fbpx

Zdravnik iz Berlina, dr. Andrej Trampuž preko dvoličnega Večera poziva, naj vsi politiki, ki so se cepili prednostno, odstopijo!?

Andrej Trampuž (Foto: posnetek zaslona/Tarča RTV Slovenija)

Osrednji mediji v lasti tranzicijskih tajkunov so svoj politični boj proti vladi fokusirali v cepljenje prebivalstva. Temu se je pridružil tudi slovenski zdravnik iz Nemčije, dr. Andrej Trampuž v sobotni izdaji Večera. “Napaka je, da dobi cepivo kdo iz kakšne uprave, parlamenta, ki ni tako star in tako bolan. Če naredi nekaj takega politik, je to razlog za odstop, brez razprave,” pove Trampuš. Nemškega zdravnika pa je pozabil nekdo obvestiti, da se je v Sloveniji ves državni vrh cepil le zato, da so potrdili zaupanje v cepivo AstraZeneca. 

Slovenski osrednji mediji obračajo ploščo iz dneva v dan. V času, ko so zdravstveni strokovnjaki pozivali, naj se gre vsak prebivalec cepit, so večinski mediji delali dramo, da se cepiti ni priporočljivo. O cepivu AstraZeneca smo spremljali dramatična poročila covid dvomljivcev, ki so odsvetovali cepljenje. Čez nekaj dni, ko so ugotovili, da je vrag vzel šalo, so ponovno spremenili mnenje in začeli ljudi pozivat, naj se gredo cepit. Zaradi dvoma v cepivo AstraZeneca se je ves državni vrh cepil z omenjenim cepivom. S tem so pokazali, da je cepivo AstraZeneca, popolnoma varno. Niso se pa cepili zato, da bi si prednostno zagotovili zaščito pred covidom-19.

Vendar se infektolog Andrej Trampuž tu ni ustavil. V nadaljevanju je povedal, da se do sedaj, najvišji politični predstavniki v Nemčiji še niso cepili. Trampuževa izjava se ni izkazala za točno, saj se je zaradi starosti že cepil zvezni predsednik Nemčije Frank-Walter Steinmeier.

Novinarji Večera zlorabili termin “kritična infrastruktura” in se cepili prednostno!
Ironija je toliko večja, ker je slovenski zdravnik iz Berlina to povedal za mariborski Večer. Pred kratkim smo poročali, da so se prav novinarji Večera prednostno cepili. Na vprašanje, kako je to mogoče, so odgovorili, da so bili cepljeni kot del zaposlenih v kritični infrastrukturi. Na razočaranje ostalih novinarjev v državi, so državni organi hiteli pojasnjevati, da novinarji ne spadajo v del kritične infrastrukture, in da so v Večeru javnost zavedli.

Osrednji mediji se zelo radi hvalijo, da so ure svojega dela namenili poročanju o epidemiji koronavirusa. Vendar pri tem pozabijo navesti, da jim epidemija služi le za politično obračunavanje s sedanjo vlado. To se vidi v problematiziranju posameznih vladnih ukrepov, podpiranju petkovih nezakonitih protestov, sedaj pa je glavna težava ta, da moramo do 11. aprila 2020 vsi nositi maske tudi zunaj.

Zato je ironično in smešno, da Večer gradi medijsko prepoznavnost z izjavo, ki popolnoma spodbija Trampuževo izjavo. Vendar kot smo videli včeraj, so vsi osrednji mediji v Sloveniji dramatično napovedali t.i. zaprtje države s pretresljivimi napovedmi, ki dajejo bralcu občutek, da živimo v vojni.

Vse lepo in prav, če bi bila Slovenija edina država na svetu, ki sprejema takšne ukrepe. A je Slovenija le ena izmed mnogih držav na svetu, ki se spopada z eno najhujših zdravstvenih kriz. Tudi ukrepi so si bolj ali manj podobni, ne glede na to, ali državo vodi leva, ali desna vlada. A to časnik s težo zamolči in še naprej izvaja vsakodnevno politikantsko propagando za leve opozicijske stranke SD, LMŠ, SAB in Levica. Toliko o tem, zakaj jim že leta padata branost in število naročnikov.

Luka Perš