Zbor za republiko: “Boj za identiteto je ključen v evropski civilizaciji, če želimo ohraniti svojo kulturo, identiteto, jezik in vrednote v močni EU z močnimi članicami”

Foto: Twitter

V Evropi je prišlo do streznitve, zato lahko na prihodnost unije gledamo optimistično. Toda kriza Evrope ne bo rešena čez noč. Vrniti se moramo k temeljnim evropskim vrednotam. Naslednji mandat bo namenjen predvsem stabilizaciji, je bilo mogoče slišati na javni tribuni v Hotelu Lev z  naslovom “Evropa in z njo Slovenija na razpotju – Slovenija, evropska država”, ki jo je organiziral Zbor za republiko.

Pogovornega večera so se udeležili Holger Haibach iz fundacije Konrad Adenauer Stiftung, nekdanji predsednik Evropskega parlamenta dr. Hans-Gert Pöttering, vodja slovenske poslanske skupine v Evropskem parlamentu in nosilec skupne liste SDS in SLS za evropske volitve dr. Milan Zver, predsednik Slovenske ljudske stranke Marjan Podobnik ter predsednik slovenske demokratske stranke Janez Janša. Pöttering je pozdravil vse prisotne in izpostavil, da je vesel obiska Slovenije, ter se spomnil njenega uspeha že na samem začetku njene evropske poti: “Slovenija je bila v času 1. vlade Janeza Janše prva država od vseh novo pridruženih članic leta 2004, ki je predsedovala Evropski uniji.”

“Ko sem leta 1979 začel s prvim mandatom v Evropskem parlamentu, si nisem upal niti pomisliti, da bo Slovenija, ki je bila takrat še del komunistične Jugoslavije, za časa mojega življenja postala del demokratične Evropske unije. Toda leta 2004 se je skupaj z ostalimi bivšimi komunistični državami, kot so Poljska, Češka, Slovaška, Estonija … pridružila uniji. Dosežek teh držav lahko označimo kot čudež naše generacije,” je izpostavil Pöttering in dodal, da Evropo čaka mnogo izzivov, eden večji pa bo zagotovo tudi migrantska kriza. Dejal je, da bo treba postaviti mejo med tem, kdo je begunec in kdo ilegalen migrant.

Evropa ne more pomagati vsem
“Evropa ne sme zavrniti pomoči tistim, ki bežijo pred vojno ali zaradi političnih nemirov v svoji državi, na drugi strani pa moramo zapreti meje ilegalnim migracijam, saj tudi Evropa ne more pomagati vsem. Tem ljudem moramo pomagati v državi, kjer problem izvira, in ne v EU.” Pöttering je predstavil tri politične identitete, ki jih zagovarja: identiteto našega doma, bližnjih in prijateljev, identiteto lokalne in nacionalne skupnosti ter identiteto na ravni Evrope. Pozval je, da bodimo ponosni Evropejci, Slovenci in člani naših družin, hkrati pa nikoli ne poveličujmo le svojega naroda, saj lahko to vodi k nacionalizmu, ki je običajno vodil k vojni.

Foto: SDS

Slovenija z vstopom v EU veliko pridobila
Za njim je spregovoril nosilec skupne liste SDS in SLS dr. Milan Zver, ki je spomnil, da letošnje evropske volitve sovpadajo s 15. obletnico vstopa Slovenije v EU. Kot je dejal, je Slovenija z vstopom ogromno pridobila, dodaten trg, ki je vzpodbudil rast gospodarstva, evropska sredstva, ki so omogočila projekte v vsaki slovenski občini … Poudaril je, da se kulturno slovenski narod uvršča v srednjo in zahodno Evropo in da je ravno kultura tista, ki nas v Evropi najbolj povezuje: “Skozi stoletja je Evropa razvila sistem vrednot, ki so pomembne za našo kulturo in razvoj, in sicer dostojanstvo, svoboda, enakost, mir, demokracija in vladavina prava. Pripadnost tem vrednotam in kulturi nas povezuje.” Dodal je še, da moramo tako Slovenci kot Evropejci vlagati v svoj razvoj, politiko, izobraževalni sistem in zavedanje lastne identitete: “Lahko smo dobri Slovenci, Evropejci, pripadniki lokalne skupnosti, vse hkrati. Boj za identiteto je ključen v evropski civilizaciji, če želimo ohraniti svojo kulturo, identiteto, jezik in vrednote v močni Evropski uniji z močnimi članicami.”

Foto: SDS

Skupni nastop dokazuje možnost sodelovanja, kar pa gradi politično zaupanje v državi
Predsednik Slovenske ljudske stranke Podobnik je na samem začetku spomnil, da jutri mineva 30 let od Majniške deklaracije, “v kateri smo Slovenci našteli cilje slovenske države, a vseh do danes še nismo uspeli uresničiti, od težnje po pravni državi do tega, enakosti pred zakonom, boja proti korupciji, pa vse do primerljive kvalitete življenje, ne glede na to, v katerem delu Slovenije živimo”. Dodal je, da se v SDS in SLS zavzemajo za spoštovanje sočloveka, družine, dela, domovine. To pomeni, da morajo za vse biti ustvarjeni enaki pogoji za uspešen razvoj.

