Analiza novinarjev Nove24TV: POP TV o Šarcu v 99 odstotkih pozitivno, o Janši v 38 odstotkih negativno, v času volitev je bilo negativnih novic o SDS več kot 70 %

Foto: STA

Marsikdo se vpraša, kako je mogoče, da sta premier Marjan Šarec in vlada tako priljubljena, ko pa slednja ni naredila še ničesar pomembnega v smeri sprejemanja reform (ali česarkoli drugega), razen da je podelila nekaj piškotkov ob navideznemu dvigu minimalne plače. To se po letu dni vlade levega šesterčka sploh prvič sprašuje tudi največja komercialna televizija v državi, POP TV, ta isti medijski gigant, ki je posodil svojo novinarko za nosilko evropske liste LMŠ. Da so Šarcu naklonjeni mediji, ki bi sicer morali opravljati vlogo “watchdoga”, je sicer jasno že tudi največjim naivnežem, a mainstream mediji s politbarometri in volilnimi projekcijami ohranjajo nekdanjega imitatorja pri vrhu priljubljenosti. Da ne gre samo za desničarske teorije zarote, kar SDS radi očitajo, so ugotovili tudi novinarji Nova24TV, ki so v preteklih dneh temeljito analizirali poročanje največjih mainstream medijev v državi (MMC RTV SLO, 24ur.com, Delo in Siol.net), v časovnem okviru od septembra lani do junija letos. Naši rezultati so neizpodbitno dokazali, da poročajo izrazito v korist predsednika vlade Šarca in ga na ta način poskušajo prikazati kot odločnega in premišljenega voditelja. Kar ne čudi, sploh glede na to, da so prav ti mediji po državnozborskih volitvah izrazito navijali prav za vlado pod vodstvom Šarca ter s tem odkrito nasprotovali dejstvu, da bi premier moral postati Janez Janša, predsednik stranke SDS, ki je bila relativna zmagovalka volitev. 

Kmalu bo minilo leto dni vlade, ki jo vodi Marjan Šarec. V tem obdobju so se razmere v Sloveniji vidno poslabšale, kar se kaže v katastrofalnem stanju v policiji, vojski, zdravstvu ter predvsem v slabši varnosti slovenskega prebivalstva, ki ga ogrožajo predvsem množične ilegalne migracije. Ne glede na to, da ilegalni migranti slovenske državljane ugrabljajo, jim kradejo vozila, uničujejo vikende, kamenjajo mladoletne deklice ter zabadajo taksiste, pa premier Šarec in notranji minister Boštjan Poklukar še vedno zmotno trdita, da je situacija na slovensko-hrvaški meji pod nadzorom. In to kljub temu, da celo predsednik Republike Slovenije Borut Pahor opozarja na dejstvo, da obstaja velika verjetnost, da Slovenija ob nadaljnjem neučinkovitem varovanju schengenske meje postane migrantski žep.

Glede na alarmantno stanje v naši državi je še kako presenetljivo dejstvo, da rezultati anket, ki jih objavljajo slovenski mediji, večinoma kažejo na veliko priljubljenost Šarčeve vlade in stranke Lista Marjana Šarca (LMŠ). Pri tem pa zagotovo velja poudariti, da imajo velik vpliv na javno mnenje prav mediji sami. Ti namreč pogosto poročajo manipulativno, na način, da javno mnenje ustvarjajo, namesto da bi ga merili. Da bi torej prišli do zaključka, kje tiči razlog za podporo Šarcu v anketah, smo preverili poročanje večjih slovenskih medijev od ustoličenja Šarčeve vlade lani septembra pa vse do letošnjega julija. Pri tem smo se posvetili njihovim objavam o Šarcu oziroma vladi ter stranki Socialni demokrati (SD) na eni strani ter Slovenski demokratski stranki (SDS) oziroma Janezu Janši na drugi strani.

Ugotavljali smo, o katerih temah so poročali pozitivno in o katerih negativno. V analizo so bili zajeti naslednji mediji: MMC RTV SLO, 24ur.com, Delo in Siol.net. Pri tem je glede pozitivnih objav o stranki SDS in njenem prvaku Janezu Janši treba izpostaviti, da se te povsem razlikujejo od pozitivnih objav o Šarčevi vladi. Pozitivne objave o SDS namreč predstavljajo tiste objave, ki podajajo gola dejstva, pri Šarcu pa gre za podajanje hvalospevov, ki jih pri poročanju o stranki SDS ni zaznati. Naše ugotovitve predstavljamo za vsak omenjen medij posebej.

MMC RTV SLO
Spletni portal MMC RTV SLO je o Šarcu in njegovi vladi pozitivno poročal v kar 97 odstotkih vseh člankov, negativno pa le v 3 odstotkih člankov, ki so se navezovali na to temo. Glede Šarčeve vlade so septembra pisali, kako bo ta imela posluh za avtoprevoznike in da bodo vrata vedno odprta za gospodarstvenike, saj naj vladi ne bi bilo vseeno za položaj gospodarstva v Sloveniji. Nato pa so začeli izpostavljati populistične izjave Šarca, ki jih je ta pričel izrekati, potem ko je v vlogi predsednika vlade kmalu ugotovil, da bi ga lahko mediji zaradi neznanja začeli loviti na napačnih podatkih in številkah. Tako so pričeli nastajati članki z naslovi kot so: “Mir bo takrat, ko bosta tudi v naši državi dva sodelavca sposobna iti na kavo, ne da bi se skregala zaradi politike”, “Vlada ni zato, da ugaja, ampak zato, da deluje”, “Nestrpnosti ne toleriramo”, “Če bo Črnčec ravnal drugače, bo odstavljen.”.

Vse njegove poteze, kot so kadrovske menjave, ki bi jih sicer močno očitali na primer zmagovalcu volitev Janši, so začeli opravičevati z besedami Šarca, da če želi kot nov človek kaj spremeniti, potem pač mora nujno izvesti kadrovske menjave. Glede prvih 100 dni vladanja so bili na nacionalki izrazito pozitivni zaradi dviga minimalne plače, rebalansa proračuna in pogajanj s sindikati javnega sektorja. Predvsem od januarja dalje je opaziti, kako so pričeli pisati o priljubljenosti Šarčeve vlade in ji pripisovati rekordno podporo.

Podobno je bilo s poročanjem o stranki SD. V kar 91 odstotkih vseh člankov, ki so se navezovali nanjo, je bila namreč predstavljena pozitivno in le v 9 odstotkih negativno. Popolnoma drugačna pa je bila slika pri objavah, ki so se navezovale na stranko SDS oziroma njenega predsednika Janše: v tem primeru je bilo namreč kar 43 odstotkov objav negativnih, pozitivnih pa 57 odstotkov.

Članek z naslovom “Šarec: Če hočem kot nov človek kaj spreminjati, potem je nujno izvesti kadrovske menjave”, ki je bil 17. decembra 2018 objavljen na spletni strani MMC RTV SLO. (Foto: posnetek zaslona)

Članek z naslovom “Šarec: Vlada ni zato, da ugaja, ampak zato, da deluje”, ki je bil 21. septembra 2018 objavljen na spletni strani MMC RTV SLO. (Foto: posnetek zaslona)

Članek z naslovom “Janša zaradi razžalitve novinark obsojen na tri mesece pogojne zaporne kazni”, ki je bil 23. novembra 2018 objavljen na spletni strani MMC RTV SLO. (Foto: posnetek zaslona)

24ur.com
Spletni portal 24ur.com je o Šarcu in njegovi vladi pozitivno poročal v kar 99 odstotkih vseh člankov, ki so se navezovali na to temo. Podobno je bilo s poročanjem o stranki SD. V kar 92 odstotkih vseh člankov, ki so se navezovali nanjo, je bila namreč predstavljena pozitivno in le v 8 odstotkih negativno. Popolnoma drugačna pa je bila slika pri objavah, ki so se navezovale na stranko SDS oziroma Janšo: v tem primeru je bilo namreč kar 38 odstotkov objav negativnih, pozitivnih pa 62 odstotkov objav. Pri tem še posebej bode v oči dejstvo, da je bila stranka SDS negativnega poročanja deležna predvsem v obdobju pred letošnjimi evropskimi volitvami, ko naj bi mediji nasploh kritično objavljali svoje članke, kar pa, kot kaže, za spletni portal 24ur.com ne velja. V predvolilnem času so se namreč obregnili celo ob objavo stranke SDS na Twitterju, v kateri je realno opozorila na visoko ceno vinjet v Sloveniji v primerjavi s tistimi v Avstriji. Jasno torej je, da je bil glavni cilj omenjenih objav kar najbolj vplivati na rezultate volitev ter kar najbolj zreducirani število glasov na desnici. Naši novinarji so našteli prek 90 odstotkov negativnih objav zoper SDS in Janšo ravno v mesecu maju 2019.

