Zblojenost na kvadrat -V LMŠ pod vodstvom Marjana Šarca so kritični do ekstremistične Levice, hkrati pa se ji sluzavo prilizujejo!

Foto: STA

Poslanska skupina LMŠ je v petek popoldne v sporočilu za javnost zapisala, da bodo ne glede na nadaljnji potek sodelovanja z Levico nadaljevali s projekti iz sporazuma z Levico, ker tudi sami verjamejo, da je večina dobrih in pomembnih za ljudi. Dodali so, da je sodelovanje odvisno predvsem od Levice, a tudi od vseh partnerjev v koaliciji. Ali so odnosi res zaostreni ali pa je to navadna farsa, se mnogi sprašujejo.

Treba se je zavedati, da mora prav vsak izmed partnerjev znati kdaj stopiti korak nazaj, da vsi skupaj stopimo dva naprej,” so v sporočilu za javnost zapisali v poslanski skupini LMŠ.

Kot navajajo, si prizadevajo izvajati projekte, zapisane v sporazumu. “Vendar pa to ne gre tako hitro, niti ni preprosto. Koalicijo sestavlja pet političnih strank, vsaka ima svoje želje in veliko napora in časa je potrebno vložiti da najdemo za vse sprejemljivo rešitev. Na drugi strani pa imamo še pogodbeno partnerico Levico, s katero se je ravno tako treba usklajevati,” so zapisali. Dodali so, da ima tudi sporazum, ki so ga podpisali, svoje pomanjkljivosti, “predvsem pri operativni izvedbi”.

Ali so se odnosi med koalicijo in Levico zares zaostrili?
V zadnjih dneh so se namreč odnosi med koalicijo in Levico znova zaostrili. Vodja poslanske skupine LMŠ Brane Golubović je v četrtek dejal, da je sodelovanje z Levico na slabi točki ter da tak način sodelovanja, kot ga imajo, ni primeren za manjšinsko vlado. Dodal je, da ne vidi potrebe po tem, da bi še podpisali tak sporazum. Da sodelovanje vlade z Levico, kot so si ga zamislili ob oblikovanju vlade, ne deluje, je ocenil tudi prvak DeSUS Karl Erjavec. Vodja poslancev Levice Matej T. Vatovec pa je v odzivu dejal, da način delovanja koalicije in izjave nekaterih partnerjev očitno kažejo na odločitev, da bo koalicija krmilo preusmerila bolj v desno. Če ni volje za spoštovanje dogovorov in glede na ukrepe v zadnjem času, bodo po njegovi besedah zelo težko še naprej na kakršen koli način sodelovali.

Foto: STA

Premier Marjan Šarec pa je po zadnji zaostritvi odnosov med koalicijo in Levico dejal, da si še vedno želi nadaljnjega sodelovanja. Ob tem je spomnil na sporazum o sodelovanju, ki predvideva, da lahko vlada podporo išče tudi drugje, če ne uspejo najti skupnega jezika. “Če kakšen ukrep Levici ni po volji, še ne pomeni, da je ta vlada desna,” je še dejal v četrtek. Na vprašanje, kakšno pot sodelovanja z Levico vidi naprej, je Šarec dejal, “da je najbolje iti po zlati sredini in se ne preveč ozirati ne na eno ne na drugo stran”, glede na to da so sredinska opcija. Kot je poudaril v izjavi za medije ob robu odprtja Konference slovenskih znanstvenikov in gospodarstvenikov iz sveta in Slovenije, si nadaljnjega sodelovanja z Levico želi, kar da jim je tudi povedal na sestanku pred dvema dnevoma.