Foto: Twitter

“Mi smo trden člen Evropske ljudske stranke, ki je glavna povezovalna sila EU, in s skupno listo bomo naredili vse, kar je v naši moči, da tako tudi ostane,” je Marjan Podobnik poudaril pomen največje stranke v Evropskem parlamentu. Prav tako je poudaril, da moramo biti ponosni na svojo identiteto in kulturo: “Krščanstvo je duhovno-kulturna tradicija našega prostora, ki opredeljuje našo bit. Moramo biti odgovorni in spoštovati tuje družbe, kakor morajo tuje družbe, ki prihajajo v Evropo, spoštovati našo kulturo. Ne smemo se bati povedati, mi, Slovenci, ali mi, Evropejci.” Dotaknil se je tudi migracij, s katerimi se sooča Evropa: “Humanitarni moramo biti s pravimi begunci, materami, ki z otroki bežijo pred vojno, na drugi strani pa moramo zapreti meje pred nezakonitimi prestopi meje s strani ekonomskih migrantov.” Prvak SLS je na koncu izrazil zadovoljstvo glede sestave skupne liste za evropske volitve, saj “skupni nastop dokazuje možnost sodelovanja, kar gradi politično zaupanje v državi”.

Foto: SDS

Vsaka skupnost, ki izgubi temeljne vrednote, je v krizi
Kot zadnji govornik javne tribune je spregovoril predsednik SDS Janez Janša, ki je na samem začetku spomnil na zlate čase po vstopu Slovenije v Evropsko unijo, ko se je vse zdelo idealno. “Rezultat na referendumu o vstopu Slovenije v EU je bil veličasten, toda proslavo ob vstopu v EU smo pripravili mi, kot opozicija, levica, ki je takrat vodila vlado, pa ni pripravila ničesar,” se leta 2004 spominja Janša. “Slovenci smo vstopili v EU, ki ni zgolj tehnična skupnost, razširjen trg, ampak je skupnost, ki je politična povezava in temelji na političnih vrednotah. Toda zdi se, da se je do danes marsikaj porazgubilo. Vsaka skupnost, ki izgubi temeljne vrednote, je v krizi. To velja tudi za Evropsko unijo.”

Ob tem je Janša dodal, da ta kriza ne bo rešena čez noč, toda če ne bo prišlo do sprememb, lahko sledi še kakšen odhod, podoben brexitu. Ob tem je poudaril, da je prišlo do streznitve in lahko optimistično gledamo na prihodnost Evrope. Po njegovem mnenju je “z izjemo prvih štirih let, Slovenija od vstopa v EU, zakorakala globoko nazaj, kar zadeva evropske vrednote. Na začetku so bili narejeni realni koraki proti demokratični tranziciji. Toda ko kontrole nad Slovenijo ni bilo več, so se levičarji tega zavedali in Slovenijo popeljali nazaj. Danes se bi morali opravičiti Evropi za to, kar smo ‘prešvercali’ v Evropo”.

Foto: Twitter

Smo na večjem razpotju kot EU
“Da je stanje v Sloveniji zares zaskrbljujoče, dokazujejo tudi dogodki, ki se jih udeležujejo sodniki slovenskih sodišč in delajo reklamo kandidatom socialističnih strank za evropske volitve. Evropa ima mnogo problemov, toda Slovenija ima bistveno večje. Smo na večjem razpotju kot EU,” je izpostavil prvak SDS, ki je tudi zaskrbljen nad dejstvom, da imamo v državnem zboru stranko, ki za vzor postavlja Venezuelo in jo volijo predvsem mladi ljudje. “V našem interesu je, da se Evropa ohrani, v prihodnjem mandatu nas po brexitu in migrantski krizi čaka stabilizacija. Čaka nas obdobje, v katerem ne bo časa za hitre projekte, kot je reforma Lizbonske pogodbe …”

Ob koncu je dejal, da je nemogoče pričakovati, da bo Evropa močna, če so države članice šibke. V Evropskem parlamentu je namreč težko razložiti situacijo, ki jo imamo v Sloveniji. “Žal za razliko od tega, kar marsikdo misli izven Slovenije, slovenska levica ni proevropska. Stvari, ki se dogajajo v Sloveniji, se ne dogajajo v nobeni drugi evropski državi. Ko je Slovenija potrebovala spodbude in nasvete iz tujine, je slovenska levica postala nacionalistična v slabem pomenu besede, ni želela poslušati predlogov Evrope ob reševanju slovenskih bank, Evropo pa je označila za oderuško.” Janša je svoj govor zaključil s povabilom na volitve 26. maja, ko bomo ponovno imeli priložnost, da opravimo dolg do Slovenije in Evrope. Dodal je, da so vstopni pragi visoki, levica gre na volitve razdrobljena in tudi zato se lahko po njegovem mnenju ob vseh odličnih kandidatih optimistično pričakuje zmago in odličen rezultat.