Za primerjavo; tudi v mesecu maju 2018, ki smo ga izjemoma vzeli pod drobnogled, kar se tiče poročanja 24ur oziroma POP TV, je bilo negativno poročanje zoper SDS in Janšo v najmanj 70 odstotkih. Prednjačila je novinarka Irena Joveva, ki je o SDS negativno poročala zlasti s konvencije v Celju, kjer je obisk Orbana vrednotila negativno in žalila vodstvo SDS, da skupaj z madžarskim voditeljem “sinhrono” maha z zastavicami. POP TV je na dan takrat spet privlekel afero Dijana Đuđić, na posebej zanjo postavljeni pručki pred ograjo na Trstenjakovi na dan volitev pa je Joveva tudi lansirala afero, češ da je stranka SDS novinarja Nova24TV (Luko Svetino) v svoje prostore spustila prej kot vse preostale. No, leto dni pozneje je sama končala v politiki, ko je direktno s POP TV prestopila na evropsko listo LMŠ (kot nosilka!).

Članek z naslovom “Šarčeva vlada se je takoj pognala na delo”, ki je bil 14. septembra 2018 objavljen na spletni strani 24ur.com. (Foto: posnetek zaslona)

Članek z naslovom “Zakaj SDS cen slovenskih vinjet ne more primerjati z avstrijskimi?”, ki je bil 22. maja 2019 objavljen na spletni strani 24ur.com. (Foto: posnetek zaslona)

Siol.net
Le nekoliko manj je bil pri svojem poročanju pristranski spletni portal Siol.net. O Šarcu in njegovi vladi je namreč pozitivno poročal v 95 odstotkih vseh člankov, ki so se navezovali na to temo, negativno pa le v 5 odstotkih. Podobno je bilo s poročanjem o stranki SD. V kar 75 odstotkih vseh člankov, ki so se navezovali nanjo, je bila namreč predstavljena pozitivno, v 25 odstotkih pa negativno. Popolnoma drugačna pa je bila slika tudi v tem primeru pri objavah, ki so se navezovale na stranko SDS oziroma Janšo: v tem primeru je bilo namreč kar 31 odstotkov objav negativnih, pozitivnih (nevtralnih) pa 69 odstotkov objav. Med drugim so objavili tudi famozen intervju z Damirjem Črnčecem, ki je bil še nedavno pomemben akter na desnici, zdaj pa je Šarčev državni sekretar za nacionalno varnost. Črnčec je v intervjuju, ki je bil izrazito uperjen proti stranki SDS, o Janši med drugim povedal, da je ta skozi njegove oči politični dinozaver v digitalni dobi in “da seveda politik, katerega glavni motiv za priti na oblast je maščevalnost, ne more biti predsednik vlade. To je moje stališče, za katerim trdno stojim“.

Članek z naslovom “Vox populi: Marjan Šarec še okrepil priljubljenost”, ki je bil 17. februarja 2019 objavljen na spletni strani Siol.net. (Foto: posnetek zaslona)

Članek z naslovom “Damir Črnčec razkriva, kaj si danes misli o Janši in zakaj se je pridružil Šarcu #intervju #video”, ki je bil 30. marca 2019 objavljen na spletni strani Siol.net. (Foto: posnetek zaslona)

Delo
Spletni portal Delo je o Šarcu in njegovi vladi pozitivno poročal v kar 89 odstotkih vseh člankov, negativno pa le v 11 odstotkih člankov, ki so se navezovali na to temo. Kot enega najbolj bizarnih člankov, ki vladanje Šarca povzdigujejo, je treba omeniti članek z naslovom: “Marjan Šarec je v slovenski politiki to, kar je Luka Dončić v košarki”, v katerem ustanoviteljica Mediane Janja Božič Marolt Šarca povsem neutemeljeno primerja z Dončićem. “Kje iščemo vzrok za njegov uspeh? Zagotovo v njegovem talentu in dolgoletnem garaštvu. Seveda je bil tudi v pravem času na pravem mestu, za kar je poskrbela mama, ima dobre trenerje in dober menedžment. Šarec je v slovenski politiki to, kar je Dončić na košarkaškem parketu.  Menim, da je izjemen talent in da je njegova velika prednost, da izhaja iz ljudi in zna zato bolje spregovoriti ljudem. V literaturi piše, da so družbena in politična mnenja predvsem intuitivna. Šarec torej zna prisluhniti, ne izhaja le iz sebe, ampak tudi iz ljudi.” Seveda je popolnoma drugačna slika pri objavah, ki so se navezovale na stranko SDS in predsednika Janšo: v tem primeru je bilo namreč kar 55 odstotkov objav negativnih, pozitivnih pa le 45 odstotkov.

Članek z naslovom “Marjan Šarec je v slovenski politiki to, kar je Luka Dončić v košarki”, ki je bil 2. februarja 2019 objavljen na spletni strani Delo. (Foto: posnetek zaslona)

Članek z naslovom “Kučan: V čivku Janeza Janše je skoraj toliko laži, kolikor je besed”, ki je bil 30. junija 2019 objavljen na spletni strani Delo. (Foto: posnetek zaslona)

Članek z naslovom “Trikrat ne za Janšo in Matoza”, ki je bil 16. novembra 2018 objavljen na spletni strani Delo. (Foto: posnetek zaslona)

Hana Murn, Rajko Golob

 • SIMON ROZIC

  Strah pred resnico je huda stvar! Najlažje se strahu pred resnico otepaš
  z lažjo in to možnost levi mediji obvladajo 99 % !
  Neumnemu, obubožanemu in apatičnemu narodu z vso silo ubijajo v glavo
  umazano ideologijo že 3/4 (tri četrt) stoletja in hočeš-nočeš se “splača”, kot
  pravi božanstvo komunistov- tovariš Kučan!

 • Olga101

  Jaz sem pa analizirala poročanje medija Nova24 – v službi resnice
  SDS pozitivno 140% in negativno 0%.
  Resnica je, da sta stranka SDS in naš veliki ljubljeni vodja Janez Janša NEZMOTLJIVA!

  AVE JANEZ JANŠA!

  • Miro

   hvala katere se ne bi branili najbolj “demokratični” voditelji Jajotovega kova Mao Zetung, Josip Stalin, Ceaușescu, Kim Džong-il, Gadafi, ….

   • SIMON ROZIC

    Titota si spustil, pa Kučana…le zakaj?

    • Miro

     aja pa še tito …. Kučana si pa sam dodaj

     • SIMON ROZIC

      …pa je kučan vendar junak; sam trdi, da je ustvaril svobodno Slovenijo,
      jaz in veliko drugih pa, da jo je uničil.

     • Miro

      le dodaj ga

  • samurai

   T R O L

  • SIMON ROZIC

   Hvala večnemu, da Nova24 obstoja, drugače bi marsikaj zvedeli šele po
   koncu sveta! Mirne duše se lahko poglobiš v vse rdeče cajtn’ge, pa boš videla
   sliko sovraštva in revščine duha!

  • Janez

   Imaš prav ,tudi če si delaš norca.Delaš ga sama iz sebe.

   • AlojzZ

    Ja, spet lahko vidimo uspešnost masovnega pranja možganov, tokrat v SDS pralnem stroju. Pobič še nikoli ni slišal za “sarkazem”.

  • sloustava

   Tebe la zelo skrbi prihodnost otrok, butara!

