Zaskrbljujoče stanje duha, ki ga podpihuje Kučan: Glede padca Berlinskega zidu se molči, da je šlo za padec komunizma, glavno besedo pa imajo tisti, ki naj bi bili s padcem poraženi!

Milan Kučan. (Foto: Nova24TV).

V luči 30. obletnice padca Berlinskega zidu, ki ni predstavljal zgolj ločnice med vzhodnim in zahodnim delom Nemčije, ampak je v času hladne vojne predstavljal razdelitev sveta na Vzhod in Zahod, je jasno, da je padec zidu predstavljal padec komunizma. Čeprav to mnogi radi zamolčijo, pa se v Sloveniji pojavlja fenomen, da tisti, ki bi se morali ob padcu zidu posloviti, modrujejo o zadevi. To dokazuje nedavni intervju zadnjega predsednika Komunistične partije Slovenije Milana Kučana v Delu, kjer se je ta na široko razgovoril o padcu Berlinskega zidu, o stanju demokracije v Evropi in Sloveniji, pri tem pa “pozabil” na to, da je njegova klika zaslužna za stanje, kot ga imamo v Sloveniji danes.

Kučanu je vsekakor prijalo, da ga je nekdanje osrednje komunistično glasilo povabilo k intervjuju, za razliko od nekaterih drugih komunističnih diktatorjev, kot je romunski diktator Nicolae Ceaușescu, ki se je moral s padcem komunizma posloviti, je Kučanov položaj namreč vse do danes ostal nespremenjen. Kučanu namreč le financiramo 5.761 evrov mesečne pokojnine in seveda se mu lahko samo smeji.

Priznani slovenski zgodovinar dr. Stane Granda je kritično izpostavil, da le z redkimi izjemami niso poročali o tem, da je pri padcu Berlinskega zidu šlo pravzaprav za padec komunizma. “Pri nas ne samo to, da so bili polni časopisi teh, ki naj bi bili s tem poraženi, ti so imeli celo glavno besedo. To je približno tako, kot da bi nacisti govorili o padcu nacizma.” Ob tem je Granda izpostavil, da pri nas to očitno ni bil tak dogodek, saj ko se je celotna Evropa spominjala padca komunizma, smo imeli pri nas partijski kongres. “Je bil slučaj ali pa ni bil?”

Foto: Prinstscreen

Imamo zaskrbljujoče stanje duha
Po prepričanju Grande to kaže na zaskrbljujoče stanje duha v Sloveniji. “Ne gre samo za njegov intervju. Gre pravzaprav za vrsto drugih. To je najboljši pokazatelj, kaj se je v Sloveniji sploh zgodilo. Zelo malo, premalo, da bi se velike civilizacijske pridobitve, ki jo je prinesel padec Berlinskega zidu, sploh zavedali. Zaskrbljujoče je, kaj se dogaja v Sloveniji. Bistva tega sploh nismo slišali, slišali smo celo, da naj bi imeli glavne zasluge neki pankerji. Namesto da bi glavno besedo dobili tisti, ki so pri tem sodelovali in imajo največje zasluge, je glavno besedo dobil Kučan.” 

Foto: Printscreen

Kdo je za to zaslužen, pa pozablja
Kučan v intervjuju izpostavlja, da na ravni naše celine in vsake države posebej obstajajo zidovi. “Razlike med bogatimi in revnimi so realnost, s katero živimo znotraj vsake države.” Prav tako po besedah Kučana demokracija predstavlja nikoli uresničen projekt. “Za funkcioniranje demokracije je zelo pomembno načelo delitve oblasti in samostojnosti njenih posameznih vej. To, kar se zdaj dogaja v Sloveniji, je na meji poseganja v samostojnost, zlasti prekrivanja izvršilne in zakonodajne oblasti na eni in preseganja mej med zakonodajno in sodno vejo oblasti na drugi strani. Eden od temeljev demokracije je neodvisnost sodstva, pravna država. Ko enkrat spodkopljete ta temelj, ste na terenu arbitrarnosti.” Seveda ob tem Kučan pozablja, da je sam skupaj s svojo tovarišijo najbolj zaslužen za to, da je neodvisnost vej oblasti pod velikim vprašanjem.