H. M.

 • Novakec1

  Slovenija je z vstopom v €U pridobila veliko revežev in pritepencev, predvsem iz Yuge ki nažirajo substanco.

  • Drago

   A zdaj ti pa že drogo kradejo. Barabe!!

 • učko

  Jah, bo treba še kej druzga kot sam klobasat neumnosti in se napihovat tam po raznih dragih hotelih. Kurc vas gleda, LUZERJI !!!!!

  • Jan Kovalski

   Gre za političen shod v predvolilnem času. A ti bi jih prepovedal, ker ne preneseš demokracije in se ti verjetno prikazuje želja po enopartijski diktaturi.

   • učko

    Jah, sej zaradi takih desnuharskih bumbarjev pa imamo “enomafijsko diktaturo”. Parlament je itak samo kozmetika, v njem pa so itak spet ta glavne “režimske” oziroma mafijske stranke in na oblasti je Udbo-mafijska vlada. Kwa ti ni jasno? Sam vpraš, no !

 • totex39

  Človek še vedno ne more razumeti, kako smo lahko pritepencem iz Jugo republik dali vsa vodilna in ostala boljša mesta, da so nas popolnoma nadgradili. Izobraženi Slovenec pa je manj vreden oziroma mora biti hlapec v lastni državi.

  • Steiermark

   Nismo “dali” ampak nam jih je poslal pederajzl tito, katerim je dal v roke tudi pravico in moč, da nas zasužnjujejo. Sedaj pa nadaljujejo njihovi pankrtski potomci!

   • Janez Kepic-Kern

    TOLE ZA UMIRITEV.
    O MATILDI
    ŠALA
    ZA DOBRO JUTRO.IN LAHKO NOČ

    ŠALA
    “MATILDA-KLERIKALNA IZMIŠLJOTINA
    in JAVNO ZDRAVSTVO”

    “ŠLAUF”
    – eden od bolj zajetnih SD ALI DESUS poslancex ima govor v DZ, V PARLAMENTU:
    “ KOMUNIZEM NAM JE PRINESEL JAVNO DRŻAVNO. ZDRAVSTVO
    – hitro in zanesljivo pomoč, če ima kdo teżave z zdravjem.
    Mi nasledniki KOMUNISTOV SMO ZELO PONOSNI NA NAŠ JAVNI ZDRAVSTVENI SISTEM”
    V dvorani se sliši posmehljivo hahljanje.
    V odmoru, med malici začuti poslanec
    ŠLAUF – ostre
    ZBADAJOČE BOLEČINE V TREBUHU.
    Vzame si
    poslanec ŠLAUF redoljubno IZHOD ZARADI OBISKA ZDRAVNIKA.
    Poslanec ŠLAUF
    PRIDE PRED VRATA
    NJEGOVE
    OSEBNE ZDRAVNICE – na vratih je
    NAPIS:

    dr XXXXXXXX sem dala

    ODPOVED

    delovnega razmerja
    ZARADI MOJEGA SODELOVANJA V
    POGAJANJIH Z VLADO O DELOVNH NORMATIVIH
    – v primer večjih zdr. teźav

    SE OBRNITE – na
    URGENCO !

    Poslanec ŠLAUF
    se razjezi in si reče:
    ” PA KAJ JE TO, KAJ SE. GREJO TI DOHTARJI. ZAKAJ JIH PA PLAČUJEMO.
    Ji bo treba po partijsko – disciplinirarati”
    A
    ker ga MOČNO ZBADA
    : V. TREBUHU
    gre na URGENCO:
    Tam
    je zatohlo in nabito kašljajočih in stokajočih ljudi.
    ŠLAUF
    se redoljubno vsede in čaka,
    a ker ga kar boleče zbada, gre k ZVONCU
    in začne pritiskati nanj.

    Ven pride čisto mlada
    ZDRAVNICA lepega videza

    in nejevoljno reče poslancu ŠLAUFU:
    “KAJ
    BI RADI – gospod, a ne vidite
    da imamo gnečo
    – OTROCI, NOSEČNICE IN POŠKODOVANI
    – imajo PREDNOST !
    Poslanec ŠLAUF,
    malone zajoka:
    “ AMPAK
    – v trebuhu ME MOČNO ZBADA”
    MLADA ZDRAVNICA – ODLOČMO,
    REALISTIČNO REČE”
    “GOSPOD
    – NAJBRŻ NE BO HUJŠEGA,
    VIDIM,-
    DA STE VELIK IN PREDEBEL, da imate “ŠLAUFE”
    OKROG PASU
    – najbrż ste se samo
    PRENAJEDEL, pa vas zbada.
    Pojdite v LEKARNO – napisala vam bom odvajalo
    LACTASAN”
    Poslanec ŠLAUF
    że res zaskrbljen zase malone zajoka” JA KAJ PA, ČE NE BO BOLJE,
    ČE BODO BOLEČINE ŠE MOĆNEJŠE ?”
    Nervozna mladenka,
    ZDRAVNICA poslancu ŠLAUFU reče:
    “JA ?
    PA POKLIČITE – 112
    PA PRIDEMO – NA – DOM – po vas – – GOSOPOD” “
    Bom storil tako, samo ne govorite mi GOSPOD – jaz sem TOVARIŠ”
    “SVA
    ZMENJENA, delo imam,
    GOSPOD,
    MENE VAŠE POSLANSKE AFNARIJE – NE ZANIMAJO.
    ČE BO SLABŠE POKLIČITE SNMP 112
    – zdravnica – TILI – PRIDE VEDNO HITRO, KAMORKOLI, KADARKOLI IN ZASTONJ”
    – reče posmehljivo njej zoprnemu
    poslancu
    ŠLAUFU” L. r. Janez K. Kern KOMENDA
    P. s.
    KONEC ŠALE.
    1. del,
    se bo nadaljevalo

