Zbor za republiko o grobih napadih na novinarja Možino: “Če je kateri medij v Sloveniji dolžan spoštovati resnico in ji odpirati vrata v javnost, potem je to RTV SLO!”

Foto: Demokracija

Intervju, ki ga je 22. julija na RTV Slovenija vodil novinar dr. Jože Možina z gostom dr. Jožetom Dežmanom, je naletel na grobe napade in celo zahteve, da se oddaje Jožeta Možine ukinejo. Ker se RTV Slovenija in njena varuhinja pravic gledalcev nista primerno odzvali in zaščitili svojega novinarja ter svobodo izpovedovanja resnice, smo slišali vrsto protestov demokratične javnosti, ki se jim pridružuje tudi Zbor za republiko.

Vsake toliko časa v Sloveniji doživljamo izbruh nestrpnosti in poziv k omejevanju svobode govora oziroma zahtevo slepega zanikanja resnice. Da to počne neka oseba, ki jo vsi poznamo po nivoju njene politične kulture in ideološke razgledanosti, nas niti ne moti, saj vsako društvo po svojem okusu in sebi primerno izbira svojega predsednika. Da pa osrednja medijska hiša, nacionalna RTV Slovenija, takih izbruhov ne vzame resno in celo načrtuje, kako slediti zahtevam po nedemokratični cenzuri govora o resnici, pa je nesprejemljivo,” je uvodoma poudaril predsednik Zbora za republiko France Cukjati. V nadaljevanju so svoje poglede z dodanimi pogledi v slovensko polpreteklo zgodovino predstavili še člani Zbora za republiko dr. Dimitrij Rupel, dr. Vasko Simoniti in Andrej Aplenc.

“Smo na sledi zelo resnim problemom – mobilizacija, obujanje revolucionarnih socialističnih tradicij, obujanje sovraštva do kapitalizma, obujanje sovraštva do cerkve. To je doseglo svojevrsten pospešek po junijskih volitvah, o čemer bom rekel samo še en stavek: to je znamenje zaostalosti in čudaštva,” je bil na novinarski konferenci kritičen dr. Rupel. Dodal je še, da nekatere negativne izjave in nestrpni pojavi v zvezi s sosednimi državami (Avstrijo, Hrvaško, Italijo, Madžarsko) kažejo na težnjo, da bi Slovenija postala socialistični otok sredi Evrope.

Foto: ZZR

“Konflikt, ki je izbruhnil ob tem intervjuju v zvezi z zgodovinopisjem, ni posebno nov, saj je prepoznavno prisoten že najmanj od osamosvojitve Slovenije naprej. Bolj zaskrbljujoči pa sta zahteva po uvedbi cenzure in zahteva po ukinitvi oddaj, ki problematizirajo mitologijo o času druge svetovne vojne in o času po njej. Ta napad na svobodno novinarstvo, ki se ukvarja z našo nerazčiščeno preteklostjo, je moč razumeti kot napoved končnega udarca, ki naj bi na javni RTV SLO jasno določil, kakšna je bila ‘prava’ zgodovina oziroma kakšna interpretacija zgodovine bo dovoljena. Ob mlačnem in pristranskem vodstvu osrednje medijske hiše v državi in ob sedanjem formiranju nekakšne socialistične vlade se obeta, da bodo interesne združbe, ki se imenujejo koalicijske stranke, obvladovale vse pore javnega življenja v državi. Kot nekdaj bodo skušale v imenu prihodnosti obvladovati tudi preteklost in sedanjost. Temu se je potrebno upreti,” je bil jasen dr. Simoniti.

Sposobnost priznanja in spoštovanja resnice je edina pot do sprave
Po prepričanju Andreja Aplenca je razlago gonje zoper Možino in Dežmana mogoče najti v izidu nedavnih državnozborskih volitev. “Na volitvah je SDS zmagala v 75 volilnih okrajih, leve stranke pa sedaj sestavljajo manjšinsko vlado, ki bo skoraj ista kot prejšnja, ki se je sama ukinila. Razlika bo le v tem, da bo sedaj pod taktirko stranke jugonostalgične Levice. Pri taki nestabilni politični situaciji je po starem receptu potrebno poiskati notranjega sovražnika. Sam Janez Janša ne zadostuje več, potrebni so še vsi, ki ne sprejemajo postkomunistične razlage polpretekle zgodovine. To smo pa mi vsi, ki smo zmagali v 75 volilnih okrajih,” je bil kritičen Aplenc.