Zaradi izbrancev okrog Foruma 21 imamo državo prvorazrednih in drugorazrednih državljanov. Prvorazrednim so omogočeni nedotakljivost pred zakonom in stalni finančni prelivi, drugorazredni pa se kljub delu stežka prebijajo iz dneva v dan in lahko že zaradi nekaj evrov neplačanih računov ostanejo brez strehe nad glavo. Seveda so sanje o tolikšni pokojnini, kot jo prejema Kučan, le pobožne sanje. A ravno zaradi privilegijev, ki so jih deležni nekdanji visoki komunistični funkcionarji, je poročanje glede zgodovinskih dogodkov, kot je padec Berlinskega zidu, takšno, kot je, saj imajo ti primat nad dominantnimi mediji.

Hana Murn

 • pajot

  kućana je treba čimprej pospravit tja kamor paše.
  Kriminalec,ljubitelj ćefurjev in ostale golazni.
  Ko bo ta ćloveček izdahnil,bom tri dni pijan.

  • RATATA

   Čez vikend sem vadil za danes. Jutri me ne bo na šiht. Martin se je rodil okoli leta 316 v Savariji v Panoniji (današnji Sombotel).

  • Oliva

   Pa še marsikdo si bo oddahnil!!!!

   • RATATA

    Penzion kasa

  • pupa

   Jaz pa bom od sreče plesala na eni nogi cel ljubi dan.

 • Antonius

  Kučan je pojavno pozer, ko pa spregovori je pa idiot.
  Komunistični zid razdvajanja je terorizirano ljudstvo podrlo na zahod, ker ljudje niso iz demokratičnih držav silili na komunistični vzhod.
  Veleizdajalec beži pred resnico, kdo in zakaj je postavil zid. Kot nam je poznano, na zahodni strani zida niso obmejni varnostni organi ustrelili nikogar, ki bi bežal prek zida na komunistični vzhod.
  Da je bil zid podrt na obe strani je veleizdajalčeva puhlica, s katero hoče slovensko javnost prepričati, da je v njegovi pameti skrit tudi filozof.
  Njegova razorožitev slovenske TO je veleizdaja in njegov najbolj prikrivan protislovenski uspeh.

  • Vera

   G Antonius : Ste bral kaj načrtujejo Srbi proti Sloveniji glede 10 dnevne vojne ? Vredno je ogleda in vašega prevdarnega komentarja .Lp .

   • Antonius

    Nekaj malega vem o tem, kaj se gredo Srbi s svojimi napori.
    Iščejo krivce za razpad Juge in posledično vojno v njej. Srebrenica je Srbom nekaj podobnega, kot Turkom Umorjeni Armenci.
    Preveč krvavega imajo na vesti, zato bi z obtoževanjem radi svojo vojno morijo in kriminal na druge prelagali.

    • Franci Kindlhofer

     Ob balkanski vojni in “osvobajanju” Makedonije izpod turškega jarma, se je turška vlada pritožila pri francoskemu diplomatu v Istanbulu, da ravna srbska vojska zelo surovo s prebivalci zasedenega ozemlja.

   • Antonius

    Ga. Vera, kar se mene tiče, lahko Srbom veleizdajalca in generalisima Slaparja mirno šenkamo ali podarimo.

    • Vera

     Slapar in Kučan sta napisana v članku , toda obtoženi bi naj bili še trije iz naše takratne osamosvojitvene vojne, kar pa ni dobro.

     • Antonius

      Poglejte na srbsko početje z druge strani. Hrvatom ne upajo nič očitati, ker samo zaplankani ne vedo, kaj zverinskega so Srbi počeli na hrvaškem, o Bosni in Hercegovini se pa niti piskniti ne upajo zaradi genocidnega masakra v Srebrenici.
      Zdaj poizkušajo na slovenskem hrbtu dokazovati, da so bilo v vojnah, ki so jim botrovali, tudi on žrtve.
      Strel v tilnik?! Skoraj trideset let so rabili, da so se spomnili.
      Kot je Zupančič priporočil, advokate naj si vzamejo, da se izognejo kakšni pravni šlamastiki.