    •Edit•Reply•Share ›

    Avatar
    Janez Kepic-Kern Janez Kepic-Kern • a few seconds ago
    še tu
    2 . DEL

    ŠALA
    O
    “MATILDI – KLERIKALNI IZMIŠLJOTINI IN JAVNEM ZDRAVSTVU R. SLOVENIJE”

    Poslanec ŠLAUF odide z URGENCE- ZD JAVNO ZDRAVSTVO in gre po ODVAJALO -“LACTOSAN” , ki ga je że čakalo v LEKARNI, ker je deżurna zdravnica recept ZA ODVAJALO – napisala V RAČUNALNIK..
    Poslanec
    ŠLAUF. se odpelje DOMOV. Tako močnih bolečin v njega DEBELEM “ŠLAUFASTEM TREBUHU – ni več ćutil – vendar je postajal – VSE BOLJ SLABOTEN, BREZ MOČI.
    Poslanec ŠLAUF se uleże, GRE POČIVAT – a ker je čutil NAPENJANJE, TISČANJE V NJEGA HRANE
    POLNEM “ŠLAUFASTEM” – trebuhu,
    vzame ODVAJALO “LACTO-SAN, LACTE-CON” eno profesionalno medicinsko – ODVAJALO – pač.
    Čez cca 15 minut
    – poslanec ŠLAUF – začuti močno potrebo po ODVAJANJU BLATA
    iz njegovega, vedno hrane polnega, velikega, “ŠLAUFASTEGA ” trebuha.
    Gre na WC, opravi veliko potrebo.
    Ko pa pogleda v WC ŠKOLJKO in vidi svoje blato – SE NA SMRT PRESTRAŠI.
    BLATO
    v WC ŠKOLJKI je bilo namreč – ČISTO KRVAVO.
    Poslanec
    ŠLAUF – si umije roke, s tresočimi rokami prime svoj moderni “PAMETNI MOBI”
    IN
    POKLIČE – ŠTEVILKO ZA NUJNO MEDICINSKO POMOČ – 112 !
    Poslanec ŠLAUF -reče glasu zdravnice,
    ki se odzove; “PRED DVEMA URAMA SEM BIL PRI VAS – NA URGENCI
    ZARADI VOLEČIN V TREBUHU, VZEL SEM TISTO ODVAJALO, KI STE MI GA PREDPISALI,
    ŠEL
    SEM NA WC – MOJE BLATO – JE ČISTO – K R V A V O”.
    Boli me ne več,
    VENDAR SE POČUTIM ČISTO – SLABOTNEGA”.
    Glas mlade zdravnice mu hladnokrvno odgovori:
    ” ja se vas spomnim, tisti preveč debeli poslanec ŠLAUF – ste kajne?
    HJA, ČE JE VAŠEBLATO POLNO KRI IN STE ČISTO SLABOTNI, POTEM?”
    “POTEM
    BO PRIŠLA – HITRO – K VAM NAJBOLJŠA ZDRAVNICA, KAR – JIH JE,
    gospa
    TILI, TILIKA, MATILDA !. Nič se ne vznemirjajte, kar počivajte – V 15 MINUTAH BO PRI VAS”
    Tresoči se,
    slabotni poslanec ŠLAUF – reče: ” ja, vas bom ubogal, počival in počakal to ZDRAVNICO – “TIILI”
    Glas
    mlade zdravnice prijazno, a hladno reče:
    “Sva ZMENJENA – V 15 MINUTAH BO – “najboljša zdravnica, gospa – TILI” PRI VAS !
    Poslannec ŠLAUF
    – se ves slaboten in tresoč se uleže in začne – čakati ! na “TILI” ! L:R: JANEZ K: KOMENDA
    p.s.
    KONEC ŠALE
    2. DEL
    se bo nadaljevalo.

 • soc

  Prav ELS je tista, ki je ob navijanju socialdemokratov in molčečem pristanku liberalcev spravila čez noč v Evropo poldrugi milijon lenih in potrebnih mladcev iz srednje Azije in Afrike. Uničevalcev naše kulture, naših cerkva, naše prihodnosti.