Zbor za republiko je spisal tudi uradno izjavo za javnost. V njej so med drugim zapisali, da je “slepo zavračanje resnice ali celo zapoved molka izraz skrajne ideološke nestrpnosti in nepremagljiva ovira za pogovor in skupno iskanje resnice. Sposobnost priznanja in spoštovanja resnice je namreč osnovni kriterij ideološke nepristranskosti in edina pot do narodne sprave”. Glede na dejstvo, da bo Slovenija v kratkem dobila vlado, sestavljeno iz šestih strank, od katerih je ena skrajno leva, pa so v Zboru za republiko prepričani, da se prevladujoče politično okolje v Sloveniji zopet spreminja v plodna tla za bohotenje ideološke nestrpnosti in politične izključevalnosti, kar pa tako zbor kot vse demokratično osveščene državljane postavlja pred nove naloge, so še zapisali.

C. Š.

 • Vera

  Žal je res, da je Slovenija postala ” komunistični otok ,oaza ” sredi Evrope , kot je že pred leti dejal sedanji kardinal g.Rode . Z novo-staro vlado , bo stanje žal še slabše, saj je v vladi tudi ” stranka levica “, ki ji ni mesta v našem slovenskem ” hramu demokracije ” !

 • Hun1978

  kaj pa napad z avtom..je to jansisticno sranje..ker ga ne obtozujete tu gor?

  • rubec

   Pejdi krožit okrog kamna. Danes se vam je začelo.

   • Hun1978

    loh ti udrubim glavo na kamnu..kot so vitezi turkom

  • Lustrator

   Glede na to kdaj se je zgodilo, da osumljenca (kljub temu d aimajo njegovo identiteto) še niso prijeli in na kakšen način so mediji prikazali incident, močno sumim na “false flag”. Lahko da se motim, a naključij je tu res preveč, če ne bi šlo za insceniran dogodek.

  • sprehajalec

   Lustrator ima prav. Ta napad je storil nekdo, ki je jezen na RTV zaradi Dežmana. Mladič NOB. Drugače bi že vedeli za ime….

   • Hun1978

    rekla kazala?

  • Soave

   Malo o pišejo o tem provladni mediji. . . . pa se vprašajmo ??

 • RATATA

  Spet o neki narodni spravi…
  Kaj ne preberejo naših komentarjev, da sprava ni mogoča in je to le brezplodno marnjanje in izzivanje ter draženje?
  Kdo s kom bi se pa naj spravil?
  Tistim, ki so pospravljali in tem, ki to pospravljanje slavijo ter imajo na tej osnovi večne privilegije se nimajo kaj spravljati. Oni so se spravili na položaje.

  • VERRZIFIKATOR

   S kom se bo bedak slovenski spravil?
   Kakšne vrste to je spet spravilo?
   Sprave je samo zagotovilo,
   da počistil bo in s tem pospravil.

   • RATATA

    To matematika je zame izi,
    saj pri nas spravlja se mrva,
    pospravlja se drva,
    ne pa tistih, ki z onimi so v nepopravljivi krizi.

  • dob

   “Kdo s kom bi se pa naj spravil?”

   Mi, s kriminalci na oblasti!

 • Tweety Bird

  Zakaj bi RTV SLO morala biti dolžna spoštovati resnico…če pa imamo Novo24tv-v službi resnice???

  • garfi

   nimate

 • garfi

  vse volitve do sedaj so udbomafijsko zmanipulirane s pomočjo ugrabljene rtv
  grožnje in cenzura so logičen sestavni del the presstutov

 • večni srb

  Pa naj ta zbor povekaj je bilo res, saj lahko napišejo svojo zgodovino in bomo videli katera paralelna resničnost je bolj resnična

  Ampak imena in priimke prosim, konkretna dejanuja, ne kr neki nabijat in moralizirat na pamet, ker s takim šalabajzerskim nakladanjem se državljani ne moremo več identificirat.
  Dejstvo je, da so odkopali več tisoč ostankov ljudi, za katere se ne ve točno kdo so bili in kako so umrli, to je zagotovo treba raziskat in opisat, ne glede na ideološka in politična izhodišča.

  • Soave

   Napisanega je bilo že veliko. Škoda, ker kaj ne prebereš.