  • tasilo

   “Kučan je pojavno pozer, ko pa spregovori je pa idiot.”

   Kučan ni idiot, daleč od tega. Samo pokvarjen je ko prasica. Nikar ne delajte klasične napake in ne zamenjujte idiotov s prasci. Prascu je vedno treba reči prasec, ne idiot!

   • montyamp

    Domoljub === PATRIOT
    Antidomoljub, deluje protinarodno, zanemarja vrednote
    naroda, ki mu pripada in je zato IDIOT .

   • Antonius

    Z idiotom Kučanom pa ne bom žalil prascev, ker med prasci še niso našli nobenega idiota in za povrh so še boljšega okusa. :-)

   • francelj3

    Treba bo najti nekaj drugega. Tole preimenovanje je huda žalitev prascev, ki so prijazne in koristne živali, ki nikomur nočejo nič žalega.

    • Franci Kindlhofer

     Mislim, da ni potrno iskati primerjav z nedolžnimi živalmi. Zadostovati mora vzdevek KOMUNIST. V tej besedi so združene vse najslabše lastnosti človeka, ki spada h komunističnim funkcionarjem.

   • SIMON ROZIC

    …res je, idiot je zanj lahko tudi kompliment, de?…

   • Franci Kindlhofer

    Ne vem, če bi en idiot tako dobro speljal konzerviranje komunizma. Predvsem je prepričan komunist in zato nevaren demokraciji in Sloveniji.

  • Janez Novak

   Problem Slovenije je, da je bila večina vodilnih Demosovcev partijcev. Drugi problem je ta, da so nas na levi in na desni prepričevali, da slovenski komunizem ni bil tak kot sovjetski, da smo mi bili skoraj demokracija napram vzhodnjakom. In da zato neke korenite kadrovske in sistemske spremembe v številnih podsistemih družbe niso potrebne. Toda skoraj ni še nikoli zajca ujel. Partijci so izvedli kao sestop z oblasti, vendar tako, da so glavne vzvode moči v družbenih podsistemih obdržali v svojih rokah. Obdržali so pozicije v bankah, v gospodarstvu (rdeči direktorji), v medijih, v šolstvu, javnih zavodih, javnih podjetjih, pravosodju … Povsod. Kdor je mislil, da bodo tovariši doživeli demokratično katarzo in začeli igrati po demokratičnih pravilih, je bil pač naivec. Iz nekdanje partije, ki je bila nekakšna legalna, čeprav nelegitimna mafija, so se preobrazili v nelegalno mafijo, ki še danes, seveda pomlajena, vedri in oblači v Sloveniji. Ampak ni samo krivda na strani partijcev, temveč je tudi na strani ovc, ki sledijo zgolj zadnjici pred sabo. Ovcam pa vladajo volkovi.

  • pajot

   Kučan je pojavno pozer, ko pa spregovori je pa idiot.
   Čestitke za ta stavek,dragi Antonius.

  • VERZIFIKATOR

   Milče Kučman

   GLAVNA BESEDA IN DELO

   Delo je bilo naporno včeraj,
   njemu so pri njem besedo dali,
   ki so v zvezde vedno ga kovali,
   bil je glavni delovodja zmeraj.

   Zdaj se razgovoril je za delo,
   zid je padel, tiho je izrekel,
   prav previdno, da se ni opekel,
   njega ni srcé bilo veselo.

   Dali so mu dela, da opravljal
   svoje je poslanstvo proletarsko,
   skrival kelo stežka je zidarsko,
   zid najraje bi nazaj postavljal.

   Delo osvobaja zanj je geslo,
   z njim lahko nastopil bi taisti,
   pa fašisti in nacisti – isti,
   delo vse rečeno bi preneslo.

   Delo je ustvarilo to družbo,
   zlahka bi taisti tu povedal,
   ni potrebno, da bi še razpredal,
   delo je stopilo v njega službo.

   Glavno je dobil tako besedo,
   tretjo stran, četrto in pa peto,
   toda že z besedico deseto
   je povsem razkril človeško bedo.

