Združevanje Dnevnika in Večera: Med Stepišnikovimi novinarji že prve žrtve

Foto: Škandal24

Padec prodanih naklad, zaradi česar naj bi se medijski hiši Dnevnik in Večer združili, naj bi s seboj prinesel tudi odpuščanja novinarjev. Novinarji v uredništvu Večera, katerega odgovorni urednik je Matija Stepišnik, slabe poslovne rezultate že čutijo na svoji koži. Povedali so nam, da so jim že nižali plače, nekaterim celo za 20 odstotkov.

In medtem, ko so prve žrtve slabega poslovanja navadni novinarji, se lastnik Večera Uroš Hakl še vedno lepo debeli in uživa v razkošju. Njegova družina si je pred dvema letoma za 307 tisoč evrov omislila vikend v Triglavskem narodnem parku, poglejte ga na povezavi. To ni edina nepremičnina Haklovih za užitek, imajo še eno na hrvaškem otoku Krk. Sosedje pripovedujejo, da so jo pred leti kupili “na keš.”

Lažna skromnost
Lastnik Dnevnika je tajkun Bojan Petan, ki je moral zaradi spornega lastninjenja Term Čatež pred sodnika, s skupino DZS pa je ustvaril založniško-medijsko-turistični imperij, ki obvladuje deleže v precej pomembnih slovenskih podjetjih, kot so Terme Čatež, Marina Portorož ter časopis Dnevnik in podjetje Delo prodaja. Ko je letos marca pričal pred parlamentarnimi preiskovalci, ki so ugotavljali vzroke in odgovornost za bančno luknjo, je javnost izvedela, da na dan zasluži kar 1.861 evrov neto. “Vodenje štirih firm s tisoč pritiski” po besedah Petana prinese tudi to, da se človek praktično odpove družinskemu življenju. Kar je nekoliko privlečeno za lase, saj tudi žena Petana Ada de Costa Petan sedi v nadzornih svetih njegovih firm, tako da z okrnjenim družinskim življenjem najbrž ni toliko težav. Petan se menda rad druži tudi z mladimi kolegicami.

Bojan Petan (Foto: STA)

Podobno kot odgovorni urednik Dnevnika Darijan Košir, ki se je v času, ko je bil direktor vladnega urada za komuniciranje, toliko družil s sodelavkami, da je druženje (šušljalo se je, da v motelu na obrobju Ljubljane) obrodilo tudi sadove. (Bivšo) ženo in družino pa je zmenjal za sodelavko.

Škandal24

 • Tanja Bor

  Ali se novinarji zavedajo, da so k temu tudi sami pripomogli? S podpisovanjem takih neumnosti https://sl.m.wikipedia.org/wiki/Peticija_zoper_cenzuro_in_politične_pritiske_na_novinarje_v_Sloveniji so uničili poklic novinarja.

  • Aton

   Vsaka laž ima svojo ceno. To bi morali novinarji zelo dobro vedeti!

 • ŠČŽČŠČŠŽČČŠŽČŽŽŠČŠČŠ

  Nič čudnega, da propadajo ,ko pa tako zavajajo javnost glede migrantov in drugih tem.

 • joza joza13

  In kje je sedaj t.i. novinarska solidarnost?
  A še niso spisali nove peticije?
  Zakaj je že ne podpisujejo?

  • AlternativaZaSlovenijo

   V socializmu je samo navidezna solidarnost

 • AlojzZ

  Socializem umre, ko zmanjka denarja drugega. Potem je pa samo še revščina in čakanje ljudi, da jih osvobodijo Američani.

  • Krtača 20

   A teb še niso povedal da tud kapitalizem umre ko zmanjka denarja drugega? Ti šment. Zdajle počas gledaš tud to.

   • AlternativaZaSlovenijo

    Kje je pa kapitalizem umrl? A še nisi dojel, da je socializem najdalša pot od kapitalizma do kapitalizma. Ti šment, pardon hudič no. Šment je hudič, a ti ni to on povedal?

 • Franjo Trojner

  Pod urednikovanjem Stepišnika te častnik nič več ne potegne vase.
  Z medijj je vedno tako, da če niso berljivi za večino populacije in bralcu ne nudijo možnosti ustvarjanja lastnega mnenja jih kr hitro prične vrag jemati. Pod urednikom Stepišnikom je častnik pričel z serijsko objavo člankov, ki so po mojem mnenju izrazito naklonjeni samo levičarski resnici, ideologiji, propagandi, ko bralec to pristranskost prepozna, prične resno dvomiti v profesionalnost strokovnost, objektivnost pisca, kar v večini primerov pri bralcu rezultira v opustitvi zanimanja za tak medij.
  Časniku z dolgo tradicijo želim, da še dolgo izhaja in obilico člankov, ki bodo visoko profesionalni, strokovni in bodo bralcu prepustili, dopustili, da si na osnovi preverjenih resničnih in dokazljivih zapisanih dejstev mnenje ustvari sam.

