fbpx

Zdravnik, kritičen do kolesarskih protestov, opozarja: “Kjer je 100 kolesarjev, tam ni možno držati razdalje, pospešeno se diha, kašlja.”

Fotografija vidnih predstavnikov politične elite, ki ne upoštevajo vladnih ukrepov.

“Kjer je 100 kolesarjev, tam ni možno držati razdalje, pospešeno se diha, kašlja. Iz zdravstvenega vidika je za mene to neprimerno in je v nasprotju z obstoječimi pravili igre. Večina državljanov se brez pripomb in pritoževanj drži prav vseh ukrepov in v tem smo zmagovalci,” je povedal zdravnik in predsednik zdravniškega sindikata Fides dr. Konrad Kuštrin.

Slovenija še vedno ni izšla iz epidemije koronavirusa. Kljub sproščanju nekaterih vladnih ukrepov se moramo še vedno držati navodil zdravstvenih strokovnjakov. Njihova opozorila moramo vzeti resno, saj se zaradi neupoštevanja navodil lahko zgodi drugi, mnogo hujši val epidemije virusa covid-19. Dr. Kuštrin, predsednik sindikata Fides, opozarja: “Kjer je 100 kolesarjev, tam ni možno držati razdalje, pospešeno se diha, kašlja. Iz zdravstvenega vidika je za mene to neprimerno in je v nasprotju z obstoječimi pravili igre. Večina državljanov se brez pripomb in pritoževanj drži prav vseh ukrepov in v tem smo zmagovalci.”

Med vidnimi slovenskimi javnimi osebnostmi sta na ponovno nevarnost širjenja strahotne bolezni opozorila ustavni sodnik Ernest Petrič in psiholog Kristjan Musek Lešnik. To je le nekaj vidnih predstavnikov, ki se ne strinjajo z nevarnim ogrožanjem zdravja v podobi množičnega protestnega kolesarskega druženja po mestnih ulicah. Nikomur se ne odreka možnost protestiranja in izražanja drugačnih stališč, a protestirati v času hude zdravstvene krize, ob tem pa nevarnosti izpostavljati še otroke, je popolnoma neresno, otročje in podlo.

Kljub temu, da se je epidemija oziroma njen prvi val šele dobro umiril, pa so v petek, sicer nezakonito, v Ljubljani potekali protivladni protesti. Tja je nekaterim hujskačem in političnim strankam po podatkih policije uspelo privabiti 5.500 protestnikov. Kot je za spletni portal Nova24TV opozorila zdravnica Alenka Forte, je en takšen dogodek, kot je bil petkov protest, dovolj, da sproži drugi val epidemije.

Konrad Kuštrin: “Kjer je 100 kolesarjev, tam ni možno držati razdalje, pospešeno se diha, kašlja. Iz zdravstvenega vidika je za mene to neprimerno in je v nasprotju z obstoječimi pravili igre.” (Foto: STA)

Mlajši protestniki, ki v primeru okuženosti morda ne izkazujejo simptomov, so s svojo udeležbo postavili pod vprašaj varnost svojih bližnjih, nenazadnje pa so kršili tudi Odlok o prepovedi zbiranja, ki še vedno velja.

Ogrožanje zdravja je določenim drugotnega pomena, saj jim je pomembno le potrošniško uživanje in uničenje trenutne vlade za vsako ceno. Po eni strani je Slovenija dobila veliko pohval na račun spopada s koronakrizo, po drugi strani pa medijski kartel in njen režiser, slovenski novinarski popotnik Blaž Zgaga skupaj s svojimi mednarodnimi globalističnimi “neodvisnimi” novinarskimi združenji, sporoča slovenskim državljanom, da živimo v diktaturi. A kljub vsakdanjim uničenjem vlade so ti poskusi jalovi, kar se izraža tudi v zadnjih javnomnenjskih anketah o ukrepih vlade.

Damir Črnčec na protivladnem protestu.

Ne glede na trud medijskega kartela, novih levičarskih intelektualnih združenj tipa Forum za demokracijo ter opozicijskih strank LMŠ, SD in Levica, bo večina državljanov še vedno spoštovala vladne ukrepe.

Še sreča, da se je vlada zamenjala, v nasprotnem primeru bi bila Slovenija morebitna žrtev prekuževalskega eksperimenta, ki bi povzročil na stotine nedolžnih mrtvih in kolaps slovenskega zdravstvenega sistema. Zato vsi bodoči in prihajajoči kolesarski protestniki premislite, kaj je pomembno. Ali ostanete zdravi in se čim hitreje vrnemo v stare tirnice, lahko pa s svojo sovražnostjo do desnice povzročite novo, hujšo epidemijo virusa covid-19 v Sloveniji. Odločitev je vaša.

Luka Perš