Zdravstvena mafija je varna – kirurg Mrevlje razkriva, kako v UKC Ljubljana pokradejo vsako leto 50 milijonov davkoplačevalskega denarja

Aleš Šabeder. (Foto: Twitter)

“Ste res, spoštovane sodržavljanke in sodržavljani, prepričani, da zato hodite v službo in plačujete ene največjih davkov na svetu, da si nekaj posameznikov, članov zdravniško-dobaviteljske mafije ter paradržava, privoščijo megalomanski luksuz, medtem ko vi komaj skrpate mesec z mesecem,” izjavlja borec proti korupciji v zdravstvu kardiolog in kirurg Blaž Mrevlje. Med drugim tudi pove, da se v UKC Ljubljana na leto pokrade 50 milijonov evrov zaradi dobaviteljske nabavne mafije.

Kardiolog Blaž Mrevlje razkriva kruto resnico o Alešu Šabedru, ko je pozival kot direktor UKC Ljubljana za znižanje nabavnega material. “Prvič, da se zaveda, da so zdravila, pripomočki, naprave, potrošni material in storitve v UKC Ljubljana preplačane in drugič, če bi cene lahko znižali za 10%, bi jih lahko tudi za 20%, to pa bi pomenilo 40 milijonov evrov letno, kar je blizu moje ocene, da se v UKC Ljubljana zaradi preplačevanja vsega (razen plač delavcev, seveda) skozi okno vrže, beri pokrade, najmanj 50 milijonov evrov davkoplačevalskega denarja vsako leto,” razkriva kruto resnico o kraji slovenskega davkoplačevalskega denarja Mrevlje.

“Plenjenje davkoplačevalskega denarja lahko nemoteno poteka na tako masoven način, je prišlo do treh fenomenov: oblikovalo se je pet stebrov za zagotavljanje statusa quo plenjenja, prišlo je do obrata vrednot in prišlo je do negativne selekcije,” opisuje srčiko problema slovenskega zdravstvenega sistema kardiolog in kirurg Blaž Mrevlje.

Bivša zdravstvena ministrica MIlojka Kolar Celarc je bila med najpomembnejšimi zaščitniki nabavne mafije v zdravstvu.Foto: STA

Mrevlje izpostavi pet stebrov nedelovanja slovenskega zdravstva
Pet stebrov razdeli Mrevlje na različna področja. Prvi steber predstavlja monopolna slovenska zdravstvena zavarovalnica ZZZS. Drugi steber nefunkcionalno ministrstvo za zdrave. Tretji steber po mnenju Mrevljeta predstavljajo državne zdravstvene ustanove oz. črpalke, kjer konkretno poteka organiziran kriminal. Četrti steber predstavlja ne delovanje Nacionalnega preiskovalnega urada. Peti steber pa predstavlja po besedah Mrevljeta kontrolirano impotentno Specializirano državno tožilstvo. Blaž Mrevlje je eden večjih kritikov slovenskega zdravstvena sistema. Očita mu korupcijsko naravnanost. Po njegovih ocenah vsako leto izgubimo najmanj 400 milijonov evrov. “Nikjer ni idealno, vendar pa v normalnih evropskih državah nista glavna problema javnega zdravstva organiziran kriminal in sistemska korupcija. Pri nas sta.”

V intervjuju za spletno stran Arrevija je med drugim opisal monopolni položaj ZZZS v Sloveniji. “ZZZS – je garancija, da se večina denarja zbere na enem mestu, da je ta količina predvidljiva in da se jo da obvladljivo razdeliti med deležnike. Vsaka konkurenčna zavarovalnica bi začela glede stroškov postavljati neprijetna vprašanja, zato je, v izrojenem sistemu kakršen je, bolje, da konkurenčnih zavarovalnic sploh ni.”