   • VERZIFIKATOR

    V Delu le osmrtnice prebiram,
    le zakaj, saj to je vendar jasno,
    treba ni, da bi povedal glasno,
    da objavo ene prav podpiram.

 • VERZIFIKATOR

  Zid je padel, luknja ena sama
  v njem ostala je in v tej je leglo,
  se prebila je doslej skoz meglo
  siva in ogabna stvar – podgana.

  Ta zidu podrtje zdaj prezira,
  se množi, okolje zasmrajuje,
  bodo res potrebne sile tuje,
  da se luknja kdaj deratizira?

 • Andrej

  In potem se čudijo, če Delu naklada pada. Je pa še najbolj žalostno to, da ga imajo po večini naročeni tisti, ki zase menijo, da so intelektualci. Vsaj po njihovi izobrazbi bi lahko tako sklepali.
  Nekoč so rekli: “školovana budala” in je take bilo sram. Zdaj so pa na to meda še ponosni.

 • RATATA

  “Prvo življenje Angele M.” spodbuja vpogled v odnos Merklove do diktature NDR, ki so bile širši javnosti prej neznane …. https://www.welt.de/politik/deutschland/article116086112/Die-fruehen-Jahre-der-Angela-Merkel.html?wtmc=socialmedia.facebook.shared.web

 • sloustava

  Ocitno mu kuzla v rit skace, ker se toliko oglasa , kikirika, v medijih. Kucan, resnica boli, komentarji se bolj!! Imamo medije, ki nam povedo, napisejo resnico, ti pa si laz na dveh tacah.

  • Olga101

   Majhnih!

 • mginko

  Golazen, ki razdira slovenski narod. Ve se zakaj tak strah pred JJ. Mogoče čaka novo zgrajeni arest v Dobrunjah, da bi spet lahko imel privilegije.

 • Janez Novak

  Problem Slovenije je, da je bila večina vodilnih Demosovcev partijcev. Drugi problem je ta, da so nas na levi in na desni prepričevali, da slovenski komunizem ni bil tak kot sovjetski, da smo mi bili skoraj demokracija napram vzhodnjakom. In da zato neke korenite kadrovske in sistemske spremembe v številnih podsistemih družbe niso potrebne. Toda skoraj ni še nikoli zajca ujel. Partijci so izvedli kao sestop z oblasti, vendar tako, da so glavne vzvode moči v družbenih podsistemih obdržali v svojih rokah. Obdržali so pozicije v bankah, v gospodarstvu (rdeči direktorji), v medijih, v šolstvu, javnih zavodih, javnih podjetjih, pravosodju … Povsod. Kdor je mislil, da bodo tovariši doživeli demokratično katarzo in začeli igrati po demokratičnih pravilih, je bil pač naivec. Iz nekdanje partije, ki je bila nekakšna legalna, čeprav nelegitimna mafija, so se preobrazili v nelegalno mafijo, ki še danes, seveda pomlajena, vedri in oblači v Sloveniji. Ampak ni samo krivda na strani partijcev, temveč je tudi na strani ovc, ki sledijo zgolj zadnjici pred sabo. Ovcam pa vladajo volkovi.

 • RATATA

  Tako to je, ko se ti Zveza komunistov (Komunistična partija) DEMOKRATIČNO PRENOVI v stranko,
  si nadene všečno ime Stranka Demokratične Prenove (SDP)
  in ko je dokončno demokratično prenovljena lahko P (kot Prenova) odpada, da ostane SD.
  In ljudje to vzamejo za čisto zlato,
  razen tistih liberalnih za prihvatizacijo – mladih nadobudnih mladincev iz ZSMS v LDS preimenovanih,
  iz katerih v laboratoriju še vedno sintetizirajo derivate – kot so bile jankovićeva PS – Pozitivna Slovenija / ZAB / SMC / LMŠ …

 • montyamp

  Kje se je med osamosvojitveno vojno skrival murglosrbsko halbmadžarski prekmurec žvepleni pritlikavec ???
  A veste kje se je skrival med osamosvojitvijo, ko je bil Janša na poziciji?
  V Konjšici nad Zagorjem na vikendu Štefkine sestrične, ki se piše Dolanc in je neposredna sorodnica Staneta Dolanca.

