fbpx

Zbor za republiko: Predsednik države mora biti nesporna moralna avtoriteta!

“V Zboru za republiko želimo in pričakujemo, da bo predsednik države osebnost z nesporno moralno in politično avtoriteto. Osebnost, ki je s svojim ravnanjem že dokazala verodostojnost in odgovornost ter bo sposobna nastaviti zrcalo politiki,” so v izjavi zapisali v civilno družbenem gibanju Zbor za republiko. 

V Zboru za republiko (ZZR) so zapisali, da je zagotovilo za verodostojno in odgovorno politiko zgolj osebnost, ki bo trdno stala na temeljih in bo neobremenjena s sicer legitimnimi različnimi političnimi stališči. “Samo taka osebnost bo tudi sposobna prispevati k ugledu Slovenije v svetu in k razumevanju naših pogledov in pričakovanj v EU,” od predsednika pričakujejo v ZZR in hkrati poudarjajo, da od takšne osebnosti pričakujejo, da bo na odgovorna mesta v sodstvu, državni upravi in diplomaciji imenovala oziroma predlagala prav tako ugledne osebnosti, vredne zaupanja in spoštovanja.

Predsednik mora biti prepričan demokrat, globoko zavezan človekovim pravicam in svoboščinam ter krščanskim vrednotam
Pričakujemo, da bo novi predsednik države znal postaviti na prvo mesto interese Slovenije in njenih državljanov,” poudarjajo o prioritetah in dodajajo, da si želijo na mestu predsednika prepričanega demokrata, globoko zavezanega človekovim pravicam in svoboščinam ter krščanskim vrednotam, ki so temelj evropske kulture in so v največji meri prispevale k ohranitvi in obstoju slovenskega naroda.

Prepričani smo, da Slovenija potrebuje osebnost, ki se je že izkazala tako v svoji poklicni kot tudi politični karieri in ki bo s svojim vplivom sposobna združevati Slovence in spodbujati njihovo medsebojno spoštovanje in spoštovanje vrednotnih korenin slovenskega naroda. Želimo si predsednika, ki bo imel srce za Slovenijo in ne samo za svojo osebno kariero,” so še zapisali.

C. Š.