   • večni srb

    Motiš se, kot otrok, sem prebral kompletni oddelek znanstvene fantastike v vaški knjižnici, zato si znam danes marsikaj predstavljati.

    • Soave

     Jaz tudi !!
     Ampak mi fantazija dela v drugo smer. . .

 • Tweety Bird

  (EKSKLUZIVNO) (EKSKLUZIVNO) (EKSKLUZIVNO)

  Edina TV in njen portal, ki pišejo resnico, samo resnico in zgolj resnico…je…NOVA24TV – V SLUŽBI RESNICE… Glavni in odgovorni urednik je Janez Janša !!!

  • večni srb

   Kakšno resnico, neke kosti so odkopali in zdaj morajo opisati kdoso bili, zakaj in kako so bili umorjeni, tega še ni.

   • Tweety Bird

    Motiš se…NOVA24TV je edina prava resnica…najbolj verodostojen medij v EU !!!

    • večni srb

     Res je huda konkurenca, pri nas se že dolgo ne ve kdo je bolj nor.
     Normalno, da se izživljajo, vse kar škodi komunistom je dobro. In obratno.
     Dokler te stvari ne bodo raziskane in javno znane, bo pač rumeni tisk služil, v Kambodži je bilo isto.

     • Tweety Bird

      Sam NOVA24TV ni rumen tisk!!! So bolj verodostojni kot BBC ali Reuters. Hvala bogu, da je Đej Đej glavni in odgovorni urednik v enem :)

     • večni srb

      Se vsaj nekaj dogaja, ko bi vedel kakšne kozlarije si izmišljuje šele nacionalka in ostali največji režimski mediji, potem bi se šele režal. Ja vidiš, da nič ne vemo, ne za prej in ne za danes, ko gledamo neverjetno koirupcijoi pred lastnimi očmi, z žegnom vrha gnile vojaško policijske džamaherije.

   • sprehajalec

    Ne vem zakaj drkajo potem v Srebrenici tvoje Srbe, pa brskajo za kostmi pa DNA analiza pa iskanje svojcev.

    tebe bi vprašali, kako je treba….

    • večni srb

     Jaz sem zadovoljen, vidiš, izpostavil si lep primer.
     Zaenkrat s ougotovili, da je skupaj pokopanih kup ljudi iz različnih obdobij, umoril jih je patudi naš slovenskidržavljan, če si to hotel poudariti.
     Sivcer pa Srebrenica ni edino masovno morišče, cel kup jih je tudi po rovtah, kjer so muslimanski teroristi pobijali bosanske potomce srbov. Me veseli, da te zanima zgodovina in upam, da bomo tudi mi nekoč na takem civilizacijskem nivoju, ne pa kar ubit, pa skrit, potem se pa še norca delate, da nič ne veste o tem.

   • Soave

    Resnica je, da so jih pomorili in skrivaj vrgli, kamor že !! In budno pazili, da kdo, ki je vedel, kaj je tam, ni prižgal kakšne sveče.
    Le primer je bila že pasja jasa na Ljubljanskem gradu.
    Prvega novembra je bilo vedno nekaj dežurnih policajev tam.

    • večni srb

     Kako je pa prišlo več deset tisoč ustašev k nam, kaj so pa delali tukaj skupaj z našimi izdajalci?

  • Soave

   Bi bila ti toliko prijazna in odšla tvojo resnico oznanjat nekam drugam. . . . . .?

 • totex39

  Zaradi takih politikov, ki nam bodo še naprej vladali, nimamo od države več kaj dobrega pričakovati. Enostavno povedano gotovi smo, čeprav se je težko sprijazniti s tem. Vse to so jim omogočili tudi sami njihovi volivci, ki so butasti in lopovski tako kot oni in pašejo skupaj.

  • večni srb

   A čebi se plebiscitno odločili, da je imel Hitler tudi nekaj prav in bi lahko celo zmagal, potem bi bilo pa v redu?

   • totex39

    Kaj pa ima pri tem Hitler zraven?