  In zdaj se tule fantje hvalijo, da so trdni členi ELS. Zdrava pamet, halo? Lud jebe zbunjenog, pravijo nekdanji bratje.

 • Nata

  Hja. . . . . vse lepo in prav ! Vendar, ali se vam ne zdi, da smo že nekaj vlakov zamudili ?? Nekaj čudnih zakonov in deklaracij so sprejeli ?
  Kako bomo sedaj govorili o indentiteti ? O Narodu ?? Saj nas niti vprašali niste ! Zakaj ne ? Zaradi discipline ?? Kuri marko pa taka disiplina . . . . .
  To so veliki kiksi EU Parlamenta , katerega člani so tudi naši ! Vsaj glasovati za te zakone ne bi smeli. Malo rompompoma bi naredili, da se bolj vidi in sliši, da se ne strinjajo !

 • šmentanamuha

  Tole morate slišat. Stvari se resno nagibajo v smeri propada Evrope, predvsem uničenja Evropejcev …

  Pogovorni večer z Lucijo Šikovec Ušaj
  https://www.youtube.com/watch?v=gABAczZJj7k

  Zato bo moja izbira stranka DOM. Ljudje, pamet v roke. Lucija je izjemna ženska in jo nujno potrebujemo v politiki.

 • Olga101

  Vsak odgovoren človek bo šel na volitve in volil domoljubno, da zaščiti svoj dom in domovino!

 • šmentanamuha

  Tudi Brščič je pravi človek ob pravem času. Alelujah!

  DOM Predavanje Slovenj Gradec
  https://www.youtube.com/watch?v=qVTrcUa4PD4

 • Antonius

  Držav, ki živijo na kreditih niče ne spoštuje in ne jemlje resno.
  Volite še naprej veleizdajalčeve kleptomane, ki nas redčijo s tujci in zadolžujejo v tujini, pa počasi niti na volitve iti, ne bo imelo nobenega smisla več.
  DOM, kadarkoli, ampak ne preganjani opoziciji v hrbet, tik pred evropskimi volitvami.

 • rubec

  Čez dva tedna bo itak vsega konec, zato so politični zbori irelevantni. Končala se bo serija Igra prestolov.

 • RATATA

  Boj za identiteto ni več možen!!!
  Junajtid stejts of EUropa bo zatrla vsak poizkus, s skupno vojsko!!!

  Se zdi, da je načrt Kalergi že skoraj v celoti uresničen.
  S spajanjem Evrope s tretjim svetom se soočamo. Kuga medrasnih porok vsako leto proizvede na tisoče mladih mešanih ras – otroci Kalergi.
  Pod dvojnimi pritiski napačnih informacij in humanitarnih stresov, ki jih spodbuja MSM, se Evropejci učijo, da se odpovejo svojemu izvoru in se odpovejo svoji nacionalni identiteti.

  Služabniki globalizacije nas poskušajo prepričati, da je zanikanje naše identitete progresivno in humanitarno dejanje, ta rasizem(?) je narobe, ker želijo, da smo vsi slepi potrošniki.
  Potrebno je, zdaj bolj kot kdajkoli prej, nasprotovati laži sistema, prebuditi Evropejce revolucionarnega duha.
  Vsak mora videti to resnico, da je evropska integracija genocid.
  Nimamo druge možnosti
  , alternativa je nacionalni samomor.

  Abnormalnost Kalergija…. (?) kako to, da je evropski aristokrat s flamskimi, poljskimi, grškimi – Bizantinske korenine in celo z nekaj samurajske krvi v žilah (od matere japonke) tako degeneriran??
  Satan? – snobovski odnos, aroganca – degeneriran elitizem.
  Tudi dejstvo, da je bila njegova mati azijka, je morda ustvarila notranje konflikte in frustracije, kar se lahko zgodi ljudem s takšnim temperamentom.
  … in …. njegova prva ženska (v starosti 13 let): Židinja Ida Roland, ki je kasneje postala znana igralka.

  +
  Izvajalci in razpečevalci ter uresničevalci plana so bili, med aktualnimi timermansi, junkerji, merklo, sarkozijem, makronom … (webrom!!) tudi oto von habsburg in njegov prijatelj – naš “oče naroda” France Bučar s svojim panevropskim gibanjem, ki ga zdaj vodi laris gaiser (www.panevropa.si)!!

  https://thebridgelifeinthemix.info/history/in-profile-the-coudenhove-kalergi-plan-the-genocide-of-the-peoples-of-europe/#sthash.ACRI0i2f.dpbs

  • xtc

   Tvoje vreščanje je patetično,stvari se še da sanirati in SE BODO,seveda pa zadev nebo izgledala med sanacijo lepo.

   • RATATA

    Začni že končno s sanacijo! Ti bom pomagal.

 • xtc

  Dokler ne boEPp in socialisti ter anarholiberali manjšina v EP bodo težave tukaj.

