Je šlo pri Niki za izmišljen eksces?

Po tem, ko je Nika Kovač doživela napad s strani neznanca, je sledila koordinirana politično medijska akcija. (Foto: Socialna omrežja)

V uredništvo Nova24TV smo prejeli več odzivov zdravstvenih delavcev, ki trdijo, da imobilizacija poškodovane roke, kot jo na fotografiji prikazuje “napadena” Nika Kovač, ni opravljena po zdravstvenih standardih. Je Kovačeva napad zaigrala, da bi pred drugim krogom volitev škodovala Anžetu Logarju? Od nje smo zahtevali zdravstveni izvid.

Še nikoli v zgodovini samostojne države ni bližnje srečanje z nekom sprožilo tolikšen medijski odziv kot ponedeljkovo srečanje domnevno jeznega človeka z Niko Kovač, kjer naj bi jo nepridiprav odrinil in ji zagrozil z ubojem njenega psa. Če je dogodek avtentičen, še ni znano, ker so se nam oglasili ljudje iz stroke in nas opozorili na nenavadno povito roko Kovačeve, dokumentirano na objavljeni fotografiji po domnevnem napadu. Na kateri se smeje. Poleg tega so v sami zgodbi nekonsistentnosti, med drugim ta, da je Niki in prijateljici Maji uspelo zbežati, a je kljub temu prišlo do poškodbe. Če ne prej, bodo resnico obelodanile nadzorne kamere.

Še bolj bode v oči podatek, da se je v bližnji preteklosti zgodilo že veliko groženj in napadov, toda po odzivu sodeč je očitno veliko pomembneje, kdo je tarča napada. Če si Janez Janša, ti lahko nevladne organizacije in množice indoktriniranih dnevno grozijo s smrtjo in v času pandemije uničijo dobršen del glavnega mesta, pa to nikogar ne premakne. Lahko mu Tea Jarc svobodno grozi na oddihu v gorah ali pa njegovi ženi in otrokom pošljejo na stotine grozilnih pisem. Vse to je legitimno, ker medije in organe pregona vodi sila, ki to dopušča in groženj ne obsoja, kaj šele preganja.

Levica doživlja fiasko za fiaskom
Drugače je, če si otrok privilegirane elite, ljubljenka medijev in podaljšana roka vladajoče politike. Še toliko bolj, če je to v času intenzivne predvolilne kampanje, ko so v igri predsedniške in lokalne volitve ter referendumi. V nedeljo je namreč levica dobila hudo lekcijo v obliki poraženega skrajneža Mihe Kordiša, ki ga je, mimogrede, podprla tudi Nika Kovač in je pristal na zadnjem mestu, poraženega Milana Brgleza s podporo Roberta Goloba in Tanje Fajon ter poražene Nataše Pirc Musar, ki je pristala na drugem mestu. Fiasko levice se pričakuje tudi na lokalnih volitvah. Vse skupaj daje silam kontinuitete vedeti, da se nekaj moralo zgoditi, da bi lahko napadli vedno prikladnega krivca Janeza Janšo in Novo24TV. Direktor Boris Tomašič je proti Niki Kovač že napovedal tožbo, kjer bo imela možnost pojasniti krive navedbe.

Mnogi zato upravičeno opozarjajo, da bo tovrstnih ekscesov še več. Levica bo šla na vse ali nič.

Andrej Žitnik