Blaž Mrevlje v intervjuju za Arrevija razkriva nove zlorabe v slovenskem zdravstvenem sistemu. (Foto: Arhiv Nova24tv)

Milojka Kolar Celarc in Aleš Šabeder sta garancija za katastrofalno stanje v slovenskem zdravstvu
V intervjuju se je kritično opredelil do dela bivše zdravstvene ministrice Milojke Kolar Celarc in zdajšnjega Aleša Šabedra. “V svojem mandatu Milojke Kolar Celarc in Aleša Šabedra lahko lepo videli, da skrbita izključno za zdravniško-dobaviteljsko mafijo in ne za bolnike. Milojka Kolar Celarc je denimo za poplačilo dolgov do dobaviteljev preplačanega medicinskega materiala spisala čez noč interventni zakon, ki je zdravniško-dobaviteljski mafiji vrgel 136 milijonov davkoplačevalskih evrov. Niti trenila ni z očmi. Je morda trenutni minister Šabeder priredil kakšen javni razpis na katerem bi znižal ceno enega samega zdravila, pripomočka, naprave, potrošnega materiala ali storitve v zdravstvu na nivo referenčnih cen v EU? ,” ugotavlja Blaž Mrevlje.

Šef Nacionalnega preiskovalnega urada pametuje o korupciji v zdravstvu, a ničesar ne ukrepa
V zadnjih intervjujih se je direktor Nacionalnega preiskovalnega urada Darko Muženič izpostavljal, kako se bodo pod njegovim vodstvom hitreje in učinkovito lotevali raziskovanja kriminalnih in korupcijskih dejanj v slovenskem zdravstvu. Mrevlje je kritičen do besed šefa NPU. “Poročilo o mega aferi z žilnimi opornicami, ki so jih bolnišnice na nivoju države preplačevale za 3,5 milijona evrov letno in ga imajo v predalu že več kot dve leti in nič ne naredijo, pa govori drugače. Masovnega ropa v zdravstvu ne smejo preiskovati. Izgovarjajo pa se, da jih bi moralo usmerjati Specializirano državno tožilstvo in da jih ne. Morda v zdravstvu res ni nedotakljivih, so pa očitno taki, ki se jih ne upajo dotakniti,” je na novo hinavsko delovanje NPU-a opozoril Mrevlje.

Harij Furlan (Foto: STA)

Brat Harija Furlana ujet med kriminalnim dejanjem, a za Furlana to ni problema
Harij Furlan je do nedavnega bil vodja Specializiranega državnega tožilstva. Njegov brat se je ujel v afero, da je imel podjetje, ki je po enakem principu prodajalo preplačane umetne kolke eni od slovenskih bolnišnic. “Bo brat preiskoval brata? Bi v Nemčiji ob razkritju na javni televiziji, da brat šefa Specializiranega državnega tožilstva preprodaja bolnišnicam preplačane kolke v okviru splošno znane korupcije v zdravstvu (če bi ta bila enaka kot pri nas) po takem prispevku še lahko bil šef nemškega Specializiranega državnega tožilstva? Seveda ne. Pri nas pa Furlan mirno v kamero potrdi, da nima s tem nobenega problema. Vidite kje je problem,” razkriva kirurg Blaž Mrevlje.

Janez Zemljarič (vir: twitter)

UDBA svojo vladavino izvaja skoz procese slovenskega zdravstva
Blaž Mrevlje pa opozarja, da si je UDBA podredila slovenski zdravstveni sistem. Prvi direktor UKC Ljubljana ni bil nihče kot Janez Zemljarič. Kljub svoji starosti Zemljarič še danes velja za glavnega igralca v ozadju v slovenskem zdravstvenem sistemu. ” Na vodilnih mestih v slovenskem zdravstvu boste našli zanimivo veliko potomcev generalov ali tožilcev jugoslovanske narodne armije in bivše službe državne varnosti ali Udbe. Slučaj? Prvi direktor UKC Ljubljana je bil Janez Zemljarič. Njegova naslednja služba je bila šef Službe državne varnosti ali Udbe. Rabota za paradržavo, ki poteka še danes je bila postavljena in zastavljena že v sredini 70-ih let prejšnjega stoletja, teče nemoteno še danes naprej in po enakih principih. Tudi denar se še vedno prečrpava na njene račune v davčnih oazah v tujini. Vaš trdo zasluženi denar,” razkriva šokantne povezave starih Udbovskih kadrov v slovenskem zdravstvu kardiolog Blaž Mrevlje.

Zelo zanimiv in obsežen intervju  si lahko preberete TUKAJ.