 • Artur

  “Boj za identiteto je ključen v evropski civilizaciji, če želimo ohraniti svojo kulturo, identiteto, jezik in vrednote v močni EU z močnimi članicami.”???!!!
  V EPP z Webrom Merkelco, Junkerjem in ostalimi multikulti idioti prav gotovo ne licemerji zagamani !

  Franc Bogovič Slovenski evropski poslanec iz vrst EPP šuruje s komunajzli ?
  Franc Bogovič: »Nacionalni egoizmi so največji strup za EU«???!!!
  https://www.delo.si/evropa-smo-ljudje/novice/franc-bogovic-nacionalni-egoizmi-so-najvecji-strup-za-eu-174715.html

 • branči

  čeprav so v opoziciji, pa neaktivnost stranke depresira podpornike in vse tiste, ki od nje pričakujejo ne samo kritiko klike na oblasti, ampak tudi konkretna dejanja! če volivci in vaši podporniki postanejo apatični, potem je nekaj narobe s tem, kar počnete! zamislite se!

 • Janez Kepic-Kern

  ZA SLOVENSKI DRŽAVNI NARODNI SVET ZA STRATEGIJE
  ZDRAVSTVO ITD.
  MEMENTO MORI.
  ŠALA
  PRAVLJIČNA
  ZA MOREBITNO SAMOSPREOBRNITEV EX KP, ZK POKOMUNISROV
  V NEKOLIKO BOLJ PODUHOVLJENA BITJA
  ZA DOBRO JUTRO.IN LAHKO NOČ

  ŠALA
  “MATILDA-KLERIKALNA IZMIŠLJOTINA
  in JAVNO ZDRAVSTVO”

  “ŠLAUF”
  – eden od bolj zajetnih SD ALI DESUS poslancex ima govor v DZ, V PARLAMENTU:
  “ KOMUNIZEM NAM JE PRINESEL JAVNO DRŻAVNO. ZDRAVSTVO
  – hitro in zanesljivo pomoč, če ima kdo teżave z zdravjem.
  Mi nasledniki KOMUNISTOV SMO ZELO PONOSNI NA NAŠ JAVNI ZDRAVSTVENI SISTEM”
  V dvorani se sliši posmehljivo hahljanje.
  V odmoru, med malici začuti poslanec
  ŠLAUF – ostre
  ZBADAJOČE BOLEČINE V TREBUHU.
  Vzame si
  poslanec ŠLAUF redoljubno IZHOD ZARADI OBISKA ZDRAVNIKA.
  Poslanec ŠLAUF
  PRIDE PRED VRATA
  NJEGOVE
  OSEBNE ZDRAVNICE – na vratih je
  NAPIS:

  dr XXXXXXXX sem dala

  ODPOVED

  delovnega razmerja
  ZARADI MOJEGA SODELOVANJA V
  POGAJANJIH Z VLADO O DELOVNH NORMATIVIH
  – v primer večjih zdr. teźav

  SE OBRNITE – na
  URGENCO !

  Poslanec ŠLAUF
  se razjezi in si reče:
  ” PA KAJ JE TO, KAJ SE. GREJO TI DOHTARJI. ZAKAJ JIH PA PLAČUJEMO.
  Ji bo treba po partijsko – disciplinirarati”
  A
  ker ga MOČNO ZBADA
  : V. TREBUHU
  gre na URGENCO:
  Tam
  je zatohlo in nabito kašljajočih in stokajočih ljudi.
  ŠLAUF
  se redoljubno vsede in čaka,
  a ker ga kar boleče zbada, gre k ZVONCU
  in začne pritiskati nanj.

  Ven pride čisto mlada
  ZDRAVNICA lepega videza

  in nejevoljno reče poslancu ŠLAUFU:
  “KAJ
  BI RADI – gospod, a ne vidite
  da imamo gnečo
  – OTROCI, NOSEČNICE IN POŠKODOVANI
  – imajo PREDNOST !
  Poslanec ŠLAUF,
  malone zajoka:
  “ AMPAK
  – v trebuhu ME MOČNO ZBADA”
  MLADA ZDRAVNICA – ODLOČMO,
  REALISTIČNO REČE”
  “GOSPOD
  – NAJBRŻ NE BO HUJŠEGA,
  VIDIM,-
  DA STE VELIK IN PREDEBEL, da imate “ŠLAUFE”
  OKROG PASU
  – najbrż ste se samo
  PRENAJEDEL, pa vas zbada.
  Pojdite v LEKARNO – napisala vam bom odvajalo
  LACTASAN”
  Poslanec ŠLAUF
  że res zaskrbljen zase malone zajoka” JA KAJ PA, ČE NE BO BOLJE,
  ČE BODO BOLEČINE ŠE MOĆNEJŠE ?”
  Nervozna mladenka,
  ZDRAVNICA poslancu ŠLAUFU reče:
  “JA ?
  PA POKLIČITE – 112
  PA PRIDEMO – NA – DOM – po vas – – GOSOPOD” “
  Bom storil tako, samo ne govorite mi GOSPOD – jaz sem TOVARIŠ”
  “SVA
  ZMENJENA, delo imam,
  GOSPOD,
  MENE VAŠE POSLANSKE AFNARIJE – NE ZANIMAJO.
  ČE BO SLABŠE POKLIČITE SNMP 112
  – zdravnica – TILI – PRIDE VEDNO HITRO, KAMORKOLI, KADARKOLI IN ZASTONJ”
  – reče posmehljivo njej zoprnemu
  poslancu
  ŠLAUFU” L. r. Janez K. Kern KOMENDA
  P. s.
  KONEC ŠALE.
  1. del,
  se bo nadaljevalo