 • tretjerazredni

  Dobro in zlo vendar ne obstajata. Fake mediji ne morejo ustvariti legendo iz nič, lahko pa izničijo vse ostalo, da človeka mine navdušenje in dobi grenke asociacije, kar so pravzaprav naredili z Janšo in SDS brandom. Ključni so še vedno ljudje, če je denarja dovolj in ni mrkih, paranoidnih obrazov, če se problemi rešujejo hitro in temeljito, so to znaki dobre vladavine, sicer je vse en drek.
  Zaenkrat se Šarec ni izkazal z ničemer, isto bi lahko rekli za Kamnik, ki je še vedno isti kraj, razen še hujše represije in nekaj nerodnih situacij, mu nihče nič posebnega ne očita. Ni toliko osebno užaljenih in uničenih ljudi kot smo jih videli v preteklih vladah. Migranti ne zanimajo nikogar, ker nočejo ostari pri nas in običajno ne rinejo v ljudi, več je balkancev, ampak to ni nobena novost. Vojska in policija sta uničili ogromno slovencev, pa pustimo za hip zakaj, pravih očitno niso, naredili so ogromno usodnih krivic, narod jih ne mara, to je bistveno. O pravosodju noče nihče govoriti, ker do pod vsakim nivojem, isto kot cela državna in občinske uprave, to je zdaj samo še nujno zlo, ne pa dober servis vsem državljanom. Bojimo se jih, ne pustijo nam živeti, ogromno slabega,so naredili,malim ljudem, lažejo in podtikajo, hočemo dobro državo, ki jih bo zamenjala in kaznovala, ne zgolj njihove nove šefe. Tako je bil nek Šarec tudi izvoljen, kot nujno zlo in komični vložek, ki se šlepa na popularnosti solidne Cerarjeve vlade, glede na ostale.

  Kaj lahko rečemo pa za Janšo, njegove vlade se ljudje spomnimo kot mračni srednji vek, ko je šlo vse narobe, samo Pahorjeva norišnica je bila še hujša. Mediji lahko nabijajo kar hočejo, državljani imamo probleme, obrnemo se na državo oziroma občino, vlada je taka kot se rešujejo razne situacije, ne glede kdo je neposredno odgovoren.
  Prozoren je tudi manever z SLS, prej so se šlepali pa na Vatikan, eni in drugi so bivši krščanski demokrati, ki so in bodo vedno izdali SDS, ne more biti drugače.
  SDS je relativna zmagovalka volitev zato, ker levica skriva dvoje interne partijske povezave, dejansko pa so še vedno eno telo. To pomeni, da obvladujejo vsaj 80% naroda, kar pa jim butalci pustijo samo, če mislijo, da so ločeni in lahko volilici izbirajo. Pa nimamo kaj izbirati, dokler imamo tak volililni sistem, bodo zmagovali šarci, ko se bo kaj spremenilo, pa se bodo leve stranke združile in povozile desnico, tak je.

  Ključni smo ljudje, naslednje volitve bodo odločile slabe in dobre zgodbe, ne pa senzacionalistična politika in tehnično dovršeni programi, ki so itak vsi po vrsti samo slab vic.

 • AlojzZ

  Oh! To smo vedeli, mislim da vsi. Tako levi kot desni. Masovno pranje možganov se izvaja tudi preko medijev. Glavnino pranja pa opravi šolstvo.

  • rrrrr

   ..pa tudi v Reporterju ali Domovini ti kar spodobno operejo možgane. Zelo ugodno, celo za tvoj denar.

  • me

   Solstvo?
   Ga nimamo…ostalo je na nivoju leta 45

  • Franc Šink

   Oprano je treba pravilno posušiti.

  • tretjerazredni

   Marsikdo ne spremlja nobenih slovenskih medijev, poslušajo edino udbaški ulični radio.

   • Miro

    kje pa ti to poslušaš?

 • VERZIFIKATOR

  Marjana Kamnikar

  MARIJON IN BALONČEK

  Marijon se redno napihuje,
  težka je posledično prebava,
  s svojim te početjem ne zabava,
  pravzaprav ta fantek nadleguje.

  Venomer z balončkom se pojavlja,
  piha vanj, da sapa mu pohaja,
  napihuje, misli, da ugaja,
  pihanje v praznino se ponavlja.

  A ni sam naš Marijon nikoli,
  saj v balonček piha z njim množina,
  je največji, se baha družina,
  Marijon pa prvi vedno v šoli.

  Se v balonček piha na globoko,
  ne le ata, mama in sosedje,
  stric s televizije, zaporedje
  se menjava, da je on visoko.

  Zdaj visoko ga balonček dviga,
  se z napihnjenim drži nad tlemi,
  saj pihalci mnogi v silni vnemi
  pihajo, da mu balon kar šviga.

  Muja strašna se v balonček vlaga,
  bilding temu se početju pravi,
  so zasopli, da se ne ustavi,
  da naš Marijon edini zmaga.

  Napihuje se ga vedno huje,
  to me le skrbi, da fant ne loči
  se od njega še, ko se razpoči,
  da telebnil bo brez vsake muje.

 • samurai

  Ob takšnem mobingu, ki ga mediji že ves čas vršijo na Janeza JANŠO – ne vem, če imamo
  v Sloveniji še kakšnega takšnega JUNAKA, ampak Janez JANŠA ni kdorkoli – Janez JANŠA
  to MORA in Janez JANŠA to ZMORE.

  SREČNO in samo NAPREJ do ZMAGE !

  • AlojzZ

   Ja, tako je! Že devet zmag je Janez priboril, sedaj še juriš na deseto! Je rojen zmagovalec!

   Khm! Le eno samo majhno nerodnost ima, še vedno je v opoziciji.

   • SIMON ROZIC

    Biti v opoziciji ni tako slabo, ker je le-ta močna in ima velik vpliv;
    brez te opozicije bi že pasli travo, in pili gnojnico iz Ljubljanske
    kanalizacije!

    • Miro

     seveda, taktično je Jajo, kot veliki strateg z znanjem pridobljenem na obramboslovnem faksu, stranko popeljal v “ilegalo”

     • rrrrr

      Ja, ampak njegovo znanje na obramboslovni ti je leta 91 rešilo tvojo veliko, debelo in butasto rit

     • Miro

      a ko se je revček skrival po ljubljanskih kleteh , jaz sem pa pred parlamentom kot teritorialec bil izpostavljen morebitnim napadom srbske vojske?

     • Lustrator

      Si v kakšni normalni državi na svetu videl kako bi glavni strateg, organizator in obrambni minister v prvi vrsti pešakov izigraval rambota? Res ne vem ali ste komiji res tako prismojeni kot vaši komentarji ali se samo delate nore, da bi vas podcenili (je to sploh mogoče?). Sicer pa bi glede na tvoje komentarje prej rekel, da si bil sam med napadalci srbske vojske, pravi teritorialci o resničnih osamosvojiteljih govorijo le z izbranimi besedami.

     • Miro

      hahahaha……..

     • Lustrator

      Se mi je zdelo.

     • Miro

      lahko bi vsaj nas, ki smo bili v prvih vrstah, pogledat, verjetno se je bal da bi preveč smrdelo, ker je bil revček ves posran

     • Lustrator

      Mož se je zaradi ljubezni do demokratične in samostojne Slovenije že v 80ih letih, medtem ko si ti in tebi podobni še objokovali množičnega pedofilskega morilca, odločno zoperstavil najbolj maščevalni mafiji na svetu – komunistični partiji, zato da lahko danes tvoja nehvaležna rdeča jugonostalgična rit živi v samostojni državi s 5x višjim standardom kot v SFRJ. Vsak dan od takrat je tarča napadov te mafije, prav vsak dan nosi glavo naprodaj pred temi hladnokrvnimi morilci, ki so še celo v 90ih in celo še danes asasinirali vse tiste, ki so se jim postavili po robu in ti imaš svojo imaginarno teritorialno vlogo za junaško??

     • Miro

      pa ti veš zakaj so se nejemu komunajzarji tako zasrali?

     • rrrrr

      …..ker so morili,posiljevali, kradli, požigali, klali, tihotapili, poneumljali, ropali, izdajali, poneverjali, uničevali, manipulirali, muslimani žurali, na Brvarjevega Josefa onanirali…
      Če sem kaj pozabil, majmun,vstavi sam ali zate odgovorni lekarnar…

     • Jovo Jamnica

      Priča Roman Leljak je pred leti napisal, da Janše Huda jama leta 1990 ni zanimala. Torej je tvoje pojasnilo s trte zvito.

     • rrrrr

      Iz teranove ali židanove?

     • Jovo Jamnica

      Vseeno.

     • rrrrr

      Vseeno, kar napišeš ti ali Leljak je res vseeno. Samo vajinim šefom ni vseeno.