  • JANEZ GUS

   Takrat je bila prilika,da se ga zbeza na pokošeno.

   • pupa

    Takrat bi Slovenija krvavo rabila “pijanega lovca”, ki bi imel večje zasluge kot celotna osamosvojitev.

 • Artur

  “Razlike med bogatimi in revnimi so realnost, s katero živimo znotraj vsake države.”
  In to nam na nos natika ta baraba hudičeva narodno izdajalska s 5.761 evrov mesečne pokojnine brez enega dneva delovne dobe z dodano vrednostjo “zaslužene” s protinarodno izdajalsko agitacijo. Pa to ni res kaj si lahko nekateri dovolijo brez da bi jih kdo štrafal.

  Milan Kučan: »Na koncu se čuti nekaj slovenskih pisateljev in njim pridruženih članov pristojnih za to, na napišejo novo ustavo. Tu gre za tipično meščansko ustavo, ki je slabša od Čosićeve, kajti Čosićeva je sicer meščanska, ampak ostaja vsaj z eno nogo znotraj socializma in znotraj Jugoslavije. Ti naši pa ne govorijo niti o Jugoslaviji, niti o socializmu, niti o osvobodilni fronti. Ampak govorijo o naravni pravici slovenskega naroda, da, izhajajoč iz neodtujljivih pravic človeka, naredijo družbo po svoji oz. po Bučarjevi meri.« 15. april 1988, Seja širšega kolegija republiškega sekretarja za notranje zadeve v Tacnu

  Milan Kučan: »Mislim pa, da je potrebno in možno jasno povedati, da v Sloveniji ni kontrarevolucije in ni množičnega nacionalističnega gibanja zoper Jugoslavijo in za odcepitev.« Delo, 28. junij 1988

  Milan Kučan: »Samostojna Slovenija bi bila najbolj črnogleda varianta… vendar moramo narediti vse, da Jugoslavija bo.« 26. oktober 1988 (javna debata z Viktorjem Žakljem, partijskim ekonomistom in politikom, ko so oktobra 1988 debatirali o viziji »tretje« Jugoslavije.

  Milan Kučan: »Drugič te, da slovenske identitete, naj si še tako domišljamo, da je, v Evropi in svetu ni, vsaj ne kot nečesa avtonomnega in do kraja razpoznavnega – je predvsem identiteta Jugoslavije ali celo Balkana.« Govor Milana Kučana na Prešernovi proslavi v Cankarjevem domu, Delo, 8. februar 1989

  Milan Kučan: »Jasno je, da mi iz Jugoslavije nočemo in ne želimo in da nas kljub takim amandmajem iz nje nihče nima pravice poditi.« Milan Kučan na plenumu CK ZKJ v Beogradu, Delo, 28. september 1989

  Milan Kučan: »Za nikakršen odhod in odcepitev iz Jugoslavije ne gre,… z dopolnili smo ustvarili pomembne pogoje za prihodnost, za socializem po meri ljudi.« Delo, 2. oktober 1989

  Milan Kučan: »Naša opredelitev je nedvomno Jugoslavija… /…/ Mi razumemo in sprejemamo Jugoslavijo za svojo državo in si je ne pustimo vzeti…« Milan Kučan, izrečeno na 11. kongresu ZKS, december 1989

  Milan Kučan: »Veliko sem imel stikov s tujimi politiki in diplomati in nihče ni pokazal razumevanja za slovensko separatistično tendenco. Vsi pa so pokazali veliko razumevanje za to, da bi se slovenski pogled na demokratizacijo Jugoslavije uveljavil po demokratični poti. Evropa ne mara teh velikih pretresov.« Delo, 30. december 1989

  Milan Kučan: »O odcepitvi Slovenije od Jugoslavije je težko celo misliti, ker to ni nikoli bila moja najintimnejša opcija. Z njo se ne morem sprijazniti.« Izrečeno: 31. januar 1990