Luka Perš

 

 

 • Simon Rožič

  Kaj , dragi moji , te barabe delajo z nami? To je maščevanje ene
  UDBO celice nad celotnim ljudstvom Slovenije!

 • RATATA

  Policija, NPU, tožilstva in kazenska sodišča delujejo perfektno!

  • Hribouc

   Za bat se je nenadnega revolucionarnega izbruha , ki bo te kriminalce iz zadnjega pogreba na Žalah zradiral s površja Slovenistana.
   Upor bo vodil Tonin in Novačka iz Bruslja – tam ima premalo za delat !

  • karlina

   ITAK, ČE PA SO POVSOD NASTAVLJENI SAMO NAŠI

   • RATATA

    No, spodbudil me je BMZ ko je napisal, da ta ne delujejo.

 • Uomo blu

  Zapreti koruptivne ljudi.

  • mona lisa

   To bi bilo prelepo ampak mafija z botrom na čelu vlada s trdo roko.

  • karlina

   In kdo jih bo zaprl-skorumpirana sodišča, samo vprašam. zato pa so na vsa mesta nastavili svojo rdečo golazen, nihče jim nič ne more, nihče, kako so ze dejalai, samo, da ni Janša.

   • Uomo blu

    Oni se med sabo ne bodo pozaprli, to je res. V nas ljudeh je moč, ki delamo v raznih podjetjih in če imamo dokaze prijavimo korupcijo (tudi mediju kot je nova24tv) in ostro nastopimo proti takim ljudem. Ala Project Veritas.

 • Andrej

  Kjer je denar, tam je mafija. Kjer je komunizem, tam je mafija=komunizem. Komunizem ni rešitev, ampak problem.

  • francelj3

   In to veeeelik!!

  • karlina

   KOMUNIZEM JE NAJVEČJE ZLO-ZLA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Antonius

  Dodatno zdravstveno zavarovanje je namenjeno pokrivanju izgub, kar razni Zemljariči ukradejo s kupa zdravstvu namenjenega denarja.
  Slovenci si z dodatnim zdravstvenim zavarovanjem plačujemo pravico, da lahko mesece in leta stojimo v vrsti, da starci za življenja pridemo do zdravnikov, specialistov.

  • janez novak

   In kdo je prijatelj Zemljarica?
   Erik Brecelj, “borec” proti korupciji

   Brecelj tudi nikoli ni skrival dobrih odnosov z Janezom Zemljaričem, prvim direktorjem Kliničnega centra v Ljubljani, nekdanjim šefom slovenske Udbe in simbolno figuro vpliva globoke države na posle v zdravstvu. O njem je v intervjuju leta 2015 z “Jožetom Možino, ko poleg pohvalnih besed o Zemljariču pove tudi, da je njegov vpliv v zdravstvu povezan z … sigurno si je on prizadeval imeti določen vpliv, ne samo v zdravstvu, tudi drugje. V zdravstvu, pač, sem imel občutek, ena stara ljubezen še iz časov, ko je bil v kliničnem centru“. Tri leta kasneje je v intervjuju z Bredo Bončo rekel, da je “…. imel občutek, da želi pustiti za sabo nekaj pozitivnega. Pač še ta leta, kar se bo lahko ukvarjal s posli, ne”. Za vse nekdanje žrtve politične represije je lahko srhljiva njegova izjava (o Zemljariču) marca letos na POP TV: “Je imel moč, ampak predvsem je ta moč temeljila na Slovencih brez hrbtenice!”

  • VERZIFIKATOR

   Maščevanje se nadaljuje.

   Blaž Muren

   MRAVLJO ZGAZIMO

   Tisto basen z murnom vsi poznamo,
   mravlje zaloputnejo mu vrata,
   za goslača silna je zagata:
   komu, pravi, naj zdaj sploh igramo.

   Druga basen, ta precej bolj kruta
   mi na misel hodi zadnje čase,
   ni zapisana, je zgodba zase,
   sodrga v njej zbrana je naduta.