    • večni srb

     Če pa skrajna desnica neprestano ponavlja iste oslarije kot so jih širili pri nas nacistični okupatorji, zgleda so edini, ki ne razumejo, da so bili naši mediji med vojno navadna sovražna vojaška propaganda, Hitler pa je bil popolnoma nor, čisto nič ni imel prav in v nobenem primeru ne bi zmagal.
     Takrat so ljudje pri nas zelo malo brali, medtem so nemci že gledali televizijo, kot prvi narod na planetu, ampak ni bilo še nobenih reklam in razočaranih gospodinj.
     Zakaj Hitler ni imel prav in ne bi nikoli zmagal, to moraš najprej dobro razumeti, okultna mistika in ideologija pač ne moreta nadomestiti resnice, ne glede kako močno fanatiki verjamejo.

 • Stajerka

  glede na izjave tov. Tomić v DZ, bo okrog “nacionalnega” hleva še velika štala…….kak je že rekla – da bodo končno odpravili Grimsovanje na RTV???….upam, da v to sodi tudi UKINITEV obveznega plačila

 • branči

  šarec PM! imamo petelina na kupu gnoja! očitno ima statusni simbol večjo vrednost, kot je njegova uporabna vrednost li levih navijačev sploh ne vznemirja! kot na fuzbalu važno, da zmagajo naši! če bi bilo to res, novi davki bodo usekali vse, sploh pa “visoko izobražene” levake, ki posledično pri tem prejemajo tudi višje plače! me lomi smeh, ko bodo razni twitiji, žogice in ostali posranci dobili račun za njihovo blejanje!

 • OJ, sem ravno pogledal tale video: https://www.youtube.com/watch?v=thRsikyXuSk pa si ne morem mislit, kako bi folk odreagiral pri nas. Recimo, da bi en prišel s kapco SDS v lokal in bi ga šef takole ‘napizdil’, da takim ne strežejo …

  Bi bilo zelo zgovorno narditi podobno skrito kamero in razgaliti “strpne progresivce” v vsej svoji bedi.

 • Stric iz ozadja

  Edina zahteva za ukinitev, ki sem jo jaz slisal je bila od ZZB NOB, ki jih je itak treba ignorirat. Vec pozornosti kot jim je das, bolj so veseli.

 • Rožle

  No, lewaki vam je g. Cukjati že dolgo nazaj lepo povedal :
  “Še jokali boste za g.Janezom Janšo” …

  • Soave

   + + + + + Oh, Rožle, oni bodo naredili tako, kot so že v 80 tih letih.
   Ko jim kuzla v rit skoči spustijo vse iz rok. Ko se malo poštima, pa zopet udari po siromaku.Iz največjega komunista in udbovca se rodi silni demokrat !!

 • Soave

  Kakorkoli že, vsak glas proti takemu ponovnemu enoumju je dobrodošel.
  Me prav zanima odziv na včerajšnji intervju g. Možine z zgodovinarjem g. Grando.
  Tema je bila nadvse zanimiva

  Peticije v slovenski zgodovini . . . . . seveda ne ” samo” od leta 45.tega.
  https://www.rtvslo.si/mmc-priporoca/granda-ali-bo-slovenija-spet-dezela-manipulacij-in-laznih-mitov/463494

 • Josip Broz Tito(UDBA)

  RTV Slovenija sporoča resnico narodu. Nova24TV pa neprestano laže in pripoveduje “resnico” svojim ovcam. :)

  PS: Upam, da vas Šarec ukine. :)

  • sprehajalec

   Edina resnica so pričevalci pa Dežman, Udbice. Pa še to “resnicoljubci” na ves glas kričijo….

  • rubec

   Tebi se majmun meša od hoje okoli kamna. Probaj še malo v drugo smer.

  • Olga2345

   Šarec bo kmalu ukinil sam sebe!

 • bednick

  A se je kdo vprašal, kako to, da so Pričevalci sploh šli v eter?
  A jih je lansirala Nova24?

  • samotoje

   Jaz se sprašujem, kako to, da že leta 1960, na primer, niso šli v eter. Tudi takrat je bila na oblasti ZKS.

 • montyamp

  Sprava , kakšna sprava ???
  Cerebralna paraliza UDBOVSKE DECE je ovira , ki se premostiti ne da .
  Kakšnih 5 miljard let po Darwinu , bo potrebnih , da se bo evolucija dotaknila zločinskih retardov , saj ljudje zaradi teh samozapravljalcev več niti na volitve ne upajo .

  • večni srb

   Prej bi rekel, da vas prvorazredne ne ločimo več med sabo.

