fbpx

Zdaj je jasno, zakaj tožilka Žgajnar rešuje Jankovića: Tako je povezan z njeno družino!

Na okrožno državno tožilko Žgajnarjevo so že leteli očitki, da je v preteklosti že večkrat povlekla poteze, ki so odločilno koristile ljubljanskemu županu Jankoviću (Foto: STA)

V tokratnem sojenju Zoranu Jankoviću, povezanem s prodajo delnic Mercatorja, kjer je bil oproščen, je kot tožilka nastopala Blanka Žgajnar. Na slednjo so že v preteklosti padali očitki, da je v preteklosti že večkrat povlekla poteze, ki so kasneje odločilno koristile Jankoviću. Žgajnarjevo bremeni tudi družinska povezanost z odvetnikom Gregom Peljhanom, ki deluje kot partner v odvetniški pisarni Rojs, Peljhan in Prelesnik, ki je “hišna” odvetniška pisarna Mestne občine Ljubljana.

Okrožno sodišče v Ljubljani je župana Mestne občine Ljubljana Zorana Jankovića in njuna sinova Damjana ter Jureta oprostilo obtožb glede domnevne zatajitve obveznosti finančne narave, povezane s prodajo delnic podjetja Mercator. Tožilka Blanka Žgajnar je med drugimi zadevami tudi vodila ta postopek, sodnica Mojca Kocjančič pa je bila dokaj hitra s sodbo, medtem ko se je sojenje odvijalo novembra lani.

Na okrožno državno tožilko Žgajnarjevo so že leteli očitki, da je v preteklosti že večkrat povlekla poteze, ki so odločilno koristile ljubljanskemu županu Jankoviću. Slednji je sicer prepričan, da ga tožilka ne mara, a nekatera dejstva govorijo drugače. Eden izmed takšnih primerov je tudi primer “farmacevtka”, pri kateri je Žgajnarjeva zamudila rok za vložitev obtožnice, zaradi česar je prišlo do razvpitega sodnega uničenja policijskih prisluhov, ki so Jankovića bremenili, da naj bi v zameno za redno službo v ljubljanskem Javnem zavodu Lekarna Ljubljana od farmacevtke zahteval spolne usluge.

Foto: Pixabay

Povezava Jankovića in Žgajnarjeve pa naj bi po navedbah Požareporta bila še večja. Žgajnarjeva skupaj z možem Janezom Žgajnarjem stanuje v ljubljanski vili za Bežigradom na Staničevi 20. Poleg Žgajnarjevih ima na Staničevi 20 svoje stalno bivališče prijavljeno tudi odvetnik Grega Peljhan, partner v ljubljanski odvetniški družbi Rojs, Peljhan in Prelesnik, ki je poročen z Veroniko Peljhan, sestro prej omenjenega Žgajnarja, sicer pa sodnico na Okrajnem sodišču v Ljubljani. Kot je razvidno iz zemljiške knjige, imata tudi zakonca Peljhan na tem naslovu dve stanovanji.

Ljubljanska odvetniška družba Rojs, Peljhan in Prelesnik je tudi hišna odvetniška družba Mestne občine Ljubljana. (Vir: Erar)

Odvetniška pisarna Rojs, Peljhan in Prelesnik, kjer je partner v podjetju Peljhan, naj bi bila hišna odvetniška pisarna Mestne občine Ljubljana. Slednji so samo na račun občine Ljubljana doslej zaslužili skoraj milijon evrov. Ta odvetniška pisarna, ki je družinsko povezana z Žgajnarjevo, pa je spisala kazensko ovadbo zoper Igorja Bavčarja. Govorimo o tisti ovadbi, ki jo je proti Bavčarju vložil prav Janković in ki sta ji med sodnim postopkom zoper Bavčarja potem sledila državno tožilstvo in sodišče.

Sara Kovač