   »Mravljo zgazimo in to docela,
   vse potrgajmo ji žile hkrati,
   brez opore ji ne bo več stati,
   glejmo, da slovo bo mravlja vzela.«

   Vpije muren, z njim fiškalov gruča,
   mravlja jim na nogo je stopila,
   je, kot da bi žile jim zdrobila,
   vsak naj kamen v mravljo brž zaluča.

   Vsi so muzikanti uglašeni
   z murnom v združbi vsi na mravljo besni,
   v skrempljani so navezavi tesni,
   vse do žilnih pet vsi zamorjeni.

   Kar se dvige godec druge vrste,
   drugi žanr slišati je glasen,
   nauk je viže vsem kristalno jasen,
   gleda barabinom se pod prste.

   Takšno vižo godec jim zagode:
   »Prav, mecíte, kamenje drobite,
   saj očitno buče ste zabite,
   vsak nazadnje, kar je prav, dobode.

   Spomnite se, butci, prve basni,
   mravlje zaloputnejo vam vrata,
   viden zadaj bo odtis podplata,
   oh, v razmišljanju ste res počasni.«

 • Hribouc

  Dajte, povejte mi že enkrat zakaj imamo OPOZICIJO v Našem Parlamentu?

  A bo Janez Janša kaj tvitnil na tale zapis?
  A se bo korajža, Podobnik Nadpoštenjak kaj oglasil?
  Kaj reče Kangler?
  TOOONIN -kje si ?
  ——————————————————————————————————-
  MATER VOLA !
  A pokličemo župnika Osolnika, da bo še enkrat znorel ?
  odgovor : njega je škoda!
  —————————————————————————————–
  Kaj pa Spomenčica Diklićka , glasogovornica M,Kučana , kje siiiiiiiiiii? Bo kaj?

  Kaj pa Svetlančica Luciferčica, dušobrižnica – imaš neku poruku, molim?

  Kje ste človekoljubni čuvaji reda v tej vukojebini, na plano!
  Vi se k’r smejčkejte !
  Ne boste dolgo.
  Potres bo.

  • rrrrr

   Kolikor vem, je udarno kladivo proti zdravstveni mafiji Jelka Godec. Kaj ni več poslanka SDS?

   • Hribouc

    Ne to!
    Treba je interpelirat , vreč iz sedla bando, ki to dopušča!
    minister tainta
    šef vlade tainta….krucehajlonduš!

   • karlina

    TOČNO IN POVEDALA JE, DA JI GROZIJO

 • JANEZ GUS

  Če Klovn v 24h ne eagira,jih ie treba vse te akterje postrelit kot zajce pred prvo škarpo.Dovolj je.

 • totex39

  Človek pa nekaj ne more razumeti, eni predlagajo ukinitev prostovoljnega zdravstvenega zavarovanja, drugi pa takoj razmišljajo kako bi zdravstveno zavarovanje zvišali, samo da bi se malo drugače imenovalo, znesek pa bi bil enak ali še višji. Res nas imajo za norce.

  • karlina

   ITAK, zelijo narediti takšen sistem, da bo potrebno kljub zavarovanju vse plačati, boste videli, to bo, oz. je ze zametek nove Venezuele !!!! No, Pribac in ostala levičarska drhal bi nas pa kar evtanazirala. Mimogrede, vse te barabe se hodijo zdraviti v tujino, menda celo v vojaško bolnico v Ameriko, raja naj pa kar crkne.

 • Ježek Teka Teka

  Koliko bolnih davkoplačevalcev je že umrlo zaradi teh rdečih antislovenskih svinj … na tisoče …

  • karlina

   Stotisoče, v vseh teh letih, po letu 1945, pa še več nas bo.

 • Unikatna

  Samo tu in tam se kakšen posameznik oglasi in nato vse teče naprej…državljani kot, da so vsi na drogi…politiki skrbijo za svoje riti in svojo elito…mrš vsi skupaj…

 • branči

  če bi bilo samo teh 50 mio, bi bili lahko srečni, tako pa je v butalah ta številka vsaj 100 x večja

 • prosim če v članku popravite tekst povsod kjer imate napisano Mrevlje….pravilno je Dr.Mrevlje….eden redkih, ki si ta naziv zasluži….s tem se pokaže določena mera spoštovanja, če niste sami tega ugotovili….