     • Jovo Jamnica

      To pa ne bo držalo. Kar napišem moja malenkost, je res vseeno. Leljak pa ima težo. Vsaj pri hrvatofilih.

     • Jovo Jamnica

      Neumnost. Janša se partiji ni uprl. Samo svojo fazono je želel furat znotraj partije. A boš trdil, da recimo v Kraljevini SHS ni bilo frakcij med partijci?? Tista struja, ki je prevladovala, je vse frakcije onemogočala na način, da je njih vodje izločila. Tako je bilo v partiji zmeraj. Tako je Broz obračunal v Dresdenu z Simo Markovićem in Đuro Cvijićem. Pozneje se je znebil Arse Jovanovića. Sledil je Aleksandar Ranković in Mika Tripalo in tako dalje…

     • Miro

      kaj otrokom razlagaš zgodovino…. eni berejo samo Janševa pozna dela, v katerih je obrnil ploščo. to so tista dela po tem ko so ga zavrnili da bi bil predsednik SKOJ

     • Lustrator

      Je to kakšen Kumrovski politični šnelkurs, da nikoli, ampak prav nikoli ne repliciraš vsebini komentarja, ampak napletaš neko svojo zgodbo, ki je z vsem skupaj povezana približno toliko kot kvantna fizika. A ne glede na tvoje offtopic afnanje, dejstva ostajajo – na prste ene roke lahko preštejemo partijce, ki so se mafiji zavoljo samostojne Slovenije uprli, v stotisočih pa vas štejemo tiste, ki ste ji še danes zvesti in posledično sovražite vse disidente, ki so vam uničili Jugoslovanske sanje.

     • Jovo Jamnica

      Citiram:

      Mož se je zaradi ljubezni do demokratične in samostojne Slovenije že v 80ih letih, medtem ko si ti in tebi podobni še objokovali množičnega pedofilskega morilca, odločno zoperstavil najbolj maščevalni mafiji na svetu – komunistični partiji

      Se opravičujem, če vsebinsko nisem zadel pravega moža, ki si ga ti mislil, saj ga nisi poimenoval.

     • tretjerazredni

      Pravi napadalci so bili hrvati, njihov del JNA se ni nikoli umaknil iz meje in nuklearke.

     • Miro

      pišeš neumnosti

     • Jovo Jamnica

      Glej, pomisli malo. Mejne prehode z Madžarsko je imela takrat tudi S. republika Hrvaška. Se spomniš, je JLA takrat zasedla katerega, tako kakor v Sloveniji? Zvezne carinske izpostave so bile tudi na drugih mejnih prehodih, ne samo slovenskih. Ker Hrvati trde, da so se osamosvojili istočasno s Slovenci, je to potlej dokaj vprašljivo.

     • Lustrator

      ??? Kdo je dal ukaz za napad JNA na Slovenijo, Hrvati ali Srbi oziroma konkretno Miloševićeva banda? Vse ostalo je popolnoma brezpredmetno. Brez Hrvaške bi sledil genocid nad Slovenci, zato se južnim sosedom lahko le do tal prikloniš, medtem ko se komiji priklanjajo nekdanjim okupatorjem.

     • Jovo Jamnica

      Stipe Mesić – Hrvat, Ante Marković – Hrvat, Veljko Kadijević – Hrvat, Budimir Lončar – Hrvat, Franjo Tudjman – Hrvat, Zdravko Mustač – Hrvat. To so bili takrat najvišji predstavniki Juge. Slobodan Milošević je bil proti.

     • Lustrator

      To niso bili Hrvati, to so bili Komunisti, prav tako kot Miloševič. A s to razliko, da je Milošević, ki je izdajal vse te ukaze bil izvoljen s strani srbskega ljudstva, kar na nek način postavlja celotno Srbijo kot okupatorja, ne le komunistično partijo.

     • Jovo Jamnica

      Z Miloševićem se zmente hvatofili. Njemu je bila všeč Velika Srbija in v to Slovenije ni mešal. So se pa naši komiji res cmerili, ko so zapuščali kongres partije v Belgradu. Samo to pa je že druga zgodba. Dejstvo je, da so kri upornih Slovencev takrat zahtevali Hrvati. Če ne bi bilo tako, potlej tudi trimesečnega moratorija na osamosvojitev Slovenije ne bi bilo. V moratoriju pa sta bili samo dve stranki v postopku. Slovenija in preostanek Juge, v katero je spadala tudi Hrvatija. Tisti saborski sprejem kakor hrvaške državnosti je bil samo Tudjmanov slepilni manever, ki se je v praksi pokazal naslednji dan. Zvezni cariniki na hrvaških mejnih prehodih z Madžarsko namreč niso imeli nikakršnih težav pri uveljavljanju zveznih carinskih predpisov.

     • Vera

      Tudi mene zelo motijo komentarji v katerih grdo pišejo o Janši,češ, da je bil v kleti CD-a. Pa kaj res mislijo, da bi tisti ,ki so vodili operacije , morali stati sredi ulice ? Noro ! Vem iz takratnih poročil leta 1991 , da so imeli JLA oficirji nalogo,da vse naše takratne osamosvojitelje primejo žive in jih zapeljejo v Beograd .To je resnica , ki ji nihče nima pravice oporekati.

     • tohuvabohu

      Danes bi vsi bili radi osamosvojitelji. Zlasti tisti, ki so jim najbolj metali polena pod noge.

     • Miro

      nisem osamo0svojitelj, samo bvši teritorialec

     • tohuvabohu

      Saj je vseeno, kako temu rečeš. Hotel si dopovedati, da imaš neke zasluge, Janša pa nobene. Temu niti sam ne verjameš. Zakaj sicer rdečkarji tako otročje radi omenjate kleti CD? Psihologi bi to hitro razložili.

     • Miro

      glede na tvoj “visok” IQ si pač tako razumel….. loti se lažjih tem

     • tretjerazredni

      Mogoče res, potem si spadal pod vojaško garnizijo JNA v Zagrebu, kot naša cela TO.
      Verjetno vojske sploh nisi videl, boji so se vneli zgolj v peščici krajev po Sloveniji.

     • Miro

      ? NE razumem! kakšna garnizija? kaj pa so oni imeli z našo TO

     • tretjerazredni

      Srbske vojske, kjer so bili v glavnem hrvati, pod komando Zagreba.

     • Miro

      ne bo držalo… oficirji so bili pretežno srbi in črnogorci , ker le ti soše bili lojalni Miloševiču. vojska, če ji tako lahko rečemo pa so bili preplašeni otroci, ki niti niso vedeli zakaj so tu…. ne mešat te JNA pri nas in tiste voijske kasneje v Hrvaški in BiH

     • Jovo Jamnica

      Milošević je bil striktno proti uporabi JLA v Sloveniji. Štirinajst dni mu je zmanjkalo. Srbski generali ga niso vsi poslušali. Da pa je bilo največ oficirskega kadra iz Srbije, pa je logično. Že srbska kultura slavi vojščake bolj, kakor kakšna druga. In tudi kar se števila prebivalcev srbskega porekla v Jugi tiče, jih je bilo skorajda polovica vsega prebivalstva.

     • Miro

      to tem rumeno modrim ovcam povej, zakaj smo jo v Sloveniji tako poceni odnesli, kot smo jo. Miloševičevi interesi so bili drugje, ne pa v Sloveniji….

     • Miro

      sam sem bil v vojski v Sbiji in ti lahko povem, da je bil narod zelo dober z vojsko, sploh v času ko so titeku rezali noge in so nas poslali na bolgaesko mejo januarja in februarja 1980.

     • Jovo Jamnica

      Srbi so od nekdaj slavili in častili vojake.

     • SIMON ROZIC

      Ilegalo? A je premalo jasen in glasen?

   • rrrrr

    Tudi v NSi imate eno majhno nerodnost. Da ste po befelu iz Murgel še vedno v opoziciji. Proti edini opozicijski stranki. Gutten apetit.

   • tohuvabohu

    Lojzek, ko bo NSI dosegla rezultat, ki bo omogočil formiranje desne vlade, bo drugače. Namesto da ves čas jokajo, kako so v senci SDS, naj raje kaj naredijo za demokracijo.

   • mginko

    “Neroden” ! je narod, 800.000 nevolilcev in ne JJ.