  Milan Kučan: »Bistvena je torej vsebina skupnega življenja v Jugoslaviji, sama forma je pri tem manj pomembna.« 5. februar 1990

  Milan Kučan: »Zame je merodajno predvsem vprašanje, ali Slovencem res ni mogoče živeti v Jugoslaviji.« Knjiga Milan Kučan, februar 1990

  Milan Kučan: »Ne sodim… niti med tiste, ki so za vsako ceno za samostojno Slovenijo.« Delo, 17. marec 1990

  Milan Kučan: »O odcepitveni poti nisem nikoli govoril, o njej pa so govorili mnogi politični ljudje v Sloveniji. Delo, 20. april 1990

  Milan Kučan: »Tako ne gre, vlada se zaveda, da osamosvojitve ni mogoče izvesti tako hitro… In ravno tisti, ki bi moral biti najbolj odgovoren za to vlado, ji je zaril nož v hrbet. /…/ Referendum naj bo naslednje leto poleti in takrat naj bodo dani roki za osamosvojitev.« Izrečeno na sestanku vseh predsednikov parlamentarnih strank, 14. november 1990, Dosje, Demokracija, 2002

  Milan Kučan: »Nastanek slovenske nacionalne države ni cilj, ampak predvsem izhodišče in sredstvo za vstop slovenske države v evropske in v nove jugoslovanske integracijske tokove.« Delo, 21. novembra 1990

  »Mene je predvsem zanimalo in po svoje tudi skrbelo, to je odločitev, ki pomeni za prevzemanje odgovornosti za to kar bomo naredili z državo, ki bo nastala na podlagi tega plebiscita.« Milan Kučan na dan razglasitve rezultatov plebiscita, 26. december 1990, Portret: Milan Kučan, TV SLO 1, 21. junij 2011

  Milan Kučan: »Očitajo mi, da sem bil proti odcepitvi. Še zdaj sem.« MMC RTV SLO, 23. december 2015

 • montyamp

  Ko je slovenska partijska banda videla kako so Romuni pokončali Ceaucesca 1989 , so se poskrili v svoje umazane udbovske luknje , slovenceljni pa namesto da bi v luknje spustili žveplo , so smrdljivo murglosrbsko tvorbo spustili iz lukenj .

 • Ros

  Komunisti nimajo nič od tega, da uničujejo desnco in normalne ljudi. Razen, morda, da služijo svojemu hudiču. Uničenje, trpljenje in beda, to je njihov “uspeh”.
  Žal. Pa ima levica znanje in dušo, da pokaže svoje talente. Le kako sama sebi dovoli, da jih vodi in jim ukazuje zlo?
  Za drobiž so se prodali.

 • slosin

  ma višek cinizma, kdo nam soli pamet … To je nekako tako, kot bi pred kamere povabili kakšnega še živečega nacista, da bi nas podučil o človekovih pravicah in demokraciji…

 • RATATA

  Poglejte kako se pokomunistične prasice norca delajo iz nas!
  https://www.mladina.si/194091/osmrtnica-za–umorjene-po-krivdi-slovenske-vlade

  • Artur

   Ti blesavi komunistični idioti zamenjujejo nespameten samomor zaradi paraziterstva z umorom. Migrantska primitivna parazitska gamad sili brezglavo kot prde v grivo v socialni turizem in, ko zaradi takega na muhte pridobitništva na tuji grbi naletijo na mino je to za komunistične idiote umor.

 • Jožefa Benko

  brajdič muko pravi,osebek na fotografiji ni človek,ampak le plovek na gnojnici vrednot NOB

 • xtc

  SLO se bo morala Kučana in komunizma šele očistiti,ker to ni storila 91 sedaj bo to neizbežno ,a za ceno mnogo več žrtev in hudega kot je to bilo možno 91,če kdo misli,da bo Kučan in druščina odnehala brez orožja je v hudi zmoti njim je edini moto;”ni važno kakšna je država,samo da smo na oblasti za vsako ceno” ampak enkrat kmalu bodo morali pa to ceno plačati,ker finančno ne bo šlo več.

 • Olga101

  Na 10. strani pa je objavljeno razmišljanje intelektualcev o zavoženi Sloveniji. Naj si preberejo 4. stran – tu omenjeni botrov intervju!