 • Miro

  kako to, da, ko so bili napadeni novinarji RTV v Gorici, se ti “borci” niso nič oglasili . ne spomnim se, kaj je o tem pisala Nora tv

  • sprehajalec

   Mirkoviću, ti jaz povem kako je bilo. Mladić NOB se je razpizdil na RTV novinarje, ker so predvajali Dežmana. Ker če bi bilo drugače, bi danes vedeli njegovo ime pa vsi novinarji bi pljuvali po njem.

   “Vaš kader” je bil….

  • rabbit

   vinko vasle

   @vinkovasle1
   Follow Follow @vinkovasle1
   More

   Ker @InfoTVSLO zanemarja teroristični napad na Dumančičko in kamero, naj vtis popravim. Za volanom avtomobila je bil Denis Korsič iz Brd,človek osebnostnega anarhizma,levorok,brez motiva. Celoten pomp je torej zlagan za potrebe TVS mudžahedink med KP, NG IN LJ.

  • Clemen J.

   Bil je levicar, deloval je po povelju in principu mafije, kjer te prvic prestrasijo, ce pa ne postanes poslusen pa sledi nekaj hujsega.

 • Olga2345

  Slovenija bo v kratkem dobila levicarsko vlado, v kateri sta dve skrajno levi stranki, SD in Levica, Židan in Mesec!
  Kriva sta stražar v komunističnem taborišču na Teharjih, Bučar, z izjavo “samo preko mojega trupla” in Peterle, ki ga danes “skrbi” za Slovenijo, z izjavo “ena revolucija je bila dovolj”, ki nista dovolila lustracije!
  Če bi Slovenija izvedla lustracijo, danes komunističnih zločincev ne bi bilo v politiki in sodstvu in Slovenija bi bila normalna, demokraticna evropska država!

  • merim

   Kak se bote vi sanjali lukeca haha zapomni si te besede lukec bo na naslednjih volitvah prejel najvec glasov

   • rabbit

    Ti pa si boš lahko potem za svojo plačo privoščil 10 jajc pa ne na oko.

   • Olga2345

    Sanjate…

   • Republic Commando

    Nikoli ga ne bomo tako sanjali, kot vi JJ :))))

   • večni srb

    Že zgleda tak.

   • Clemen J.

    To ste ze za te napovedovali, in kako je bilo?

  • Popravek tvoje trditve: Slovenija bo v kratkem dobila levičarsko vlado, v kateri je 6 skrajno levičarskih strank.

  • večni srb

   Mogoče res, če ne bi bil vsaj vsak četrti slovenec v Udbi oziroma sodelavec in ovaduh komunistov.

   Zakaj so pred osamosvojitvijo lagali, to je najbolj zanimivo, zgleda so bili za partijo večji problem srbi kot komunizem, ker jim niso pusti krasti in jebat narod.

 • Brane

  Banda osmoljencev, pijancev in lakajev JJ-a. Kdo napada medije, tisti, ki novinarkam govorijo vlačuge, že ne.

  • šrauf

   Ne on je samo vlačugi rekel ,da je presistutka.

  • rubec

   Že mogoče pederčina. Lakaji tebi in tvojim rdečim kriminalcem pa nikoli.

  • večni srb

   Niso vlačuge, lažnjivi, hinavski drek so.

 • Krtača 20

  Pa kdo še kej verjame tem kretenom enega sabora…..

 • Tweety Bird

  Zakaj bi RTV SLO morala biti dolžna spoštovati resnico…če pa imamo Novo24tv-v službi resnice???

  • Olga2345

   Zato, ker RTV SLO vsi državljani plačujemo!

  • M x

   Zato ker jo mi vsi plačujemo.Pa kaj tebi ni jasno.

 • domovina mili dom

  So rekli intelektualci, komunisti pa tega ne razumejo.

 • VERRZIFIKATOR

  Tvitko Norčič

  UBOGI PTIČ

  Ubogi ptič se prepoznal je v jati,
  polétel z njo bi silno rad v višave,
  pa ni moči, ni sile nikdar prave,
  ujame ptiček vsakič se v zagati.

  Že ves dan teka naokrog kanarček,
  a se ne dvigne niti centimeter,
  ubožec čaka na ugoden veter,
  da nese tja ga, kjer je kak denarček.

  Ne zmore drugega, kot da potvarja,
  si sam pripel je plagiatna krila,
  pa butne ga ob tla resnice sila,
  da se zaman s potvorbami ukvarja.