 • Igor Pavlič

  Škoda, da v “raziskavo” nista bila vključena medija v službi resnice, vsi rezultati v zvezi z edino stranko, ki nas lahko popelje na pot napredka bi bili 110 odstotno pozitivni, točno tako, kot je z mediji v Severni Koreji. Novinarji so pač družbenopolitzični delavci. In edina agencija za raziskave javnega mnenja v službi resnice je MAkarovičev PArsifal.

  • Miro

   te medijii/ NoraTV in Demsracija/ so po vzoru komunističnih ,rezultati anket v dobro SDS 130 in več %-ni

   • samurai

    Ti že veš, ker si komunist.

    • Miro

     miško, komunisti so na Trstenjakovi…..

     • samurai

      Potem si tudi ti na Trstenjakovi. Bravo !

     • Miro

      mi je pod čast v taki združbi sodelovat….

     • samurai

      Čast moraš najprej imet,

     • Miro

      od kdaj pa pristaši SDS in Jajota vedo kaj je čast…… razen iz Google

  • Lustrator

   Rdečko, tudi če bi Slovenija ima 10 Nova24TV, ki bi o komijih poročala 100% negativno, o SDS pa 100% pozitivno, slovenska medijska krajina, da o družbeni sploh en govorimo, ne bi bila niti približno uravnotežena. Na eni strani imaš hordo državno sponzoriranih slonov, na drugi pa 2 do 3 mravljice financirane iz PRIVATNEGA kapitala. A komunisti niste zadovoljni vse dokler nimate absolutne 100% kontrole nad totalitarno državo in vas tudi ena sama mravljica na opozicijski strani zmoti. V normalnih državah je samoumevno, da večina medijev kritično piše o vladi, saj veljajo mediji in javnost polegh pravosodja in policije za glavno varovalko normalnosti, pri nas pa je ravno nasprotno – napada se opozicijo ki je brez moči in ščiti pozicijo, ki ima vso absolutno moč kralja Ludvika Sončnega.

   • Miro

    komunisti imajo kljub “bleščeči ” zmagi Jajota na volitvah 100% kontrole nad mediji? pa dobro povej kako je to mogoče? zmaga na volitvah , kontrolo nad mediji ima pa levica?

    • Lustrator

     Za kontrolo nad mediji potrebuješ vsaj 60% koalicijo, vsaj 2 zaporedna mandata in trdo roko s katero zamenjaš najprej večino ključnih kadrov v javnem sektorju (pravosodje, raznorazne agencije za nadzorovanje monopolov, celoten RTV), vse vodilne kadre v največjih državnih podjetjih in direktorje vseh glavnih z državo povezanih bank. Ko si torej podrediš celotno gospodarstvo, ti mediji (ki so od njega odvisni) dobesedno sami padejo v roke. To so komiji naredili že leta 45 in od takrat dalje so svojo absolutno oblast le še nadgrajevali, saj vmes ni bilo niti enega samega leta, ki bi to kontinuiteto ogrozilo. SDS sicer redno zmaguje na volitvah, a to še vedno pomeni v najboljšem primeru 30% v parlamentu, medtem ko je preostalih 70% (dvotretjinska ustavna večina) neprenehoma v rokah komunistov, medtem ko je stanje v gospodarstvu, bankah, medijih, pravosodju, civilnih iniciativah še precej manj uravnoteženo – cca 95% proti 5%. S 5% pa pač ne moreš premagati 95% s 70-letno kontinuiteto vžgano v možgane 3 zaporednih generacij slovencljev.

     Jasno ali naj ti še narišem?

     • Miro

      predvsem rabite nekoga ki bo vodil stranko kot je treba ne pazdraharja Jajota

     • Lustrator

      Z drugimi besedami: opozicija potrebuje za svojega predsednika nekoga, ki ne bo gledal pod prste vladi in opozarjal na njene norosti, ampak bo z njimi tihosoglašal, da ja ne bo “zdrahe”. No, saj takih strank imamo že kar nekaj (SLS, DLGV, Nsi), ti to ni zadosti? Dokler ni opozicija 100% lojalna partiji tako kot v Jugi, ne boš srečen?

    • tohuvabohu

     A si ti član bande 571?

     • Miro

      751

   • Jovo Jamnica

    Zakaj že so izhajali vladni brezplačniki v času Janševe kronske vlade???

    • Lustrator

     Tistih nekaj časopisov z nekaj stranmi primerjaš z medijsko mašinerijo z več kot 1000x večjim mesečnim budgetom s katerim upravljajo komiji? Perverzno.

     • Jovo Jamnica

      Tisti časopisi so našli svoje mesto v vsakem slovenskem nabiralniku. Bova kakšno rekla o vsebini?? Te spomnim, da je bila vsebina nekritično uperjena proti takratni opoziciji. Saj to je bil menda lajtmotiv na koncu tvojega posta?

     • Lustrator

      Slovensko komunistično z zakonom predpisano izobraževanje pa ne pristane v vsak slovenski dom, kakor tudi ne RTV, lokalna občila, Poop Tv, Kanalizacija ion ostale skrajnordeče kloake z nekaj tisočkrat večjo gledanostjo? Mi lahko poveš kaj je bilo tako nekritičnega v tistih brezplačnikih? Za Slovenijo je bil prvi v celoti dokončan vladni mandat z rekordnimi številkami praktično v vseh ključnih gospodarskih kazalcih s katerimi smo se uvrščali v sam vrh pri vseh primerljivih EU članicah, v opoziciji pa so sedeli komunisti, katerih glavni program je bil anti-janša, živel Tito. Vsak NORMALEN medij bi takšno opozicijo polil z greznico, vsaka normalna DEMOKRATIČNA država, pa bi take stranke nasploh prepovedala. A žal je bila tista vlada manjšinska in so morali celo v svojih vrstah tolerirati razne SLS-e in Desusovske udbovce.

     • Jovo Jamnica

      Še vedno trdim, da vladni brezplačniki takratni vladi niso bili v korist, ampak prej v pogubo, saj je SDS izgubila na volitvah le za par tisoč glasov. Prispevki proti opoziciji v brezplačnikih so bili tako za lase privlečeni, da se je sčasoma to bralcem priskutilo.

     • Lustrator

      Kajpak, kajpak. Konstrukt Patrija in v en glas orkestrirani mainstream mediji ter Vučkovo štetje glasov pri tem nima nikakršne vloge. Krivi so bili brezplačniki in pika.

     • Jovo Jamnica

      Če vlada ni bila toliko pri močeh, da bi dala v koš nekega nadomestnega člana Državne volilne komisije, potlej res takšna vlada ni bila vredna naslednjega mandata…

     • Lustrator

      Da bi Janša nekaj mesecev pred volitvami zamenjal kogarkoli iz Državne volilne komisije in režimski mediji ne bi iz tega naredili afere stoletja, kot takrat ko se je nabralo 571 rdečih hlapčkov, ki so šli pred Evropo jokati češ kako si Janša podreja vse medije zgolj zato ker je zamenjal nekaj nesposobnih rdečih urednikov ohranil pa na tisoče rdečesrajčnih pisunov? Lepo te prosim..

     • Jovo Jamnica

      Zakaj pa nekaj mesecev pred volitvami??? Vučko je nastopil svoj mandat leta 2004. Pa tudi afera 571 morebiti ne bi bila potrebna, če bi Janša zmogel več notranjepolitične strategije in ne samo tujini všečne diplomacije. Enako počne danes. Vlada sprejme katastrofalno migrantsko strategijo do leta 2030, Janša nič. EU špicnkandidatka postane evangeličanska globalistka Leyen in Janša nič. Soli pamet s streli v koleno in ko potlej glasujejo v primeru Lorenčič, Janša spet nič.
      No, da skrajšam, tega je še veliko…

     • Lustrator

      Vidiš, prav za to gre pri inteligentni politiki in taktiziranju: da se oglasiš in si tiho takrat kot je treba. In Janša je za vse poštene Slovence daleč najboljši državnik z najuspešnejšim vodenjem stranke prav zato, ker si ne pusti svetovati tebi podobnim, torej tistim, ki delite “dobronamerne nasvete” SDS-u čeprav vam niti na kraj pameti ne pade, da bi jo volili.Če bi poslušal vas, bi se že zdavnaj upokojil, stranko pa prepustil neki neki nekarizmatični pokveki, ki bi gradil na mostogradnji, namesto na resnici in v nekaj mesecih bi delili usodo z moralnimi spački Nsi-ja, Previranti in Agrokomunisti. Račun brez krčmarja, Jovo.

