, z namenom zagotavljanja podpore in spodbujanja razvoja tehnologije veriženja podatkov in zagonskih podjetij. Ministrstvo za gospodarstvo je že leta 2018 73 milijonov evrov dodelilo projektom, ki načrtujejo uporabo tako blockchain tehnologije (65% izbranih projektov), umetne inteligence (74%) ter ostalih konvergenčnih tehnologij, kot so internet stvari (Internet of Things), strojno učenje, velepodatki, prediktivna analitika, virtualna in obogatena resničnost, 3D ipd. Na novo sumljivo in sporno zapravljanje davkoplačevalskega denarja, v katerem glavno vlogo igra bivši “zaresovec” Tadej Slapnik, opozarjajo uporabniki na socialnih omrežjih.

“Si predstavljate, koliko je 73 mio za nekaj, kar ne obstaja in ne bo nikoli delovalo, če pa bo, bo delovalo nekaj drugega in brez Slapnika, Štromajerja in drugih prisklednikov? Ti ljudje za božič svinjajo po kristjanih, za ustavno financiranje šol pa ni 300.000 €,” je zapisal eden izmed uporabnikov o zapravljanju na razsipnih projektih takratne Cerarjeve vlade, ki se je šla velike posle na področju kriptovalut. Zraven pri projektih sodeluje bivši zlati deček stranke Zares Tadej Slapnik. Na sliki pa se pojavi tudi “božična zvezda za umazane živali” leta 2019 dr. Jernej Štromajer.

“Številne rešitve se oblikujejo na področjih pametnih tovarn, pametnih mest in skupnosti, mobilnosti, krožnega gospodarstva, energetske učinkovitosti, trajnostnega turizma in ostalih področjih pametne specializacije Slovenije,” piše na uradni strani Vlade Republike Slovenije.

Vendar je na socialnih omrežjih v teh dneh zadeva eksplodirala, saj gre za novo razsipno zapravljanje davkoplačevalskega denarja t. i. izbrancem levih političnih elit, kot je bivši “zaresovec” Tadej Slapnik. Prav bivši glavni kadrovnik Drnovškovih vlad in predsednik stranke Zares je služil davkoplačevalski denar preko zagorskega podjetja Ultra. Med drugim je omenjeno podjetje razvilo naprave za odčitanje študentskih bonov in sistema Urbane za ljubljanske avtobuse.

Uporabniki socialnih omrežij sumijo na novo veliko krajo davkoplačevalskega denarja
Čeprav se je projekt že začel izvajati v letu 2018, ga je vlada Mira Cerarja in na to Marjana Šarca s svojimi spini odlično zakrivala pred slovensko javnostjo. Eden izmed uporabnikov opozarja na primer Malte. Sumim, da se sprenevedajo. Na Malti (ki je prav tako v EU), so že kako leto nazaj uvedli zaresno spodbudo za “blockchain” industrijo. Predpisali so, kako se prihodke tretira na davčnem področju. To pospešuje blockchain, ne pa proračunska razsipnost. Namesto, da bi za tako vsoto znižali davke & privabili razvijalce iz vsega sveta, se gredo parodijo na ljudi, ki imajo najvišje dohodninske stopnje na svetu. In potem se nam še režijo s selfie-ja. Faking dvorni potico-jedci, s tovarišem doktorjem Štrossmajerjem vred“.

Včasih Ultra, sedaj pa postaja Hashnet nova Ultra bivših kadrov Zaresa
“Tadej Slapnik, direktor Hashnet Slovenija je poudaril, da je ambicija Hashnetove tehnološke rešitve integracija tehnologije v poslovne modele podjetij in javnih institucij z največjo hitrostjo transakcij, ki je zdaj možna na svetovni ravni,” je na vladni strani opisan Slapnikov sanjski projekt za krajo davkoplačevalskega denarja. Ne glede na lepe opisane vladne besede, se enostavno ponavlja zgodbe Ultre. Hišno podjetje Gregorja Golobiča je v času Drnovškovih vlad dobivalo velikanske posle na področju uvajanje informativne tehnologije sedaj že ugaslega Golobičevega tehno-velikana. Ob tem lahko zapišemo, da se stari vzorci nikoli ne prekinejo, le da se izvajajo v moderni preobleki današnjih kriptovalut.

https://twitter.com/NavadniNimda/status/1210490409677467648?ref_src=twsrc%5Etfw

Celotno vladno novico si lahko preberete TUKAJ.

Luka Perš