fbpx

Zatreskani Jelinčič bo Šarcu politično ljubezen izkazoval do konca mandata, njegove “storitve” pa ne bodo poceni!

Med Zmago Jelinčičem in Marjanom Šarcem je vzklila nova politična ljubezen. (Foto: Twiter/Nova24tv)

“Šarec bo izpeljal predsedovanje Evropski Uniji. Ne bo šel na predčasne volitve. Vzdržal bo do konca,” je izjavil predsednik Slovenske nacionalne stranke Zmago Jelinčič Plemeniti v intervjuju za portal Insajder, s tem pa je hote ali nehote dal vedeti, da so tudi njegovi načrti po preživetju trenutne sestave državnega zbora enaki Šarčevim. Jelinčič je tako postal glavni adut vlade Marjana Šarca – tisti, ki mu bo omogočal odločilne glasove, zato se na socialnih omrežjih že pojavlja cenik Jelinčičevih storitev. Znano je namreč, da si Jelinčič ne more privoščiti novih volitev, poleg tega pa je sredi ločitvene vojne in v boju za skupno premoženje.

Še leta 2018 je prvak SNS Zmago Jelinčič kot trden opozicijski poslanec izjavil, da je vlada Marjana Šarca podobna otroškemu vrtcu. Toda kdo bi si mislil, da bo le dobro leto dni kasneje, prav Jelinčič glavni podpornik vladnega otroškega vrtca. “Pa ne bomo menda zdaj vse ograje razbili pa pedofile not spustili, na ta vrtec? Ne, ne bomo tega naredili. Ne smemo tega narediti. Ker kakorkoli že, smo odgovorni do države. Konec koncev imamo tudi otroke, ki rastejo. Jim bomo pustili razsulo? Boljše je, da je slab red kot nikakršen red,” se je Jelinčič slikovito izrazil v intervjuju za spletni portal Insajder.

Z odgovorom, da je bolje imeti slab red kot nikakršnega, je Jelinčič dokazal, da mu gre za golo politično preživetje. Politično preživetje pa ustreza tako njemu kot Šarcu, ki bo lahko še naprej igral vlogo uspešnega predsednika vlade in odžiral glasove preostalim levim koalicijskim strankam. Glede na to, da manjšinsko vlado sestavljajo stranke, ki se soočajo s hudim padcem podpore v javno mnenjskih anketah, jim je novi rešitelj Šarčeve koalicije, Zmago Jelinčič, prišel kot naročen.

Le kako se počutijo, ko jim politično preživetje omogoča Jelinčič? (Foto: STA)

Na koncu bo izstavil račun
Zaradi Jelinčičeve vloge “reševalca” Šarčeve manjšinske vlade so po socialnih omrežjih že pričeli krožiti ceniki storitev za njegove usluge – in to že v dveh izvedbah. Na njem je mogoče videti, koliko naj bi finančno iztržil za podporo Šarcu, v oči pa bodejo predvsem pomembnejša glasovanja, ko gre za proračun, podporo ministrici, ali pa kar podporo pri Knovs, kjer sta vpletena tako Šarec, kot njegova dolgoletna prijateljica “lepa Nataša.”

Image

Poleg finančnih uslug naj bi režim poskrbel tudi za njemu ugodno sodbo v ločitvenem postopku in postopku delitve premoženja. Znano je namreč, da je Jelinčič sredi ločitvene vojne z nekdanjo partnerko Moniko Jelinčič, v igri pa je veliko premoženja, ki ga prvak SNS ne želi izgubiti. Ni skrivnost, da če si v naši državi na pravi strani, se da poskrbeti tudi za naklonjenost sodišča pri končni sodni odločitvi.

Luka Perš