 • večni srb

  Tako je prav, vse te lažnjive šalabajzerje najprej na kup, potem pa kupiti vse skupaj za 1 evro in razprodati za vrednost osnovnega kapitala.

 • VERRZIFIKATOR

  Darjan Stepalnik

  KDO NAKLADA

  Kdo prav vsak večer tako naklada,
  v dnevnik da zapiše si notico
  lažno, zraven zmerja pač resnico,
  da zvečer se tisti ne obvlada?

  Kdo večer bi najraje ukinil,
  z dnevom zlil ga, s tem pa dan podaljšal,
  s čimer koli bi oba ozaljšal,
  da le noč in temo bi prekinil?

  Kdo se takšne zdaj gre nebuloze,
  kdo v obupu noč bi kar odpravil,
  kdo večer je in ves dan zapravil,
  kdo čez noč se trese od nervoze?

  Kdo zvečer prešteva lastne žrtve,
  v dnevniku izpadle kdo beleži,
  kdo izgublja vsak večer na teži,
  koga berejo le duše mrtve?

  Kdo tako nizkotno nizko pada,
  kmalu ves uniči da sam sebe?
  Ta preklinja mene, njega, tebe,
  ker je k vragu vsa mu šla nalada.

 • Anton

  Verjetn je hodu v motel Medno pri Medvodah, no sej tudi nekdanja gostilna sedaj zgolj še prenočišče Cirman v mednu je znano po kurbarijah.

  sarkazem press

 • Novakec1

  Novo ime bo pa stari Pavliha.

 • domovina mili dom

  No, lumpenproletarci iz Levice, polni gobcanja o kapitalističnem izkoriščanju. Se boste oglasili in napadli z demonstracijami pred Večerom in Dnevnikom? Kapitalisti manjšajo plače in odpuščajo.
  Aja, hop, cefizelj. To so vaši šefi. Oni lahko bogatijo na tuj račun. Pa še morda kak balkanski sandalar.

 • montyamp

  To nam je nakotila strpnost med morilci .
  Morilec ne more vzgojiti normalnega naslednika .
  Tam kjer so zemljevidi črni od označenih morišč , odnosi med ljudmi ne morejo biti normalni .
  Dokaz , da je marsikaj narobe , je tretja uničena država v 100 letih , na enem prostoru .
  Atentatorska demokracija je vodena od oblasti , ne od navadnega človeka .
  Imamo peveč kozorogov na oblasti .
  Kućan Milan , Zoran Janković ,Gregor Golobič , Janez Zemljarić, Branko Masleša, Zvonko Fišer,Anton Rop , Matjaž Han , Franc Trček ,Svetlana Makarović , Al Capone, Drago Kos,Mao Zedong,Tit Turnšek , Andreja Katić , Kim Džong Un , Elena Ceaucescu , Hermann-Wilhelm Göring , Spomenka Hribar , Violeta Tomić , Violeta Bulc , Tjaša Andrée Prosenc , Igor Zorčič , Bizilj Ljerka , Iztok Podbregar , Svetlana Slapšak , …………. Kocjanćić , Miklavćić , Isajlović , so tudi že kandidati za preimenovanje v hijene .

 • montyamp

  To niso novinarji , to je družbenopolitični odpad , ki ne vidi , da se za lopove in atentat-demokrate ne bi smelo prodajati svojega , čeprav skrajno omejenega , uma .

  • mona lisa

   Bolnik.

 • althar

  Logično vprašanje za socialiste:
  Če se dve krivulji asimptotično približujeta ničli, ali se superpozicija (=vsota) teh krivulj bliža ničli počasneje ali enako hitro?

  Cenjene odgovore vrzite v nabiralnike z modrim pokrovom. Hvala.

 • montyamp

  Trdi kapitalizem ni kapitalizem , kapitalisti ki so oropali za zaveso komunizma in povojne morije slovenski narod , lahko počnejo z zaposlenimi to kaj počnejo svinje z vrečo moke .
  Oblika kapitalizma nastala v Sloveniji , lahko preživi samo z novinarji , ki so milo rečeno , ultraidioti .
  V Avstriji so taki kapitalisti po zaporih .
  Slovenci najbolj butast narod v EU , med prvimi tremi na svetu .

 • karpelec

  V tej čudni mudlji-gudlji se je izgubil Lacy. Poštenega najditelja prosimo, da ga toliko oživi, da bo lajal v luno, pa tudi, če ni polna.

 • mona lisa

  zaradi takih je slovenija tam kjer je. Enkrat za vselej bi trebalo s takimi lopovi obračunat in kaznovat tudi in predvsem z odvzemom nakradenega premoženja. Šele vlada ki bo imela jajce obračunat s takimi bo lahko rešila Slovenijo pred lopovskimi pijavkami.

 • METULJ

  SUPER DA SE ZDUŽITA DNEVNIKA ” VEČER” IN “DNEVNIK”. LEPO BI BLO, ČE BI SE TEJ DRUŽINI PRIKLJUČIL ŠE DNEVNIK “DELO”, HEH!