 • mare

  Palček še kar najeda.

 • karpelec

  Prizadeti akterji znajo skočit- da so vedno na vse štiri.

 • Olga101

  On naj kar molči! Molčati ne smemo mi! Zaradi zločinov komunizma, ga je treba postaviti za rešetke! Leta 2018 so procesirali dva nacistična stražarja (!?) iz koncentracijskega taborišča!! Čas je, da tja spravimo tudi komunistične zločince!

 • Ros

  Lik in delo Milana Kučana: Podpornik pedofilije in južnjaškin narko mafijskih kartelov. “Slavni” izdajalec Slovenije in Slovenstva. Korumpator, velik lopov, mučitelj, množični morilec in komunist. Morda je pomagal preprečiti vojaški spopad s Srbi in JNA, a le zato, da se lahko ohran na oblasti. Po mojem mnenju je izkoristil svojo podporo povsem za lastne interese. Žal. Užaljen, ker je majhen se pred sabo in vsemi dela bogega revčka, nemočnega in usmiljenja vrednega. Pa ni. Žal. Lahko bi bil velik vodja Slovenije po osamosvojitvi. Ko je bilo stanje v državi resnično kaotično, povsod boji za oblast, denar in prestiž, ko bi moral pokazati državniško držo in umiriti stanje, pa je le speljal vodo na svoj mlin, in vodil državo skoraj do popolnega propada. Uničil je mnogo življenj, naredil nepopravljivo škodo temu narodu, ki le še životari.

 • FORT WORTH

  V tej drzavi ni junaka, ki bi temu ignorantu povedal kar mu gre.
  Tudi ni junaka, ki bi zacel preiskave zoper njega in s kaksno vsoto denarja razpolaga in kje.
  Zato je s svojo kliko vsak dan mocnejsi in manipulira z drzavljani in drzavo, ki mu nikoli ni bila intimna opcija.
  Ignorant upravlja z drzavo ceprav je veleizdajalec in yugokolaborant.
  Njegova stranka je sprozila vojno v yugovini, rezultat pa je Srebrenica in ostala odmevna morisca.
  In on danes predava NAM ??!!
  Pa, kje je slovenska pamet ???

 • freedomfighter

  A to da je njegova klika zasluzna za stanje v sloveniji je pohvala? Mislim da bi se lahko vsaka komunisticna oblast pohvalila ce bi imela v drzavi zivljenski standard kot je pri nas

 • milanček

  kako je mogoče, da ta izdajalec Slovenije ni ,oz ,ne odgovarja za izdajo Slovenije, oz, da ni dobil zaslužen šus med oči! kućan je izdajalec in uničevalec slovenskega naroda!

 • Black_hawk

  Slovenija je danes isto ali pa še bolj pokvarjena kot je bila pred osamosvojitvijo, v cerkev hodi vsaj pol ljudi manj kot v komunizmu. Če to ni tragedija.

 • lena

  Spet razlaga zgodovine po meri komunajzarjev!

 • Franci Kindlhofer

  Kolikor se spomnim je Milan Kučan v predvolilnem biltenu njegove partije EVROPA ZDAJ, leta 1990 zapisal, da se morajo naprej spoštovati sklepi s Čebin. To bi naj pomenilo, kot je takrat partija sklenila, da bo prevzela vodstvo odpora, mora leta 1990 vzeti v svoje roke dmokratizacijo, da ne bo teklo kaj narobe. To je varuhu komunističnih interesov očitno dobro uspelo. Namesto, da bi bil takrat razrešen vseh funkcij in postavljen pred preiskovalnega sodnika, si je drznil celo kandidirati za predsednika samostojne države Slovenije. Če bi bil človek s potrebno moralo in politično odgovornostjo, bi Sloveniji ne zadal tega podlega udarca.

 • Branko Jadran

  Padec Berlinskega zidu, je posledicno kaj, delovni clovek zahoda je imel prevozno sredstvo, obleko, prehrano, vse zivljenske normative , kdo temu ni bil delezen, to vam je poznano