  •Edit•Reply•Share ›

  Avatar
  Janez Kepic-Kern Janez Kepic-Kern • a few seconds ago
  še tu
  2 . DEL

  ŠALA
  O
  “MATILDI – KLERIKALNI IZMIŠLJOTINI IN JAVNEM ZDRAVSTVU R. SLOVENIJE”

  Poslanec ŠLAUF odide z URGENCE- ZD JAVNO ZDRAVSTVO in gre po ODVAJALO -“LACTOSAN” , ki ga je że čakalo v LEKARNI, ker je deżurna zdravnica recept ZA ODVAJALO – napisala V RAČUNALNIK..
  Poslanec
  ŠLAUF. se odpelje DOMOV. Tako močnih bolečin v njega DEBELEM “ŠLAUFASTEM TREBUHU – ni več ćutil – vendar je postajal – VSE BOLJ SLABOTEN, BREZ MOČI.
  Poslanec ŠLAUF se uleże, GRE POČIVAT – a ker je čutil NAPENJANJE, TISČANJE V NJEGA HRANE
  POLNEM “ŠLAUFASTEM” – trebuhu,
  vzame ODVAJALO “LACTO-SAN, LACTE-CON” eno profesionalno medicinsko – ODVAJALO – pač.
  Čez cca 15 minut
  – poslanec ŠLAUF – začuti močno potrebo po ODVAJANJU BLATA
  iz njegovega, vedno hrane polnega, velikega, “ŠLAUFASTEGA ” trebuha.
  Gre na WC, opravi veliko potrebo.
  Ko pa pogleda v WC ŠKOLJKO in vidi svoje blato – SE NA SMRT PRESTRAŠI.
  BLATO
  v WC ŠKOLJKI je bilo namreč – ČISTO KRVAVO.
  Poslanec
  ŠLAUF – si umije roke, s tresočimi rokami prime svoj moderni “PAMETNI MOBI”
  IN
  POKLIČE – ŠTEVILKO ZA NUJNO MEDICINSKO POMOČ – 112 !
  Poslanec ŠLAUF -reče glasu zdravnice,
  ki se odzove; “PRED DVEMA URAMA SEM BIL PRI VAS – NA URGENCI
  ZARADI VOLEČIN V TREBUHU, VZEL SEM TISTO ODVAJALO, KI STE MI GA PREDPISALI,
  ŠEL
  SEM NA WC – MOJE BLATO – JE ČISTO – K R V A V O”.
  Boli me ne več,
  VENDAR SE POČUTIM ČISTO – SLABOTNEGA”.
  Glas mlade zdravnice mu hladnokrvno odgovori:
  ” ja se vas spomnim, tisti preveč debeli poslanec ŠLAUF – ste kajne?
  HJA, ČE JE VAŠEBLATO POLNO KRI IN STE ČISTO SLABOTNI, POTEM?”
  “POTEM
  BO PRIŠLA – HITRO – K VAM NAJBOLJŠA ZDRAVNICA, KAR – JIH JE,
  gospa
  TILI, TILIKA, MATILDA !. Nič se ne vznemirjajte, kar počivajte – V 15 MINUTAH BO PRI VAS”
  Tresoči se,
  slabotni poslanec ŠLAUF – reče: ” ja, vas bom ubogal, počival in počakal to ZDRAVNICO – “TIILI”
  Glas
  mlade zdravnice prijazno, a hladno reče:
  “Sva ZMENJENA – V 15 MINUTAH BO – “najboljša zdravnica, gospa – TILI” PRI VAS !
  Poslannec ŠLAUF
  – se ves slaboten in tresoč se uleže in začne – čakati ! na “TILI” ! L:R: JANEZ K: KOMENDA
  p.s.
  KONEC ŠALE
  2. DEL
  se bo nadaljevalo.