     • Jovo Jamnica

      Saj pa mene Janša ne moti. Nasprotno. Je pravi vir mojih mnenj. Toda, nikomur jih ne vsiljujem. Da ne volim za SDS, je večja krivda na njegovih podpornikih… Predaliću, Hojsu, Gorenaku, Mahniću, Pojbiću… Žibertovi in velikokrat tudi Grimsu, ki pa mu pri migrantih dam prav. Moti me le njegova nepreciznost v podajanju kritike. Itak sem nacionalist in z onimi, kaj si jih še našteval, nimam nič skupnega. Mene danes zanima kaj meni mislec Roger Scruton, rad poslušam Nigela Faragea in podobno…

 • Skrajno Desni

  Ne morem si predstavljat koliko idiotov premore ta Slovenija, še najbolje pa me moti da so vsi ti idioti na položajih. Slovenija res ne premore enega samega normalnega človeka.

 • lojze

  Edini posluh, ki ga ima Šarčeva vlada za avtoprevoznike je ta, da si je v civilnih, gospodarskih združenjih nastavila poslušne in nesposobne sogovornike. Ti se radi slikajo, potujejo Bruselj, naredijo pa ničesar, saj tudi ne vedo, kaj naj bi naredili. Bulčeva, zbornice, ministrstvo za infrastrukturo so tisti, ki so iz perspektivne, geostrateško izjemno primerne dejavnosti logistike naredili žep za polnjenje tajkunskih računov. Blagor ubogim (volivcem) na duhu! Je pa Šarec v prostem času posebne vrste prevoznik, vozi krompir s karjolo!

  • me

   Vse za stroko….butal.

 • sloustava

  Dokler bo Palcek ziv…je rekla Pricevalka! In to drzi, saj ta tip, kateremu samostojna Slovenija nikoli ni bila intimna opcija, se vedno sari in hara po presstituciji! Slovenski Stalin Golobic pa itak javno pove, da so mediji kupljeni! Najbolj butasto, kretensko in nerazumljivo pa je, da Slovenec to kupi! OK, razumem, da cistokrvni mesanci to kupijo, ne razumem pa Slovenca!

  • Miro

   jutro….najprej se botreba zbuditi, urediti “misli”, potem pa pisati

 • Perkele

  Dokaj uravnoteženo poročanje, saj SDS je negativna stranka, ki dela oz. poizkuša delovati v škodo Slovenije.

  Letos se je sfižila blokada tretje razvojne osi, skovikanje o proračunskih primanjkljajih v prvih mesecih je potihnilo, ko je Slovenija med EU28 članicami v zadnjem letu najbolj zmanjšala svoj dolg.

  Verjetno vodstvo SDS neokomi stranke mrzlično išče nove Vilije in strateške projekte, ki jih namerava minirati.

  • Lustrator

   Kakšni strateški projekti, kakšne razvojne osi neki? Gre za same mafijske svinjarije v katerih država v podmiznih “razpisih” podeli nekaj milijard € svojim prijateljem, nekaj sebi, nakar se vsi po vrsti zavlečejo za minimalno 100% v pogodbi določenega časa, presežejo stroške za vsaj 200%, državljani in PRIVATNI sektor pa nimata od tega popolnoma nič.
   Sicer pa o kakšnem zmanjševanju dolga govoriš uboga para rdeča, le nekaj mesecev nazaj je Čmarec vzel nov milijardni kredit v tujini. Država je pristojna za svoj zunanji dolg, tisto kar je med privatniki in bankami, nima zveze z vlado.

   • Perkele

    Komi, če si se naučil sezonskost prilivov in porabe sredstev državnega proračuna, sva že kar veliko dosegla. Ampak dvomim, naslednje leto bodo identične novice.

    Nova24 je kot nek islamski ali hrvaški medij, zgolj negativne in pristranske novice o Sloveniji.

    • tohuvabohu

     Zanimivo. Za rdečkarja je “komunist” psovka. Tako nizko ste padli, siromaki. Tudi drek bi požrli, če bi vam kaj pomagalo.

     • macon

      Komunist je za celi svet psovka in so zdaj raje “liberalci”, napredneži, multikulturneži, demokratični levičarji oziroma je za te otročke pravi komunizem rajska plaža s stalno hladno pijačo, noben dosedanji pa po njihovo ni bil “pravi”.

      Stalin ni bil pravi komunist, Pol Pot tudi ne, dinastija Kim je nekaj čisto tretjega, Milošević je bil zlobni nacionalist in noben komunist, čeprav so vsi redno žnabljali Marxa.

      Shizofrenija, psihopatstvo in sociopatstvo, nevrotičnost, obsesivno kompulzivna motnja se skupaj srečajo v komunizmu.

    • Lustrator

     Poglej si malo koliko konkretno znese ta opevani (dejansko pa patetično nizek) letni prirastek BDP in poglej koliko kreditov v tujini vlada letno jemlje v povprečju in ti bo MORDA kaj bolj jasno. Vsaka vlada, ki letno vzame več kredita kot pridela gospodarske rasti, bi morala nemudoma odstopiti – če pa govorimo o obdobju debelih krav kakršnih že dolgo ni bilo, pa je zadeva še hujša. Ko bo prišla kriza, boste pa piskali in spet krivili Janšo, čeprav ste bili sami tisti, ki ste že takrat torpedirali vse reformne predloge in so vaši direktorji bank odobravali nekrite kredite vašim direktorjem državnih podjetij. S to razliko, da je imela takrat ob koncu Janševega mandata Slovenija rekordno visoko gospodarsko rast, rekordno nizko brezposelnost in prvič dejanski državni bilančni presežek, danes pa….

 • Anton

  https://www.rtvslo.si/lokalne-novice/gorisko/susa-pustosi-po-vipavski-dolini-namakalni-sistem-ne-deluje/495305

  kjer so komunajzerji na oblasti, nič ne funkcionira, zgolj korupcija

  sarkazem press

  • Miro

   povej ime enega komunista ki je na oblasti? Jaz vem za enega, ki je v opoziciji

   • macon

    A daj no daj, to ste vi rekli pa potem velja kot zabetonirana resnica, a nje?

    Dajte probat manj otročje lagat pa vam bo nasedel kdo, ki ni otročji in neumen kot ste vi, čreda levih ovac.

    • Miro

     mucek, povej kdo je izmed Jajota in Jankoviča večji komunist?

     • macon

      Janković je po merilu socializiranih izgub in privatiziranih dobičkov bolj fašist, čeprav vseskozi maha s komunistično ikonografijo. Naj bo torej po njegovo: je komunist in s tem tudi najbližji sorodnik fašistov.

      Pri Janši se obešate na najbolj nepomembno: da je vodja svoje stranke več kot dve desetletji. Limate mu kult osebnosti, čeprav svojim kolovodjem (trenutni aktualni kamniški glumač, vendar zadaj dolgoletna kulta kučana in Jankovića) pojete slavospeve kot, da so iz družine Kim. Kaj so naredili za slehernike? Nič, nada, niente.

      Postavi se pred vinjeto na šipi avta (če ga sploh zmoreš voziti) in ji zmoli molitvico zahvale. Predstavlja veliko več za slehernika kot so mu dali trije vaši zgoraj skupaj v vseh desetletjih, kučan javno dreka že pet desetletij.

     • Franc Šink

      Komunist je plod izvenzakonske skupnosti fašista in nacista.

     • AlternativaZaSlovenijo

      Hahaha, izjava leta. Tole si je vredno zapomnit.

     • Jovo Jamnica

      To ti je verjetno prišlo na misel ob ponovnem ogledu filma Junior, z Arnoldom Schwarzeneggerjem v glavni vlogi…

     • Miro

      a ti pošljem kakšno njegovo “delo” iz njegovega komunističnega obdobja? zanimivo branje….. za tebe pa poučno
      Kar se pa tiče Kučanovih 50 let se pa pritoži volivcem… oni so ga izvolili kadarkoli je kandidiral na volitvah,,,,,verjamem, da bi tudi sedaj popapcal Jajčkota vsaj 70:30 % če bi z Jajotom šla na volitve…..
      imam pa predlog, da zamenjate volivce, pa še potem ne vem če ne bi Jajo samega sebe premagal….