  Ne nese pač kanarčku, ne pomaga,
  če še tako histerično tam cvili,
  ne najde se, ki ptička se usmili,
  brez kril nazadnje revež sam omaga.

  Ubijanje to lastno prav nezdravo
  spominja te še najbolj na vešala,
  ni jate, ki bi v sili pomagala,
  zadevo uredi naravno pravo.

 • Olga2345

  Gospod Možina je vreden vsega spoštovanja! Čestitke za pokončno držo in strokovno delo! Velik poklon! Tudi njegov intervju z gospodom Grando je bil odličen!
  Slovenija bo rabila zaradi zločinskega komunizma enako zdravljenje kot nacistična Nemčija: resnico in obsodbo zločinske ideologije in zločincev!

  • večni srb

   Ampak nemce so po vojni učili, da so bili rasistični, slaboumni drek in ne bi smeli okupirati Slovenijo.

   • alojz

    In potem, ko smo zmagali so šli partizani v Nemčijo delat, da so preživeli svoje družine. Domobranci v Argentino, partizani pa k sovražniku (po tvoje k rasističnim slaboumnim dreku) pomagat obnoviti industrijo. Skupno vsem je pa to, da so večinoma kar tam ostali. Če to ni sramota ne vem kaj je.

 • Zzzzzz

  SDS kdaj boste začeli z zbiranjem podpisov za referendum o ukinitvi RTV naročnine in o migrantih????

  • Clemen J.

   Se je ze zdavnaj zacel, okli 30000 podpisov je ze zbranih

   • Zzzzzz

    Kje? Koliko jih potrebujemo

    • Lustrator

     Pod katero skalo pa si ti spal vsa ta leta? Z akcijo bojkota naročnine je začel že Odbor 2014, podprl ga je tudi Janša, a s temi nekaj % medijev kolikor jih obvladuje demokratičen pol, le stežka dosežeš vso uspavano Slovenijo. Glede na to, da ima ta hip trdokomunistična linija v parlamentu (kot sicer tudi v vseh dosedanjih sestavah od osamosvojitve) dvotretjinsko večino, se bojim da bo tudi 300.000 podpisov premalo, da rdeča kamarila dojame sporočilo. Če/ko pa se ti podpisniki prelevijo v protestnike, ki zavzamejo celotno Ljubljano, pa se znajo stvari premikati.

     Romuni so to izvedli pred 30 leti, mi ki smo malo bolj zaostali pa lahko recimo vsaj 50 let kasneje?

 • Gospod Kaplan

  Milijon so jih pomorili, minimalno.

 • Mare

  Možina je itak en drekač v službi princa teme Jajota.

  • david23

   O čem je pa morebiti “drekal”? A ni v službi na RTV SLO?

 • Clemen J.

  Vidim da odkar je levuhar prisegel, so tudi levuharji na tem portalu korajzo dobil, ocitno bodo se eno letona sociali.

 • Brony

  Zakaj se rupel in zbor za republiko ni oglasil, ko je izgubil sluzbo na rtv zaradi porocanja o jansi in sds erik valencic in vrsta drugih novinarjev

  https://www.slovenskenovice.si/bulvar/domaci-trac/odpusceni-valencic-razkril-kaj-se-dogaja-na-nacionalki

  Zakaj neki, ne rabimo odgovora, nam je jasno.

  • macon

   Erik Valenčič je skrajni levičar in je po levičarsko lagal. Ni svoboda izražanja, če nekdo serje po nekom.

   • Brony

    Ce je povedal neresnico, se ga tozi , ne pa da odpoved, ampak ne tozi on nikdar, nikoli

    • macon

     Janša je en človek, tožil je že več žaljivcev, vseh pa ne more, ker bi skozi hodil po sodiščih.

     Vam se res pošteno meša, bojite se opozicijskega politika, ki ne preklada državnega denarja, razen poslanske plače, hkrati pa vas malo briga, kaj počnejo levi. Z milijardno bančno krajo na čelu.

     Kaj je narobe z vami?

     • Brony

      Pa saj ni govoril neresnice, kaj je z vama, tega nihce ni rekel, da je govoril kakrsnekoli lazi !!!!samo vidva poznavalca

     • macon

      To so navadne bedarije, ker se leva totalna oblast ni začela z Janšo, z Janšo se ni začela vzporedna udbaška država, ki funkcionira mimo zakonov in ko bo Janša v par letih šel v penzijo, se zato ne bodo nehali preplačani TEŠ-i in drugi tiri, medicinske nabave in bančne kraje.