  • francelj3

   Zdravniki ne smejo uporabljati naziva dr. Ta pritiče samo FDV-jevcem. Tako vsaj mislijo mediji.

   • največja šala so doktorati (in diplomanti) iz FDVja iz področja politologije, obramboslovja in podobnega sranja, ki lahko vzklije samo na univerzi edija kardelja….druga največja šala, skupaj z diplomanti, so doktorati iz filozofske fakultete v ljubljani….sam genialen kader, ki pozna delovanje trgov, centralnobančnega sistema, kot so tekom študija spoznali delovanje rektuma povprečnega homića…..sam kader, kateri je že po defaultu superioren….superioren v revščini duha in lastniškega kapitala…..

    • francelj3

     Država, ki omogoča pridobivanje cele vrste doktorskih nazivov na področju bureka, je brez dvoma na poti v propad.

  • Kapodistrias

   Ne drži. Kot vem, g Mrevlje, dr.med., nima akademske stopnje doktorata (pri čemer se dr. piše pred priimkom), se pa strinjam, da tisti, ko jo imajo, niso vsi za kakšno rabo (npr. Štromajer), in da je g. Mrevlje dober zdravnik.

 • Boy

  Kdaj bodo javno objavili, koliko materiala se porabi za kaj: recimo previjanje, plenice, žilne opornice. itd. Ter koliko to Slovenijo stane skupaj, na državljana in na bolnike, ki so bili v obravnavi. Ga ni junaka, ki bi zahteval take podatke. Slovenci porinemo glavo v pesek in čakamo, kaj nas bo udarilo po riti, pardan žepu.

 • Ivan Ivanovič

  Opozicija pa se ukvarja z lepo Natašo. Temu se že lahko reče sostorilstvo. Kdor ne ukrepa v skladu s pristojnostmi, ko bi moral, je sokriv.
  =bite se vsi skupaj: levi in desni (lopovi).

  • karlina

   JELKA GODEC SE UKVARJA IN SAMA JE POVEDALA, DA JI GROZIJO.

  • Kapodistrias

   Ne, to je klasičen primer slovenskega vsegliharstva: vsi so enaki, vsi kradejo. To je najbolj razširjena slovenska politična platforma, trud, da se nič ne zgodi. Zato pa smo ovce, narod brez vsakršne politične kulture. In takšne potrebuje (levičarska) mafija.

 • mona lisa

  Slovenija je mafijska država. Državljani pa moramo mafijo plačevat.

  • karlina

   ITAK, ZE DOLGOOOO ČASA, oz. glavni boter je murgeljska podgana.

 • Ehbolimedžoko

  Kako lahko uhaja denar iz zdravstva, ko pa je vse digitalizirano in strašno dobro zaščiteno.
  Če npr. proda gostinec eno kufe, gre ta “dogodek” direktno na davkarijo in dokler ni potrjeno od njih, mu blagajna ne izda ven računa.
  Če branjevka na platcu proda šopek peteršilja isto in tako dalje………a, miljoni evrov pa lahko odtekajo mimo FURSa v neznano, a ?
  Težko to razumem – NE, sploh ne razumem te “matematike”.

  • francelj3

   Čudeži se pač dogajajo. Pred leti, ko je DURS grozil, da me bo rubil zaradi 20 centov dolga, je bila Mladina dolžna (ne spominjam se več točno) milijone davka, pa je ni nihče rubil. Še en čudež!

  • karlina

   Hvala enako MATEMATIKA RDEČIH KMEROV JE PISANA NA KOZO NJIM, PARDON , NA KOZO DENARNICE !!!!

 • crniocar

  nič novega to so in vedo VSE ( tudi sđs) vlade do sedaj !!!! in ?????

 • Ivan Ivanovič

  Zdravstvena mafija je varna …
  ***
  Seveda je varna, če so ovce lepo v staji. Saj nas hoče tudi Nova24tv prepričati, da se ne da nič storiti, da mora tako biti, kot je.
  Naj že nekdo povabi Nancy Pelosi v Slovenijo, da opoziciji pripravi hiter kurs delovanja v opoziciji. Četudi opozicija nima oblasti, ima možnost, da razkriva zlorabe in kršenje zakonov ter nedelovanje ustreznih organov pregona. Ampak seveda, potem bi se pa komu zamerili…

  • francelj3

   V proporcionalenm volilnem sistemu je pač tako, da kdor je danes opozicija, lahko že jutri (brez volitev seveda) postane pozicija, če pravemu leze v rit. Zato se ne bo nobene stranka zamerila nobeni drugi.