  1
  •Edit•Reply•Share ›

  Avatar
  Janez Kepic-Kern Janez Kepic-Kern • 5 minutes ago
  ŠE TA DEL.
  3. DEL
  ŠALA
  O
  “MATILDI – “KLERIKALNI IZMIŠLJOTINI” IN O JAVNEM DRŽAVNEM ZDRAVSTVU”

  Poslanec ŠLAUF
  nemočno leže in komaj pri zavesti opazi
  SUHO , VISOKO ŽENSKO, ki se mu umirjeno, negrozeče približuje,
  poslanec ne ve – ali se je stvorila iz niča – ali je prišla skozi vrata,
  samo vesel je,
  da ni več sam in vpraša – VISOKO KOŠČENO ŽENSKO ”
  “A VI STE PA
  TISTA NAJBOLJŠA ZDRAVNICA – “TILI”
  ali kako vam je že ime – A ME BOSE POZDRAVII ME ODREŠILI TE NEMOČI,
  KI SEM JO POLN,
  KOMAJ LAHKO ŠE MISLIM, DAJTE ME REŠIT, ODREŠITI ”
  “JA
  TOČNO TO BOM NAREDILA
  – ODREŠILA VAS BOM VAŠEGA TELESA
  IN
  VAS POZDRAVILA,: nisem zstonj na glasu – kot najboljša,
  CELO OD BOGA DANA ZDRAVNICA, SEM – “BOŽJA DEKLA – “MATILDA”
  Poslanec
  ŠLAUF – se zdrzne, IN ZATULI
  ZADNJA ENERGIJA PLANE IZ NJEGA” – IN ZATULI:
  “Pa kakšno je to – naše POKOMUNISTIČNO ZDRAVSTVO ?
  REDNI ZDRAVNIKI,
  KAR DVIGNEJO ROKE OD MENE, ME NIČ NE ZDRAVIJO,
  IN
  ME KAR PREPUSTIJO – VAM – VAM – M A T I L D A !
  NO
  ZDAJ VSAJ VIDIM, DA RES OBSTAJATE,
  SEM VEDNO MISLIL
  – TO GOVORJENJE O “MATILDI” JE KLERIKALNA IZMIŠLJOTINA !” “MATILDE – ni !
  V
  kakšno zmoto me je pahnil
  – TA “PREKLETI” KOMUNIZEM – HVALABOGU – OBSTAJATE – MATILDA !”
  Brez vas
  bi bil zdajle – sam. To bi bilo pa res – grozno !!” AMŠAK,
  VI “ZDRAVITE”
  – TAKO – DA ME BOSTE – USMRTILI: saj za moje predebelo telo mi – NI DOSTI !
  Ampak – nikoli nisem verjel v – “DUŠE”
  za mene, mojo pamet, osebo – ZA MOJO DUŠO – bi rad – DA NE BI UMRLA !
  NE
  NE BO KAR – UMRLA – VAŠA – SICER NE PRAV LEPA DUŠA.
  Bom
  jaz poskrbela, da vas bo pogledala MARIJA, PA SV. PETER TUDI !
  Poslanec
  ŠLAUF
  reče” ” O HVALABOGU, DA VI – MATILDA, MARIJA, SV. PETER ,
  KI
  SEM VAS JAZ – ZA IZMIŠLJOTINE “FARJEV” – RES OBSTOJITE !
  BREZ
  VAS – BI BIL ZDAJL – ČISTO – ZGUBLJEN !
  SREČANJA Z MARIJO – SE VESELIM ” S SV. PETROM – TEGA SE MABJ VESELIM !”
  A
  reče MATILDA”” NAJPREJ UREDIVA TELO ” vaš trebuh je poln krvi.
  PRENAŽIRALI STE SE HRANE –
  – PRIŠLO JE DO RAZTRGANIN ČREVESJA, HITER IZLIV KRVI !
  Tu
  navadni zdravniki – ne morejo nič – ZATO SEM PRIŠLA – JAZ – MATILDA !”
  Poslanec
  ŠLAUF reče: “RAZUMEM, ZA TELO MI NI -NIČ.
  Le MARIJE – NE POZABITE POKLICATI !”
  “Ne bom
  pozabila Marije !
  – poklicat REŠILA VAS SICER NE BO – A VSAJ – K SV. PETRU VAS BO USMERIILA ”
  Poslanec,
  pokomunistični poslanec ŠLAUF reče””NAJ SE ZGODI BOŽJA VOLJA”
  Ko
  MATILDA ZASLIŠI – TE BESEDE – STISNE SRCE IN ODPIHNE ŽIVOST
  IZ
  POKOMUNISTIČNEGA POSLANCA – ŠLAUFA , ki neha dihati !
  MATILDA
  zašepeta:”MARIJA – ENA NOVA DUŠA ZATE !” IN MATILDA
  – ODIDE
  – od mrtvega telesa poslanca – ŠLAUFA.
  V
  PROSTOR – VSTOPI MARIJA: v svoj plašč zajame ŠLAUFOVO DUŠO.
  Sliši
  se ŠLAUFOV GLAS: ” tako lepe ženske š
  KOT SI TI MARIJA še nisem videl”
  MARIJA REČE: “MORDA RES – VENDAR SEM PRECEJ STROGA.,
  Tamle
  je lestev do sv. PETRA” Ne padi z nje” L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE,
  nekoliko pravljične šale,
  morda se bo nadaljevala
  “POSKRBELA BOM ZA – VAŠO DUŠO” – REČE ŠE – MARIJA !

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!