fbpx

Zdravko Počivalšek: Problematiko šolstva lahko razumemo samo v kontekstu epidemiološke krize! Dajmo prosim razumeti, da razsaja huda epidemija.

Predsednik SMC Zdravko Počivalšek (Foto: STA)

“Na interpelaciji se bo poleg aktualnega vodenja resorja lahko razpravljalo tudi o podedovanemu stanju v šolskemu sistemu in o načrtih ministrice Simone Kustec, kako nadoknaditi to noro leto,” je v odzivu na interpelacijo ministrice za izobraževanje Simone Kustec poudaril minister za gospodarski razvoj in tehnologijo in predsednik stranke SMC Zdravko Počivalšek.

Zdravko Počivalšek je prepričan, da bo na račun interpelacije prišlo do zanimive razprave, ki lahko prispeva k iskanju sistemskih rešitev. “Zato upam, da ne bo šlo samo za dnevnopolitični teater, ampak se bo zelo resno pogovarjalo o vsebini.”

Problematiko šolstva lahko po besedah Počivalška razumemo samo v kontekstu epidemiološke krize. “Vsi si želimo odprtih šol in nemotenega izvajanja športnih dejavnosti. Ampak dajmo prosim razumeti, da razsaja huda epidemija,” je jasen in ob enem predlaga, da se osredotoči na vprašanje priprave načrta, kako bomo pri šoloobveznih generacijah in naših športnikih nadoknadili to izgubljeno leto. “To bi morala biti sedaj najpomembnejša tema,” je prepričan.

Foto: STA

Počivalšek se je s tem odzval na potezo poslancev Levice, LMŠ, SD in SAB, ki so danes v postopek DZ vložili interpelacijo ministrice Simone Kustec. Svoje očitke so strnili v 20 točk. Med drugim ji po poročanju STA očitajo nestrokovne in škodljive politike na področju organizacije vzgoje in izobraževanja v času epidemije. Predsednik SMC je že večkrat poudaril, da je v času epidemije nujno sodelovanje. “Potrebujemo več sodelovanja in manj rušenja. Samo skupaj nam lahko uspe.” Zaradi obnašanja opozicije v času epidemije je bil že večkrat kritičen, še posebej brutalni se mu zdijo pritiski na poslance, ki ne podpirajo kandidature Karla Erjavca za mandatarja. “Pri tem leva opozicija ne grozi samo poslancem, temveč se spravlja tudi na njihove družinske člane.” 

Sara Kovač