  • Hribouc

   To bomo tako izpilili u vražju mater, da ,ko opravimo z rdečo kriminalno bando, nastane tak pedanten slovenistanski sistem, da bo tudi poraba skret papirja šla tako, da bo treba dokazovat kok si si rit obrisou, četud maš drisko!

  • karlina

   In kaj lahko stori opozicija, vidimo, da nima nobene moči, prav nobene

  • nancy pelosi si ti vtakni v rit in prižgi, da bo fino gorelo….

  • Kapodistrias

   Oh, Nancy Pelosi pa nam res nima kaj povedati.

 • francelj3

  Dokler ne bomo v zdravstvu popolnoma vsega privatizirali, bodo kradli kot srake. Tak je zakon narave (vsaj v Sloveniji). Položaj je tak kot v gospodarstvu in povsod drugje. Privatizirajmo vse!

  • jan Gedli

   Privatizacijo zdravstva na vse načine zavirajo, ker se da le preko državnih ustanov na veliko krasti. Zasebniki bi hoteli imeti dobiček.

  • karlina

   In kdo bo dovolil privatizacijo ,kdo, mimogrede, sedaj več ničesar ta banda ne skriva, kradejo javno , vsem na očeh.

 • tramal

  Povrhu pa moramo plačati že skoraj vse tablete ,da lahko imajo migranti zastojn,banda komunistična kradljiva.

  • karlina

   TOČNO TAKO in ŠE SLABŠE BO, VERJEMI

 • DOMOVINSKA LIGA

  Bi bil pa že čas da kakšnega rdečega lopova obesimo, na Prešercu v opomin ostali rdeči golazni.

 • Ježek Teka Teka

  Z dokazi so lahko tokrat obtoženi za genocid …

 • mimogrede….ko smo ravno pri zdravstvu….kot veste je kitajska popolnoma na nogah zaradi izbruha koronavirusa v mestu Wuhan….bojda v ponedeljek….danes je petek….v tem blogu pa je dodana twitter objava iz mesta wuhan, kjer kitajska pospešeno 24/7 gradi novo bolnico, ki bo namenjena zdravljenju zgolj zbolelih za tem koronavirusom…rok za dokončanje je 3 februar 2020….torej razumete….20.1.2020 se je zgodba z koronavirusom in karanteno celega mesta začela…..do 3.2.2020 pa bodo dokončali gradnjo nove bolnice….ki so jo začeli graditi 22.1.2020……ne verjamete…tule pobrskajte je twiter objavi priložen tudi videoposnetek iz gradbišča https://ambasador21.wordpress.com/2020/01/24/kitajska-postavila-tretje-mesto-v-karanteno-wuhan-virus-se-je-razsiril-v-singapur/

 • TopGun

  Zanimivo, da pa v tem prispevku ni omenjenega nobenega čefurja, sama domača golazen.

  • maček ivan

   Pufff ni tevećććć
   This user is blocked.

   • TopGun

    Če mačku stopiš na rep zacvili, a ne ???.

 • mginko

  Drugorazredni nedržavljani – nevolivci cca 800.000, ki bojkotirate volitve, naj vas stara udbomafija, ki upravlja z sodstvom in represivnimi organi in s svojim podmladkom-izvajalci še naprej obira pri plačah, pri davkih in s svojimi mediji pere z lažmi vaše možgane. Dokler se ne mislite udeleževati volitev, nimate pravice jamrat in stokat kaj je v ukradeni državi vse narobe. Da je stanje tako in da ima oblast rdeča stara in mlada mafija, ste krivi vsi nevolivci, ki ste s tem omogočili, da ta mafijska kompanija požira današnjo ukradeno državo že 30 let. Tako nimamo države (je ukradena), ampak samo mafijski teritorij. O pravni državi se lahko zaradi vas sanja vsem drugorazrednim državljanom, ki hodijo na volitve. Upam, da tudi nevolivci občutite čakalne vrste v mafijsko pokradenem zdravstvu in posledice teh vrst so vrste tudi na žalah. No tam jih tudi vi nevolivci ne doživljate, čeprav ste sokrivi za tako stanje.