  SLOVENCI TOPLO POZDRAVLJAMO, DA BI IMELI NA KUPU VSO TO NOVINARSKO TAJKUNSKO UDBOMAFIJSKO RDEĆO BANDO!! TA RDEĆA VAŠMAŠINA SLOVENCEV, PERE MOŽGANE SLOVENCEM S FEJK INFORMACIJAMI, Z “MOLČANJEM” ALI Z MINIMALIZIRANJEM RESNICE NEUGODNE ZA RDEĆO BANDO, KI UNIČUJE NAS SLOVENCE!!

  KER JE VSEM TREM EDICIJAM SKUPNO BOLEČE DEJSTVO ZA NJIH IN TO JE PADANJE IN PADANJE NJIHOVIH DNEVNIH NAKLAD.

  JA, ZDRUŽEVANJE BO UPAJMO, POVEZANO S TEM, DA BOJO SUNILI U RIT, SUNILI U RIT ODVEČNE DELAVCE ( SEVEDA OSTANE JEDRO ” UDBOMAFIJSKIH STRAŽARJEV”), “RAZISKOVALNE NOVINARJE” , KATERE SO RDEĆI TAJKUNSKI LASTNIKI, SAMI NAVILI KOT LUTKE, PAJACE, HEHH!!

  SLOVENSKI RDEĆI SINDIKATI BOJO SAMO ZEVALI ODPRTIH UST SE MI ZDI!

  AMPAK, AMPAK, RDEĆE VODILNE RIBETINE V TEH MEDIJSKIH HIŠAH, PA ŽELIJO OSTATI V NJIHOVI RDEĆI MOČVARI ŠE NAPREJ HEH!! KAPITANI RDEĆI BOJO ZAPUSTIJO LADJO TA ZADNJI, ALI PA KOT PODGANE, BOJO N PONILI, HEH! BOMO VIDELI TA RDEĆI CIRKUS!!

  BEDA TO IN CRKAVANJE NA OBROKE!

  SLOVENCI, RDEĆA BANDA V SLOVENIJI SE SAMORAZGRAJUJE IN MI JI BOMO V TEM “POMAGALI”, SEVEDA!!

 • lado

  kar hočete to imate -zaslužite si jih !!! kaj pa una ; GRAD GORI , GROF BEŽI …… A TO PA NE , ZATOOO ,LENUHU GOBCAVI , K VAS NI NIČ V …SI VSE TE “poštenjake ” Z VAŠIMI LEVAKI PEDERSKIMI , ZASLUŽITE “!!!!! POCRKALI BOTE , IN TO Z UVOŽENIMI “inženirji” NOŽKARJI !!!!! POZDRAVITE ” se usklajuje ” šarćića , BEDNIKI !!!!

 • resnicaboli

  Če bi bili novinarji naklada nebi padala tako pa ste hlapci in z hlapci se dela tako.

 • šmentanamuha

  Družbeno politični delavec pač še ni novinar, čeprav se tako imenuje, vsaj ne takšen, ki bi imel neko težo. Inteligenten novinar bi znal že sam napovedati razvoj dogodkov in pravočasno ukrepati, vendar ne novinar s socialističnim mindsetom, ki so ga preparirali na FDV ali pa še tisto ne. Ti so v glavnem odvisni od tega, kaj prileti na mizo in kaj bo rekel šef. Nobene samorefleksije, nobene iskrice v glavi, nobene samoiniciativnosti, raziskovalnosti, kritičnosti, sposobnosti distance, samo ravna črta____________________________________ tole je naše levičarsko novinarstvo.

 • plavi-mil

  Kako se mi zdi dobro, ko gledam propadanje režimskih medijev, posebno tistih, kateri so danes lastnilki Foruma 21 in so jih ukradli ali pa dobili za mali denar.

 • tramal

  Za ta dva časopisa bi mi morali vsak dan plačati sto evrov ,da bi jih samo prelistal, ne pa da to bi moral za to komunistično sranje še plačevati.

 • xtc

  Zruževanje levih trobil v poropadajočo kombinat,ki ga ne reši nihče več-kmalu izginutje obojega.

 • Slovenka

  Sejali so laž, poželi bodo delavske knjižice.

 • TOML

  Zanimivo, rdeči propadajo, Potić bo šel domov v Srbijo ovce past.
  Se strinjam, rdeči pisuni so dovolj lagali.

 • dob

  Zakaj ne uvedejo prisilno naročnino še za Delo, Večer in Dnevnik, tako kot za RTV?

  Pri televiziji ni opaziti, da jim pada gledanost PR kučanovih programov, sicer bi ravno tako zbrcali presstitutke z državnih TV kanalov, kot jih bodo kmalu iz kučanovih časospisov.

  Naj si kučan sam plačuje svoj tisk in vzdržuje svoj RTV medij!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!