Združenje VSO zaradi arogantne ukinitve MSO pozdravlja interpelacijo Vlade

Foto: STA

Potem ko je stranka SDS napovedala interpelacijo o delu in odgovornosti vlade je Združenje VSO podalo izjavo, s katero je izrazilo podporo interpelaciji. Izjavo objavljamo v celoti.

Zaradi arogantne ukinitve Muzeja slovenske osamosvojitve Združenje VSO pozdravlja interpelacijo SDS o delu in odgovornosti Vlade Republike Slovenije ter priporočila NSi Vladi RS z namenom širše argumentirane razprave o pomenu osamosvojitve kot vrednostnem središču vseh Slovencev.

Ta je na podlagi plebiscitarne volje kljub političnim delitvam prvič v zgodovini povezala slovenski narod v skupni in samostojni državi. Po zavračanju vsakršnega dialoga s strani vlade vidimo v interpelaciji priložnost za ponovni razmislek o ukinitvi Muzeja slovenske osamosvojitve in poziv k razumevanju pomena slovenske samostojnosti in državnosti kot krepitve državotvorne, domoljubne in demokratične zavesti.

Združenje VSO

Spomnimo: potem ko vlada ni želela spremeniti odločitve o ukinitvi Muzeja slovenske osamosvojitve, je združenje VSO napovedalo akcijski plan dejavnosti, ki bodo ljudem približali dosežke slovenske osamosvojitve in zablode enačenja boja za samostojno državo z NOB, kar želijo narediti sodobni socialisti.

Andrej Žitnik