  • karlina

   PODPIS

  • Joc 52

   tudi jaz podpišem

 • lena

  Vsekakor gre za dobro organiziran sistem, ki je bil narejen takoj ob nastanku Slovenije, ko je vecina postenih politikov porabila svoj cas, da je drzava zacela funkcijonirat. Mafija pa je v istem casu zorganizirala sistem plenjenja. In seveda se tudi dobro spomnim nasprotovanju bivsih vodilnih komunistov, proti tujim vlagateljem, ker seveda se niso razdelili plena (bivsega druzbenega premozenja), ozr. niso se imeli sistema, kako olastniniti zase!

 • šmentanamuha

  Dobra stran te nedoumljive slovenske zdravstvene, bančne, politične in vsakršne kloake: izkazalo se je, da so še pravi moški tudi pri nas: Mravlje, Pezdir, Logar, Radonjič in tisti zobozdravnik iz Faktorja, mislim, da je Zevnik al nekaj takega, Brecelj,… dodajte še katerega, prosim. To je to. Intelektualci, strokovnjaki na svojem področju, ki se upajo javno izpostavit. Tudi nekaj žensk sodi v to kategorijo. Spomnim se ene umetnice, ki jo poskuša občinski svet onemogočit pri izvajanju njene svetniške funkcije. Izjemna ženska, ampak sem pozabila njeno ime.
  Kot sem že nekajkrat zapisala: prihaja čas pogumnih ljudi. Naj nam bodo našteti za zgled.

 • karlina

  BANDA, LOPOVSKA , RDEČA MAFIJA, NO ČE POGLEDATE SAMO ZGORNJO SLIKO, JE ENA SAMA ZALOST, MISLIM SOBO, KAR SE PA OSTALEGA TIČE-VSAKA ČAST, ZDRAVSTVO JE ZE NA POTI NOVE VENEZUELE, ČISTO RESNO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Kapodistrias

  Spoštovani gospod Mrevlje, z večino zapisanega se strinjam, z vsem pa le ne. Našteli ste pet stebrov slovenskega zdravstvenega mafijaštva. Na prvo mesto pa ste dali “monopolni” ZZZS. Kaj pa ima on od tega monopola, če mora zbrani denar razporejati po modelih, ki jih predpisuje država, večinoma uvoženih, in pri tem po predpisih (!) še poslovati brez izgube? Zakaj pa ta model (primerljivi primeri) v Avstraliji deluje, za nas pa ni dober? Za vse druge stebre navajate nečedne posle. Zakaj pa jih za prvi steber niste? Niti enega! Ker tam očitno ne odteka denar nekontrolirano v mafijske roke, tako kot v zdravstvenih institucijah. Pri dopolnilnih zavarovanjih ni monopola, deluje več zavarovalnic, tudi čisto zasebnih, in še to z zasebnimi sredstvi – pa je med njimi kaj konkurence? Nobene! In kaj bi še bilo, če bi imeli za obvezno zavarovanje več zavarovalnic? Verjetno več nečistih računov. Skratka, ni problem ena zavarovalnica, problem je, da to ni avtonomna zavarovalnica, da sploh ni zavarovalnica, ampak paradržavni sklad, distributer sredstev po diktatu države. Edini monopolist je dejansko država!

  • Kapodistrias

   In še to: ne slepimo se, da bomo imeli za dvakrat manj sredstev za zdravstvo na prebivalca enako učinkovito zdravstveno varstvo kot v primerljivih državah zahodne Evrope. Res so plače zaposlenih tudi sorazmerno nižje, toda hkrati močno obdavčene; cene materialov pa so – tudi zaradi mafijskega ozadja – celo višje.

 • trumpet2018

  dokler so neo levičarji na oblasti, se to plenjenje ne bo ustavilo, samo še povečalo se bo