     • macon

      Ko smo bili mladi, smo pisali vse mogoče, pa dali bi leta življenja, če bi nas kaka p!čka lepo pogledala. Eno je, kaj je bilo pred 40 leti, drugo pa radikalne spremembe svetovnega nazora iz danes na jutri.

      Ne morem ti napisati, da odrasti, ker je zate po mojem že prepozno. Daj mi še napiši, kaj konkretno je zate naredil kučan, katere spremembe so njegova zasluga, da jih ti pozitivno občutiš?

     • Miro

      ko odrasteš ti razložim, do takrat so pa te teme pretežke in jih ne boš razumel…

     • macon

      Do zdaj nisi napisal nobenega razmišljanja, ker ga na zmoreš, trajbaš ene in iste otročje komunajzarske fore, ki vam jih napišejo v Mladini. Brezvezni ste in predvidljivi.

      Uživaj v bedi in kriminalu, ki ju levičarji povzročate, za nič drugega niste kot za škodo in sramoto.

     • Miro

      imaš moj +

   • Lustrator

    Slučajno poznaš člana vladajoče koalicije, ki bi zahteval, da se nemudoma sprocesira vse še živeče udbovce, partizane, politkomisarje in ostale komunistične škodljivce v državi? Vsaj enega, ki bi zahteval prepoved javnega nošenja in čaščenja rdeče zvezde, zrušitev vseh partizanskih spomenikov in ukinitev vseh državnih (političnih) podjetij/bank ter njihovo prodajo apolitičnim privatnim kupcem?

    Ne? No, zdaj veš koliko nekomunistov imaš v celotni vladni koaliciji. V SDS-u ne boš našel enega samega, ki ne bi podprl zgoraj napisanega.

   • tohuvabohu

    Komunistov ni, so pa rdečkarji.

 • Lustrator

  Bravo Nova – komijem in apatičnim slovencljem je potrebno celo najbolj očitne stvari dokazovati in empirično analizirati, pa še potem imajo neznanske težave s sprejemanjem realnosti. Je pa slika (kar smo že vedeli) grozljiva in nas uvršča tam nekje med Jugo in Severno Korejo. Najbolj ironično pri vsem tem pa je, da rdečesrajčniki vsakič, ko pogovor nanese na uravnoteženost medijev, kričijo kako jih Janša obvladuje – po novem pa so to kar Madžari. Odslej se jim bo dalo vsaj ta članek pribiti direktno na čelo in na tem mestu ustaviti brezplodno debato z bukvoglavci.

 • tasilo

  Skorumpirana propagandna mašinerija leve mafije dela s tako polno paro, da bi se še Goebbelsu od ginjenosti kar očke orosile.

 • ZatonMesecnikov

  Tisk je samo orodje v rokah delavskega razreda in njegove avantgarde, Komunistične partije.

  Ljudska Pravica – Delo, 1970.

  • Andrej

   Proletarci vseh dežel – združite se.

 • Miha

  Enako v Ameriki in drugod po Evropi. V volitve se preko financiranih objav v medijih in na socialnih omrežij vmešavajo na veliko Rusi, Kitajci, Iranci, …tudi pri nas. Nakraden, umazan denar skrivajo v teh državah in davčnih oazah.

 • Miha

  Demokracija ne more delovati brez svobodnih in neodvisnih raziskovalnih novinarjev in medijev.

 • antimur

  Takšna je realnost Kučanove medijske greznice, kamor lahko prištejemo 90% slovenskih medijev, sramotno in ponižuječe je pa predvsem to, da so mediji, ki naj bi bili javni kot RTV, enako svinjsko lažnivi, spletkarski in povsem na razpolago Kučanu, bivšim in novodobnim udbašem, kriminalcem, čefurjem, za slovensko kulturo, jezik, glasbo, izročila, se jim gladko jebe, raje dajo v takšne termine LGBT ogabne aktiviste, migranto ljubce, čefurje in vso svinjarijo, ki svinja po Sloveniji. Zato bo ob sesutju teh novinarskih barab potrebno dati večino njih na pranger, najbolje jim je pa soditi po Brglezovem naravnim pravom.

 • macon

  Levičarji kot vsi pohabljeni totalitarci ne morejo brez zblojenih kultov osebnosti. kučan, Janković, zdaj pa glumač, ki bo čez par let pozabljena figura kot Cerar, ki politično še komaj diha na škrge, vsem so peglali javno podobo in jih na vse pretege hvalili, čeprav niso delali drugega kot škodo in sramoto.

  Levičarji so po pravilu otročji bebčki in tudi kulte namenjajo sebi podobnim revčkom.

 • trumpet2018

  tega šarastega bedaka ne morem poslušat, kaj šele komentirat, nimaš česa komentirati, ker ni ničesar napravil, samo uničuje državo in nas zadolžuje, to je navaden gospodarski kriminal in zloraba oblasti, oziroma legalna kraja na vseh področjih

  • xtc

   Saj ne uničuje svojo preberi kdo in odkod je in kaj je povedal bivši SD jevec Pertinač o njem.

 • Anton

  dost mam bebavih levičarjev , čas je za musko, čas je za Marjana Kralja

  danes imam za vas odličnega interpreteta Pierre Bachelet in njegovo mega uspešnico

  Elle est d’ailleurs

  https://www.youtube.com/watch?v=JedpnuZVmpg

  sarkazem press

  • tohuvabohu

   Na moji tipkovnici žal ni tipke “sarcasm”.

 • realnost

  Potreben bo upor na vseh področjih. Državniška nepokorščina press.

 • xtc

  Seveda vsa Kučanova mšinerija “dela” marjana Kosovskega in mu dviguje FAKE podporo,no k trobilom za Xarxchija sta se že piridružila Olazkov Svet 24 in Odlarkov potapljajoči se Reporter.
  Sevrda pa je zanimivo opazovati medijski molk in blokado o tem,ko je nekdanji vidni član SD(kar pomeni ,da je zelo dobro informiran) objavil o resničnem poreklu XarXchija.
  Prav nasmejalo me je,ko je par levičarjev,ki jih poznam zgroženo ugotavljalo,da gre zaproblem.
  he,he,he ob tem jetreba opomniti ,da to razkritje Marjanu Kosovskemu precej škodi saj se je del volilcev začel obračati proč od njega,predvsem v tistih občinah kjer imajo velike težave z uvoženimi Albanci iz Kosova,ki jim vedrijo na sociali,po 8 hodi na eno zdravstveno kartico k zdravniku,v šoli se nočejo asimilirati,nočejo govoriti in postajajo med Slovenci vse bolj nepriljubljeni in razkritje mu ni ravno v pomoč ali dvig popularnosti. Slovensko in celo zahtevajo obnašanje po njihovo,skratka Kučan z Xarxchijem kjub ogromni medijski mašineriji ne more več na nobene volitve več saj se težave in afere grmadijo rešitev pa ni,blefiranje podrepniških medijev in agencij pa mu na realnih volitvak ne prinesejo več kot 12,5% in le še manj bo,sploh ko bo zadeva z ilegalci ušla iz rok in ko bodo A in I postavili mreže takrat je z Xarxchijem dokončno konec.
  Koliko se mu splača riniti v predčasne volitve je vprašanje,saj se mu polomi in klofute iz US ter EU in afere kar vrstijo,to pa ga potaplja in zato tone,mediji ga sicer bildajo pred vsakimi volitvami a je realno izplen zanj vedno enak nekje okrog 12,5 % ali pol JJ v najboljšem primeru ob vsej medijski mašineriji.

  • wert

   Že vsa leta levi kot slabšalno in namenoma, da bi Janšo ponižali pred ljudmi, nazivajo s “šiptarjem” in glej ga zlomka ( če je temu verjeti) res smo ga dobili. Pa nisem rasist in spoštujem vsakega človeka, če je le pošten, ampak – narava, jim je zavezala lažnivi jezik .