      Dajte postavite stvari v pravo časovno perspektivo, namesto, da dobesedno sprejemate laži levih medijskih in političnih lažnivcev, s katerimi zagovarjajo levi kriminal. Dobro so vas oprali oziroma ste res nesposobni karkoli premisliti.

      Smešno je, da Valenčič dela vseslovenski problem iz butastih skinov, ki ne prejemajo državnih denarjev in naj gredo lepo v zapor, če bodo zganjali nasilje, hkrati imamo pa v parlamentu ljudi, ki bi preganjali, odpravljali in delili kapital in se odkrito zavzemajo za revolucijo (s katero je bilo zmeraj zvezano ekstremno nasilje, o katerem pa ne govorijo).

      Imamo sistemsko skrajno levico s tisoči odkritih podpornikov in male skupine ekstremnih desničarjev, ki se zbirajo po luknjah. Na eni strani zborovanja tisočev, mahanje z zvezdo, govorniške grožnje vsem, ki jim ne kimajo, zaničevanje demokracije in EU, državni milijoni za titoistične blodnje, na drugi obskurne skupinice, ki se komaj upajo pokazati na ulici.

      Junakom Valenčičem je lažje srati po debilnih skinih, ker mu nič ne morejo. Še vprašanje za genija tebe: kaj so bile desetine policajev na urgenci zaradi obmetavanja z granitnimi kockami na “vseslovenskih vstajah” v Ljubljani, ko je levica rušila drugo Janševo vlado? A je zate par deset policistov na urgenci dovolj ekstremno in ekstremistično ali bi morali biti ljudje pobiti, da bi ustrezalo? Aja, levi mediji so napletli, da so to zakrivili neznani ekstremni desničarji in to na levičarskih zborovanjih z rdečimi zastavami.

      Za posrat kako ste bedasti.

    • david23

     V normalnih državah in normalnih medijih se novinarja, ki je govoril neresnico – odpusti! S tega vidika je RTV SLO ravnal edino pravilno in normalno, ko je takšnega novinarja odpustil! Tisti posameznik/-ica o katerem pa je novinar govoril neresnico se pa sam odloči, ali bo vložil tožbo ali ne, saj je slednje njegova osebna odločitev! Medij pa druge odločitve, kot odpustitev, niti ne more sprejeti, saj je sicer pod vprašaj postavljena njegova kredibilnost!

 • Brony

  Jaz dvomim da jansa ruplja s cim izsiljuje, da dela zanj, kot je slisati za vrsto drugih, ki delajo zanj, ceprav je tudi to mogoce,najbrz je on taksen kar sam po sebi, lahko pa enostavno zanj dela za protiusluge, kar jih tudi pocne veliko

 • Republic Commando

  Me zelo moti ,ker je bil predlog SDS , da se ukine naročnina RTV samo za upokojence. ZA VSE se mora ukiniti!

  • Lustrator

   Korak za korakom – že ukinitev za upkojence se pod trenutno sestavo vlade zdi nemogoča, kaj šele, da bi šla tv lepo na prosti trg, kot v vseh normalnih državah.

 • Brony

  Kako je jansa pometel z erikom valencicem, te ljudi ne zanima
  https://www.delo.si/zgodbe/nedeljskobranje/koalicija-sovrastva-prestopa-zive-meje.html

  • macon

   “Valenčič, novinar RTV Slovenija, in nekaj sodelavcev se je v dokumentarnem filmu ukvarjalo samo z desnim ekstremizmom, saj druge oblike skrajnih gibanj po njihovih ugotovitvah v Sloveniji ne obstajajo.”

   Kam po tvoje spadajo smrt Janši, janšizmu, zahteve po socializmu, čaščenje Tita in rdeče zvezde, vsi, ki nismo za leve smo fašisti in domobranci, z nami bodo nafilali jame in rove, še premalo so jih, v Hudi jami je še dovolj prostora, marš v Argentino, če vam ni kaj prav?

   Od tebe pričakujem, da boš po levičarsko sp!3dil, za širjenje levih laži pa si izberi forum Cicibana.

  • macon

   Zakaj si pa umaknil link s katerega sem skopiral spodaj citirano Valenčičevo laž?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!