Šarec zanikal, da vlada ni uspela izpeljati kakšnega projekta z Levico
Če pa se v stranki odločijo drugače, je to njihova odločitev, ki jo bo Šarec obžaloval. “Člane Levice izredno cenim, so zelo načitani, izobraženi, vedo, kaj so današnji izzivi. Manjka pa jim prakse z vodenjem sistemov. Vse terja svoj čas, ne gre vse tako na hitro,” je pomodroval igralec v vlogi premierja in zanikal, da vlada ni uspela izpeljati nobenega z Levico dogovorjenega projekta. “Z vsakdanjim ustvarjanjem nemira in tiskovnimi konferencami je težko delati v miru. Če ste kdaj cvrli krofe, veste, kako je treba imeti kuhinjo zaprto, toplo. Če pa vsakih pet minut nekdo hodi v kuhinjo, krofi ne bodo uspeli. Približno tako je s temi projekti,” je ob tem še pomodroval nekdanji komik, ki se je proslavil z likom vaškega posebneža Serpetinška.

V.D.

 • Unikatna

  Seveda se ji prilizujejo, ker drugače bi bile nove volitve!

  Počasi prihaja gospodarska kriza, nekatera podjetja in s.p.- ji že jamrajo, da se zmanjšujejo naročila del iz Nemčije. Ne vem kaj bo oblast naredila, ker so preveč zapravljali in delili bonbončke?!

  • skorpijon93

   češka republika ima skozi gospodarsko krizo v zadnjih 10 letih najnižji delež revščine, javni dolg je nizek in se še zmanjšuje, seveda pa niso prevzeli evra in dokazano je da tako lažje prebrodijo krizo, niso tudi podpisali marakeškega sporazuma, muslimani niso zaželjeni v višegrajskih državah

 • Rožle

  Čisto na kratko ..
  “Dvoličnost … prioriteta lewakov”..

 • montyamp

  Murglosrbija ima v planu sprovocirati izredno stanje v državi .
  V tem primeru dobijo dodatna pooblastila in bodo lažje obračunavali z opozicijo .
  Volitve bodo samo če crkne žvepleni , tudi normalna država pride šele takrat .

 • pesjanar

  Prilizovanje so serpentinšku priporočili njegovi tesni sodelavci,natakar,hišnik in žlahtnik obsojenega muslimanskega terorista,pisana druščina kot nalašč za takšnega loleka kot je klovn,samo nerodno je to da v svoja sranja vpleta celo državo.

 • centurion

  “…ker tudi sami verjamejo, da je večina dobrih in pomembnih za ljudi…”
  Katera večina?
  Violeta Tomić?
  Luka Mesec?
  Miha Kordiš?
  Tašner Vatovec Matej?
  Trček Franc?
  Cigler Željko?
  Sukič Nataša?
  Koražija Boštjan?
  Siter Primož?
  Kje vidite tu večino dobrih in POMEMBNIH za ljudi??
  Jano, za Serpentinška in rdečo legijo so morda dobri….
  Za normalne ljudi pa zbor norcev,
  potrebnih terapij v Lj.Polje…

 • Olga101

  Oba sta skrajna levičarja, lepilo so pa Murgle!

 • freedomfighter

  No da nebi bil konflikt pravi mocnodvomim ker z ljudmi kot je kordis se ne da sodelovati…on je kot hitler…po moje je tudi preprican da ga vodi bozja previdnost ali pa raje leninova ker on ima najbrz lenina za boga…lahko pa bi ze pocasi razpustili parlament in sli na nove volitve ceprav se bojim da bi bila sestava parlamenta zelo podobna le volivci smc bi se prestavili h lms

 • JANEZ GUS

  Ne moreš pričakovat drugega od sluzovca,ki dopoldne bere berilo,popoldne pa na partizanskih veselicah.

 • j52

  Zakaj jo potem SDS podpira v nekih njenih predlogih?To mi ni jasno.Čimprej na volitve,potem bo vse kot je treba.

 • skorpijon93

  Slovenci Slovenci, zgledujte se po Češki republiki, ne pa da vas zavzema balkan

 • Klenoo

  Na kratko, sluzavci sluzavci nesposobni

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!