   • xtc

    Pazi,tudi pri trboveljskemu doktorju se je razvedelo precej podobno,da je bil posvojen-sicer to ni nič slabega ampak Partija bazira na nabirkah ravno takih ljudi,ki nimajo identitete,jaza ne narodnih korenin in niso pripadni ničemur razen partiji in so več kot primerni za nje interese in cilje.
    Ne vem kaj si hotel povedati z “nisem rasist”?
    Rasizem je zelo zlorabljena beseda,ki se vse bolj uporablja za izsiljevanje.
    Ljudem se namensko podtika rasizem,zato,ker da beli ne marajo črnih zato ,ker so črni-to JE V VEČINI PRIMEROV LAŽ,ne da jih ne marajo zaradi barve,ne marajo jih zaradi neasimilacije,nizkega IQ in mentalitee težeče k lenobi in kriminalu-barva načeloma z opisanim nima veliko skupnega,je morda res nek zunanji znak a prave težave ne tičijo v barvi kože.
    In nadalje vse več črnih v JAR ugotavlja,da so kljub Apartheidu imeli višji standard in manj kriminala kot sedaj pod svojimi,ko država regresira vse bolj.
    Rasizem vse bolj postaja zlorabljena beseda za doseganje ciljev tistih ki jih z IQ in znanjem ne morejo,bi jih pa preko politične agende,pa naj so sposobni ali ne-to pa je kompatibilno z levičarstvom,bolj si zabit,butast nesposoben in naš boljši si in višje prideš.

 • Andrej

  Vse to je popolnoma normalno, ker ima CK ZKS permanentno dovolilnico za vstop v vse medije, SDS pa blokado. Iz tega se lepo vidi, kdo je v resnici nevaren komunizmu. Komunisti to dobro vedo, zato cel čas v državnih šolah indoktrinirajo mladino.

 • montyamp

  ASTROLOŠKA PSIHOLOGIJA SVETUJE .
  Na kratko , samo za pametne .
  Črnčec se npr. zelo dobro ujema s serpentinškom , da ne bo nesporazuma in materiala za udbovske provokatorje , nismo še pri spolnosti in garažnih aktivnostih murglosrbske gverile .
  V glavnem Janša in Črnčec bosta nikoli funkcionirala , ker sta pač tako rojena , Črnčec je pri prekinitvi osmoze z materjo dobil takšen astropečat , da bo vedno lezel v tazadnje NKVD vajeništvu .
  Seveda sanjari o dobrem vodenju države , ampak sanjači so samo amortizer za sunke zločincev , ki ropajo pošten narod in seveda naredijo dobrega drugorazrednim kot sebi toliko kot Černobil Ukrajini .
  Kurćanizem je poln zlobe , kot je sanjač poln človekoljubja in upanja , da bo morilca rešil iz okovov morbidne psihološke izkrivljenosti .
  ŠKODA DA ZMAGUJEJO TISTI I PODUCIRAJO ATENTATE , SANJAČI BODO PA S SVOJO STRPNOSTJO , ZADALI SMRTNI UDAREC DRŽAVI .
  K*R*A*M*B*E*R*G*E*R*-S*L*I*V*N*I*K*-G*O*L*U*B*-J*A*M*N*I*K-K*O*K-……………..
  Amen .

  • Jovo Jamnica

   Je ova vedeževalka delala špecjalizacijo pr Babi Vangi?

 • tohuvabohu

  Večina novinarjev glavnih medijev bi bili klošarji, če ne bi pisali tako, kot hoče mafijska banda. Nihče ne bi potočil solze za njimi.

 • mginko

  Bobu se reče za drugorazredne državljane – bob. Vse po usmeritvah stare udbomafije s podmladnimi zvajalci te mafije.

 • Olga101

  Šarec je peder.

  • Miro

   kako pa olgica ti to veš…. a si sped že nekaj mesecev nepotešena?

   • Jovo Jamnica

    Pazi – fake.

  • wert

   Kradljivec tujih nickov – TROL spet tu na delu.
   Poberi se NESNAGA !

   • Olga101

    wert je peder in vsakdan natepava Sarca odzadaj.

    • šmentanamuha

     Tunek?

    • Olga101

     Laž je nesmrtna duša komunizma! Glejte nanizanko o zločinih komunizma in diktatorju Titu!
     Olga101,@olga101, 3 Upvotes! Levičarski troli in tatotovi Nickov boste že vedeli!

  • Olga101

   Olga101,@olga101, 3 Upvotes! Levičarski troli in tatotovi Nickov boste že vedeli!

  • AlternativaZaSlovenijo

   Kako pa to veš. A si mi ga vtaknil v ta zadnjo?

 • tretjerazredni

  Cenzuro medijev najbolj občutimo komentatorji, levi mediji brišejo vse kar kritizira njihove članke, desni pa samo kritiko Janše in stranke.

  Oblast varuje svojo propagando, opozicija je stavila vse na kult osebnosti vodje, to sta dva popolnoma različna principa indoktrinacije javnosti.

  • Miro

   kje tebi brišejo ? piši na NoriTV

 • Ryuk

  We are 99%!

 • šmentanamuha

  Tako se to dela, dokler ovce ne spregledajo in ne naredijo preskoka v evoluciji (se postavijo pokončno na zadnji dve nogi).
  Pozdrav vsem rdečim ovcam!

 • Garbage man

  šiptar

 • NoName

  V vseh državah, ki jih je na srečo vse manj, kjer vlada rdeča zvezda z komunističnim pridihom, imajo levi kar 99,9 % podporo vseh svojih državljanov, verjetno je naša država za ohranitev (ne)uspešne vlade pripravljena na enak scenarij, ker jim pač ne uspe ljudstva prepričati pa to počnejo z nekaterimi mediji na katere imajo enak odstotek vpliva.

 • Tunek-Haloški Hillbilly

  “POP TV o Šarcu v 99 odstotkih pozitivno, o Janši v 38 odstotkih negativno, v času volitev je bilo negativnih novic o SDS več kot 70 %”

  Ja, vendar…ne gre pa za fake news. Gre za resnične informacije. Šarec je pač demokrat, Janša pa skrajni desničar… Kapish?

  • šmentanamuha

   Šarec demokrat????? V lažnem svetu levičarja je vse postavljeno na glavo, tudi haloška ovca.

  • Olga101

   Šarec je samo marioneta komunističnega zločinca iz Murgel! Vi ste pa njegovo trobilo, skupaj s POP kanalizacijo in Hanzi! Komunizem=islamizem=nacizem=fašizem! Levičarji!

  • Common Sense

   Naj te Tunek, popravim: Šarec je predvsem narcis. Narcis pa je demokrat samo takrat, ko to dobro navzven izgleda.

   • AlternativaZaSlovenijo

    Pokvarjenost in tupoglavost ne moreš popravit.

  • AlternativaZaSlovenijo

   “Demokrat”, ki načrtno krši Ustavo R. Slovenije.

 • Beličič

  Šarec je zlat!Se trudi za vse nas!

 • Jovo Jamnica

  Nehajte z bananjem, užaljeni varuhi portala iz vrst opranoglavih, ker to ne pomaga. Potrebno je blokirati moj profil na disqsu. Drugače ni haska.

 • Igor Pavlič

  berem Demokracijo ter gledam NovoTV 24 in nimam nobenih težav s pranjem mogžan.Vse deluje 110 procentno,,mkot kje v Severni Koreju. Hvala Bogu in Orbanu, ki nam omogočata Resnico!

 • AlternativaZaSlovenijo

  Sploh pa ne razumem, da pri taki množici tujih medijev laho kdo sploh še prebavlja RTVSLO alI POP TV

 • Tomaž Mlakar

  In kaj lahko pozitivnega pisejo o JJ? Da je njegov ego sit in ovcice zadovoljne ima pač svoja trobila.

 • Janez Kepic-Kern

  ZA EX KP, ZK “FAKE” LEVIČARJE IN
  ZA SPODNJE – NERGAČE
  SE
  NE ZMENIMO
  se za te “večne nergače” od F. TUNEKA IN VALTERJA
  – pod katerimkoli imenom trenutno – nergata – taka sta in taka bosta – UMRLA.

  FOVŠIJA JU PAČ ŽRE,

  KER JE – NAŠ NAJBOLJŠI POLITIK IN CENJENI GOSPOD J. JANŠA
  V OK KONDICIJI,
  KER IMA MLADO DRUŽINO ITD.

  ŠALA
  Najbolj ju pa žre, ker
  sta
  OSTALA BREZ – OK – P A S U L J A
  V BOVCU
  IN
  KER V TEJ VROČINI NISTA ZMOŽNA
  KOT G. J. JANŠA IN NJEGOVI
  ITI IN PRITI
  NA VRH DVATISOČAKOV OKROG BOVCA.
  LE
  FOVŠIJA – PAČ – zelo običajna reč pri nas.
  KONEC ŠALE
  L.R. JANEZKEPIC-KERN KOMENDA